Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Budescu, alt Sînmărtean?

Greu de digerat, atitudinea lui Iordănescu reamintește de mai vechiul discurs al lui Pițurcă privitor la Sînmărtean, cum că acesta nu vine înapoi cînd și cît e nevoie.

Permalink to Budescu, alt Sînmărtean?
duminică, 23 august 2015, 4:51

În paralel cu ascensiunea Astrei, ilustrată și de victoriile continentale în fața lui Inverness, West Ham și Alkmaar, realizările personale ale lui Constantin Budescu îl recomandă pe căpitanul giurgiuvenilor drept una dintre revelațiile sezonului. Poate chiar cea mai marcantă. Afirmația nu-i un bilet de favoare, ci o observație de necontrazis, din moment ce Budescu și-a trecut în cont pe parcursul actualei stagiuni, socotind toate competițiile, 9 goluri și 5 assist-uri. Cu 6 reușite, el e în topul golgeterilor Ligii 1.

Ca atare, a început să circule ideea că Budescu va fi chemat la “națională”, echipă al cărei tricou, deși a împlinit 26 de ani pe 19 februarie, nu l-a îmbrăcat niciodată! Speranțele lui păreau cu atît mai justificate cu cît Viorel Moldovan, unul dintre secunzii reprezentativei, declara recent “Cred că (n.a. Budescu) va face parte din lot. E un jucător foarte talentat și am mare încredere în potențialul lui. A înscris în campionat și în Europa League, e un executant excelent” (subl. mea). Dacă nici Moldovan, cu 70 de prezențe ca “tricolor” și 25 de goluri, nu sesizează rasa unui atacant, stofa acestuia, atunci nu mai sesizează nimeni!

Tocmai de aceea, în condițiile în care Iordănescu a pierdut o serie întreagă de selecționabili, accidentați, ieșiți din formă ori fără angajament, suporterii au îndrăznit să propună pe rețelele de socializare, din ce în ce mai insistent, convocarea lui Budescu pentru întîlnirile oficiale cu Ungaria (4 septembrie) și Grecia (7 septembrie) din preliminariile CE. Aș zice că publicul larg nu se mărginește să-i propună Generalului, să-i sugereze. Mai degrabă îi cere imperativ, îl somează.

Surprinzător însă, Iordănescu a anunțat recent în Comitetul Executiv că n-are de gînd să apeleze la Budescu! Locul acestuia n-ar fi la lot din pricină că nu aleargă destul și, ceea ce l-ar descalifica, nu se implică suficient în faza de apărare! Conform selecționerului, nu întrunește parametrii! Într-adevăr, mai comod, giurgiuveanul dispare uneori din joc, de parcă ar ațipi pe teren! Numai că, izbutind imediat execuții strălucitoare și acțiuni irezistibile, el compensează din plin. Iată de ce și intră în categoria rară a fotbaliștilor capabili să cîștige de unii singuri un meci.

Greu de digerat, atitudinea lui Iordănescu reamintește de mai vechiul discurs al lui Pițurcă privitor la Sînmărtean, cum că acesta nu vine înapoi cînd și cît e nevoie. Așa s-a ajuns, foarte trist, ca unul dintre cei mai talentați jucători ai noștri să adune pînă la 35 de ani și jumătate doar 12 selecții! Să ne reamintim că, refuzat de Pițurcă și apoi de Lucescu jr., Sînmărtean a absentat de la “națională” aproape 8 ani, de la partida cu Ucraina din 20 august 2003 pînă la cea cu Bosnia-Herțegovina din 3 iunie 2011! A revenit, dar foarte tîrziu.

E de așteptat ca Generalul să-și reconsidere poziția și să nu-l sară din schemă pe Budescu. Nu-i obligat să-l titularizeze, însă e dator, nu-i numai opinia mea, să-l convoace în conjunctura nefericită de azi. Ar fi păcat ca Iordănescu să se ambiționeze inutil și să-l transforme pe Budescu într-un alt Sînmărtean. Ar fi păcat și, mai grav, incorect.

