Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Pleacă și Keșeru?!

Oferta venită din Arabia Saudită, de unde Al Nassr i-ar plăti 4 milioane de euro Stelei, iar lui Keșeru 6 milioane în 3 ani, a tulburat apele în Ghencea. Concret, după ce i-a cedat începînd din vara lui 2014 pe […]

marți, 20 ianuarie 2015, 9:28

Oferta venită din Arabia Saudită, de unde Al Nassr i-ar plăti 4 milioane de euro Stelei, iar lui Keșeru 6 milioane în 3 ani, a tulburat apele în Ghencea. Concret, după ce i-a cedat începînd din vara lui 2014 pe Tătărușanu, Gardoș, Pintilii, Szukala și Sînmărtean, dar și pe rezervele Răduț, Lemnaru, Bogatinov, Pîrvulescu, Grădinaru și Roșu, Steaua ar urma să-și piardă și golgeterul. Keșeru a înscris 30 de goluri anul trecut, dintre care 12 în actuala ediție de Liga 1.

Cinci titulari, eventual șase cu Keșeru, nu-s mulți pentru o echipă, ci foarte mulți, periculos de mulți!  Rămînînd fără ei în decursul a 6 luni, echipa respectivă, indiferent de nume, nu va mai avea nici aceeași imagine, nici aceeași forță. Ea riscă să intre, ori chiar intră, într-o criză de identitate ce, printre alte necazuri, o îndepărtează de suporteri.

Adepții plecării lui Keșeru afirmă că jucătorul nu poate fi oprit de vreme ce va cîștiga la Riad în 3 ani cît ar lua la București în 20!   Steaua ar trebui să accepte transferul și pentru că vînzarea cu pricina i-ar băga în cont 4 milioane de euro, o avere. Doar că, atenție!, asta-i suma la care e evaluat în prezent Claudiu Keșeru, dublă față de momentul reîntoarcerii lui în țară, în ianuarie 2014 .

Ca atare, cum să-i ceri lui Gigi Becali să rateze un chilipir care i-ar umple buzunarele și, concomitent, l-ar încînta pe fotbalist?! În măsura în care s-au împăcat cu ideea despărțirii de Sînmărtean și de Szukala, roș-albaștrii vor înghiți cu noduri și dispariția lui Keșeru. Atît că între situația celor ajunși la Al Ittihad și posibilul transfer la Al Nassr e o mare diferență.

Foarte mare. Sînmărtean și Szukala intraseră în ultimele 6 luni de contract, din care cauză Steaua i-ar fi pierdut gratis la vară. Așa, dîndu-le drumul acum, fie și la pachet, a luat un milion de euro. Bani buni, socotind că Sînmărtean va împlini pe 13 martie 35 de ani.

Cu Keșeru lucrurile stau însă altfel. Becali nu-i presat să-l vîndă deoarece golgeterul e legat prin contract de Steaua pînă la 30 iunie 2016. Pînă atunci n-ar putea pleca nicăieri de capul lui, fără acordul clubului. Că Gigi vrea să-l dea îl privește, dar nu-i obligat s-o facă. Poate aștepta liniștit încă un an, numai că, reversul medaliei, e posibil să nu mai primească niciodată o ofertă la fel de tentantă .

Scuzați banalitatea, dar marfa nu se vinde cînd dorește negustorul, ci cînd apare un cumpărător pentru ea.

Sînt argumente în favoarea plecării lui Keșeru, dar și împotrivă. Cert e însă, citez dintr-o recentă declarație a lui Gardoș, că “Steaua trebuie să transfere dacă vrea să joace în Champions League, să se întărească”. Or ea, în loc să se consolideze, slăbește tot vînzîndu-și vedetele una după alta!  Cu preț bun, dar pe bandă rulantă și spre mîhnirea fanilor!

Steaua a ratat calificarea în C1 și, ulterior, în primăvara europeană cu Szukala, Sînmărtean și Keșeru în teren, așa că îi va fi cu atît mai dificil,  peste putință, să reușească în lipsa acestora și a unor achiziții de valoare ridicată.

Nu-i o noutate, dar cine-și propune puțin realizează puțin, despre asta vom mai vorbi.

Comentarii (55)Adaugă comentariu

stelu (11 comentarii)  •  21 ianuarie 2015, 8:15

nu degeaba a ajuns in puscarie becali.. o merita din plin.. sa stea acolo, toata viata…in ce tara s-a mai pomenit, ca un puscarias sa-si conduca echipa de dupa gratii? voiculescu, alt puscarias, ameninta lumea din puscarii.. tara de nimic!!!

emil (28 comentarii)  •  21 ianuarie 2015, 8:15

Calitatile lui Keseru au fost aratate. Mai mult de atat nu poate. Pt Steaua nu mai este bun. Din timp ce a auzit ca unii i-ar oferi o caruta de bani, nu mai are liniste. Se va simt frustrat, impiedicat sa se realizeze financiar. Iar dusmanul asta, are nume : Steaua.Acum , se pune intrebarea : ce facem sa ne realizam financiar ?E important ?

gogu-Orodel Dolj (204 comentarii)  •  21 ianuarie 2015, 8:29

Pleaca toata lumea maestre!Totul este de vinzare,Gigi trebuie sa recupereze tot ce a pierdut in puscarie!Ciobanul va renunta si la toata echipa numai sa faca bani..!Asta este filosofia dlui GB,bani,bani,bani…!!Urmeaza procesul cu Avicola Iasi ,fabrica de armament,Carpati,sederea lui la Poarta Alba se prelungeste pentru mult timp!!!

Mihai (182 comentarii)  •  21 ianuarie 2015, 11:47

Ce sa-i ceri oierului decat sa vanda, sa faca branza si bani…

pax (36 comentarii)  •  21 ianuarie 2015, 20:17

Au dreptate unii ca vreti sa aratati ca va pasa de Steaua. La fel de tare cum ii pasa Gazetei de sport, exact cat negru sub unghie. Nici nu va condamn ca nu o iubiti pe Steaua, dar va acuz ca jucati teatru incercand sa ii convingeti pe naivi ca o iubiti.

Comentează