Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Suporterii și măsura

Afirmația mea că Istvan Kovacs ar trebui suspendat cîteva săptămîni, nu luni în șir, după meciul ASA-Steaua, 1-0, i-a încins pe simpatizanții campioanei. Pe mulți i-a și indignat. Acuzînd “măcelul” de la Tg. Mureș, ei au solicitat, precum internautul care […]

joi, 30 octombrie 2014, 9:42

Afirmația mea că Istvan Kovacs ar trebui suspendat cîteva săptămîni, nu luni în șir, după meciul ASA-Steaua, 1-0, i-a încins pe simpatizanții campioanei. Pe mulți i-a și indignat. Acuzînd “măcelul” de la Tg. Mureș, ei au solicitat, precum internautul care a iscălit pe gsp.ro steaua-1986-forever, excluderea din arbitraj a vinovatului. “Intenție evidentă și furt calificat”, a postat aham, iar ccc a cerut “să se meargă pînă la eliminarea din arbitraj”. Același steaua-1986 a și explicat de ce: “Fiind recidivist, mi se pare o glumă să stea pe bară un număr de etape. E ca și cum un criminal în serie (subl.mea) e lăsat liber în loc să fie băgat în pușcărie pe viață. Kovacs se va întoarce și va continua să fure cum s-a obișnuit”.

Deși am învățat să ascult și să respect orice părere, consider deplasat un asemenea mod de a pune problema. Practic, unui abuz, dacă putem numi astfel prestația sub orice critică a “centralului” din Carei, i s-ar răspunde cu alt abuz.

Indiscutabil că Istvan Kovacs a greșit grav. Cu atît mai grav cu cît a greșit invariabil contra Stelei, pe care a dezavantajat-o flagrant în măcar două situații-cheie: cînd nu l-a eliminat pe Mureșan și cînd n-a dictat penalty la Tănase. În paranteză fie spus, nu se impunea roșu la Stăncioiu deoarece mingea plecase în lateral. Erori incontestabile însă pentru care e de așteptat ca arbitrul din Carei să plătească scump.

Dar atît, nu mai mult. E forțat, o exagerare, să propunem ca lui Kovacs să i se taie capul, să fie tras pe roată, pus la zid. Cum n-a omorît pe nimeni, să ne abținem să facem din țînțar armăsar, iar din lovirea unui adversar, cazul lui Mureșan, mai puțin al lui N’Doye, care n-a urmărit să-l calce pe Keșeru, un proces de intenție ori un capăt de țară. Să avem grijă, să păstrăm măsura și calmul, să nu sărim calul! Și nici să nu confundăm poziția unui ziarist cu cea a unui suporter. Obligatoriu, percepțiile lor diferă.

Personal, m-am străduit să promovez mereu o atitudine echilibrată, de înțelegere, chiar de toleranță. În numele căreia nu m-ar mira ca fanii Stelei să mă ia din nou la întrebări și chiar la înjurături. Îmi asum acest risc, care nu mă împiedică însă să-i întreb, fie și din cealaltă latură a baricadei, de ce ei nu s-au revoltat și atunci cînd s-a întîmplat ca arbitrii s-o favorizeze clar pe Steaua?! Că s-a tot întîmplat, nu-i așa?!

Pe parcursul sezonului anterior s-au consemnat în contul formației din Ghencea 20 de decizii de arbitraj pro și numai 6 împotrivă, bilanț grație căruia campioana a ocupat locul 1 în clasamentul echipelor avantajate. De pildă, în etapa a 10-a, la Vaslui – Steaua, 0-1, S. Colțescu i-a ajutat pe bucureșteni cu amîndouă mîinile: l-a eliminat aiurea pe Cerniauskas și ușor pe Madson, n-a dat penalty pentru gazde! În partida de la Galați, 1-1 în etapa a 17-a, I. Dima i-a refuzat Oțelului un 11 metri vizibil și de pe Marte, apoi nu l-a eliminat, cum merita, pe Pintilii.

