Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Adevăratul Sînmărtean

Acum, cînd sîntem căzuți în admirația lui Sînmărtean, ne frămîntă întrebarea de ce MVP-ul partidelor cu Ungaria, Finlanda și Irlanda de Nord a adunat pînă către 35 de ani, pe care-i va sărbători pe 13 martie viitor, numai 10 prezențe […]

marți, 18 noiembrie 2014, 9:25

Acum, cînd sîntem căzuți în admirația lui Sînmărtean, ne frămîntă întrebarea de ce MVP-ul partidelor cu Ungaria, Finlanda și Irlanda de Nord a adunat pînă către 35 de ani, pe care-i va sărbători pe 13 martie viitor, numai 10 prezențe în “națională”? Mircea Lucescu afirma că “l-am redescoperit tîrziu pe Sînmărtean”, apreciind că insistența pentru Mutu a blocat ascensiunea lui Lucian. “Trebuia să i se fi dat mai multă încredere”, a susținut Luce.

Sigur că trebuia, chiar dacă printre cei la care s-a gîndit tehnicianul Șahtiorului s-a numărat și fiul său, selecționer între 2009-2011. Acesta l-a readus în lot și l-a folosit în partida cu Bosnia din iunie 2011, dar acela a însemnat unicul meci jucat de stelist, atunci la FC Vaslui, sub comanda lui Răzvan. Înainte de Bosnia, Sînmărtean nu mai prinsese “naționala” din august 2003, de la 2-0 cu Ucraina. Surprinzător, pauza a ținut aproape 8 ani.

Mircea Lucescu are dreptate în aceeași măsură în care greșește. Pentru că nu neapărat Mutu, ori nu doar Mutu, l-a scos din cărți pe superstarul de azi. Dacă Răzvan a mers pe mîna lui Florescu, Pițurcă l-a preferat în al treilea său mandat pe Cociș, ambii antrenori părînd prizonierii unor idei fixe, contestate de suporteri. Cînd se referă la amînarea valorificării lui Sînmărtean, Luce uită că italianul De Biasi se entuziasma în 2003 după întîlnirea Gloria-Brescia din Intertoto, spunînd despre mijlocașul Bistriței că “N-am văzut asemenea talent!”. Sînmărtean avea 23 de ani la acea dată. Debutase la 19 în prima divizie, iar în “națională”, cu Iordănescu, la 22, în România- Croația pe 20 noiembrie 2002. Așadar, un enfant prodige, nicidecum un artist descoperit tîrziu.

Mai realist mi s-a părut Gică Hagi cînd a declarat, cu părere de rău, că (n.a. Sînmărtean) “n-a fost mai al dracu’ cu el însuși”. În sensul că nu și-a propus și n-a reușit mai mult, din care motiv Evenimentul zilei din 27 decembrie 2008 și-a permis să titreze “Povestea unui talent irosit”. Rezumatul unei cariere sinuoase, parțial împlinite.

Totuși exagerat, deoarece Sînmărtean nu și-a cheltuit aiurea harul, dovadă evoluțiile încîntătoare din ultimele partide de la club și de la “națională”. Corect e însă că nici n-a oferit întreaga măsură a unei înzestrări excepționale. Nu s-a realizat pe de-a întregul și din pricina lui. A accidentărilor, dar și a faptului că s-a luat uneori la preț de matineu, nu totdeauna în serios.

De pildă, știți în cîte meciuri a evoluat el la Panathinaikos Atena, cu care a ieșit campion în 2004? Ei bine, 24 între iulie 2003 și decembrie 2006, cam un meci la două luni! Iar asta cînd nu mai era un puști, iar un ucenic nici atît.

Rămîn la părerea că n-ajută la nimic să batem monedă pe vîrsta celui alintat de greci “The little magician”. Apoi să calculăm întristați că la Euro 2016, la care vom ajunge și grație contribuției lui, Lucian va avea 36 de ani și jumătate. Logic, va fi trecut pentru el vremea marii performanțe.

