Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

O atitudine de neînțeles

Steaua a făcut 1-1 cu CFR Cluj în București, doar 1-1 s-au încruntat fanii! , deoarece a folosit echipa de rezerve

Permalink to O atitudine de neînțeles
luni, 27 iulie 2015, 3:55

I-a zis experimentală, ceea ce n-a schimbat însă datele problemei. Rădoi i-a debutat contra “feroviarilor” pe Carp și pe Alcenat, înlocuindu-l pe cel dintîi cu al doilea, dar și, în premieră pentru actualul sezon de Liga 1, pe Niță și pe Grădinaru.

De notat că puștiul de 17 ani Mihalcea apăruse 14 minute în această stagiune, în vreme ce Neagu, Enceanu și Tudorie stătuseră mai mult pe bancă ori în tribună.

Practic, e posibil ca miercuri, în turul cu Partizan, dintre cei 14 fotbaliști rulați sîmbătă să fie titular unul singur. Toșca sau Guilherme fundaș stînga. Poate și haitianul Alcenat, deunăzi întors de la Gold Cup, în cazul în care va fi preferat lui Papp pe banda dreaptă. În rest, vor reveni pe teren senatorii Cojocaru, Papp, Varela, Breeveld, Muniru, Ad. Popa, N. Stanciu, Chipciu și Tade, secondați de Râpă, Hamroun și Tahar.

Clar că, mergînd pe mîna garniturii secunde, Rădoi a pus un preț mic, derizoriu, pe punctele cu CFR. Dar și așa, în condițiile în care punctele atîrnă mai puțin ca în anii precedenți deoarece se vor înjumătăți o dată cu intrarea în play-off, atitudinea antrenorului, chiar deghizat fiind în director sportiv, tot trebuie numită bizară. Greu de explicat și de înțeles.

Personal, oricît aș credita viitorul lui Rădoi, apreciez că s-a pripit. Oare se teme foarte tare de Partizan?!
Logic, nu putem gîndi că el și-a propus odihnirea vedetelor întrucît nu s-au disputat decît două etape de campionat. Ca atare, de unde atîta oboseală și stres?! Și admițînd că i-a menajat pe Varela și pe N. Stanciu din pricina necazurilor lor musculare, dar și pe Ad. Popa, cu mai vechi dureri de spate, n-ar strica să ne întrebăm de ce n-a apelat la ceilalți 5-6?! După care să căutăm răspunsul în altă parte.

Repede pică și varianta că, lăsîndu-i afară pe Chipciu et Comp., Rădoi a încercat să-i bage în ceață pe adversarii de miercuri. Aceștia să fi spionat întîlnirea cu CFR și să nu fi priceput nimic într-un moment în care, deși ea însăși lipsită de 3-4 titulari, nu mai mulți însă, Partizan a zdrobit-o pe Jagodina cu 6-0! Atît că nimeni de la Partizan n-a urmărit pe viu întîlnirea cu clujenii, fapt confirmat chiar de conducerea roș-albaștrilor!

Altfel spus, Rădoi n-a avut pe cine păcăli. Plus că sîrbii, care au trimis un tehnician la Steaua-Trencin, nu-s ușor de dus cu zăhărelul, n-au venit cu pluta pe Dunăre! Concluzia? În una și aceeași seară, Partizan a luat moral, iar Steaua nu!

Cu scuzele de rigoare, ar mai fi ceva. Cum se justifică Mirel față de 5.000 de oameni care au plătit bilete ca să vadă la lucru garnitura de gală a Stelei și au văzut-o pe cea de rezerve?! Din păcate, Rădoi și Steaua le-au rămas datori spectatorilor. Dacă e în intenția clubului, și ar trebui să fie, recîștigarea publicului, nu va reuși cu asemenea procedee. Nu poți cere sprijin și respect fără să le oferi la rîndul tău. Sau le poți cere, dar degeaba.

