Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Halep, Tade şi Budescu

Cum selecționerul a folosit deunăzi expresia respectivă, era mai bine ca Budescu să se abțină, nu să-l provoace și, mai grav, să-l ia peste picior.

Permalink to Halep, Tade şi Budescu
luni, 24 august 2015, 4:47

Recunosc că niciodată n-am ținut cu Simona Halep ca în finala contra Serenei Williams de la Cincinnati. Spunînd că am aplaudat-o mai tare ca oricînd, ba și admirat-o fără rezerve, aduce a paradox deoarece constănțeanca a pierdut meciul respectiv. În ciuda eșecului, m-a impresionat modul în care Simona a luptat împotriva unei adversare care n-a părut o jucătoare de tenis, ci chiar o mașină de tenis!

Momentan, regret s-o spun și m-aș bucura ca specialiștii să mă contrazică, Serena e aproape invincibilă. Are o clasă peste celelalte competitoare, dacă nu două. Lovește mingea ca un bărbat, nu insinuez, deși nu se prea cunoaște ca ea să fi avut vreodată un prieten, iar serviciile sale sînt veritabile ghiulele care găuresc suprafața de joc. Înaintea unei asemenea forțe a naturii, mai scunda și mai fragila româncă s-a bătut însă din răsputeri. Cu adevărat, eroic.

A cedat abia în tie-break, cînd nu mai era, omenește vorbind, nimic de făcut. Indiscutabil că și-a etalat din nou clasa, altfel n-ar fi urcat pe locul 2 în ierarhia WTA, dar mai presus de orice finețe, ezitare sau greșeală a arătat caracter. Mult caracter.

Ceea ce a dovedit, mutînd discuția, și francezul Gregory Tade atunci cînd, în minutul 86 al partidei CSU Craiova-Steaua din Bănie, a transformat penalty-ul primit de oaspeți și le-a adus acestora prima victorie după 5 meciuri. De notat cu plus că Tade a îndrăznit să execute lovitura de la 11 metri în finalul unei întîlniri ce se îndrepta spre un scor egal, ba și în condițiile în care patronul îl privește ca pe o oaie neagră! Tot amenință că-i reduce salariul și îi cere băncii tehnice să nu-l mai titularizeze!

Dispus să nu iasă din cuvîntul nașului, Rădoi a început cu Tudorie. În altă ordine de idei, nu l-a substituit pe Chipciu, veriga slabă, iar foarte șters, mai degrabă figurant. E cu atît mai mare meritul lui Tade cu cît, așezînd mingea la punctul cu var, el a riscat ca la ruleta rusească.

Închipuiți-vă ce-ar fi urmat dacă fran-cezul, luat la ochi și beștelit permanent de patron, ar fi ratat! Ce s-ar mai fi grăbit Gigi Becali, ca trenul accelerat, să-l dea afară, să-l trimită la plimbare!

În sfîrșit, exact în ziua în care, pe post de ecou al opiniei publice, am susținut convocarea lui Budescu la “națională”, căpitanul Astrei a marcat de două ori în poarta Iașiului. Din păcate, a scăpat și hățurile! Probabil că s-a scos singur din lot în clipa în care l-a ironizat pe Iordănescu: “Sînt puțin supărat că am fost schimbat pentru că nu mi-am făcut parametrii fizici”! Cum selecționerul a folosit deunăzi expresia respectivă, era mai bine ca Budescu să se abțină, nu să-l provoace și, mai grav, să-l ia peste picior.

Giurgiuveanul mai are de învățat că un antrenor, mai ales unul de echipă națională, trebuie convins, cîștigat de par-tea ta, nu persiflat. Ca poantă, replica lui Budescu nu-i rea, numai că fiecare doarme cum își așterne.

Comentarii (85)Adaugă comentariu

Laurian (18 comentarii)  •  25 august 2015, 0:38

V-ati repezit multi ca fata mare la maritis. Dl Ioanitoaia a dat o parere despre Halep fara pretentii de competinta si unii s-au simtit vexati aiurea. Nu e specialist in tenis de camp insa o fi invatat ceva in 40 de ani de gazetarie si unii sar de fund degeaba.