Pînă atunci, mulțumindu-i lui Sînmărtean pentru bucuriile dăruite în aceste zile, să-i urăm să strălucească în continuare. Pe de altă parte, să nu ne considerăm noi principalii vinovați de poticnelile lui. Fiecare își poartă propria-i cruce, nu?

Comentarii (47)Adaugă comentariu

emil (28 comentarii)  •  18 noiembrie 2014, 10:12

Unul din suporterii lui Pnathinaikos imi povestea cum se ingramadeau la antrenamente sa il vada. Si suporteri si coechipieri l-au admirat si l-au iubit, insa au ramas cu o intrebare : de ce la meciuri nu avea curajul sa faca ceea ce facea la antrenamente?

dorel (9 comentarii)  •  18 noiembrie 2014, 10:27

a fost mult timp un mare fitos si suparacios…trebuia sa traga mai mult de el…una doua, isi lua jucariile si pleca…

Cheetah (2118 comentarii)  •  18 noiembrie 2014, 10:31

Daca e bun in teren si alearga suficient, poate sa treaca si de 40ani, de ce nu?
Stiu ca Hagi a iesit la 35, dar apucase sa se acopere de glorie pina atunci, asa ca a preferat sa „iasa la pensie de pe teren” inainte sa nu mai faca fata asteptarilor mari ale publicului.
Piturca si Mutu sint doua personaje despre care, cu cit veti scrie mai putin, cu atit va zic, profetic, ca veti fi citit de mai multi oameni normali, ma scuzati.

Gabriel Bratu (24 comentarii)  •  18 noiembrie 2014, 10:39

@emil
Probabil s-a maturizat tarziu. Dar mai bine mai tarziu decat niciodata.

alex (46 comentarii)  •  18 noiembrie 2014, 10:58

va fi trecut pentru el vremea marii performante la 36 de ani? Nea Ovi, ai avea curajul sa spui asta in fata unora ca Pirlo, Totti, Terry, Lampard, Zanetti sau Giggs?

Nicolas (18 comentarii)  •  18 noiembrie 2014, 11:28

Un articol excelent.

Manu (167 comentarii)  •  18 noiembrie 2014, 11:36

Ca stelist nu imi place dar trebuie sa va dau dreptate. A fost vina lui Piturca dar si a lui care s-a maturizat tarziu. De aceea s-a stins repede la greci.

17 Nentori Tirana (871 comentarii)  •  18 noiembrie 2014, 11:37

Razvan declara odata ca tatal se amesteca in alcatuirea echipei.
Daca Piturca a avut de dus niste cruci pentru impresari, cei doi intelectuali au dus crucile lui Florescu, Apostol si ale unor schiori de care nici nu-mi amintesc, din nepricepere si urmarind doar conflicte.

Ca exemple:
pensionarul Contra chiar daduse un gol Stelei dintr-o lovitura libera inventata de balerinul Avram, asa ca l-a chemat ca mare speranta pentru meciul cu Albania, terminat 1-1.
A fost inlocuit cu G. Muresan, alta speranta. Va reamintesc cum am jucat la Piatra Neamt :
Torje, Florescu, COCIS !!! (Herea din min.77), Deac, Marica, D Niculae (Stancu)
Romania-Albania 1-1 !!! Asadar tot Cocis.

Mai inainte, cu Luxemburg, au jucat Ropotan, Muresan, Zicu, Stancu, Mutu, toti sperante.

