Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Nașu’ Gigi și finu’ Mirel

Terminînd 1-1 cu ASA Tg. Mureș pe Arena Națională, Steaua a bifat al șaselea meci acasă fără victorie în actualul sezon și, firește, i-a înfuriat pe suporteri

Permalink to Nașu’ Gigi și finu’ Mirel
duminică, 16 august 2015, 4:31

Dacă pînă sîmbătă se mai abținuse, Gigi Becali a răbufnit: echipa n-are caracter, Rădoi îi cocoloșește pe băieți, îi copleșește cu informații la pauză și nu știe să-i mobilizeze, Cojocaru e fițos ca Maradona, Tade nu justifică banii plătiți pentru aducerea lui, lui Chipciu nu-i mai iese nimic etc, etc. Dezlănțuit, patronul n-a iertat pe nimeni.

În stilu-i obișnuit de a se contrazice singur, Becali s-a muiat însă o oră mai tîrziu și numirea lui Rădoi a devenit “cea mai bună decizie de cînd am preluat Steaua”! Dar a rămas senzația că armonia dintre nașul Gigi și finul Mirel s-a fisurat, ba chiar s-a fracturat . Intervenția lui Rădoi cum că, de i se sugerează ori i se cere, poate renunța și înaintea turului cu Rosenborg, a întărit sentimentul că există probleme în Paradis! Că ele nu-s nici puține, nici simple.

Corect, după ratările din Supercupa 2015 și din Champions League, Steaua a mai dezamăgit o dată. Cu toate că a avut spre final un penalty, cînd Tudorie a deviat mingea cu capul, iar Balici l-a lovit din spate pe stelist în ceafă și l-a trîntit la pămînt, 11 metri clar, dar greu de sesizat și de dat, campioana nu merita să cîștige. Mai relaxată comparativ cu întîlnirile anterioare directe, parcă nu atît de îndîrjită, ASA a stăpînit totuși autoritar repriza secundă. Dictînd ritmul și legea, a scos justificat un punct important.
Pentru această nouă evoluție decepționantă trebuie arătat cu degetul și antrenorul. Evident că Rădoi e vinovat, dar nu-i el primul în culpă, ci Becali, care i-a încredințat echipa, deși știa că n-are nici licență, nici experiență! Nu discut că, mazilindu-l pe Gâlcă, latifundiarul a ignorat detaliul că acesta obținuse 3 trofee, mă refer la ce e, nu la ce-a fost.

Notez însă, nu-i o filosofie, doar o observație elementară, că nu te califici antrenor peste noapte, din care pricină fotbaliști infinit mai galonați decît Rădoi, Platini, Matthäus, Romario ori Maradona, de exemplu, au eșuat în profesia respectivă. Poate că Mirel, i-o doresc din suflet, va reuși și va ajunge un mare antrenor. Îl ajută inteligența și ambiția. Deocamdată însă nu e și, să mă ierte, nici nu cred că va fi foarte repede. Laitmotivul de a-l introduce pe Tudorie spre a dinamiza atacul, mereu în disperare de cauză, s-a dovedit util ca o injecție la un mort!

În fond, vorbim despre o meserie care se învață la școală ori pe banca tehnică, iar Rădoi n-a trecut pe la școală și nici pe bancă n-a stat!

Oricît ar fi Becali de impulsiv și de imprevizibil, mă îndoiesc că-l va demite pe Rădoi. În privința asta, familist fiind, își va respecta cuvîntul. Inclusiv în situația în care, Doamne ferește!, Rosenborg o va elimina pe Steaua.

Pericolul poate veni însă chiar de la Rădoi, finul care, simțindu-se nedreptățit de naș, va părăsi el însuși postul, va demisiona! Deoarece nu-i place să fie călcat pe bătături, ca orice tip cu personalitate, e posibil să plece în cazul unui eșec cu Rosenborg. Nu m-aș mira însă nici dacă s-ar retrage din postura de învingător.

Comentarii (76)Adaugă comentariu

lord belial (434 comentarii)  •  17 august 2015, 12:53

@17 nentori tirana:

‘ Pina pe 30 August antrenorul trebuie sa fie pe teren, iar asta nu poate fi altul decit Chipciu.’

ma lasi?
ii preda hamroun fotbal la orice ora.

nea caisa (222 comentarii)  •  17 august 2015, 13:19

Maestre Ioanitoaia, „relatiile de joc” intre FCS Becali – Becali – Radoi – echipa – spectatori – arbitri – armata sunt acum altele, iar faptele trebuie judecate prin prisma acestor noi relatii. Aceasta nu inseamna o critica a analizei dvs, pe care o cred de exceptie. Si, in cateva vorbe, sa zic un crez al meu: acela ca trupa Coltescu 300 de goluri i-ar fi anulat lui FCS Becali daca FCS Becali marca 300 de goluri; trupa a fost, in opinia mea, pur si simplu chitita sa lase FCS Becali fara nici un gol pe tabela: din eroare in eroare, Becali, cu orice antrenor altul decat vreun nepot al grecoteiului sef de comisie, ar putea sa-si vada echipa luptand in play-off, adica la retrogradare.

