Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Mai multe nedumeriri

Prima și cea mai importantă e legată de dorința lui Iordănescu de a lua o treime din lotul campioanei pentru meciurile amicale pe care “naționala” le va susține în Turcia, cu Bulgaria, cu Sioni Bolnisi (Georgia) și cu Republica Moldova. […]

duminică, 25 ianuarie 2015, 4:32

Prima și cea mai importantă e legată de dorința lui Iordănescu de a lua o treime din lotul campioanei pentru meciurile amicale pe care “naționala” le va susține în Turcia, cu Bulgaria, cu Sioni Bolnisi (Georgia) și cu Republica Moldova. Fiind un turneu de verificare, chiar e greu de înțeles de ce selecționerul insistă pentru jucători consacrați ca Papp, Bourceanu, Chipciu, Cr. Tănase, Rusescu ori Keșeru. Da, tinerii Enceanu și Stanciu ar mai trebui testați, dar restul, ce-ar mai fi de văzut la ei?!

Din păcate, fermitatea Generalului, un ex-stelist care refuză să arate măcar un strop de înțelegere echipei la care a jucat și pe care a antrenat-o, îl pune pe Gâlcă într-o situație incomodă, ingrată. În condițiile în care va disputa 7 partide importante în interval de numai 25 de zile, între 18 februarie (în semifinalele Cupei Ligii) și 15 martie (la Tg. Jiu în Liga 1), formația din Ghencea va rata finalul pregătirilor de iarnă din pricina acțiunii “tricolorilor” . Asta și în ideea că, pe lîngă cei 8 jucători (din 12) chemați la “națională”, Gâlcă nu poate conta pe convalescenții Tamaș, Iancu și Filip. Cum îi va lipsi și Varela, aflat la Cupa Africii cu Insulele Capului Verde, rezultă că la antrenamentele roș-albaștrilor vor fi mai mulți absenți decît prezenți!

În măsura în care-i victimă, nu cumva Gâlcă e și vinovat? Din respect pentru “națională” și, în paralel, pentru Iordănescu, el pare resemnat acum. Înghite cu noduri și tace, deși Reghecampf s-a răzvrătit într-o situație similară. S-a certat la cuțite cu Pițurcă în februarie 2013, cînd i-a lăsat la lot pe Tătărușanu, Chiricheș, Bourceanu, Pintilii și Cr. Tănase pentru întîlnirea cu Australia din Spania, dar nu și pentru cea împotriva Poloniei, programată la o dată ce nu figura în calendarul FIFA. Mai puțin vocal, Gâlcă trage de pe urma politeții, numai că un copil care nu țipă de foame riscă să rămînă flămînd!

Pe lîngă mărturisirile lui Cristian Daminuță că alții ar fi responsabili pentru poticnelile lui, toți ceilalți, numai el nu!, m-a mai surprins atacul lui Gică Chivorchian la adresa lui Ștefan Radu. Cu scuzele de rigoare, chiar n-am timp de Daminuță, care a semnat cîndva cu Inter și cu Milan, dar n-a prins nici un minut în tricoul echipelor respective. E unul dintre motivele pentru care îl rog, tocmai pentru că va împlini curînd 25 de ani, să joace mai mult și să vorbească mai puțin. Să nu uite că lauda de sine nu miroase bine!

Cît despre întîmplarea că singurul om cu experiență din conducerea de habarniști a FRF i-a zis prost lui Ștefan Radu, ieșirea lui Chivorchian de pe fanatik.ro m-a contrariat și m-a mîhnit . Nici eu n-am aprobat decizia lui Radu de a se retrage prematur din “națională”, fie și din cauza accidentărilor, dar am considerat că-l privește. Că e treaba lui. În fond, fiecare decide pentru el și doarme cum își așterne.

Nu-i însă în regulă ca un înalt oficial federal să-l insulte pe apărătorul cu 203 meciuri bifate pentru Lazio, locul 3 în Serie A, pe unicul fotbalist român care, din 2008 încoace, e titular constant într-o formație europeană cunoscută, uneori chiar și căpitan al acesteia. Poți fi ori nu de acord cu el, însă un asemenea jucător merită aplaudat și niciodată jignit.

