Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Messi e regele

La 28 de ani, argentinianul este primul fotbalist recompensat de două ori cu acest trofeu. Acum, l-a depășit pe eternul rival Cristiano Ronaldo, dar și pe coechipierul său Luis Suarez

Permalink to Messi e regele
vineri, 28 august 2015, 11:05

A fost cald ieri la Monte Carlo, spre 30 de grade, și umiditatea mare te făcea să transpiri abundent la ora prînzului după nici zece pași pe stradă. Dar uitai iute de căldură, perla monegască e prea frumoasă, prea atrăgătoare ca să te plîngi de vreme. Iar fotbalul era gata de gala Ligii, tragerea la sorți a grupelor. Și de marele premiu, UEFA Best Player of the Year.

După Coentrao și Le Corbusier
Puțin surprinzător totuși, în Principat nu se mai vorbea atît de mult despre show-ul de la Grimaldi Forum. Atenția presei era concentrată asupra ultimului transfer al echipei locale, Fabio Coentrao. Bună afacere pentru AS Monaco: l-a vîndut pe Kurzawa la PSG cu 24 de milioane și l-a adus pe fundașul stînga portughez, împrumutat un sezon de la Real Madrid.

Și mai era alt eveniment. Tot ieri, s-au împlinit 50 de ani de cînd s-a stins vestitul Le Corbusier, cel mai mare urbanist al secolului XX, care a revoluționat arhitectura mondială. A închis ochii pe 27 august 1965 (avea 77 de ani), la Roquebrune-Cap-Martin, 6 kilometri distanță de Monte Carlo. Comemorarea lui Le Corbusier era mai importantă aici decît sărbătoarea UEFA.

Charter special Barca
Pînă seara. Cînd Salle des Princes, 1.800 de locuri, s-a umplut pînă la refuz la Grimaldi Forum. Cine iese jucătorul anului UEFA? Se anticipa de dimineață. Messi, campionul-campionilor în 2015, nu putea pierde acest premiu, pe care-l cîștigă a doua oară, după cel din 2011. De altfel, Barcelona venise cu un charter special pentru ceremonie. Cu Messi și Suarez, încurajați de Iniesta, dar și de legendele blaugrana Puyol și Abidal, plus președintele clubului, Bartomeu. Au sosit toți ca să celebreze noul trofeu al lui Messi.
Și așa a fost. „Puricele” a învins. Iar eu am intuit bine încă o dată (și în 2014 am ghicit cîștigătorul, pe Cristiano Ronaldo), mergînd pe mîna argentinianului, care, la 28 de ani, e deja unul dintre cei mai mari fotbaliști ai istoriei.

30 de secunde vot electronic
Toți cei 54 de jurnaliști acreditați la ESM, European Sports Media, am avut dreptul să votăm doar un nume. Cîștigătorul. Au fost trei finaliști, Messi, Cristiano Ronaldo și Luis Suarez. L-am ales pe Lionel. Un vot electronic ce durează numai 30 de secunde, însă dublat în acest an, în premieră, și de un vot scris. Pentru a nu exista nici un dubiu.

Campionul UEFA a fost anunțat de Michel Platini. Cei trei așteptau pe scenă, toți ca scoși din cutie, dar Suarez era cel mai elegant, într-un smoching negru perfect. Președintele UEFA a deschis plicul alb și numele noului campion era clar: Lionel Messi.

Premiile UEFA 2015
Jucătorul anului: Messi (Barcelona)
Jucătoarea anului: Sasici (Frankfurt)
Golul anului: Messi vs Bayern 3-0, semifinale, tur Ligă
Parada anului: Ter Stegen (Barcelona) vs Bayern 2-3, semifinale, retur Ligă

Comentarii (36)Adaugă comentariu

Melinte (40 comentarii)  •  28 august 2015, 11:38

Bine domnule Ioanitoaia niciun cuvant despre fotbalul romanesc,asa mai pe departe ca sa priceapa toti luzerii.Trebuia sa mentionati noile valori ale fotbalului autohton,Putzaru si Mamele.Va dati seama daca fcsb-ul ii avea aseara in echipa ,ce trio, mai grozav decat cel de la Barca,Putzaru,Tade si Mamele.Dupa rezultatul de aseara putem spune ,fratilor din Cilibia si din toata Romania am infrant!

