Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Koneț filma

Cum Șahtior n-a reușit s-o bată acasă, adică la Lvov, pe Dinamo Kiev, meciul terminîndu-se printr-o remiză albă, echipa antrenată de Mircea Lucescu și-ar putea păstra titlul doar printr-o minune.

Permalink to Koneț filma
marți, 28 aprilie 2015, 11:11

Cu 5 etape înainte de căderea cortinei, Dinamo are 5 puncte în plus, avans ce-ar trebui să fie liniștitor. Ca atare, după ce în ultimii 5 ani a cîștigat de fiecare dată campionatul, Șahtior va ceda coroana rivalei din Kiev.

Dinamo a arătat calitate și în duelul de duminică, unul în care “minerul” Luiz Adriano a ratat o ocazie monumentală, numai că nici cea irosită de Kraveț n-a fost altfel. De presupus că forma adversarului, valoarea și organizarea lui nu l-au surprins pe tehnicianul român. Care și-a adus aminte că dacă suedezul Jonas Eriksson nu l-ar fi eliminat ușor pe Lens în retur, Fiorentina ar fi obținut cu greu calificarea din “sferturile” de Europa League. După 1-1 la Kiev, Dinamo a pierdut cu 2-0 la Firenze, unde a primit însă ambele goluri în inferioritate numerică.

Obișnuit să se plîngă de arbitri cu și fără motiv, amuzîndu-ne ca atunci cînd sugerează sau susține deschis că atîtea vedete din fotbalul mondial i-au trecut prin mînă, Lucescu s-a ambalat mai puțin duminică. Deși Șahtior merita penalty la hențul comis de Rîbalka din minutul 87, Luce a protestat anemic, n-a insistat.

Oricît de tîrziu, trebuie să fi înțeles și el că i-a trecut rîndul, că l-a sărit. Implicit, că jocurile sînt făcute pentru Dinamo Kiev, o țară întreagă plictisindu-se să triumfe mereu “rusofonii” din Donețk!

Nu încape îndoială că, adjudecîndu-și 20 de trofee din 2004 încoace, între care și Cupa UEFA în 2009, compatriotul nostru a scris istorie în fotbalul ucrainean. A răsturnat supremația lui Dinamo Kiev și chiar a dat-o uitării. Nu mai că, din păcate ori din fericire, pînă și filmele cele mai frumoase, captivante, au un sfîrșit. Se termină și ele. Probabil că s-a terminat și pelicula cu Mircea Lucescu în rolul principal, Koneț filma, nu-i cazul să traduc. Așa că normal ar fi, pe deplin explicabil, ca tehnicianul să se oprească aici. Să nu-și mai prelungească înțelegerea cu clubul, scadentă în vară.

Într-o discuție recentă, reputatul antrenor m-a lăsat să înțeleg, fără să fie foarte ferm, că n-ar vrea să se despartă de Șahtior ca să nu-l acuze lumea că părăsește o corabie aflată în furtună. Ca să nu fie socotit trădător în condițiile în care conflictul armat din Donbas a silit echipa lui să se mute din Donețk, să locuiască în Kiev și să dispute meciurile considerate pe teren propriu la Lvov, în Galiția, 500 de kilometri de capitală!

Totuși, cînd teoretic evoluezi pe teren propriu, însă publicul ține cu adversarul și-i scandează numele, iar pe tine te fluieră neîncetat, cum s-a întîmplat duminică, acolo nu mai e de stat. Evident, nu-i treaba mea să-i ofer sfaturi lui Lucescu, ceea ce nu mă împiedică să recunosc că, în locul lui, m-aș urca în primul avion și nu m-aș mai întoarce, indiferent cîți bani am adunat și cîți aș mai aduna!

Aș pleca și pentru că nimeni n-a învins vreodată luptînd singur împotriva tuturor!

Comentarii (42)Adaugă comentariu

Grig (105 comentarii)  •  28 aprilie 2015, 11:17

Antrenor excelent, dar mort dupa bani.

