Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Calul șchiop

Anunțat cu zîmbete de încredere și cu angajamente sforăitoare, debutul “naționalei” noastre U17 la turneul de elită premergător CE 2015, competiție programată pe parcursul lunii mai în Bulgaria, a fost mai mult decît un eșec. A fost un dezastru! Pentru […]

marți, 24 martie 2015, 9:39

Anunțat cu zîmbete de încredere și cu angajamente sforăitoare, debutul “naționalei” noastre U17 la turneul de elită premergător CE 2015, competiție programată pe parcursul lunii mai în Bulgaria, a fost mai mult decît un eșec. A fost un dezastru! Pentru că nu se poate spune altceva cînd pierzi în fața Sloveniei cu 0-3, iar asta după ce adversarul a condus cu 2-0 încă din minutul 5! Apropo, știți cîtă populație are Slovenia? Conform unor estimări recente, 2,061 milioane de locuitori, de 10 ori mai puțin decît a României, ba și sub cea a Bucureștiului, cifrată în aria urbană la 2,192 de milioane.

Adevărul e că nimeni nu se aștepta la asemenea rușine. Cu atît mai puțin oficialii Casei Fotbalului, care au început să dea din colț în colț și să caute vinovați. Primul dintre ei ar fi antrenorul Bogdan Argeș Vintilă, cel care a aliniat în Anglia, la Nuneaton, lîngă Birmingham, o garnitură fantezistă. Din care a lipsit coordonatorul de joc Ianis Hagi și în care golgeterul Florinel Coman a apărut abia spre final, cînd zarurile fuseseră aruncate!

Deoarece actualul tehnician nu i-a folosit pe Ianis, pe Coman și pe Grecu de la Academia lui Hagi, toți titulari în mandatul lui Răducioiu, predecesorul lui BAV, dar i-a preferat pe Oaidă, pe Tănase și pe Petre de la Atletico Arad, s-a speculat că Vintilă a vrut să-i plătească o poliță lui Gică Hagi. Că a dorit să se răzbune pe cel care l-a dat afară de pe banca Viitorului și care declara recent că “Vintilă trebuie să-l ia pe Coman, să omogenizeze echipa, nu s-o rupă”.

Poate că respectivii au dreptate ori poate că n-au. Pe de altă parte însă, e posibil ca Vintilă, cunoscînd antipatia președintelui FRF față de Hagi și, în general, față de Generația de Aur, să fi căutat să-i facă pe plac lui Burleanu.

Vor decreta unii că înfrîngerea în discuție, veritabil coșmar, nu constituie un capăt de țară. Au pățit-o și case mai mari. Provoacă însă o îngrijorare vecină cu panica amănuntul că lecția primită de tinerii “tricolori” pune sub semnul întrebării, dacă nu cumva aruncă în aer, pompoasa strategie asumată de Burleanu și ciracii lui. Conform căreia, aliniați în spatele directorului tehnic, belgianul de origine croată Zoltan Kovacs, federalii au purces la schimbarea din temelii a fotbalului românesc. A mentalității și viziunii acestuia. La înnoirea lui, la modernizare. În consecință, ca să-i aiurească pe naivi, au lansat un proiect unic și ambițios, de anvergură, care i-a determinat să investească fără limite în selecționata U17. Mai corect zis, să cheltuiască aiurea.

Numai pregătirea echipei în discuție a inclus 4 cantonamente în străinătate și unul în țară, 12 “amicale” în răstimp de 3 luni etc., de aceea a costat o avere, circa 150.000 de euro! Un lux și o risipă incalificabile într-un moment în care fotbalul nostru se cufundă în insolvență și se zbate în sărăcie.

În condițiile în care U17 a pierdut aseară și duelul cu Norvegia, 0-2, e fără echivoc că, mizînd pe formația lui Vintilă, parte a unui proiect megalomanic, FRF a pariat pe un cal șchiop. Unul pe care, în necunoștință de cauză, Burleanu et Comp. l-au confundat cu un armăsar de rasă.

