Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Iordănescu în corzi!

Cu 3 săptămîni înaintea meciului oficial cu Ungaria, programat pe 4 septembrie la Budapesta, Iordănescu nu-i liniștit

Permalink to Iordănescu în corzi!
miercuri, 12 august 2015, 9:01

Nu că s-ar alinta, cum mai procedează unii antrenori, dar de data asta chiar are serioase probleme de efectiv. Îi lipsesc certitudinile. În schimb, îl copleșesc semnele de întrebare.

Să ne păstrăm însă optimismul și să începem cu noutățile menite să ne descrețească frunțile.

Retrogradat la formația secundă a lui PAOK Salonic ex-abrupto și din rațiuni imposibil de înțeles, zice-se că de “ordin tehnic”, Raț e aproape de ieșirea din tunel. Fundașul de 34 de ani urmează să se întoarcă la Rayo Vallecano, la care a mai jucat în sezonul 2013-2014 împrumutat de West Ham, sau să poposească la Legia Varșovia. Dacă negocierile vor reuși în Spania ori în Polonia, Raț va ieși la lumină și “naționala” în cîștig. Ea va putea conta pe cel mai galonat component al ei în activitate, cu 103 selecții.

Știri îmbucurătoare și de la Napoli, unde Chiricheș pare să-și fi găsit forma și locul pe care le-a căutat zadarnic la Tottenham. Deși a recunoscut că românul a ajuns în vestiar peste capul său, adus direct de patronul De Laurentiis, celebrul producător de filme, antrenorul Sarri l-a lăudat din răsputeri pe Vlad după recentul “amical” Porto-Napoli, 0-0 pe Dragao. Ex-stelistul a fost și singurul napoletan păstrat pe teren 90 de minute.

La rîndu-i, Roberto Ventre, trimisul special al cotidianului Il Mattino în Portugalia, i-a pus lui Chiricheș 6, ca și lui Albiol și Higuain, cea mai mare notă, în vreme ce lui Maggio și lui Mertens le-a dat 5,5, iar căpitanului Hamsik și lui Gabbiadini chiar 5! Nu ne rămîne decît să sperăm că, reintrîndu-și în ritm, Chiricheș va deveni iar, asemenea lui Raț, om de bază în echipa reprezentativă, unul dintre senatorii de drept ai acesteia.

Din păcate, s-a cam încheiat șirul veștilor pozitive. De-aici încolo încep grijile pentru Iordănescu, frămîntările, necazurile. Exceptîndu-i pe portarii Tătărușanu și Pantilimon, ambii de încredere, Generalul nu prea știe pe cine să convoace. Logic, înainte aveam titulari la echipe mari din străinătate, azi avem rezerve la echipe mici!

Pe fund, din vechea gardă, Gardoș și Sepsi sînt accidentați, Dr. Grigore refugiat în Qatar, Tamaș și Săpunaru fără angajament, Latovlevici și Mățel rezerve, Moți, Papp și Luchin în declin. Nici la mijloc nu-i vreo veselie: Hoban și Pintilii cu plus, dar provenind din modestul campionat al Israelului, cîteodată convingător și Ad. Popa, nu mai mult. Toți ceilalți, Bourceanu, Prepeliță, Anton, Maxim, Torje, Cr. Tănase și Chipciu, inclusiv Sînmărtean, trecut pe linie moartă în Arabia, nu sînt în situația de a oferi garanții.

Cum nu oferă nici atacanții Marica (în recuperare), Keșeru (abia luat de Ludogoreț), Fl. Andone (fără echipă), Rusescu (din nou de împrumutat), numai B. Stancu fiind titular, însă la anonima formație turcă Genclerbirligi!

Pînă ne vom întoarce asupra temei, să admitem că nu stăm rău, ci foarte rău! Totuși, trebuie s-o scoatem la capăt într-un mod sau altul deoarece n-avem voie să pierdem la Budapesta!

Comentarii (56)Adaugă comentariu

ing.CPV (32 comentarii)  •  13 august 2015, 5:18

Iordanescu:general de paie.,antrenor de paie,politician de paie si eu l-asi cate-
gorisi,chiar ,jucator de paie (fata de cei cu care a jucat impreuna).Atat ca este
vorba de echipa noastra ca sa nu-i dorim success (ECHIPEI).Adevarul este ca in
campionatul nostru sunt nume descoperite nu se stie pe unde. Si daca mai
tai si la mana puscariasilor bogati !? O mare rusine.Ca si in politica romaneasca.

@Abcde (7 comentarii)  •  13 august 2015, 7:09

si l-ai vazut tu la astra ca vine inapoi pe recuperare? acolo budescu e tot si playmaker si atacant si executant de lovituri libere,etc.
nu zic ca daca ar fi jucat altfel n-ar face faza defensiva,intrebarea e : ar mai da acelasi randament si la nationala unde nu e servit de catre De Amorim si de Texeira?

blabla (7 comentarii)  •  13 august 2015, 7:13

@florin&abde :

Piţurcă a făcut mai multe modificări la pauză: Răduţ, Mateiu, Budescu, Nica, Luchin, Maxim şi Bălgrădean au fost trimişi în teren, în locurile lui Măţel, Alexe, Grigore, Grozav, Stanciu, Lung şi Neagu
Min 45 – PAUZĂ! România este condusă de Polonia cu 4-1

se pare ca uitati amandoi ca a jucat in turneul de la Estepona (chiar daca acel turneu nu intra in palmaresul nationalei si de-aia nu apare cu nicio selectie oficiala) .
oare daca intr-adevar era cu adevarat special nu era convocat mai departe?

pitecantrop (7 comentarii)  •  13 august 2015, 7:21

asa e,budescu a jucat in chiar 2 evenimente pentru selectionata divizionara in antalya (2015) si la estepona(2013) .
se pare ca nu s-a remarcat .In fine,ce vreau sa zic e ca poate hai,treaca mearga ar fi o solutie temporara pentru meciul asta.dar daca nu intra in meci (mai are momente si la astra cand nu prea il vezi) ,ce ne facem? jucam in 10? nu merita riscat,miza e prea mare,in locul lui mai bine intra sanmartean sau cernat (slabe sanse cu cernat la 35 de ani ai lui) .omu bate bine lovituri libere nu zic nu.dar asa putem sa il bagam pe hagi sau claudiu niculescu prin minutu 70 si sa cadem in fata careului pana obtinem lovituri libere si dam gol.nu asa se joaca fotbalul :))

nea caisa (222 comentarii)  •  13 august 2015, 9:17

Domnule Ioanitoaia, d… (puteti citi comentariul meu, in intregime, in editia sa tiparita)

Goldnet (4 comentarii)  •  13 august 2015, 15:01

Budescu trebuie chemat la Nationala, asta e clar. Nu ai cum sa nu il chemi dupa inceputul asta de sezon!

Comentează