Marius22 (347 comentarii)  •  28 aprilie 2015, 11:21

Un articol scris din prietenie, dar adevarat. Mi-a placut cum puneti problema.

radu (66 comentarii)  •  28 aprilie 2015, 11:24

Total de acord. Mai ales ca nu mai are nimic de demonstrat. In plus, am vazut declaratii agresive ale ucrainienilor impotriva lui. In plus, Ahmetov acorda 1 mil de euro populatiei rusofone din Donetk pentru hrana, ajutorul umanitar facandu-se chiar in stadionul lui Sahtior. Prea incarcata atmosfera, iar lupta nu mai e in sport si in nici un caz nu e lupta lui Lucescu.

Marinus (8 comentarii)  •  28 aprilie 2015, 11:25

Daca are variante din Turcia si nu pleaca inseamna ca are ceva de ascuns. Nu cred ca e vorba despre fidelitate ci despre multi bani. Sau stie prea multe despre Ahmetov si e mai bine sa ramana pe langa acesta.

Vio (188 comentarii)  •  28 aprilie 2015, 11:34

Ar putea continua daca s-ar linisti situatia si echipa s-ar putea intoarce la Donetsk. Dar sperantele par foarte mici asa cqa vqa dau dreptate. Ar trebui sa isi caute de drum si sa dea un ultim tun in cariera.

Alex (55 comentarii)  •  28 aprilie 2015, 11:53

Lucescu este probabil singurul antrenor roman cu coloana vertebrala, este ajutat de o inteligenta peste medie, o cultura si un rafinament greu de gasit in fotbalul nostru si pare „din alt film” in comparatie cu caricaturile de Piti, Nea Puiu si alti oxidati!

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  28 aprilie 2015, 11:58

Nene ioanitoaia …dumneata sustii nici mai mult nici mai putin …ca in meciul cu Kiev l au furat arbitrii …plus federatia …plus spectatorii …Adevarat prieten …

Angheliu (87 comentarii)  •  28 aprilie 2015, 11:58

Iar stie Nea Ovidiu ceva si nu spune lucrurile pana la capat. Citind printre randuri deduc ca Lucescu pleaca de la Sakhtar.

Nelu Ploiesteanu (213 comentarii)  •  28 aprilie 2015, 12:01

Sa plece si sa vina acasa ca sa il injure toti ghertoii la prima infrangere. Eu nu as asculta sfatul dv, domnule Ioanitoaia.

Şulfă Bătrână (11 comentarii)  •  28 aprilie 2015, 12:02

asa e domnule ioanitoaia! 🙂

medium (2 comentarii)  •  28 aprilie 2015, 12:10

daca mai vrea sa antreneze nu cred ca e cazul sa vina in romania, pt ca el are loc ca antrenor la multe echipe din europa, si chiar in afara europei.daca vrea sa se retraga , atunci nu mai e o problema unde se va stabili !!!

Marcel (23 comentarii)  •  28 aprilie 2015, 12:23

Depinde ce-și dorește pe viitor. Demult nu mai are nimic de dovedit nimănui! Cu siguranță sunt și alte lucruri care îi influențează alegerile… lucruri pe care nu le știm și nici nu trebuie să le știm!

dansty (6 comentarii)  •  28 aprilie 2015, 12:29

D-ule Nelu Ploiesteanu n-a zis nimeni ca vine acasa.Poate sa mearga unde doreste el.

marian (160 comentarii)  •  28 aprilie 2015, 13:41

Decizia nu o ia Lucescu. Totul depinde de Rinat Ahmetov. Plus ca in discutie mai intra si un alt factor: Shakhtar are in lot un numar de 13 jucatori brazilieni. In conditiile actuale din Ucraina cred ca pana si un miliardar de talia patronului lui Shakhtar doreste sa faca o restructurare a lotului si a salariilor aferente, asa ca Lucescu s-ar putea sa aiba de rezolvat mai intai aceasta situatie si abia dupa ce se realizeaza exporturile respective sa poata sa-si incheie contractul. Vom vedea.

Dtru (268 comentarii)  •  28 aprilie 2015, 14:06

Un articol inspirat sub un titlu care mi-a placut foarte tare.

