Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Keșeru și Filip, restul datori!

De acord cu antrenorul Stelei că vîntul puternic și ploaia torențială i-au împiedicat pe elevii lui să arate tot ce știau, de ce erau în stare, în deplasarea din Portugalia. Dar nu împărtășesc părerea lui Gâlcă, exprimată după partidă și […]

sâmbătă, 8 noiembrie 2014, 9:51

De acord cu antrenorul Stelei că vîntul puternic și ploaia torențială i-au împiedicat pe elevii lui să arate tot ce știau, de ce erau în stare, în deplasarea din Portugalia. Dar nu împărtășesc părerea lui Gâlcă, exprimată după partidă și repetată ulterior, că Steaua merita să cîștige returul cu Rio Ave! Dimpotrivă, logic ar fi ca Steaua să admită că a avut șansă. O echipă care egalează în prelungiri, ce a reușit Filip în minutul 90+4, se poate socoti norocoasă. Vrea, nu vrea, trebuie să se considere așa.

Veți replica însă că, după ce a deschis scorul, Rio Ave a luat conducerea cu 2-1 dintr-un penalty scos din burtă de arbitrul Borski, mai vechi client al campioanei noastre. Corect, polonezul s-a grăbit să dicteze 11 metri, deși am auzit specialiști susținînd că a avut acoperire regulamentară.  Concret, Tarantini a exagerat ținerea și a dramatizat căderea, dar Papp și-a încolăcit adversarul și l-a tras de umăr în jos. Fie forță disproporționată, fie neglijență, fie ambele, deci posibil penalty!

Dincolo de această fază controversată, s-ar cuveni să apreciem că rezultatul obținut de Steaua la Vila do Conde a fost peste prestația echipei. O prestație de nota 6 spre 7, modestă , dar scuzabilă și în ideea răspunsului dat de Rio Ave, o garnitură harnică și ambițioasă. Oricum, nu atît de slabă cît au taxat-o unii.

Steaua a avut destule probleme, create și de ea însăși, deoarece nu i-a ieșit jocul la mijloc, unde Sînmărtean, Chipciu și Cr. Tănase au rămas datori. În măsura în care cei dintîi au reclamat starea vremii și a terenului, Tănase a lăsat impresia aceluiași fotbalist de salon, previzibil și fără explozie, lesne de citit și de blocat. A transpirat, dar cu folos minim. Din pricina serviciului defectuos, al mijlocașilor, vîrful Keșeru a primit foarte puține mingi. Ia calculați, ce realizări deosebite a avut golgeterul stelist în afara superexecuției de la 1-1?! De numărat pe degetele unei mîini, atît.

Centrînd la golul-spectacol al lui Keșeru și izbutind egalarea din final, Lucian Filip a fost considerat, absolut just, MVP-ul partidei. Din nou de acord, dar cu observația că, deși eroul întîlnirii, Filip s-a dovedit mai bun în faza de atac decît în cea de apărare. În ultima s-a mai bîlbîit, s-a plasat uneori greșit, de aceea n-aș fi convins că Gâlcă, evident inspirat în titularizarea lui Filip, chiar a găsit înlocuitorul ideal pentru Latovlevici. Să avem răbdare, Lucian cel mic să mai demonstreze.

În sfîrșit, e greu de priceput cum jucători valoroși ca Szukala și Prepeliță, cu vastă experiență, se expun în așa fel încît, aflați în buza suspendării, să ia ușor cartonașul galben care să-i trimită în tribună pentru meciul următor. Concret, pentru duelul de la Aalborg, decisiv în perspectiva calificării și pe parcursul căruia absența celor doi se va resimți, va costa. La luciditatea băieților săi, la nevoia lor de a se autocontrola, Gâlcă mai are de lucrat.

Pentru că a iubi pe cineva, valabil și pentru suporterii roș-albaștri, înseamnă să-i vezi nu doar calitățile, ci și defectele. Chiar dacă primele sînt, cazul Stelei, mai numeroase.

