Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Bergodi și Cârțu

E din nou vînzoleală maximă pe băncile tehnice din Liga 1, ceea ce n-ar trebui să ne mai mire.

Permalink to Bergodi și Cârțu
luni, 21 septembrie 2015, 5:29

Peste tot se întîmplă la fel, inclusiv în țările cu fotbal avansat. Postul unui antrenor depinde de rezultate, ba chiar de ultimul dintre ele. Concret, Miriuță a plecat de la Tg. Mureș, care l-a adus pe Bergodi, iar Grozavu s-a despărțit de Botoșani, unde urmează să vină tocmai Miriuță, dacă n-o merge la Cottbus, în Germania! Tonul mișcărilor l-a dat însă Cârțu care s-a retras de bunăvoie și nesilit de nimeni de la Craiova.

E de făcut o primă observație. Anume că, spre deosebire de sezoanele dinainte, antrenorii noștri sînt mai rar demiși, ci mai degrabă ei își iau la revedere. Așa au procedat Cârțu și, mai nou, Vasile Miriuță, cunoscut și ca Miriuță Laszlo după ce, primind cetățenia maghiară, a jucat de 9 ori în “naționala” Ungariei și a înscris un gol pentru ea.

Pare un semn bun, în ideea că antrenorii au ajuns la un nivel financiar care le conferă mai multă independență. Nu mai stau la mîna patronilor, ceea ce iarăși nu-i de mirare, din moment ce ei rămîn cam aceiași.  Doar se mută de la un club la altul, se schimbă între ei, vezi Florin Marin, Dan Alexa ș.a.m.d.

Interesant e și amănuntul că italianul Cristiano Bergodi, 50 de ani, are mereu porți deschise în România, unde a mai lucrat la Național, la CFR Cluj, la Rapid (în două rînduri), la Iași și la Steaua în intervalul iunie-septembrie 2009. Deși în întreaga carieră a cîștigat un singur trofeu, Supercupa cu Rapid în 2007, pentru ca în 2015 să retrogradeze cu formația din Grant, fostul fundaș al lui Lazio a lăsat mereu loc de bună ziua.

N-a contat că Gigi Becali l-a pus pe liber cît ai zice pește, după ce antrenorul îi interzisese latifundiarului accesul la vestiar în pauza meciului cu Sheriff Tiraspol și n-a contat nici că a spus recent “Rapid e un club de amatori”!

Întîmplările respective s-au uitat, iar Liga 1 n-a contenit să-l simpatizeze și să-l caute pe italian. Explicația? L-a perceput ca pe un tehnician serios, cu personalitate, căruia nu-i place să fie călcat pe bombeu. Bergodi nu-i Ferguson, nu-i Mourinho, dar nici nu acceptă să i se trimită echipa din lojă!

În fine, Emil Săndoi a salutat succesul repurtat de CSU la Ploiești, al treilea consecutiv, cu cuvintele “Îi felicit pe jucători și pe Sorin Cârțu. Sper ca această victorie să-l determine să revină lîngă noi”. Trebuie elogiat fair-play-ul lui Săndoi socotind că altul și-ar fi frecat mîinile de bucurie că a scăpat de un șef atît de exigent și de orgolios ca Sorinaccio, de chițibușar. Firește, ar fi uitat că i-a fost jucător lui Cârțu la eventul realizat de Universitatea în 1991. Nu însă, spre cinstea lui, și Săndoi.

Intuind că nu mai e dorit de investitorul Mihai Rotaru, probabil și din cauza salariului lunar de 10.000 de euro, Cârțu n-a așteptat să fie mazilit, ci s-a retras singur. Săndoi îl vrea, îl vor jucătorii și îl vor fanii, dar el, am discutat ieri, consideră Craiova “un capitol închis definitiv”. Va căuta să-și trateze, în țară sau peste hotare, hepatita C, așa că nu intenționează să se mai întoarcă. The end. Păcat, reprezenta o pată de culoare în fotbalul nostru, o figură, un personaj vulcanic și imprevizibil.

Comentarii (31)Adaugă comentariu

Dani (19 comentarii)  •  21 septembrie 2015, 18:17

Care e chestia cu Laszlo ca nu am inteles? Din roman s-a facut ungur?

Perishor (1 comentarii)  •  21 septembrie 2015, 18:23

Da, s-au umplut toti de bani si nu mai asteapta sa fie dati afara, pleaca ei ca niste domni ce sunt! Este nedrept ca un profesor sa castige 1200 ron si astia care nu nimeresc acordul intre subiect si predicat sa castige atat de mult. Idem si in cazul jucatorilor, sunt toti niste agramati si amatori de pitipoance si castiga mai mult decat mintile lor putine pot intelege. Nea Ovi, respect!

Petarda (4 comentarii)  •  21 septembrie 2015, 18:24

Cartu e un meserias, printre putinii antrenori adevarati de la noi!