Comentarii (71)Adaugă comentariu

arh. Gheorghe Petrescu (486 comentarii)  •  28 iulie 2015, 4:54

Articolul este bun. Hai Steaua!

marinas george (26 comentarii)  •  28 iulie 2015, 6:56

Stimate domnule Dodo,
Miine Nea Mircea Lucescu face 70 de ani !Asa ca SILENCE ,STILLE!
Respect SINCER pentru Nea Mircea si astept EDITIA DE COLECTIE MIRCEA LUCESC

marinas george (26 comentarii)  •  28 iulie 2015, 7:06

Miine e SARBATOAREA FOTBALULUI!
Nea Mircea la 70 de ani !Cu o zi inainte are meci la Istanbul!Intr-o lume unde antrenorii nostri si jucatorii nu mai confirma pe nicaieri NEA MIRCEA are meci DE CHAMPIONS LEAGUE la 70 de aniDE !Asa ca SA NE DAM PALARIA JOS IN FATA DINSULUI indiferent de echipa pe care o sustinem!
Sa ne rugam si noi la Dumnezeu sa ne dea PUTEREA sa ajungem in domeniile noastre sa lucram la virsta dinsului !
Nea Ovidiu si Nea Mircea DOUA EXEMPLE DE VIATA !
Nu va mai luati modele ,dragi tineri asa la intimplare NEA OVIDU SI NEA MIRCEA SUNT DOUA MODELE ADEVARATE PENTRU NOI TINERII!
Cu munca si seriozitate poti reusi in VIATA si nu cu MISTOCAREALA IEFTINA!
Respectul meu SINCER pentru dvs Nea Ovidiu si pentru Nea Mircea!
Miine astept EDITIA DE COLECTIE MIRCEA LUCESCU conform cu propunerea mea!
Marinas George

gilos (96 comentarii)  •  28 iulie 2015, 9:02

Nea Ovi,

E adevarat ca Radoi nu are experienta ca antrenor, dar, pentru a face fata in toate competitiile, trebuie sa ruleze tot lotul. Asa se face peste tot in lume, nu te mai poti baza pe un singur unsprezece cu care sa joci etapa de etapa. Fotbalul a evoluat.

