Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

La Steaua fără nume

Grație golului înscris în minutul 90+4 de Szukala, Steaua a trecut cu emoții de CSMS Iași și a terminat sezonul în pole position. Deși echipa s-a chinuit, Gâlcă a declarat că “a fost un tur în care jucătorii au crescut […]

luni, 8 decembrie 2014, 4:38

Grație golului înscris în minutul 90+4 de Szukala, Steaua a trecut cu emoții de CSMS Iași și a terminat sezonul în pole position. Deși echipa s-a chinuit, Gâlcă a declarat că “a fost un tur în care jucătorii au crescut de la meci la meci”.

L-aș contrazice, Steaua a scăzut pe final, dar n-ai ce să-i reproșezi unui antrenor a cărui formație e lider autoritar în clasament. Cezarului ce i se cuvine.

Altceva a surprins și deranjat duminică pe arena din Ghencea. Faptul că, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a deposedat clubul de fotbal de marca Steaua și a atribuit-o Ministerului Apărării Naționale prin intermediul Clubului Sportiv al Armatei, echipa roș-albastră a evoluat în galben, emblema cunoscută fiind acoperită pe tricouri cu leucoplast!

Întrucît cuvîntul Steaua a dispărut de teama eventualelor sancțiuni, s-a ajuns acolo unde pe tabela de marcaj adversara Iașiului s-a numit Gazde!

Firește, o măsură ostentativă, menită să sensibilizeze opinia publică, dar motivată prin notificarea amenințătoare trimisă de CSA.

N-am nici un fel de relații cu Gigi Becali, patronul Stelei din februarie 2003, cel care o subvenționează ori numai o împrumută. În intervalul respectiv, echipa lăsată fără nume a cîștigat patru titluri, o Cupă și două Supercupe, ba s-a și calificat de 4 ori în grupele Champions League. De 8 ani nici nu mă mai salut cu actualul deținut de la Poarta Albă, asta deoarece fiecare vede în alt mod viața și fotbalul.

Nu pretind că eu le văd neapărat mai bine. Pur și simplu, le văd altfel, ceea ce nu mă împiedică să sar acum pentru Becali. În apărarea lui.

Pînă să fie arestat, dar și ulterior, Becali a condus clubul în stil dictatorial și a comis numeroase greșeli. Între ele, n-a investit cît îi trebuia echipei pentru o carieră internațională de anvergură, pe măsura viselor suporterilor. Numai că fiecare își cheltuiește banii cum vrea. Asta e treaba lui, nu a colectivului.

Hotărîrea ce lezează interesul și prestigiul Stelei pare cu atît mai nedreaptă, administrată sub centură, cu cît MApN nu-i servește practic la nimic marca primită de la ÎCCJ. Într-un moment în care, în ciuda strădaniilor comandantului George Boroi, csa trage barca pe uscat, trăiește de azi pe mîine!  MApN numai de o echipă de fotbal bugetofagă n-are nevoie!

Cînd chelului îi lipsește doar tichia de mărgăritar, să precizăm că, în conformitate cu legile și regulamentele în vigoare, un minister n-are dreptul să finanțeze o activitate sportivă profesionistă. Ca atare, și să găsească fonduri, MApN n-ar putea tutela un club de fotbal în Liga 1. CSA da, însă din ce surse?!

Concluzia e că Ministerul Apărării a insistat în instanță, unde a triumfat la capătul a 3 ani de procese, tocmai cu intenția de a-i vinde marca lui Becali și, precum în cazul închirierii stadionului, a-l mai stoarce de ceva bani pe acesta. Între un milion de euro și zece, se vorbește pe la colțuri. Cînd un cetățean trage în piept un minister, oricare, vinovatul riscă pușcăria, ca în situația schimbului de terenuri cu același MApN.

Dacă lucrurile se petrec invers, se aplică legea cu maximă strictețe, la sînge. La noi, din păcate, orice luptă cu statul e una dinainte pierdută.