Comentarii (49)Adaugă comentariu

Dani Alexa (10 comentarii)  •  25 ianuarie 2015, 17:01

Ioanitoaia ,de unde stii tu ca e resemnat?Cand a comentat i ati sarit in cap,ca comenteaza .Acum, cand nu zice nimic public iar ii sariti in cap.E ceva care sa va multumeasca, domnule super perfect Ioanitoaia?

Catalin (2 comentarii)  •  25 ianuarie 2015, 17:12

Dani Alexa pauza se pune dupa semnul de punctuatie mereu, nu numai cand ai tu chef.

11 (45 comentarii)  •  25 ianuarie 2015, 17:14

Domnule ioanitoaie e vremea sa te retragi si dumneata la pensie caci de vreo cativa ani postati mai mult aberatii decat realitati.

nicusor.m (15 comentarii)  •  25 ianuarie 2015, 17:14

Tanase nu are valoare de nationala, dar este fortat pentru a prinde un contract in strainatate.
Ce ipocrizie !

Ing (47 comentarii)  •  25 ianuarie 2015, 17:20

@dani #1. Are dreptate ca sta sluj, nu mai face tu pe avocatul Galcii!

@Dani Alexa (1 comentarii)  •  25 ianuarie 2015, 17:20

Stai linistit ca astia l-au luat in vizor pe Galca inca de la primul meci. Asta cu Radu Stefan a devenit un fel de cal de bataie; nu avem stiri? Atunci scriem despre Radu Stefan. Omul o sa joace pana la 40 de ani acolo in urma aranjamentului Dinamo-Lazio.

Birdman (5 comentarii)  •  25 ianuarie 2015, 17:41

Federatia e condusa de habarnisti, aici comenteaza indivizi din aceeasi categorie care ori sunt postaci platiti, ori sunt atat de lipsiti de materie cenusie incat nu isi dau seama ca sunt deplasati @11 – du-te si te culca, cica somnul e bun pt creier!

Ing (47 comentarii)  •  25 ianuarie 2015, 17:44

Care ” astia”, mai nimeni pe lume? De cand iti permiti tu sa vorbesti asa despre un ziarist de anvergura dlui Ioanitoaia? Vezi-ti, fraiere, lungul nasului si numara de cate ori l-a laudat dl Ioanitoaia pe Galca?

Bocanci (17 comentarii)  •  25 ianuarie 2015, 17:44

Maestre, jucatorii Nationalei trebuie sa aibe cat mai multe jocuri impreuna, iar matale incurajezi sa joace Puiu doar cu juniorii, pe motiv ca batranii stiu cum sta treaba cu mingea. Il incurajezi pe Galca sa-i puna bete-n roate lui Puiu, desi cluburile sunt obligate sa lase fotbalistii la Nationala. Ai inceput anul cu stangul, te rog sa-ti revii.

Cocorico (911 comentarii)  •  25 ianuarie 2015, 17:50

Reprezentativa e mai importanta decat orice echipa de club, fie aceasta si Steaua.Ce rost are ca Galca sa se certe aiurea cu Generalul? Pe el nu-l chiama nici Piturca nici Reghe sa fie in halul asta de conflictual. Face bine ca nu se cearta, tace si face, in fond are de antrenat UN LOT, nu cateva vedete care ori pot fi indisponibile la un moment dat, ori pot face fite chiar daca sunt platiti bine.

Cheetah (2118 comentarii)  •  25 ianuarie 2015, 17:54

La Steaua decide altcineva decit antrenorul, asa ca Dl. Galca n-are oricum ce face. Si oricum nu e genul de om care sa faca circ, precum Reghe minat de nevasta-sa din interese financiare sau Piturca minat de ambitia sa de a se afima prin intermediul presei.

Petrescu (2118 comentarii)  •  25 ianuarie 2015, 17:57

DA, cred ca trebuia sa reactioneze macar de ochii targului, asa cum puncteaza Dl. Ioanitoaia in articol.
O fi el mai rusinos si anti-conflictual din fire, dar imi face impresia ca e un baiat serios si ambitios, asa cum a fost si cand juca in meciurile oficiale, din ce-mi aduc aminte.

