Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Nervii Olguței

După ce meciul Craiova-Steaua s-a disputat pe o arătură din care mingea sărea anapoda, președintele Ligii Profesioniste de Fotbal a simțit nevoia să exprime o opinie. Gino Iorgulescu a zis că “vreme de un an, e un sacrificiu pentru toate […]

joi, 5 martie 2015, 8:47

După ce meciul Craiova-Steaua s-a disputat pe o arătură din care mingea sărea anapoda, președintele Ligii Profesioniste de Fotbal a simțit nevoia să exprime o opinie. Gino Iorgulescu a zis că “vreme de un an, e un sacrificiu pentru toate echipele care joacă acolo”. A completat cu “dacă lucrurile nu se pun la punct, s-ar putea ca la un moment dat să se indice alt stadion”.

Deși declarația fostului internațional trebuia să conțină și o nuanță autocritică, deoarece Departamentul de Siguranță din subordinea sa, condus de Mihai Stancu, a omologat un stadion evident depășit , Iorgulescu nici n-a jignit, nici n-a amenințat. N-a putut ignora însă ceea ce surprinsese neplăcut, ba și indignase, opinia publică.

Intervenția a scos-o din sărite pe doamna Lia Olguța Vasilescu, din care motiv primărița Craiovei a dat o replică țîfnoasă, contondentă.

Mai întîi că, îmbrăcînd haina cronicarului, care nu i se va potrivi, LOV a decis că “FCSB a jucat prost, în ciuda unui jucător în plus, dar nu din cauza gazonului”. S-a lansat într-o apreciere ușor de combătut în condițiile în care fișa tehnică a partidei a consemnat superioritatea incontestabilă a formației bucureștene: 69 la sută posesie, 7-0 șuturi trase pe poartă, 836-449 acțiuni reușite etc. Patriotismul local scuză destule, însă între anumite limite.

Mai departe, doamna Olguța și-a pus mîinile în șolduri și s-a rățoit la Gino! Avertizîndu-l că “de sfaturi și de amenințări sîntem sătui”, care amenințări căci președintele LPF fusese mai degrabă preocupat de situație decît caustic?!, i-a atras atenția acestuia “să nu vă treacă cumva prin cap să ne cereți să mutăm echipa din oraș!”.

Glumind, poate că i-a dat șefului Ligii o idee, o sugestie. Ce nu pare să înțeleagă LOV e că Iorgulescu chiar are dreptul să interzică folosirea unei arene de Liga 1. Și n-are doar dreptul, ci și obligația. Una de care, din păcate, a uitat în cazul Extensivului .

În rest, e de întrebat de la cine a învățat primăriță să se răstească la toți?!
De acord că doamnei Olguța i se cuvin laude pentru că în Bănie se va ridica, și cu sprijinul Primăriei, ceea ce va fi “cel mai frumos stadion din România”. Amintirea inconfundabilei Craiova Maxima și pasiunea suporterilor olteni merită răsplătite cu o construcție de anvergură. Altminteri, dacă nu sărea ca mușcat de șarpe, edilul-șef al orașului de pe Jiu ar fi ieșit în cîștig. Nu s-ar fi expus și, tăcînd, ar fi rămas filosof.

Plecînd de la răbufnirea pomenită, mulți se întreabă ce amestec să aibă politicul în treburile unui club pe care înșiși acționarii lui l-au prezentat mereu ca unul eminamente privat?!  Deși doamna primar se enervează, am auzit, cînd echipa alb-albastră e alintată CraiOlguța, iat-o sărind ca leoaica în apărarea acesteia. Nu mai bine găsea o soluție, cîteva zeci de mii de lei, nu milioane, ca să cosmetizeze stadionul din Parcul Romanescu, să mai schimbe o brazdă, să mai arunce o bidinea, încît el să nu mai semene cu o ruină?! Înaintea vorbelor, cu atît mai puțin răstite, ar fi fost nevoie de fapte. Și mai e.

Comentarii (78)Adaugă comentariu

Viktor (278 comentarii)  •  5 martie 2015, 21:03

Nicio surpriza, clasa noastra politica nu se dezminte ca e mitomana, mitocana si cu gura mare. Iar Olguta ii face cinste cu mare succes.

