Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

La mustață

Deși Arena Națională l-a întîmpinat cu acoperișul tras, publicul nu s-a înghesuit la confruntarea dintre Steaua și Rio Ave. Au venit la stadion numai 15.000 de spectatori, asta din pricina vremii cîinoase, dar și deoarece s-a crezut că formația lusitană, […]

joi, 23 octombrie 2014, 9:30

Deși Arena Națională l-a întîmpinat cu acoperișul tras, publicul nu s-a înghesuit la confruntarea dintre Steaua și Rio Ave. Au venit la stadion numai 15.000 de spectatori, asta din pricina vremii cîinoase, dar și deoarece s-a crezut că formația lusitană, adevărat, debutantă în cupele continentale, e slabă, necompetitivă. Cum ratase precedentele două întîlniri de Europa League și nu reușise să marcheze nici măcar o dată, lumea trăia cu impresia că adversara campioanei noastre a pierdut lupta încă înainte de a o începe. În ciuda numelor sonore din lotul ei, Marcelo, Lopes, Pinto, Boas ori Boateng, toți însă departe de valoarea omonimilor, Rio Ave părea victimă sigură. Condamnată să încaseze, în stilul lui Aalborg, o căruță de goluri.

Din fericire, steliștii au gîndit altfel și nu i-au luat pe portughezi la preț de matineu. Într-o formulă inedită, fără Varela și fără Chipciu, incomplet restabiliți și menajați, cu Rîpă fundaș dreapta și cu Papp în centrul liniei de fund, cu un singur închizător, băieții lui Gâlcă au început vijelios. Repede, în minutul 17, au trecut în avantaj: Lato parcă a pus cu mîna mingea pe fruntea lui Rusescu, iar acesta a reluat imparabil, sub bară.

Pe fondul ușoarei dominării a Stelei, nepermis de relaxată însă în unele faze defensive, a replicii curajoase, dar sterile a lui Rio Ave, cu o imensă ocazie irosită în minutul 30, același Rusescu a închis en fanfare prima repriză. A făcut 2-0 printr-un șut viclean, cu pămîntul, tras de la douăzeci de metri.

Legat de asta, se cuvine remarcată inspirația lui Gâlcă de a-l titulariza pe autorul dublei în spatele lui Keșeru, mai degrabă la serviciu decît la finalizare. Alt tehnician l-ar fi preferat probabil din start pe Stanciu. Spre lauda lui, golgeterul veritabil care e Rusescu a demonstrat încă o dată că posedă ca nimeni altul arta de a apărea în joc cînd, unde și cum trebuie.

Impresia era că Steaua și-a asigurat liniștea și că, grație ei, a cîștigat partida. Iluzie însă întrucît, expediind o rachetă la vinclu, Del Valle a readus-o pe Rio Ave în meci, oarecum împotriva cursului acestuia. Steaua a simțit pericolul. A strîns rîndurile și a simplificat acțiunile, numai că, din păcate, apărarea și-a mai dat de cîteva ori în petic. A fost nevoie ca Arlauskis să intervină providențial. Duelul s-a încins, a ieșit la rampă și Sînmărtean, mai discret decît de obicei, Cr. Tănase a continuat să transpire, dar nu și să impresioneze, au părăsit gazonul Ad. Popa și Rusescu, iar tabela de marcaj nu s-a mai modificat.

Astfel, cu destule emoții și chiar cu un dram de noroc, mai puțin la barele lui Stanciu, Steaua s-a îndreptat spre o victorie realizată mai greu decît au scontat suporterii ei, cu momente dramatice, însă muncită, meritată, prețioasă.

Comentarii (54)Adaugă comentariu

Mos Martin (54 comentarii)  •  24 octombrie 2014, 16:29

Adevarul e ca Ruse joaca mai bine decat Stanciu oriunde il pui, cred ca si in poarta. Inteligenta alegerea lui Galca.

Gellu (26 comentarii)  •  24 octombrie 2014, 18:53

Bine ca s-a terminat asa…
Meci trait cu sufletul la gura pana la fluierul de final al arbitrului. Orice echipa cu un varf de atac de valoare, ca si in cazul lui Aalborg, ar fi castigat lejer la Bucuresti,contra Stelei.Cred ca apararea a devenit marea problema acum la Steaua, mai putin bravul Arlauskis, care, in mod evident, are principalul aport la castigarea celor 2 meciuri de acasa ale Stelei. Chiar imi fac griji pentru Steaua, cand nu vor mai fi Sukala si Arlauskis in echipa.
Dar, nu va faceti griji: am gasit solutia! Tanase, indispensabil Stelei, va fi reprofilat…evident nu portar, ci fundas dreapta, daca tot nu-l cumpara nimeni, sa ne scape de el. Toata admiratia pentru efortul fizic depus de Tanase, dar, sa fiu iertat, nu are ce cauta in atacul Stelei, sau, doar o data la 15 meciuri este posibil sa dea un gol, insa deja este o mare problema: cum sa stie Galca in ce meci sa-l introduca in teren?
Tare mi-e teama ca daca va mai juca asa in urmatoarele 3 meciuri din grupe, Steaua s-ar putea califica doar datorita golaverajului superior.
Cat despre primavara europeana, pe altadata.
PS. Imi pare sincer rau de Astra, la ce jucatori are si cat de slabi au fost scotienii aseara, numai un antrenor „orb” putea sa piarda acest meci.
Mare dreptate are patronul cand este nemultumit de ce se intampla cu aceasta frumoasa echipa.

yako (2 comentarii)  •  24 octombrie 2014, 19:41

D-le Ioanitoaia,frumos comentariul dvs.STEAUA este singura echipa care pe alocuri ne mai reprezinta undeva.Nu mai este ce a fost cum nu mai este nici fotbalul romanesc…Nu putem cere baietilor ceea ce nu pot,nu sunt stelist dar sunt roman.Daca Steaua se califica din grupe,respect si le doresc succes.Dar ce este mai important…ca am ajuns sa ne comperam ce echipe de trei lulele,si sa ne bucuram,cand Steaua punea probleme unor mari cluburi europene,Acum ne bucuram cu ce avem.

Nelu Ploiesteanu (213 comentarii)  •  25 octombrie 2014, 0:53

@Gabriel #49. Adevarul supara si doare. Chiar daca pustilor nu le place stilul direct folosit de D. Ioanitoaia fara inflorituri, Dl Ioanitoaia are meritul de a spune lucrurilor pe nume. Steaua a batut-o pe Rio Ave cu noroc si in mod dramatic.

Comentează