Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Cîini de pripas

Între cei porniți împotriva fotbaliștilor din Ștefan cel Mare după dezastruosul 1-6 cu Astra s-a numărat și fostul internațional Ionel Augustin, cel care a cucerit cu formația roș-albă patru campionate și două Cupe, ba a reușit și calificarea în semifinalele […]

marți, 9 decembrie 2014, 4:42

Între cei porniți împotriva fotbaliștilor din Ștefan cel Mare după dezastruosul 1-6 cu Astra s-a numărat și fostul internațional Ionel Augustin, cel care a cucerit cu formația roș-albă patru campionate și două Cupe, ba a reușit și calificarea în semifinalele CCE 1984. Cel alintat Oneață și-a dat cu părerea că “echipa actuală e cea mai slabă din istoria lui Dinamo”! Aprecierea i-a oferit energicului director sportiv Cristi Bobar prilejul unei riposte contondente: “Ca angajat al clubului, Augustin n-ar trebui să aibă asemenea discurs în intimitatea vestiarului”! Altfel zis, batista pe țambal!

Să ne reamintim că în același fel, între avertisment și amenințare, a reacționat președintele CFR-ului, Iuliu Mureșan, cînd antrenorul de atunci al clujenilor, Vasile Miriuță, s-a plîns că salariile băieților nu s-au plătit de 4-5 luni. Oficialul din Gruia l-a somat pe tehnician să nu se bage unde nu-i fierbe oala! Dacă Miriuță și-a strîns bagajele și s-a dus la Györ, Augustin unde să plece?

La 59 de ani, el își completează pensia cu indemnizația de scouter al lui Dinamo, viața nu-i simplă și fiecare încearcă să se descurce. Corect, pentru Oneață ar fi fost însă mai bine să tacă. Ar fi rămas filosof.

Dur s-a dovedit și Cornel Dinu, autorul declarației că jucătorii din Groapă sînt “superficiali și needucați”. Deși, pedeapsă imediată pentru catastrofa de la Giurgiu, conducerea a hotărît suspendarea petrecerii din finalul stagiunii, firește că lui Dinu n-a îndrăznit nimeni să-i atragă atenția la scenă deschisă că a vorbit fără control. Cei din anturajul echipei au învățat că pe Procurorul, simbolul unei grupări cu 18 titluri și 13 Cupe în palmares, plus o semifinală menționată de CCE și o alta de Cupa Cupelor (1990), nu trebuie să-l întrerupi. Iar să-l tragi de mînecă nici atît.

Personal, nu-s convins că dinamoviștii chiar sînt cum îi urechează Dinu, niște ușuratici. Posibil să fie, dar consider că Astra i-a bătut ca pe covoare și i-a aruncat pe locul 8 nu atît din cauza lipsei lor de profunzime ori de educație, cît pentru că n-au valoare. Pentru că, hotărît, n-au stofă de campioni.

O vreme, li s-au acordat circumstanțe atenuante în numele tinereții și al perspectivei. Nu pot azi, dar vor putea mîine. Cunoașteți refrenul, tinerețea scuză multe. Din păcate însă, trîmbițatul New Dinamo a devenit un basm de adormit copiii în condițiile în care media de vîrstă a formației folosite cu Astra a fost 24 de ani! Doar Nedelcearu (18) și I. Șerban (19) n-au împlinit încă 20 de ani dintre cei 14 fotbaliști rulați duminică!

În opinia mea, ieșirea din impas ar presupune ca Ionuț Negoiță să renunțe la jucătorii plafonați, majoritari, spre a aduce pe posturile lor alții mai buni.

Numai că mai buni înseamnă mai scumpi, iar finanțatorul în discuție, prins în chingile insolvenței, nu pare nici să vrea să investească și nici să aibă de unde. Iată de ce trăiesc senzația că, pe lîngă absența unui antrenor cu pedigree, Dinamo se învîrte într-un cerc vicios din care, spre deziluzia fanilor, are puține șanse să iasă. În prezent și în viitorul apropiat, foarte puține.

Comentarii (68)Adaugă comentariu

Georges (65 comentarii)  •  10 decembrie 2014, 12:18

Investotorii astia de carton gen Negoita au pus fotbalul la pamant si i; vor ingropa de tot in cel mai scurt timp.

Biju (1 comentarii)  •  10 decembrie 2014, 12:31

La ce slab joaca acest loc 8 trebuie privit ca multumitor. De acord cu dv. ca Dinamo nu are jucatori de calitate deosebita. Insa eu cred ca inainte de lot ii lipseste un antrenor care se ii invete pe baieti ce sa joace si sa se bucure de autoritate in ochii lor.