Comentarii (36)Adaugă comentariu

Damian (2 comentarii)  •  8 noiembrie 2014, 10:10

tanase,, cel mai tare nr 10 din istoria fotbalului mondial,,

Stra Luce Nthory de Nord (273 comentarii)  •  8 noiembrie 2014, 10:21

asa e, dar Galca nu vorbeste niciodata de arbitri, ghinion sau tramvai !

vlad (140 comentarii)  •  8 noiembrie 2014, 10:31

Da, Keseru nu a facut NIMIC in afara de sutul de la gol, iar acolo centrarea a fost perfecta. Pe alocuri a fost chiar penibil.

marcel sfetcu (1 comentarii)  •  8 noiembrie 2014, 10:51

Domnule Ioanitoaia, sunt un stelist ponderat de cam 50 de ani , dar o ecipa ca Steaua – pastrand proportiile – nu se poate plange de arbitraj, orice s-ar intampla pe teren. Sa te bucuri de un egal cu o echipa muncitoare, dar modesta si sa critici arbitrajul, asta nu e de demnintatea Stelei.
In alta ordine de idei, fara a fi un expert in ale fotbalului, sincer, am vazut la Rio Ave un fotbalist fabulos, cu un nume fabulos : Tarantini. Noi. cu respect, n-am avut asa ceva pe teren !
Pe Galca nimeni nu are dreptul sa-l judece, fie de face bine sau rau, pentru ca sta pe scaunul unor Halagian , Iordanescu, Dumitriu, Reghe si multi altii la fel de valorosi ca ei. Scaunul asta – iarasi pastrand proportiile si vazandu-ne lungul nasului – e similar cu scaunul de antrenor al Realului !

alex (5 comentarii)  •  8 noiembrie 2014, 11:02

domnu Ovidiu…chiar nu va este rusine??? de ce nu comentati de dinamo??? sau chiara asa de zero au ajuns incat nici nu aveti ce comenta despre ei…de ce mereu loviti in STEAUA ???? daca ai comenta despre toate echipele la fel nu as spune nimic…dar mai nou doar STEAUA …MAI LASATI-NE IN PACE !!!

lord belial (434 comentarii)  •  8 noiembrie 2014, 11:18

sint stelist, dar, de data asta, sint de acord cu batrinul ziarist.
chipciu, sanmartean, tanase = linie moarta; nu le-ar strica niste banci de rezerva?
filip ok in atac, subtire in aparare; pare mai determinat, nu insa si ma bun decit lato
rio ave modestuti, dar peste alde dinamo, astra, petrolub, tre sa specificam si asta
iar steaua a jucat prost de la mijloc in sus, ce tot o frecam atit. doar ca, echipa cu exprienta in cupele europene, a jucat prost si i-a iesit un rezultat ok. asta inseamna sa fii echipa mai puternica – si cind joci prost, tot o scoti cumva la capat.

PS: un rusescu sus acolo cu keseru ar fi fost mult mai letali, ii mai iei apararea lui muresan, acum, dupa suspendarea record?

Agamitza (13 comentarii)  •  8 noiembrie 2014, 11:40

Badie Ioanitoaia, toti stim ca esti lipsit de gandire profunda si logica. Daca te refereai la meciul Stelei inclinam sa-ti dau dreptate dar generalizand, eu consider ca ai pierdut inca o data ocazia sa taci. Cu teama ca nu vei intelege iti propun sa-ti injchipui ca o echipa ia gol dintr-un penalty acordat pentru ca un jucator cade in careu din cauza unei rafale de vant iar pe percursul meciului are 5 mari ocazii si 3 bare. Pana la urma egaleaza in ultimul minut de prelungiri. Intrebarea mea este: matale ii permiti antrenorului sa considere ca puteau castiga?

Ducu (121 comentarii)  •  8 noiembrie 2014, 11:54

Analiza excelenta. Nea Ovi, nu te lua dupa mintile inguste ale unuia ca alex #5 pentru ca articolul nu e un atac impotriva Stelei. Articolul e obiectiv.

q (2 comentarii)  •  8 noiembrie 2014, 11:57

la meciul cu dinamo..balaj a gresit grav..nu a dat penalty la filip la centrarea in care keseru, caruia ii trebuiesc 10 ocazii sa dea un gol…

liviu (333 comentarii)  •  8 noiembrie 2014, 12:00

Agamitza, daca tu crezi ca Steaua MERITA sa castige cu Rio Ave cum a declarat Galca atunci inseamna ca amandoi ati vazut alt meci. Dupa cum a declarat-o, Dl Ioanitoaia e ziarist si nu suporter,deci, nu scrie numai ce e pe placul suporterilor.

