Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Mihăiță Neșu și banii lui Becali

Remarcabil gestul lui Gigi Becali de a-i plăti lui Mihăiță Neșu un sejur de două luni în București, cazare și tratament de recuperare. Țintuit într-un scaun cu rotile după accidentul suferit în mai 2011, cel care a purtat tricoul Stelei […]

duminică, 22 martie 2015, 4:30

Remarcabil gestul lui Gigi Becali de a-i plăti lui Mihăiță Neșu un sejur de două luni în București, cazare și tratament de recuperare. Țintuit într-un scaun cu rotile după accidentul suferit în mai 2011, cel care a purtat tricoul Stelei între 2001 și 2008 stă vizavi de stadionul Ghencea. Știu numele hotelului, dar îl trec sub tăcere ca să nu fiu acuzat că-i fac reclamă. Ca o curiozitate, aici efectuează Concordia Chiajna cantonamentele dinaintea partidelor programate acasă. Multe echipe de Liga 1 trag acolo.

Încă mai tulburătoare e voința lui Neșu, exemplară, fascinantă. În locul tînărului de 32 de ani, împliniți pe 19 februarie, altul ar fi clacat, s-ar fi prăbușit iremediabil. Spre lauda lui, Mihăiță n-a încetat să lupte cu optimism și să spere cu înverșunare, convins că se va însănătoși într-o bună zi. Deie Domnul!

Pe lîngă compasiune, strădania lui provoacă respect și admirație. Totuși, vorbim despre un om care, pe lîngă că a paralizat, și-a pierdut ambii părinți, în 2014, pe parcursul a numai 7 luni. Destinul nu poate lovi pe nimeni mai rău, atît că Neșu a învățat pe propria-i piele, chinuindu-se, că Dumnezeu îi ajută mai ales pe cei ce nu se predau. Care continuă să lupte și să se agațe disperați de un fir de păr. De un pai, de o părere.

Evidențiind încă o dată generozitatea finanțatorului echipei roș-albastre, căci numeroși sînt cei care au și nu dau nimic, în aceeași măsură, dacă nu mai tare, m-a cucerit o recentă afirmație a lui Helmuth Duckadam. Comentînd pe marginea deciziei patronului de a suporta integral nota de plată pentru Neșu, Eroul de la Sevilla 1986 a anunțat simplu, de parcă s-ar fi referit la un fapt divers, că “Mihăiță înseamnă Steaua, el e o parte din noi”. Foarte frumos, cu adevărat impresionant.

Mai departe însă, pentru că cititorii noștri uită greu, unul dintre aceștia a postat pe blogul Gazetei o declarație făcută de Mihăiță în 2008, la puțin timp după ce se transferase, pe 27 august anul respectiv, la FC Utrecht, în Olanda. Deși titular în dubla manșă cu Galatasaray, la capătul căreia Steaua s-a calificat în ediția 2008-2009 a grupelor Ligii Campionilor, Neșu a fost omis de la prima promisă și achitată celorlalți jucători, cîte 100.000 de euro de căciulă!

“L-am sunat pe domnul Argăseală, am trimis și o scrisoare la club în care am trecut toate meciurile pe care le-am jucat în această campanie, dar nu am primit nici un răspuns! Nu vreau decît banii pe care i-am muncit un an de zile!”, se plîngea Mihăiță la vremea aceea, fiind de-a dreptul șocat că Steaua nu i-a plătit nici ultimele două salarii! De necrezut, dar nu i le va plăti niciodată!

Culant în prezent, devenit mînă largă și din pricina remușcărilor, Becali n-a scos atunci nici un leu din buzunar. Să notăm că va scoate de data asta circa 10.000 de euro, care ar reprezenta însă, calculînd în fugă, doar vreo 10 la sută din suma pe care i-o datora lui Neșu. Practic, și-mi cer iertare, Gigi nu dă nici acum de la el, dă de la Mihăiță!

Comentarii (77)Adaugă comentariu

seba (75 comentarii)  •  22 martie 2015, 23:35

bine punctat, mi-a placut ce am citit 🙂 clar si concis.

mi-era drag sa mai citesc un articol scris de dumneavoastra. va citesc foarte rar in ultima vreme pentru ca scrieti preponderent despre liga 1, campionat care nu ma mai atrage de vreo cativa ani. motivul principal este ca echipa pe care o sustin nu mai evolueza in prima liga. Dar mai sunt si alte motive, deloc de neglijat: lipsa de timp (meciurile incep vineri si se termina luni, iar ca sa urmaresti macar o parte din ele trebuie fie sa lucrezi in domeniu, fie sa ai mult timp liber) sau valoare slabuta si multele situatii controversate. poate si ceva fite pentru ca alternativa, campionatele externe, e mult mai atragatoare.