Comentarii (117)Adaugă comentariu

Io (1 comentarii)  •  9 decembrie 2014, 5:02

Vad c amulti sunt in eroare. Generalii nu au castigat clubul ci numai sigla. Pe care si-o pot baga in anus, ca altceva nu pot face cu ea.
Daca cineva are de gand sa cumpare si sa investeasca sub acea sigla, pleaca de la zero si vorbim de investitii de zeci de milioane de euro, care va fi recuperata in ani, poate chiar niciodata.
Jucatorii Stelei au pierdut doar culorile si sigla. Trebuie cautat ceva inteligent care sa determine suporterii sa treaca foarte usor peste aceste doua pierderi si totul revine la normalitate.
Generalii raman cu o sigla care nu intereseaza pe nimeni si cu un stadion in paragina dar cum generalii isi iau lefuri grase, pierderile vor fi decontate de noi, platitorii de taxe.

adra (29 comentarii)  •  9 decembrie 2014, 8:14

marele mafiot cioban a avut abilitatea de a se ascunde in spatele unui mare brand … si la fel cum faceau comunistii,cand este in pericol , striga, tipa :” dati in mine?dati in fabrici si uzine(steaua) !!!!”evident ca este ajutat de toti ”prietenii” din presa …prietenul ”la nevoie ”se cunoaste… si nevoia nu e o paine , sunt milioanele, de euro…fara brand , steaua oierului valoreaza cativa centi…

bazileon (167 comentarii)  •  9 decembrie 2014, 8:22

Pai asa au nationalizat si comunistii casele oamenilor: nu-i normal sa-i vezi acum pe cei care incearca sa-si recupereze proprietatile drept niste ticalosi ce vor sa profite? Pozitia dlui Ioanitoaia, ca si a dlui Tolontan, cu atat mai mult cu cat contesta o hotarare a Inaltei Curti, ne arata in ce masura GSP este subordonata intereselor dlui G. Becali. De altfel puturoasele precautii pe care si le iau cei doi gazetari (ca nu sunt prieteni cu impricinatul, ca l-au criticat „de cate ori a fost cazul” etc) nu pot insela pe nimeni, cata vreme aceasta gazeta a dus o munca tenace de a-l impune pe „latifundiar” constiintei publice. Sincer, am serioase dubii ca nu i-ar datora nimic si nu vad nici un motiv sa-i cred pe cuvant cata vreme Steaua si patronul ei au fost tratati intodeauna (si, de multe ori cu totul nepotrivit) preferential. Adaug si faptul ca ni s-a spus mereu ca „nimeni nu castiga bani din fotbal” si cat de generos este dl Becali ca isi risipeste banii („adusi de-acasa”) pentru delectarea publicului stelist.
In loc sa se faca un caz din furtul intelectual perpetuat atatia ani de catre dl Becali (cum ar fi de asteptat de la un titanic justitiar ca dl Tolontan), hotul e cainat iar victima, vilificata. Ei, halal jurnalism, etica, justitie si ce mai vreti.
Cu ani in urma a fost o daravela legate de un brand ziaristic; o redactie intreaga si-a luat lumea in cap, mutandu-se la publicatia rivala. Atunci lucrurile pareau clare. Azi, cine stie?

Ducu (55 comentarii)  •  9 decembrie 2014, 8:53

Nea’ Ovidiu, va rog, nu va suparati si nu ma mai cenzurati, stiu ca stelistii o sa sara in sus… Dar, daca de maine, s-ar apuca cineva sa scrie sub pseudonimul „Ovidiu Ioanitoaia” intr-o gazeta…sa zicem ca nu in Gazeta Sporturilor, ci in ProSport. Cum ar fi ? Nu ati face nimic sa-i interziceti sa mai scrie sub acest pseudonim ?!? Intreb si eu…

Suporter (32 comentarii)  •  9 decembrie 2014, 9:20

Vreau sa stiu si eu un amanunt: Este vorba doar de denumirea Steaua sau si de culori, palmares etc. ?

Cheetah (2118 comentarii)  •  9 decembrie 2014, 9:26

Un fost ambasador al Finlandei in Rumania, la retragere, a declarat unui ziarist: „Voi romanii nu sinteti in razboi cu nimeni, problema voastra cea mai mare e razboiul romano-roman”. Nimic mai adevarat, cazul de fata se inscrie in acelasi registru, ca arumanii sint tot frati de-ai nostri ai rumanilor.

