Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Mîna moartă Zoltan Kovac

Am intuit că acest Zoltan Kovac, maghiaro-croato-belgianul adus de Burleanu la Federație pe post de salvatore della patria, nu e cine s-a lăudat că e

Permalink to Mîna moartă Zoltan Kovac
marți, 31 martie 2015, 4:16

Am intuit că acest Zoltan Kovac, maghiaro-croato-belgianul adus de Burleanu la Federație pe post de salvatore della patria, nu e cine s-a lăudat că e. Din care motiv nici nu m-am mirat aflînd că reputatul Michel Sablon, părintele programului de revigorare a fotbalului belgian, a declarat că n-a auzit în viața lui de antrenorul pe care, legați-vă repede centurile!, Charleroi l-a dat afară în 2011 după 11 zile!

Altminteri, nu mă alătur celor care-l arată pe Kovac cu degetul din cauza lui Ianis. E posibil ca directorul de dezvoltare al FRF să nu fi vrut să-l insulte pe fiul lui Hagi cînd i-a strigat “Băiețele, tu ești un nimeni, ești un zero!”. Poate că, nu foarte stăpîn pe limba engleză, omul nu și-a găsit cuvintele potrivite. Sincer, nu cred că trebuia făcută zarvă pe marginea întîmplării chiar dacă, logic, Ianis și tatăl lui s-au simțit ofensați.

Mă așteptam însă, iarăși sincer, ca Zoltan Kovac să încerce să limpezească situația. Să ofere o explicație, o lămurire. Să ne convingă că n-a urmărit să jignească pe nimeni și, cu atît mai puțin, să umilească. Numai că, surprinzător, federalul nu s-a apărat, ci a ieșit la atac cu afirmația “În România, marea greșeală este că rezultatul muncii se ia în considerare doar după scorul meciurilor. Noi avem un proiect pe mulți ani”.

Deși Kovac are ceva dreptate, nu strica să fi precizat ce înțelege el prin noi. Noi, adică cine, el și Burleanu, el și Papa de la Roma, cine?! În completare, i-aș aminti înaltului oficial că antrenorii sînt peste tot în lume judecați în funcție de rezultatele echipelor lor. Păstrați în funcție ori, dimpo-trivă, trimiși la plimbare. Poate că nu-i ce-ar trebui, dar e una dintre legile nescrise ale fotbalului. Bună sau nu, trebuie acceptată și respectată ca atare.

Mi-aș mai îngădui să-i împrospătez memoria lui Kovac cu amănuntul că, pe parcursul unui an de activitate, n-a reușit să schimbe nimic important, să modernizeze. A ținut-o însă din eșec în eșec, unul mai trist ca altul! Selecționatele pe care le-a tutelat, U19 a lui Doru Isac și U17 a lui Bogdan Vintilă, au dezamăgit crunt. Prima a pierdut la turneul preliminar din Georgia toate întîlnirile, 0-1 cu Cipru și cu Muntenegru, 1-3 cu Georgia, iar cealaltă a imitat-o în Anglia, învinsă fiind pe linie la turul de elită, unde se calificase cu Răducioiu pe bancă, 0-3 cu Slovenia, 0-2 cu Norvegia și 1-2 cu Anglia!  Evident, mai rău nu se putea.

Ignorînd asemenea adevăruri, menite să demonstreze cît se pricep Kovac et Comp., acesta insistă cu “un proiect pe mulți ani”. Ce proiect, vorba unui internaut, acela prin care să nu pierdem mai mult de 75 la sută din meciuri și să nu primim mai mult 1,5 goluri pe meci?!

Hai să rămînem cu picioarele pe pămînt și să întrebăm unde își imaginează Kovac că se află cînd are pretenția, alții i-ar zice tupeul, să nu-i ceară nimeni socoteală cu lunile, deși formațiile de care răspunde ne-au obișnuit cu înfrîngerile?!