tot nea caisa (222 comentarii)  •  28 iulie 2015, 10:09

Ca un post preambul, remarc vitalitatea categoriei de comentatori care au ce au cu opiniile altora, care se simt deranjati si de faptul ca si altii au opinii si, mai ales ca au opinii diferite de ale lor, contradictorii chiar. Vitalitate tradusa prin tot soiul de mustrari.
Cred ca Radoi a gresit jucand un meci cu echipa de rezerve. Pe de o parte, aratand public slabiciunile rezervelor. Pe de alta, fiindca a sugera ca titularii sunt deja obositi dupa doar doua meciuri face mai mult rau decat bine. Pe de o a treia parte fiindca a tine secreta tactica meciului viitor mi se pare o copilarie. Per ansamblu, fiindca exista destule persoane avizate in fotbalul nostru gata sa impartaseasca lui Partizan cunostintele lor despre echipa lui Becali. Ca urmare, in afara de faptul ca Radoi a suferit pe banca pentru a agonisi un punct nu mi se pare a fi existat vreun castig.
Putin incitatat de comentarii de mai sus , sa mai adaug ca echipa lui Becali mai este Steaua nu in masura in care pastreaza niste elemente de identificare, ci in masura in care pastreaza spiritul Stelei. In cazul Stelei, spiritul genereaza legitimitatea. Steaua a fost echipa armatei, in ansamblul ei, deoarece, la nivel local si districtual au existat si alte asociatii sportive militare, de la Campulung Moldovenesc si pana la Tg. Mures. In plus, Steaua a mai reprezentat fotbalistic locuitorii catorva cartiere bucurestene. Sa facem observatia de bun simt ca, la Tg.Mures, ASA a fost re- creata tocmai pentru a regasi spiritul ASA si nu pentru a perpetua o sigla sau un palmares: zeci de ani, pasiunea fotbalistica a tirg-muresenilor a fost reprezentata, in planul performantei, de clubul militar si nu de un altul. Sub Becali, spiritul Stelei a inceput sa se piarda de indata ce Becali a incercat sa il utilizeze in folos propriu ori a inceput sa il uite. De fapt, recenta si cinica sa declaratie ca Steaua ori trebuie sa-i aduca bani ori va dispare ori va fi vanduta marcheaza faptul ca spiritul Stelei a incetat sa mai existe, fie si la modul simulat. Ca pasionati ai fotbalului simt nevoia de a spune sau scrie FCSB in loc de Steaua inseamna macar o subconstientizare a pierderii spiritului. Echipa lui Becali a devenit, in sensul capitalist, o echipa care trebuie sa joace bine pentru a aduce spectatori in tribune si a castiga astfel bani. O afacere sportiva. O eroare in ceea ce priveste antrenoratul sau jucatorii impiedica jocul, performanta si duce echipa pe pierdere. Dincolo de faptul ca elementele de identificare „traditionale” au urmarit sa aduca spectatori la meciuri, numele echipei nu mai conteaza: FCSB, Oaia Pipera, Baietii Veseli din Ghencea, sunt nume la fel de bune pentru spectatorul care plateste biletul de intrare pentru a vedea, zice el, un fotbal de calitate si cel mai valoros lot de fotbalisti romani, in ansamblul sau. Declaratia lui Becali mai sugereaza insa ceva: Becali nu mai are bani de pierdut; de fapt, afacerea sportiva Steaua a fost cam singura profitabila in afara celei cu terenuri; probabil ca Becali si-a pus deoparte o suma de bani de cateva zeci de milioane de euro pentru viitorul familiei si nu vrea sa umble la acesti bani. Local, echipa lui Becali are si ghinionul ca echipele din fosta Iugoslavie au fost intotdeauna bestiile negre pentru noi. Si au facut diferenta prin spiritul de lupta, nu prin altceva; pentru ca uneori fotbalistii romani decisi si tupeisti au avut ac de cojocul lor: imi aduc aminte de o faza de neuitat cu sarbii (amical nationale) cand Marcel Raducanu le-a driblat toata apararea si portarul si, in loc sa marcheze, s-a intors cu mingea la 16 metri ca sa-i mai dribleze o data; la care sarbii s-au oprit si si-au pus mainile in solduri, adica „mai dute-n…” la care Marcel Raducanu a replicat sutand mingea in balarii. Insa nu stiu daca astazi becalienii au asa jucatori; tot asa cum nu stiu daca partizanii mai au spiritul de lupta de odinioara.

Un antrenor (214 comentarii)  •  28 iulie 2015, 10:36

@gilos.Intre a rula lotul si a juca un meci intreg numai cu rezervele e o mare diferenta . Dl Ioanitoaia are dreptate sa ii atraga atentia asa cum o face pe un ton civilizat. I-ar prinde bine lui Mirel sa invete din asta..

Jeannot (40 comentarii)  •  28 iulie 2015, 10:54

Conform traditiei un articol obiectiv si scris cu mult bun simt. Radoi sa ia aminte.

Mister (46 comentarii)  •  28 iulie 2015, 11:00

Excelenta propunerea unui postac. Daca ii este frica de accidentari sa nu ma joace decat in liga campionilor, nu si in campionat. Sa se faca un regulament special pentru Steaua, pentru Radoi si pentru Becali

ultras (45 comentarii)  •  28 iulie 2015, 11:36

Inteleg sa ii fi menajat pe cei 3 aflati in recuperare, dar nu si pe ceilalti. Se fac fotbalisti si castiga o caruta de bani ca sa joace, nu sa stea la televizor.

