Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Reghecampf s-a păcălit!

Deși Al Hilal nu era deținătoarea trofeului, adjudecat sezonul precedent de Al Nasr, pierderea finalei Cupei Prințului s-a dovedit fatală pentru Reghecampf, demis duminică seara.  Întrucît președintele clubului, șeicul Abdulrahman bin Musa’ad bin Abdulaziz, demisionase în ajun, tehnicianul român a […]

luni, 16 februarie 2015, 4:46

Deși Al Hilal nu era deținătoarea trofeului, adjudecat sezonul precedent de Al Nasr, pierderea finalei Cupei Prințului s-a dovedit fatală pentru Reghecampf, demis duminică seara.  Întrucît președintele clubului, șeicul Abdulrahman bin Musa’ad bin Abdulaziz, demisionase în ajun, tehnicianul român a rămas fără ultimul lui susținător și s-a trezit pus pe liber. Urmînd eșecului din finala Ligii Campionilor Asiei, ratarea celui de-al doilea obiectiv important l-a costat postul pe antrenorul care semnase pe 27 mai 2014 pentru 2 ani. El a lăsat echipa pe locul 3 în Arabia Saudită, dar la 9 puncte de liderul Al Nasr!

Cel mai simplu, dar și simplist, e să zicem că lui Reghe nu i-a ieșit nimic la Riad. Că a avut ghinion, inclusiv în finalele amintite. În returul de 0-0 cu Sydney merita 3 penalty-uri, chiar 4! Se întîmplă adesea ca un antrenor să triumfe cu o echipă și s-o încurce cu alta. Nu s-a acomodat, n-a vorbit aceeași limbă cu jucătorii etc. Totuși, de notat că Reghecampf a înregistrat un procent de reușită acceptabil, 62,5 la sută din 13 victorii, 6 egaluri și 5 înfrîngeri. Să nu confundăm o dezamăgire cu o catastrofă, cu o tragedie.

Dacă s-a așteptat ca el să rupă tot, la fel de adevărat e că Al Hilal n-a mai luat titlul din 2011, deci ce așa mare deziluzie, ce așa teribilă decepție?! Corect, a pierdut finala Ligii Campionilor, dar din 2000 încoace n-a apucat nici măcar s-o joace!  În plus, nu poți visa să dai lovitura cînd tu, ditamai clubul, nu ți-ai plătit jucătorii și antrenorii de 5 luni?! Conform unor surse serioase, datoriile la zi ale lui Al Hilal ar însemna 40 de milioane de dolari. Din ele, 4,2 ar fi către Reghecampf și staff-ul său.
Cum am evitat să-l ridic în slăvi pe Reghe, nu-l complimentez nici acum. Pe de altă parte, refuz să cred că tînărul care a cucerit două titluri și o Supercupă cu Steaua, fiind declarat antrenorul român al anului 2013, a uitat meseria peste noapte! De aceea mi se pare normal să țin cu el, mai ales că trece printr-un moment neplăcut, mi se pare omenește.

Din care motiv nu-i înțeleg pe acei internauți care lasă impresia că se bucură sincer de mazilirea lui Reghe! Am mai spus-o și o repet că noi, românii, n-avem nevoie să ne facă alții rău pentru că sîntem învățați să ni-l provocăm singuri!   Ne pricepem de minune, sîntem campioni, la trasul scării de sub picioarele compatrioților!

Nu-s convins că, înainte de a împlini 40 de ani pe 19 septembrie, Reghecampf e bombardat cu atîtea oferte încît soția-impresar abia mai prididește să le îndosarieze. Deși nu va sta mult timp pe margine, n-ar strica să recunoască bărbătește că s-a înșelat cu Al Hilal. S-a dus la pomul lăudat cu sacul și s-a întors cu el gol.

Nu-i momentul să dezvolt subiectul, poate cu alt prilej, însă pățania lui ar trebui să ne schimbe părerea despre generozitatea șeicilor, despre cît de culanți și paroliști sînt aceștia. Din păcate, unii se poartă ca niște țepari fruntași, probă că Al Hilal n-a achitat un euro, nici unul, din cele 2,5 milioane datorate Stelei din transferul lui Pintilii! Primul termen de plată era 5 iulie 2014, iar ultimul 14 februarie 2015! Unica soluție e ca, păcălită precum fostul ei antrenor, Steaua să se adreseze la FIFA. Ar trebui să se grăbească.