Nelu Ploiesteanu (1 comentarii)  •  25 august 2015, 0:43

In locul lui Iordanescu as aprecia tupeul lui Budescu si cu atat mai mult l-as lua in lot. Raspunsul lui arata ca baiatul are simtul umorului si il duce bibilica. Mie mi-a placut tot articolul.

Adi (15 comentarii)  •  25 august 2015, 1:30

Gresita rau paralela intre tenis, un sport inca nobil, si fotbalul de 2 bani de la noi din tara. Iar faza cu antrenorul trebuie castigat de partea ta mi se pare absurda, atata timp cat nu tine de fotbal. De asta sunt selectionate leprele? Pentru ca nu il supara pe selectioner?

florin (27 comentarii)  •  25 august 2015, 1:41

Ce sa i faci nea Ovidiu trebuia sa zica si el veva de Simona. Ca vreti sau nu vreti eu daca as fi langa Serena m as speria. Atata munte de femeie. Dar e obisnuit astia afro americanii sunt asa lati si mari si ei si ele. Hai Simona next time kick her ass

motanul incaltat (603 comentarii)  •  25 august 2015, 2:25

Cu prostii nu ai cum sa discuti altfel…. Unii chiar se pun de-a curmezisul—-A, marea majoritate il vrea -e treaba lor, aici e „tarlaua mea ” si eu hotarasc. Nu uitati cazul Dobrin. Alti prosti : Nea Piti-Satana si bineinteles generalul de tinichea. Nu e vorba de gluma lui Buudescu—-acesta nu o sa pupe echipa nationala cit timp la conducere se afla Iordanescu. Si asta o stim cu toti…..

geo (1 comentarii)  •  25 august 2015, 8:24

Halep pe locul 2 wta fără sa câștige nici un mare șlem. E identic cu plasarea naționalei de fotbal pe locul 7. Loc mincinos.

gilos (96 comentarii)  •  25 august 2015, 8:52

Nea Ovi,

Budescu este golgeterul campionatului, are tehnica si este in forma. Mult peste Chipciu si Maxim. Merita sa fie in lot, sa i se acorde o sansa.
Cat despre declaratii, sa fim seriosi, Mutu, favoritul dumitale il facea de cacao pe tata puiu, plus ca spargea noptile in cluburi inaintea meciurilor nationalei…Ce a spus Budescu este o remarca finuta, oricum apa de ploaie pe langa ce facea „Brili”…
Apoi, la experienta dumitale era de preferat sa spui despre Serena ca este o mare campioana si atat. Remarcile tendentioase cu iz de cancan la adresa ei nu va onoreaza.

Marius (63 comentarii)  •  25 august 2015, 9:21

Ce convins? Si Piturca o singura data si-a calcat pe orgoliu si a selectionat cei mai in forma jucatori ai momentului nu pleiada de blazati obisnuita. Bine, era amical, dar tot am zdrobit Germania cu 5 la 1. Sa ma ierte „generalul”, dar daca nu acum, cand e in plina forma si trage pt un transfer, cand sa-l convoace pe Budescu? Dupa ce prinde transferul si prinde loc caldut pe o banca de rezerve si se blazeaza total? N-oi fi eu vre-un specialist, dar criteriile astea cu increderea selectionerului sunt apa de ploaie. Cand un jucator este in forma, ca antrenor de nationala trebuie sa il iei, si, pt un meci sau doua, cat l-o fi tinand forma, trebuie sa stii sa-l angerenezi in echipa, sa storci ce e mai bun din el. Asa la noi tot o dam cu asta ca o fi el in forma dar nu e un obisnuit al nationalei si atunci degeaba. Ca suntem ca la gradinita, ceilalti nu-l cunosc si n-o sa vrea sa-i paseze si lui mingea.