Charleroi l-a demis în 11 zile, iar la București s-a aciuat sub umbrela unui fanfaron habarnist și continuă să încurce lucrurile de un an! Trai pe vătrai, de jupîn, cu Burleanu în capul mesei!

Pentru final, aș avea o rugăminte la Kovac și la Burleanu: să nu ne mai împuie capul și să ne ia de guguștiuci că ne confundă! Chiar nu înghițim orice minciună, orice balivernă.

Comentarii (127)Adaugă comentariu

andrei (1607 comentarii)  •  1 aprilie 2015, 9:45

Deci sa tragem concluzia ca nu este mare caz ca acest Nimeni si-a batut joc de niste copii ci sa punem tunurile pe el si Burleanu pentru lipsa de rezultate…
Tot mai des nu pot fi de acord cu dv..Presa este siderata ca Tanase si-a permis sa scuipe in directia unor spectatori care fac parte din corul celor care-l injura aproape la fiecare meci.Este un stadion in tara unde mai ales antrenori oaspeti sunt albiti cu scuipati la fiecare ocazie.Presa nici nu mai baga de seama chiar daca printre ultimi care au patit-o este Hagi…Acum ni se spune ca nu este capat de tara daca un copil este desconsiderat…Regulile de buna purtare au ajuns si ele sa fie aplicate in functie de impricinati.Nu poti cere decenta si celor care injura sau unui grup de fanatici…Astept injuraturile…

Margelatu (91 comentarii)  •  1 aprilie 2015, 9:46

Ar trebui cel putin sa va uitati pe Wikipedia (daca nu altundeva) si sa va informati putin.

Omul are un CV f respectabil in domeniul lui.

Si cred ca stiti destul fotbal sa va dati seama ca nu se poate schimba o generatie si o mentalitate intr-un an…mai ales daca nu sunt bani si conditii!

Adrian (2 comentarii)  •  1 aprilie 2015, 10:10

Episodul imi aminteste pe undeva de atacul lui Hagi la Piturca in 1999 cand acesta facuse ceva afirmatii care au atins orgoliul regelui de la acea vreme. Pe atunci i-a avut de partea lui pe Popescu si Petrescu si a reusit sa forteze mana lui Sandu sa-l demita pe Piturca.
Acum stilul este acelasi, aliatul fiind ‘nea Puiu, atins fiind in acelasi orgoliu prin fiul sau.
Ceva de genul ochi pentru ochi.
Asta doar ca o paralela la modul in care Hagi a reactionat atunci cand s-a simit lezat.
Si din pacate din partea lui Hagi este un atac la Kovac in care uita voit meritele acestui om si scoate in evidenta doar ce-i convine lui pentru a-si justifica atacul si faptul ca-i cere demisia.
Caracterul ramane acelasi.

Iar referitor la efectele asupra propriului fiu: foarte posibil ca aripa parinteasca, cu oarece greutate in peisajul fotbalistic romanesc sa nu-i fie de ajutor fiului Ianis ci dimpotriva.
Pentru ca vrand-nevrand, esti crescut cu grija la club de tatal patron-antrenor, care apoi iscand un mic scandal nu face decat sa creeze presiune in jurului copilului.
Practic discutii similare vor continua cu orice alt antrenor care va urma la nationala iar fiul Ianis va fi permanent sub lupa media si sub presiunea numelui Hagi.
Ideal pentru dezvoltarea sa ar fi sa ajunga la un club din afara unde sa demonstreze ce poate cu adevarat.
Din acel moment suspiciunile ar putea disparea cu adevarat pentru ca daca se va impune afara atunci va fi clar ca are valoare.

ionut (1 comentarii)  •  1 aprilie 2015, 10:16

Numai in Romania se poate intampa ca un coordonator al loturilor nationale sa nu conoasca „nicio boaba” din limba materna a jucatorilor!! Sunteti niste”rasi”!!!!

