Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Provocarea Țucudean

Deși Keșeru a rămas pe loc, Steaua l-a împrumutat pe George Țucudean de la Charlton Athletic pînă în iunie 2016. Abia atunci, dacă ex-dinamovistul va convinge, Becali îl va cumpăra definitiv contra unui milion de euro. Notînd că Țucudean s-a […]

vineri, 30 ianuarie 2015, 9:55

Deși Keșeru a rămas pe loc, Steaua l-a împrumutat pe George Țucudean de la Charlton Athletic pînă în iunie 2016. Abia atunci, dacă ex-dinamovistul va convinge, Becali îl va cumpăra definitiv contra unui milion de euro. Notînd că Țucudean s-a născut la Arad pe 30 aprilie 1991, calculăm că el va avea în iunie 2016 doar 25 de ani și o lună. Adică va fi încă tînăr, de perspectivă.

Trebuie însă remarcat că roș-albaștrii nu s-au repezit să dea dintr-o dată toată suma. Dimpotrivă, și-au luat măsuri de precauție. În ciuda interesului pentru jucător, au evitat să plătească întreaga sumă. Cu siguranță că o vor face dacă se vor despărți de Keșeru, pentru care există în continuare interes de-afară.

De altfel, după ce i-am dedicat recent un articol, golgeterul Ligii 1 mi-a transmis să fiu pregătit de o surpriză din partea sa, de unde am dedus că negocierile cu FK Astana 1964, campioana Kazahstanului, ar continua. Ori, de ce nu, cele cu Al Nassr din Arabia Saudită.

Cert e că, după ce l-a achiziționat pe Tamaș, FCSB a apelat la serviciile unui alt “cîine roșu”, unul care a jucat  pentru Dinamo 93 de meciuri și a înscris 23 de goluri între ianuarie 2011 și decembrie 2012, ulterior între septembrie 2013 și mai 2014. Destui pretind că, înrolînd încă un jucător lansat în Ștefan cel Mare, Steaua a urmărit să-și sfideze eterna rivală, să-i arate ce mușchi are. S-o bage la idei, s-o complexeze. Aș zice însă că nu, chiar dacă, în altă ordine de idei, Țucudean va fi repudiat de fanii roș-albi. Asemenea lui Tamaș, va fi huiduit o vreme de foștii admiratori.

Revenind, mai degrabă aș numi demersul Stelei o dublă provocare. Pentru echipa lui Gâlcă și, deopotrivă, pentru vîrful sosit de la a 17-a clasată în liga secundă engleză, formație dintr-o suburbie a Londrei.

Invitați să prefațeze în Gazetă repatrierea lui Țucudean, Gigi Mulțescu și Flavius Stoican l-au lăudat din răsputeri pe acesta. El ar poseda “un fuleu de deplasare formidabil” și ar fi “foarte serios, dispus să se sacrifice în interesul echipei”. Mai departe, “puternic mental e puțin spus” și “dacă Piovaccari s-a impus și a marcat multe goluri, Țucudean o va face mult mai ușor” etc. Elogii, superlative.

De acord că antrenorii menționați sînt mai în temă decît mine. Totuși, le-aș reaminti că, în ciuda numeroaselor sale calități, Țucudean n-a rupt gura tîrgului în străinătate. La Standard Liege, 11 meciuri fără gol, ca și la Charlton Athletic, 20 de partide cu două goluri, el n-a dezamăgit, dar nici n-a epatat . S-a așteptat mai mult de la el.

Mă disociez de cei care, informați că provine dintr-o familie care deține cîteva fabrici de mobilă, îl consideră pe George băiat de bani gata și par deranjați că circulă într-un Ferrari 458 de 200.000 de euro, într-un Audi R8 de 150.000 ori într-un Porsche Panamera de 130.000.

Îl privește, să le conducă sănătos! Numai că, trecînd examenul maturității, va trebui să transpire în Ghencea și să demonstreze că are clasă. Stofă și viitor.

Comentarii (37)Adaugă comentariu

radu (2 comentarii)  •  30 ianuarie 2015, 10:14

Of, ce bine ca mai scrie cineva si normal. Toata lumea vede numai sfidari, nimeni nu se gandeste ca banii dati pe un jucator sunt prea multi ca sa justifice o sfidare.
Cat despre adaptarea la un campionat strain, parerile sunt impartite. Nu uitati de Rednic in Belgia, care povestea ca el s-a impus prin siretlicul acela cu ascunderea actelor colegului sau, care juca pe acelasi post. Iar Halagian a afirmat ca Belodedici nu o sa ajunga niciodata jucator de fotbal. Mai trebuie sa mai ai si culoar si o cunoastere a modalitatilor colaterale de a te impune.