Comentarii (86)Adaugă comentariu

dinu (2 comentarii)  •  23 august 2015, 19:33

cu tot respectul dl. Iordanescu nu are ce cauta la nationala. PUNCT!!!

teo (1 comentarii)  •  23 august 2015, 19:35

Vreti si alte exemple ? Oblemenco – golgeter al Romaniei, n-a fost agreat de selectionerii de atunci, vezi Doame, ca nu s-ar încadra in sistemul de joc! Costel Orac – n-a fost chemat la natională de Mircea Lucescu, desi juca excelent! Să-l mai amintesc pe Claudiu Niculescu in perioada sa cea mai buna?

dodo (205 comentarii)  •  23 august 2015, 19:37

nea Ovi, da in 86 cand au ramas acasa Belodedici, Lacatus, Majearu, T Stoica, Piturca s. a. iti amintesti ? Mentorul agent 007 de la Șaptior nici macar nu a avut bunul simt sa-si dea demisia !

BOBY (41 comentarii)  •  23 august 2015, 19:41

Domnule Ovidiu,
Pentru ca va citesc de-o viata mi se pare ca-mi sunteti un apropiat , chiar un prieten.Aproape mereu ati scris pe gandul meu doar cu niste cuvinte mai alese , cu grija sa nu deranjati prea rau pe unii si altii , cert este ca mai mereu ati avut dreptate.Sunteti totusi prea bland cu acest general (cu g mic).Eu ma intreb daca acest om are toate tiglele pe casa. O sa moara ca Angelo Niculescu fara sa explice motivele adevarate dar nu va avea rezultate cu acest comportament de periferie si cu acest caracter.Raspunzatori sunt si cei care l-au pus in functie care au si ei acelasi bun prieten ,,buzunarul propriu”.

ovidiu (53 comentarii)  •  23 august 2015, 19:44

Deci generalul se duce sa se apere la Budapesta, de aceea spune ca Budescu nu face faza defensiva, putin doresti, si mai putin obtii! Oricum, nu prea avem sanse in fata ungurilor la ei acasa, ne-au egalat la Bucuresti dintr-o jumatate de faza, acolo va fii infinit mai greu, ori fara talente ca Budescu poate tata Puiu sa-si tot faca cruci, caci degeaba!

alunelu (56 comentarii)  •  23 august 2015, 20:09

Noroc cu arbitrajul ca sa mai castige si FCSB un meci, acest 2-1 de la Craiova.

Dorulet (74 comentarii)  •  23 august 2015, 20:13

Foarte greu de spus daca Budescu va face fata in Nationala insa Iordanescu ar trebui sa il convoace si sa il verifice. Comparatia cu Sanmartean pare nimerita desi nu cred ca Budescu are valoarea lui Sanmartean.

dragos (250 comentarii)  •  23 august 2015, 20:24

Si eu gandesc ca ovidiu. Daca merge la Budapesta sa ciupeasca un egal Iordanescu nu are nevoie de Budescu. Ii trebuie 5 fundasi si 4 mijlocasi defensivi si nu va avea loc si Budescu.

Vladone (69 comentarii)  •  23 august 2015, 20:31

Il ia pe Budescu si nu-l baga, asta va fi si nu va castiga nimeni.

iobagul (7 comentarii)  •  23 august 2015, 20:34

D-le Ioanitoaia, de ce nu spuneti domnule draga lucrurile pana la capat? Simplu, generalul Iordanescu a fost numit antrenor la Nationala pentru ca e un om comod pentru cei care stabilesc componenta echipei nationale!
Cine este impresarul lui Budescu? Si ce influente are acesta in FRF? Astea sunt intrebarile care trebuiesc puse!!! E clar ca Tanase ori Chipciu ar fi ” scosi din schema” de transferuri banoase de un Budescu „pe val” si asta nu se doreste cu niciun chip! Si va vorbeste un om care „tine cu Steaua”, fie ea si FCSB la ora actuala…