Bobby (26 comentarii)  •  21 septembrie 2015, 18:35

Ohhh domnule Ioanitoatia, greu e sa faci jurnalistica de calitate…Serios – Cirtu a antrenat pe CSU ? Ca dupa cite stiu eu Sorin declara ca el antreneaza Universitatea Craiova. Poate ca DNA va face odata lumina in ceea ce priveste organizatia dvs. de „presa” si interlopii de tipul Becali si Mititelu. Nu va mustra constiinta ca ati patronat delirurile de imagine ale unor analfabeti pe care dvs. i-ati facut 100 % drept patroni de „brenduri” ? Dar hai sa va spun eu, asa – in public, cum se face jurnalistica obiectiva. Daca tot numiti Universitatea Craiova drept CSU – desi acest club detine si afiseaza pe tricouri stema cu leul din 1983, unicul brand original al Craiovei – de ce nu ati folosit numele real al SRL-ului lui Mititelu, ala fondat in 2002 (nu in 1948, ca ma faceti sa rid) si decedat in 2014 ? Va scriu eu aici citeva dintre numele folosite in acte pentru acel club sportiv : FC Știința U Craiova SA, Fotbal Club U Craiova SA, Univștiința Fotbal Craiova SA. Va inchipuiti ce tractiune are fi avut propaganda booveana daca presa isi facea datoria si scria adevarul – adica numele din acte ale SRL-ului mititelian ? Ca o ciudatenie, SRL-ul mititelian a fost prezentat de organizatia dvs. de „presa” drept Universitatea Craiova (desi numele din acte era altul – iar acel nume se schimba odata la citiva ani, ca sa mai pacaleasca creditorii si FRF-ul), iar acum renasterea Universitatii Craiova initiata e Corneliu Stroe e botezata frumos drept CSU. Cum a tratat presa italiana renasterea Fiorentinei sau a clubului din Napoli, si cum a tratat organizatia dvs. de „presa” renasterea Universitatii Craiova ?

Dragos (250 comentarii)  •  21 septembrie 2015, 18:36

Chiar nu vad nicio legatura intre cei 2 antrenori. Mi se par foarte diferiti ca stil si ca temperament si nu cred sa ma insel. O zi buna.

Marean (270 comentarii)  •  21 septembrie 2015, 18:45

Bai Bobby, ia nu mai bate tu campii si nu te mai da Euclid, daca ai auzit vreodata de el. Rezolvati-va draq problemele la Craiova si nu mai incriminati in stanga si in dreapta ca nu e nimeni dator sa se ocupe de treburile voastre incurcate. Ne-ati plictisit destul cu doua echipe si cu rivalitatea tembela dintre ele.

barbu (100 comentarii)  •  21 septembrie 2015, 18:47

Bravo lui Emil Sandoi. Respect.

Luli (10 comentarii)  •  21 septembrie 2015, 19:59

Noi am vrea sa revina Cirtu…

grig (105 comentarii)  •  21 septembrie 2015, 20:20

Bobby, vezi ca ai gresit adresa. Nicio clona nu va fi niciodata la inaltimea originalului. Te invit sa macani pe alt iaz.

nea caisa (222 comentarii)  •  21 septembrie 2015, 20:23

Intotdeauna l-am simpatizat pe Cartu. Insanatosire grabnica si, dupa aceea, noroc in continuarea carierei!

Anta (565 comentarii)  •  21 septembrie 2015, 20:24

Cirtu e antrenor bun, dar e pact ca lasa echipa lei de suflet. Tratarea C-ului se face cu rezultate foarte bune acum Si in tara.

Bobby (26 comentarii)  •  21 septembrie 2015, 21:02

Corect Grig – ai dreptate. Daca adevarata Universitatea Craiova cistiga trofee si avea succes in cupele europene, clona mititeliana cu leul gras pe stema, infiintata in 2002, nu a cistigat nimic, s-a batut doar la coada clasamentului, a retrogradat de doua ori si a falimentat. Cum zici tu – nici o clona nu s-a ridicat la inaltimea originalului.

cheetah (2118 comentarii)  •  21 septembrie 2015, 21:06

Noi avem antrenori de fotbal si nu stiam eu? Ma bucur ca aflu chestii noi!

Pelendava (16 comentarii)  •  21 septembrie 2015, 21:13

Mai „Bobby” pai daca nea Ovi &comp vor scrie adevaruri de unde interes pentru senzational, shoc, incredibil. … partz

EuclidRU (565 comentarii)  •  21 septembrie 2015, 21:18

Cit la suta din numarul total de arbitrii care presteaza in ligile 1 si 2 ar putea sa fie luati in seama secunzi ai unor echipe din celelalte 27 state ale Uniunii Europene?
Va rog sa faceti un calcul matematic!
Care ar fi probabilitatea ca un antrenor roman gen Cirtu sa fie luat in seama ca second la Mancester United sau Real Madrid? Va spun eu, probabilitatea e diferita de zero, dar subunitara, vrea cineva sa o calculeze?
Va astept!