Cu Austria, 1-1, au jucat sperantele Roman, Codrea !!!, Ghioane !!!, Cristea, Bucur

Cu Ucraina, pierdut cu 3-2, au mai intrat Bilasco si Andrei Cristea

Mutu a jucat exact cind a vrut si sub Razvan. Mutu macar e fotbalist. Din dorinta Tatalui de a cistiga cu toti ciumetii, Razvan a folosit pina si in amicale jucatori trecuti, Pensionari, meseiasi visati de tac-su. N-a reconstruit echipa desi nu avea sperante de calificare. Imi amintesc ca a vrut sa-l incerce si pe Dica, spre pensie, intr-un amical. Sanctmartean a fost decisiv in ultimul meci, dar a fost adus la insistenta presei. Iar Mutu declara ca jucatorii l-au rugat si ei pe Razvan.
Declaratia Luceafarului, cum ca Mutu i-ar fi blocat ascensiunea lui Sanctmartean, este din categoria celor grei la minte. Este clar ca Razvan n-a ajuns om de stiinta, ci Antrenor, datorita Luceafarului, asa cum mie imi pare ca i-a blocat ascensiunea in cariera lui Razvan, prin timpeniile pe care probabil i le debiteaza. Asta se crede inca la M I, la teroristii lui din Duoniescc, c, care doboara avioane de pasageri daca nu le convine ceva.

Luceafarul venise in tara din mila,sa-i invete pe cei din Cluj fotbal. Va amintiti declaratiile lui dupa ce fiul, inca la Petrolul, „fusese furat“ ? Fiul n-a zis nimic. Daca Duckadam e tirit prin procese pentru ca a considerat caCovacs n-a arbitrat bine, pe Asta cine-l calmeaza ?

PS Cred ca Duckadam a fost de fapt sanctionat caci si-a pus ilegal o stampila politica pe frunte si vreau sa multumesc FRF, sa rog FRF sa fie fara mila ! Iar Tata Puiu poate gaseste iala schimbata acasa. Hai sa fim inventivi si sa gasim ceva ca sa-l scoatem definitiv din sport si pe Muresan, un criminal recidivist, care a avut o tentativa clara de omor la Rusescu.

Fara violenta si politica in sport !!!

Vasca (166 comentarii)  •  18 noiembrie 2014, 11:41

Portret reusit pentru care ar trebui sa va multumeasca. Buna comparatia cu Pirlo si cu Totti facuta de #5 insa fortata pentru ca asemenea exemple sunt foarte rare. La Lucica a fost treaba de atitudine, chestie la care putini fotbalisti romani pot fi remarcati. Hagi, Dorinel si cam atat.

adrian_hora (26 comentarii)  •  18 noiembrie 2014, 11:43

nu am gasit nici enfant nici prodige in dex.
o fi in nemteasca?
acum avem un presedinte cu nume de neamt si ne apucam sa scriem in limbi straine?
sau cei de la gsp scriu pentru straini (cei cu „se il vous plaît”) ?
puneti si traducerea va rog daca chiar scrieti pentru noi astia

aham (140 comentarii)  •  18 noiembrie 2014, 12:11

eu cred ca aproape toata vina o poarta chiar el…mai putin partea cu accidentarile

