Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Craiova încă nu, Steaua în jos!

Așteptat cu nerăbdare, meciul dintre Craiova și Steaua n-a plăcut, chiar a dezamăgit.   Pentru că nu s-a înscris și, în special, pentru că s-a jucat slab, bramburit, plictisitor. Minute întregi n-a fost nimic de văzut! Într-adevăr, starea lamentabilă a terenului […]

luni, 2 martie 2015, 4:57

Așteptat cu nerăbdare, meciul dintre Craiova și Steaua n-a plăcut, chiar a dezamăgit.   Pentru că nu s-a înscris și, în special, pentru că s-a jucat slab, bramburit, plictisitor. Minute întregi n-a fost nimic de văzut! Într-adevăr, starea lamentabilă a terenului nu le-a permis fotbaliștilor să demonstreze ce și cît pot. Totuși, admițînd că mingea sărea aiurea dintr-un gazon pîrjolit, echipele amintite, unele cu pretenții și cu puncte, erau datoare să arate mai bine. Să ofere mai mult.

Întîlnirea trebuia, cred, să lămurească două chestiuni. În ce măsură Steaua, învinsă de Rapid în etapa precedentă, a intrat sau riscă să intre într-o pasă neagră. Pe de altă parte, cît de puternică e în realitate Craiova, formație care a întîmpinat-o pe campioană cu 12 partide fără înfrîngere. Sînt tentat să afirm că remiza albă de duminică n-a răspuns la nici una dintre întrebările de mai sus. Dimpotrivă, a amînat răspunsurile.

Spre lauda ei, Craiova a rezistat aproape o repriză cu un om în minus și, socotind că a obținut egalul în inferioritate numerică, se poate declara mulțumită. De altfel, Cârțu nu și-a ascuns satisfacția în declarațiile de după meci. Să mă scuze însă Sorinaccio, numai că dincolo de scor și, jos pălăria!, de ardoarea cu care s-a bătut pentru fiecare minge, trupa alb-albastră n-a impresionat. S-a chinuit să nu ia gol, a reușit și cam atît.

Craiova a apărut ca o echipă lucrată, învățată să stea în teren. Dispusă să lupte, pregătită să sufere, a aglomerat și a respins. Atît însă pentru moment, nu mai mult. Drept pentru care mi se pare prematur ca ea să se gîndească la o participare europeană. De acord, e o echipă în devenire, în proces de creștere și de maturizare. Dar îi lipsește, părere mai largă, anvergura. Calitatea. Încă n-are clasă, doar o caută în stilul entuziast al tînărului internațional Vătăjelu, care greșește însă o minge din trei!

Deși a dominat categoric, Steaua a bifat al doilea meci fără gol marcat și începe să-și îngrijoreze suporterii. Clar că principala problemă o constituie atacul, dar campioana șchiopătează și la mijloc, unde combină mai rar la firul ierbii și folosește mai des mingile aeriene.

E logic să se întîmple însă așa deoarece i-a vîndut recent pe Sînmărtean de la construcție și pe Keșeru de la finalizare! Iar cînd vinzi și nu pui nimic în loc, ori recurgi la variante îndoielnice, pierzi, nu cîștigi. Am scris mereu cine decide la Steaua, așa că nu mai repet.

Adăugînd că Țucudean întîrzie să se acomodeze, că Gâlcă nu-i găsește lui Rusescu poziția convenabilă și că, mereu în contratimp, Chipciu reclamă o scădere a randamentului vecină cu criza, omul-cheie al campioanei rămîne Prepeliță. Harnic și devotat, el e un jucător demn de respect, stimabil, dar nu atît de valoros încît să fie vedeta unei echipe cu veleitățile Stelei, ba chiar căpitanul și animatorul ei!

Vom mai discuta pe această temă. FCSB își va păstra titlul, însă nu atît de ușor, la pas, cum s-au grăbit unii să proclame. Va mai avea serios de tras.

Comentarii (61)Adaugă comentariu

Cheetah (2118 comentarii)  •  3 martie 2015, 13:09

Sint si eu tentat, asa cum ziceti, sa cred ca dimpotriva, intilnirea a lamurit cele doua chestiuni la care va referiti in articol:

1. DA, FCSB a incercat din rasputeri sa dovedeasca faptul ca a fost un accident nefericit meciul de acasa cu Rapid, ca asa ceva nu se mai repeta si poate chiar sa cistige in deplasare la CSU.
Dar NU a reusit.