Să mă scuze atît de nervoșii suporteri ai roș-albaștrilor, dar unde erau atunci de nu s-au scandalizat și n-au cerut excluderea arbitrilor?!

Comentarii (223)Adaugă comentariu

star01 (27 comentarii)  •  30 octombrie 2014, 19:40

PT”OMAR”:”TE DAI ARAB ” CAND TU ESTI O NESIMTIRE DE BOANGHINA….GEOGRAFIC,SUNTEM MAI APROAPE DE LUMEA ARABA DECAT DE TERITORIILE DE UNDE ATI MIGRAT VOI IN EUROPA….NESIMTITULE,PRIMA DATA STUDIAZA LIMBA ROMANA,LIMBA OFICIALA IN TARA CARE ITI ACORDA DREPTURI!!

star01 (27 comentarii)  •  30 octombrie 2014, 19:45

PS:Domnule Ioanitoaia,nici in „Kosovo-ul” lui gheorghe stefan nu se arbitra in halul asta…..nu uitati ca”acest pui de dac” are antecedente clare vizand relatia cu acel club,multiplu campion,castigator de cupe si supercupe CU JAPCA…SA NE AUZIM CU BINE SI SA FIM SANATOSI,SI NOI SI FOTBALUL ROMANESC!!

star01 (27 comentarii)  •  30 octombrie 2014, 19:49

@CFR ATLANTA:esti ‘ofensiv rau”…de ce nu ar urma si Arpi pe langa cei citati de tine?…SI DESI TE INTELEG CA ESTI IN STATE(SAU POATE NU) TE ROG RESPECTA GRAMATICA LIMBII ROMANE….”IN REST E SECURISTII DINU,NICOLAE…SUNT DOI DECI NU”E”!!

georgearthur (6 comentarii)  •  30 octombrie 2014, 19:51

Mare este gradina ta Doamne ! De la,,,marii ziaristi la ultimii paznici . Pune-ti mana pe gramatica limbii romane si lasati comentariile celor care stiu sa scrie si gandesc sanatos !

tony-s (3 comentarii)  •  30 octombrie 2014, 20:03

D-le Ioanitoaia din pacate imbatraniti si nu o faceti deloc frumos…asa cum d-l Lucescu vede peste tot doar furturi ale arbitrilor exact in aceiasi masura dvs. i9nchideti ochii atunci cand se produc incidente violente care daca ar fi avut loc inafara gazonului se lasau cu arestarea agresorilor…..muresan,n’doye…..nici macar nu conteaza ca vorbim de Steaua, de jucatori de nationala care nu vor putea evolua pt. prima reprezentativa si astfel indirect avantajand ungaria atat de iubita a d-lor kovacs,paskany,miriuta….

tony-s (3 comentarii)  •  30 octombrie 2014, 20:18

Sunt convins ca nu va fi exclus kovacs din arbitraj – va sta cel mult 4-5 saptamani pana la sfarsitul turului, din retur va arbitra etapa de etapa iar in cel mult un an va fura din nou pe Steaua.

Comunicatele frf,lpf et comp sunt praf in ochi pentru a mai linisti opinia publica iar ioanitoaia et comp se vor stradui din rasputeri sa spele hotul.