marian (145 comentarii)  •  17 august 2015, 13:43

hai ca l-au suspendat astia de la uefa pe necalificatul asta de radoi ca la noi ***

17 Nentori Tirana (871 comentarii)  •  17 august 2015, 13:52

@lord
Ham* asta e un transfer reusit, poate ajunge un jucator mare. Azi
1.- nu e inca integrat. De ce nu l-au adus imediat ?
2.- nu are conditie fizica, nu stie sa se pastreze.
3.- n-a jucat la nivel inalt, nu are experienta, devine usor nervos.
4.- nu stie cum a functionat Steaua cu Reghe si chiar cu Galca, dar azi mai bine fara antrenori decit cu pacalicii astia trei.
5.- nici macar nu i s-a stabilit un post. Ce si unde joaca ? Sti tu ?
In rest ai dreptate, e fotbalist, iar cit il tine rasuflarea e unul din cei mai buni.
Alaturi de Mihalcea e si el o speranta.
Chipciu este ultimul mohican care isi mai poate aduce aminte ce inseamna Steaua si cum poate ea juca. Nu rezultatele enerveaza, ci jocul prestat. Asta nu mai este Steaua.

un anonim (3 comentarii)  •  17 august 2015, 15:07

Domnule Ioanitoaia intradevar ai vorbit si ai scris pt milioane de microbisti dar articolele tale nu au fost decat un afront adus idei de jurnalism,constiinta ta nu exista si nu a existat vreodata.Slugarnicismul si servilismul tau e istoric si a inspirat intradevar urmatoarele degeneratii de jurnalisti care ti-au urmat exemplul cu sfintenie.Stiu ca trebuie sa curga multa apa pe Dambovita pana marea masa a oamenilor te vor vedea persoana ta reala si obscura .

antimafia (103 comentarii)  •  17 august 2015, 15:12

O reala placere sa-l cunosc pe acest nou Radoi, ceea ce-mi confirma ambitia si puterea autoeducatiei. Din pacate pentru el si-a insusit prea abrupt calitatea de antrenor fara licenta, iar decizia de astazi a UEFA ne arata, inca o data, ca tot altii vin sa ne faca ordine. Cine a fost Mircea Sandu si cine e Burleanu? Amandoi au fost sau sunt teleghidati politic. Ultima decizie implicita a lui Burleanu vis-a-vis de Radoi a fost mediata de Liviu Dragnea, altfel Burleanu abia ne spusese ca incepand cu acest an competitional e gata, adica nu se mai poate pacali cu functii de director tehnic, maseur, etc.

fgh (264 comentarii)  •  17 august 2015, 15:51

spuneti ca, …vorbim despre o meserie care se învață la școală ori pe banca tehnică, însă, corect ar fi spus (mă rog, scris) …și la școală și pe banca tehnică; iar faptul că noi aflăm că dl. Becali …azi spune una, mâine alta, este greșeala celor care (mai) consemnează spusele unui ageamiu căruia, pe deasupra, îi iau interviuri după un meci (vă așteptați să spună ceva inteligent în legătură cu meciul văzut???…);

Livius (50 comentarii)  •  17 august 2015, 17:02

Multi complica niste lucruri simplissime. Radoi nu are diploma de antrenor, dar nici chemare. Asta e tot.

dan mirescu (4 comentarii)  •  17 august 2015, 17:23

Azi,17 august 1015,conducerea FCSB,formata din:George Becali-patron,I.Lutu-femeie de casa,H.Duckadam-figurant,V.Argaseala-ipocrit a hotarat :
Schimbarea numelui echipei de fotbal FC.SB in FC.GB. (FC.GIGI BECALI)
Vom reveni cu amanunte!

Ramon (127 comentarii)  •  17 august 2015, 17:28

aveți puțină răbdare, Rădoi pleacă dacă Steaua va fi eliminată de Rosenborg, iar în 2 ani Becali vinde echipa!

Bazil (77 comentarii)  •  17 august 2015, 18:11

Dle Ovidiu, nimic despre amenda data de UEFA pentru lipsa de scoala a lui Radoi, cum scapati Dv. ocazia asta, se poate?

MELINTE (40 comentarii)  •  17 august 2015, 18:25

Adevarul este ca FCSB nu prea are adversari nu numai in Romania ,dar si in Europa.Ati vazut UEFA este impotriva ei si i-a interzis lui Radoi sa fie antrenor.Ce, chiar daca n-are scoala,ce e singurul in Romania care n-are scoala si conduce ?Acestora de la UEFA le este frica de FCSB ca o sa castige toate competitile din Europa si de aceia o persecuta..Rusine sa le fie!

Doryn (10 comentarii)  •  17 august 2015, 18:26

Cred ca va pleca chiar mai repede dupa ce a primit amenda asta usturatoare. Iar Becali iar debiteaza baliverne ca sta cu el in loja. Ca sa manance seminte ori ce sa faca.

