Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Schimbarea lui Gâlcă

Mă îndoiesc însă că asta rezolvă problema antrenorului Stelei într-un moment în care tot mai puțini îi sînt aliați și din ce în ce mai mulți îl contestă.

Permalink to Schimbarea lui Gâlcă
joi, 23 aprilie 2015, 9:13

Gabi Balint declara recent, la DigiTV, că “din cîte știu eu, Gâlcă a pierdut vestiarul după conflictul cu Bourceanu”. Ciocnirea invocată s-a petrecut la finalul partidei Pandurii-Steaua, 3-1, disputată la Tîrgu Jiu pe 15 martie. La 2-0 pentru gorjeni, G. Iancu a redus din handicap și roș-albaștrii forțau, părînd capabili să obțină egalarea.

Bourceanu a greșit însă o pasă simplă și aproape l-a silit pe Tamaș să-l faulteze pe Nistor în careu. Eric a transformat penalty-ul și Steaua a încasat-o. Deși ea mai păstra 7 puncte avans, GSP a titrat aluziv “Gâlcă aproape de demitere”.

După eșec, Gâlcă i-a reproșat cu voce tare lui Bourceanu eroarea, moment în care mijlocașul s-a enervat. A trîntit ușa, a plecat la București și n-a mai însoțit echipa la Piatra Neamț. De la jumătatea lunii martie pînă azi, Bourceanu a mai apărut titular doar în meciul contra Petrolului și numai 64 de minute! Și-atunci a jucat slab, dezamăgitor, fiind fluierat de public și primind în Gazetă nota 5. Cu Gigi Becali, proaspăt eliberat, prezent în tribună, Steaua a fost învinsă de Petrolul, 0-1 pe 9 aprilie.

Invitat luni seara la EuropaFM, Laurențiu Reghecampf a dezmințit zvonul, susținut de mulți interlocutori, cum că atmosfera din vestiarul campioanei s-a stricat. Afirmînd “nu cred”, a lăsat însă de înțeles că e la curent cu viața formației alături de care a luat titlul în 2013 și 2014. I-a apărat pe băieți, “exclus ca ei să trîntească vreun meci, e o prostie să judeci așa!”, dar a ocolit abil răspunsul la întrebarea dacă dorește să revină la Steaua. A zis că nu acum și a motivat: “Echipa are antrenor, ba încă unul bun”.
Degeaba s-au ambalat unii radioascultători, “Gâlcă trebuie să-și dea demisia ca să salveze sezonul”, a răbufnit Radu din Constanța, Reghecampf a refuzat să ridice mănușa. Nu l-a criticat pe succesorul său, nici măcar nu l-a ironizat din mers, nu l-a ciupit. Chiar i-a ținut partea în clipa în care a admis că vînzările lui Szukala, Sînmărtean și Keșeru, la care el însuși nu s-ar fi opus, au afectat serios lotul, l-au slăbit.

N-am rămas cu senzația că oaspetele Tribunei Zero ar fi un tip ascuns, care una spune și alta gîndește. Mi-a lăsat, oare numai mie?, impresia unuia care chiar îl stimează pe Gâlcă, îl prețuiește. Mă îndoiesc însă că asta rezolvă problema antrenorului Stelei într-un moment în care tot mai puțini îi sînt aliați și din ce în ce mai mulți îl contestă. Cînd, adunați la botezul fetiței lui Chipciu, roș-albaștrii l-au aplaudat pe Reghecampf în picioare, adevărat, în absența lui Gâlcă, e lesne de dedus ce-ar vrea aceștia.
Ar vrea ca primul să se întoarcă și celălalt să plece!

Atît că Gigi, pe care detenția parcă l-a mai vindecat de impulsivitate, se codește să scoată din buzunar un milion de euro, valoarea clauzei de reziliere a lui Gâlcă în cazul în care ar fi destituit, iar Steaua s-ar găsi în fruntea clasamentului, pe locul 1. Poate că Gigi are dreptate să nu riște o sumă așa mare. Nu cumva să riște însă, variantă de luat în calcul, chiar cîștigarea campionatului. Atunci ar pierde nu un milion, ci mai multe.