FC Steaua Bucuresti (9 comentarii)  •  30 ianuarie 2015, 10:19

Felicitari Nea Ovi! Sa nu treaca o zi fara sa scrieti despre marea dvs dragoste STEAUA. Mai pot aparea si exceptii si sa scrieti despre cealalta mare iubire FCSB.
Mai sunt stelisti in presa pe care daca ii intrebi cu ce echipa tin, iti vor spune Craiova, FC Arges, Progresul, Sportul Studentesc…

Cocorico (911 comentarii)  •  30 ianuarie 2015, 10:22

Maestre, chestia cu condusul Ferrari 458, Audi R8 si Porsche Panamera m-a dat la propriu pe spate.
Daca tot se muta in Ghencea, il invitam sa parcurga Aleea Cetatuia din S6 (aproape de locul unde se antreneaza).
Daca reuseste sa treaca pe sus numita alee de la un capat la altul fara a se scufunda in nisipuri miscatoare, atunci noi decretam ca merita si titularizarea la FCSB si stima suporterilor iubitori de CCA dispusi in zona S6 Bucuresti. 🙂
Despre ce vorbim, BRE, sa lase masinile in UK ca poate acolo se mai poate plimba cu ele in week-end, cand o primi vreo permisie din Ghencea.

Cheetah (2118 comentarii)  •  30 ianuarie 2015, 10:33

E cam sfidator pentru oamenii normali din clubul FCSB sa stie ca noul imprumutat al echipei conduce si detine asemenea masini de care faceti vorbire, pe care le poti vedea doar prin sudul Frantei pe la Monte Carlo pe strazi, nu in Drumul Taberii. Aici e un transeu cu clisa de noroi peste tot de cind se lucreaza la Metrou, asa ca onor Dl. Tucudean a gresit marcile si modelele de masini pentru zona asta…
Poate doar sa vinda masinile alea de curse si sa-si cumpere de banii aia o RABA de 16t second hand sau un TAB dezafectat sa poata sa se duca la piata sa-si ia malai ca sa manince mamaliga cu mamaliguta sau paiine cu painica 🙂 🙂 🙂

Gill (15 comentarii)  •  30 ianuarie 2015, 11:42

@FC Steaua Bucuresti- omule esti deplasat, dl Ioanitoaia nu este si nu a fost niciodata in intreaga sa activitate din presa sportiva, stelist, asa ca nu mai bate campii

Gigi gresie (911 comentarii)  •  30 ianuarie 2015, 12:01

Aniversam 100 ani de olimpism si ne-am incununat de glorie in acest domeniu.
Ar fi minunat daca v-ati gandi sa ne scrieti despre istoria olimpismului romanesc si perspective, ca vad ca fotbalul, ca si politica, nu mai valoreaza nici 2 bani in greu incercata noastra tarisoara unde ne-am nascut.
Asa, ca idee.

Gogu fotovoltaic (911 comentarii)  •  30 ianuarie 2015, 12:05

Bre Gigi, ai zis bine, dar nu uita si de rugby, participam la o cupa mondiala in Anglia, si de oina, trebuie promovat neaparat cel mai vechi sport din lume, practicat in Carpati de mult prea mult.
In fond, rugby a derivat din fotbal, tot la englezi s-a inventat ca si fotbalul, dar nu e asa porcait si spurcat cu bani negri, peste tot in lume si nu numai la noi, precum e fotbalul.
Si se poate juca/paria si la rugby sau atletism, gimnastica, nu numai la fotbal si la poker 🙂

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  30 ianuarie 2015, 12:08

…Tucudean trebuie sa se antreneze si sa isi intre in forma cat de cat…asa ca o sa mai treaca un timp pana o sa dea goluri …

gelu (116 comentarii)  •  30 ianuarie 2015, 13:44

e bine ca se imbogateste garajul din ghencea cu automobile de competitie, fiindca numai de drumurile noastre nu sunt ferrari, audi, porsche, jaguar, aston martin, lincoln si alte mercedesuri, bmw-uri si jeep-uri americanesti si japoneze, cu care se plimba stelistii de ceva timp..pe vremea lui maricel raducanu, daca aveai o dacie rosie cu nr. mic erai jmecher..acum, cu un citroen c5 esti considerat provinzial fraier…tooot steaua castiga competitiile romanesti si in acest an..tooot ei merg in l.c.!