Comentarii (80)Adaugă comentariu

ion (1 comentarii)  •  24 martie 2015, 15:14

Marea problema a fotbalului romanesc este lipsa antrenorilor de copii si juniori Pentru aceasta profesie se cer calitati deosebite pe care marea majoritate a celor actuali nu le au Acum zeci de ani era o pleada de asfel de oameni , care toata viata au ramas langa copii , adevarati vrajitori Vintila nu este vinovat decat prin faptul ca exista ……..in rest ca toti ” antrenorii romaniei , au jucat ceva fotbal , au pus ghetele in cui ,au facut niste cursuri la federatie cu alti ” specialisti ” si gata antrenorul . Incompetenta pornrste de la cel ce conduce federatia care are datoria de a se ocupa , daca stie de copii msi juniori ACESTE REZULTATE TRADEAZA munca DE DOI LEI A ACESTOR IMPOSTORI .

gogu (13 comentarii)  •  24 martie 2015, 15:27

Aceeasi nationala condusa de Raducioiu , in septembrie a invins Danemarca cu 6-1 si se califica la turneul final. Dupa ce Burleanu l-a dat afara pe Raducioiu si l-a adus pe Vintila rezultatele sunt altele. La fel s-a intamplat si cu selectionaa Under 19, Burleanu l-a adus selectioner pe Doru Isac si anul trecut in preliminariile pentru Euro 2015 am fost ciuca batailor (1-3 cu Georgia, 0-1 cu Cipru si 0-1 cu Muntenegru)

almaviva (43 comentarii)  •  24 martie 2015, 16:18

@ Bogdan B are dreptate. Daca nu investeau Burleanu & Comp. in echipele de tineret, ar fi sarit dl. Ioanitoaia ca ars!

Oricum, de la o posta se vede, ca dl. Ioanitoaia face jocurile lui Sandu si ai lui. Se stie ca dumnealui nu crede in schimbare, nici la FIFA, nici la FRF, nicaieri. Inca nu si-a revenit din socul provocat de arestarea lui Popescu si a altor mafioti corupti ca el. Ca urmare, arunca cu noroi in Burleanu cu orice ocazie – doar, doar s-o lipi ceva…

zurzu_zurzu (40 comentarii)  •  24 martie 2015, 16:38

Ma vad nevoit s o spun din nou.In Roamnia anului 2015 nu s antrenori de valoare incepand de la copii si juniori pana la seniori.Nu mai spun de meciurile trucate din liga l si celelalte ligi inferiore.Cum sa avem jucatori valorosi intr un mediu corupt si fara antrenori de valoare?Asta e mostenirea lasata de Mircea Sandu ,iar Burleanu oricat de intentioant in bine ar fi fost nu ar fi avut ce sa faca in perioada scurta de timp.Daca vrem curatenie si mediu propice performantei adevarate ar trebui sa taie in carne vie in tot ce insemna fotbalul roamanesc,altfel vom fi asa sau chiar mai rau in urmatorii ani.Schimbat totul ,de la sistem,scoala de antrenori,maodul de salarizare al jucatorului,patroni,cerinte de participare in campionat,licentiere,tot,tot,tot.Numai atunci poate comenta dl Ioanitoaia ceva.Pana atunci traim intr un sistem ticalosit de Mircea Sandu si oamenii lui.

Obiectiv (15 comentarii)  •  24 martie 2015, 16:40

@ Bogdan B.
Hagi a spus ca nu mai merge la meciurile „nationalei”, nu ca nu mai da declaratii in presa! Aveti o meomorie selectiva?
Daca Hagi este mafiot, atunci ce-i Burleanu? Un nimeni, un 0 in fotbal, un acolit de-al lui basescu, in spatele carora s-au adunat oportunistii in genul lui Chivorchian!
O fi fost sandu corupt, insa a facut ceva pentru fotbalul romanesc si, mai presus de orice, se pricepe la fenomen de 500 ori mai mult decat tinerelul Nimeni! O.