Che Guevara (363 comentarii)  •  5 martie 2015, 21:16

1. Gino e un papagal. Nu inteleg nici acum cum a ajuns sef la LPF. Iar maestrul Ioanitoaia ii tine partea ca e giurgiuvean de-al lui. 2. Stadionul din Regie unde si-a desfasurat Gino toata cariera e mai breaz decat Extensiv? 3. E simplu sa obligi un club sa se mute ca asa vrea Argaseala. Dar, daca vrea binele fotbalului romanesc, Gino poate sa vina cu o suma de bani pe care sa o bage in stadionul craiovean. La cate milioane au bagat in national Arena, n- ar fi nici o premiera si nici o gaura in buget. 4. Olguta e o gaina care se crede cocos. Canta si ea pe cuibar pana cand se va duce langa Udrea. 5. Romania e o tara in care fiecare face ce il taie capul si toti au cate un interes in orice amanunt. 6. Daca FCSB pierde campionatul asta o sa fie deranjat mare pe la Bucuresti si mai ales in ce a mai ramas din mass-media.

SandyBELL (1 comentarii)  •  5 martie 2015, 21:16

RESPECT LOVe

BABA (2118 comentarii)  •  5 martie 2015, 21:51

Dl. @george #48, e corect ce spuneti Dvs si va sustin. Cu toate astea rog frumos nu va luati de bucuresteni ca nu v-au blamat in nici un fel. Va rog respectuos sa observati ca GinoI si OvidiuI sunt giurgiuveni, nu bucuresteni. Si, foarte probabil, amandoi cetateni ilfoveni.

MOSU (2118 comentarii)  •  5 martie 2015, 21:55

@BABO, nea Ovidiu e nascut la Paris, in Ile de IFrance 🙂

peluza_sud (1 comentarii)  •  5 martie 2015, 22:43

Exceptional comentariul lui george. Subscriu 100%. Bravo!!!
Nea Ioanitoaia… mai lasa-ne cu palavrageala. Voi astia de la gsp sunteti cam tacniti.

Bogdan (1 comentarii)  •  5 martie 2015, 23:55

Un editorial foarte bun, nea’ Ovi. Este bine ca i se mai da si peste mas Olgutei. Gino dupa ce ca a trecut cu privirea, tot el e cel atacat.

Martis (20 comentarii)  •  6 martie 2015, 0:40

Neam de traista.

Carol K (51 comentarii)  •  6 martie 2015, 0:56

Asazisul joc al echipei care s-a baricadat ca ultima echipa de divizia C precum si reactia de comisar sovietic a tovarasei de la pesede au pus din nou o pata ee imaginea Craiovei,a Olteniei…Dupa cate favoritisme li s-a facut sa apari asa ca o mahalagioaica cu mainile-n sold sa te iei la harta cu cei care deja ti-au permis cam multe e o dovada ca politicul si tupeul partidului la putere iti da un tupeu nemasurat.

marian0904 (16 comentarii)  •  6 martie 2015, 3:32

Nea Ovi, Gino chiar a amenintat Craiova ca, daca nu se schimba lucrurile, trebuie sa joace pe alt stadion. Vad ca nu-ti aduci aminte celebra zicere: „iarna nu-i ca vara”, a unui clasic in viata. Fii linistit, in cateva etape gazonul se va repara f bine. Si fii, totusi, domn. Nu te prind apelative ca LOV sau Olguta. scrise in batjocura, asa cum fac pdl-istii.

adi (26 comentarii)  •  6 martie 2015, 5:18

Olguta are doar partial dreptate.Stadionul Extensiv este mult mai bun si sigur decat cel din Giulesti dar nici nu se compara cu cele 3 stadioane construite de Jiji Becali (toate de 55000 locuri acoperite),cele construite de Cristi Porcea,Turcu si Neacoita,(fiecare de 50000 locuri) ,sau a lui Jorge Copos 35000 locuri si nici macar cu cel din Brasov construit de Niculae din restul de la pitipoance sau stadionul de 10000 locuri al Viitorului din Voluntari.

manu (167 comentarii)  •  6 martie 2015, 6:32

@george #48. Ai pretentii exagerate daca iti imaginezi ca o suprafata de joc ca aia de la Extensiv putea fi trecuta cu vederea. Ioanitoaia e vechi craiovist dar nu se putea preface ca nu a vazut aratura.

iugamircea48 (2 comentarii)  •  6 martie 2015, 6:52

lov sa spuna citi bani a dat pentru a juca in liga 1.Clona e tipic olteneasca in a fenta legea dreptului de promovare.

