Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Duminică liniștită

În maniera noastră tradițională de a ne lua la ceartă din te miri ce, pînă și meciul cu Feroe de duminică a declanșat o întreagă polemică! A stîrnit-o ex-internaționalul Jean Vlădoiu comentînd că “nu sîntem foarte mult peste Insulele Feroe […]

sâmbătă, 28 martie 2015, 9:19

În maniera noastră tradițională de a ne lua la ceartă din te miri ce, pînă și meciul cu Feroe de duminică a declanșat o întreagă polemică! A stîrnit-o ex-internaționalul Jean Vlădoiu comentînd că “nu sîntem foarte mult peste Insulele Feroe sau peste alte echipe. Deocamdată sîntem la același nivel. Ca să ajungem unde am fost cu ani în urmă, va trebui să muncim și să fim modești, să ne respectăm indiferent de adversar”.

E cazul să fim de acord cu partea finală a declarației, dar mai puțin, sau deloc, cu cea inițială. Totuși, chiar dacă nu mai are anvergura din epoca generației lui Hagi și Gică Popescu, echipa României ocupă locul 14 în FIFA-Coca Cola World Ranking, pe cînd cea a Insulelor Feroe e abia pe 105! Altă gîscă în altă traistă!

Sesizînd diferența, Dorinel Munteanu, nimeni altul decît recordmanul prezențelor în “națională”, 134 de meciuri, n-a ezitat să-i răspundă fostului coechipier: “Dacă am ajuns să comparăm Feroe cu România, nu mai gîndim normal. Sînt convins că nu vom avea probleme, că selecționerul a reușit să-i motiveze pe băieți”.

Din punctul meu de vedere, refuz să amendez prudența lui Vlădoiu, pornită tocmai din dorința evitării unei încurcături, dar înclin să-i dau dreptate lui Dorinel. O victorie a “tricolorilor”, inclusiv la scor, ar fi logică, firească.

În eventualitatea în care i-am privi însă de sus pe feroezi, i-am subestima, am comite o gravă greșeală. În fotbalul de azi nu mai există echipe dinainte învingătoare.

Nu mă îndoiesc că, fiind chițibușarul ce nu neglijează nici un detaliu, Iordănescu a pregătit confruntarea de la Ploiești cu maximă atenție, cu lupa. În plus, să ne aducem aminte că “naționala” Generalului, ajuns la al treilea mandat ca și Pițurcă, s-a impus fără excepție în fața formațiilor foarte slab cotate. Echipele Antrenorului secolului ne-au scutit de surprize neplăcute, ba chiar s-au distrat cu adversarii din coada ierarhiilor internaționale.

Culese de pe o listă mai lungă, exemple grăitoare ar fi 4-0 cu Feroe în 1993, meciul de debut al Generalului, 8-0 și 8-1 cu Liechtenstein în 1997, 7-0 cu Luxemburg în 2002 și 4-0 în 2003, 5-1 cu Andorra în 2004.

În ciuda numărului de indisponibilități, se pare că Iordănescu s-a hotărît asupra garniturii de start. Ar mai avea un singur dubiu, să-l titularizeze ori nu pe Cristi Tănase. Revenirea de formă a acestuia l-ar îndemna să-l folosească, dar răbufnirea lui din recenta întîlnire de campionat cu Viitorul, cînd a scuipat în direcția suporterilor steliști,  l-ar face să ezite.

Intrînd Dodel, ar sări din schemă fie veteranul Sînmărtean, fie tînărul Bumba, probabil că al doilea. În rest, complet restabilit, Raț va recăpăta banderola de căpitan, “englezii” Gardoș și Chiricheș vor asigura zona centrală a defensivei, gorjenii Pintilii și Nistor vor acoperi posturile de închizători, iar Keșeru, în absența lui Marica, va începe vîrf împins.

S-ar putea, cum se întîmplă adesea, să apară unele modificări de ultim moment. Independent de ele, ca și de replica insularilor, n-ar trebui să avem însă emoții mîine. Nici nu cred că vom avea.

Comentarii (64)Adaugă comentariu

Iulian (190 comentarii)  •  28 martie 2015, 23:51

GIUGIULE, de ce ne lasi in intuneric, zii acum si nu ne mai pune rabdarea la grea incercare… Ca maine e povestea cu vitejii de dupa razboi…

ua (1 comentarii)  •  29 martie 2015, 1:23

Astept ca domnul Ioanitoaia sa-mi raspunda la intrebarea ce i-am adresat-o acum aproximativ 2 luni: Cum se alearga cu ambele picioare in fata?? 🙂

Panda (38 comentarii)  •  29 martie 2015, 5:32

Nea Ovi, da-o incolo de treaba…
Iar mutam mortu pe Academiei?