doru (66 comentarii)  •  1 aprilie 2015, 11:20

Nu stiu daca acest Kovacs este bun sau nu. Stiu insa ca reactia lui Hagi a fost foarte, foarte nepotrivita. Mai ales in conditiile in care se spune ca Ianis are o atitudine sfidatoare fata de colegii sai dar si fata de staful echipei. In conditiile in care Viitorul da neaparat osatura echipei care iata pierde meci de meci cred ca reactia lui Hagi e si mai nepotrivita. Acum, faptul ca un pusti obraznic e pus la punct nu e deloc in neregula, chiar ai face bine. Plus ca interpretarea nu contine si motivul reactiei lui Kovacs. Cand un pusti se da important, e normal ca antrenorul sa-i spuna ca nu e Hagi (tatal) ci ca deocamdata e nimeni.Si sincer eu l-am vazut pe Ianis jucand si nu m-a impresionat deloc. Cred ca reactia e un pic sovina legat de Kovacs.

Losoncz (2 comentarii)  •  1 aprilie 2015, 11:59

Cam mult sovinism si in articol si in comentarii. Kovac are a cariera respectabila in sectorul juvenil din Belgia. Nu e o celebritate fiindca nimeni nu ajunge celebru lucrand cu copiii. Si nu trebuie sa cunoasca romaneste, asa cum nici Capello nu stie ruseste.
Iar rezultatele cerute nu se pot vedea decat dupa ani multi.

gio (76 comentarii)  •  1 aprilie 2015, 11:59

kovacs nu e impostor, are CV respectabil si nu e normal ca Hagi sa abuzeze de numele sa forteze demiterea acestui om doar pentru ca fiul sau a fost urecheat. Parca ne amintim cum acelasi Hagi a fortat demiterea unui selectioner. Pana la urma in ce calitate il contesta hagi pe kovacs? Nici faptul ca esti parinte nici fost membru al generatiei de aur nu sunt calitati care sa-ti permita sa ceri demiterea unui antrenor federal. Iar ca rezultate in antrenorat, Hagi cred ac e ultimul care sa poata sa conteste pe cineva

DAN (12 comentarii)  •  1 aprilie 2015, 12:39

Hagi spunea candva ca a fost si urecheat de antrenor in primii ani de fotbal si ca il mai fugareau colegii mai mari dar vad ca a uitat…iar fiul lui deocamdata e zero…S-a suparat ca ma,gar.ul pe sat…

DAN (12 comentarii)  •  1 aprilie 2015, 12:44

Chiar daca face parte din generatia care a facut istorie Hagi nu a invatat ca nu-si poate permite chiar orice…a facut-o cumnatul sau si acum regreta…

oSorin (11 comentarii)  •  1 aprilie 2015, 13:02

nu am mai observat binecunoscuta formula „pe de alta parte” … ce s-a intamplat cu ea, s-a pierdut sau s-a stricat ?

dragan (14 comentarii)  •  1 aprilie 2015, 14:19

Nasu’ ar trebui sa fie invidious si sa ia lectii de la Bulanica si gasca lui. Atatia postaci platiti nu au avut nici partidele sau canditatii la prezidentiale. Baietiii astia investesc banii pe care ii iau cu japca de la FRB. dupa ce le-am spus ca se camufleaza, au inceput sa apaar cu niste nume acesti NIMENI SI NIMICURI ai FBR, care ataca pe oricine se ia de Bulanica si gasca lui. Vroima sa scapaam de NAsu’, da’ am dat din lac in put. Aia mai de frica mai de prietenie si pentru ca stiau si meserie , mai faceau si ce trebuia. Astia sunt RAI si HABARNISTI si corupti. O sa vina si dupa doi , trei sau patru ani ( doamne frereste !!! ) dupa ce vor fi facut in continuare NIMIC, sa ne spuna ca ei au planuri mari mai baieti , ce stim noi , daca nici sensul necunoscutei limbi – engleza – nu il stim. Nu intelegem domnule , ce mai . Nu intelegem de ce jucatorii sunt pusi sa care bagajele angajatilor federatiei, de ce sunt umiliti, de ce li se vorbeste intr-o limba straina , de unu care nici nu o cunoaste bine, de ce sunt rezultate de rahat ale nationalelor si vinovati sunt altii numai ei nu, de ce….. (numai am timp sa enumar )) .\Si vin postacii sa ne conviga ca unul care a jucat pe la nus’ce echipe si nu a avut nici un fel de rezultate pe care sa le remarci , are un CV „respectabil”. Hai ma’, zau !!! PENIBIL. Ce sa te astepti de la niste NIMENI si NIMICURi, ZERO BARAT.