Obiectiv (15 comentarii)  •  24 martie 2015, 16:41

Scuze: „…in spatele caruia s-au adunat…” O.

coco (401 comentarii)  •  24 martie 2015, 17:19

La asa gluma de presedinte si colaboratori gen vochin..fotbal..doar fotbal..numai fotbal..la ce te poti astepta…victorii..numai victorii..doar victorii..sa fim seriosi…faliment total..

adi_stelistul (359 comentarii)  •  24 martie 2015, 17:31

Domnule Ioanitoaia, Platini a rugat federatiile europene sa-l voteze pe van Praag la presedintia FIFA. Chiar in prezenta lui Blatter. Recunosc ca sunt cam provocator, dar vedeti si dumneavoastra ca nu doar Burleanu face „alegeri gresite”, ca sa va citez. Toata stima…

popa (1 comentarii)  •  24 martie 2015, 18:06

FRF a angajat un antrenor dat afară ca incapabil de către un club mediocru. Straşnic proiect…

Prof. Nica (125 comentarii)  •  24 martie 2015, 18:07

@almaviva #53. Trebuie sa fii limitat ori de rea intentie ca sa iti imaginezi ca dl Ioanitoaia face jocurile fostului presedinte dupa ce l-a injurat pe acesta ani in sir. De ce le-ar face, ca sa ce, in ce scop? Indiscutabil ca nu il inghite pe dl Burleanu, dar e explicabil pentru ca dl Burleanu a promis marea cu sarea si nu a facut nimic. Iar daca investeste prost e ca si cand nu ar investi.

Voicu (13 comentarii)  •  24 martie 2015, 18:11

Adi, nu e important ce propune Platini ci cine va castiga alegerile. Observatia dlui Ioanitoaia ca Frf s-a orientat gresit votand cu Van Praag ramane in picioare. Nu votezi cu unul cand stii ca nu are nicio sansa.

Clau (107 comentarii)  •  24 martie 2015, 18:15

Ca si in cazul Udrea postacii lui Burleanu s-au pus pe treaba si il a taca pe Ioanitoaia. Sigur pe el acesta nu ii baneaza si bine face. Ii lase sa se faca de ras sustinand o aberatie mai mare ca alta.

alecu (52 comentarii)  •  24 martie 2015, 19:29

De acord cu popa #59. Dupa ciudatul ala adus la lot din Japonia pusera un antrenor dat afara de la o echipa de doi lei. Halal cemai proiecte au Burleanu si clica lui.

Marc33 (16 comentarii)  •  24 martie 2015, 20:10

Care mare investitie in generatia asta? 150.000 o suma uriasa? Impartiti 150.000 la 30 de persoane, probabil mai multe (jucatori, antrenori, staff, delegati de la FRF) si vedeti ce iese….

Che Guevara (363 comentarii)  •  24 martie 2015, 20:10

Burleanu a nimerit la FRF ca musca in lapte. Nu are nici o treaba cu functia de presedinte al acestei institutii. Nici CV-ul nu il recomanda. Pe de alta parte, nu presedintele FRF e cel care se ocupa de echipa nationala U17, ei stiu mai bine ce hal de organizare au acolo. Dar ca sa pretindem ca Romania sa se califice la orice turneu final cu exceptia echipei nationale de seniori este un lucru imposibil. Tara noastra este atat de inapoiata la nivelul fotbalului juvenil ca nu s-ar putea califica nici daca ar juca in Africa. Nu conteaza baza de selectie, nu conteaza populatia tarilor pe care le intalnim. Conteaza faptul ca Romania nu stie sa creasca copii. Nici in viata privata si nici in sport.

Unu’ (102 comentarii)  •  24 martie 2015, 20:43

Vazusem o emisiune la digi unde Burleanu isi etala toate realizarile intr-un an de mandat, lucruri finalizate doar pe hartie, nimic palpabil. Daca pana acum avea alibi mostenirea primita de la M. Sandu, acest turneu e primul esec al sefului FRF, a reusit sa-l indeparteze pe Raducioiu din cauza a 200 de euro pe luna(diferenta intre cerere si oferta) si noi discutam de „investitii” de 150 mii de euro irosite. Asta e calitatea unui conducator, sa stie sa-si aleaga oamenii din echipa, degeaba ai tu un proiect bun, daca oamenii care sa-l implementeze sunt total pe langa.