Gigi gresie (911 comentarii)  •  25 ianuarie 2015, 18:05

Bre din ce tot vad eu ca scrie nenea OVI in ultima vreme, tare ma gandesc ca ar fi bine sa-mi infiintez o echipa de fotbal sau sa cumpar una de-asta in insolventa si ieftina, sa va dovedesc eu cum relansez fotbalul romanesc!
Toti au probleme, nu e nimeni scutit, iar seria de articole din ultima vreme a domnului Ovidiu arata ca si Steaua intra in gasca asta, incet-incet… eu totusi nu-mi doresc asta, vreau un fotbal euopean frumos si competitiv la mine in tara, toata lumea ar avea de castigat.
Am sa stau la panda sa vad daca imi pot incropi o echipa serioasa…. si-or sa vada ei concurenta!

Dani Alexa (10 comentarii)  •  25 ianuarie 2015, 18:07

Catalin,este remarcabil faptul ca ai observat o pauza pusa dupa semnul de punctuatie.Wooooooooow!!!Sunt impresionat!

Gogu fotovoltaic (2118 comentarii)  •  25 ianuarie 2015, 18:13

Am decis: daca Gigi cu pavajele ma imprumuta pe termen lung si evident cu dobanda zero ca sa-mi fac un parc si sa-l conectez la retea, eu il ajut sa-si faca echipa si ma si asociez cu el (doar sa-mi cedeze gratis niste parti sociale din capital :)) apoi promit ca-l promovez pe Galca antrenor daca nu-l mai vrea Steaua. E baiat serios si produce, dar astia nu stiu, nu se pricep de-l injura atat!

nea caisa (222 comentarii)  •  25 ianuarie 2015, 18:17

Imi pare rau, domnule Ioanitoaia, Iordanescu a jucat (si a si antrenat ) la Steaua si nu la FCSB! Altfel, este vesnicul dialog divergent de iarna intre antrenorul nationalei (oricare a fost el) si antrenorul FCSB (hai si al Stelei, oricare a fost el). Fiecare cu ce-l doare: Galca vrea sa nu piarda campionatul pe care l-a acontat, iar Iordanescu doreste sa stabileasca si el niste relatii de joc intre membrii lotului, ca sa nu ne minunam la viitoarele meciuri ale nationalei. Inteleg, din formularea dumneavoastra, ca Chivorchian este habarnistul cel mai experimentat de la federatie. Ei, noi sa fim sanatosi!

Citanul (2118 comentarii)  •  25 ianuarie 2015, 18:17

Nationala e cea mai importanta, asa cum bine zice un coleg de postari aici pe blogul Ioanitoaia.
Sincer nu stiu de ce Maestrul OVI incearca sa-l intarite / provoace pe Gilca, dar e evident ca asta vrea sa lase de inteles prin eseul de astazi.
De urmarit evolutia Stelei, sper sa treaca cu bine peste impasul in care a intrat de ceva vreme.

pax (36 comentarii)  •  25 ianuarie 2015, 18:24

Dani Alexa, te poti supara, dar esti deplasat. Daca ne-am cunoaste, ti-as zice ca esti fudul si prost destul.

gogu (13 comentarii)  •  25 ianuarie 2015, 19:01

Da maestre dar cand Reghecampf s-a certat cu Piturca a doua zi a fost pus la zid de presa sportiva ,,anti-Steaua” si unii propuneau chiar suspendarea acestuia pentru sabotarea echipei nationale. Sau duceti lipsa de subiecte gen can-can?

vasco (363 comentarii)  •  25 ianuarie 2015, 20:05

Prea multe nedumeriri d-le Ioanitoaia pentru un fotbal in stare de colaps.Eu sunt unul care, de ani buni, doresc succes crizei economico financiare,spre a desavarsi falimentul unui fotbal evazionist,facut de interlopi.Poate…poate…candva,de la zero, vom reusi sa cladim ceva mai normal,mai corect,cu manageri adevarati ,patroni normali la cap si profesionisti, nu cu interlopi ca sandu,dragomir sau inculti si labili psihic ca becali, gigi becali.Pana atunci,puscariasii se vor intoarce,unii dintre ei chiar victimizati de o presa mereu servila si aservita,la locul lor de munca,unde, nu-i asa,”habarnistii” din actuala conducere a FRF nu-i pot inlocui.ati pus mereu umarul la aceasta stare de lucruri si e foarte clar ca sunteti nostalgic dupa vremurile in care castigati bine impreuna cu prietenii dvs.,unii dintre ei aflati acum la puscarie…altii care ar trebui sa fie acolo.