Danubius (3 comentarii)  •  23 august 2015, 20:37

V-ati adus aminte ca Lucica Iliescu v-a facut cetatean de onoare al Giurgiului…Cam tarziu…Nu v-am vazut la niciun meci la Popa Sapca…

radu (60 comentarii)  •  23 august 2015, 20:58

sa se duca la azil generalul cascheta , e perimat si depasit .

mihaic3001 (42 comentarii)  •  23 august 2015, 21:06

Nu mai aștepta nimic de la Iordănescu că aștepți degeaba nea Ovidiule. Omu-i limitat … înapoiat și depășit de vremuri într-ale antrenoratului. Dar cum în România-i posibil orice, normal că trebuia să aducem înapoi un elefant expirat gen tata puiu, care a căzut într-un penibil ordinar cu … pupatul icoanelor. Am înțeles, omu-i credincios, tare credincios … dar când l-a prins presa , prin 2004 cu târâtura aia blondă față de care o fi „păcătuit” omul și cu limba ca să fie mai „creștinește”, oare pe unde zăcea buna aia credință în tata puiu ?
Deci, n-are omul nici o treabă cu antrenoratul (mai bine ar fi numit Viorel Moldovan) și mai pe românește, conform spuselor lui Dinu în primele comentarii postate, chiar n-are ce căuta la Națională.
Dar se mai poate întâmpla oare ceva normal în imitația asta de stat numit România, ca să vedem normalitate și la echipa Națională ?
Și încă ceva … nu suntem nici pe departe calificați ..

CCC (137 comentarii)  •  23 august 2015, 21:31

O sa se intample cam ce s-a intamplat si cu Pitzurca: cainii latra, ursul trece! Lasand la o parte frustrarile unor suporteri (pro sau contra convocarii lui Budescu), pana la urma selectionerul este direct responsabil de actiunile sale si de rezultate, oricat am vrea noi (media, suporteri, specialisti in fotbal) sa-l influentam. Daca el gandeste ca suntem calificati cu doua egaluri in urmatoarele doua meciuri si pentru asta a hotarat ca i-ar prinde bine o „autobaza”, atunci putem intelege de de Budescu nu face parte din planurile lui. Si daca ne amintim ca in Irlanda de Nord a facut o echipa „fricoasa”, careaia i-a insuflat teama de victorie, e cam clar cum gandeste urmatoarele partide. Nu ii iau apararea, departe de mine gandul asta, eu as incepe si cu Budescu si cu Sanmartean in teren + vreo 3 atacanti!! dar cam asta se intampla,nu reusim sa ne depasim ccnditia. In primul rand pentu ca nu avem oameni educati in acest sens! Cat timp vom avea conducatori care sa astepte „indicatii pretioase de la centru” e clar ca nu vom progresa. E valabil pentru intreaga societate romaneasca.

Cistian VAVURE (9 comentarii)  •  23 august 2015, 23:07

Dl Cash(cheta) nu are nici un comision in cazul in care Budescu ( de departe nr1 actualmente in Liga1) pleaca de la Astra pe o suma mare ! Domnul selectioner poate l convinge pe Budescu sa si ia alt impresar ( de exemplu familia Prodan prietena cu Iedi si nea Puiu) !

coco (401 comentarii)  •  23 august 2015, 23:12

Presa l- a tinut in brate pe Iordanescu iar acesta pe stelisti. Lucrurile vor continua in aceeasi maniera pana la…ratarea calificarii.

Radulian (110 comentarii)  •  24 august 2015, 0:24

Notez profesionalismul dv sau al colegilor. Ati modeficat cifra golurilor din mers. Se intampla foarte rar pe bloguri la noi asa ceva.

Dtru (268 comentarii)  •  24 august 2015, 0:29

Cele doua goluri marcate in aceasta seara in meciul cu Iasi va confirma. Si eu sunt de parere ca Budescu merita chemat la lot si introdus si in echipa. Daca nu din minutul 1 atunci macar la pauza dar si in functie de rezultatul din acel moment.