Comentarii (77)Adaugă comentariu

florin b (2 comentarii)  •  23 aprilie 2015, 15:59

Multe pareri,
Asta arata cat de ijteresata e lumea de subiect. Asadar ati pujctat la audienta.
Apoi subiectul Galca.
Pai cu Galca ar trebui observat ca jocul e mai creativ si mai descurcaret pe faza de atac.
Dar si ca nu aduce conditia fizica de invidiat pe care o aveau cu Reghe

Mickey13 (23 comentarii)  •  23 aprilie 2015, 16:01

@cezar. Nu, in fotbalul romanesc titlurile NU se iau pe merit… Doar dinamo le-a luat pe merit! pe TOATE, fara exceptie! si cred ca si cfr-ul, otelul si urziceniul! Doar ale Stelei au fost totalmente NEMERITATE! Oaie beata, in cazul „valiza” Jiji I-ul de Poarta Alba a trimis 1,7 mil pt U Cluj sa joace pe bune meciul… Numai ca, Arpy le daduse deja suma dorita ca sa NU joace! In cazul „bricheta”, ca vad ca tot cazurile astea le aduceti aminte (altceva nu mai stiti!), probabil ati fi vrut ca sa se joace cu casti de protectie ca la meciurile de hochei, NU? In loc ca rapidistii sa-l prinda pe aia care au aruncat brichete/pavaje/scaune/tencuieli in capul jucatorilor si arbitrului, sa-i rupa picioarele sa nu mai intre vreodata pe stadion, ei (probabil) ii idolatrizeaza pe inconstientii aia si, in felul asta, se fac complici! In consecinta, ciocul mic in cele 2 cazuri! Tot vorbiti, fara rost ca Jiji a facut ce-a facut si a fost la mititica, dar, de fiecare data, uitati de borcica, fratii becali (impresarii, care au fost in conducearea lui dinamo), copos, etc… Sunteti PE-NI-BILI !
Revenind la campionatul actual… Sa inteleg ca vreti „razbunare” pt campionatele, trucate mai mult sau mai putin, prin TRUCAREA (cu nerusinare crasa) si al acestuia? In cazul asta, esti mai … (completeaza oricine orice!) decat … (la fel, completati ce vreti voi, dar nu pomeniti nimic de flori :P).
succesuri (vb unei clasice buzite autohtone)!

IO (154 comentarii)  •  23 aprilie 2015, 16:15

Se pare ca ati cazut in admiratie fatza de Reghekampf. La experientza dvs, imi este foarte greu sa cred ca nu l-ati dibuit putin pe la caracter. Sa nu ne mai ascundem dupa chibrit, echipa a jucat foate bine, mult mai bine decat o facea pe vremea lui Reghekampf, atata timp cat acesta avea angajament. Jocul s-a stricat in cele cateva zile dintre meciul cu Astra din Cupa si cel cu Rapid in campionat. Exact atunci cand Reghekampf a fost alungat de la arabi. Ati mai vazut o echipa care sa uite fotbalul in 3 zile?

Loulou (274 comentarii)  •  23 aprilie 2015, 16:30

Un antrenor fara vestiar e zero. Concluzia e ca Galca trebuie inlocuit.

constantin (17 comentarii)  •  23 aprilie 2015, 16:57

Galca trebue sasi dea DEMISIA –daca nu e dezastru …perdem tot si ne ducem spre faliment …. cred ca Reghe sau Dan Petrescu ar salva titlu .**

lucid (52 comentarii)  •  23 aprilie 2015, 17:00

Daca Steaua ia campionatul este cea mai mare realizare a unui antrenor.Cu un lot diluat valoric incepand din retur,cu arbitrii care fura mai mult ca niciodata,
cu decizii evidente in favoarea unei echipe,e o mare realizare sa iei titlul.Ma tem ca tot arbitrii,dirijati de Chivorchian(la o emisiune sportiva a spus ca greselile au fost…umane) vor hotari titlul.

17 Nentolae Tiranicioiu, sport sanatate si tutun, ca va spun (871 comentarii)  •  23 aprilie 2015, 17:23

Antrenorii nostri vin cu un concept. Nu-l schimba, nu vor sa faca schimbari. Prefera sa fie demisi.
Dar in viata fiecarei echipe intervine un moment in care se impune o schimbare. Desigur ca antrenorul recunoaste primul situatia. Schimbarea ar trebui sa vina de la antrenor ! Ar trebui sa ceara ajutor de la jucatori, oficiali si legende din familie, sa aiba taria sa schimbe radical antrenamentul, tactica si pregatirea meciurilor. Dar … NU ! Este motivul pentru care un Sumi, Munteanu, Rednic, Pustai, … sint schimbati de cite doua ori pe an.