LEFTER POPESCU (145 comentarii)  •  22 martie 2015, 23:39

De ce Mihaita si ceilalti jucatori care nu si-au primit banii nu cer insolventa ghencenilor lui Becali ?

De ce nu se autosesizeaza comisiile FRF si Liga in cazul lui Mihaita?

De ce tace DURU si nu mai este dur precum a fost cu RAPIDUL ?

Sechelariu a asteptat peste 8 ani , avand si decizia TAS , pentru a primi cei 800.000 de euro pentru Baciu iar FRFul lui Sandu Mircea si Liga lui Mitica MERGEAU PE BLAT.

Tyty (127 comentarii)  •  23 martie 2015, 0:13

@corneliu #44. Nu ai priceput un rand din articol si nici sensul lui. Esti praf.

Loulou (274 comentarii)  •  23 martie 2015, 1:26

Cu asta se mai scoate Becali in ochii lumii desi tot ramane dator. Multa sanatate lui Nesu.

vasco (363 comentarii)  •  23 martie 2015, 5:49

Bine punctat!Becali isi imagineaza,in putinatatea minrii lui,ca-l poate cumpara si pe Dumnezeu!
@Cyclon,becali nu e nici macar cel mai mare talhar,e unul jalnic,dar ai dreptate,e un talhar.E o rusine pentru societatea romaneasca felul in care un individ limitat si labil psihic,a reusit sa faca avere si mai ales e o rusine pentru suflarea stelista,incluzand aici si generalii armatei romane,nu pe cei de carton,cum de a reusit sa puna mana pe Steaua…

BD la munte si la mare (18 comentarii)  •  23 martie 2015, 7:52

buna remarca, ce om bun e jiji… intai il „scuteste” pe Bishon de 150.000 euro si dupa aia plateste hotelul… era de apreciat daca-i dadea si prima de CL… insa la prostime, pentru imagine, merge si asa…

Supporter (40 comentarii)  •  23 martie 2015, 9:24

Domnule Ioanitoaia ati pus degetul pe rana. Articolul este extraordinar. Dincolo de cuvinte articolul nu este despre Nesu si Becali, este mult mai mult. Sunteti genial !

Nesu: De cate ori aud numele lui sau citesc vreo stire empatizez si ma incearca o tristete amara. Nu-mi gasesc cuvintele sa-l incurajez. „Fii tare Nesule !” suna atat de banal si expirat. Nu mai pot zice nimic … dar ce-as putea face ?

Becali: Acest Becali, si aici ma refer la tipologie si nu la omul Becali, este „afaceristul” modern care fura de la 1000 de saraci (si nu vede nimeni) si ajuta 1 sarman sarac si bolnav (si asta vede toata lumea pe la emisiuni televizate). Astfel se ajuge la situatia fantastic de penibila in care hotul plateste spitalizarea din banii furati de la tine si tot el este aclamat.

Sa ne ajute Dumnezeu ! Dar nu cum il ajuta pe Becali si/sau pe Nesu ?

Alex One (161 comentarii)  •  23 martie 2015, 9:30

D-l Ioanitoaia, la Steaua a fost o regula, buna, rea ,dar a fost o regula si s-a aplicat tuturor fotbalistilor care se transferau, pe care de altfel o cunosteau,vezi cazul Goian,titular la Steaua si la Nationala, care vroia neaparat sa plece dar nu il cauta nimeni si pana la urma i s-a facut hatarul dandu-i-se drumul pe bani putini la o echipa submediocra si cvasinecunoscuta. Recent avem cazul lui Keseru,care a obtinut un salariu mult mai mare,dar pentru care Steaua a renuntat la cateva sute de mii pentru a se realiza transferul. Regula era ca jucatorii care erau transferati semnau ca nu mai au nicio pretentie referitoare la sumele restante. Altfel era posibil sa se ceara de la olandezi suma de transfer plus o suta de mii care sa-i revina fotbalistului.Deci chestiunea trebuie privita din ambele unghiuri. Dar asta e deja ceva trecut, important acum pentru Nesu este sa-si revina macar atat cat sa duca o viata cat mai normala. Asa ca, mult succes Mihaita !

danilovic (56 comentarii)  •  23 martie 2015, 9:39

Gest titpic pt becali ca sa-i impresioneze pe prostii care il cred mare samaritean: dupa ce fura o gramada de bani, arunca 10% din ei ca sa vada lumea ce bun crestin este…aceeasi situatie este si cu steaua – ia zeci de milioane de la club si nu baga nici jumatate!sedere placuta si sa speram ca va veni un nou dosar pt prelungirea sejurului!