Pacea va fi asa: cei veniti din dreapta Dunarii se vor impaca cu cei din stanga Marelui Riu, vor cotiza bani la Stat ca sa-si mai spele din pacatele anilor anteriori, deficitul bugetar se va incadra implicit in limitele impuse de Klingonienii cu pantofii gauriti si Sperietoarea de ciori impaiata care ne da noua ordine indirect de pe locul primului ministru si toata lumea va fi multumita.
Iar noi, cei ce iubim Steluta neconditionat, o sa raminem de-a pururi proprietarii virtuali ai tuturor activelor si pasivelor sale.
In emblema se gaseste codificata minunata Sectiune de Aur (numarul de aur FI) si ea nu o sa dispara cit vom fi noi rumanii aici intre Marele Riu, Marea lui Noe si Carpati.

Petrescu (2118 comentarii)  •  9 decembrie 2014, 11:27

@bazileon #103: Cu tot respectul, impresia mea este ca onorabilii domni gazetari la care faceti referire NU sunt slujbasii arumanului oier din tata in fiu si cu bani multi, ci ai suporterilor echipei blazon a fotbalului rumanesc, Steaua.
E normal sa scrie cit mai mult despre Steaua, pentru ca de aici vin banii, inca o data, NU de la oier, ci de la noi toti care iubim acest club serios, muncitor, talentat si iubitor de Tara.
Dansii ne informeaza pe noi, la randul nostru cotizam si pentru domniile lor dar mai ales pentru echipa noastra de suflet.

zagna (56 comentarii)  •  9 decembrie 2014, 11:46

becali a lasat, ca de obicei, totul la intamplare. cu un avocat bun se putea castiga si la iccj, cu atat mai mult ca se castigase la tribunal. fc a inregistrat sigla la oficiu inteleg ca in 2004. pana a se da decizia este o perioada pentru contestatii. mapn si cs de ce n-a contestat in temenul legal ? a deschis actiune in instanta abia in 2011 si a piedut la tribunal. atunci trebuia sa intervina becali sa se inteleaga cu cs si mapn pentru ca hotararea putea fi atacata. sunt sigur ca daca era liber castiga si la iccj. oricum, se fac valuri degeaba, becali a pierdut doar sigla ! pentru denumire si palmares trebuie alta actiune, iar aici trebuie sa intervina frf, lpf ca daca se duce si steaua, adio fotbal international in romania.

florin (215 comentarii)  •  9 decembrie 2014, 12:52

nu toti pierd lupta cu statul..pai sebastian ghita si altii ca el, au cam castigat luptele cu statul..cel putin pana acum…aiureala de la steaua daca se prelungeste, poate duce la desfiintarea echipei de fotbal..din vanzarea jucatorilor, se pot obtine ceva bani…cred ca aici se bate…

Cici (9 comentarii)  •  9 decembrie 2014, 13:12

Frumos, elegant, cheapeau!

Cronco (6 comentarii)  •  9 decembrie 2014, 13:27

vad ca sunteti multi nostalgici.dar decat sa sustin un infractor de dragul unei frumoase iluzii…eu unul sper ca armata sa nu-i dea numele stema culori etc…si Jiji sa nu mai pateze numele Steaua!

sebba (1 comentarii)  •  9 decembrie 2014, 13:32

Este o chestie pe care nu o inteleg….pai daca Becali a cumparat in 2003 clubul nu este normal sa fie si stema,culorile,palmaresul tot ale clubului care este proprietatea lui becali?am vazut in gazeta un jurist care spunea ca e pacat sa fie palmaresul al lui becali….atunci de ce a vandut armata clubul….e ca si cum real madrid ar spune ca il are pe cristiano ronaldo castigator al 15 campionate(este exemplu)si manchester united sa zica stati mai fratilor ca nu a castigat 15 ce numai 10 ca 5 le-a castigat cu noi….e ca si cum as cumpara un bmw si dupa vreo 5 ani in care l-am tuningat sa vina compania bmw si sa imi ceara sa dau sigla jos si sa nu mai zic ca am bmw ce masina sebba