Steaua a fost mereu o familie, asta a facut mereu diferenta. A avut lideri pe teren, dar a fost mereu o familie, uneori restrinsa, foarte linistita, dar hotarita sa faca performanta. Reghe si Ana Maria fac parte din familie. Ca sa nu mai vorbim de Hagi, Laca, Balint, Dumitrescu. Alt lider decit Chipciu eu la ora asta nu vad. Ieri a fost si Bourceanu un lider incontestabil. Oricit ar gresi, tot nu-l poti compara cu Breveld. Faptul ca familia stelista s-a reunit, la un eveniment foarte important din viata stelistului nr. 1 la ora asta, nu poate fi decit benefic. Galca trebuia sa profite de ocazie, sa fie primul care saluta evenimentul, sa incurajeze participarea. Daca Chipciu nu i-ar fi invitat pe toti, Galca ar fi trebuit sa-l ia de urechi. Dar Galca a lipsit, recunoaste ca e singur, ca s-au facut greseli la vinzarea unor jucatori, dar nu vede ca are nevoie de echipa. Nu e vina lui, e un specific romanesc.

Domnule O I, pe cine a mai dat Becali afara ? Se tot zice ca l-ar fi dat afara pe Hagi. Nu-i adevarat. Hagi a demisionat inca inaintea meciului pierdut la Praga cu 2-1. Si-a dat seama ca nu mai are echipa. Pina si pe MM l-a reprimit caci a vazut ca saracu nu-i normal la cap fara Steaua. Nu s-a despartit cu scandal nici de macaronarul care a fost de-o magarie fara seaman si nici de inutilul Do-ri-nel, care are „el insusi” mereu nevoie de avocat de doua ori pe an. Cu avocatul o sa plece si de la Astra si apoi n-are decit sa astepte in darapanatura lui de pe linga Köln pina il solicita FCB.
Hagi, Cirtu, Oli, Stoichita, Dumitrescu, Balint, Lacatus, Petrescu, ba as zice ca si Razvan Lucescu, Rednic, Andone, Chirila, Sumudica, Balaci, … unii din cei mai mari jucatori si antrenori ai nostri il respecta pe Becali ! Are si el niste limite si ca atare e usor de pacalit, dar e respectat pentru ca pune suflet. Eu nu zic ca Becali nu merita sa cunoasca puscaria. Ba zic ca un sfint ca el merita pe deplin aceasta experienta, ca Domnul sa-l faca si mai util. Dar fie vorba intre noi, Becali a fost de trei ori furat si de trei ori condamnat !
Ce bine ar fi daca si Pota-Oprea-Dusa-Oprescu ar avea parte macar in vis aceasta experienta unica. Prea putini alesi ai soartei au privilegiul sa cunosca viata adevarata destinata. Becali ar trebui sa fie fericit si sa-i indemne si pe alti prieteni ai mei sa ceara ca Domnul sa le dea putin bulau.

PS
O I tata draga, transmiteti va rog un la multi ani sincer crestinesc mogulilor, adica „lasa tata ca e bine, ca pentru asta ai luptat, justita sfinta e doar apararea ta, realizarea, nu vesta de vinator a handicapatului pensionar“ Daca mai iese si nebunul de MM eu sint multumit.
Dupa dezastrul din ultimele meciuri acum chiar cred ca Steaua va fi campioana. ASA merita sa se lupte pentru titlu, greselile involuntare ale arbitrilor imi dau dreptate, dar cred ca Domnul nu le va mai da mai mult de 6 puncte in restul campionatului.
Vom trai si vom vedea voia Domnului !

JJ (98 comentarii)  •  23 aprilie 2015, 17:30

Articol de nota 10. Sugereaza demiterea lui Galca si bine face.

Mirceacelbatran (663 comentarii)  •  23 aprilie 2015, 17:33

Nu mai conteaza daca Steaua joaca bine ori rau, important e sa nu se innece la mal si sa ia titlul. Ioanitoaia are dreptate ca exista riscul sa nu il ia cu Galca dar nici nu e normal sa il dai afara dupa ce a dus greul intreg sezonul. Asa ca ramane ca in tren.

Cheetah (2118 comentarii)  •  23 aprilie 2015, 18:42

Parerea mea este ca antrenorul nu trebuie schimbat pina la sfirsitul actualului sezon.

blueredsky (94 comentarii)  •  23 aprilie 2015, 18:43

Daca jucatorii il lucreaza pe Galca astfel incat sa vina Reghe si pierd campionatul….inseamna ca dau p-afara de inteligenta…

Cocorico (2118 comentarii)  •  23 aprilie 2015, 18:43

Jucatori care trintesc usa in nas antrenorului si-apoi vin cind vor ei la echipa, se bucura de lipsa mea totala de respect.

balaban (2118 comentarii)  •  23 aprilie 2015, 18:44

Multa incordare la Steaua, mai bine ati pune mana toti sa salvati echipa, ca o ia in jos!