Marean (270 comentarii)  •  24 august 2015, 0:36

Budescu pare lenes, dar e foarte eficient. Joaca cat trebuie si nu ar trebui sa lipseasca din lot. Cred insa ca s-a scos singur din schema cand a zis chestia ca nu si-a atins parametrii. Daca il ironizezi pe antrenor poti fi convins ca ti-o intoarce si te lasa pe din afara.

alex (84 comentarii)  •  24 august 2015, 1:02

Dl. Iordănescu a fost beneficiarul unei generatii de exceptie, iar pentru a-și atinge scopurile (antrenorul galaxiei) nu a lasat nimic, chiar nimic in urma! El, Hagi, G. Popescu si inca doi trei tartori de la echipa nationala, nu au crescut nimic (in mentalitate) pentru viitor ….erau jucatori talentati, care ar fi putut fi chemati in antecamera nationalei doar pentru a le oferii o motivatie in plus si o speranta ….. dar nu erau de la echipe agreate ca sa zic asa…..tin minte cum Craioveanu batea Barcelona de unul singur si daca, am spus, daca ….a fost chemat …pe Budescu nu-l plang eu, dar mi-a plăcut atitudinile a doi fotbalisti de caracter …Stefan Radu si Săpunaruu…. air daca ii bat si pe olandezi poate sa fie si arogant sa spuna ca acum nu mai poate el… ca lucreaza la parametrii …

meh (1 comentarii)  •  24 august 2015, 1:31

,budescu a jucat in chiar 2 evenimente pentru selectionata divizionara in antalya (2015) si la estepona(2013) .
se pare ca nu s-a remarcat .In fine,ce vreau sa zic e ca poate hai,treaca mearga ar fi o solutie temporara pentru meciul asta.dar daca nu intra in meci (mai are momente si la astra cand nu prea il vezi) ,ce ne facem? jucam in 10? nu merita riscat,miza e prea mare,in locul lui mai bine intra sanmartean sau cernat (slabe sanse cu cernat la 35 de ani ai lui) .omu bate bine lovituri libere nu zic nu.dar asa putem sa il bagam pe hagi sau claudiu niculescu prin minutu 70 si sa cadem in fata careului pana obtinem lovituri libere si dam gol.nu asa se joaca fotbalul :))

Dani (78 comentarii)  •  24 august 2015, 2:02

Poate ca Budescu n-are impresarii agreeati de FRF…

daniel (223 comentarii)  •  24 august 2015, 7:59

goange d-le ioanitoaia! amintiti-va de soava, marota lui iordanescu..nu avea treaba cu fotbalul, da era mereu acolo..fiecare antrenor de nationala, avea cate unul din asta, care ocupa locul altcuiva..budescu e de nationala acum, dar ori cu el, ori fara el, suntem tot slabi…

Dac.impielitzat (51 comentarii)  •  24 august 2015, 9:22

Nu e chiar asa. Vad opinii si de-o parte si de alta însă… Piti l-a luat pe Sanmartean numai dupa ce jucatorul i-a aratat pe teren ca se inseala. Imintiti-va ce baga Sanmartean la recuperari la Steaua si apoi si la nationala.
Cei doi jucatori nu se compară, incepand de la atitudine, joc si sfarsind cu realuzarile pe teren. E destul de senil generalul insa are si el partea lui de dreptate cat de cat.

marian (145 comentarii)  •  24 august 2015, 9:25

mai mult se aseamana cu cazul timofte de la poli timisoara care tot la fel nu era agreat de nea iordanescu si clanul verde militarizat.pai daca pe asta nu-l iei ca nu face faza de aparare pe alde tatarusanu,pantelimon de ce-i convoci mereu ca nu-i vedem ca inscriu sau dau vreo pasa de gol?

azimut (13 comentarii)  •  24 august 2015, 9:50

las ca vine Chipciu in aparate ! scoate 11 m pentru adversari… ce cooperativa imputita e la Nationala !

gabi (1 comentarii)  •  24 august 2015, 11:27

Am o rugăminte, domnule Ioaniţoaia: Aş avea un mesaj pentru tricolori sub forma unui articol, şi dacă există vreo posibilitate să fie publicat (sau eventual ceea ce credeţi că merită să fie publicat din el), aş fi foarte recunoscător. Vă mulţumesc!