17 Nentori Tirana (871 comentarii)  •  9 decembrie 2014, 13:36

Stimati tovarasi si, pretini, ministerili nu mai putea sustine echipe, au format cluburi, iar fotbalul de performanta are nevoie de bani.
Pentru ca Steaua sa continue profesionist avea nevoie de investitori. La Steaua „patronul“ s-a numit Becali dar chiar daca se numea Tiriac ori Ahmietov tot erau probleme, caci sint unii colonei care n-au ce face iar fauna politica se impleteste cu penalul din afaceri, ceva unic in Europa. Cine nu e penal e prostanac, un cadru de nadejde. De fapt asta a fost cel mai greu si pentru Stefan Gheorghiu, ca si azi, unde gasesti un „cadru“ potrivit, care sa stie sa imbrace un costum, la nevoie ori la circ o uniforma.

1 – Mircea Dusa, un amarit care n-a facut fata la liceul industrial silvic din Giurghesti, o prinde pe sora sefului de cadre PCR de la Toplita, e nevoit sa se insoare, e facut mai intii dispecer la o autobaza, apoi trecut la primarie si in sfirsit trimis sa ia o diploma de comunist la Stefan Gheorghiu, de fapt o scoala de cadre, adica in cel mai bun caz de prostalai care nu stiu sa faca nimic, dar si de depravati si bolnavi mintali. Omul asta, Mircea Dusa, fara scoala, fara nici cea mai mica legatura cu armata, reprezinta la NATO armata romana. Ce pare atunci mai normal decit ca Mircea Dusa sa infiinteze in toamna 2015 adevarata Steaua, trimitind la Pipera echipa care i-a purtat ilegal numele 11 ani la rind in Europa si care a avut 14 jucatori pe teren doar in ultimele doua meciuri ale Nationalei Romaniei cistigate cu Irlanda de Nord si Danemarca.
Singurul merit pentru omul care nu stie nimic, n-a facut nimic, e ca a prins-o pe Ana Duşa, soţia ministrului Apărării pe de altă parte, este procuror la Topliţa, fost procuror financiar pe lângă Curtea de Conturi Harghita, timp de şase ani, începând cu 2002, fiind numită de preşedintele ion Iliescu.
Modelul femeii de afaceri în Guvernul Ponta II vine însă de la Bombonica Dragnea. După o scurtă carieră de contabil la o fabrică de bere, soţia vicepremierului Liviu Dragnea a devenit acţionar cu 98,4% la Hotel Turris din Turnu Măgurele. Pentru a se ocupa de hotel, Bombonica Dragnea a renunţat în 2010 la postul de inspector pe care îl avea la Direcţia Generală de asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului, Teleorman. În prezent, Bombonica Dragnea este în proces cu ANAF care a dat în judecată compania familiei Dragnea pentru neplata a 31,2 milioane de lei impozite şi alte restanţe la stat. „Bombonica“, sotia celui care alaturi de ministrul de interne Stroe s-a autodenuntat ca „potaie ultras“ din tata in fiu, are asa multe de povestit la DNA ca ar putea fi contabila si la noua Steaua, cu fiul lui Oprea antrenor. De ce nu ?
http://www.gandul.info/politica/topul-sotiilor-de-ministri-cum-isi-castiga-banii-primele-doamne-ale-guvernului-10992997