Mos Martin (54 comentarii)  •  8 noiembrie 2014, 12:05

Nu are dreptate maestrul Ioanitoaia, ci stelistii…Steaua a fost furata iar ca in codru si merita sa bata la 2-3 goluri diferenta ca de atatea ori a intrat in careul advers…Fratioare, voi v-ati invatat cu temenelele ziaristilor de casa si cand va spune unul adevarul pica cerul pe voi…Nota 10 pentru articol…

dinu (427 comentarii)  •  8 noiembrie 2014, 12:10

Sa ii multumiti lui Dumnezeu ca a iesit asa, nu sa faceti pe desteptii. Ioanitoaie incearca sa va deschida ochii, dar nu are cui, unii din voi sunteti orbi si surzi la orice argument.

DD (2 comentarii)  •  8 noiembrie 2014, 12:17

Domnul Ioanitoaia, daca judecam corect sa spunem si ca primul gol a venit dintr-o lovitura libera in urma unui fault care nu a existat ! Nu a fost fault la lovitura libera din care s-a marcat primul gol ! La penalty, nu a fost penalty ! Adica 9 arbitrii din 10 nu dadeau penalty acolo !

Si daca iei doua goluri din doua, ambele pe greseli de arbitraj, ai dreptul sa spui orice !

Stră Luce Nthory de Nord (273 comentarii)  •  8 noiembrie 2014, 12:34

Ce nu a oservat nimeni: punctul de la Rio Ave nu ne ajuta cu nimic ! Refaceti calculele (considerand ca danezii nu ne bat cu 7 – 0) !

Vlady (150 comentarii)  •  8 noiembrie 2014, 12:41

@DD, tu ai fost multumit de jocul Stelei? Daca raspunsul e da, s-a inchaiat discutia.

Franz (406 comentarii)  •  8 noiembrie 2014, 12:44

Nu realizez de ce sunteti porniti contra domnului Ioanitoaia. Incaerca sa va spuna adevarul, iar voi refuzati sa il acceptati.

Craiu (67 comentarii)  •  8 noiembrie 2014, 12:47

Nea Zovi, numai dumneata si cu Craciunescu puteati vedea 11 metri la Papp. Sa va luati de brat si sa defilati prin Ghencea.

pax (36 comentarii)  •  8 noiembrie 2014, 14:03

Subscriu la observatia cu cartonasele. Fara Szukala si Prepelita va fi foarte greu la Aalborg, unde se va decide calificarea. In caz ca nu ia punct acolo Steaua e ca si iesita din carti pentru ca ii va fi mai usor lui Aalborg sa bata pe Rio Ave decat Steaua pe Dinamo Kiev. In caz de infrangere la Aalborg va fi pa.

Vasca (166 comentarii)  •  8 noiembrie 2014, 14:07

Nu mi s-a parut fault la Papp dar asta nu modifica prea tare situatia de fapt. Steaua nu a facut un joc stralucit si critica dlui Ioanitoaia e indreptatita. Ma asteptam la mai mult de la Sanmartean si de la Chipciu ca in privinta lui Tanase sunt lamurit de cativa ani. E altul care pacaleste fotbalul pe bani multi.

Zorro (67 comentarii)  •  8 noiembrie 2014, 14:14

Punctul luat in Portugalia e important si…inutil. Steaua nu are voie sa piarda la Alborg si daca bate punctul de la Rio Ave nu are nicio valoare.

aham (140 comentarii)  •  8 noiembrie 2014, 14:44

cred ca e o apreciere blanda la adresa lui tanase. e degeaba pe teren, asta e cel mai jalnic numar 10 din istoria stelei, cred ca nici la echipe din seria 2-a n-ar face multi purici cu randamentul lui. pt mine e un mister cum de-l considera lumea fotbalist

