Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Steaua ca 
Dacia Brăila!

Da, în minutul 55 al returului cu Dinamo Kiev, Steaua a avut un 11 metri clar, henț pe care, deși excelent plasat, “centralul” englez Oliver s-a făcut că nu-l vede! Era dator să-l vadă deoarece Haceridi a respins mingea cu […]

sâmbătă, 13 decembrie 2014, 9:31

Da, în minutul 55 al returului cu Dinamo Kiev, Steaua a avut un 11 metri clar, henț pe care, deși excelent plasat, “centralul” englez Oliver s-a făcut că nu-l vede! Era dator să-l vadă deoarece Haceridi a respins mingea cu mîna asemenea unui portar. Eroare imensă de arbitraj, chiar n-are rost să mai despicăm firul în patru. Pierdem vremea.

Mai zic, ca și Ion Crăciunescu, că a fost ofsaid la golul lui Iarmolenko de 1-0. Captura din Gazetă, conform căreia Iarmolenko s-ar fi găsit pe aceeași linie cu L. Filip în clipa în care a pornit pasa spre el, nu m-a convins. Ea n-a surprins exact 
momentul pasei, cînd dinamovistul avea jumătate de corp, nu doar mîinile, în spatele stelistului.

Un penalty refuzat și un gol primit din ofsaid 
au oprit-o pe Steaua să se califice în primăvara europeană. Ar fi deci circumstanțe atenuante. 
De acord, numai că formația din Ghencea a ratat obiectivul și din pricina propriilor slăbiciuni. 
A lipsei de prospețime a jucătorilor și a lipsei de experiență a antrenorului.

Și pentru că au disputat din 30 august încoace 21 de meciuri, foarte multe! , roș-albaștrii n-au mai arătat joi elan și inspirație. S-au complăcut în mediocritate Cr. Tănase și Bourceanu, unul consecvent în neputință, celălalt incomplet restabilit, dar i-au imitat de data asta și oamenii de creație, Sînmărtean și Chipciu. Ultimul a irosit o ocazie monumentală atunci cînd, egoist, i-a suflat lui Cr. Tănase o minge pe care scria cu majuscule gol!

Reclamînd neșansa favoriților la finalizare, suporterii campioanei au reținut și faptul că, deja calificați, ucrainenii nu s-au omorît cu firea. Vedetele Belhanda, Lens și Iarmolenko n-au tras pe dreapta, dar nici n-au dat în clocot. Au jucat în viteza a doua și la ralanti, în maniera concesivă cu care olandezii au abordat partida cu “tricolorii” de la Euro 2008. Bizară coincidență, întîlnirea 
de la Berna s-a terminat tot cu 2-0 pentru ei.

Și Gâlcă poate fi socotit vinovat pentru ieșirea din cursă. În principal, pentru că echipa lui a scăzut, îngrijorător în repriza secundă, exact cînd s-ar fi impus să crească. N-a avut nici strategie, nici vlagă, mulțumindu-se să care mingea și s-o împingă spre careul advers ca pe o povară. Dacă te numești Steaua, îți faci un plan și-l urmărești, nu te bazezi pe ce oferă întîmplarea, hazardul.

Tehnicianul a tras un loz necîștigător și cînd, ca să forțeze golul, l-a schimbat pe închizătorul Bourceanu cu vîrful Rusescu. Tocmai pentru că mai existau șanse de calificare la 0-0, nu merita riscat. Dimpotrivă, merita așteptat. Steaua s-a des
coperit însă aiurea și va sta la televizor, în timp ce echipa pe care ea a cocoșat-o cu 6-0 continuă în Europa League! Trist, foarte trist.

În disperare, Gâlcă i-a permis lui Szukala să urce și să rămînă în atac, transformarea unui fun
daș central în vîrf aruncînd lucrurile în derizoriu, chiar în penibil. Mi-am reamintit de Dacia Unirea Brăila, formație care prin 1992-1993 îl folosea în avanposturi pe Brătianu II, înalt de 2,01 metri, în speranța că acesta va reuși o lovitură de cap salvatoare. S-au scurs de-atunci peste două decenii, fotbalul s-a modernizat, de aceea și avem alte pretenții de la Steaua, mult mai mari. Din păcate, pe unele le-a onorat, pe altele însă nu .