Tamas (2 comentarii)  •  18 noiembrie 2014, 12:13

Dl. Ioanitoaia, din pacate raman la parerea ca redati informatiile tendentios, distorsorionate chiar numai un pic, exact cat sa influenteze concluzia in favoarea celor care au luat deciziile (eronate). Este adevarat ca Sanmartean nu a evoluat pe masura talentului sau la Panathinaikos; dar tot la fel de adevarat este ca si Hagi a avut exact aceeasi sincopa de forma la primul contact cu fotbalul strain, perioada de la Real Madrid. Sanmartean si-a revenit la randamentul excelent la FC Vaslui, doar ca nefiind la vreo echipa bucuresteana – Steaua ? – a fost ignorant intr-un mod absolut rusinos de selectioneri, in special de puturca, care in modul cel mai nepotist l-a fortat pe Tanase, declarand la un moment dat cand era intrebat de ziaristi despre problema neconvocarii lui Sanmartean ca ” Tanase e titularul postului” (??!??) barbugiul asta isi orienta pilele incompetente fara nicio jena chiar cu pretul renuntarii la performanta a echipei ; vezi Claudiu Raducanu, fortat sa fie cel mai tare la Steaua cu pretul degradarii echipei sub valoarea lui, si cu mai multi ani fara trofee pt club. Exact asa a fost fortat Tanase la nationala, exact in perioada cand Sanmartean avea varf de forma ; dar iata ca fiind la Vaslui, nici Dl. Ioanitoaia nu pomeneste de acea perioada. Aici e distorsionarea informatiei – nu Sanmartean a s-a pierdut, ci a fost trecut cu vederea de niste corupti, asta e realitatea ! Normal ca acum are deja o varsta, dar iata ca si asa e cel mai bun jucator roman activ, practica ne-o demnostreaza ! Iar cei mai buni ani ai lui s-au pierdut nu pentru ca n-ar fi jucat el bine – am vazut cu totii cum a jucat la Vaslui, avea randament foarte bun in mod constant, in orice moment mult peste Tanase la Steaua – ; s-au pierdut pt ca asa a decis un grup de interese foarte influent (din pacate). Poate daca in acei ani se apela la el, aveam performante/satisfactii mai mari si la echipa nationala, destul de slab chiar in perioada aceea. Interesant, cum a ajuns la Steaua, instantaneu are asigurat chiar postul de titular la nationala ?!?!? Si de atunci, si nationala are un parcurs mult peste cel avut in anii anteriori, este ?!?! Da, dupa parerea unora anuntata cu scop manipulativ (pt ca clar nu are de-a face cu realitatea), se poate afirma ca victima e de vina pt ce i s-a intamplat; noi cei care vedem cu ochii realtatea, stim foarte bine cum sta lucrurile. Parerea mea este ca echipa nationala a pierdut mai multi ani pt neconvocarea lui Sanmartean, din cauza nepotismelor. E destul de rusinos din partea Dvs. , Dl. Ioanitoaia, ca impreuna cu Hagi, incercati sa-i justificati pe acest corupti; ne luati chiar asa de copii prosti ???

gicacontra (4 comentarii)  •  18 noiembrie 2014, 12:18

E simplu, nu a jucat la nationala pentru ca nu a fost la Stoaia si nici in gasca potrivita.

Prof. Nica (125 comentarii)  •  18 noiembrie 2014, 12:20

@adrian #10. Du-te fratie la scoala si cauta sa inveti macar lucruri elementare. Ai auzit de Mozart? Dar de Enescu? Dar de limba franceza, nu germana cum baigui tu? Nu fa din incultura un avantaj.

puma_09 (1 comentarii)  •  18 noiembrie 2014, 12:23

@ Tamas – Perfect adevarat si foarte bine punctat, subscriu

Costin (17 comentarii)  •  18 noiembrie 2014, 12:25

Pt. Tamas. Ma refer la Tanase si nu inteleg cum de toti selectionerii, inclusiv Iordanescu il vad titular si suporterii nu. Poate dl Ioanitoaia scrie un articol despre asta ca sa ma edific si eu.

Tamas (2 comentarii)  •  18 noiembrie 2014, 12:27

Deci, la intrebarea Dvs : „Acum, cînd sîntem căzuți în admirația lui Sînmărtean, ne frămîntă întrebarea de ce MVP-ul partidelor cu Ungaria, Finlanda și Irlanda de Nord a adunat pînă către 35 de ani, pe care-i va sărbători pe 13 martie viitor, numai 10 prezențe în “națională”? ” raspunsul corect este de fapt „pt ca nici nu a fost convocat ” (?!?!?). Poate ar fi mai nimerit sa se puna intrebarea : „DE CE ???”

Abcd (206 comentarii)  •  18 noiembrie 2014, 12:30

Nici el nu prea s-a omorat cu firea. A castigat destui bani ca sa mai stea si la umbra. A pierdut el, dar si fotbalul.