CCC (137 comentarii)  •  8 noiembrie 2014, 16:46

In principiu, articolul este destul de echilibrat. Poate ne spuneti si noua care sunt acei „specialisti” car au vazut penalty la Papp…
In alta ordine de idei, Steaua nu mai joaca deloc eficient in ultimul timp. Jucatorii sunt crispati, mai ceva decat pe vremea cand finantatorul ii urmarea, fara sa-i vada in dungi … . Daca reusim sa inscriem repede, este destul de bine, altfel, ne cam chinuim, inclusiv cu echipe fara pretentii. Ca si in meciul de la Tg. Mures, unde, lasand de-o parte duritatile extreme ale jucatorilor locali precum si maniera de arbitraj care a influentat evident rezultatul, kiar si cu 3 schimbari efectuate in primle 30 de minute, Steaua nu si-a creat prea multe ocazii (nu punem la socoteala penalty-ul la Tanase, nu fluiera arbitrul, nu e penalty!). Ori cand ai pretentii de echipa mare, nu te chinui cu adversari „mici” si rezervele ar trebui sa joace cel putin la fel de bine ca titularii! (teoretic, evident). Cam toti componentii echipei au ramas datori la capitolul realizari, in opinia mea, singura exceptie adevarat fiind Arla.
Cand ma uit la un meci al Stelei, indiferent cu cine joca, traiesc cu impresia ca toti joaca din amintiri, de pe vreme lui Reghe, dar incearca sa puna in practica pe teren si ce le cere Galca. Adica un soi de joc destul de haotic si de cele mai multe ori, rezultatele se datoreaza mai mult hazardului (a se citi norocului, in cazul celor bune!) decat stiintei jocului. Ne bazam prea mult si asteptam executi de exceptie de la Sanmartean, Rusescu si Keseru, iar daca lor nu prea le iese, nimic nu se mai leaga….
Asta este, Steaua are antrenor si acesta este direct respunzator pentru rezultatele echipei.
P.S. Stam destul de rau la capitolul pregatire fizica, domeniu la care excelam campionatul trecut si care a ajutat achipa sa-si domine adversarii.

Claudiu (1 comentarii)  •  8 noiembrie 2014, 17:27

Buna tuturor! O singura remarca vreau sa fac: la ce fotbal avem in Romania, la cat de jos a ajuns nivelul de joc si de investiții este o adevarata minune ca se mai fac puncte in Europa! Steaua face cinste in primul rând numelui pe care îl are. In rest, cine mai scoate de la noi capul in Europa? Respect tuturor, cu un dor sincer de adevăratele derby-uri din trecut când si Dinamo, si Rapid,si Craiova, si Piteștiul contau…

Craciun (19 comentarii)  •  8 noiembrie 2014, 17:36

Mai lasati-ma cu zestrea lui Reghe, o banalitate ridicata la rangul de axioma. Se vede in Arabia ce mare antrenor e sotul i,presarei palmier.

Freddy RE (34 comentarii)  •  8 noiembrie 2014, 17:58

Bravo Nea Ovi.
Tare. N-am citit, dar tare.
Nentori, te rog, acu’ elaboreazā pārerea ta, cā știi bine cā de-aia intrā poporu’ aici.
PS Ce zici de Nil Muce? Vrea UCL anul asta. Cred cā racket-ul rus are nevoie de translatori noi.

MZM (390 comentarii)  •  8 noiembrie 2014, 21:09

Tot timpul presa noastra bolsevica (majoritara, nu-i asa?) gaseste motive sa-i critice pe cei de la Steaua. Cand castiga, stramba din nas ca „a invins, dar n-a convins”, ca „n-a stralucit” etc., iar cand pierde e mare…veselie! Desigur, cu Rio Ave Steaua a jucat slab si punctul obtinut e poate mai mult decat merita. Pe de alta parte, cred ca Steaua ar trebui sa se concentreze pe castigarea campionatului si nu pe calificarea in primavara EL. O eventuala calificare i-ar aduce numai necazuri: jcuri mai multe (la trei zile), deplasari obositoare, jucatori accidentati, fapte care s-ar repercuta negativ in jocurile ei din Liga 1. Staful Stelei trebuie sa aiba acest curaj de a se concentra pe un singur obiectiv, atat timp cat, cu ecipa actuala, nu poti spera sa ajungi in finala EL. Alergatul dupa doi iepuri nu este recomandabil nimanui!

Nelu Ploiesteanu (213 comentarii)  •  8 noiembrie 2014, 21:26

@Freddy #25. Sunt sigur ca nu ai citit. Se vede ca nu obisnuiesti.

kappa (8 comentarii)  •  9 noiembrie 2014, 0:06

Steaua a jucat slab in Europa anul acesta.

