Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Nu Gâlcă, ci Rădoi!

Mărturisesc din capul locului că nu-s vreun fan Gâlcă, mare admirator al acestuia.

Permalink to Nu Gâlcă, ci Rădoi!
miercuri, 27 mai 2015, 9:38

Poate că și firea sa de om retras, mai puțin expansiv, m-a oprit să mă apropii de el. Am văzut la viața mea antrenori mai înzestrați și, în mod cert, mai carismatici decît Gâlcă, afirmație ce nu mă împiedică să-i recunosc tehnicianului stelist calitățile. Între ele, seriozitatea, profesionalismul.

Cum nu urmăresc să schițez un portret al antrenorului menționat, mă opresc aici. Nu înainte de a nota însă că, angajatul unui tip trufaș și imprevizibil ca Gigi Becali, Gâlcă n-a avut și n-are o viață ușoară în Ghencea. Da, spre a-și deschide drum într-o meserie pe care abia a început-o, a acceptat și destule compromisuri. Cît patronul s-a aflat după gratii și mai degrabă după eliberarea acestuia.

Dincolo de niște slăbiciuni pe care le vor taxa tocmai cei ce-au arătat la viața lor la fel de multe ori mai multe, Gâlcă s-a dovedit un caracter tare, rezistent și răbdător. Altfel, și-ar fi luat repede lumea în cap, există atîtea exemple, nu le mai reamintesc.

Meritele tehnicianului Stelei nu pot fi însă negate cîtă vreme formația pregătită de el a cîștigat deja Cupa Ligii și poate cîștiga alte două competiții, campionatul și Cupa României. E greu de presupus că le va rata, moment în care își va îndeplini toate obiectivele, pe linie. Va realiza integral ce și-a propus și ce i s-a cerut pe plan intern. Randament maxim și, evident, satisfacție maximă.

Surprinzător și, în opinia mea, pripit, Gigi Becali a anunțat public că Steaua va fi încredințată în viitorul sezon lui Mirel Rădoi. N-am folosit semnul mirării la finalul frazei precedente în mod deliberat, în ideea că proprietarul echipei, Gigi Becali, poate numi la conducerea acesteia pe cine vrea. El plătește, el decide, n-ar strica să învățăm și să respectăm legile capitalismului, scrise ori nu.

Legat de asta, nu pretind că Rădoi, deși încă nu deține licență să lucreze ca “principal” în Liga 1, ar fi o soluție proastă. Din contră, pentru că discutăm despre unul dintre simbolurile clubului roș-albastru, iubit de suporteri, Mirel poate constitui o variantă bună. O carte cîștigătoare.

Finul ar urma să-și ajute nașul sau măcar ar încerca. În paralel, probabil că și fanii își vor schimba atitudinea și vor veni fără număr să-i susțină pe Rădoi și pe băieții lui. Zic probabil din precauție. Nu forțez nota.

Numai că, indiferent ce intenționează cu Steaua, finanțatorul a comis-o grav în clipa în care, deunăzi, a dat de înțeles tuturor, inclusiv celui în cauză, că nu-i va prelungi contractul lui Gâlcă! Putea să gîndească asta, dar n-avea voie s-o declare public. Judecînd elegant și, în ultimă instanță, omenește, nu trebuia să procedeze așa, fie și numai pentru a-i îngădui lui Costel să primească felicitări și să se bucure de izbînzi! De acord cu Ilie Năstase că “Gâlcă merită o șansă”, una pe care, în lipsa lui de control, Gigi Becali a refuzat să i-o dea! Incorect. Regretabil.

Comentarii (61)Adaugă comentariu

Andrei F (1607 comentarii)  •  27 mai 2015, 21:21

,,Gâlcă s-a înţeles cu Al-Wahda! Motivul pentru care încă nu a semnat contractul!,,-ARTICOL DIN CELALALT ZIAR CARE VA CAM LASA IN OBSAYT…
Sa nu fi auzit dv. declaratia lui Sandu de acum ceva timp in care spunea ca ii cauta noi angajamente lui Gilca?Sau cumva asteptarile dv. erau mai mari de la Becali decit de la ,,profesionistul,,Gilca?

Petrisor (12 comentarii)  •  27 mai 2015, 21:21

Fiind finul lui Gigi inseamna ca nici Radoi nu e de calitate. Altfel nu si-ar fi bagat in cardasie cu oierul needucat si primitiv.

Francisc (107 comentarii)  •  27 mai 2015, 21:28

@andrei33. Iti dai mai multa importanta decat ai. Cei limitati ca tine vreti totul mura in gura si mai ales dl Ioanitoaia sa injure. Nuantele va depasesc pentru ca atat va duce capul. Treaba cu Champions League e o prostie si mai mare, dar la nivelul unei judecati de gaga.