Comentarii (88)Adaugă comentariu

rapidist de-o viata (15 comentarii)  •  13 decembrie 2014, 16:50

un articol cu scop unic?schimbarea lui galca
sigur are partea lui, dar de ani de zile, tanase e lemn tanase, nu orizont, nu eficienta, nu joaca pt echipa, nu magnetizeaza, nu inspira. mintea lui e la oltenita si luptele din club.pregatirea fizica din repriza a doua a surprins pe toata lumea. chipciu, un smecheras ce se da vedeta, desi talent are, minte-i mai trebuie.lato=sufletul si argintul viu, prea tarziu bagat in echipa. nivelul campionatuluieste culpa nr. 1. un campionat fara aroganta celor din inchisori e mai sarac de idei, de suporteri, de bani, de sperante!
jos mainile de pe galca!argaseala e vesnic??

Vissu (88 comentarii)  •  13 decembrie 2014, 16:55

#50. Evident ca esti rapidist, altfel nu ai fi inteles lucrurile exact pe dos. Ioanitoaia nu cere demisia lui Galca, nu scrie nicaieri asa. Lasa Steaua si vezi de treburile din Giulesti unde purceaua e moarta in cocina.

lord belial (434 comentarii)  •  13 decembrie 2014, 17:19

observatiile din articol sint corecte
de subliniat, insa, ca steaua chiar nu merita victoria.
si chipciu a jucat execrabil. din ce in ce mai mult ma deranjeaza comportamentul acestui jucator, egoist, ineficient, incurca lume si tare in gura.

iar galca e un antrenor prea mic pt steaua, reghe, tata, unde esti?

Franz Josef (406 comentarii)  •  13 decembrie 2014, 17:19

Comparatia dintre Steaua si anonima Dacia Braila va face sa pierdeti in ochii mei. Deoarece de la Ovidiu Ioanitoaia astept cel mai mult, ma simt dezamagit de data asta.

CFR4X4 (74 comentarii)  •  13 decembrie 2014, 17:28

„cand te numesti Steaua”…ehee,dar cand te numesti „Gazde”..sa nu mai fim penibili, NU a fost 11m,deoarece „gazda” loveste bratul adversarului impingandul in minge,iar DACA se dadea,caci PARCA a fost, POATE se si transforma…cu putina matematica si „daca,parca si poate”..se termina 1-2 !!! Iar la golul lor,daca dupa cadre si reluari nu sunteti convins(cu toate ca pozitia camerei va avantajeaza pe cei care sfidati evidenta)..pai ce facem?? nu mai dam credit atacului ???

lord belial (434 comentarii)  •  13 decembrie 2014, 17:41

sa vina vochin sa numere pasele, ca el spunea ca stam bine cu galca, baiatul cu caciula in miini de la tara.
sa vina sa numere prima campanie cu adevarat rusinoasa a stelei in cupele europene – afara si din ucl si din europa league, cu adversari realmente slabi.

vinovatii sint: interlopul din inchisoare si parcimonia sa antologica; antrenorul galca, fara habar la schimbari (reghe muta mereu cistigator), neexperimentat si, in general, practicantul unui joc de pase pe la jumatatea terenului, bazat exclusiv pe sanmartean si pe resapatul ala de bourceanu (prepelita ii da lectii; in loc sa jucam cu olandezul cumparat de curind, noi jucam cu bourceanu 7 injectii pe un picior); risipa lui keseru, lipsa lui de consistenta; jalea din dept defensiv; miinile moarte din teren – tanase, chipciu, nicusor stanciu.

asta a semanat becali, asta culege.
stia bine reghe ce face plecind de la o echipa care vrea participare in ucl, fara achizitii de jucatori.