Comentarii (71)Adaugă comentariu

Dica (7 comentarii)  •  16 februarie 2015, 23:32

La cum platesc seicii s-ar putea ca lui Reghe sa ii creasca barba pana sa vada banii. N-au platit ei un transfer, asa ca nu se vor inghesui sa plateasca un salariu.

Georges (65 comentarii)  •  16 februarie 2015, 23:39

Va felicit pentru ca aveti o pozitie realista de om echilibrat.

dtdr (7 comentarii)  •  17 februarie 2015, 0:41

Nu s-a pacalit. Atata poate !

motanul incaltat (603 comentarii)  •  17 februarie 2015, 3:44

Reghe nu a facut altceva decit sa ingroase nr. antrenorilor romani (care sunt varza in proportie de 90%) la arabi….Ei nu fac performanta decit la Steaua si pina acum citiva ani deja buni la DInamo…SI citeodata la echipe marunte gen Otelul care TREBUIAU sa ia campionatul.Ei cam stiu asta si mai dau o tura pe la arabi sa faca bani de o „shaorma”… Ca nu apuca 6 luni nici sa dai cu tunul….. As vrea si eu sa stiu echipele alea care stau la usa sa-l angajeze dupa ce n-a facut nimic la arabi… PAi as putea sa ghicesc, unele din a 2 jumatate a clasamentului din marile forte europene: Cipru, Belarus sau altele poate gen Panama cum il laudati pe Stoichita…. Apropo, Panama este o tara pentru a merge sa te bronzezi , la un tout-inclus si asta doar citeva luni pe an, pina in Mai, ca pe urma incep ploile……Deci mai bune ar fi Cuba, Mexic, REp Dominicana sau chiar Jamaica unde e sezon tot timpul… Poate le dati pontu…..

Alex (2 comentarii)  •  17 februarie 2015, 8:06

Sa fim seriosi! De pacalis, s-au pacalit arabii. Urat de tot!! Regheblat I-A PACALIT, nu s-a pacalit.

spinoza (28 comentarii)  •  17 februarie 2015, 8:11

Sportul national cu capra vecinului continua. Lasati-l pe Reghe! Are timp sa creasca! Se va mai auzi de el, ca antrenor, fireste. Si se stie ca un antrenor bun cu jucatori slabi, sau invers, nu poate avea sorti de izbanda. S-ar putea sa castige vreun trofeu doar din intamplare.

zona magheru (49 comentarii)  •  17 februarie 2015, 8:17

Pai nu prea s-a pacalit MAESTRE !! Banul e ” ochiul dracului ” . Cine rezista la tentatia sa castige milioane in decurs de un an doi . Ca si-a stricat C.V -ul ? Cade pe planul 3 . Oricum in Romania isi va gasi oricind de lucru inclusiv la Steaua la un moment dat . Am inteles ca are multe guri de hranit .

dinamo100 (143 comentarii)  •  17 februarie 2015, 8:57

Reghe nu trebuie nici preaslavit, nici demolat. E un antrenor bun si atat. Si-a creat singur (si cu ajutorul Prodancai) o imagine cam proasta prin arogante plasate aiurea, dar un general cred ca se face cam prea mult tam-tam pe seama lui. Cat despre intoarcerea lui in tara, nu cred ca ar fi corect sa-i ia locul lui Galca, care in conditiile in care i-au plecat multi jucatori de baza a facut pana acum o treaba bunicica si pare sa n-aiba probleme in a castiga campionatul. Iar daca la Reghe vorbim de ghinion, atunci putem spune ca si Galca a avut ghinion cu acel gol primit in ultimul minut la Sofia!