Mihai (1 comentarii)  •  10 decembrie 2014, 12:38

Negoita… un PSD-ist imputit care vrea sa ingroape DINAMO pentru „Parcul nostru”. Comunistule, Dinamo nu se ia cu japca cum ai facut cu pamanturile tale in 89!! El presupun ca este constient ca daca se intampla ceva cu Dinamo nu va mai avea multe zile si toate hotelurile lui si afacerile imobiliare vor fi zdrobite de puterea multimii asa cum a fost zdrobit poporul roman de catre ARMATA(armata mult iubita)! Trebuie sa aiba in vedere ca 80% din suporterii dinamovisti au o mentalitate de invingatori indiferent de consecinte. Iar cu investitia la Dinamo… astea sunt vrajeli,el doar trage de timp si mai castiga si un ban in plus. Ce insolventa oameni buni? Insolventa a fost provocata intentionat! Pentru a avea scuze plauzibile. (Insolventa si tineret + suporteri care tot spera ca se va schimba ceva si sunt momiti de un „pescar” imputit care arunca o amarata de „mamaliga” in apa cu speranta ca va „pescuii” tot ce misca sub apa ).

radu (66 comentarii)  •  10 decembrie 2014, 13:13

Din pacate aveti dreptate. Negoita a profitat doar de degringolada de la Dinamo pentru a prelua clubul pe nimic. Nu uitati ce a spus BAdea: ramane ca reporterii sa afle motivul REAL pentru care am fost FORTAT sa dau clubul. Pacat ca nimeni nu a sapat mai mult. Pentru ca si Negoita a venit tot cu jalnicul know how, adica cu stilul jmercheresc spre infractor de a manevra bunurile clubului si datoriile. Daca facem socoteala la cati bani a luat pe jucatorii vanduti de cand e patron, nu cred ca Negoita a bagat bani la Dinamo. Doar know how…

17 Pasarici, doua mari si doua mici (871 comentarii)  •  10 decembrie 2014, 17:09

adica „potai” nea Ovi, de sa ne ascundem dupa „pripas”.

Totusi nu credeam sa se mentina asa bine. Tocmai si-au marit numarul de suporteri, au facut totusi si jocuri mai bune decit s-ar fi asteptat lumea. Trebuie gasit urgent un numitor comun caci doar certuri mai lipsesc acum.

Are azi cine sa-i ia locul lui Negoita ? El e oricum stelist dar mi-ar parea rau sa dispara adversarul pe care il batem cu cea mai mare placere.
Asa ca … cum suna potailor comanda aia, cind catelul trebuie sa stea cuminte pe fund si sa se uite in ochii stapinului, poate scoate ceva bun din buzunar ?

Andru (4 comentarii)  •  10 decembrie 2014, 17:42

In sfarsit un articol de Doamne ajuta si pe GSP, unde greselile gramaticale sunt mult mai des intalnite decat textele de tinuta. Acesta e corect si bine argumentat.

Musiu (9 comentarii)  •  10 decembrie 2014, 17:45

Atata zic, felicitari pentru curajul de a demasca niste neocomunisti si incercarea lor de a ii pacalii pe niste suporteri tineri.

Tudorache (179 comentarii)  •  10 decembrie 2014, 17:48

Nea Ovi, fara sa mi-o iei in nume de rau, iti racesti gura de pomana. Nici pe militienii iesiti la pensie nu ii mai intereseaza ce se intampla cu Dinamo. Duca-se si amin.

groparu (52 comentarii)  •  10 decembrie 2014, 18:41

Interesul lui Negoita e sa puna mina pe terenurile de fotbal. I-as da scopolamina si ar spune lucrul asta. Problema e ca pe timpuri locul a apartinut boierilor Florescu care stapineau si terenurile din satul Floreasca. Negropontes a cumparat de la ei si si-a facut conacul ( o frumusete , eu am fost in interior si pe vremea cind era casa de oaspeti si pe timpul cind era al sindicatelor, cine a pus jos aceasata bijuterie ar merita sa infund puscaria) apoi statul a rechezitionat si a facut garaj STB si velodrom (devenit ulterior velodromul Dinamo). Se pare ca Florestii nu mai au mostenitori iar Negropontes a donat primariei terenurile cumparate. Cu toate acestea amicul Kostanda(care e vazut tot mai des prin birourile lui Negoita) a”gasit” un urmas si ar vrea sa plateasca drepturile de litigiu tocmai unde e baza sportiva Dinamo! Daca pe Basescu l-a „pacalit” si a pus mina pe o valiza cu bani sa vedem caer primar are curaj sa- inlesneasca drumul spre telul lui Negoita. Dar si a lui secu Badea care inca mai are procente la Dinamo cit si unor fosti generali care asteapta mininea care sa le umple buzunarele.

Cit despre Dinamo, Augustin are dreptate. Eu am vazut echipele jucind inca din anii 50. Si pot spune cu mina pe inima ca actuala echipa e cea mai proasta (ma refer la valoarea jucatorilor). Cred ca de vina este selectia si lipsa de interes a antrenorilor de la echipele de juniori. Dar e si mina lui Negoita care stie ca daca echipa pica in B poate sa o mute unde vrea el.Si atunci drumul pentru capusarea gazonului verde va fi deschis.