17 Nentori Tirana (871 comentarii)  •  28 aprilie 2015, 14:43

Maestre, nici eu nu puteam aduce un astfel de elogiu. Sint mai milos. Asta taie, cu toate ca uitati ca n-a putut numit EL si vatmanii, iar sfirsitul articolului e o ecuatie mult prea grea de rezolvat. Cum adica, nu s-a luptat EL de unul singur cu dictatura Ceausescu si a invins ? Nu s-a luptat el cu armata, militia, securitatea si toti generalii reusind sa creeze cel mai bun Dinamo, cea mai buna Nationala, de i-a iesit pina la urma si Leana din budigai invinsa ?

Poate as fi insistat mai mult si pe relatiile umane create de EL in minunatul tinut, de oamenii minunati pe care trebuie sa-i lase singuri sa fie bombardati, asa cum a fost silit si EL de bombele americane sa paraseasca metropola Duoniescc, c, ca cam asa a fost EL nevoit sa locuiasca in catunul Kiev. Ori invers, poate istoria va demonstra ca toate bombele au cazut acolo doar ca Putin sa miste pe EL de acolo, sa-l aduca pe Luceafar la Moscova.

Va fi bataie mare pe Domnu Mircea. In Coreea de Nord deja sint selectionate tesatoare pentru un covor rosu de 15 Km de la aeroport pina la stadion, iar Vochin se uita pe Net si se consulta cu Chipciu ca sa-i cumpere lui Luce cea mai buna crema de ghete. Negoita si Morar nu mai pot dormi, dilema mare tata: Luce ori Sumudica ?

Gheorrrghe (34 comentarii)  •  28 aprilie 2015, 15:24

Valerii Moraru, cu stima, ia aminte!
Dragul meu Mircea, ai castigat deja un munte de bani pe buna dreptate. Si multa munca. Si multa inteligenta. Ai deja o vârsta si probleme de sănătate. Cred cu tărie ca nu mai ai ce demonstra in fotbalul mondial. Pentru simplul motiv ca Ai Demonstrat Deja!
As propune un challenge care ar fi Un Corolar Al Unei Vieți Fantastice:
Sa fii Managerul General al Rapidului! Manager de tip englez, implicat in toate palierele de activitate fotbalistică ale clubului!
Nu rade, noi te iubim! Ești al nostru mai mult decat al lui Dinamo! Pentru simplul motiv ca Giuleștiul Te Respecta muuuult mai mult! Si pe buna dreptate! Ti se pare ca ai intra pe linia moarta, daca ai alege aceasta opțiune? Greșit! Chiar ai putea sa realizezi Opera Vieții! Banii…hm…sunt convins ca ar veni si banii…din școala de fotbal…din rezultatele echipelor…insa nu banii ar trebui sa fie decisivi in acest moment al vieții tale, ci Victoria Finala! Finit Coronat Opus! …pentru un mare creier al fotbalului…
Nu exagerez cu nimic. Cu Dragoste, al dumneavoastră, Un Simplu Rapidist 🙂

Ciucu (24 comentarii)  •  28 aprilie 2015, 16:21

Jur ca eram foarte curios sa aflu ce drum va apuca milionarul in euroi Mircea Lucescu. Poate sa plece si in Groenlanda ca eu am alte preocupari. Incerc sa traiesc si ma descurc din ce in ce mai greu. Nu cred ca lui Mircea Lucescu ii pasa de un saracan ca mine.

Iliuta Pronosport (4 comentarii)  •  28 aprilie 2015, 16:25

Beeei, lasati-o jos ca macane. O sa vina Lucescu la Rapid cand imi voi vedea eu ceafa. Cu banditul de Copos macar se cunostea, de Moraru asta cred ca nici nu a auzit. Sanse sa revina sunt mai mici de zero.

grama (7 comentarii)  •  28 aprilie 2015, 16:28

Nea Ovi eu nu cred ca scrii ceva despre Mircea si Razvan Lucescu fara sa vorbesti inainte cu ei si sa iti dea acordul. Deci Mircea pleaca din Ucraina in Turcia dar inca nu a hotarat unde, asa ca astept urmarea articolului de azi.

coco (401 comentarii)  •  28 aprilie 2015, 16:33

Titlu ca pe vremea lui Stalin. Mishto rau.