Dtru (268 comentarii)  •  27 mai 2015, 21:31

Andrei33. Ma faci sa rad daca iti imaginezi ca Radoi va duce Steaua in grupele Ligii. Nu il ajuta mintea. Ca si pe tine.

stef (2 comentarii)  •  27 mai 2015, 21:44

domnu’ Ioanitoaia cum e cu FIFA si cu votul gresit pe care il da FRF? Ce parere aveti de BLATter si de arestarile/audierile/interogarile/spagile/traficul de influenta de la FIFA?……Asa i-ati aparat si pe dragomir si sandu 20 de ani…si ati aplaudat sistemul lor putred precum cel de la fifa pe care astazi FBI si autoritatile americane l-au demascat….ar trebui sa va cereti scuze. P.S. 14 echipe in liga unu -prea multe….a continua cu mai mult de 14 e continuarea drumului spre disparitie al fotbalului romanesc.

Olteanu (478 comentarii)  •  27 mai 2015, 22:55

@andrei33. Mai ai nevoie de vreo 30 de ani si 250 de carti ca sa iti dai cu parerea despre Ovidiu Ioanitoaia…Lungul nasului…

Skile (3 comentarii)  •  28 mai 2015, 3:18

Am citit multe tâmpenii la viața mea. Dar de OBSAYT e prima oară când aud :)))) Știam eu că mă distrez dacă arunc un ochi și peste comentarii. :)))

nea caisa (222 comentarii)  •  28 mai 2015, 8:25

Sa detaliez putin de ce cred ca maestrul Ioanitoaia defineste, aristotelian, lucrurile prin absenta lor: necazurile lui Galca au inceput cu liberarea lui Becali si cu punerea pe liber a lui Reghe, adica au inceput ingerinte in echipa si joc venite din doua parti. Chiar si „cererile afara” din ultimul meci le iau ca pe efectul unei lupte a contrariilor. Clar ca Galca nu mai putea si nu mai dorea sa stea la Steaua, ca manta de ploaie, antrenorul de 5000 de euro lunar, bani pe care unul meme ii lua pentru niste glume in vestiar iar unul Argaseala ii ia ca sa se holbeze la camere cu spatele la zidul cu reclame, ca tot nu valoreaza nimic vorbele lui fata de cele becaliene. Si asa, la banii astia, cred ca lui Galca i-a fost greu sa tina echipa in mana, am vazut pe pielea lui Lucescu la Inter ce se intampla atunci cand antrenorul are salariul de 5-6 ori mai mic decat jucatorii din echipa. Cam asa trebuie ca s-a chinuit si Galca tot campionatul, cu jucatori care il puteau bate la fund cu teancul de bani. Doar ca Galca dorea sa -si finalizeze contractul si, firesc, sa-si orneze si el cv-ul; sunt sigur ca Mircea Sandu, impresarul sau, l-a sfatuit in acest sens. Radoi: telefonul dat de Becali lui Radoi, asa cum a fost relatat de presa, imi arata ca Becali este intr-o faza de curtare a lui Radoi, care inca nu i-a dat raspunsul final. De ce ar cauta Becali sa il aduca pe Radoi? Nu e o problema de bani, Becali si-a alungat antrenorul de 5000 de euro si care il si asculta pe Becali destul de mult. Sportiv nu se explica, Radoi nu are destula experienta. Inseamna ca trebuie sa reformulam intrebarea: de ce doreste Becali un antrenor „din familie”? Doua raspunsuri: unu.pentru a scadeapretentiile unor antrenori tip Reghe sau, doi, pentru chestiuni extrasportive in care o relatie de familie asigura pastrarea secretului. Adica, in opinia mea, folosul lui Radoi pentru Becali nu este ca antrenor. Reghe: dupa ce a contribuit si el la bulversarea jocului echipei becaliene si i-a ingreunat viata lui Galca, Reghe a disparut brusc, sub anuntul ca isi cauta un alt viitor peste hotare, dupa care a aparut zvonul Timisoara. Ceea ce inseamna ca partida cu Becali nu e incheiata: Reghe vrea sa arate ca l-ar dori si alti patroni ca antrenor, iar Becali ca l-ar dori si alti antrenori ca patron. Ii urez succes lui Galca si ii transmit lui Radoi sa fie foarte atent!

Tudor (1 comentarii)  •  28 mai 2015, 9:23

Opţiunile lui Becali n-au nimic în comun cu competenţa sau profesiunalismul antrenorilor. Este vorba doar de bani.

daniels (63 comentarii)  •  28 mai 2015, 10:54

din pacate iar vorbim de becali odata cu „liberarea” sa, despre deciziile unuia care nu are si nu va avea cum vreodata sa discearna ceva in fotbal! Radoi nu are nici o treaba cu postura de antrenor (cel mult poate fi un factor motivational) iar Gilca este secerat cu toate ca, asa cum ati spus, isi atinge obiectivele si este pe cale sa obtina toate cele trei trofee! dar asta e cind ajungi intr-o conjunctura nasoala(pentru oricine de a fi antrenor la fcsb) chiar daca ai performante!

Florin (67 comentarii)  •  29 mai 2015, 12:43

teia sponte antrenor si o manea noua pentru titlu la baieti, esteeee!

felicitari (deci) la toti stelistii, factorii de decizie, antrenori, jucatori, fotbalisti (eventual), vecini din pipera, ministrasi, ziaristi (care este multi).

cate fcsb este? numai una! parerea mea ca e de-ajuns.

Comentează