gilos (328 comentarii)  •  1 aprilie 2015, 14:23

Nea Ovi,

Te-ai infiebantat cam tare, bre, si nu-ti face bine la by-pass…
Sa traducem mai bine articolul matale : Kovacs este de vina pt distrugerea fotbalului romanesc la nivel de copii si juniori, acum culegem prapadul facut de acest maghiaro-croat in ultimii 25 de ani.
Odrasla infumurata a lui Hagi s-a simtit ofensata si s-a ascuns repede dupa fusta lui taticu, care s-a simtit obligat sa iasa la atac. Speranta fotbalului romanesc arata caracter puternic, putem sta linistiti.
Mircea Sandu si gasca lui pot desface sampania, ceilalti amici ai lui Hagi, in prezent locatari la Poarta Alba se pot bucura si ei. Nici usturoi n-au mancat, nici gura nu le miroase. A fost gasit vinovatul : KOVACS !

Halal sa ne fie !

Farcas (2 comentarii)  •  1 aprilie 2015, 16:26

@Losoncs #106. Crezi ca era nevoie de un strain cu o carte de vizita oarecare doar ca sa fiti voi Gica Contra? Nu trebuie pastrat din moment ce are doar infrangeri si mai si jigneste. Iar treaba cu sovinismul e o tampenie pentru ca Isac si Vintila sunt romani get beget.

Suru (108 comentarii)  •  1 aprilie 2015, 16:30

Bravo, iar si-au luat viteza postacii lui Burlan, gen gio. Nu va lasati baieti, contestati si injurati!

Dorel (9 comentarii)  •  1 aprilie 2015, 16:34

Unii chiar nu stiti ceti. Hagi nu are nicio legatura cu articolul, nu mai bateti capul aici toti trogloditii. Niste ilustrii nimeni le fac morala lui Hagi si lui Ioanitoaia, astia si-au ratacit mintile si nu le mai gasesc.

Venus (1 comentarii)  •  1 aprilie 2015, 17:02

Numai pentru faptul ca Raducioiu, cel care a dus echpa la turneul final a fost inlaturat ar trebui sa fieun motiv serios ca acest neica nimeni Kovaks sa fie dat afara. Mananca banii degeaba cu nulitatea asta tuoeista de burleanu in frunte.

Georges (65 comentarii)  •  1 aprilie 2015, 17:51

@gilos #112. Unul care pricepe atat de putin ca tine nu poate fi luat in serios. Nu scrie nicaieri ca, Kovac e responsabil pentru declinul juniorilor. Dar scrie ca nu a stiut sa gestioneze doua nationale care s-au facut de ras. Au pierdut toate meciurile. In articol scrie ce zic eu, nu ce smechereste speculezi tu. Si daca te-a pus cineva tot degeaba umbli sa muti mortul pe Academiei.

robespierre (5 comentarii)  •  1 aprilie 2015, 18:16

Ba e mare deranj, jupane Ioanitoaia. Si nu din cauza rezultatelor, ci din cauza metodelor de educatie de cartier folosite de semidocti fara pregatire pedagogica. Da, educatie si nu antrenament, pentru ca vorbim de copii. Daca asa se cresc spiritele de invingator, probabil vom iesi din evul mediu in secolul urmator. Sa vii cu metode de puscarie in era internetului nu faci decat sa pregatesti o excelenta noua generatie de manelisti scuipatori de seminte. Sa-i spuna cineva cretinului de kovacs ca psihicul unui adolescent e sensibil si in formare. Mistoul si provocarea negativa folosite de acest neavenit sunt exemple de „asa nu” in orice manual de psihologie. Tot asa ti-ai educat si proprii copii, mare antrenor kovacs? Draga comunitate maghiara, mai asteptam mult un membru respectabil de la voi? Ca numai chifle dati. Luati exemplu de la nemti.