Daca se mai doreste sa se faca performanta la Dinamo recomand sa le dea drumul la cei trecuti de 25 de ani si sa promoveze cit se poate din propria pepiniera. Ca au ceva jucatori. Insa nu trebuie sa incurajeze nonvalorile (mie personal nu-mi place Nedelcearu, cel putin momentan deoarece greseste enorm, poate ca trebuie rodat la echipa secunda).Daca isi va face echipa tinara in medie 20-21 de ani si bine pregatita fizic si tactic (azi nu se joaca nimic) Dinamo va putea juca din avintul tineretii. Si trebuie sa-si lanseze proprii jucatori. Cei de tipul no name adusi de afara de prin tarile calde nu au valoare si constituie doar un procedeu de spalare de bani negri pentru actionariat.

La final: bravo Augustin! Daca ar mai fi si altii ca el poate ca la Dinamo s-ar produce cutremurul de care este nevoie. Ca vad ca DNA-ul se lasa asteptat.

Margot (3 comentarii)  •  10 decembrie 2014, 23:18

Negoita e un stelist deghizat, iar Anghelas o fosila care crede ca fotbalul e acelasi de acum 3 decenii.

Manu (167 comentarii)  •  10 decembrie 2014, 23:46

De acird cu radu #54. Ar trebui facute niste calcule despre cat a bagat si cat a scos Negoita, dar cine sa le faca? Presa noastra se ocupa de cancanuri, nu de lucruri serioase.

Tonola (1 comentarii)  •  10 decembrie 2014, 23:50

Stelistii lu peste prajit, nu radeti ca va vine si voua randul. Daca isi strange oierul jucariile sunteti fii ploii si veti fi de rasul lumii.

dima (4 comentarii)  •  11 decembrie 2014, 13:41

Daca Negoita nu va obtine macar folosinta unei parti din zona edilitara a stadionului isi va lua catrafusele si va lasa Dinamo cu ochii in soare.

Pax (36 comentarii)  •  11 decembrie 2014, 13:52

Stelistii trebuie informati ca nu mor cainii cand vor ei…Iar cibe sapa groapa altuia…

Petrescu (2118 comentarii)  •  11 decembrie 2014, 18:05

Pentru toti cei ce lectureaza comentariile postate pe blogul profesorului de jurnalism Ioanitoaia, va rog sa tineti cont ca se scrie „fiii ploii” in textul „ouat” de #62 Tonola.
Si nu glumesc, chiar daca ma numar printre cei vizati de atacul „academicianului” de serviciu Nea Tonola.

Pentru copilasii internauti de pe-aici, va rog NU invatati nimic de la „experti” in Romana cum e Nea Tonola.

Alex One (161 comentarii)  •  11 decembrie 2014, 19:30

Din pacate la Dinamo nu se mai face performanta. E suficient sa injuri Steaua si esti mare dinamovist. Asta e, injuratura tine loc de valoare, realism si bun simt.

Cici (9 comentarii)  •  12 decembrie 2014, 0:11

Ati scris pentru sufletul meu, felicitari!

gima (31 comentarii)  •  12 decembrie 2014, 10:10

stelemistii nu-i inteleg de ce se baga in seama intr-un articol despre dinamo? ce-i intereseaza pe ei? asa suntem noi romanii. ne bagam noi in seama pe noi, asta pentru ca nu ne baga nimeni in seama.
la dinamo e jale mare. asta pentru ca nu nsunt bani. fara bani nu se face performanta. din placere joci table, tabinet, nu fotbal in divizie. acolo trebuie sa fii platit.
daca Oneata a zis ce a zis, asta e parerea lui si nu vad cu ce ar fi jignit pe cineva in aprecierea sa!?
negoita NU incearca sa construiasca ceva in parcul dinamo, pentru simplul motiv ca acel parc apartine altcuiva si nu clubului de fotbal. asa ca toate speculatiile oamenilor in aceasta directie sunt nefondate. chestiunea este simpla: nu are omul bani sa-i spinzure pe echipa de fotbal. sta si el cuminte la cutie cu speranta ca vine un antrenor nebun care sa-i faca o echipa, de nebuni bineinteles, cu care sa cistige campionatul.
bai oameni buni! prima solutie pentru redresarea fotbaluylui intern este ca toate echipele sa lupte cinstit, dupa fortele proprii , cu orice echipa. si in special cu stelemeaua si cu astra, chiar si cfr.
pentru ca altfel vom continua sa nu putem bate pe iasi decit in minutul 197, si apoi te vaicaresti ca ti-a dat iarmolenko gol dintr-un ofside micut.
puneti frate osul la treaba si lasati vaicareala. dar daca fotbalistul pune osul, trebuie ca si dom’patron sa scoata banul. la noi : ei se fac ca muncesc, patronul se face ca-i plateste. si ziaristii fac pe prostii ca de ce nu se mai duce romanul la meci?!

Comentează