Valy (25 comentarii)  •  28 aprilie 2015, 16:36

Decat articolul asta mai bine ii scriai o scrisoare lui Lucescu ori ii dadeai un telefon. Dumneata wstii cel mai bine ca va sta acolo pentru bani, nu pentru sentimente.

”io” (11 comentarii)  •  28 aprilie 2015, 16:58

Un sfat cu iz de ….superioritate ascunsa…datorita prieteniei voastre nu poti ramane obiectiv.. Nu o s-o faci niciodata . Degeaba ai fost prin state. Ai fost intr-o perioada cind ….cam tot ca pe la noi era situatia…….numai ca era misto de trait… cit despre Marele Mircea Lucescu…….Nu cred ca are nevoie de nici un sfat . Nu cred ca a urmat vreodata vreunul si …a fost ok. Va fi si de acum incolo….Nu

Sir (42 comentarii)  •  28 aprilie 2015, 17:50

@”io”. Te crezi vrun destept. Ce draq de legatura au Statele aici? Hop si tu cu o gluma nesarata.

Vasai (23 comentarii)  •  28 aprilie 2015, 17:56

@17 Nentori…Daca ti-a spus cineva ca esti inteligent si glumet, cere-i banii inapoi. Unul ca tine nu ii ajunge lui Lucescu nici pana la glezna stanga. Te strofoci degeaba.

Dumi (60 comentarii)  •  28 aprilie 2015, 18:01

Multi de aici ar trebui sa isi inghita vorbele si sa isi ingroape invidiile. Stelistii sa se impace cu ideea ca Lucescu e cel mai mare antrenor roman de la Kovacs Pista incoace. Jenei al lor a rezistat la unguri 2 luni si s-a intors cu coada intre picioare. Respect Mircea Lucescu. Respect Ovidiu Ioanitoaia.

Alex (1 comentarii)  •  28 aprilie 2015, 18:41

De ce nu a snat cu PSG la inceputul lui 2014??? Sunt plini de bani si ofera averi la fel ca si Ahmetov.De ce? PSG nu are statutul lui Shahtior? PSG nu este din Europa? PSG nu acceseaza grupele ligii? Lucescu sta acolo,fiindca ii place frigul din Ucraina? Sa nu fim copii.E clar ca ceva nu este in regula !

citulica (2118 comentarii)  •  28 aprilie 2015, 19:03

Excelent scris, mai ales finalul articolului. Ma regasesc intr-un fel in ce-ati spus prin ultima propozitie.

coco (2118 comentarii)  •  28 aprilie 2015, 19:06

Brava maestre, n-are incotro si tre sa plece din Galitia!

Grassu (42 comentarii)  •  28 aprilie 2015, 19:13

Lucescu a ramas singurul antrenor roman de peste hotare cu care ne mandrim. Piturca si Oli s-au fumat, iar Contra inca nu arata nimic.

balaban (2118 comentarii)  •  28 aprilie 2015, 19:31

Da, ar fi minunat daca nea Mircea ar decide sa aleaga Rapidul in caz ca pleaca. Probabil ca are multi bani investiti care aduc constant alti bani, asa ca oferta din Grant ar fi mult mai buna decat cea din Bosfor.

balaban (2118 comentarii)  •  28 aprilie 2015, 19:37

Pentru mine (va rog vedeti cum ma semnez si fiti intelegator 🙂 ) e cazul sa traduceti va rog, nu inteleg titlul si referirea la acesta din text. Sincer.

cheetah (2118 comentarii)  •  28 aprilie 2015, 19:43

Ce ma bucur ca mai scrieti si de altceva decat dr Campionatul Banilor din Pariuri, pe scurt CBP, care e, v-ati prins, competitia interna fotbalistica, indiferent ca se numeste Liga 1/2 sau Divizia A/B sau cum s-or mai numi.
Excelent articol, felicitari!

cocorico (2118 comentarii)  •  28 aprilie 2015, 19:46

Mircea Lucescu i-a cerut sigur sfatul maestrului Ovidiu Ioanitoaia, si-acesta i-l da prin acest frumos articol. Interesant mod de comunicare 🙂

Vasca (166 comentarii)  •  28 aprilie 2015, 20:53

Balabane, tu traiesti in alta lume daca nu stii ce inseamna konet. De genetivul stii?

