Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

În loc de scuze, alte minciuni!

Fostul secretar de stat, între timp mutat la ROMATSA, a mărturisit în prezența unor apropiați, gata oricînd să depună mărturie, că “n-am vorbit în via ța mea cu președintele Burleanu, n-am schimbat nici măcar două cuvinte, vreun salut!”.

Permalink to În loc de scuze, alte minciuni!
sâmbătă, 12 septembrie 2015, 10:09

Era de anticipat că articolul intitulat Mincinoșii de la FRF, apărut vineri, îi va stîrni pe internauți. Logic, deoarece mulți dintre aceștia s-au numărat printre cei înșelați de promisiunea federală că mijloacele de transport în comun vor funcționa noaptea tîrziu după meciul România- Grecia, pînă la ora 1:00. Cum nu s-a întîmplat așa, fanii induși în eroare și-au manifestat nemulțumirea pe site-ul Gazetei și pe al meu, au dat frîu indignării.

De pildă, Cosmin a scris “Rușine FRF, așteptăm scuzele de rigoare!”, autorul comenta riului adăugînd că “sunt curios ce va răspunde Burleanu… Jur că ne va lua iar de proști”. La rîndu-i, Stan a notat că “Burleanu minte de îngheață apele”, în vreme ce Alin i-a ținut isonul: “Când îl vezi pe dandy ăsta la TV, îți dai seama că minte cum respiră”.

Sesizînd și el furia suporterilor, șeful Federației a găsit de cuviință să se explice. În care scop a mers la Sport.ro, invitat în emisiunea lui Lucian Lipovan. Numai că, în loc să-și asume greșeala comisă, opera sa ori a subalternilor, să-și pună cenușă în cap și să le ceară scuze suporterilor, Răzvan Burleanu și-a
propus să păcălească iar opinia publică.

Senin, a spus că un secretar de stat din Ministerul Transporturilor, Dragoș Titea, i-a asigurat pe reprezentanții FRF că metroul poate merge și fără să se plătească vreo sumă suplimentară. O invenție, o minciună gogonată! Fostul secretar de stat, între timp mutat la ROMATSA, a mărturisit în prezența unor apropiați, gata oricînd să depună mărturie, că “n-am vorbit în via ța mea cu președintele Burleanu, n-am schimbat nici măcar două cuvinte, vreun salut!”.

Conform acelorași surse, Titea a primit din partea lui Gabriel Bodescu, o cunoștință a lui de dată recentă, o adresă prin care FRF solicita prelungirea programului mijloacelor de transport. Corect, dar i-a comunicat rapid consilierului lui Burleanu că problema nu e de competența MT. Pe de-o parte, deoarece Metrorex înseamnă o societate pe acțiuni cu management propriu, iar tramvaiele, autobuzele și troleibuzele aparțin unei regii subordonate Primăriei Capitalei, nu ministerului.

“Și să fi vrut să ajut Federația, n-aș fi avut cum”, a declarat Dragoș Titea. Ca atare, singurul lucru pe care-l putea face era să-i indice consilierului Bodescu, mîna dreaptă a lui Burleanu, cui să se adreseze. L-a și făcut, transmițîndu-i pe sms numerele de telefon ale unor directori de la Metrorex. De aici, lesne de dedus că întreaga poveste cu aprobarea nu-i decît o scorneală.

M-am străduit să-l contactez pe Dragoș Titea, unul dintre fruntașii organi zației PSD Maramureș, pentru a obține confirmarea celor de mai sus. În ciuda eforturilor, am eșuat, așa că mi-a fost clar că evită orice dialog. Că se ferește. Bănuiesc că, văzîndu-l pe Burleanu cînd lîngă Dragnea, cînd lîngă Dâncu, cînd lîngă amîndoi, omul nu vrea să se expună, poate chiar se teme, sentiment la care se referea Gazeta de ieri. Sincer, l-am înțeles.

Comentarii (66)Adaugă comentariu

Precup (7 comentarii)  •  13 septembrie 2015, 15:50

Nu trebuia sa isi ceara nicio scuza. Nu a rezolvat problema si a mintit cu nerusinare mii de oameni. Singura solutie onorabila era demisia lui Burleanu si a gastii lui.

gio (3 comentarii)  •  13 septembrie 2015, 15:51

Fotbalul o sa se duca, va ajunge la fel cum sunt toate ramurile sportive, care odinioara ne faceau mandri prin medaliile olimpice, mondiale pe care le obtineau sportivii legitimati pe la diverse cluburi din Romania. Insa acum imi vine in minte o fraza ingrozitoare pe care am auzit-o la un politician prin anii 1991 – 1993 cum ca „industria Romaniei este un morman de fiare vechi” (nu stiu care era acel poltician cu o gandire pseudocapitalista formata in vechiu regim) si adaptata la situatia sportului romanesc ar suna in felul: ” sportul romanesc este un fenomen pe cale de disparitie”. Cat despre meciul nationalei ma felicit ca nu am reusit sa ajung la acest meci preferand sa urmaresc un meci de tenis de la Us Open si apoi sa ma uit le un meci de rugby din capinatul regional australian (fiind un mare fan al acestui sport). Oricum rolul sefului FRF acum nu va fi decat acela sa il sustina pe Platini la sefia FIFA poate asa mai obtine vreo concesie pentru estul sarac al batranei Europe. In Romania se va rvigora activitatea fotbalistica numai daca se va organiza un campionat paralel in genul NBA, NFL, NHL in care echipele sa fie localizate in marile orase ale tarii. Pana atunci numai speranta ne-a ramas.

dan (6 comentarii)  •  13 septembrie 2015, 16:37

cand sta burleanu langa doi mari mincinosi dancu si dragnea iti dai seama ca burleanu are aceeasi valoare ca fotbalul romanesc,zero

balaban (911 comentarii)  •  13 septembrie 2015, 17:45

Nea Ovidiu, daca am ajuns pina la secretarii de stat din MT ca acest gest de bunavointa fata de sustinatorii Nationalei trebuia facut de societatea independenta Metrorex la solicitarea FRF , inseamna ca ne-am bulversat rau de tot in tarisoara noastra draga.