Dimsa Ozghiun (1 comentarii)  •  18 noiembrie 2014, 12:54

In primul rand trebuie precizat faptul ca a debutat pe la 17 ani in prima liga. Unul dintre vinovatii pentru irosirea acestui urias talent este Jean Padureanu. L-a tinut pana la 23 de ani intr-o atmosfera neprielnica performantei(se stie ca Gloria juca maxim 10 meciuri pe bune intr-un campionat). Alt vinovat este el insusi pentru ca nu a avut ambitie .

danny (103 comentarii)  •  18 noiembrie 2014, 14:00

Nu am vazut pana acum in 40 de ani un fotbalist care sa devina mai bun la 35 fata de cum era pana atunci. Pur si simplu, e acelasi Sanmartean de acum 10-15 ani insa acum are adversari si colegi mult mai slabi decat atunci.

Loulou (274 comentarii)  •  18 noiembrie 2014, 14:14

@Tamas #17. Care e problema ca e vorba chiar despre DE CE altfel formulat?

dorulet (74 comentarii)  •  18 noiembrie 2014, 14:19

#19. Nu ai dreptate, are dl Ovidiu. Sanmartean a debutat in divizia A la 19 ani, nu la 17, vezi wiki. Eu am verificat. Asta nu are mare ecou dar orsicat.

Toma Alimos (38 comentarii)  •  18 noiembrie 2014, 14:25

Haideti sa fim seriosi si sa puntam ca numai el e vinovat ca s-a trezit tarziu. Ma declar de acord cu Dl. Ioanitoaia ca nu trebuie sa culpabilizam oe nimeni. Piturca nu l-a bagat in seama dar la fel a facut si „marele” Mircea Lucescu cu multi stelisti. Sekectionerii au si ei fixurile lor.

ciupi (128 comentarii)  •  18 noiembrie 2014, 14:28

stiti cum a fost, in primul rand, cu sanmartean? ca la dans: in timp ce oameni cunoscuti in meserie pregateau dansatori de tango, sanmartean stia deja bossanova! acest dans era inca necunoscut in domeniu, asa ca baiatul nostru a ales sa mearga pe la sate unde oamenii apreciau dansul respectiv, chiar daca nu stiau cu ce se mananca. incercati sa va imaginati cum ar fi putut piturca sa selectioneze un jucator care face totul dupa capul sau, stiind ca face bine echipei, cand antrenorul de atunci al nationalei era convins ca este singurul posesor de cap din fotbalul romanesc?!

ciupi (128 comentarii)  •  18 noiembrie 2014, 14:33

postscriptum: eram odata pe giulesti – normal ca sunt rapidist – cand echipa de langa podul grant avea malai si trupa tare. „ai mei” juca cu gloria bistrita si se vrajea prin zona ca baiatul va veni la rapid. n-am pomenit – in cele sapte decenii de cand mergeam la fotbal intregul public sa-i scandeze de cateva ori in timpul jocului numele unui component al echipei oaspete. in acea vara a plecat de la bistrita, „afara” fireste, dupa care lumea l-a uitat, tocmai fiindca nici grecii nu stiau ce-i ala bossanova.

remus (7 comentarii)  •  18 noiembrie 2014, 15:08

iar apare numele lui Sanmartean…parca e ceva ireal…iti vine sa te intrebi de unde a aparut acest fotbalist ? Unde a fost pina acum ? Si daca te intrebi asta nu poti sa nu intrebi de ce nu a fost adus sa joace la nationala de acum 10 ani ? Pentru ca nu a fost in gratiile “mafiei” ? Cred ca DA !! Am vazut niste clipuri cu el jucind acum 12 , 8 , 4 ani si juca la fel !!! Va inchipuiti cum arata nationala acum 10 ani si cu el in echipa ? Sau cea de acum 4-6 ani ? Un ax central format din CHIVU – SANMARTEAN – MUTU ? Nu sta in picioare motivul ca Lucescu Jr. sau Piturca nu l-au placut…Cei de la FRF ce pazeau ? Milioanele de euro pe care sa le praduiasca atitia ani? Oricum cind ma uit la meciurile unde joaca el , pe linga senzatia de extaz imi ramine si un gust amar …parca echipa noastra ( valabil si la Steaua ) joaca tata cu 10 copii care acum invata fotbal… Trist.