dlq1 (35 comentarii)  •  30 octombrie 2014, 20:55

Cu astfel de articole Domnule Ioanitoaia , nu faceti decat sa incurajati jocul dur si de la dur la brutal spre violent. Ce vor intelege arbitrii si jucatorii din campionatul nostru (jucatori care -multi din ei- nu au sufiv=cienta scoala si/sau educatie) ca este permis jocul de intimidare si brutal pentru echipe precum CFR, ASA sau U Cluj. Brasovenii care fac si ei parte din acelasi areal geografic nu beneficiaza de aceeasi clementa a arbitrilor sau toleranta a jurnalistilor dLe Ioanitoaia. Steaua actualmente a fost sfartecata de jocul subrural al maidanezilor Muresan sau n2e sau cum s-o numi negrul ala spurcat. de f multa vreme ungurii romanesti vor raul fotbalului din Romania si mai ales acum cand suntem inaintea nationalei (maghiare) lor la fotbal !!. Nu cred ca aveti ceva cu STEAUA ci asa cum sustineti sunteti neutru, deci ganditi neutru va rog dLe Ioanitoaia. A fost un joc inspaimantator sub aspect al violentelor admise de arbitru CONTRA STELISTILOR. Cand a fost vorba de un fault de joc al stelistilor gata ROSU E CORECT ??? Sa auzim de bine !!

17 Nentori Tirana (871 comentarii)  •  30 octombrie 2014, 21:08

#123 SO

merci. Succes si tie. Vezi, nici nu stiu al cui esti.

Azi dezbatem macelul de la Mures, nu cel de la Bacau.
In cap trebuia sa ai o ordine, sa le iei pe rind, altfel ajungi ca Miriuta: ” stai putin ca si aia au facut si dres…”

Ce-ar fi sa discute Hitler cu Stalin: „stai putin ca tu ai omorit mai multi. Ba nu, tu.”
Tot deviem de la subiect, ca scuza, apoi ne plingem ca nu e nimeni pedepsit. Caci cert este: vine si rindul vostru sa intrati in abator.

Paveliu (1 comentarii)  •  30 octombrie 2014, 21:29

Taceti dreacu din gura ca toti jucatorii vostri „macelariti” la Tg Mures joaca bine mersi cu Dinamo. Voua chiar nu va e rusine.

Alan (2 comentarii)  •  30 octombrie 2014, 21:47

Aici nu e vorba de greseli. Au mai fost si cazuri cand Steaua a fost dezavantajata dar nu s-a facut atata tam-tam. Aici e vorba de maniera de arbitraj care a fost partinitoare intr-un mod grosolan. Practic toate fazele dificile au fost judecate intr-o singura directie. In afara de asta, faptul ca arbitrul a permis jocul la intimidare practicat de targ-mureseni a fost strigator la cer. Fiecare contact era la limita accidentarii si cu toate acestea, fluierasul nici macar nu a avertizat jucatorii sa se potoleasca. Nesimtirea de care a dat dovada arbitrul a fost jignitoare, nu faptul ca Steaua a fost dezavantajata.

MZM (390 comentarii)  •  30 octombrie 2014, 21:52

Domnule Ioanitoaia, spunand „Incontestabil ca Istvan Kovacs a gresit” mistificati adevarul! Kovacs nu a gresit, a facut-o intentionat, vorba lui Craciunescu: „Kovacs a fost trimis la TG. Mures in misiune, sa-i rada pe cei de la Steaua”! Cand doi jucatori de la Steaua sunt atacati in mod criminal, cand nu aveau mingea, de catre adversari (Muresan si N’Doye), iar centralul nu ii elimina, se mai poate vorbi de greseala arbitrului??? Inca o afirmatie, cel putin surprinzatoare, pe care o faceti: „Cum I. Kovacs n-a omorat pe nimeni… sa nu facem din tantar armasar”. Domnule Ioanitoaia, n-a omorat pe nimeni dar e partas la tentativa… prin tolerarea si, deci, incurajarea jocului brutal, peste orice limite, al celor de la ASA. Keseru a avut o comotie cerebrala de nu-si mai amintea nimic la spital. Poate ramane cu sechele pe toata viata, iar Rusescu isi poate pierde un ochi. In aceste conditii dv. il absolviti de vina pe Kovacs spunand ca a gresit???!!! Sa fim seriosi, ori nu ati vazut meciul, ori nu vreti sa vedeti realitatea! Aici nu este vorba de a fi sa nu suporter al unei echipe, ci de a dori sa vezi, pe teren, fotbal nu macel! De asemenea finalul articolului nu va onoreaza. A spune ca in alte jocuri si Steaua a fost avatajata de arbitri e un argument pueril, de suporter inrait, nu de ziarist obiectiv. Daca Steaua a primit pe nedrept una sau mai multe lovituri de la 11 m. se justifica… scoaterea ochiului lui Rusescu si calcarea pe cap a lui Keseru?! Imi pare rau, ma asteptam sa luptati cu hotarare impotriva brutalitatilor de pe terenurile de fotbal si, mai ales, imptriva arbitrilor… trimisi in misiune!