2. DA, intr-adevar CSU trebuie sa mai „dea la zid” in materie de calitate fotbalistica, dar in meciul cu FCSB s-au aratat pragmatici, atenti sa nu ia gol, luptatori chiar si in 10.
Deci A reusit sa realizeze ce si-a propus.

dinamo100 (143 comentarii)  •  3 martie 2015, 13:09

NU mai folositi denumirea „Steaua” pentru un club care nu mai are dreptul sa foloseasca acest nume. Este corect sa spuneti „FCSB”.

geo y (2 comentarii)  •  3 martie 2015, 13:33

La ce te asteptai dnule Ioanitoaia de la o echipa slabuta vezi Craiova si de la una asa de mediatizata ca o echipa fanion dar aceasta din urma dau la nationala uni jucatori care nu au pic de valoare in concluzie asa jucatori astfel de meci mai bine omul s-ar la un film sau o emisiune mult mai placuta.

lucid (52 comentarii)  •  3 martie 2015, 13:35

D-le Ioanitoaia,intamplator Steaua a fost dezavantajata de arbitri in primele 2 etape? Nimic nu e intamplator.

Friedrich_Wilhelm_Nietzsche (8 comentarii)  •  3 martie 2015, 14:16

”Sînt tentat să afirm că remiza albă de duminică n-a răspuns la nici una dintre întrebările de mai sus. Dimpotrivă, a amînat răspunsurile.” De cand este amanarea fix opusul unui raspuns categoric? maestre, ai un stil din ce in ce mai greoi. Pe cat de plictisitor a fost meciul asta de care vorbesti mata, pe atat de greu este sa iti citeasca cineva comentariile… Numai platitudini, nimic interesant, nicio actiune directa, pe poarta. Doar plimbi mingea de colo-colo, temporizare de te doare capul…

radu florian (44 comentarii)  •  3 martie 2015, 14:22

A fost sau nu Brandan blat?… aceasta e intrebarea!… oare Argaseala a vorbit cu Pablo inainte de acest meci?… caci, prea a cautat galbenele alea, prea a incercat sa scoata un penalty pt FCSB !

Kemosabe (2 comentarii)  •  3 martie 2015, 14:28

Stimate domnule,
Reusiti sa fiti cat de cat impartial in acest articol.
Craiova a reusit totusi prin daruire si efort sa scoata un egal intr-un meci in care a jucat o repriza in 10 oameni.
Intrebarile sunt:
De ce ”Craiova” si nu ”Universitatea Craiova”?
De ce ”Steaua” si nu ”FCSB” dar incheiati totusi articolul cu un ”FCSB” sec?

ANDREI (1607 comentarii)  •  3 martie 2015, 15:34

,,Așteptat cu nerăbdare, meciul dintre Craiova și Steaua n-a plăcut, chiar a dezamăgit. ,,
Si de ce credeti maestre ca a dezamagit?…Cumva nu v-au placut antijocul,caderile pe jos,plimbatul cu targa?…Terenul,stadionul,huiduielile din tribuna?…Arbitrajul sa nu va fi placut?…Totusi ,desi Cirtu spuneti ca avea dreptate sa se plinga de arbitraj acesta nu numai ca a strins mina centralului dar la …pupat si pe chelie.Asta sa nu va fi placut?…Spunetii sa-l pupe pe mina…
Ma mir deoarece echipa care a facut antijoc spuneti ca a facut ceva bun…Deduc ca Steaua trebuia sa asigure singura simtul dv. estetic.Regret dezamagirea dv..Dar si eu sunt dezamagit…Mai ales pentru ca va contraziceti…

Victor (1 comentarii)  •  3 martie 2015, 16:30

Statistica după meciul CS U Craiova – Steaua
Şuturi 4 – 17
Pe poartă 0 – 7
Acţiuni reuşite 449 – 836
Dueluri cîştigate 95 – 136
Pase precise 213 – 555
Posesie 31% – 69%

Grassu (42 comentarii)  •  3 martie 2015, 17:52

Absolut de acord.

Floryn (2 comentarii)  •  3 martie 2015, 18:22

@#55. Hai ca bati apa in piua si te dai rotund. Nu iti poate intra nimic in cap cand nu ai cap. Teoria ta cu amanatul e o tampenie cat casa. Scuteste-ne pe viitor.

Comentează