Dar suntem pe locul 14 in clasamentul FIFA la echipa mare, e ceva, nu? Pe hartie stam bine.

knut (4 comentarii)  •  24 martie 2015, 20:44

Da romanii sunt de zece ori mai multi decat slovenii!! dar sun LENESI BETIVI SMECHERI SI PRIMITIVI nu ultimul rand ORTODOCSI

almaviva (43 comentarii)  •  24 martie 2015, 21:38

@ Prof. Nica – Ioanitoaia il ataca pe Burleanu imediat cum acesta a fost ales. Motivul? Pentru ca Gica Popescu…

Este de neconceput sa se astepte cineva ca Burleanu sa repare intr-un singur an ceea ce criminalul nenorocit de Sandu a distrus in 25 de ani! Despre ce vorbim noi aici? Dati-i omului o sansa, asta e tot ce spun.

almaviva (43 comentarii)  •  24 martie 2015, 22:01

@Voicu

Logica refutabila! Un om demn si curajos voteaza cum ii dicteaza contiinta, nu dupa calcule limitate si oportuniste. Van Praag reprezinta sansa si integritatea, Blatter – coruptia si scandalul. Cum sa votezi un asemenea personaj compromis si contestat de toata lumea civilizata??

Dupa logica ta, toti rusii ar trebui sa voteze numai cu Putin pentru ca nimeni altcineva nu are vreo sansa! Sau, un exemplu mai recent, romanii ar fi trebuit sa voteze toti cu Ponta, pentru ca sondajele de opininie il dadeau pe el castigator? Doamne, cat de bine ca aceasta mentalitate este minoritara…

Simion Tasu (6 comentarii)  •  24 martie 2015, 23:35

Eu as fi pus titlul Martoaga, nu calul schiop. Calul federal e mangaiat asa.

cristache (4 comentarii)  •  24 martie 2015, 23:41

Postacii lui Burlan sho pe Nea Ovidiu ca nu il suporta pe seful vostru suprem care va da nu paine, ci cozonac. La ordin tragetior cu toate armele, distrugeti ca de construit tot nu sunteti capabili. Si bagati mana in caraiman pana nu va mai ramane nimic. Dupa Burlan si gasca lui sa vina potopul.

dac.impielitzat (51 comentarii)  •  25 martie 2015, 0:32

buuuuuun. deci 🙂
deci… da!
daca era sa castige si sa faca o figura frumoasa nu se mai punea problema cheltuielilor si a numarului de cantonamente, nu? nu inteleg atunci de ce pune accentul pe asta.
ok, s-a cheltuit, si s-au organizat cantonamente, fix asa cum trebuie sa se procedeze.
problema nu e ca s-a cheltuit domnule ci ca nu au fost eficienti. ca nu au reusit sa aiba rezultate. acolo sa se analizeze unde s-a gresit. pentru ca numarul de cantonamente si conditiile care s-au asigurat au fost asa cum sunt intr-o tara normala.
daca asta chiar o vrut sa-i plateasca o polita regelui atunci asa sa-i ajute Dumnezeu si in continuare. nu iti bati joc de destinul unor copii ca sa te razbuni. sper din toata inima sa nu fie adevarat.
hai Romania!

california (349 comentarii)  •  25 martie 2015, 6:44

Maestre, ca pustii sunt slabi, nu incape indoiala, asa ca ma indoiesc ca prezenta lui ianis si a altor componenti ai „academiei” ar fi schimbat situatia.
E amuzanta insa argumentatia: Slovenia avea tot atatia locuitori, daca nu chiar mai putini si cand ne-a eliminat de la CM 2002, cu Gica Hagi pe banca si cu Mircea Sandu la federatie!

dinnobolique (2 comentarii)  •  25 martie 2015, 6:54

Nu ma asteptam la o asemenea greseala din partea dumneavoastra! Zoltan Kovacs nu este blegian de origine croata, ci este croat de origine maghiara!!