Dorian (9 comentarii)  •  25 ianuarie 2015, 20:56

Nu trebuia sa va asteptati la altceva de la unul ca Chivorchian care a servit cu mult devotament cooperativa. Acum e omul lui Burleanu si se gudura pe langa acest politruc.

Vasai (23 comentarii)  •  25 ianuarie 2015, 21:03

Am mai citit prostii in genul celei cu nostalgia debitate de vasglo #20. Presa a incercat sa schimbe mentalitatea vechii conduceri si a criticat-o mai tare sau mai moale, dar nu a reusit nimic pana nu a intrat pe fir justitia care trebuia sa fi actionat mai devreme. GSP a fost mereu cobtra lui Sandu, a lui Dragomir si a lui Becali, iar ancheta din transferuri a inceput chiar de la ziar. vasglo arunca petarde ca sa para mai destept decat e.

Nicu Vaida (275 comentarii)  •  25 ianuarie 2015, 21:07

Va dau dreptate dar asta e firea lui Galca. E mult mai linistit decat Reghe. La un turneu amical nu aveau ce cauta la Nationala toate vedetele Stelei. Iordanescu nu vrea sa riste insa sa i se reproseze ca e superficial, de aia a si exagerat.

Alunelu (56 comentarii)  •  25 ianuarie 2015, 21:17

Care Steaua va avea de suferit, echipa nu se cheama FCSB???? Alba ori neagra ca sa stim cu cine sa tinem.

17 Nentori Tirana (871 comentarii)  •  25 ianuarie 2015, 21:20

Frig, ploaie, umezeala, virusii au innebunit. Enterocolite. Dureri de cap, de spate. Depresii.
Da. Ce fac pentru tine FRF, Liga, Base-Pota, Oprea, Dusa, … ,mai nou Johannis, altceva decit sa te bage in depresii.
Nu mai poti si gata. E de inteles.

Fotbalisti, stati la cluburi. Nu mergeti la lot. Nu jucati pentru nationala tarii hotilor !!!
Sa joce hotii !!!
Sa-si faca hotii echipa !!!
„Am o singura boala. Pe voi. Si asta nu se trateaza“ – Traian Basescu, cu drag.

John (564 comentarii)  •  25 ianuarie 2015, 21:21

Maman, cate minti luminate pe aici, ce de profesori are domnul Ioanitoaia…Ar trebui sa isi ia notite de la toti savantii care ii explica cu ce se mananca ciorba. Evudent cu furculita.

gugu (72 comentarii)  •  25 ianuarie 2015, 21:59

Unul ca Dodel nu are ce cauta nici in nationala de juniori, iar la echipa A nici daca ar fi fratele sau varul lui antrenor. Credeam ca am scapat de el dupa plecarea lui Piturca la arabi dar imi dau seama ca am gresit. Iordanescu e la fel de obtuz ca si predecesorul sau.

Dani Alexa (10 comentarii)  •  25 ianuarie 2015, 22:27

Pax,eu apar ceva in care cred.Tu insulti ca un neputincios.Viata lunga(ai grija ca veninul omoara)!!1!

Coco (29 comentarii)  •  25 ianuarie 2015, 22:31

Dom’ Profesor, sa nu spui ca nu te-ai prins ca cineva vrea sa cumpere Steaua de tot scormonesc pe peste tot? Gheneralu’ e prieten cu Oprea… si probabil cu slehta din spate… De cand DNA-ul ii cauta pe toti cea mai profitabila afacere este Steaua, asa ca tre intai tavalita devalorizata si apoi cumparata… Cand Gigi va face scandal… va mai aparea un proces… Ce zici, punem un pariu???? Galca e u papusa la care atele se muta de la un papusar la altul..

