Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Întoarcerea lui Tamaș

A stîrnit o avalanșă de comentarii, și va mai stîrni, transferul lui Gabi Tamaș la Steaua pentru 2 ani, interval în care “tricolorul” cu 64 de selecții va încasa 750.000 de euro, 300.000 pe fiecare sezon și 150.000 la semnătură. […]

sâmbătă, 17 ianuarie 2015, 10:19

A stîrnit o avalanșă de comentarii, și va mai stîrni, transferul lui Gabi Tamaș la Steaua pentru 2 ani, interval în care “tricolorul” cu 64 de selecții va încasa 750.000 de euro, 300.000 pe fiecare sezon și 150.000 la semnătură. S-a făcut vîlvă și din pricină că fundașul de 31 de ani, împliniți pe 9 noiembrie 2014, era perceput ca un dinamovist pursînge. Deoarece a jucat în 3 rînduri pentru formația din Ștefan cel Mare, 2002-2003, 2005 și 2008-2009, părea să aparțină categoriei “cîini pînă la moarte”.

Gen Florentin Petre și Marius Niculae, care au repetat că n-ar accepta nici picați cu ceară, exclus! , să îmbrace vreodată tricoul eternei rivale.

Iată însă că Tamaș, care a trecut pînă acum prin 5 campionate străine, evoluînd în Turcia (Galatasaray), Rusia (Spartak Moscova), Spania (Celta Vigo), Franța (Auxerre) și Anglia (WBA, Doncaster Rovers, Watford), a optat fără ezitări pentru Steaua! El zice că l-a atras șansa de a-și relansa cariera după lunga absență provocată de o intervenție chirurgicală la genunchi. Cu siguranță că, în paralel, a atîrnat greu în balanță propunerea ispititoare sosită din Ghencea. Una de nerefuzat .

O grămadă de euro, bani mulți, cu atît mai valoroși cu cît Gabi și impresarul său, Florin Manea, au așteptat pînă în ultima clipă oferte de peste Canalul Mînecii. Măcar din Championship, dacă nu din Premiership. Au așteptat însă degeaba. Din pricina accidentării și, mai cu seamă, a comportării rebele, pedepsită recent cu o condamnare la 8 luni cu suspendare pentru tulburarea liniștii și a ordinii publice, cota lui Tamaș a tot scăzut . Iată de ce englezii, care țin la etichetă și la imagine, nu l-au vrut înapoi.

Astfel, Tamaș a devenit al 56-lea fotbalist din istorie care merge de la Dinamo la Steaua ori invers. El se alătură, dintre numele ilustre, lui Bumbescu și Dănciulescu, lui Galamaz și Vlădoiu, lui Țețe Moraru și Stelea, lui Dorinel Munteanu și Luchin ș.a.

Întrucît a demonstrat că e profesionist pe gazon, din păcate, nu și dincolo de iarbă, Gabi nu va avea probleme cu noii suporteri. În ciuda unei rezerve logice, fanii roș-albaștri îl vor adopta repede. Va avea însă de tras cu cei roș-albi, care se simt trădați. Mai devreme sau mai tîrziu însă, aceștia se vor domoli și vor accepta situația.

Personal, salut reîntoarcerea fiului rătăcitor. În ideea că, înainte de a fi tînărul ce uneori scapă caii în lucernă, Tamaș rămîne un jucător cu mult talent. Cu stofa fină. Prezența lui va contribui, ar trebui să contribuie, la întărirea campioanei noastre și, implicit, a fotbalului românesc, a reprezentării lui.

Ce va urma depinde exclusiv de modul în care purtătorul tricoului cu numărul 30 din echipa lui Gâlcă va înțelege să-și facă meseria, să fie serios, să fie responsabil. Dorinel Munteanu nu greșea deunăzi cînd afirma, judecînd lucrurile realist, că “principalul inamic al lui Tamaș e chiar Tamaș”. De aceea i-aș recomanda lui Gabi să ia aminte și, mai ales, să țină minte!

Comentarii (56)Adaugă comentariu

Mos Martin (54 comentarii)  •  19 ianuarie 2015, 10:39

@Marcello #50. Bine zis.

Vuca (2 comentarii)  •  19 ianuarie 2015, 10:47

Nu e bun titlul intoarcerea lui Tamas daca nu a mai jucat niciodata la Steaua. El se potrivea daca Tamas venea sa joace la Dinamo, asa nu. Ai dat-o in bara Nea Ovidiule.

doru (66 comentarii)  •  19 ianuarie 2015, 12:22

Nu-i problema, sa mearga la Steaua. Ca dinamovist stiu de ce e in stare,de tanar. Bun fotbalist, mari probleme cu bautura si petrecerile. Va juca la fel de bine ca Mutu la Ploiesti.

Crom (2 comentarii)  •  19 ianuarie 2015, 19:39

Daca va juca cum a facut-o Mutu la Petrolul, predictia lui #53, Steaua a luat plasa mare si pentru ca i-a oferit un salar mare. Nu ar fi prima teapa luata de becalioti.

petre petre (86 comentarii)  •  19 ianuarie 2015, 19:44

Nu il mai tot scuzati pe Tamas ca e neinteles, rebel, boem si alte asemenea bazaconii. Un betiv e un betiv si nimic mai mult.

eduard (33 comentarii)  •  20 ianuarie 2015, 9:49

O veste buna pentru Dodel. Are cu cine iesi prin cluburi seara. Tamas este , ca si Mutu, la ultimul transfer al carierei. Este genul de jucator care nu se „face bine”.La Brasov, avea grija tatal lui sa aiba un comportament decent. Unde a rupt gura targului Tamas pe unde a jucat ?

Comentează