Sumio (911 comentarii)  •  21 septembrie 2015, 21:20

Eu stiu cativa manageri de echipe in Osaka care ar fi foarte incantati sa vina sa antreneze in Romania, daca mai aveti loc dupa ce vor veni arabii migranti, dati-mi de stire si ii chem eu sa insanatosim fotbalul romanesc!

Copernicus (565 comentarii)  •  21 septembrie 2015, 21:24

Am citit in stele ca la un moment dat, probabil un an bisect dupa unul in care vor exista cateva eclipse totale de luna, coroborat cu absorptia in cateva gauri negre a radiatiilor cosmice daunatoare terrei peste zece mii de ani, ca atunci vom avea si noi in Rumanica cea draga si multimilenara un fotbal comparabil cu cel din oricare din tarile Americii de Sud.

Balaban (2118 comentarii)  •  21 septembrie 2015, 21:30

Bre nea OVI, te rugam in genunchi si te ovationam din start daca ne dai un semn si noua, „cat suntem inca pe pace” daca o sa ne scrii si noua cateva rinduri despre marele meci cu Franta de maiine seara!
Al Romaniei, nea OVI, te rugam fain!
Multam!

mihail (1 comentarii)  •  21 septembrie 2015, 22:14

Lasa-l sa se duca. Guardiola sau Cruyff nu este chit ca nu are nici jucători. Sa-i fie bine si sa fie sanatos.

Mirceacelbatran (663 comentarii)  •  21 septembrie 2015, 22:37

Bobby, mucles! CSU s-a nascut din pomana lui Sandu Mircea si din insistenta Olgutei. Din cauza acestui artificiu echipa nici nu a avut drept de joc in Europa League desi a terminat pe locul 5.

Doryn (166 comentarii)  •  21 septembrie 2015, 22:41

Mama, mama, ce se mai dau unii rotunzi pe aici de ai zice ca toti sunt copiii de suflet ai inconfundabilului Gigi Becali.

coco (401 comentarii)  •  21 septembrie 2015, 22:43

Mai bine fara gura mare de Cartu, sa se duca!

bvd magheru (31 comentarii)  •  21 septembrie 2015, 22:44

Eu chiar va rog sa nu ne scrieti nimic de meciul cu Franta . Rugbyul romanesc nu mai reprezinta mare lucru de aprox. 30 de ani . Imi aduc aminte cind jumuleam cocosul galic odata, cindva . Nu mai e cazul . M-am saturat de umilinte . Multumesc anticipat .

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  21 septembrie 2015, 23:36

Cartu a fost un antrenor bun …insa vremea lui a trecut …ar trebui sa stea la pensie …

Albu (88 comentarii)  •  22 septembrie 2015, 0:59

Va fi rau fara Cartu insa si mai rau cu el. De cand a spart banca la meciul cfr-ului l-am scos de la inima si nu mai am loc pentru el.

Flaviu (86 comentarii)  •  22 septembrie 2015, 10:42

Respectul lui Sandoi pentru fostul lui antrenor e cel mai consistent mesaj al acestui articol. Restul sunt vorbe.

Michael (76 comentarii)  •  22 septembrie 2015, 10:51

Auzi la unii ca, Cartu e batran la 60 de ani cand Lucescu a implinit 70 si nici nu are de gand sa se retraga…Prea multi pustani isi dau cu parerea pe blogurile GSP si nu stiu nimic decat sa conteste pe oricine in stanga si in dreapta…Dupa astia viata ar trebui sa se incheie la 40 de ani cel tarziu…

ALIN (626 comentarii)  •  22 septembrie 2015, 12:22

@Micheal. Nu nene e tanar ca doar are numai 60 de cotolani. Dar cine sa ii ceara retragerea, Ioanitoaia care are mai multi? Nu vom avea rezultate in fotbal cat va fi la putere generatia actuala de antrenori invechiti dar cu mari pretentii. Ma si mir ca nu e reactualizat si Dulaul Hizo.

vio (188 comentarii)  •  22 septembrie 2015, 12:35

Beeei ALIN cine nu are batrani sa ii cumpere, ar trebui sa fi auzit vorba asta inteleapta. Dar tu ai urechile infundate si mintea blocata.

Franz (406 comentarii)  •  22 septembrie 2015, 12:38

Ii doresc multa sanatate lui Sorin Cirtu. Sper sa nu lipseasca mult din peisaj.

Nicola (9 comentarii)  •  22 septembrie 2015, 17:25

Mie imi place de Cartu, e un sonat simpatic si cu replica. Nu uit poanta lui ca Mititelu are capul cat damigeana si creierul cat dopul, nota 20.

Comentează