Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Fără glorie, dar bine ș-așa!

Dacă Paatelainen a început meciul de la Helsinki cu aceeași garnitură cu care terminase sîmbătă partida de 1-1 cu Grecia, Pițurcă a schimbat 4 jucători și 5 posturi față de egalul cu Ungaria din aceeași zi. Că l-au obligat forma […]

marți, 14 octombrie 2014, 11:06

Dacă Paatelainen a început meciul de la Helsinki cu aceeași garnitură cu care terminase sîmbătă partida de 1-1 cu Grecia, Pițurcă a schimbat 4 jucători și 5 posturi față de egalul cu Ungaria din aceeași zi. Că l-au obligat forma și indispoziția unor jucători sau că a fost hotărîrea lui, contează mai puțin. Important e că PLUSUL DE OMOGENITATE AL GAZDELOR s-a văzut aseară în prima repriză, pe parcursul căreia, surprinzător de cuminți, „tricolorii” au stat mai mult la cutie.

Cine și-a imaginat că nordicii se pricep doar la hochei pe gheață, la schi și la sărituri de la trambulină și-a dat seama repede că s-a păcălit. Cîțiva dintre elevii lui Paatelainen, în frunte cu Moisander și Eremenko, au arătat că știu și cu balonul rotund, cu „coțofana”. Într-adevăr, „naționala” lor nu-i una de temut, însă nu-i nici de neglijat. Vînjoasă, muncitoare, aleargă din răsputeri, a învățat să paseze și să pună presiune, A PROGRESAT SERIOS. E o echipă onorabilă din eșalonul secund al fotbalului continental, o echipă de mîna a doua.

Din păcate, acestui adversar modest trupa lui Pițurcă i-a răspuns aproape o repriză cu un joc lipsit de entuziasm, de lumină și de spectacol. PREVIZIBIL, ANOST, ȘTERS. Într-un cuvînt, neconvingător. Deși Chipciu și Pintilii au încercat unele ruperi de ritm, iar Torje cîteva șarje, repriza s-a încheiat cu un 0-0 ce trebuie să-i fi nemulțumit pe finlandezi, ceva mai iuți, mai insistenți, mai periculoși. Totuși, CEA MAI CLARĂ OCAZIE A PRIMEI REPRIZE i-a aparținut lui Hoban, care a șutat alături.

Consemnată imediat după pauză, intrarea lui Sînmărtean ne-a făcut să sperăm că, urmînd exemplul șefului de orchestră, „tricolorii” vor schimba registrul și, o dată cu el, tabela de marcaj. N-AM SPERAT DEGEABA, Stancu reluînd cu capul în gol mingea trimisă din corner de Sînmărtean. Deoarece Ring va primi 3 minute mai tîrziu al doilea cartonaș galben, părea că soarta meciului s-a decis.

Spre satisfacția noastră, așa s-a și întîmplat. În ciuda faptului că finlandezii s-au împăcat greu cu ideea înfrîngerii, însă n-au avut de ales, românii s-au instalat la cîrma partidei și n-au mai plecat de acolo. Mobilizați de un Sînmărtean care parcă nu lovește mingea, ci o dezmiardă, băieții lui Pițurcă au ținut liniile sus și, recîștigîndu-și siguranța de sine, au reușit chiar să mărească diferența la 2-0. A ÎNSCRIS ACELAȘI B. STANCU, SERVIT DE ACELAȘI SÎNMĂRTEAN, FELICITĂRI AMBILOR!

Să convenim că n-a fost nici victoria cea mai ușoară, nici cea mai frumoasă. Numai că, indiferent cum e obținută, o victorie înseamnă trei puncte și trebuie tratată ca atare. Cea de la Helsinki, fie și realizată fără glorie, ARE MERITUL DE A NE MENȚINE ÎN CĂRȚILE CALIFICĂRII. Scopul scuză mijloacele, nu?

Comentarii (56)Adaugă comentariu

goghe (38 comentarii)  •  15 octombrie 2014, 14:44

Domnule Ioanitoaia, cine isi imagineaza ca nordicii se pricep in 2014 numai la sporturi de iarna traieste inchis in lumea lui de liga lui mitica.
Cine se uita la fotbal in general, nu se mira prea mult. Daca faceti un sondaj de opinie printre ziaristii din redactia dumneavoastra care sint jucatorii cu cele mai multe assist-uri din noul sezon in primele 5 ligi din Europa sint convins ca putini vor stii cine se afla pe locul 2.

Gica (4 comentarii)  •  15 octombrie 2014, 14:48

Prima repriza am fost varza, noroc cu a doua repriza, sunt de acord cu dvs in ceea ce spuneti!

allenatore (9 comentarii)  •  15 octombrie 2014, 14:50

din punct de vedere tehnic, finlanda este o echipa repetenta. noi avem o echipa sinistra imposibil de privit

Stef49 (59 comentarii)  •  15 octombrie 2014, 21:59

Bun meci. Cam timizi initial, dar Samirtean a facut ce trebuia si Stancu a fost efficient. Bravo. Cred ca Irlanda de Nord e de batut.

israelian (73 comentarii)  •  16 octombrie 2014, 6:10

Nene Ovidiule,suntem confraţi de vârstă.Din Israel se vede că nu aveţi antrenori DELOC! Dacă descoperiţi o glorie ca Dobrin sau Hagi…abia la 34 de ani….şi ţineţi un jucător pe bancă care marchează de 6 ori în aelaşi meci de liga I-a…..mă scuzaţi sunteţi penibili şi voi reporterii sportiovi cu paka…paka.

israelian (73 comentarii)  •  16 octombrie 2014, 6:16

….Şi încă ceva…nene Ovidiu. Hoban a jucat excelent ambele meciuri .El având rolul de a destrăma un atac advers la 30 de metri de poartă.A făcut-o cu brio ,dar asta nu ai ochi matale să remarci deloc.Şutul care era să fie gol a fost un BONUS pentru Holban,dar rolul său a fost cel spus de mine.Nene Ovidiu, cred că ai obosit cu vederea ….

Comentează