Pax (36 comentarii)  •  25 ianuarie 2015, 22:49

@Dani Alexa. Tu poti sa crezi ce vrei si sa aperi pe cine vrei fara ca asta sa iti dea dreptul sa gresesti si sa jignesti. Invata si nu da lectii ca nu ei atata autoritate.

motanul incaltat (603 comentarii)  •  25 ianuarie 2015, 22:53

Aici se vede cit de competenti sunt antrenorii Romaniei… Lupta cu orice chip si fac tot posibilul sa cistige niste amicaluri fara rost, crezind ca se pun la nr. de victorii avute pe banca. Pt. ca in meciurile oficiale cu miza sunt VARZA. Normal la un meci amical cu Moldova aduci jucatori de 18-19 ani ca sa-i obisnuiesti cu echipa nationala plus jucatori mai in virsta dar care nu prea prind echipa nationala din diverse motive ,nu numai competenta. Asta ar fi normal. Apoi vine incompetent antrenorului pe care tocmai am explicat-o. Apoi comisioanele:insista la nesfirsit cu Cristi Tanase poate doar doar o vi vindut afara. Oriunde. Trista realitate e ca nu va fi vindut niciodata indifferent de cite meciuri la nationala ar avea, fie ele amicale sau oficiale. Asta pt.ca nimeni din afara nu e atit de prost si pt. ca” teparul sef” al cluburilor din Vest ,vorbim aici de Giovani Becali este la Poarta Alba.Eu cred ca , daca ar fi fost arestat in anii 2000 multe foste panarame nu ar fi jucat niciodata afara…….Ok a facut invirteli si a tepuit statul roman prin neplata impozitelor—-dar zeci de RATATI ar trebui sa-i multumeasca ca au prins banci de rezerve la echipe din Vestul Europei.

Dtru (268 comentarii)  •  25 ianuarie 2015, 22:56

Reghe era un manelist dar stia sa lupte si sa ceara pentru echipa mult mai mult decat mortaciunea de Galca. Asta nici nu lupta, nici nu cere, se multumeste cu firimiturile de la masa lui Gigi.

sunteti sigur? (1 comentarii)  •  25 ianuarie 2015, 22:56

As vrea sa aud inregistrarea declaratiilor. Eu nu cred ce scriu ziarele, sunt satul de minciuni. Poate si-a distorsionat din nou Ivanovici vocea, puteti fi dumneavoastra sigur domnule Ioanitoaia ca lucrurile stau chiar asa?

Tudorache (179 comentarii)  •  25 ianuarie 2015, 23:37

Scenariul conform careia Stelei i se pun bete in roate iar lui Becali cuie in talpa ca el sa vanda echipa pe bani cat mai putini si pe filiera Iordanescu- Oprea nu e o noutate. Domnule Ioanitoaia daca aveti informatii in plus in aceasta directie pomenuita de Coco #29 asteptam sa le aduceti la cunostinta opiniei publice. E datoria unui ziarist cu experienta si faima dumneavoastra.

IO (154 comentarii)  •  26 ianuarie 2015, 3:24

Steaua, pardon, fcsbecali face o mare greseala. Au rams cu trei obiective, cupa, cupa ligii si campionatul, din care ultimul pare greu de pierdut. In aceste conditii nu refuzi Nationala. Pui batista pe tzambal si taci. Mai ales ca n-o fi Iordanescu mai incompetent decat Galca. Pacat, pt ca Argasealka a condus bine clubul pana acum. I-a mai redat un pic din decentza pierduta in ultimii 10 ani.

Stra Luce Nthory de Nord (273 comentarii)  •  26 ianuarie 2015, 9:42

Nea Ovi, apreciem ca va pasa de Steaua ! Si noua ne pasa de Razvanel ca in Grecia e cel mai bun: nu bate pe nimeni ! Pastrati-i locul cald la confratii de la Rapid !

Dani Alexa (10 comentarii)  •  26 ianuarie 2015, 9:49

PAX desteptule,daca memoria iti joaca feste reciteste ceea ce am scris amandoi si vei avea surpriza sa descoperi ca tu ai fost cel care m a insultat.Spor la ura!