nea caisa (222 comentarii)  •  28 august 2015, 11:59

Daca la primul meci cu Rosenborg m-am abtinut cu greu sa nu scriu rezultatul care s-a si inregistrat pe tabela pana la urma, marturisesc ca, pentru retur, recompensa oferita de Becali m-a facut sa nu ma mai incumet sa prevad nici un rezultat, cu exceptia ideii ca vom avea un scor mai strans. Pana la urma FCS Becali a invins cu 1-0, spalandu-si o parte din noroiul de pe obraz si dandu-ne si reteta succeselor viitoare: patronul sa toarne bani cu nemiluita in buzunarele jucatorilor; e clar ca, din punct de vedere al jucatorilor, salariile curente nu sunt suficiente decat pentru simplul act al iesirii in chiloti pe teren si a se plimba pe acolo 90 de minute, intr-un soi de parada a modei sportive. Daca Becali era inspirat si oferea o mare recompensa si pentru meciul tur, ei bine, atunci probabil ca discutam altfel despre calificare, iar indicatiile lui Radoi nu ar mai fi intrat pe o ureche si iesit pe cealalta. Una peste alta, cu cine a cazut FCS Becali in tragerea la sorti de ieri? E? Pana una alta, chiorii din tara orbilor se avanta , pe baza rezultatelor din ultimele doua meciuri, catre cucerirea campionatului, eveniment care ar fi dat presei sportive o doza de energizant, cand iata ca Antena 1 da lovitura, aratandu-ne ca marele fotbal divizionar , chiar la meciul meciurilor de calibrul FCS Becali – Viitorul, este mai prapadit in audienta decat un film cu Jackie Chan din 2001, adica vechi de 14 ani si, in consecinta, programat pana acum de cel putin 5 ori. Ca derbiul campionatului a ajuns sa ofere mai putin decat In puii mei, e de gandit. Pana una-alta, televizarile au ajuns in gradina TVR, care fiind de stat, suporta mai bine pierderile, chiar si nenorocirea numita Stelian Tanase. In rezumat, pretentiile jucatorilor, pentru o pasa gresita ori un sut tras in balarii sunt din ce in ce mai mari, in timp ce incasarile sunt din ce in ce mai mici. Chiar si Becali a simtit ca pericolul sa ajunga sa isi ofere pantofii la coltul strazii ca sa isi plateasca jucatorii pandeste dinaproape. Cu alte vorbe, nemernicia fotbalistilor din campionatul nostru a fost observata si taxata de telespectatori; firesc televiziunile isi vor ajusta ofertele banesti la evolutia veniturilor din publicitate pe duratele meciurilor de fotbal. Ca sa ma laud un pic, iata ca am prezis mai bine, punctual, ca oracolul din Balcesti, care de abia ieri a afirmat faptul ca fotbalul nostru devine unul comunal, lucru pe care eu l-am scris pe blogul dvs acum cateva luni de zile. Am tarcolit-o ce am tarcolit-o ca sa scriu urmatoarele: nu, FCSB nu va lua campionatul. Cat despre Astra, ce sa scriu? Rusine! Dar daca am scris „rusine” pentru Astra, ce ar trebui sa scriu pentru FCSB?

Vasilescu Radu (1 comentarii)  •  28 august 2015, 12:10

Excelent FSCDFEX ”steaua”!Continuă !Cu un antrenor analfabet în ale fotbalului vei reusi!

Amalia (1 comentarii)  •  28 august 2015, 13:55

„Ignore” complet fotbalului feminin. Exista diferente mari intre baieti si fete, asta e valabil in orice sport nu doar in privinta fotbalului, dar vreo 2 propozitii se puteau scrie si despre castigatoarea trofeului. Banuiesc insa ca nu va pricepeti la fotbal feminin si d-asta ati preferat sa nu scrieti niciun rand. Oricum, mie mi-ar fi putin rusine pentru aceasta atitudine.

balaban (911 comentarii)  •  28 august 2015, 14:16

Auziti nea Ovidiu, ca domnia dumneavoastra stie mai bine mai ales din Monaco, da cum mai e cu UEFA, nu erau ceva suspiciuni de puscarie, ceva cu americani, nu era si DNA-ul elvetian si american pe acolo? Cum e?
Ca il vad zambitor in poza pe Platini, da, a fost un minunat fotbalist, dar nu stiu cum se descurca cu serparia cu bani si publicitate cu fotbalul european.
Ca cel rumanesc, NU mai e de azi in Europa! Cel putin deocamdata….