Vialli (1 comentarii)  •  6 martie 2015, 7:30

Mesaj pentru Tardelli – stadionul inghetat bocna in care lacatus a facut ce-a vrut cu Dasaev, in meciul Steaua – Spartak Moscova din CCE, era la Moscova, nu la Bucuresti!
Nu inteleg tafna suporterilor Craiovei despre criticile legate de teren – asta a fost/este realitatea….pacat!

marius (1 comentarii)  •  6 martie 2015, 8:40

Domnilor olteni, am vazut ca ii luati apararea edilei voastre iubite si o caiti ca nu are bani sa intretina terenul, dar nu mentionati niciunul de ce primareasa face pe experta in fotbal, face aprecieri la faptul cum a jucat Steaua, cand de fapt nici Craiova nu a jucat nimic, nici macar cat Steaua, face amenintari catre Presedintele LPF, etc. Unde e diplomatia si obiectivitatea necesara unui edil?
Din pacate CraiOlguta nu va face cinste dar vad ca tot va tineti ca oile dupa ea! Puie Monta si acolitii

Mihai (26 comentarii)  •  6 martie 2015, 8:43

ce sa astepti de la pesedisti??? oameni care fuar mii de hectare de paudre , oameni care isi atribuie titluri pe nedrept , sa nu uitam ca pe langa doctorat , Tonta si-a trecut la un moment dat in CV si un masterat la Catania , si toanta lui de ministru de finante cica terminase la Harvard , cand de fapt a facut doar un curs …. Astia sunt ei , ramasitele cele mai njosnice ale comunismului!!! Au ajuns pe neddrept direct in Liga 2 , apoi sfidand orice Regulament si masura de bun simt , au fost lasat , bineinte;es in urma unopr presiuni politice sa ajunga in prima liga!!! Si acum , desi au un teren mai accidentat decat multe pasuni , au jucat turca un meci intreg cu autobaza de parca ar fin liga4 , acolo unde le e locul tot ei mai vorbesc. CLubul lor se va desfiinta cat de curand , iar cei ce au facut manavre in favoarea lui vor purta zeghe pentru mult timp!!!! Clona nu e Stiinta!!!!

Flavione (9 comentarii)  •  6 martie 2015, 8:53

Domnule Ioanitoaia, ţâfna si aronanţa sunt surori bune bune cu prostia. Madama in cauză a făcut si face in continuare exact la fel si in politică. In continuare ma mir de colegii mei olteni din Craiova ( la fel si de colegii mei tot români din Constanţa). Intortocheate sunt cararile Domnului!

valy (29 comentarii)  •  6 martie 2015, 9:16

mai ovi,i-ti doresc sa ai o batranete fericita!nu te mai baga tu la craiova,mai si minteai cu nerusinare ca ti-i cu craiova!

george (32 comentarii)  •  6 martie 2015, 10:24

„Are , domnule Ioanitoaia dreptul Gino”…., dar…”stangul”,
, cu stangul ce ne facem? ca nu l-a avut niciodata, iar faptul ca sunteti din acelasi (ni)mic orashel de provincie- Giurgiu- denota „vrerea de trib”, starea de fapt ( ca sa-l
citez pe dl. Stere Gulea…, desi nu cred ca…?!…/en fin!)

AliBaba (223 comentarii)  •  6 martie 2015, 10:43

valy 68, cred ca pe dnul Ioanitoaia il intereseaza la maximum parerea unui analfabet ca tine care nu stie sa scrie o propozitie fara sa faca trei greseli. Sa deschizi gura cand vei invata sa scrii iti si tii.

citizen cc (5 comentarii)  •  6 martie 2015, 10:44

Olguta face parte din acea echipa a

citizen cc (5 comentarii)  •  6 martie 2015, 10:47

Olguta face parte din acea echipa care l-a facut pe Ponta sa piarda – din fericire – alegerile si anume : Vranceanu Firea , Dan Sova , Codrin Stefanescu , oameni a caror obraznicie si lipsa de logica sunt demonstrate seara de seara la televiziunile prietene ale PSD . Olguta se comporta ca un satrap local si uita un lucru : multi dintre colegii ei sunt acum la parnaie , sa aiba grija !

Nelu Ploiesteanu (213 comentarii)  •  6 martie 2015, 10:55

Prostia ca Ovidiu Ioanitoaia e giurgiuvean e o prostie. E nascut la Peris si dupa ce putina minte au unii ar trebui sa tina cu Petrolul. Ploiesti e la 30 de kilometri distanta. Are dreptate in ce scrie deci ca nu va mai agitati degeaba.

Dumi (60 comentarii)  •  6 martie 2015, 11:11

Gresiti rau ca Olguta nu e tzatza de rand, e catza fruntasa. O zi frumoasa.