Asa antrenor, cu asa sustinere din partea jurnalistilor, asa vom si pierde in Ungaria.

Alex (13 comentarii)  •  25 august 2015, 9:46

@geo – Serena a castigat ultimele patru turnee de mare slem, iar la cele doua de dinainte Simona a fost in semifinala si in finala. Daca nu merita locul doi mi se pare ca niciuna din circuit nu merita si dupa 1 ar trebui sa continuam cu 3, 4, 5 s.a.m.d. (ce numar te-ar face fericit? 🙂 ).

fgh (264 comentarii)  •  25 august 2015, 9:52

-cineva spune că Budescu …nu mai pupă naționala (atâta timp cât e generalul antrenor, zic eu); soarta celor doi se va decide după meciurile cu ungurii și grecii;
-până atunci meciuri astrei și stelei din cupele europene sunt importante: rămânem fără echipe în ,,campionatul european,,?
-este posibil: dacă steaua nu recuperează diferența iar astra pierde; după mine jucătorii (și antrenorul astrei) au greșit în meciul de acasă: mulțumiți că au revenit și au câștigat nu au mai luptat să mai dea un gol (mai mult, au tras de timp, tactică incalificabilă pentru o echipă care joacă acasă, mai ales un meci de cupă -adică eliminatoriu!); dacă mai dădeau un gol alta era situația în retur; așa, s-ar putea să fie judecați …cu mintea românului de pe urmă;

omidiu (2 comentarii)  •  25 august 2015, 9:54

Iordanescu a spus ca sunt 2 persoane care stiu daca Budescu o sa fie convocat, una dintre ele fiind chiar Budescu. Daca stia ca e convocat nu cred ca se mai apuca sa il ironizeze pe Iordanescu

Tom (35 comentarii)  •  25 august 2015, 9:57

Un articol în care nea Ovi amestecă mere cu pere și iese gem de prune. Tade a dovedit curaj și stăpânire de sine, e adevărat, dar mai are mult până să probeze că e fotbalist, nu jucător de fotbal. E drept că nici nu a fost ajutat de colegi care să-i dea multe mingi utile, dar și când le-a avut, le-a umplut de sânge. Budescu are calitate, dar nu cred că face față la un meci de națională. Totuși, Iordănescu putea să-l ia în lot, poate era nevoie de el. Ironia lui, deși relativ reușită, putea să și-o rețină, fie doar și pentru faptul că era adresată unui om care chiar a făcut ceva în fotbalul românesc și care poate să-i fie tată. A fost necioplit, ” Sărmăluță” și nu e prima oară. Cât despre tenis … nea Ovi, comentariul dvs. la adresa Serenei este deplasat, puteați să vă limitați că loveștemingea ca un bărbat, fără remarcile alea … Dvs. sunteți totuși jurnalist și ar trebui să fiți mai atent. Serena dacă e la potențial maxim și setată pe victorie, e invincibilă. Doar dacă e diminuată fizic sau nu prea concentrată, poate fi învinsă deocamdată.

omidiu (2 comentarii)  •  25 august 2015, 10:15

Apropo de Serena, chiar pe site-ul ziarului dvs. aveti un articol in care e prezentata sarutandu-se cu un barbat.

Augustin (268 comentarii)  •  25 august 2015, 10:49

Eu nu vad aici nicio paralela intre tenis si fotbal. Sunt doar niste exemople bine argumentate. In stil romanesc unii postaci isi dau insa prea multa importanta.