Ab (4 comentarii)  •  26 ianuarie 2015, 11:19

Dl. Ioanitoaia indica sursa, ce sa faca mai mult, sa faca o comisie care sa verifice autenticitatea declaratiilor? Iar pana acum nu prea l-am prins cu cioara vopsita.

Fane (53 comentarii)  •  26 ianuarie 2015, 11:24

Cred ca Galca nu grrseste cand nu se ia in gura cu Iordanescu care i-a fist antrenor. Reghe avea mai mult tupeu, dar si echipa juca aktceva pe vrenea lui. Iar exemplul pe carebil dati ar trebui sa nu uitati cabatunci Steaua era intr-o cimpetitie europeana. Reghe avea motive in plus sa protesteze.

Baba Novac (16 comentarii)  •  26 ianuarie 2015, 11:28

@vasglo #20. Multumesc pentru optimismul tau debordant. Nu ar fi mai bine sa vina sfarsitul lumii si sa lichidam tot? Asa s-a desfiinta si Steaua ori FCSB.

gilos (328 comentarii)  •  26 ianuarie 2015, 11:45

Nea Ovi,

Cu parere de rau, dar n-ai dreptate.

De ce trebuia sa se puna rau Galca cu Iordanescu si FRF ? De dragul scandalului sau din populism, sa demonstreze fanilor ca e tare-n gat ?

Ce obiective asa de importante are Steaua ? Campionatul e ca si luat, iar la cat de varza sunt celelate echipe contracandidate la bate Steaua la orice ora fara probleme.

Pe de alta parte, nationala are un an decisiv pt calificarea la Euro 2016, Iordanescu este nou la lot si este normal sa vrea sa faca un cantonament pt evaluarea si consolidarea unui lot pe care sa se poata baza.

Livius (50 comentarii)  •  26 ianuarie 2015, 12:05

@gilos. Si daca are un an decisiv, trebuie sa ii mai testeze pe Dodel si pe Lato?!?!

17 Nentori Tirana (871 comentarii)  •  26 ianuarie 2015, 12:12

Bravo Sorin Cârţu !!!

Fotbalisti, sinteti bolnavi, in depresie !!!
Nu jucati pentru nationala tarii hotilor ! Si voi sineti furati ! Nu contati.
In 25 de ani au distrus hotii totul ! Stiu doar sa fure, sa vinda si sa distruga !
Guvernul, FRF, Liga, toti afaceristii care sint de 25 de ani in politica, trebuie sa cada !
Cei care au avut in familie, prieten ori vecin un comunist, sa merga la munca, nu la facut legi, furat si intins mina. In sfirsit la munca nenorocitilor !
Sa-i punem cu botul pe labe ! Vor vui ziarele ! Hotii vor ajunge in atentia UEFA, UE si NATO, care nu-si pot permite corupti in Romania ! Vor cadea capete !
Vedeti ca Ilici, Roman, Base, Nastase si dottorii facuti de ei, dupa ce-au distrus tot, de n-a mai ramas de furat decit ce e sub pamint si simboluri, inca mai croncane !
Vedeti ca pina si armata a ajuns pe mina unor infractori, unii condamnati definitiv, ori a unor cadre PCR cum e plutasul din Toplita. Armata, terenurile, proprietatile statului le considera ale lor. Tarlaua lor. Apoi mai fac si legi prin UNPR, dau sentinte, pericliteaza grav securitatea nationala.
Acum ori niciodata ! Pe ei pe mama lor de comunisti !

Dr (34 comentarii)  •  26 ianuarie 2015, 12:29

@17 Nentori #43. Pareai un om zdravan, dar incep sa cred ca ne-ai pacalit…Ca ala cu sfarsitul lumii…m

Mishu (234 comentarii)  •  26 ianuarie 2015, 12:36

Aia cu copilul care risca sa moara de foame e tare. In mare insa articolul e asa si asa. Nationala ar trebui sa aiba prioritate in orice imprejurare desi unele dintre incercarile lui Iordanescu nu isi au rostul.

Mediator Autorizat (9 comentarii)  •  26 ianuarie 2015, 15:57

Fortaaaa Astraaaaa !