Cataiasi (15 comentarii)  •  28 aprilie 2015, 21:42

Corect!

bocanci (1 comentarii)  •  28 aprilie 2015, 22:29

Numai un om obraznic poate diviza net populatia in adulatori si contestatari. Fata de Lucescu, Gigi, Mutu, nu poti fi indiferent. Fata de domni, poti. Jenei sau Narcis nu ridica probleme, pe ei nu ii uraste nimeni si nu au fan club. eu as infiinta un fan club al domnilor din fotbal.

”io” (11 comentarii)  •  28 aprilie 2015, 23:15

@ Sir…..Nici vorba sa ma cred ”vrun” destept…Vroiam doar sa aduc aminte celor care nu stiu ca Ioanitoaia a fost prin State unde ar fi trebuit sa-si puna la punct obiectivitatea. Atita tot. Daca deranjul a fost prea mare tin sa spun ca nu a fost deloc o gluma ci o constatare personala….sau mai degraba o interpretare personala la ce spune Ioanitoaia.

Preda (15 comentarii)  •  29 aprilie 2015, 0:28

Trebuia sa mai castige si Kievul ca acolo e capitala tarii, nu la Donetk.

dan (14 comentarii)  •  29 aprilie 2015, 0:51

am inteles ca Arsenal sa saturat de Wenger si cauta alt manager?? Sigur City e in aceiasi situatie..Milan bajbaie pe la mijlocul clasamentului …din pacate boss-il de la PSG tocmai a anuntat ca Blanc ramane 100% ..cam pe aici pe undeva se viseaza Lucescu..a sa nu uitam Dortmunt e fara antrenor din vara dar astia sun rasisti mai mult ca sigur pun un nemt …cred totusi ca Besiktas e solutia corecta..Luce are nevoie de un pic de balcanism..o cearta un pic de scandal ..

bvd magheru (31 comentarii)  •  29 aprilie 2015, 9:06

Articolul asta semnat de dumneavostra parca este mai degraba un dialog imaginar cu un prieten bun de care va leaga multe si care se afla la o rascruce de viata fotbalistica mai degraba decit un eseu . De un lucru sunt convins . Mircea Lucescu va sta pe banca ca antrenor prinipal la o echipa sau alta pina nu o sa mai poata din punct de vedere fizic nu medical. . Mesajul dumneavostra dumneavoastra este de fapt un sfat . Un sfat ca de la prieten la prieten . Ceva de genul . Mircea e timpul sa iti faci bagajele , ti-ai facut datoria .Ai scris o pagina mare in istoria clubului din donet . Un peste alta am fost norocos ca sunt contemporan cu un editorialist ca dumneavostra . Multa sanatate !!!

Optimvs (33 comentarii)  •  30 aprilie 2015, 15:07

„Aș pleca și pentru că nimeni n-a învins vreodată luptînd singur împotriva tuturor!” – sau „Capul ce se pleca sabia nu-l taie, dar cu umilinta jugu-l incovoaie”.
Cei care au luptat „singuri impotriva tuturor” (ma rog, vorba vine) sunt acum eroi nationali si li se pun flori la statuie su dupa 2500 de ani (vezi cazul lui Leonidas de pilda) in vreme ce pe aia care si-au aranjat la fix toate ploile nu-i mai tine minte nimeni.
Lucescu are acolo o echipa de top si un finantator care are bani plus rabdare, lucru rar de tot in fotbalul actual. Ca sa continuam comparatia, Leonidas n-avea decat un lot valoros dar subtire dpdv numeric si nici un finantator. Carcile de bani erau in cazul lui de cealalta parte a baricadei.
Povestile frumoase nu se scriu despre aia care si-au cautat un locsor caldut. Mircea Lucescu si-a facut de mult suma, acum n-ar mai trebui sa-l intereseze decat un loc in istoria fotbalului. O finala UCL cu Sahtior, echipa refugiata ca urmare a razboiului, i-ar asigura acest loc cu brio.

Comentează