steaua actuala e o echipa mediocra, sintem niste chiori in tara orbilor (singurii adversari cit de cit onorabili sint cei de la astra, in rest, e jale)

romanul (8 comentarii)  •  13 decembrie 2014, 17:47

Se intoarce roata tot timpul, iar Dumnezeu nu doarme, mai ales cand finantatorul turmei este un impostor si un fariseu care il tot baga pe Dumnezeu la inaintare, in ochii papagalilor. Asta este rasplata dupa talharia vazuta de pe luna si infaptuita la Craiova de turma si angajatul ei, criminalul in negru, tudor.

ionnis (103 comentarii)  •  13 decembrie 2014, 17:47

barcelona juca cu pique in atac, ce zici de asta nea ovi?

ValahuStelist (46 comentarii)  •  13 decembrie 2014, 17:58

Ie mai bine asa,ne conșentram pe campion-at!Froța steaua!

MZM (390 comentarii)  •  13 decembrie 2014, 18:35

Steaua a pierdut, in principal, pentru ca Dinamo Kiev este o echipa cu un lot mult mai valoros. Ca dovada, ucrainenii au invins in 5 din cele 6 jocuri din grupa! Pe de alta parte, Steaua nu avea nevoie de calificarea in „primavara europeana”. Dupa ce ai ratat CL (care aducea si vreo 20 de mil. de euro!!), evolutia in EL devine pentru jucatori un fel de corvoada. Steaua trebuie sa se concentreze pe castigarea campionatului iar Becali trebuie sa mai cumpere 3-4 jucatori buni pentru a ataca grupele CL de la toamna viitoare. In cel priveste pe Galca, acesta a realizat mult mai mult decat ne inchipuiam toti la numire sa! Credea cineva ca, la terminarea turului, Steaua (cu Galca!) va fi pe primul loc, cu 9 puncte avans fata de a doua clasata???!!! Sa fim seriosi! Iar comparatia cu Dacia Braila este o rautate gratuita, nea Ovi!

Dinache (2 comentarii)  •  13 decembrie 2014, 18:55

Ionnis, de cate ori a jucat asa de atatea ori a luat plasa. Ai f gresit exemplul. La o echipa cu pretentii fundasii sunt in spate si atacantii in fata, nu se incurca niciodata pozitiile si rolurile lor.

Ciprian (1 comentarii)  •  13 decembrie 2014, 19:23

Dar ce cauta Pique in careu la Getafe pe faza de atac? O fi invatat Enrique de la la Braila…Szukala are 4 goluri in campionat din care ultimul cu CSMS Iasi. Cand iti iese iti iese cand nu nu. In Europa, Steaua joaca de valoarea ei. Cand se vor orienta spre tineri jucatori brazilieni ca Shahtior, evident la o scara mai mica, si nu vor mai arunca cu banii aiurea pe de-al de Tanase, Chipciu dintr-un patriotism prostesc, atunci lucrurile se vor schimba. N-o sa vanda direct la Chelsea…dar pe la echipe de Europa league tot o sa reuseasca ceva.

adexcu (2 comentarii)  •  13 decembrie 2014, 19:48

Eu nu inteleg cum puteti spune ca s-a pierdut calificarea aici. au fost mai multe meciuri, meciurile au durat mai multe minute (nu dor cat sa ne fure ‘ailalti’).
Saptaman asta am vazut Liverpool-Bassel. Dupa meci Gerard a fost intrebat daca este rezultatul corect, daca s-au simtit furati (au jucat aproape 1 repriza in 10) si el a zis: nu meritam sa ne clificam, chiar daca azi am jucat mai bine, per ansamblu nu am meritat;
p.s. in ultimele minute si skrtel a fost facut varf- probabil tot dupa o vizionare cu braila