Matei (35 comentarii)  •  1 aprilie 2015, 22:53

Foarte frumos (amuzant) scris. Povestea aceasta aduce cu romanul Huckleberry Finn. Atat presupusul Delfin cat si inchipuitul Duce nu numai ca aveau pretentia ca lumea sa-i creada, dar insistau sa fie tratati conform rangului lor.

Interesant este ca Nationala U17 mergea bine pe vremea lui Raducioiu, dar asta pana la venirea Delfinului si a Ducelui. Acestia au realizat ca pentru orice reconstructie este nevoie ca echipa sa fie la pamant, deci primul pas a fost facut.

PS. Este adevarat ca Pompiliu Popescu a fost trecut de UEFA omul meciului cu Feroe?

Barza (8 comentarii)  •  1 aprilie 2015, 23:46

Margelatule, ce inseamna in conceptia ta „CV respectabil” cum ar avea Ko vaca? A castigat ceva, a reusit o performanta? Nimic , zero. Pana si antrenorii de juniori ai Craiovei ori ai Rapidului au rezultate mai bune. Dar va place sa contraziceti si sa va dati mari desi sunteti si voi facuti din acelasi aluat cu Ko vaca. Ati realizat in profesie… nimic.

gaby (1 comentarii)  •  2 aprilie 2015, 3:33

As vrea sa stiti domnilor o poveste , in anul 2006 eram junior la Gloria si jucam cu Viitorul „regelui” conduceam 4-1 la pauza , cine intra in vestiar la noi la pauza … Marele „rege” si ne face pe toti „nimeni ” „nimic ” etc.(cum m-am simtit eu in momentul respectiv? cand marele „rege” iti vorbeste asa ?),acum se supara cand mica lui vedeta care va pacali fotbalul sunt convins de asta cum au facut-o si altii, este facut nimic si zero ? Lucruri de genu asta nu se stiu si toti il veneram , pt mine si pentru alti 11 care am fost acolo acest „rege” e doar un „nimic” !!!

Vladimir (2 comentarii)  •  2 aprilie 2015, 6:32

20 ani cat Sandu si Dragomir au distrus fotbalul din tara te-ai facut ca ploua si acum te gasesti sa te iei de Burleanu dupa un an. Imbatranesti urat!

ianiu (18 comentarii)  •  2 aprilie 2015, 6:40

Robespierre
ti-e cam scurta mintea , drag membru al respectabilei comunitati majoritare.
Iti amintesc ca, da, comunitatea maghiara a dat oameni celebri chiar fotbalului romanesc si chiar cu numele de Kovacs: poate n-ai auzit de Nicolae Kovacs (Miklos Kovacs) care a fost primul jucator ce a evoluat sub tricolor la 3 campionate mondiale succesive (1930-1938) sau de fratele acestuia, celebrul Pisti Kovacs, care pe langa faptul ca a fost selectioner al nationalei se mai poate mandri si cu castigarea Cupei Campionilor Europeni cu Ajax Amsterdam.
Inainte de a da frau liber apucaturilor soviniste, documenteaza-te, frate.

Un antrenor (214 comentarii)  •  2 aprilie 2015, 7:06

Cel mai bun articol al dv. din 2015. Sa ne scoatem palaria in fata strainilor care au valoare, dar nu si a celor care nu demonstreaza nimic. Cazul lui Kovac.