Sumio (565 comentarii)  •  28 august 2015, 14:19

Am vazut si eu transmisia in direct la TVF (Tv din Franta) si intr-adevar domnul Ioanitoaia are dreptate, multe tuxedo, lux, sampanie, oameni cu bani multi pe acolo, e fastuos si interesant, ce bine e sa te ocupi cu stransul si distribuirea/administrarea banilor din fotbal!

Cheetah (2118 comentarii)  •  28 august 2015, 14:21

Multumim domnule Ioanitoaia ca ne tineti conectati la lumea buna a fotbalului, macar Dvs. sa mai faceti acest lucru, ca vad ca Televiziunea, dar si presa in general, nu se mai ocupa de asta.

Dansatoarea (911 comentarii)  •  28 august 2015, 14:23

Ce urechi interesante are Mesii in poza, or fi comestibile, ca asa par! 🙂 🙂 🙂
Manca-l-ar mama de dragalas din emisfera sudica ce e! 🙂 🙂 🙂

banul culin (565 comentarii)  •  28 august 2015, 14:29

Pai v-am spus eu de mai multa vreme aici pe blog la nea Ovidiu, ca tot America de Sud face legea in fotbalul european, ati vazut ca vorbitorii de limba spaniola si sau un mix lingvistic portugezo-spaniol sunt cei mai tari la show-ul fotbalistic?
Pe scena, omul cu banii e francez, DA, acolo sunt intr-adevar banii din coloniile africane, dar actorii cei mai importanti si cei mai frumosi si fizic si psihic sunt amestecul acesta minunat de incasi cu spanioli si portughezi care se afla in Patria Fotbalului din America de Sud.
Deci am avut dreptate si de data asta, ma felicit.

Care e treaba cu intuitia: (5 comentarii)  •  28 august 2015, 14:32

Deci, cum procedam: notam ca toate criteriile / calculele indica rezultatul cutare. Apoi invitam un domn cu multa experienta, multa intuitie, ii dam toate informatiile, iar el, pe baza marii experiente si excelentei intuitii, anticipeaza rezultatul! Optional, invitam un elev de la liceul agroalimentar, care, deasemena, va anticipa rezultatul (super-evident pt. orice biped). Cam asta e treaba cu intuitia. Next on Seinfeld?

Junji (911 comentarii)  •  28 august 2015, 14:33

Ce interesant e sa faci o vizita in acest Templu al Fotbalului unde voteaza cei mai buni jurnalisti sportivi din lume; cred ca merita sa ii cer lui taica-miu ceva bani sa dau si eu o tura cu mandra mea pe aici prin Monaco in Principat.
E frumos…. si nea Ovidiu ne da numai informatii interesante, imi plac relatarile domniei sale din afara Rumaniei, tara dumisale de bastina.

Anta (2118 comentarii)  •  28 august 2015, 14:37

Eu sint intrigata si o sa fac plingere la fifa (sau fifi, cum s-o numi forul suprem) ca nu apare firma de avioane din Orientul Mijlociu si pe costumul de parada al lui Lionel Messi, marele nostru cistigator de astazi!
Cum au indraznit asa ceva?
Pai cu ce mai zburam noi prin Europa, daca nu stim compania pe care trebuie musai s-o alegem pentru zbor?

Junji (911 comentarii)  •  28 august 2015, 14:41

@Anta, pai o solutie ar fi calcatul pe apa prin Mediterana apoi luat Balcanii la picior ca nefericitii aceia care se pitesc de ororile razboiului etern din continentul lor.
Ce zici de propunere?
Costa mai putin…. 🙂

Alex (55 comentarii)  •  28 august 2015, 15:10

Felicitari, va invidiez sincer!

Srpska (4 comentarii)  •  28 august 2015, 18:24

Un premiu acordat subiectiv! Nu zic ca Messi nu merita trofeul, spun ca votantii/media voteaza cum li se spune, cum li se dicteaza (domnul Ioanitoaia stie doar e unul din ei) de la sponsori. Munca nu mai e apreciata ci mingicareala.

Has (2 comentarii)  •  28 august 2015, 20:45

Reporter adevarat. Informatii interesante.

jalabert (1 comentarii)  •  28 august 2015, 21:22

messi ie rejele rejilor, imparatu imparatilor, rasboinicu luminii. suna cunoscut?

