Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Final trist

Indiferent de scorul cu care s-a încheiat ieri meciul cu Pandurii, Rapid a retrogradat.

Permalink to Final trist
joi, 28 mai 2015, 9:59

Logic că e iar amărăciune în Grant, necaz, dar nu și tragedie. Echipă specială, iubită ca puține altele, cea giuleșteană s-a obișnuit cu prăbușirile.

A cîștigat 3 titluri de campioană și a căzut în liga secundă de 7 ori. Deși sezonul 2015- 2016 va fi al 12-lea jucat la matineu, neostenita ei galerie va continua să-și strîngă membrii, să cînte și să spere. Ca una care a trăit multe, va depăși și acest moment de cumpănă. Călită de propria-i suferință, nu va înceta să încurajeze formația favorită și să întrețină o stare de spirit unică, ambele inconfundabile, fără egal.

Din păcate, retrogradarea a provocat, sau măcar a grăbit, încheierea carierei lui Daniel Pancu, ultimul lider de popularitate al Rapidului. Îmbrăcînd tricoul vișiniu în 5 rînduri și în 280 de partide, ba și marcînd aproape 100 de goluri, exact, 91, Pancu chiar a scris istorie în Giulești. Ca să fie mai clar, a cucerit 6 trofee lîngă Gara de Nord, titlul în 1999, Cupa României în 1998, 2002 și 2006, Supercupa în 1999 și 2002, izbînzi la care se adaugă cele realizate în Turcia, campionatul în 2003 și Cupa în 2006.

Nu dispun nici de spațiul și nici de timpul necesare pentru a-i face portretul lui Pancone la 38 de ani, vîrstă pe care o va împlini pe 17 august. Vreau să salut însă faptul că s-a renunțat la propunerea ca el să intre contra Pandurilor după ce fusese eliminat în întîlnirea cu CFR de la Cluj, eșec ce-a consfințit retrogradarea Rapidului. Nu știu cui i-a apar ținut ideea, probabil unor suporteri rebeli, dar era o prostie, o aiureală. Sfidător, gestul respectiv i-ar fi adus echipei alte belele, alte necazuri.

Fără îndoială că retragerea lui Pancu trebuie sărbătorită, numai că printr-un meci omagial, printr-o gală, nu printr-o atitudine de frondă, stridentă, puștească.

Ca unul care l-am simpatizat totdeauna pe Daniel, ca să nu zic că mi-a fost drag, îi invit pe el și pe fanii lui, mulți la număr, să judece frazele care urmează cu mintea, obiectiv, fără patimă. Concret, să accepte că, stors în atîtea și atîtea lupte la baionetă, ba și adesea accidentat, Pancu mai degrabă a încurcat Rapidul în retur decît l-a ajutat. A însemnat un minus, nu un plus. O frînă, nu un motor. A vrut și s-a zbătut cu disperare, dar n-a mai putut. L-a părăsit forța, nu ambiția, iar cea mai bună dovadă e aceea că n-a mai dat gol în Liga 1 din 8 august 2014, de la 1-1 cu Gaz Metan la București. În 2015, a apărut în doar 9 întîlniri și a punctat în 8, media notelor sale fiind dezamăgitoare, 5,13.

Trăgînd nădejde că mă va înțelege, scriu că, trimis în teren mai mult de gura tribunei și eliminat la Cluj, Pancone a avut parte de o ieșire urîtă din scenă. Nedreaptă, injustă, mincinoasă. Era dreptul lui la un final apoteotic, cu aplauze și cu confeti, atît că viața e cum e, nu cum ar trebui să fie. Urîndu-i succes, îl rog pe Daniel să nu uite că sfîrșitul oricărui drum e și începutul altuia.

Comentarii (57)Adaugă comentariu

BarfaDinSantz (106 comentarii)  •  28 mai 2015, 20:44

Domnule Ioanitoaia,
Mai bine ati vorbi despre dedesubturile fotbalului din Romania, care a ingropat acest sport, de sa desfiintat atatea cluburi de traditie, cluburi care sa infiintat inaintea cluburilor (steaua, dinamo, etc..) de ordin al partidului comunist. Aseptati cumva FBI’ul sa faca ordine in fotbalul Romanesc, asa cum face la FIFA? Se vede clar cu o dati dupa ciresi, plimbati ursul degeaba, etc.. etc… totul numai de realitate sa nu vorbiti.
Si daca tot vorbiti de Moldova, mai bine uitati’va cum titlul anul asta se decide de Moldoveni (Iasi si Galati).
Multe succesuri…..
Peace!!!
God Bless…!!!

Che Guevara (363 comentarii)  •  28 mai 2015, 22:05

Si Pancu tot moldovean e.

Mitrut (4 comentarii)  •  28 mai 2015, 22:13

Bravo dle Ioanitoaia, ati nimerit campioana. Spun nimerit fiindca nu cred ca ati stiut ca vor face egal si va pierde ASA. N-a batut la Iasi, dar ati avut dreptate.