ahuramazda (6 comentarii)  •  17 februarie 2015, 9:34

Nu s-a pacalit ci si-a aratat adevarata valoare. Cum se face ca pana la acest moment Galca era bun pentru Steaua iar acum cand Reghe a fost dat afara pe unde merita (si anume pe usa din dos de la arabi) Galca nu mai este bun pentru Steaua? Probabil caracterul „a la Prodanca si Reghecampf”. Stiu ca o sa-l aparati pentru ca la urma urmelor amandoi (mai corect ar fi toti trei) lucrati pentru acelasi patron – cel cu condamnarea justa si corecta din dosarul ICA. Nu discutam de faptul ca noi ca romani ne facem rau intre noi, pentru ca daca ar fi sa discutam de asta, DA e adevarat Prodanca si Reghecampf, ca romani INTOTDEAUNA au atacat si ataca ceilalti romani. Sau gresesc raportat la afirmatia Prodancei „ca e greu cand banii iti vin doar de la Becali pentru ca ai ratat obiectivele?” Pana atunci pentru Prodanca nu era nicio problema ca se ratasera toate obiectivele la Steaua ca Reghecampf venea cu sacul de bani acasa. Acum cand arabii si-au dat seama de valoarea reala a lui Reghecampf si nu vor nici macar sa-l despagubeasca, corect as spune eu, dintr-odata Galca e prost. Nea Ovidiu ce spuneti de asta? E corectitudine banuiesc 100%, desi mie mi se pare doar starletism. Combateti-ma dar cu argumente logice, coerente si concrete, va rog.

Mishu (35 comentarii)  •  17 februarie 2015, 9:37

Pacaleala reciproca.

Aristotel Tg Jiu. (167 comentarii)  •  17 februarie 2015, 9:59

Sincer, ma bucur ca Reghe a primit un sut in fund ! Nu l-am suferit, nu-l sufar , pentru ca este un arogant fara pereche, la Steaua nimeni nu-i ajungea cu prajina la nas, ajunsese sa nu mai stea de vorba cu nimeni, se credea zeul fotbalului, daca i-a iesit de cateva ori cu Steaua, se credea un mare antrenor… La arabi, n-a reusit nu pentru ca nu le intelegea limba, n-a reusit pentru ca e el slab ! La Steaua , a avut succes, ca a luat o echipa buna, dar ca sa-l vedem cat e el de capabil, sa ia o echipa din subsolul clasamentului si s-o faca campioana in scurt timp ! Numai asa va putea demonstra ca este un antrenor bun ! Deocamdata, la Steaua n-are loc, ca Steaua, are antrenor ! Ar fi o greseala mare sa fie dat afara Galca, sa i se faca loc lui Reghe ! P.S. Aud mereu expresia: Becali baga bani la Steaua ! Nu, e total gresit ! Steaua, baga bani in conturile lui Becali ! Becali este FALIT ! Nu mai are nici o afacere ! El din realizarile echipei, traieste, ca afaceri nu mai are !

doru (66 comentarii)  •  17 februarie 2015, 10:28

Comportamentul sau arogant si sfidator si mai ales al Anomaliei Prodan face ca acum sa ne bucuram de raul lui. Asta e adevarul. Ambii s-au comportat exact ca niste cocalari parveniti, cu aere si fumuri infinit peste realizari. Cand te comporti asa, primesti rasplata. Si ca sa continui logica, nu-i problema, poate accepta propunerile din Germania, Anglia si Italia pe care Anomalia sustinea ca le are cand a semnat cu arabii. Ca le are, nu?

Mutu (14 comentarii)  •  17 februarie 2015, 10:33

Remarc acest articol pentru obiectivitatea lui. Reghe nu e superantrenor, dsr nici atat de slab incat sa fie dat afara de niste neica nimeni.

I.Vulcan (8 comentarii)  •  17 februarie 2015, 10:38

Sincer fiind ma asteptam sa adoptati aceasta pozitie. Altii il ironizeaza pe Reghecampf dar dv va dovediti iarasi corect in judecati. Ma bucur si pentru ca sunteti printre putinii ziaristi care ii apara pe jucatorii si antrenori nostri de peste hotare. Nu uit in acest sens un articol scris despre Chivu cand confratii dv il batjocoreau.

Unu’ (102 comentarii)  •  17 februarie 2015, 11:43

Ca stelist, apreciez munca depusa la Steaua de Reghe si sub conducerea lui echipa a devenit foarte solida, dominandu-si adversarii, atitudine care a lipsit in ultimii ani. Au disparut complexele meciurilor din deplasare, a meciurilor dupa un joc in cupele europene, a legat victoriile/meciurile fara infrangere cu Dinamo si a adus o constanta in joc si rezultate. Inteleg ca a ales sa plece de la Steaua gandindu-se la familia lui si ii respect aceasta decizie.