fabregas (26 comentarii)  •  13 decembrie 2014, 19:56

Cea mai realista diagnoza am auzit-o chiar dupa meci din partea lui Radu Parschivescu: la asa campionat, asa campioana. Steaua este ca un boxer ce joaca cu umbra, ea insasi o umbra a trecutului sau. Vremurile cand se lupta cu Real Madrid, Lyon, Valencia sau Bayern au apus de mult. Acum, o Aalborg sau Ryo Ave sunt adversare cu care se pierd puncte. Steaua are nevoie de un campionat puternic cu cel putin inca doua-trei adversare de valoare apropiata. Osanza din care rezista inca in urna favoritilor s-a cam terminat. Poate la nul, prin jocul coeficientilor, va ajunge iar sa prinda adversari de calibru in fata carora iti masori adevarata valoare. Pana atunci echipe de categoria valorica cinci-sase, fara pretentii de a castiga mai mult decat ceva parale, devin cosmare peste noapte. Pe de alta parte Steaua nu mai are stelisti, prea putini jucatori crescuti de un club care altadata dadea doua-trei echipe in zece ani, acum se lipeste de mercenari pensionabili ca Sanmartean sau „stranieri” ce au lustruit bancile altora precum Keseru, Bourceanu sau Rusescu. Becali administreaza Steaua ca pe o afacere si nu ca pe o echipa de fotbal. Il intereseaza rezultatul imediat si nu performanta intemeiata pe munca, valoare si atasament.

yop (21 comentarii)  •  13 decembrie 2014, 20:26

@ romanul
A dracului roata asta, nu cumva s-a invartit la Craiova pt talharia de la Tg Mures? Aaaa, aia n-a fost talharie, e normal cand e furata Steaua, indiferent cat de mult, Doamne-fereste insa sa se greseasca la vreo faza si in favoarea ei, ca iese revolutie pe net, se vorbeste despre „talharie” pt o singura faza, repet : O SINGURA FAZA, la care s-a dat penalty pt Steaua, culmea, a si fost. Sa presupunem insa de dragul conversatiei prin absurd ca intr-adevar n-a fost penalty la Craiova si ca s-a facut 1 greseala in favoarea Stelei… s-au uitat deja toate celelalte greseli? s-au sters cu buretele din cauza acestei faze? : penalty-uri cu Ceahlaul, Medias, Astra, Dinamo, Petrolul, Iasi, Tg Mures, galbene pt simulare pt Stelisti la o parte din acele faze, goluri valabile anulate aiurea pe motiv de offside, faulturi nenumarate refuzate Stelei si altele inventate pt adversari, galbene aratate adversarilor care spitalizeaza si mutileaza jucatorii Stelei in loc de rosii, toate acestea sunt nimicuri pe langa MAREA FAZA DE LA CRAIOVA nu??? Acea singura faza valoreaza de 5000 de ori cat toate celelalte la un loc nu-i asa? Sunt convins ca esti unul dintre cei care au „militat” pt iertarea lui muresan, i-ati luat apararea, ne-ati certat ca l-am numit cotonogar si ne-ati explicat in acelasi timp ca n-a vrut saracul, ca exageram, ca asa joaca el un pic mai dur dar nu tre’ sa-l numim in fel si chip… iar in acelasi timp il numiti pe Tudor „criminal”???? Istvan Kovacs ce e atunci?
Acestia sunt anti-Stelistii : aceiasi indivizi care-l numesc acum pe Tudor „criminal” l-au numit pe Kovacs „arbitru bun, cu sange in instalatie, care nu s-a aliat cu mafia Stelista”… logic nu?????
Te-as intreba ceva :
Daca tot trebuie sa „plateasca” Steaua pt faza de la Craiova, spune-ne te rog cat anume trebuie sa plateasca, se pare ca 14 penalty-uri neacordate, 2 goluri valabile anulate aiurea, zeci de faulturi nedate sau inventate pt adversari, cartonase galbene si rosii neacordate pt adversari, cartonase galbene si rosii primite gratuit de jucatorii Stelei (unele pt nesimtirea de a fi faultati prin careul advers), offside-uri ireale nu sunt suficiente, da-ne un indiciu, ceva, scapam sezonul asta de „plata” sau avem „rate” inca vreo 10 ani?

kos_tyn (23 comentarii)  •  13 decembrie 2014, 20:26

MZM, crezi ca nea OVI pricepe adevarutile pe care le spui tu?