Johnny (1 comentarii)  •  28 august 2015, 22:01

Daca in functii decizionale s-au strans numai semianalfabeti la ce rezultate sa ne asteptam?Sunt infipti si foarte greu ii dam jos.Ca la instalarea spoci-comunismului prin anii 1947-48.Oamenii de caracter sunt inlaturati si se canta osanale fostilor ospatari,,secretari de partid etc.Nu vom schimba nimic prea curand in nici un domeniu!

dodo (127 comentarii)  •  28 august 2015, 23:00

messi este o nulitate umflata cu pompa. S-a vazut in nationala Argentinei ce valoare are cotocu fara Neymar, Suarez, Chavi, Iniesta !

Melinte (40 comentarii)  •  29 august 2015, 11:02

Vad ca fcsb-ul il vrea si pe Ianis,va dati seama ce trio,Putzaru,Ianis si Mamele.Un singur sfat ar trebui sa-i dea Hagi lui Ianis,mai fiule pe unde pasc vacile tale acum ,s-au balegat ale mele demult!

Anta (911 comentarii)  •  29 august 2015, 19:43

@junji, bati campii tarii soarelui rasare, draga. Du-te tu sa te care neamul lui manivela cu ceafa lata la bizniz class pe post de carcasa de vita prin balcani, si cere-o de nevasta pe mindra ta in zona frigorifica la minus 5 grade celsius 🙂 🙂 🙂

Vlad Minea (309 comentarii)  •  30 august 2015, 2:33

Un articol excelent.

Licu (2 comentarii)  •  30 august 2015, 8:38

@dodo. Mama, mama, cum le mai stii tu pe toate…O lume intreaga vede lucrurile intr-un fel si te trezesti tu, tuta din Berceni City sa sustii contrariul…Chiar v-a i trat rau in cap…

Arh (1 comentarii)  •  30 august 2015, 8:52

Mod reusit de a combina sportul cu cultura, strecurata abil. Multumiri pentru Le Corbusier.

Mister (46 comentarii)  •  30 august 2015, 12:36

Si Regele asta care aminteste de Hagi a jucat zero barat in Super Cupa Spaniei. In 2014 Ronaldo a jucat mai prost dar tot ii da clasa lui Messi.

militari (120 comentarii)  •  30 august 2015, 12:43

Trebuia sa spuneti si ce a construit Corbusier. Eu nu cunosc si as fi vrut un singur exemplu. Altfel f instructiv si cncis.

Tyty (127 comentarii)  •  30 august 2015, 12:52

Ca si fotbalistii nostri si Messi abia ingana diua vorbe din care nu intelegi mai nimic.

Abcde (206 comentarii)  •  30 august 2015, 12:57

@srpska. Interesant, de unde stii tu? Ai fost acolo? Eu il cred pe Dl. Ioanitoaia, nu pe tine si in plus Ronaldo nu a castigat nimic in 2014 si nu avea cum sa iasa. Iar Suarez a fost mult timp suspendat. Deci…

AliBaba (223 comentarii)  •  30 august 2015, 13:09

Totusi titlul s-a dat pe bune. Messi a fost ne 1 sezonul trecut.

Olteanu (478 comentarii)  •  30 august 2015, 15:29

Nea Ovi, toate bune, dar cu marea echipa FCSB de ii zici mata Steaua cum ramane? Chiar nimic despre victoria istorica de la Rosenborg parca nu se cade. Si nici despre ce scula de antrenor e Sumudica.

Gugu (72 comentarii)  •  30 august 2015, 15:34

Talica o arzi pe la Albert de Monaco iar acasa purceaua e moarta in cotet. Ar trebui sa analizezi cine e de vina pentru faptul ca dupa 12 ani nu mai avem nicio echipa la tragerea la sorti. Cred ca asta intereseaza mai mult pe romanii iubitori de fotbal si Messi mai outin.

coco (401 comentarii)  •  30 august 2015, 15:36

Nimic nou sub soare. Bla bla bla.

Augustin (268 comentarii)  •  30 august 2015, 15:39

Jucator bun insa fara vorbe in gura. Putine si calde. Aduce perfect cu alt rege. O zi buna si racoroasa.

Un antrenor (214 comentarii)  •  30 august 2015, 17:56

O alegere normala pe care o contesta numai cei ce nu stiu despre ce vorbesc si isi dau cu parerea degeaba.

Viktor (278 comentarii)  •  30 august 2015, 17:59

Barca a facut charter pentru ca Puyol si alti fosti au participat ca fosti la tragerea la sorti. Trebuia sa explicati asta pe larg.

JJ (98 comentarii)  •  31 august 2015, 0:08

Cand a furat Hagi ati facut scandal, acum ca l-au furat taceti pentru ca sunteti bara bara cu oierul. Foarte trist,

Comentează