pystaru (3 comentarii)  •  18 noiembrie 2014, 15:40

De vina au fost selectionerii care au chemat jucatori(Florescu sau Cocis) pe care au putut ei sa-i dirijeze dupa bunul plac. Un antrenor se vede daca e mare cand poate sa faca echipa cu jucatori de calitate. Cum ar fi aratat nationala cu Lobont, Contra, Chivu, Radoi, Goian, Mutu, Dica, Sanmartean, Marica, Daniel Niculae??? Domnule Ioanitoaia de vina sunt Piturca si Razvan Lucescu pentru ca au convocat tot timpul jucatorii lor preferati nu pe cei talentati.

Livius (50 comentarii)  •  18 noiembrie 2014, 15:42

Tanase sa fie fericit ca e lasat sa ii care echipamentul lui Luci. Culmea ca e si capitanul lui la Steaua.

Dtru (268 comentarii)  •  18 noiembrie 2014, 16:55

@ Pystaru. Nu ma opun ideii tale ca au fost vinovati selectionerii amintiti de tine si contestati de marea masa a suporterilor. Dar intreb si eu ca prostul daca in anii de la Panathinaikos tot Lucescu si Piturca au fost vinovati ca Sanmartean a jucat un meci din sapte? Astept cu nerabdare sa imi raspunzi.

Zet (6 comentarii)  •  18 noiembrie 2014, 16:58

Constat ca articolul pune o intrebare la care nu raspunde. Asteptam mai mult de la starostele breaslei.

radu (60 comentarii)  •  18 noiembrie 2014, 17:33

Inclusiv Iordanescu e primul vinovat.Spunea ca si-ar dori un Sanmartean de 24-25 de ani…L-a avut la 22 ,l-a debutat la nationala si apoi l-a ignorat si el si predecesorii sai.

Alunelu (56 comentarii)  •  18 noiembrie 2014, 20:46

@radu #31. Da, predecesorii de…dupa! Biata limba romana…

Ardei (1 comentarii)  •  18 noiembrie 2014, 21:35

Ma uit la meci si observ ca Sanmartean tine prea mult de minge si ca isi da prea mare importanta in joc. Sa nu i se fi urcat deja la cap ca fara el nu se poate. Fiti mai atent cu laudele adresate unuia care a facut mai multe meciuri slabe decat bune in cariera lui.

Baloo (1 comentarii)  •  18 noiembrie 2014, 22:56

Buna observatia lui Ardei. De data asta nu ia iesit nimic lui Sanmartean. S-a stricat gogoasa infuriata.

giani (1 comentarii)  •  19 noiembrie 2014, 0:06

Sanmartean a fost lasat in afara pentru ca erau mai ,, valorosi”: Soava, Tanase, Cocis, Florescu, Dancia – jucatori pe care s-a structurat nationala lui Piturca si Iordanescu.
A gresit si el poate, dar de la Gloria Bistrita sua chiar si Vaslui, credeti ca se putea ajunge usor la nationala clanurilor?

coco (401 comentarii)  •  19 noiembrie 2014, 0:33

S-a varsat si pustiul asta.

Vasilica (23 comentarii)  •  19 noiembrie 2014, 1:07

E un fotbalist bun dar nu a cerut destul de mult de la fotbal.

Cu talentul lui, nu ar fi trebuit nici o secunda sa joace altceva decat mijlocas central, jucatorul care sa „vamuiasca” toate mingiile si sa le treaca din atac in aparare.