Corrado (1 comentarii)  •  30 ianuarie 2015, 13:48

Fuleu de deplasare?

@#3 (24 comentarii)  •  30 ianuarie 2015, 13:56

Toti fecesebistii sunt frigigisti, nu stelisti. Mi-e rusine sa zic ca sunt din Drumul Taberei, unde a fost votat infractorul in Parlament.

marian (145 comentarii)  •  30 ianuarie 2015, 13:58

bre nea ovidiu daca esti Fotbalist te transfera( nu numai se intereseaza )echipele acelea din vest care joaca an de an in cupele europene,asa de betivi si soferi de masini de lux e plina lumea.

Ereb (4 comentarii)  •  30 ianuarie 2015, 14:15

Prea se discuta despre posibilitatea ca Tucudean sa nu se adapteze sau sa nu-si revina la vechile prestatii pt ca nu a convins in strainatate. Nimeni nu si-a pus problema ca in strainatate se joaca fotbal? Si poate d-aia majoritatea de la noi nu se adapteaza sau se adapteaza greu? Cand revin in campionatul nostru, redevin fruntasi in satul lor. Pt ca asta e nivelul campionatului nostru.

Si fotbalul a derivat din rugby, nu invers, apropo de ce s-a scris mai joc.

MZM (390 comentarii)  •  30 ianuarie 2015, 14:58

Cu ultimile doua achizitii (Tamas si Tucudean) Becali lasa sa se inteleaga ca nu-l mai intereseaza calificarea echipei sale in grupele CL. Altfel ar fi adus niste jucatori valorosi (la cateva milioane de euro fiecare). Tamas, desi a fost un jucator valoros, este practic la sfarsitul carierei. Si nu atat din cauza varstei, cat din pricina deprinderilor sale extrasportive. Nu cred ca Galca, Argaseala sau chiar Becali il vor convinge sa uite vechile lui apucaturi. Mai devreme sau mai tarziu isi va da in petec si va fi rejectat. In ce-l priveste pe Tucudean, el este… tot la inceputul carierei. Anii trec, dar el nu convinge pe nimeni ca ar merita sa se investeasca in el. Sar putea insa ca la Steaua, o echipa de atac, sa-i surada norocul, sa inscrie goluri si, peste vreun an, sa prinda un transfer gras pe la arabi. In orice caz, cu cei doi in locul celor plecati, lotul Stelei este mai slab decat in tur.

doru (66 comentarii)  •  30 ianuarie 2015, 17:10

Tucudean nu a fost cine stie ce nici la Dinamo. A fost luat ca e de perspectiva, ca are forta etc dar din ce stiu eu atacantul daca e bun marcheaza, ceea ce nu prea face Tucudean. Asa ca sa-l ia sanatosi, e de perspectiva pana la 35 de ani…

Grig (105 comentarii)  •  30 ianuarie 2015, 19:15

Excelent.

Dan Tode (2 comentarii)  •  30 ianuarie 2015, 19:22

din partea lui Tucudean la sosirea in Antalya :
„Sunt ipocrit….si ma simt bine”

Andrei (276 comentarii)  •  30 ianuarie 2015, 22:30

Ioanitoaia ne propune acelasi stil repetitiv, plictisitor si plin de platitudini. N-am aflat nimic din ce nu era deja evident, poate doar marcile masinilor conduse de Tucudean, informatie de care ne puteam lipsi lejer.

johnneil (50 comentarii)  •  30 ianuarie 2015, 23:43

M-am bucurat cand a plecat de la Dinamo. Acum ma bucur din nou ca sa dus la Steaua.

Nu este bun de nimic.

Petrescu (2118 comentarii)  •  31 ianuarie 2015, 9:23

Tucudean va trebui sa dovedeasca prin joc bun ca cei care il considera slab, de mana a IIA, se insala.
La Steaua, unde atmosfera o impune la lot, are si conditii sa se desfasoare pe masura.
Poate?

Romica (2118 comentarii)  •  31 ianuarie 2015, 9:28

E totusi greu sa conduci o echipa mare si faimoasa precum Steaua din puscarie.
Eu nu-l invidiez de loc pe Gigi, stiu ca a gresit si trebuie sa plateasca, dar numai in situatia lui sa nu te afli cand echipa are nevoie de tine acum, mai mult decat oricand.
Cu oameni ca Tucudean sau Tamas se poate intari nitel, dar trebuie sa-i tina bine din scurt, sa nu le permita sa se scalde in masini de curse si cluburi iar fotbal serios ioc.