mihai ionescu (1 comentarii)  •  31 octombrie 2014, 0:17

daca credeti ca a gresit,va doresc sa simtiti durerea pe care o simte rusescu ,care va trebui sa poarte masca din cauza unui golan precum gabi muresan,sau ce simte claudiu,care va purta casca,din cauza unui gamster,sau era hamster?

sim (56 comentarii)  •  31 octombrie 2014, 0:21

Sunteti deplasat d-le Ioanitoaia. Nu trebuie sa cerem totala obiectivitate spectatorilor. E suficient ca fiecare galerie sa reclame greselile fata de echipa ei. Iar ZIARISTII SI COMISIILE sa le condamne pe TOATE cele adevarate. Nu sa „moaie” vina arbitrului cu asemenea pretentii. Acest arbitru putea declansa , Doamne fereste, mari nenorociri la Trgu Mures. Mai incercati odata…?

Nelu_Antonescu (17 comentarii)  •  31 octombrie 2014, 1:28

Ce se intampla cu ziaristul pe care l-am stimat o viata? De la critica continua impotriva lui Burleanu si pana la aceste ultime 2 postari absolut lamentabile, referitoare la partida de la Tg. Mures, eu unul nu va recunosc. Poate a venit timpul sa agatam bocancii in cui. Nu stiu daca a-ti citit toate aceste 200+ comentarii… Incercati cel putin #103 Passcu, #104 Niculae49, #159 Serban sau #176 Bogdan. Pacat… Ma simt ca unul care tocmai a pierdut un parinte.