17 Nentori Tirana (871 comentarii)  •  26 ianuarie 2015, 16:54

#44 Dr

Ba dottore,

drumul (lat. via) reprezintă unul dintre elementele definitorii ale civilizaţiei.
Reţeaua de drumuri a Imperiului roman a servit unor raţiuni strategice, pentru apărarea sau pacificarea provinciilor sale, dar şi unor interese economice, asigurând o circulaţie sigură a mărfurilor şi în ultimă instanţă, realizând unitatea lumii romane.
În inima conceptului cuceririlor romane începute în secolul IV î. Chr., toate teritoriile ocupate trebuiau să fie legate  prin artere de comunicaţii cu Roma. Armata romană a fost cea care a construit şi reteaua rutieră a Daciei, primele drumuri fiind construite încă din timpul războaielor dacice, dupa cum o dovedesc reprezentările păstrate pe Columna lui Traian. O dată cu organizarea noii provincii, a fost edificat drumul imperial care traversa Dacia de la sud la nord, plecând de la Drobeta (Turnu Severin) şi ajungând la Porolissum (Zalău).

Ba dottore, asta se intimpla i n a i n t e a e r e i n o a s t r e !
Pacat ca nu v-au facut si un pod peste Dunare, ca sa va ia Pota azi o taxa in plus pentru ca aveti onoarea sa treceti pe singurul pod sigur.
In 2015 Romania este singura tara europeana care nu are nici drumuri, desi a avut parte de finantari imense.
Sa lasam Germania, Austria, Franta, … Vezi strazi luna in Slovenia, Ungaria. In Dolomiti, sus la cucurigu, ori in sate parca rupte de lume, de nici nu sti din ce traiesc oamenii aia, vezi mii de km de drumuri luna, piatra, asfalt, nici o groapa, ce sa mai vorbim de c r a t e r e l e care apar pe un drum drept, nou, in Romania dupa o zi de iarna.

In 1989, era noastra, conform Presedintelui Antonescu, care avea date de la SRI, marinarul Traian Basescu, era pe uscat, anume sub un birou la CC al PCR, unde pregatea in siguranta, ca viitor ministru al transporturilor, aducerea minerilor pentru sustinerea democratiei. Un km de drum n-a facut intr-un sfert de secol, din contra, pe cele mai multe rurale nu se mai poate trece nici cu tancul.

Consider ca serialul documentar „Romania furata“ merita vazut de dottori ca tine.
Disparitia a mii de fabrici, furturi …
Din pacate nu se ocupa destul de agricultura. Aici iti recomand o vizita in marile magazine, sa vezi de unde vin ceapa, cartofii, rosiile, vinetele, brinzica, carnita si vinisorul !

Despre fotbal.
Hai sa nu vorbim de amestecul politicului si finantari ilegale, de tva-ul pe oameni si franzele, de lipsa unor legi, despre salariile sportivilor, care cind vin, sint considerate cadou de Craciun, despre infrastructura catastrofala si lipsa de competitii.
Vezi paragina Ghencea, paragina CSA, proprietati ale statului, administrate de un Boroi.
Cluburi dispar. Campionat de tineret-rezerve nu-si permite nimeni, cu greu sint obligate cluburile sa aiba niste sectii de juniori. Te intreb:
– unde poate juca un tinar dupa 18 ani ?
– daca scoatem cei aprox 80 de selectionabili din toata lumea, ce mai ramine ?
Iti spun eu, asa cum Dinamo a luat 7 de la juniorii danezi, prima reprezentativa va lua peste 10 de la cel putin 10 selectionate U19 din Germania.
Aici am ajuns.
Repet: in ultimele 2-0 cu liderul grupei Irlanda de N, si Danemarca, prima reprezentativa a Danemarcei !, au jucat, au fost pe teren 13 fotbalisti stelisti, cumparati si platiti de ciobanul Becali !
Asta in timp ce in ultimii 4 ani, in jocurile dintre primele trei cluburi, CFR, Petrolul, Astra, cu greu numarai 3 jucatori romani pe teren.

