Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Adevărații vinovați

Nu se pune problema, cel puțin din punctul meu de vedere, ca arbitrii să fie pedepsiți pentru o decizie luată în urma unor faze controversate, interpretabile.

Permalink to Adevărații vinovați
sâmbătă, 2 mai 2015, 9:30

De genul celei în care trebuia ori nu dat 11 metri la Varela în derby-ul Steaua-ASA, 0-1. Mulți au zis, inclusiv subsemnatul, că Găman a procedat corect lăsînd jocul să continue, dar destui s-au exprimat în sens contrar.

Cum nimeni nu stăpînește adevărul absolut, se poate discuta la nesfîrșit pe marginea unui moment precum acela consumat în “finala” campionatului. În consecință, și internauții s-au împărțit în tabere opuse. Unii m-au felicitat pentru obiectivitate, în vreme ce alții mi-au recomandat să-mi schimb urgent dioptriile! Evident că un sfat bun nu strică niciodată, mulțumesc frumos!

Există însă și altfel de faze. Ele aparțin grupului secvențelor care, fiind clare, elocvente, n-ar trebui să ridice semne de întrebare. Iar îndoieli nici atît. Ce-i limpede, fără echivoc, chiar n-ar trebui să stîrnească litigii, să declanșeze dispute.

Ca atare, logic e ca arbitrii care greșesc în situații simple să nu scape de răspundere, ci să fie sancționați cu asprime. Pentru că una e să comiți o mică eroare și altceva, infinit mai grav, să comiți o gafă de proporții. Cavalerii fluierului din ultima categorie sînt vinovați.

Să trecem la exemple. Marți, 28 aprilie, “centralul” Iulian Dima și asistentul Bogdan Velicu, ambii bucureșteni, au contribuit din plin și din păcate la înfrîngerea Chiajnei în întîlnirea de la Cluj, 2-1 pentru CFR. La 1-0 în favoarea Concordiei, scor menținut pînă spre final, Velicu le-a anulat ilfovenilor, inventînd o poziție de ofsaid, un gol perfect valabil!

A venit rîndul lui Dima ca, tot la 1-0, să de săvîrșească jaful: i-a refuzat lui Serediuc un 11 metri evident și care trebuia neapărat însoțit de eliminarea lui Tiago Lopez!

Apărarea lui Dima că i-a lăsat avantaj lui Serediuc, care va șuta în stîlpul porții, nu stă în picioare
deoarece, excluzînd validarea unui gol, nu există avantaj mai mare decît acordarea unui 11 metri.

Probabil că, desprinsă la 2-0, Chiajna ar fi cîștigat meciul și s-ar fi îndepărtat de retrogradare.
N-au vrut însă Dima și Velicu, acești pseudoarbitri nedreptățind-o flagrant pe Concordia! Poate chiar au trimis-o la matineu!

La fel s-a umplut de rușine joi, la Mediaș, “centralul” Paul Unimatan, calificat de Gazetă cu nota 3! La Gaz Metan-Oțelul, 0-0, arbitrul din Zalău a închis ochii la două penalty-uri ale gazdelor, la cel din minutul 90 mergînd pînă acolo încît, în loc să indice punctul cu var după faultul lui Cucu asupra lui Crețu, l-a avertizat pe medieșean pentru simulare și, arătîndu-i încă un galben, l-a trimis la cabine!

Am consemnat la Mediaș, model preluat din Gruia, un arbitraj tendențios, cu greșeli de netăgăduit, prestații care nu acceptă nici explicații și nici scuze. Pe autorii lor n-ar trebui să-i mai vedem pe teren pînă la toamnă. Măcar pînă atunci.

Comentarii (63)Adaugă comentariu

Che Guevara (363 comentarii)  •  3 mai 2015, 9:51

Iar FCB si iar despre arbitri. Nimic nou, n-am aflat nimic.

Fc Arges 2 (11 comentarii)  •  3 mai 2015, 11:30

Cand fratele meu scria un banner pe care l- ati publicat,acum 10-15 ani despre Piturca vis-a-vis de neconvocarea lui Jean Barbu la nationala toata lumea fiind revoltata, acum trebuie daca aveti onoarea care le lipseste arbitrilor sa recunoaste

lucid (52 comentarii)  •  3 mai 2015, 11:35

E clar ca ASA va castiga campionatul cu sprijinul consistent al FRF-ului condus de Burleanu si „cooperatistul”Chivorchean”prin folosirea”…arbitrilor.Arbitraje pro ASA atat de evidente nu am mai vazut.CFR a beneficiat de arbitraje dar fata de ASA avea echipa.Sa te ajute arbitrii(indirect)ca in meciul Steaua-Otelul,cand Otelul era retrogradata,nu am mai vazut.Sa lovesti Steaua in asa hal,ea fiind singura echipa care ne reprezinta de ani de zile in Grupe,este un semn de inconstienta.IARTA-I DOAMNE CA NU STIU CE FAC!