Stina la vale (7 comentarii)  •  13 decembrie 2014, 21:20

Calificarea nu s a pierdut cu Dinamo Kiev. Acest meci trebuiea sa fie unul de palmares. Don’t cry Steaua!

qpax (59 comentarii)  •  13 decembrie 2014, 22:14

Penibile comentarii! Asa ca o obsevatie … Steaua lui Galca facea scor cu Steaua lui Reghe! Din pacate logica multor stelisti functioneaza la nivelul primitiv de superstitie si fetis, nu sunt interesati de cifrele partidelor … ei fiind asa cum se stie, doar niste suporteri de rezultat, nu toti, dar cred ca 70% din cei care comenteaza aici, sunt doar suporteri de rezultat, total impasibili a orice nuanta … ktiv pentru care nici nu are rost sa mai intru in amanunt!

Willi (5 comentarii)  •  13 decembrie 2014, 23:30

Steaua a fost victima lui Galca si a lui Chipciu.

Ovidiu (6 comentarii)  •  14 decembrie 2014, 0:14

Stiti cum este fotbalul de dupa meci, daca nu a iesit rezultatul? Daca n-a facut, de ce n-a facut? Iar daca a facut, de ce a facut? Daca dadea rusescu gol si steaua castiga cu 1-0 tot asa i-ati fi reprosat schimbarile? Aveti o varsta, o experienta in presa…la anii astia articolele d-voastra ar trebui sa fie lectii de manual pt tinerii din meseria d-voastra. In schimb, de cele mai multe ori sunt noroi. Pacat d-le ioanitoaia ca imbatraniti degeaba. Dar nu sunteti vinovat 100%, pt ca asta este boala nationala in romania….neprofesionalismul. In incheiere, toate cele bune si sarbatori fericite.

IO (154 comentarii)  •  14 decembrie 2014, 1:06

Sper ca Galca sa nu fie schimbat. Este cel mai bun de la Protasov incoace. Steaua joaca din ce in ce mai spectaculos si asta avandu-l in teren pe Chipciu. Lato, Adi Popa si Stanciu sunt in scadere de pe vremea lui Reghe. Cred in continuare ca Galca a gresit cu Lemnaru, dar mai cred ca tot el o va rezolva si in atac.

rosu albastru (26 comentarii)  •  14 decembrie 2014, 2:50

pt. gpax: care cifre, penibilule?! Cu Iașiul ne chinuim, cu Craiova noroc de penalty! Păpat bătaie de la Aalborg și făcut egal rușinos cu Rio Ave! Pe ce lume trăiești, ”istețule”? Reghe s-a calificat în CL, bătea Ajax, Chelsea! Ți-l imaginezi pe Gâlcă să bată… de fapt n-a fost în stare să bată Ludogorețu, ”elevatule”! 🙂

sepi49 (150 comentarii)  •  14 decembrie 2014, 9:44

Acestia sunt ziaristii,destepti foc dupa razboi.”Antrenori” mai mai buni decat ei nu sunt,tot dupa razboi. In sport ca si in istorie nu se discuta cu „daca”.

iorga (16 comentarii)  •  14 decembrie 2014, 9:48

@kos tyn #66. Le pricepe pentru ca a scris pe marginea lor de mai multe ori si naiv nu e. Nu poate sa scrie in fiecare zi despre acelasi lucru. Comparatia cu Braila a folosit-o intentionat ca sa atraga. Trucul a reusit raportand la numarul de postari.

Prof. Nica (125 comentarii)  •  14 decembrie 2014, 9:58

Cand dl. Ioanitoaia a scris ca Steaua e o echipa de uz intern multi v-ati indignat si l-ati luat pe sus. Iata ca a venit timpul sa fim toti de acord. Consider analiza pertinenta, mai putin povestea cu Dacia Unirea Braila.