adi_stelistul (359 comentarii)  •  25 martie 2015, 7:47

@ Voicu

N-are sens sa mai reiau toate masurile anti-Europa luate de Blatter. E suficient sa spun ca in 2014 au participat la CM 13 echipe europene din totalul de 32 fata de 14 din 24 in 1990. Americii de Sud i-a crescut numarul de echipe participante de la 4 in 1990 la 6 in 2014. Adica 60% dintre echipele participante la preliminariile CONMEBOL se califica la turneul final.
De aceea trebuie ca federatiile europene sa-i dea un vot de blam lui Blatter. De aceea s-a pronuntat si Platini impotriva lui (si francezul sta prost cu strategia?). E absurd sa sustii ca ne dam cu cel care are sanse de castig ca sa avem nu stiu ce „avantaje” mai tarziu. In primul rand ca FIFA nu are foarte multe mecanisme de presiune asupra federatiilor nationale, care sunt afiliate in primul rand la confederatia continentala. Si chiar daca situatia ar fi alta, ar fi culmea ca prin vot federatiile europene sa ii arate sustinere lui Blatter.
Pe mine Burleanu ma lasa rece, de fapt domnul Ioanitoaia a deschis discutia printr-un articol anterior (sincer nu cred ca merita efortul, dar e alegerea domniei-sale). Insa, cu tot respectul, daca eram in locul lui Burleanu procedam la fel.

dan76 (30 comentarii)  •  25 martie 2015, 8:02

Sigur că nu avem antrenori şi de ce să nu recunoaştem, puţini tineri de perspectivă. Faptul că încerci să forţezi jucătorii să devină nu ştiu ce, într-un stagiu de pregătire costisitor, nu este logic. Întrebaţi un ţăran simplu, ve-ţi vedea că va spune: porcul de crăciun nu se îngrasă în ajun. Amatorul Burleanu, cum necum, a reuşit să ajungă la şefia FRF, în timp ce mândria noastră, una din ele, Gică Popescu, a fost condamnat. Să distrugi e cel mai simplu, să construişti e uimitor de greu. Domnul Burleanu, în afară de promisiuni imbrăcate în cuvinte bine ticluite, este o catastrofă. Mă întreb cum de reuşim mereu să ne facem rău singuri, sa-l alegi pe Burleanu în fruntea fotbalului şi să-l pui la zid pe unul ca Popescu. Sincer preferam să mergem prost pe măna unuia care ştie ce e fotbalul decât pe mâna unui ageamiu.

Kidu (3 comentarii)  •  25 martie 2015, 8:59

Esti ridicol domnule Ioanitoaia cu slugarnicia dumitale fata de Hagi.
Nu ma bucura insuccesul copiilor insa nici nu ma pun sa condamn tot proiectul in conditiile in care pana acum un an nimeni nu dadea doi bani pe loturile astea.
Mai sunt si altii care juniori, chiar mai buni decat ai nostri pentru au stiut sa ii creasca si sa aiba grija de ei din timp.
Dumneata care esti la fel de vinovat ca si oricare din „lotul Popescu” esti ultimul in masura sa arati pe cineva cu degetul. In toti anii astia le-ai fost complice, i-ai ridicat in slavi si chiar daca uneori mai scriai cate un articol „anti”, o faceai doar la alibi.

steaua fara nume (133 comentarii)  •  25 martie 2015, 9:27

Ca aproape intotdeauna,aveti dreptate ! legat de tineret,ca si mentalitate,este indeajuns sa iesiti pe strada,sau sa mergeti intr-un liceu !

steaua-floarea soarelui (133 comentarii)  •  25 martie 2015, 9:28

cine este ianis HAgi?!

Tyty (127 comentarii)  •  25 martie 2015, 10:51

@kidu #77. Cand citesc ce postezi realizez ca prostia e fara margini. Acest articol nu e deloc un imn dedicat lui Hagi, dar asa le place unora sa faca pe desteptii.

Comentează