Despre armata.
Despre cei care au pus laba ti-am mai dat de citit. Nu are tot NATO-ul atitia dottori.
Ca si Babiuc, Oprea si Dusa, din functiile lor, se considera reprezentantii armatei de ieri si de azi. Ministrii lui Ceausecu nu considerau insa toata armata, terenurile, cladirile, hoteluri, popote, ca proprietate personala. Sint si azi proprietati ale statului. Cei care au pus laba azi, considera ca totul e tarlaua lor, unde nu-i intreba nimeni nimic, und impart posturi dupa bunul plac, desi DNA are un dosar pentru Oprea, unde fac comert cu cine vor, aducind si astfel serioase prejudicii statului.
Mai mult, armata joaca un rol politic important prin UNPR, strict interzis, grupare unde numarul 1 Gabriel Oprea, acelasi cu numarul 2 din Trei Cocosi, precum si numaru 3 Nicolae Dumitru zis Niro,
sint mari afaceristi, strict interzis, cu dosare penale. Totul interzis de lege.
Dar chiar PNL, prin vocea sefei, in scopul nobil de a prelua puterea, nu exclude o alianta cu UNPR, care pare mai mult o grupare infractionala.
Astfel, pentru ca UNPR te face doar de rusine, Steaua ar trebui sa-i interzica acestei grupari folosirea siglei UNPR, furata de la Steaua. La Steaua lipsea doar o mica cruciulita in cioc iar la UNPR lipsesc doua stelute sus. Astia fura pina si sigle.

Despre Liga si FRF si UEFA
Cei vechi au fost sustinuti politic, cei noi au fost numiti politic.
Cei vechi au distrus tot, cei noi nu fac nimic.
Ba da, Gino face pizza, umbla prin discoteci cu Pota, chiar si in Dubai.
Ba da, Burleanu, asa cum a invatat de la scoala de VIP-uri a lui Nastase si Oprea, cum a scris in lucrari de „solutionare a conflictelor“, baga capul in nisip !
Din 1961 pina azi au avut pe liste o echipa numita Steaua !
Azi nu stiu cum sa trimita la UEFA o alta echipa, iar UEFA nu stie cum s-o accepte.
In timp ce Oprea si Dusa o baga in ciorba de la popota.
Interesant. Po Pota. Pota. Asta s-a cam ingrasat ! Nu-i asa dottore Dr. ?
La munca cu el, pentru sanatatea lui ca tata, ca azi miine plezneste, dar si a noastra.

FC Steaua Bucuresti (9 comentarii)  •  26 ianuarie 2015, 18:55

Domnule Ioanitoaia nu ii mai lasati pe redactorii gsp sa scrie de echipe care nu conteaza. Sunt destule probleme la Steaua de care sa ne ocupam.
Sunteti oare singurul care a inteles sa scrie numai despre campioni?

vasco (363 comentarii)  •  26 ianuarie 2015, 22:55

@Vasai 22 si @baba Novac 40,ori nu stiti sa cititi ori nu mi va adresati mie,adica Vasco 20….Daca cumva vorbeai despre mine totusi,afla „desteptule”de Vasai ca stiu fb ce vorbesc,nu sunt petarde cum zici tu,stie d-l Ioanitoaia cu ce bani a deschis afacerea numita „Pro Sport”…dar te-ai trezit vorbind,asa ca sa arati ca tu n-o faci pe desteptul.N-ai cum….
@baba novac,pesimismul iti apartine,nu se termina lumea cu fotbalul romanesc,oricum el nu prea mai exista de mult,e doar o afacere paravan la evaziuni si vanzari de meciuri.daca nu intelegi ar fi bine sa te abtii..sau poate iti place cum sta fotbalul romanesc,poate esti admirator de-al lui jiji,poate ti-a platit si tie curentul….Cloaca numita fotbal romanesc poate foarte bine sa nu mai existe deloc,noi,amatorii de fotbal ne uitam de mult la alte campionate si crede-ma ca nu din lipsa de patriotism ,ci tocmai pentru ca e prea mare mizeria si nu avem ce vedea,rar cate o tresarire pe la nationala,care se dovedeste repede a fi fost o intamplare,apoi din nou mediocritate si mizerie.

Comentează