prof.FLORIN NEGOITA (23 comentarii)  •  28 mai 2015, 22:25

SFÂRSITUL NU-I AICI

Ultimul meci din liga 1 ne-a aratat UN RAPID resemnat, ineficient, lipsit de voință, de ambiție, de dorință!
MENTALITATEA de invingator de la Baratky și Bodola, Ozon și Nae Georgescu, Andrei si Langa, Niky si Puiu, Bebe si Parpală, Dinu și Jamaischi, Dan Coe si Nae Lupescu, până la Panco si Iencsi, Nico si Cristi Săpunaru, face diferența.
Sa incepi returul cu 11 puncte si 12 jucatori din care 3 portari, să aduci jucători fără contract , din India (Cmovs-2 autogoluri, vreo 2 de 11 m!!) până în Portugalia , Franța si Olanda ,rezervele rezervelor, Sapina, fratii Oriol, Garay, Meulens si vârful Benson(sărea mingea ca din colțul mesei si fără gol in 14 etape cât a jucate???), cu un portar controversat, Buchta, cu Ganea, Rada, Pusztai si Bergodi, 4 antrenori, cu 11 puncte în tur si dublu in retur, 22, nu puteam mai mult!
Câtă diferenta de la 1-0 in Ghencea in prima etapa a returului, la 0-3 in ultima etapa!Mare prostie alungarea lui Pusztai si Gheorghe Dinu!!!
Oricât ne-au nedreptățit arbitrii, FRF, LPF, comisiile (neacordarea de 11 m cu U Cluj si Iasi, anularea unui gol valabil cu ASA), egalurile cu Viitorul, Petrolul, Botosani, înfrângerile cu ASA și Craiova in Giulesti, nu mai contează ultima înfrângere în care puteam juca cu Panco pt. acelasi rezultat 0-3! Ghinionul, nesansa, destinul ne-au fost potrivnice mai ales cu Craiova si CFR Cluj.
JOCUL e de liga a 2a ! Lipsesc automatisme, suturile la poarta (Garai un sut în ceasul de la teatru), jocul în 2-3-4 jucatori, elementul surpriză, omul în plus, sustinerea omului cu mingea, viteza in treimea adversă, centrarile înapoi pe jos, jocul cu capul, diagonalele, un-doiurile, atacul în valuri, cooronatorul, vârful împins (Nico facea eforturi la recuperare să-si ia singuri mingi, pregătirea fizică, inclusiv inaintea partidei se juca miutza), pregătirea tactică și psihică!
SPIRITUL RAPIDULUI nu poate fi continuat de jucători străini de limbă, de farmecul rapidului, de dăruire până la sacrificiu, gen Dan Coe, Iencsi, Săpunaru, Daniel Nicolae, etc etc.Doar Miguel si partial, Getov trebuie păstrati in liga a 2a. Restul, DRUM BUN!
PARTEA BUNĂ a retrogradării constă în reconstructia echipei începând cu Drăghia, Nicolae Vasile(ce s-a intâmplat???), Alex. Dan Cerlincă, Mladin, Alex Ionită II, tineri din liga 1 și 2 ce vor să moară în teren pt fotbal, pt. Rapid!
Antrenorii trebuie alesi dintre Grigoras, Hyzo, Andone, in tandem cu un rapidist autentic, Iencsi sau Dulca.
Investitorii trebuie să fie un consortiu din minim 5 firme mari. George Copos să spună public ce vrea si cu cine? Valerii Moraru, îi multumim pt ceea cea făcut, dar să ne spună ferm : ce poate, ce știe și cum stăm cu IESIREA DIN INSOLVBENȚĂ???Vrem fapte, nu vorbe și amânări, promisiuni și driblinguri a la Chisinău!
Sunt jucători de la echipele retrogradate, de la echipele aflate în insolvență și în prag de FALIMENT, ce merită să joace la Rapid(Ceahlaul, Concordia, U Cluj, Otelul, Brasov, CFR, Petrolul si Astra, precum Constatinescu, Lemnaru, Bucurică, Maftei, Pena, Dina, etc). Probanil că LPF si FRF vor reveni la 16 sau 18 echipe.Nu avem o primării să ne sponsorizeze ca pe ASA, IASI, CONCORDIA, CRAIOVA, etc. N-avem patroni ca Becali sau Negoiță, rapidisti în federarie, ligă sau comisii.
AVEM însă o galerie(păcat că cei de la tribună a II a și cei din peluză nu se sustin reciproc!!), suporteri și o stare de spirit unică Rapidului. SUNTEM PESTE TOT ACASĂ!( au fost suporteri la TRIBUNA 0 de peste 8 decenii, dar si copii !!).
CAPUL SUS!
SUNT ÎNFRÂNGERI PLINE DE DEMNITATE MAI PRESUS DECÂT VICTORII RUSINOASE ȘI LA MASA VERDE!
27 mai 2015 Rapidist de 50 de ani

aldan (2 comentarii)  •  29 mai 2015, 1:49

Chiar mi se pare un gest rautacios din partea Dvs.! Omul tocmai s-a lasat, probabil si pentru motivele enumerate… Chiar considerati ca era cazul sa-i puneti in carca, chiar si voalat, retrogradarea echipei iubite?! Nush’ de ce (fara intentie, evident), dar in spatele randurilor Dvs. parca vad, ca intr-un perpetuum deja-vu legat de publicatia ce pastoriti, ranjetul satisfacut al unui alt pastor celebru, refuzat odata tocmai de subiectul articolului de fatza!!!

ciupi (128 comentarii)  •  29 mai 2015, 7:39

s-a incheiat cea mai trista editie de campionat din ultimii 250 de ani. niciodata nu s-a vazut pe micul ecran o imagine mai de netagaduit a neputintei de care au dat dovada cele mai sanchi tari echipe din fotbalul nostru. so: gaz metan ii bate mar pe vicecamiponi si retrogradeaza. otelul isi bate joc de ambele aceleasi sanchi tari echipe si retrogradeaza si ea. in editia viitoare ne asteptam sa faca aceeasi treaba si trupa din voluntari. punct.

andrey (5 comentarii)  •  29 mai 2015, 10:14

off…off…mai nea ovi atat de dureros sa fie oare ca a castigat Steaua campionatul….si mie imi pare rau de Rapid, dar asta e…..daca lua ASA aseara titlul te durea in cur de Rapid.

Comentează