Georges (65 comentarii)  •  25 august 2015, 10:52

Pe mine unii de aici ma fac sa plang si altii sa rad de cat se cred ei de evoluati si de spanglezi. Primii sunt mai multi decat ceilalti.

gino (1 comentarii)  •  25 august 2015, 10:55

Pe seceta asta Budescu ar merita sa joace in nationala dar nu va juca la fel cum nici Dobrin nu a jucat in Mexic 1970… Prietenii stiu de ce…

Jean Valjean (280 comentarii)  •  25 august 2015, 11:23

Remarcabil. Nota 10😀

Rezidenta din Buzau (81 comentarii)  •  25 august 2015, 11:38

Domnule ziarist,

Voi incerca sa va raspund:
1. Simona Halep este o jucatoare peste medie, o jucatoare talentata si ambitioasa. Dar, 2 finale consecutive pierdute (Serena si Bencic) … A castigat cumva campionatul mondial ? Locul 1 defineste pe cel/cea mai buna. Dupa castigator urmeaza PLUTONUL… atat si nimik mai mult. In cariera ei, Halep a castigat 2-3 turnee de mana a 2-a. M-am saturat de atata publicitate ieftina pt o sportiva aproape de… pluton.
2. Am observat ca Becali iti este antipatik. Pana aici nimik dubios, fiecare dintre noi avand antipatii si simpatii. Dar, dvs. folositi un spatiu public sa va manifestati aceasta stare. Becali nu are la indemana aceasta arma iar razboiul dintre el si dvs este unul inegal si incorect. In plus, Becali, in toate afacerile sale, inclusiv Steaua, in calitate de patron sau dictator, spuneti-i cum vreti, poate sa dicteze ce si cum vrea fie ca le convine ziaristilor, suporterilor sau altor carcotasi. Pt. ca da, dle Ioanitoaia, prin acest gen de articol sunteti un carcotas. Pacat de „parul alb” sau experienta dvs. Va comportati ca un copil care s-a certat cu prietenul mai mic.
3. Budescu – un fotbalis bun dar capricios. Inclusiv cu patronul Niculae a avut divergente pe aceasta tema., iar Iordanescu un tip usor influentabil s-a lasat molipsit. L-a convocat pe ultima suta ca sa nu-l alature pe budescu langa Dobrin si M. Raducanu, adica langa 2 legende nedreptatite.

DanT (1 comentarii)  •  25 august 2015, 12:02

Daca citeati astazi pe GSP.ro 🙂 aflati despre noul prieten al Serenei 🙂
http://stirinebune.gsp.ro/saruturi-in-restaurant-serena-williams-surprinsa-cu-noul-iubit-un-rapper-celebru-457015.html

Vlad Minea (309 comentarii)  •  25 august 2015, 12:33

As face precizarea pentru pustanii care il injura in cor pe Iordanescu ca antrenorul secolului inca nu s-a pronuntat in priviinta lui Budescu. Sa nu ii ia in surprindere pe toti si impotriva parerii de guru a dlui Ioanitoaia sa il cheme pe Budescu la lot. Atunci sa vad cum mai comentati.

Licu (2 comentarii)  •  25 august 2015, 12:41

Asumarea raspunderii la 11 metri intr-un moment delicat pentru el cred ca l-a ridicat pe Tade in ochii lui Becali. O sa vedem cine va deveni urmatoarea „oaie neagra” pentru creditorul din Pipera desi asta ar trebui sa fie chiar el.

Tyty (127 comentarii)  •  25 august 2015, 12:47

@rezidenta din buzau. Iti faci griji degeaba pt Becali. Asta vorbeste mult mai mult decat scrie Ioanitoaia, asa ca il aperi intr-o cauza dinainte pierduta. Iar lui Becali tot trebuie sa ii mai dea cineva oeste gura si sa i-o inchida.

Tom (35 comentarii)  •  25 august 2015, 12:59

Doamna rezidentă din Buzău, sunteți și pe lângă tenis și pe lângă fotbal. Cu zacusca cum stați? Că vine toamna.

Ducu (55 comentarii)  •  25 august 2015, 14:19

Sa-i pui pe cei trei in aceeasi fraza, e o blasfemie, nea’ Ovidiu !