Radu (3 comentarii)  •  2 aprilie 2015, 7:40

„Ascensiunea amintită demonstrează că Pițurcă nu-i un oarecare, un fitecine. Că se pricepe. O fi el încăpățînat și morocănos, mereu parcă atunci trezit din somn, dar e profesionist. Așa a calificat reprezentativa României la 3 turnee finale și la fel, în altă ordine de idei, le-a închis gura celor ce i-au pus reușitele sub semnul întrebării și chiar le-au negat.”

D-le Ioanitoaia, continuati amicitia cu barbugiul si cu nashu vad. Nu va place nicio schimbare. Pe burlan l-ati blamat din ziua 1. Atunci de ce noi internautii, cei care nu ne pricepem ca Dvs, sa nu spunem ca ii dorim barbugiului cat mai multe trofee la camile pentru ca nu care cumva sa mai fie ales si pentru a 4-a oara.

Barbugiul este un zero barat ca antrenor din 1001 de motive. Pentru ca sa nu va plictisim prea mult, mentionez doar cateva alandala asa:
1. „Si-n fond, cine suntem noi sa batem Franta?”
2. „Nu avem echipa. jucatori”
3. Vreti spectacol duceti-va la teatru.
4. Sanmartean, Sanmartean, Sanmartean. S-a facut bun doar de cand a venit la Steaua. Sanmartean e cel mai mare prejudiciu facut de barbugiu fotbalului romanesc. Cu el in 2008, alta era evolutia, chair daca barbugiul era multumit de cele 2 puncte cu campioana si vicecampioana. Aspiratii 0 la antrenor 0 barat. Franta cel putin era cel mai usor de batut. DACA ITI PROPUI PUTIN, PUTIN OBTII.
5. Alte prejudicii, la polul opus: Nicolita, Cocis

D-le Ioanitoaia, nu mai e ca inainte de 90. Cand tanjeam dupa o calificare de 20 de ani. Dupa Hagi, acum avem pretentii, si am avut si jucatori buni mereu, chiar daca Hagi ramne unic. 3 calificari si prestatii lametabile la 2 dintre ele, asta numiti Dvs palmares? Din pacate I-am avut si pe fratii care si-au pus amprenta impreuna cu barbugiul in decaderea fotbalului romanesc. Ar trebui sa va lepadati odata de ei, doar nu sunteti din acelasi aluat.