2 – Gabriel Oprea s-a nascut in epoca de aur in fundu curtii, comuna Fudulea, Calarasi.
Un amarit care s-a orientat spre o scola de ofiteri, cum sa manince si el, arma numita magazie, adica facut rost, numarat, impartit si facut relatii. In timpul liber „a facut dreptul“ asa ca in 2004, Traian Basescu il cataloga pe Gabriel Oprea drept “seful mafiei personale a lui Adrian Nastase”.
Intre timp, relatiile dintre cei doi s-au imbunatatit, presedintele decorandu-i pe toti afaceristii, printre care Cocos si Udrea, Pandele si Iordanescu, prin acelasi Gabriel Oprea in octombrie 2009 si avansandu-l la gradul de general cu 4 stele. Da, este unul din cei „Trei Cocosi“. Alt blat facut de prietenul „Elenei von Plescoi“ pentru serviciile prestate, caci insusi Gabriel Oprea declara:
“În februarie ’93 am trecut în rezervă, la cerere, și pînă în 2001 am fost asociat în cîteva firme. Nu am fost niciodată administrator de firmă”, zicea Oprea în urmă cu cîțiva ani, într-una dintre puținele declarații despre acea perioadă. Erau anii în care primul milion al generalului prindea contur prin șmenuirea suedezului Julian Rosengren.
Cu buzunarele pline, Oprea se întoarce la haina militară, pe cînd Rosengren se întreabă și azi ce s-a întîmplat cu firma, dar mai ales cu bunurile ei. Între timp însă, Rosengren, de la el din Suedia, cîștigă un proces la CEDO, ba chiar își permite să revină în România și îl acționează în judecată pe actualul vicepremier (plîngerea penală se găsește aici).
O perioada de aproape 10 ani, in care a facut afaceri, nu-i apare in nici un CV.
http://emiliasercan.blogspot.de/2010/02/gabrie-oprea-afaceri-derulate-cu-fratii.html
Afacerili cu Iordanescu il face pe prietena lui Miron Cozma, seful fotbalistilor mineri si oameni ai muncii, sa aiba tangente cu fotbalul. Cu armata, internele, nu are nici o legatura in afara afacerilor si a serviciilor prestate.
Iata ce scrie un colonel adevarat:
http://www.cotidianul.ro/sa-nu-aveti-incredere-in-capitanul-gabriel-oprea-124707/

Cautati „adevarata biografie a Elenei Udrea“ de cristianmarcus si aveti imaginea unei zile in Bucuresti, a celor care va reprezinta, a celor care vor Steaua ! O sa vedeti ca Becali e mic copil, de fapt un inger.

Daniel (3 comentarii)  •  9 decembrie 2014, 13:58

Zack , cel mai frumos comentariu ever!

Uzu (2 comentarii)  •  9 decembrie 2014, 15:14

Adica daca Ioanitoaia n-are permis de conducere e ok sa-i fie furata masina ca pricum nu avea ce face cu ea …
Buna teorie …

bogdan (32 comentarii)  •  9 decembrie 2014, 16:10

Trist Dle Ioanitoaia, trist…Chiar nu intelegeti sau va prefaceti?
Nu are nici o legatura dreptul asupra marcii cu ce va face sau nu Armata cu acest drept. Traim intr-un stat de drept sau doriti din nou legea bunului plac si a smecheriei de doi bani? Armata are dreptul clar asupra marcii. Punct. Ce va face cu el este treaba lor, clar? POate negociaza cu Becalii, poate o vind altora care vor sa infinteze alt club poate vor sa o tina in rama pe perete, ok ? Nu este traba Dvs sa ii plingeti de mila acestui pehlivan ordinar. V-ati intrebat citi bani ILEGALI a facut acest vagabond guraliv pe marca Steaua prin activitati care nici macar nu au tangenta cu fotbalul??? Aia este normal domnu gazetar? Cum sa-l opreasca pe nemernic altfel decit prin luarea dreptului de uz al marcii. Indivizi de teapa lui nu stiu decit o limba, forta si pumnul in gura, atunci vine el smerit la negocieri. Acum il are Armata de perisorii aia cirliontati..Mai tineti minte cind santaja ca un ordinar mutind echipa pe la Buzau si pe unde mai putea ca sa se dea cocos? Avea vreun respect atunci pt marca, pt nume pt palmaresul Stelei? Cam uitati maestre..
Apropos sunt supporter Dinamo dar jivina aia merita sa fie tratat cu forta pt ca doar asta intelege.

bazileon (34 comentarii)  •  9 decembrie 2014, 17:42

Dle Petrescu, ma onorati prea mult cu aceste lamuriri, dar ma tem ca lucrurile, asa cum le vedeti dvoastra (viziune care dovedeste multa decenta), sunt cu mult mai sordide. Cunosc anumite informatii, prea multe si prea coroborate, desi nu le-as putea dovedi in fata unui tribunal, care mi-au spulberat candoarea de odinioara.

Comentează