Citanela (2118 comentarii)  •  23 aprilie 2015, 18:46

Reghe sa mai calareasca o camila cu doua cocoase, pina sa viseze frumos la un armasar pur singe autohton.
Daca incaleca acum, s-ar putea sa dea pinteni unei mirtoage, zisa si gloaba.

banul culin (2118 comentarii)  •  23 aprilie 2015, 18:49

Gilca e un antrenor serios si trebuie lasat sa faca management pana la sfarsitul sezonului actual.
Eu unul, i-as exclude din lot pe jucatorii indisciplinati si i-as da pe mana dna-ului pe cei ce aranjaza rezultate din teren, in detrimentul fotbalului de calitate si al antrenorului, de ce sa nu zicem si asta.

iusupov (1 comentarii)  •  23 aprilie 2015, 18:56

Mai amuzant decat articolul sunt comentatorii care in majoritate au idei putine si fixe si de multe ori au si probleme cu scrisul in limba materna. Se vede ca perlele de la bacalaureat nu sunt o gluma.

vasglo (208 comentarii)  •  23 aprilie 2015, 19:01

Dle. Ioanitoaia,
Aud mai nou ca Hotelu’ Galati si-a depus documentatia pentru insolventa! Chiar nu le-a ajuns banii „ardelenilor”??!! Mintea matale si a lui Tolo nu „scanteiaza”, nu investigheaza?? Chiar Udrea e totul in sportul romanesc??!!.:)))

Prof. Nica (125 comentarii)  •  23 aprilie 2015, 19:13

Bine ca mai sunt ziaristi (putini) care stiu manui limba romana si care au curajul sa ii infrunte pe „razboinicii luminii” din Ghencea. Chapeau.

Ciurea (2 comentarii)  •  23 aprilie 2015, 20:54

@vasglo. Te miri la… poarta noua? Adamescu a uschit banii, iar Stan spertuit il acopera, secretul asta il stiu si copiii la Galati.

Viorel (77 comentarii)  •  23 aprilie 2015, 20:59

„Diplomatia” domnului Ioanitoaia care nu zice sa plece Galca dar zice… sa plece Galca si fiecare intelege ce doreste. Faptul ca pune aceasta problema e un semn clar incotro bate maestrul.

Vladone (69 comentarii)  •  23 aprilie 2015, 22:42

Jocul slab il acuza pe Galca. Steaua nu stralucea nici cu Reghe, stie Gigi.

Andrei_make (1 comentarii)  •  23 aprilie 2015, 22:58

Cand jucatorii nu mai sunt cu tine, totul e clar. Tu ca antrenor ar trebui sa te simti si sa pleci ca nu mai are rost. Oricum, sper ca Steluta sa-si revina

Bogdan (8 comentarii)  •  23 aprilie 2015, 23:00

Eu nu cred ca Galca nu va fi dat afara indiferent de rezultatele urmatoare. Oricum n-ar fi cea mai buna solutie. Domnule Ovidiu, dumneavoastra chiar credeti intr-un complot?

GELU (2 comentarii)  •  24 aprilie 2015, 0:22

de ce sa plece antrenorul , steaua va iesi campioana cu Galca , iar Reghe sa stea in banca lui , Steaua e prea mare pentru el , sa plece urgent Bourceanu ca strica toata atmosfera frumoasa frumoasa de la echipa

Emilian (143 comentarii)  •  24 aprilie 2015, 10:18

Nu inteleg de ce tot proliferati ideea asta cu „nu-l vor jucatorii”. Dati-mi voie sa cred ca jucatorii aia nu au nici experienta si nici competenta sa-si dea cu parerea cine trebuie sa fie antrenor. Mai mult, vad chiar o atitudine ipocrita si lasa daca acei jucatori lasa sa se inteleaga ca vina este a antrenorului pentru rezultatele slabe din acest retur si se delimiteaza de acesta asteptand venirea altuia care sa-i slaveze. Partea unde se pare ca Galca a gresit este cea cu pregatirea fizica, dar nu cred ca asta se poate remedia in timpul ramas pana la sfarsitul campionatului.

Tom (35 comentarii)  •  24 aprilie 2015, 11:02

Domnule Ioanitoaia, chiar nu exista o modalitate ca ***** de genul @constantin sa fie banati, sau ca postarile lor sa fie sterse din oficiu? Zgarie retina nea Ovi!

Schimbarea lui Gâlcă | Opinii politice si nu numai (1338 comentarii)  •  2 mai 2015, 15:33

[…] ← Comentarii mai vechi […]

Comentează