VasilePedala (1 comentarii)  •  14 decembrie 2014, 11:29

Total adevarat domnule Ioanitoaia.Din pacate.

true (1 comentarii)  •  14 decembrie 2014, 13:55

SOS, multi gugumani in zona. Cine nu e stelist nu are loc sub soare.

jurnalist (1 comentarii)  •  14 decembrie 2014, 14:00

Stelistii sunt ultimii de pe fata pamantului carora le place sa auda adevarul. Ei si echipa lor sunt fara egal si cine gandeste altfel devine dusmanul poporului. Poporul lor de ingusti.

Abcde (206 comentarii)  •  14 decembrie 2014, 16:28

@sepi #49. Confunzi cand sustii ca in sport nu se vorbeste cu „daca”, filozofezi gresit. Chiar ar fi trist sa fie altfel.

Nicu.Piticu (58 comentarii)  •  14 decembrie 2014, 16:37

da,oricum anul viitor graul se ieftineste cu 3 bani,vantul va bate moderat,semaforul se face verde si vopseaua straluceste

Abcde (206 comentarii)  •  14 decembrie 2014, 22:12

@NicuPiticu #80. Alt dus cu pluta pe Siret…

Adrian I (98 comentarii)  •  14 decembrie 2014, 22:16

Propun ca dupa frumoasa victorie din cupa ligii de la Iasi lui Galca sa i se faca un contract pe 50 de ani ca merita. Nu s-a vazut cum a jucat Steaua din cauza cetii insa cred ca a jucat incantator si prin asta a salvat intreg sezonul. Steaua e numai una.

liviu (33 comentarii)  •  15 decembrie 2014, 8:25

Dragi stelisti, fiind obisnuiti cu arbitrajul lui Tudor ,care om fiind, mai greseste, DAR INTOTDEAUNA IN FAVOAREA STELEI, va este greu sa acceptati ca se mai poate gresi si in defavoarea Stelei. Aveti timp pina la vara sa admirati arbitrajele lui Tudor,Coltescu si multi altii ,cand echipa d-voastra va defila in castigarea titlului.Ratarea calificarii nu se datoreaza arbitrajelor, cauzele sunt mai profunde!

stelu (11 comentarii)  •  15 decembrie 2014, 9:39

excelenta analiza.. noi, stelistii, va simtim m.r.u. langa noi..nu puteti spune asta, ca apar injuratorii…..echipa actuala a stelei e mai slaba decat cea de pe vremea lui reghekampf, dar in intrecerile interne inca face fata.. peste hotare e mai greu, desi in acest an, nu a avut echipe mari de infruntat..a pierdut totusi de trei ori la 11 m, in cupa, supercupa si calificarile ligii campionilor, desi pe teren jucase bine, iar calificarea dintr-o grupa mediocra in euroliga, au pierdut-o pe mana lor..chipciu e ratangiu si habauc, iar colegii nu vin m.r.u. cu cele mai bune idei, ca sa-l suplineasca…pana la primavara, mai e timp, insa nu se stie ce echipe vor mai ramane..si cu steaua sunt probleme..

liviu (33 comentarii)  •  15 decembrie 2014, 10:30

Cei care se simt ofensati de comparatia cu Dacia Braila cred ca sunt mai tineri. Este vorba de un jucator numit Bratianu II, inalt de peste 1,90. Se pare ca a jucat si la Dinamo. Asa suna mai bine ?

Strainu (26 comentarii)  •  15 decembrie 2014, 11:51

Merci Liviu #85, dar scrie si in text ca avea inaltime 2,01 m. Acum antreneaza la copii in Italia.

cfr.istul (17 comentarii)  •  17 decembrie 2014, 1:10

Ceferist frustrat, observ ca fara arbitrii e greu pentru stana.

anonim (92 comentarii)  •  7 ianuarie 2015, 21:08

eu unul nu cred ca exista vreo legatura

Comentează