Marcello (83 comentarii)  •  28 iulie 2015, 11:38

In caz ca se califica cu Partizan a facut bine. In caz contrar nu a facut bine deci vorbim saptamana viitoare.

florin (2 comentarii)  •  28 iulie 2015, 11:53

****
lasati-l pe copilul ala in pace …au incercat si altii sa scoata sabia aia din piatra …el de nu ar avea dreptul sa o faca ?
poate el o fi ala …nu mai face matale pe Merlinul tipografilor , ai dreptate …sunau frumos poeziile alea , de la SARTI-PICCHI , GUARNERI, BURGNICH , FACHETTI-SUAREZ, CORSO -JAIR , PEIRO , MAZZOLA, PEROTTI….pana la LUNG-NEGRILA , TILIHOI , STEFANESCU, UGUREANU -DONOSE , BALACI , BELDEANU , TICLEANU-CRISAN , CAMATARU……ASTA E LUCEAFARUL FOTBALULUI ROMANESC …..dar stiti ca doar Ciupitu era rezerva pt fundasi , nu ….?
mie mi se pare ca Radoi face un lucru pe care nu prea l-a mai facut nimeni pe aici pe la noi …incearca sa uniformizeze lotul ….titulari=banca , sau invers …
acum ca o face in sus sau in jos , e lata treaba ,,,
insa,, nea” …uita-te la meciul Botshenilor de ieri seara ,,,,
Europa nu e egal Liga1….aia nu aveau cum sa-l sune pe Croitoru sa vina din tzoale sa joace ….
de fapt nu prea mai aveau pe cine sa bage in teren
sunteti invatati ca rezervele sa moara pe banca …..cate meciuri a jucat Irimescu ….,,nea”….?

nica fara frica (5 comentarii)  •  28 iulie 2015, 15:29

dar cum se justifica GSP ul in fatza iubitorilor de sport ca in loc de stiri si articole de sport in publicatie apar numai can can uri , barfe si scandaluri !!!????….ti-e sila sa si rasfoiesti GSP ca de citit nici nu se pune problema !….ati transformat sportul intr-o mahala !

Nicola (9 comentarii)  •  28 iulie 2015, 17:15

@florin. Conteaza mai putin daca face ceva primul conteaza daca face bine. Totusi o intreaga echipa de rezerve e cam mult.

Rata (2 comentarii)  •  28 iulie 2015, 17:17

Nica, tu nu ai frica, dar nici minte. Care can canuri si care barfe, de exemplu?

Georges (65 comentarii)  •  28 iulie 2015, 17:21

Multa agitatie cam aiurea. Hai sa vedem meciul si mai discutam.

Franz (406 comentarii)  •  28 iulie 2015, 17:25

Florine, ce incearca sa uniformizeze Radoi? Nimicul?

angheliu (87 comentarii)  •  28 iulie 2015, 19:18

Prea vreai si mataluta a le intelege pi toate, coane Ovide!

Gasca (5 comentarii)  •  28 iulie 2015, 19:39

Cred ca e cea mai buna incurajare inaintea unui meci dificil cum se anunta cel contra lui Partizan Belgrad…

JJ (98 comentarii)  •  28 iulie 2015, 22:46

O atitudine de neinteles a…autorului, cunoscut antistelist.

Iulian (190 comentarii)  •  28 iulie 2015, 23:04

Macar mai exista un ziarist care nu le canta in struna lui Radoi si ilustrului sau nas, parvenitul Gheorghe Becali care se recomanda Gigi. Un sincer bravo pentru asta maestrului Ioanitoaia.

LEFTER POPESCU (145 comentarii)  •  29 iulie 2015, 0:06

Domnule Ioanitoaia,
.
chiar nimic despre golul egalizator din meciul cu CFR CLUJ cand Alcenat, inainte de a centra pt gol. era intr=o mare pozitie de offside ?
.
Sunt sigur ca stiti asta dar pentru FCSB – ECHIPA lui GIGI VOPSITORU’ offside-urile nu se mai pun, ca de alfel si cel de la TRECIN –
.
De retinut : 2 – 0 la goluri din offside pentru echipa lui GIGI Vopsitoru’.

Apropo : daca FCSB a jucat cu cateva rezerve , CFR-ul cu ce a jucat ? Sau cei de la TRENCIN care aveau o medie de varsta de 21,8 ani .

Comentează