dinu (1 comentarii)  •  2 aprilie 2015, 9:54

Stimate d-le Ovidiu Ioanitoaia.
Sunt un mare admirator al d-voastra si a altor corifei ai condeiului gazetaresc pe teme de sport precum regretatul,uriasul Ioan Chirila sau contemporanii Ioan Cupen,Radu Paraschivescu,Radu Cosasu.
Va urmaresc fara exagerare de cca 28 de ani(am 45 de ani),cu atat mai mult cu cat sunteti prieten si fin analist in acelasi timp al unuia dintre cei mai mari antrenori care i-a dat romania,inclusiv din pct de vedere intelectual,Mircea Lucescu.Prin urmare,observatiile mele va rog sa nu le luati ca un afront ci doar ca simple observatii.
N-as vrea sa insist foarte mult asupra ‘dialogurilor’ purtate intre Zoltan Kovacs si Ianis pt ca evident ,nu am fost de fata.Daca a facut afirmatiile de genul „esti un zero’sau ‘esti un nimeni’ este regretabil.In rest depinde de context si de ton.Personal consider ca Ianis ar trebui sa plece cat mai repede la un club din afara,altfel risca sa-l striveasca numele urias pe care il poarta si totodata ar fii si mai putin expus.Motivul principal insa care m-a facut sa ma adresez d-voastra este conceptia total gresita in opinia mea ca munca unui antrenor sau federal la nivel de copii si juniori este cuantificata si apreciata doar prin prisma rezultatelor(a-ti dat exemple de infrangeri in lant ale unor selectionate de copii si juniori).
Sa analizam f.pe scurt’fenomenul Belgia’,al carui artizan a fost acest Sablon,un adevarat vizionar in ce priveste fotbalul:sistemul a fost implementat la sf. anilor90-2002 cand in Belgia nu mai venea nimic din spate.Un an de zile Sablon in urma unui contract semnat cu o universitate di Belgia a analizat si a facut diverse statistici in urma vizionarii a sute de dvd-uri si casete cu meciuri si antrenamente de copii si juniori.Concluzia a fost ca spre exemplu la under 8,copii atingeau mingea de 5-6 ori intr-un singur meci!!!!,preocuparea fiind excesiva pentru aspectul fizic si tactic in scopul obtinerii de rezultate cu orice pret.
A declansat ‘revolutia’ obligand toate echipele de la under11 in sus sa joace 4-3-3 pt a favoriza driblingul respectiv scoaterea adversarului din joc si a declansat’razboiul’ contra antrenamentelor fizice si a rezultatelor cu orice pret la nivel de copii si juniori.La Anderlecht,unul dintre cele 5 centre regionale de copii s-a mers pana acolo incat a fost interzis ;tacklingul’ ca procedeu tehnic pana la 18 ani pe motiv ca citez’avem nevoie de virtuosi ai mingii si nu de macelari”.Asa a fost posibila aparitia acestei generatii de exceptie a Belgiei cu jucatori ca(citez doar cativa):Makelele,Curtois.Vertongen,DE Michelis,Hazard,Kompanyetc,Felaini etc,titulari la echipe de top din Europa.Nationala mare a Belgiei in momentul de fata este cotata la peste 600 mil EUR.Nationala under 21 insumeaza ea insasi o avere:peste 200 mil EUR!!!.Prin comparatie nationala mare a Romaniei nu trece de 50 mil eur!!.Interesant si tonic este faptul ca in spatele acestor fotbalisti exista cativa zeci de tineri fotbalisti necunoscuti deocamdata cu varste cuprinse inte 15-17 ani la fel de talentati ca cei enumerati mai sus.Viitorul fotbalistic al Belgiei este asigurat in acest fel pe urm 20 de ani.Foarte important de subliniat ca acest proces a durat 10-12 ani si ca in primii ani ca urmare a obligativitatii de a juca 4-3-3 nationalele de copii si juniori au fost ‘Ciuca Batailor” prin Europa.Sablon a fost atacat a fost facut,cerandu-se chiar mazilirea lui.Acest proces a durat peste un deceniu in Belgia,sistemul continua sa produca in continuare si noi clamam sus si tare ca vrem rezultate dupa 1 an in care nici macar nu a fost implementat acest sistem?
In final trebuie sa va marturisesc ca sunt fondatorul si presedintele unui club de fotbal de copii,al carui nume n-am sa-l dezvalui(am 5 grupe de copii)si as fi deosebit de incantat si satisfacut ca micutii mei fotbalisti sa piarda toate meciurile de acum incolo si sa ‘iasa’ in 5-6 ani macar 3-4 jucatori de talia celor mai sus descrisi.
In speranta ca nu v-au deranjat comentariile mele va doresc sa ne incantati cu articolele d-voastra inca 30 de ani de acum incolo.Sunt simplu dinu si va doresc o zi buna

Che Guevara (363 comentarii)  •  2 aprilie 2015, 20:23

Sa ne amintim putin de Jordi Cruyff. Il mai tineti minte ? I s-au at cateva sanse bune in fotbal tocmai fiindca a fost copilul cui a fost. A realizat ceva notabil ? Stiti vreun fiu de fotbalist celebru care a realizat mai mult decat parintele sau ? Singura exceptie este Ionut Lupescu, care nu ar fi facut nimic in viata daca nu punea Lucescu mana pe el. Si Gica Hagi s-ar fi pierdut fara Lucescu. Vedeti pe cineva in Romania la nivelul lui Mircea Lucescu care sa poata sa scoata fotbalist din Ianis. Eu nu.

Comentează