Franz Jozef (406 comentarii)  •  23 martie 2015, 10:25

Articolul e de nota 10, iar Becali d nota 2. Din pacate, nu e nimic nou sub soare.

Un antrenor (214 comentarii)  •  23 martie 2015, 10:46

@Alex One #58. Sa spunem ca a existat regula invocata de tine, dar a fost o regula proasta. S-a aplicat numai in defavoarea jucatorilor. A ramas ca Becali si cu ultimele doua salarii neplatite. Toate regulile la Steaua au fost si sunt in favoarea patronului.

andrei (1607 comentarii)  •  23 martie 2015, 11:40

Cit de mult urasc uni oameni…O sa ne spuneti ca si Dukadam a luat proprii bani cind de fapt Gigi a fost singurul care la ajutat.Si daca Steaua inseamna atit de multe sint situati cind numai Gigi din pacate inseamna Steaua…Atunci nu mai conteaza ca este cioban,latifundiar…Clubul armatei desigur ca nu a facut nimic nici pentru operatie dar nici cind Dukadam era spertiv ba mai mult acesta a fost aruncat ca pe masea stricata cind s-a accidentat….Asta ca sa faceti totusi diferenta…La Gigi au batut Balan,Lita si multi alti si atunci cind vorbiti de greselile lui Gigi ginditi-va ca clubul armatei chiar nu a mai facut nimic pentru fosti jucatori…
Nesu daca avea temei pentru a lua bani nu era atit de prost sa nu si ia…Ce nu vreti sa stiti este cit a platit Gigi din propriul buzunar sau dv.preferati fara acte…Sa ne amintim episodul Bergodi unde s-a spus clar ca acesta luase bani la instalare dar…fara acte…Si acesta deoarece actele erau de partea lui a insistat la Tas…Poate cineva vrea sa-si mai aminteasca ca Gigi a aparut pe interceptari cu fratii Camataru imprumutind bani de la acestia…Si din nou nu se faceau hirti…
Tot asa este adevarat ca sunt multi jucatori care la plecare nu si-au mai luat banii intregi sau clubul a lasat de la el….Ultimul caz este Keseru cind deoarece vinzarea nu se mai facea clubul a lasat din banii cuveniti…Nesu cind a plecat clubul a acceptat suma de transfer stipulind ca jucatorul nu mai are bani de luat.Si Nesu ca atiti altii a acceptat .Tocmai de asta nu s-a ajuns la judecata…Poate vreti sa va reamintiti si ca relatiile dintre club si Nesu sau rupt imediat dupa transfer…Chiar daca nu va place Nesu a fost si el chemat mai demult de oamenii lui Gigi dar pina acum nu a acceptat…
Desigur ca Becali are o groaza de neajunsuri dar tot din pacate sint foarte multi mai pacatosi ca acesta.Si nu vrem sa vedem.

condamnatu (2 comentarii)  •  23 martie 2015, 11:52

Vrea sa conteze pt.liberarea conditionata.
In rest?Acum si-a adus aminte de Neşu?
Ş-apoi, 2 luni??!!
Adica, pina iese de la pirnaie….
Quod erat demonstrandum!

corneliu (10 comentarii)  •  23 martie 2015, 14:11

PENTRU # 53 Tyty. Dl Ioanitoaia este un as ln provoca in spatiul public dezbateri care afecteaza emotional, dar sa-i serveasca interesele sau comezile! Mass-media a creat specinenul Becali, acum incearca si chiar reusesc sa-l demoleze! Este un joc murdar a omului de la Tel Aviv, gen SRI! Dar mai bine decat mine explica situatia reala # 58 Alex One, citeste-u . te rog si mau vb!

corneliu (10 comentarii)  •  23 martie 2015, 14:20

Mai exista si alte cluburi din europa unde la plecare, printr-o intelegere, regula, jucatorul renunta la niste drepturi! Necazul d-;ui Ioanitoaia este ca nu cumva gestul oierului sa nu-l ajute la eliberarea conditionata, adica sa nu se puna fapte generoase, ceea ce a si reusit! Dl Nicolae de la Giurgiu l=a rugat oare?

ALIN (626 comentarii)  •  23 martie 2015, 17:26

@corneliu #65. Trebuie sa fii negru in cerul gurii ca sa legi acest articol de posibila eliberare a lui Becali. Numai un capiu poate crede ca se conditioneaza eliberarea din inchisoarei de un articol de ziar. Iar finalul cu Niculae e un esantion de soneala.