Cheetah (2118 comentarii)  •  13 septembrie 2015, 17:50

Evident ca nu aveau nici o obligatie fata de FRF sefii Metrorex, nu inteleg de unde si pina unde ar trebui ca acestia sa stea sluj in fata unor fotbalisti.
Daca era cit de cit istet, Burleanu vorbea mai degraba cu Primaria (care a si construit stadionul) sa puna la dispozitie autobuze, evident, tot pe bani.
Dar sa vedem noi cum vom fi in stare sa transportam sustinatori ai unor echipe din alte tari daca vom avea „ghinionul” sa organizam vreun campionat european de fotbal in viitor. Ne vom zapaci de tot si cu aceia, asa ca nimeni nu ne va da drept de organizare competitii, pentru simplul fapt ca dovedim ca nu stim sa ne organizam.

Sumio (565 comentarii)  •  13 septembrie 2015, 17:54

Pot sa-i transmit bonul fiscal de la taxi (umflat, evident) domnului Burleanu spre decontare?
Sau mai bine nu, ca vad ca sumele mari castiga bani cat sa-mi iau o masina Hibrid noua, asa ca il pastrez pentru Loteria Bonurilor Fiscale ANAF. Ma „scot” mai bine in felul asta, si-i multumesc lui Burleanu pentru oportunitate.

dc (16 comentarii)  •  13 septembrie 2015, 17:56

transportul in comun nu trebuie finantat daca nu se poate finanta singur; altfel tot felul de pilosi si posturi dulci se tot creaza pe banii contribuabililor; care contribuabili, iata, nu pot beneficia de transport in comun; restul e apa de ploaie

Junji (2118 comentarii)  •  13 septembrie 2015, 17:58

Bre abia astept meciul cu Finlanda, ma inscriu la taximetristi pirat la firma aia din state, si ii duc pe toti acasa la tarif normal, oricum ma umplu de bani.
Nea Burlica, dau comision, mata doar sa ii minti in continuare pe suporteri, ca sa am clientela din belsug, bre!

ninu (44 comentarii)  •  13 septembrie 2015, 20:03

Felicitari pentru realism care inseamna si curaj in cazul de fata. Nimic nu il recomanda pe Burleanu sa fie ales presedinte si totusi insa a ajuns. Presa ar trebui sa dezvaluie pe cine a avut el in spate ca sa acceada la o functie importanta. Evident ca politicul s-a amestecat dar cum si de ce e nu s-a spus.

Petrache (1 comentarii)  •  13 septembrie 2015, 21:36

Domnule Ioanitoaia, va salut! Imi permit sa semnalez un text care ar merita un raspuns. Daca exista vreunul.

http://www.activenews.ro/sport/Momentul-zero-al-sportului-romanesc-de-echipa-si-nu-numai-124699

muler (4 comentarii)  •  13 septembrie 2015, 22:14

Si acum sa va spun ceva,bine v-a facut gaborul !!! cu palarie,ce cautati ma la meci,de ce nu stati ma acasa,ia lasatil ma la jocul cu Finlanda cu 10 spectatori in tribuna (adica el si baietii destepti, burlenu stie),stati ma acasa ca oricum meciul se televizeaza,lasati-l ma pe gigelos si gasca lui burleanu sa priveasca in direct si exlusivitate jocul.

ALIN (626 comentarii)  •  14 septembrie 2015, 6:08

Din cauza unor indivizi ca Burleanu si ai sai a ajuns sa mi se ia de echipa nationala. Ea e din ce in ce mai putin a publicului si mai mult a profitorilor din conducerea federatiei.

burleanu (1 comentarii)  •  14 septembrie 2015, 10:05

Ceea ce se intampla la nivel de federatie nu este decat responsabilitatea sefilor de cluburi care au cascat gura la minciunile unui securist mizerabil si a incompetentilor care il inconjoara!!!! Ne meritam soarta in primul rand ca natiune si asta spune tot!!!

Riciu (6 comentarii)  •  14 septembrie 2015, 11:40

Daca ati fi corect l-ati pune pe lista si pe colaboratorul dv. Vochin. E consilierul de taina al lui Burleanu si la fel de vinovat. Chiar mai vinovat pentru ca nu e picat din luna ca presedintele. Pe Vochin de ce il protejati?

talpaiadului (54 comentarii)  •  14 septembrie 2015, 15:00

Mircea Sandu si Dragomir au fost ingerasi pe langa Burleanu – Iorgulescu.

În loc de scuze, alte minciuni! | Opinii (1338 comentarii)  •  25 septembrie 2015, 23:56

[…] ← Comentarii mai vechi […]

Comentează