Ar fi trebuit sa fie un Lita Dumitru al generatiei sale si nu ar fi avut rival.

De fapt, asta joaca acum la Steaua si din cauza asta este atat de apreciat.

Oricum, eu cred ca Sanmartean va mai juca cel putin cinci ani, asa cum au mai jucat si alti fotbalisti gen: Morten Olsen, Lothar Matheus, Neculai Lupescu si multi altii.

Cu talentul lui si bine asezat in teren, cred ca nu va fi nici o problema sa joace bine.

iobagul (7 comentarii)  •  19 noiembrie 2014, 2:44

Nici distinsul redactor nici ceilalti nu observa ceea ce a fost si este foarte evident: Sanmartean e de multe ori Saint-Martin, adica un fotbalist care frizeaza snobismul, cu toane si capricios, in ciuda talentului sau! Stiati ca a avut conflicte cu absolut toti antrenorii care l-au pastorit, in tara si afara? Ca la Vaslui a fost demis antrenorul Ilie Stan ca s-a suparat „the little magician”? Juca extraordinar numai cand se dadeau prime, iar daca antrenorul ii reprosa ceva dadea mingea la adversari! Oricarui antrenor i-ar fi greu sa lucreze cu un fotbalist caruia cand nu ii place ceva te sfideaza, face pe dos, te ignora, nu te saluta! Si asta e dintre cele mai simple fite nesimtite pe care le face omu, cititi declaratiile lui Ilie Stan

nica fara frica (5 comentarii)  •  19 noiembrie 2014, 6:05

enfant prodige ?…serios !!!??? ….vorbeste bai nene romaneste sa inteleaga ce spui si nea Ilie sau Vasile din Dalga sau Caciulati !!!!….va dati toti aere de poligloti pe gsp si n-aveti habar nici de limba romana macar !!!

kapia (1 comentarii)  •  19 noiembrie 2014, 8:30

mai ardei, du-te ma la salata, ca n-ai nicio treaba..ce sa-ti spun ai aparut tu, specialistul lui salata de ridichi cu ardei in coada…

gilos (328 comentarii)  •  19 noiembrie 2014, 9:09

Nea Ovi,

Sanmartean nu s-a putut exprima la echipa nationala din cauza selectionerilor, care fie n-au avut ochi si fler, fie l-au ignorat cu buna-stiinta.
Aduceti-va aminte ca in mandatul favoritului dumitale, Razvanel, in afara de Florescu, ajunsesera titulari la natinala fotbalisti precum Apostol, Mihai Roman sau Surdu !

Jimmy (4 comentarii)  •  19 noiembrie 2014, 9:49

Putea sa fie un nou Hagi, dar n-a avut noroc, pacat!

Vlady (150 comentarii)  •  19 noiembrie 2014, 12:12

Meciul asta cu danezii au demonstrat ca echipa poate juca chiar mai bine fara Sanmartean.

Mirceacelbatran (663 comentarii)  •  19 noiembrie 2014, 12:16

Si acei care nu il plac pe Iordanescu trebuie sa recunoasca faptul ca Nationala cu el pe banca joaca alt fotbal decat cel urat din vremea lui Piturca.

Bimbo (206 comentarii)  •  19 noiembrie 2014, 12:21

Uite ca am avut dreptate ca Keseru trebuia bagat in locul lui Stancu inca din meciurile anterioare.

un roman patriot (36 comentarii)  •  19 noiembrie 2014, 14:10

Antrenorii nu la-u placut pe Sanmaritean asa cum nu-l plac nici pe Sapunaru. Cine a avut de pierdut? evident fotbalul romanesc. Felicitari iordanescu, n-am mai vazut Romania jucand asa frumos de 15 ani. Doamne ajuta.

marius (1 comentarii)  •  19 noiembrie 2014, 15:29

.. un fel de Ioanitoaia la bătrânețe!

Comentează