Alexandru (1 comentarii)  •  31 octombrie 2014, 5:30

Draga Ovidiu, voi începe prin a declara ca indiferent de ce ai scris în acest articol, te stimez în mod deosebit. Locuiesc în Cluj si sunt un iubitor al sportului în general si al fotbalului în special.
Doresc sa-mi exprim indignarea privind unele aspecte legate de macelul fara precedent de la partida ASA – Steaua. Istvan este un demn reprezentant al arbitrilor afiliati mafiotului Arpi din Kolozsvar si misiunea sa a fost de a favoriza jocul extrem de dur al gazdelor. Iar baietii de la ASA Maros Vasarhely au primit sarcina de partid sa lichideze fizic principalele guri de foc ale Stelei care – ca din întâmplare – erau si componenti ai echipei nationale a României.
Cu alte cuvinte, mafiotii au dorit sa împuste 3 iepuri dintr-un foc : sa reduca forta ofensiva a Stelei si implicit sa dea posibilitatea CFR sa se apropie de primul loc, sa favorizeze o victorie pt. ASA si sa diminueze potentialul echipei nationale a României.
Pentru aceasta „executie în direct”, responsabilul principal s-a camuflat bine, neavând curajul sa iasa la lumina rampei. L-a delegat în schimb pe Istvan, care sub pavaza ecusonului FIFA a comis un act criminal si antinational, facându-se ca nu vede bestialitatea cu care au fost agresati jucatorii oaspeti. Sa nu uitam ca Steaua este principalul furnizor de jucatori pentru nationala si ne reprezinta în competitiile europene de foarte multi ani aducând puncte importante tarii pentru coeficientul UEFA.
Claudiu a suferit o comotie cerebrala grava – care putea avea efecte funeste – fiind calcat pe cap în mod deliberat de elefantul mizerabil ON, care nu numai ca nu l-a ferit – desi ar fi putut s-o faca, dar si-a îndesat si mai bine crampoanele în craniul adversarului cazut deja la pamânt. A fost în mod clar un act criminal premeditat. Urmare comotiei, lui Claudiu i-a fost afectat puternic sistemul nervos central, nu-si mai aducea aminte unde se afla, îsi pierduse vederea, era incapabil sa se mai tina pe picioare etc.
Raul, abia intrat în joc în locul colegului accidentat, a avut parte de un „tratament special” din partea recidivistului GM. Acesta, sarind pentru a intra în posesia balonului, a observat ca si Raul urmarea sa intre în posesia mingii si l-a lovit cu bestialitate cu cotul în pomete, foarte aproape de ochi, provocându-i o fractura grava într-o zona extrem de sensibila a capului. Un alt act criminal savârsit cu sânge rece de un recidivist înrait, care fara scrupule i-a periclitat viata si integritatea corporala a partenerului sau de întrecere sportiva, care „si-a permis” sa lupte pentru castigarea unui balon într-o zona a terenului lipsita de orice pericol pentru poarta gazdelor. A fost un gest de o cruzime fara margini, absolut inutil si total nejustificat, care de s-ar fi petrecut oriunde în lume, ar fi fost sanctionat drept un atentat la integritatea corporala si chiar la viata unei persoane. Este bine cunoscut faptul ca o lovitura cu cotul poate fi considerata ca o lovitura aplicata cu o arma alba, putând avea efecte extrem de grave, cauzând chiar decesul persoanei agresate. In acest caz, medicii au stabilit ca Raul trebuie operat în procedura de urgenta, existând riscul sa-si piarda vederea.
Cred ca orice alte comentarii legate de celelalte nenumarate interventii brutale – la intimidare – ale gazdelor asupra jucatorilor oaspeti, tolerate sistematic de arbitru, nu-si mai au rostul.
Cât despre neacordarea unui penalty clar ca lumina zilei pentru oaspeti si – culmea – sanctionarea pentru o presupusa simulare a lui Tanase, orice alt comentariu este de prisos privind prestatia tendentioasa a întregii brigazi de arbitraj.
Este imperios necesar sa se ancheteze de catre organele în drept cu toata seriozitatea evenimentele petrecute la Tg. Mures si sa se ia masurile cele mai severe pentru a descuraja producerea pe viitor a unor situatii atât de grave pe terenurile de fotbal.
Guvernul României, Ministerul Sportului, ar trebui sa creeze un cadru legal adecvat pentru asigurarea unui climat de non-violenta si respect reciproc între competitori pe arenele sportive din tara, daca FRF nu se manifesta cu suficienta eficacitate.
In nici un caz, evenimentele tragice petrecute la Tg. Mures nu trebuie minimalizate, ci condamnate cu fermitate de media si de toti iubitorii fenomenului sportiv. Sa fie foarte clar pentru toata lumea : adversarii nu trebuie considerati dusmani pe care trebuie sa-i extermini, ci parteneri de întrecere, iar între cele doua echipe trebuie sa predomine respectul reciproc si colegialitatea.
Sa spunem un NU hotarât oricarei manifestari de violenta fizica, verbala sau de orice natura, atât pe terenurile de sport cât si în afara lor !

utraian (123 comentarii)  •  31 octombrie 2014, 6:48

cateva saptamani?
greseala CU INTENTIE nu necesita „suspendari”.
Ci executari! In cazul nostru excluderea din arbitraj!
D-voastra cereti 2-3 saptamani suspendare, pentru ca mai apoi sa revina mai negru decat era…
Despre ce vorbim aici?
Asta e ca Moggi, sau ca arbitrii controlati de Moggi!!!!!
Daca i-ai prins, i-ai scos..altfel te mananca daca esti slab

emil (28 comentarii)  •  31 octombrie 2014, 7:17

Fara indoiala ,arbitrii nu trebuie judecati si suspendati de catre suporteri sau ziaristi. Totusi, am sa pun o intrebare : daca la orice intreprindere sau gazeta, un slujbas da rateuri in mod constant, ce masura ia conducera ? Il cearta ? E plin cimitirul cu oameni de neinlocuit !