Bunescu (2118 comentarii)  •  24 august 2015, 11:31

Ratarea calificarii la Euro nu mai e posibila acum, sansele trec de 80% realist vorbind.
Dar pentru perspectiva echipei de fotbal reprezentative, nu prea inghitim noi, sustinatorii onesti si dezinteresati ai Nationalei, asemenea mizerii.
La ce mizerii ma refer?
Pai la cele scrise de distinsi clapuitori pe blogul domnului Ioanitoaia, care lasa de inteles ca selectia se face in functie de interesele financiare ale unor impresari de jucatori, „prieteni” cu trupa FRF si selectionerul, cei care decid convocarile.
Chestia asta care trece prin bani mai putin curati ca sa fiu elegant, seamana foarte mult cu aceea in legatura cu anijocul practicat de unii jucatori cu gandul la banii din pariuri si nu la frumusetea jocului.
Vedeti, asta-i diferenta intre fotbal si tenis, rugby sau ale sporturi mai „curate” financiar, nu lasa loc la asemenea mizerii facute pe banii celor multi care vor un spectacol footbolistic frumos, onest, cinstit, si ei intalnesc de multe ori aranjamente dubioase care strica toata placerea suporterului platitor.

John (564 comentarii)  •  24 august 2015, 11:52

De acord cu Bunescu. Prea multi intriganti.

Liviu (333 comentarii)  •  24 august 2015, 12:21

Domnule Ioanitoaia, vedeti ca omul dv de la Giurgiu a declarat multe prostii dupa meciul cu CSMS Iasi. Cand vorbesti asa ajungi mai greu sau deloc la echipa nationala.

Prof. Nica (125 comentarii)  •  24 august 2015, 12:25

Ca sa ajungi la nationala iti trebuie mai mult decat sa dai goluri. Budescu nu mi se pare unul care sa se incadreze usor intr-un colectiv de valori. Lui ii place sa domine, sa fie vedeta in orice imprejurare.

Obiectiv (15 comentarii)  •  24 august 2015, 13:18

Zau, nu este nevoie de unul care da goluri? Atunci de ce este atat de admirat Messi (care are o tehnica de bijutier, dar n-are calitatile unui marcator veritabil), care primeste trofee individuale cu duiumul? Ca este un coagulator de energii, un jucator cu infleunta asupra coechipierilor, ca face cele mai multe recuperari si alearga cel mai mult?
Sa fim seriosi, Budescu merita la „nationala” fie si numai pentru ca este un foarte bun executant de lovituri libere, indiferent de pozitie si distanta (centrari, scheme, direct spre poarta), comparabil cu marile vedete, platite de sute de ori (cu contractele publicitare aferente)mai bine! O.

Obiectiv (15 comentarii)  •  24 august 2015, 14:07

Inca geva: dl. general este de-o rigiditate caracteristica pe care o justifica doar … gradul, atat in forma, cat si in continut. In concluzie, antrenorul Iordanescu este la distanta de ani lumina de rafinatul fotbalist din anii ’70! O.

Carnag3 (5 comentarii)  •  24 august 2015, 16:26

Da e nevoie de Budescu la nationala si ar mai fi o gramada de selectionabili in liga 1 si cu foame de performanta , ar fi pacat sa nu ii ia mai ales cand majoritatea stramierilor sunt in lipsa de forma sau chiar nu au echipe unde sa joace , vezi cazul Marica .

Cheetah (2118 comentarii)  •  24 august 2015, 16:40

Hai ca l-a convocat, merci maestre pentru lobby, acu sa vedem daca il si titularizeaza.

mihai (133 comentarii)  •  24 august 2015, 19:25

Budescu merita si trebuie sa fie la nationala !

Comentează