Petrake (3 comentarii)  •  17 august 2015, 18:58

Melinte,cati ani ai?

Carmen (25 comentarii)  •  17 august 2015, 19:53

Melinte, ai visat urat ori ai tras ceva pe nara. Ai depasit ultima limita a absurdului.

kkciosuldelahamangia (55 comentarii)  •  17 august 2015, 20:58

da un articol despre cinstitii de la frf si liga care au permis ca radoi sa stea pe banca, nimic ?

Niku (15 comentarii)  •  17 august 2015, 23:48

@kk…E interesant de vazut cum va reactiona frf dupa decizia uefa vizandu-l pe Radoi. De vazut daca i se va interzice accesul pe banca si in liga 1. Asa e normal, dar la cat e de slugarnic Burleanu nu cred..

Un antrenor (214 comentarii)  •  18 august 2015, 0:06

@dan mirescu. Bravo, esti mai tare decat toti gesepistii luati angros.

blaga nicolae (9 comentarii)  •  18 august 2015, 0:38

CUM E NASU ASA_I SI FINU DAR ASTIA DOI NU SANT DE LA GUADALAHARA UNDE A FOST SI FANUS NEAGU LA BATUT TARUSI CU CURUL CUM A ZIS MAESTRUL

Cimezan Vladimir (99 comentarii)  •  18 august 2015, 7:06

Domnule Ioamițoaia, iese fum din atâtea articole despre acest intrus în tagma antrenorilor și despre viziunea despre fotbal printre gratiile finanțatorului. Ne așteaptă o lojă de basm, cu cei doi privind superior spre acei „nime-n drum” de la UEFA care au îndrăznit să le tulbure paranoia bine întreținută de FRF, jurnaliști și alți foști și actuali lingăi de serviciu. Chiar nu se pune degetul, măcar cel mic, pe rană și să se afirme că această echipă neo-botezată nu mai este „cea mai iubită” de români, tocmai din cauza disprețului molfăit din privirile cățărătorului pe capote ?! Continuați să ne asaltați cu poze în care acest școlat la fără frecvența bunului simț și devenit „scriitor” de celulă ne privește zâmbind mefistofelic, convins că toți din jur au menirea să-i aplaude hohotele sardonice. Nu e de mirare că mulți dintre cei care stăteau în genunchi și se rugau pentru ca Balint sau Lăcătuș să așeze perfect mingea pe punctual cu var, acum vor să învățăm să ne bucurăm pe limba norvegiană ! Continuați să lucrați din condei osanalele obișnuite, boala e lungă, noi încercăm să ne descurcăm pe limba olandezilor, chiar dacă Șumudică o consideră greu de asimilat. Oricum, prin Europa limba română fotbalistică are nevoie de traducători. Ne mulțumim și cu eratele.

blaga nicolae (9 comentarii)  •  18 august 2015, 8:08

VORBA LU RABA CUM II NASU ASA_I SI FINU

MELINTE (40 comentarii)  •  18 august 2015, 8:44

@Petrake am ani destui,insa nu te-ai prins la fenta ,vorba lui Dobrin.Eu nu te intreb cati ani ai,ci cum stai cu „istetimea”.Adevarat ,nu incerca sa fii spiritual cu cei slabi cu duhul ca iesi tu mai prost ca ei.Incearca matale sa critici FCSB sau pe finantator si sa-mi spui si mie daca-ti publica postarea.

MELINTE (40 comentarii)  •  18 august 2015, 8:54

@Carmen,esti dulce,imi place cum gandesti(cum zicea pe vremuri Bula).Probabil ca si tu ai lipsit de la lectia cu „misto-ul” crunt.Nu v-ati dat seama inca cat de greu e sa treci pe sub furcile caudine ale acestui site.Multumesc pentru vigilenta.

Floroiu (10 comentarii)  •  18 august 2015, 10:41

Melinte, nu stiu cat de subtil esti ori te crezi, dar chestia ca nu ti se publica aici o postare critica la adresa Stelei e o mare tampenie. Ajunge sa te uiti pe blog si te convingi ca bati campii.

MELINTE (40 comentarii)  •  18 august 2015, 12:25

@Floroiu.Imi cer iertare,n-am incercat sa fiu subtil cu matale,matale esti cult.Auzi gurita,sunt trei saptamani batute pe muchie de cand postarile mele n-au mai avut OK pe acest site si nu faceam decat caterinca,fara injurii si fara cuvinte licentioase.Probabil ca ideile erau cele care creiau disconfort mai mult distinsilor ziaristi decat FCSB-ului sau patronului.Acum nu mai postez sub acelasi pseudonim si aceiasi adresa de E mail si sa vedem cat o tine. Panimai?

vasco (363 comentarii)  •  19 august 2015, 11:02

La nebuniile care se intampla la FCSB de cand a venit becali…de ce va mai mirati de una noua?Era clar ca se va ajunge aici cand cariera de jucator a lui Radoi se va sfarsi …si stati ca urmeaza sa iasa din parnaie „cartonel”, sa vedeti atunci!Melodrame,frate!!!

Comentează