ion c (8 comentarii)  •  31 octombrie 2014, 7:47

Mare dezamagire sa citesc asa un articol de la un ziarist pe care il respectam. Imi pare tot mai clar ca undeva sus s-a pus gand rau echipei Steaua, ca sa se submineze pariotismul romanilor, vazut cu ochi rai de stapanii lumii (aceiasi care l-au impins in fata pe Burleanu de curand, pe marinar mai de mult, etc).

ing.CPV (32 comentarii)  •  31 octombrie 2014, 8:16

Asafotbal,asa divizie,asa ARBITRAJ.
Cine a adus aceste nulitati sa joace fotbal in Romania, o Romanie cu atatea vedete in majoritatea sporturilor? Si acesta pt.ca nu se face CURATENIE in privinta HOTILOR si a BORFASILOR.
In curand vor arbitra FEMEILE , unele care nici n-au dat (poate)cu piciorul in minge.Dar „daca-i ordin ,cu placere”.In fond este PROMOVAREA FEMEILOR=
Cu toata stima pe care I-o port dlui Ioanitoia, parerea mea este ca, daca se constata ca a facut-o INTENTIONAT, trebuie pedepsit exemplar. Si prostia
se plateste.

omar (33 comentarii)  •  31 octombrie 2014, 9:48

Un bun ziarist trebuie sa scrie ,realitatea chiar daca de multe ori e dureroasa.Bravo lui Ioanitoaia ,numai ca domnul de mai sus a pus o intrebare,,UNDE IERATI,, cand de foarte multe ori arbitrii au avantajat echipa voastra?.Voi sante-ti invatati sa auziti numai ce v-a convine si daca nu e real.Sante-ti ,robotii, lui Gigi programati numai intr-o directie ,nu sante-ti rationali va place sa va imbatati cu apa rece.Edestul ca cineva sa scrie ceea ce vreti voi sa auziti si devine o vedeta.Un adevarat ziarist e asa cum e Ioanitoaia ,,imi ridic palaria in fata lui.Inainte asa domnule Ioanitoaia si nu uita ca ,,NU MOR CAII CAND VOR CAINII,,.

17 Nentori Tirana (871 comentarii)  •  31 octombrie 2014, 9:53

#215 Alexandru

Respect. Macel premeditat, cum rar am vazut. Nu violentei.
Totusi pina la potiticienii, organili si guvernul care sa asigure climatul necesar activitatilor sportive civilizate, mai sint multi altii inainte. Chiar tu esti unul dintre ei.
Sper ca nu mai ai asteptari de la guvern ?

pensionar (7 comentarii)  •  31 octombrie 2014, 10:27

Probabil ca acel club la care se refera un domn, a facut cu -VALIZA-10 puncte in liga canpionilor, marele club de care nu ai voie sa te atingi nici in grupele ligii canpionilot nu a intrat.Daca patriotismul, drgostea de tara, romanismul este numai steua, si sa o preslavrsti, inseamna ca sportul nu e sport, e canpanie nationalista, si ura inpotriva altelor echipe.UNFE E-RESPECT-NOO RASCISM???????SCIS PE BENERE??????

gigispaima (2 comentarii)  •  31 octombrie 2014, 12:45

Domnule Ionitoaia,

Este adevarat, s-a gresit si in favoarea Stelei, destul de mult. Dar in toata aceasta forfota creata, nu ati reusit sa „vedeti” nemultumirea suporterilor. S-a insistat asupra penalty-ului la Tanase? NU! Rosu la Parvulescu? NU! Nemultumirea este strict legata de faulturi criminale, NESANCTIONATE corespunzator sau deloc!

Toate cele bune!

Comentează