Doru (127 comentarii)  •  23 martie 2015, 17:28

Si altii fac la fal ceea ce nu il scuza pe maestrul JJ. Dl Ovidiu are dreptate.

MZM (390 comentarii)  •  23 martie 2015, 18:51

Incercarea de a transforma un gest caritabil, o sponsorizare de 10 mii de euro, intr-un… furt de 90 de mii de euro, este cam prea mult, chiar si pentru politica GSP de a trage in tot ce misca la Steaua: patron, antrenori, jucatori. Clauza cu pricina era prevazuta in contract la toti jucatorii si Nesu stia asta. Daca s-ar fi considerat nedreptatit de o ilegalitate, de o nerespectare a contractului, s-ar fi adresat justitiei.
Toata lumea stie ca Becali, cu toate pacatele lui, a respectat totdeauna interesele jucatorilor si nu s-a opus la plecarea lor la echipe straine unde aveau salari de zeci de ori mai mari ca in Romania. Ultimul exemplu este din acest an, cand Becali i-a lasat sa plece pe cei mai buni trei jucatori ai Stelei: Sanmartean, Szukala si Keseru, cu riscul de a rata cucerirea campionatului. Putea sa le dea voie sa plece doar dupa castigarea campionatului, dar nu a facut-o, a respectat interesul jucatorilor. A aduce in discutie acest subiect al ajutorului dat de Becali lui Nesu il jigneste si pe acesta din urma. Mai multa discretie, mai multa omenie nu ne-ar strica!

gigelos (108 comentarii)  •  23 martie 2015, 19:00

Doi baieti mai de doamne ajuta , educati ,de bun simt a avut Steaua in ultimii an . Chiar niste baieti deosebiti , nu ajungi altfel in Olanda , acolo conteaza in primul rand el si Scaracterul . De ambii a vrut sa scape Jiji , nu avea ascendent asupra lor erau prea independenti , la amandoi are datorii si azi .Lasati vrajeala ca i-a dat Jiji bani , daca chiar vroia nu stia nimeni , doar ei si Sf Duh .Un mare nesimtit

gigelos (108 comentarii)  •  23 martie 2015, 19:00

Nesu si Ogararu , am uitat sa-i pomenesc

Mirceacelbatran (663 comentarii)  •  23 martie 2015, 20:12

Bai MZM, Becali i-a lasat sa plece pe cei 3 deoarece a luat o caruta de bani pe ei si fiind la final de contract risca sa ramana cu ochii in soare. Nu-l mai crede cumsecade pe oier ca nu e.

Walter (1 comentarii)  •  23 martie 2015, 23:30

Da, Gigi e un mare nesimtit si un egoist fara egal.

Geo (1 comentarii)  •  24 martie 2015, 8:41

# 62 andrei . Sant de total de acord cu ce spune Andrei. E ste dupa parerea mea un punc de vedere realist.

balaban (565 comentarii)  •  24 martie 2015, 9:17

@ ALIN #66, nu e chiar asa cum zici matale, bre uita-te la Tolontan si Andries, ce-au scris ei au bagat-o acum la arest pe blonda fost consilier prezidential, deci presa nu-i chiar asa neinsemnata…. nu e chiar asa, iti zice unul mai incet la minte, recunosc, vezi numele din semnatura 🙂

banul culin (2118 comentarii)  •  24 martie 2015, 9:35

Mihaita Nesu e fericit ca-l baga in seama cineva, oricine, in situatia nefericita in care se afla; solidaritatea cu cei aflati in necaz, indiferent cum se manifesta si cat costa pe cel solidar, e un gest crestinesc de inalta tinuta si trebuie apreciata si mediatizata ca atare.
Din cauza asta articolul e foarte bun, pune in evidenta solidaritatea cu cel aflat la necaz, ca o face Becali, asta e, putea s-o faca oricine altcineva. O face?

Cheetah (2118 comentarii)  •  24 martie 2015, 9:40

De acord, Mihaita Nesu are mai mult nevoie de astfel de gesturi decit de suta aia de mii de parai sau ce-or fi.

Principial, GESTUL are cea mai mare valoare, banii NU mai au in situatii de-astea. Reflectati bine si-mi veti da dreptate.
Sincere felicitari autorului articolului de fata, un adevarat profesionist al jurnalismului, pentru cine intelege, evident.

daniel (1 comentarii)  •  7 septembrie 2015, 21:50

iti transmit multa sanatate si sa nu iti pierzi increderea in tine ori cat de greu iti este! Tot respectul pentru tine Mihai Nesu! (un coleg de la liceul E manuil Gojdu)

Comentează