6-0 acasa cu Aalborg a fost un scor mincinos: inainte ca Steaua sa inscrie si apoi sa se descatuseze, danezii au avut 2-3 ocazii singuri cu portarul, scapati frontal; doar inspiratia si talentul lui Arlauskis i-a salvat.

La Kiev, Steaua a fost surclasata de Dinamo-ul local.

Meciul de acasa cu Rio Ave a fost castigat prin inspiratia lui Rusescu (sut din afara careului la golul doi); dar si Rio Ave a avut destule ocazii de gol. Jocul Stelei a fost neconvingator.

In deplasarea din Portugalia, Steaua a ramas din nou datoare.

Urmeaza deplasarea in Danemarca. Aalborg este cu orgoliul ranit. Aalborg a castigat cu Dinamo Kiev (3-0) si are prima sansa sa castige acel meci decisiv pentru calificarea in primavara europeana. Steaua a jucat slab in toate deplasarile din Europa anul asta, astfel ca m-as mira daca ar putea obtine mai mult de un egal.

Grupa s-a complicat; daca nu-i bati pe Rio Ave in deplasare, cum o sa-i bati pe Aalborg mai ales cand acestia vor sa demonstreze ca meciul de la Bucuresti a fost un accident.

Singurul lucru care pare a merge in favoarea Stelei este faptul ca Dinamo Kiev va veni la Bucuresti deja calificata de pe primul loc si poate juca cu echipa a doua.

O calificare care parea probabila cu 70-80% la Bucuresti dupa 6-0 cu Aalborg a revenit in zona unui 50% initial.

Cheetah (2118 comentarii)  •  9 noiembrie 2014, 0:50

Important e sa ne calificam in primavara, vom vedea daca reusim, eu zic ca DA.

Dumitrescu Simona (1 comentarii)  •  9 noiembrie 2014, 7:51

Ce autoritate , ca jurnalist de sport , poate sa mai aiba dl. Ioanitoaia , care a sustinut frecvent si fervent varianta Mititelu a echipei de fotbal din Craiova . Acum Mititelu e pe mana procurorilor iar C.S. Craiova , CraiOlguta , este in liga 1 cu rezultate bune .

andrei (2 comentarii)  •  9 noiembrie 2014, 9:04

tanase a fost si este cel mai slab jucator al stelei si mai este luat si la nationala [a fost,cred ca nu va mai fi la nationala]!

Marcello (83 comentarii)  •  9 noiembrie 2014, 14:25

@dumitrescu#30. Cauta-ti de drum ca nu despre Craiova e vorba acum. Iar Ioanitoaia a avut dreptate ca Mircea Sandu a dat in Craiova. Dupa mintea ta nu ar trebui sa se scrie nimic despre Steaua pentru ca Gigi si Meme sunt in arest. Vorbesti prostii.

gino (513 comentarii)  •  9 noiembrie 2014, 14:45

Cum dumneavoastra nu scrieti nimic despre cafteala incasata de Mircea Badea? Ma dezamagiti profund si definitiv.

Steaua-1986-forever (16 comentarii)  •  9 noiembrie 2014, 14:59

Perfect de acord cu articolul dumneavoastra domnule Ioanitoaia insa imi permit sa va critic folosirea excesiva a expresiei „au ramas datori”. Sincer, va citesc in mod regulat si vad aceasta expresie cel putin o data la 2-3 articole. Parerea mea este ca ar trebui evitata folosirea pana la saturatie. In rest, din nou ati fost un gentelman si ati „omis” sa spuneti direct ca domnul Galca este foarte putin antrenor si asta cam incepe sa se vada din ce in ce mai des in ultima perioada. Cu toate victoriile din ultima vreme, cu tot locul 1 pe care e Steaua, etc… am impresia ca Galca si-a cam aratat limitele in cateva partide cu adevarat importante.

Alecu (52 comentarii)  •  9 noiembrie 2014, 17:41

Un articol cinstit. Se vede ca dlui Ioanitoaia nu ii pasa de parerea fanilor. Ii infrunta ca nimini altul.

House (9 comentarii)  •  10 noiembrie 2014, 16:50

E nasol cand ti se spune asa adevarul in fata, nu? Dl Ioanitoaia o face si nu prea sunteti in stare sa acceptati ca are dreptata!!

Comentează