Sharapova și realitatea virtuală | Tech Hater (1338 comentarii)  •  25 august 2015, 14:35

[…] despre editorialele dumneavoastră, tăticul presei de sport din România, Europa de Est și planeta Pământ… Noi mereu am fost […]

Sorin (3 comentarii)  •  25 august 2015, 15:24

Budescu sa se abtina?De ce, fara pupat in cur nu se poate? Ba sa nus e mai abtina, ca ne-am cam saturat de mosi din astia ofiliti si plini de aroganta, la care merge doar cu „sa traiti sefu”.Sa il convoace pe ceea ce arata, nu pe faptul ca glumeste sau joaca din placere.Ce sa ne facem, sa nu suparam cumva comunistul cel batran.

LEFTER POPESCU (145 comentarii)  •  25 august 2015, 15:25

Domnule Ioanitoaia,
.
decat pe Budescu, mai bine este selectionat tacutul si obositul Tanase , cel care, ascuns de dupa zidul chinezesc este vazut cu parametrii la maximum de catre ‘generalul” care in fiecare „fraza” spusa chinuie limba romana .

der_grosse (14 comentarii)  •  25 august 2015, 17:32

„Selectionezul” sa invete (mai) bine limba romana. cum poate pricepe parametri fizici/statistici/samd. cand acordul subiect/predicat ii este strain?? ca despre parametrul pronume la acuzativ ce sa mai spui…

der_grosse (14 comentarii)  •  25 august 2015, 17:35

@evil resident of buzau -> ughhh, go girl!

azimut (13 comentarii)  •  25 august 2015, 18:27

Budescu e cumva vreun junior ? nu mai are nimeni voie sa spuna ceva? mai lasati-ma si cu rasuflatul ala de Puiu! Gata e vremea altora.

Doru Cristian (23 comentarii)  •  25 august 2015, 18:50

Daca as fi Iordanescu l-as lua pe Budescu la nationala si l-as pune tot meciul sa faca incalzire, sa ajunga la parametrii normali. Daca as fi…
Pe de alta parte Budescu se scoate singur fiindca si daca ii replica lui Sumudica asa ceva, cu siguranta, nu mai prindea lotul. Nici nu vreau sa mi-l inchipui pe Boloni, Lucescu, Piturca.
Se pare ca avem de-a face cu un Zlatan al Romaniei.

vgn (1 comentarii)  •  25 august 2015, 19:08

D-nule Ioanitoaia, cu respect va recomand sa cititi ziarul pentru care scrieti. Asa veti afla lucruri noi referitoare la Serena. Nu aduceti mizeria din fotbalul romanesc (cu care sunteti obisnuit) in tenis!
Multumesc anticipat!

dany (22 comentarii)  •  25 august 2015, 20:59

Eu nu prea reusesc sa inteleg relatia dintre nr 2 mondial la tenis si necunoscutii tade si budescu.

Duda (1 comentarii)  •  26 august 2015, 1:08

Budescu a fost chiar haios. Mai ales ca e vorba de Iordanescu, care nu poate fi suspectat de prea mult simt al umorului, spre deosebire de nea Imi Jenei. Din pacate, nea Puiu este expirat rau si cu siguranta nu-l va selectiona pe Budescu. Sper sa-l convinga pe Hagi sa revina 🙂

daniel (223 comentarii)  •  26 august 2015, 8:22

pe mine chiar nu ma intereseaza cand bate sau ia bataie halep simona, desi o stimez; altceva mi se pare interesant: cand nu joaca, ocupa locul 3 in clasamentul a.t.p.; cand joaca si pierde, ajunge pe locul 2…e un clasament cam de aceeasi factura cu fifa – coca cola: echipe considrate slabe sunt in primele zece, iar altele mult mai tari abia prind locuri in sectorul 10 – 20…de aceea, zic asa: simona a facut excelent renuntand sa joace la anumite turnee. asa, va ajunge sigur pe primul loc! in ceea ce-l priveste pe tade: acesta este unul din milioanele de ,,francezi’, de prin africa sau zona araba..toate echipele nationale ale frantei, indiferent de sport, asa sunt alcatuite! p.s. ce s-ar face ,,marile cluburi de fotbal” din europa, fara sud-americani????

Comentează