Manolo (63 comentarii)  •  29 martie 2015, 11:01

@ua #52. Te inseli crezand ca are timp pentru prostiile ori bancurile tale nesarate. Mai ai de asteptat pentru ca daca asistenta nu i-a prezentat intrebarea ta nici macar nu stie de ea.

John (564 comentarii)  •  29 martie 2015, 11:20

E bine ca s-a oprit ploaia. Acum ii batem la scor cu conditia ca Iordanescu sa inceapa meciul cu Sinmartean in teren. Altfel va fi mult mai greu

Che Guevara (363 comentarii)  •  29 martie 2015, 13:02

In articolul de astazi GSP imi da dreptate http://www.gsp.ro/fotbal/nationala/cinci-cifre-spectaculoase-despre-adversara-romaniei-din-aceasta-seara-3-semafoare-0-inchisori-446972.html Domnule Ioanitoaia, ce s-a intamplat cu informarea din 3 surse ? Parca asa ati invatat la scoala de ziaristica. Nu mai preluati stirile fara sa le verificati fiindca dati cu piciorul la o cariera de jurnalist de zeci de ani de zile. O zi buna va doresc!

eu si cu mine (4 comentarii)  •  29 martie 2015, 13:05

Nu stiu unde sa-l incadrez pe Iordanescu:fricos?prudent?politician?Exacerbeaza calitatile adversarilor ca sa-si justifice eventualele nerealizari?A stat mult in afara fotbalului si acum ii e frica si de umbra lui? Antrenorul Iordanescu de astazi este umbra jucatorului de ieri.Imi pare rau ,dar ii spun generalului Iordanescu ca ar trebuie sa stie ce stie orice cadru militar:in razboi frica este molipsitoare.Componenta lui duala s-a clarificat:SOLDATUL BRAV E MORT,TRAIASCA POLITICIANUL! Asa ca mister da-te intro parte si lasa-i pe soldati sa-si apere patria!Tot tu vei primi decoratii!

Iulian (1 comentarii)  •  29 martie 2015, 13:18

As vrea sa cred ce spune Dorinel… Dar nu pot! Bine ar fi ca Jean sa se insele si sa batem la scor.
Legat de rezultatele lui Iordanescu, ati uitat de acel 1-1 cu Armenia… Eu cred ca incercam sa ne imbatam cu apa rece. Generalul e antrenorul secolului, dar nu mai are jucatorii de alta-data.

Macovei (52 comentarii)  •  29 martie 2015, 13:37

Nea Ovi, informatorii matale de la lot au dat gres de data asta. Nu joaca nici Gardos, nici Nistor, nici Tanase, ci Grigore, Rusescu si Adi Popa. Acum e de vazut daca astea vor fi deciziile cele mai bune.

Mos Martin (54 comentarii)  •  29 martie 2015, 13:40

@che guevara #56. Care e treaba ca nu am inteles. Ce 3 surse, vorbesti singur ori il inveti pe Ioanitoaia meserie dupa 40 de ani?

Che Guevara (363 comentarii)  •  29 martie 2015, 14:13

@ Mos Martin #60 vezi articolul de aici http://blogsport.gsp.ro/dev2/ioanitoaia/2015/03/25/cui-i-e-frica-de-pescari/ si citeste comentariile de acolo. Apoi iti vei dai seama la ce m-am referit.

Colombo (29 comentarii)  •  29 martie 2015, 15:59

M-as bucura sa aveti dreptate asa cum m-am bucurat auzind ca Tanase nu e titular. De ce sa fi fost, ca sa incetineasca jocul? Iordanescu va trebui sa il invete pe Popa sa ridice ochiio din pamant si pe Ruse sa mai si paseze.

Che Guevara (363 comentarii)  •  29 martie 2015, 20:14

Asadar am jucat de la egal la egal cu Færøe. Ne-au tremurat chilotii pana in ultimul minut de joc si am tinut de rezultat sa nu cumva sa o patim precum grecii. Egalizarea fotbalului s-a facut la nivelul de jos. Aia de la varf nici nu discuta cu noi.

DNA (37 comentarii)  •  29 martie 2015, 20:33

am vazut meciul….slab de tot….o mizerie de meci si de rezultat…juma de echipa Romaniei nu are nici o treaba cu nationala….aveam pretentii de la Iordanescu….lehamite….ce faci daca joci cu Germania? Te mai prezinti?

Comentează