Andrei (1607 comentarii)  •  3 mai 2015, 11:56

@Marcello .
D-le cel mai destept microbist…Chiar sunt prost daca spun ca marele arbitru Gaman nu a vrut sa aplice regulamentul la o faza pe care o avea sub ochii in care tu spui ca Zicu nu a lovit cu cotul dar ca totusi a lovit? Deci chiar imi dai dreptate ca arbitrul a gresit si oarecum recunosti ca esti mai rau decit un prost…

Mariusel (138 comentarii)  •  3 mai 2015, 12:55

Nea Ovi,
Daca te iei dupa ce spune lumea, risti sa aluneci pe panta subiectivismului.
Mai bine sustii ce scrie in Regulament, un hent in careu se numeste penalty.
O lovitura cu mana peste fata se numeste rosu.
Scuze puerile, ca la un meci asa important nu se acorda rosu, astea sunt bune la tara, pe bancuta din fata portii.
Regulamentul trebuie aplicat oriunde, oricum, nu ca inclina balanta…

Eu as scrie despre cati bani a primit Steaua sa cedeze locul 1.
Este clar ca ei singuri au pierdut atatea meciuri si nu au facut-o din intamplare.
Se intampla o data, de 2, de 3 ori dar la Steaua s-a repetat de mult mai multe ori ca oamenii lui Prodanca sa nu joace corect.
La fel cum se intampla la Dinamo rezultatul 1 pauza, 2 final.

Amicu (1 comentarii)  •  3 mai 2015, 14:24

@Mariusel. Asta conform regulamentului tau, scris de oier si publicat la tipografia de pe Bulevardul Ghencea. Voi chiar nu va dati seama ca sunteti penibili.

Fc Arges 2 (11 comentarii)  •  3 mai 2015, 14:38

Cand fratele meu scria un banner pe care l- ati publicat,acum 10-15 ani despre Piturca vis-a-vis de neconvocarea lui Jean Barbu la nationala toata lumea fiind revoltata, acum trebuie daca aveti onoarea care le lipseste arbitrilor sa recunoasteti ca ei , arbitrii au GRESIT, in mod repetat in acel meci. . Greseala mare ca a dost delegata o brigada de arbitrii fara experienta, in dauna unor ecusoane FIFA, deci , carne de tun., La ordin.Este prea cu ata alba. P.s. Pe banner „PITURCA ORBUL” . Acum este pentru dvs.

gigi (5 comentarii)  •  3 mai 2015, 17:56

este clar ce se intampla in fotbalul romanesc .burleanu a anuntat ca federatia nu mai are bani s-a gandit el ce sa faca si a luat o hotarare steaua a luat 2 campionate la rand si nenea gigi becali un ne-a dat si noua ceva asa ca am aranjat cu patronul de la ASA TG-MURES ne dea si noua ceva bani din cupele europene ca a-ti vazut cum a luat mircea sandu de la cluj ,urziceni si otelul

Bratu (104 comentarii)  •  3 mai 2015, 18:02

@FCArges2. Tu esti altul care bati campii. Dovezi clare te contrazic, dar tu o tii pe a ta in nestire.

Mihai S (9 comentarii)  •  3 mai 2015, 18:45

O singura faza e de comentat de la meciul Steaua- ASA, si anume lovirea lui Zicu la Guillherme. Atat! Penalty nu a fost, dar intentie la Zicu a cam fost, si as vrea sa ne aducem aminte de un duel asemanator Joaquin vs Dica intr-un meci de vis pentru Steaua, cu Betis, castigat de stelisti cu 3-0. Acolo au fost rosu pentru Joaquin si galben pentru Dica. Aici…nimic! In rest, numai de bine.

Iancu Jianu (20 comentarii)  •  3 mai 2015, 18:55

Cu unii arbitri sunteti concesiv, cu Kovacs iar cu altii nemilos. Nu sunteti intotdeauna corect desi munciti sa lasati aceasta impresie. Dar cu Craiova ce se intampla de nu a mai castigat de 5 etape?

abuabu111 (7 comentarii)  •  3 mai 2015, 23:43

Mie teama ca nu-i chair asa…

gino (513 comentarii)  •  4 mai 2015, 0:11

@dudu. Baiete, tu esti de ras, ha, ha, pentru ca arbitrul ala chiar a furat, cu voie ori nu, dar sa zicem ca nu. Iar cine fura face jaf, nu te mai strofoca tu degeaba.

Comentează