Dar nu il vreau la Steaua. A parasit o echipa vulnerabila intr-o situatie destul de delicata, o parte din jucatorii de baza parasind echipa. Cu toate ca Galca a cam ratat sezonul european, a readus eleganta si stilul anilor 90 care nu se compara cu manelizarea de pe vremea lui Reghe. In momentul de fata, Steaua da dovada de mult respect in afara terenului fata de ceilalti competitori si cred ca asta e marele merit a lui Galca (plus lipsa patronului si a lui MM). S-a vazut lipsa de experienta a lui Galca, dar are timp sa corecteze acele minusuri.

Drept urmare, ii urez bafta lui Reghe, dar nu la Steaua.

Punguta (1 comentarii)  •  17 februarie 2015, 12:05

Eu cred, ca lui Recghe, i-a fost frica sa foloseasca pungutele cu „energizant”, prin zona aia, parca ,consumul de „energizant” se pedepseste cu moartea.

Marcel (23 comentarii)  •  17 februarie 2015, 12:16

Tehnic aveti dreptate – cu sau fara aventura araba, Reghe ramane un antrenor bun, practic insa pare a fi atins un prag, o limita peste care nu poate trece. In plus, dupa mine, o caramida solida din acest prag e chiar sotia lui…
Multi dintre microbisti am crescut cu „Craiova Maxima” cu Steaua din ’86, cu Dinamo intre ele, cu „generatia de aur” si fara sa minimalizam realizarile lui de la Steaua, sincer nu vedem nici un motiv pentru ego-ul lui supradimensionat!
A-ti scris-o si dumneavoastra pe aia cu „premiantul dintr-o clasa de repetenti…”

Architrion (73 comentarii)  •  17 februarie 2015, 13:54

Ma bucur pentru ca am citit un articol de bun simt venit dupa un ocean de marlanie din partea mai ales a „suporterilor”, majoritari ne-stelisti, dar si a unora din presa! Intr-adevar romanii sunt campioni, la trasul scării de sub picioarele compatrioților! M-a cuprins o greata absoluta vis-a-vis de „bunii” mei compatrioti.
Mai e o zicala care se potriveste foarte bine: „in pomul cu roade, toti dau cu pietre”. Faptul ca Reghe este un antrenor bun, care a facut din Steaua o echipa ce a spulberat adversarii din campionat, il face atat de urat de foarte multi. Intoarcerea lui ar insemna un dezastru pentru celelalte echipe, care sunt oricum intr-o stare deplorabila. Frica de un adversar valoros, dur, „coltos” ii face pe detractori sa se agate de orice. Au gasit si motivul: e manelist! De parca asta ar conta in meseria de antrenor…
In schimb Galca le da sperante, e un antrenor mediocru, blandut, molcut, care nu deranjeaza pe nimeni. Si care nici nu poate sa-i tina piept lui becali si sa-l preseze pe acesta sa tina stacheta sus.
Corect ar fi ca Galca sa ramana pana in vara. Dar mi-as dori ca din vara sa se intoarca Reghe si sa ramana o perioada mai mare pentru a crea o echipa competitiva si pe plan european.

lupu (47 comentarii)  •  17 februarie 2015, 14:29

@Aristotel #61. A fi stapan pe tine si pe meserie nu inseamna aroganta.

Oby (33 comentarii)  •  17 februarie 2015, 15:13

Chiar cu sacul gol nu s-a intors Reghe, nea Ovi. Banii pe care mai devreme sau mai tarziu ii va incasa oricum de la Al Hilal nu sunt de ici de colo. La fel si banii pe care-i au de incasat si stelistii. De asta se vor ocupa in ultima instanta FIFA, TAS-ul, etc. Daca e sa privim partea plina a paharului, este bine ca un antrenor valoros s-a intors rapid in zona fotbalului european, nu?

Steaua sus rasare (1 comentarii)  •  17 februarie 2015, 17:54

Ati vrut sa ziceti ca ‘ n-a mai pacalit pe nimeni’ ca in Romania. Stati linistit ca oriunde altundeva nu va putea avea rezultate. Pentru aia trebuie scoala si carte, studii, nu doar TRX si greutati. tactica ne mananca pe noi…

Comentează