Cocolina (911 comentarii)  •  31 ianuarie 2015, 9:31

Ce observ eu, de mai multa vreme, nenea Ovidiu ne tot lanseaza cite o ghicitoare prin fiecare articol, putini sint insa cei ce o dezleaga.
Daca ar face un concurs cu premii pentru cei ce se prind de ce vrea sa zica de fiecare data, vom avea surprize.
Nu de alta, dar nu scrie degeaba, si nici pentru timpiteti si tampitele, ci pentru isteti si istete.

vasglo (208 comentarii)  •  31 ianuarie 2015, 10:23

Nea Ovi,

Bun acest Tucudean, cand alearga spre poarta parca are fuleul lui Cami, nu-i asa??!!…:)

Flaviu (86 comentarii)  •  31 ianuarie 2015, 23:38

@Andrei #18. Mie articolul mi-a placut. Plictisitor esti tu ca orice infatuat. N-am zis prost pt ca sunt gentleman.

paul (50 comentarii)  •  1 februarie 2015, 18:11

Ioanitoaia nu a fost niciodata stelist. A tinut cu Craiova si tine cu Chiajna unde locuieste de vreo 10 ani si e amic cu primarul.

Loulou (274 comentarii)  •  1 februarie 2015, 18:16

Daca are valoare la Steaua e locul sa o arate. Aici se lanseaza ori se ingroapa.

djugderdemidiinguragcea (72 comentarii)  •  1 februarie 2015, 20:15

„Keseru a ramas pe loc”…bestiala fraza d-le Ovidiu!!!

vasco (363 comentarii)  •  2 februarie 2015, 5:58

Va fi un nou Zicu…

Zorro (67 comentarii)  •  2 februarie 2015, 18:17

Ar fi ceva sa ajunga Tucudean asta jumatate cat Zicu. Care a jucat 10 meciuri in echipa nationala.

mirel (153 comentarii)  •  2 februarie 2015, 18:58

Are dreptate maestrul, sa lase masinile si sa inceapa sa joace fotbal ca pana acum a ars-o pe duda.

Birdman (5 comentarii)  •  2 februarie 2015, 19:03

Eu n-as baga mana in foc pentru el, l-am urmarit si mi s-a parut superficial si plin de el!

Romica (2118 comentarii)  •  2 februarie 2015, 22:53

Hai sa vedem noua Steaua la lucru in partide oficiale, cu sau fara cei ce vin sau cei ce pleaca, si-apoi mai putem comenta.
Oricum, subiectul va trebui reluat la finalul campionatului.

Cocolino (911 comentarii)  •  2 februarie 2015, 23:00

Nenea Ovidiu, mai scrieti bre si de noi astia din provincie, ca iubim sincer fotbalul, nu ca bucurestenii interesati doar de bani din pariuri sau lupte de strada cu jandarmii, de dragul „antrenamentelor” ultrasilor.
Hai bre sa revenim la normal, sa promovam si provincia corecta si cinstita, nu doar echipele militarizate si departamentale sub acoperire din regiunea B-IF.
Va saluta cu respect un sofer de Raba de 16 tone si in timpul liber de tractor echipat pentru lucrarile agricole de primavara.

Citoi (2118 comentarii)  •  2 februarie 2015, 23:06

Domnule Ioanitoaia, vedeti prea bine ca sunt flacari tip foc de tabara in zona juridico-penala intretinute de persoane publice cu greutate la Bucuresti, cui ii mai pasa ceva acum de bietul Tucudean repatriat din UK la echipa unui condamnat aflat in cursul executarii pedepsei?
Pe bune, acuma, nu-i asa?
Ba asa e!

Pui de lup (2118 comentarii)  •  2 februarie 2015, 23:09

Hai sa vedem daca Dl. General Iordanescu il invita pe Tucudean sa joace pentru patria adorata…
Pari’?

nea caisa (222 comentarii)  •  3 februarie 2015, 12:56

FCSB a inceput sa se considere specialista in resaparea jucatorilor. Insa nu cred ca-i va merge cu Tucudean, care, din bani isi va mai lua o masina de colectie.
Scuzati-ma, dar ce e cu titlul pe care il citesc in gazeta dumneavoastra: „derby militar in Antalya…..”? De cand FCSB e echipa militara?

petre petre (86 comentarii)  •  4 februarie 2015, 17:02

@nea caisa #36. De metafore ai auzit? Dar de Steaua?

Comentează