EMY (15 comentarii)  •  6 martie 2015, 11:39

Daca nu era CRAIOLGUTA aveati echipa lui Mititelu „de 2 lei seminte” Rau este sa te ajute, rau este sa nu te ajute.
Cine este d-ul Iorgulescu ? Nu cumva este un om „Lacrima Cristi”. Hai sa fim seriosi d-ule Ovidiu. E o mocirla in fotbalul romanesc care face bine doar presei. Aveti subiecte de „disecat”. Pacat. Prost este cel care se implica in fotbal. Toti au doar de pierdut, cu o exceptie Gigi Oierul.

VULTURUL (3 comentarii)  •  6 martie 2015, 13:01

D-L Ioanitoaia v-a pus cineva sa va luati de Craiova spune-ti drept? Pai,Gino trebuia sa ia apararea jucatorilor din liga cand nu primesc banii din salariu pentru ca presupun ca el isi ia banutii.Sau dupa el nu conteaza banii, terenul sa fie bun si daca se poate” fara spectatori ca pe Republicii sau National ca poate fac spectatorii galagie si nu pot sa joace ori sunt prea multi ochi pe noi”

al batran (31 comentarii)  •  7 martie 2015, 8:30

Sunt de acord ca gazonul pe Extensiv nu e de ***** ,dar dvs. v-ati uitat la Ceahlaul -Pandurii? Ala de cate stele a fost?!. Fiind vorba de singura dragoste a ziaristilor de care vorbesc toata ziua-Steaua-eu inca ii mai zic pe nume, sigur ca plangerile(scuzele) sunt si la teren, si la arbitraj si la parcarea de la stadion si la….primarita.

Craiova_for_ever (27 comentarii)  •  8 martie 2015, 12:09

Domnule Ioanitoaia,
Sunteti un suporter al fotbalului craiovean declarat si din acest punct de vedere ma surprinde atitudinea dumneavoastra, tocmai pentru ca stiti ca in Craiova cu toata bunavointa nu exista alt teren mai bun in locul centralului, decat extensivul pe care asa dupa cum a spus domnul Cartu nu s-a intrat pentru renovare decat foarte tarziu tot din pricina birocratiei autohtone. Deci nu se poate spune ca primarita nu avea un interes ca stadionul sa nu se prezinte in conditii bune, ar fi fost absurd tocmai perntru ca a sustinut in calitate de primar acest proiect. Si in legatura cu aceasta sustinere va spun ca desi nu sunt un sustinator al politicianului PSD Olguta Vasilescu totusi nu pot sa spun ca nu are un merit ca in calitate de sociolog desi este femeie, este mai barbat decat multi fosti primari barbati, care nu si-au dat seama ca pentru olteni fotbalul a ramas unul dintre putinele simboluri autentice alaturi de Brancusi sau Mihai Viteazu si nu l-au sprijinit asa cum o face aceasta femeie. Apoi sprijinul domnului Iorgulescu desi pare in favoarea fotbalului este mai mult in favoarea Stelei si o sa va spun de ce. O data pentru ca interventia dansului pe acest subiect nu a fost inaintea meciului sau inaintea omologarii ci dupa ce „intamplator” Steaua a facut egal la Craiova. Va garantez ca daca Steaua castiga nu se mai uita nimeni la cum arata gazonul. Dupa fostul presedinte Mircea Sandu care a spus despre Craiova ca este o comuna apare al doilea oficial al Federatiei domnul Iorgulescu care ataca faptul ca dupa multi ani nu se mai pleaca in pribegie cu echipa. Asa ca din aceasta cauza interventia primaritei este mai mult decat normala, este chiar obligatorie exact asa cum a fost facuta, pentru ca unii domni de la Bucuresti au falsa impresie si aroganta maxima de a considera ca daca te nasti sau traiesti in Bucuresti acest fapt in sine reprezinta un titlu nobiliar in sine. Asta in conditiile in care Romania este la fel de prafuita peste tot si in comparatie cu orice stat sau oras occidental, arata ca o ulita de la tara. Asta ca sa nu mai spun ca una e viata in centrul Bucurestiului si alta in Ferentari. In ultima instanta Romania nu este SUA si nici Bucurestiul nu este o metropola de tip New York sau Paris. Dumneavoastra stiti mai bine, pentru ca ati fost acolo banuiesc. Insa Romania este sufocata de snobism desi nu a scapat nici acum de praful care s-a asternut peste ea.

Comentează