Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Arbitrul, BGS și banchetul

Nu din cauza lui William Collum a pierdut România două puncte cu Ungaria, dar adevărat e și că scoțianul a arbitrat slab, anapoda. Pe “tricolori” i-a umplut de cartonașe, măcar pe Gardoș și pe Grigore i-a sancționat degeaba, pe cînd […]

luni, 13 octombrie 2014, 3:35

Nu din cauza lui William Collum a pierdut România două puncte cu Ungaria, dar adevărat e și că scoțianul a arbitrat slab, anapoda. Pe “tricolori” i-a umplut de cartonașe, măcar pe Gardoș și pe Grigore i-a sancționat degeaba, pe cînd cu maghiarii s-a dovedit indulgent. L-a iertat pe J. Varga de al doilea avertisment, implicit de eliminare, plus că a inventat lovitura liberă din care Dzsudzsak a înscris în minutul 82.

Fără a-l scuza pe Tătărușanu, care n-a intuit direcția șutului, “centralul” trebuie socotit coautor al egalării în condițiile în care Chipciu nu l-a faultat pe Dzsudzsak, ci acesta a căzut din alergare. Sincer, Collum nu mi s-a părut de rea-credință, el mi-a lăsat impresia unui arbitru limitat, mediocru, lipsit de har.

Afirmă unii, am auzit și am citit, că arbitrii au început să ne poarte sîmbetele de cînd Mircea Sandu, încă membru în Comitetul Executiv UEFA, a ieșit din peisajul autohton trecut pe linie moartă de actuala conducere federală, ba și repudiat. Pasămite, după dispariția Nașului, fluierașii ne ard pe unde ne prind. Nu știu ce să zic, să mai vedem.

Din păcate, și întîlnirea de sîmbătă s-a desfășurat sub semnul violenței suporterilor, unguri și români deopotrivă. Dacă primii ne interesează mai puțin, ai noștri au scăpat iar caii în lucernă!

Pe lîngă că s-au încăierat între ei, cu jandarmii, cu polițiștii și cu agenții BGS, firma răspunzătoare de ordinea din stadion și din jurul acestuia, ultrașii români au aruncat în neștire cu petarde și cu fumigene. Două petarde au căzut la picioarele arbitrului adițional din fața Peluzei Sud!

Din pricina posesorilor de bombe și de tiribombe, Arena Națională a semănat uneori cu un teatru de război, cu o linie a frontului. Decisiv va fi ce-au notat în rapoartele lor englezul Barry Bright (observatorul de joc) și neamțul Michael Kuchenbecker (ofițerul cu securitatea) despre incidente. De anticipat că FRF va suporta o amendă usturătoare, dar e posibil, chiar de așteptat, ca forul continental să dicteze și suspendarea terenului. Iarăși sincer, o astfel de pedeapsă n-ar trebui să mire. După faptă și răsplată!

De acord că nu-i ușor să stăpînești 50.000 de oameni. Nu există pădure fără uscături, iar unii vin la fotbal numai pentru scandal, pentru bătaie. Pe de altă parte, e inadmisibil că s-au putut introduce pe stadion materiale pirotehnice în cantități industriale! Deși BGS va încasa pentru serviciile prestate duminică “peste 100.000 de euro”, conform secretarului general FRF, agenții săi nu și-au făcut datoria, în sensul în care i-au controlat pe spectatori formal ori, și mai grav, nu i-au controlat deloc! Multe persoane au declarat asta. Ca atare, BGS ar trebui să se simtă cu musca pe căciulă. Complice. Vinovată.

În fine, Mircea Sandu a fost adesea arătat cu degetul pentru că organiza la partidele “naționalei” ospețe de anvergură pentru a-și asigura simpatii și voturi. Să nu vă imaginați că Răzvan Burleanu, care a promis solemn că va reduce cheltuielile de protocol, a renunțat la zaiafete, la bairamuri, la banchete. Nu, la meciul cu Ungaria, în așanumitul sector VIP, aproximativ două mii de invitați au mîncat și au băut ca la o nuntă împărătească, fără să bage însă ceva la plic. De, o atenție oferită de Nașu’ cel tînăr.

Comentarii (62)Adaugă comentariu

Rictus (3 comentarii)  •  14 octombrie 2014, 13:42

„iar unii vin la fotbal numai pentru scandal, pentru bătaie”. OK bun si nimeni nu face nimic?!

Citind afirmatia de mai sus, mi-am aduse aminte de treaba cu SIVECO si Microsoft. Pe vremea cand se intampla asta puteai sa intrebi pe oricine din domeniul IT din Romania ca sa afli invartelile din aceasta afacere (adica era o treaba cunoscuta de toata lumea). Au trebuit sa treaca ani de zile si sa fim in preajma alegerilor prezidentiale pentru ca cineva sa se sesizeze ca e cazul sa identificam vinovatii si sa luam masuri.

La fel si cu huliganii. Stim de fiecare data la ce incidente sa ne asteptam, ii cunoastem si pe asa zisii suporteri care sunt de fapt infractori de drept comun, dar asteptam probabil sa moara cineva (asa cum s-a intamplat anul trecut in Italia) pentru a trece la masuri de preventie.

Prea ne-am obisnuit ca anormalul sa devina normalitate…

Hai Romania!

vasco (363 comentarii)  •  14 octombrie 2014, 13:42

Pe viitor ,meciul cu ungurii ar trebui organizat la Cluj.Pe langa ungurii din Ungaria ar veni si bozgorii nostri,in numar zdrobitor,asa ca nu ar mai fi deloc probleme.Ar fi o gingasie si o prietenie…de mai mare dragul.

scarface (3 comentarii)  •  14 octombrie 2014, 14:33

Chipciu a obtinut un penalty „romanesc” la Pireu, dar nu a evitat faultul (usor, e adevarat) de sambata. Tot el s-a repezit ca besmeticul la portar de a luat si galben, asta dupa ce tot meciul s-a plimbat…Si la noi, in Liga cerseste fault sau se mira cand e avertizat. E mereu chemat la microfon (o fi considerat destept???) si da declaratii aiuristice si agresive.
Arbitru la fost OK (aproape…)
BGS… exces de zel, raspuns la exces de violenta si obraznicie al ultrasilor

vasco (363 comentarii)  •  14 octombrie 2014, 15:23

Vorbeste pentru tine,penibil si milog esti tu!Si cu „natia”ta,caci sigur nu esti roman.

vasco (363 comentarii)  •  14 octombrie 2014, 15:24

Mesajul e pentru@Alin ,45.

Cristi (17 comentarii)  •  14 octombrie 2014, 16:39

Cea mai tare faza: arbitrii ne poarta sambete de cand Mircea Sandu a fost trecut pe linie moarta de federatie!!! Chiar ne crezi niste retarzi,nu-i asa?

Ted (8 comentarii)  •  14 octombrie 2014, 17:05

Prima inconstienta acuzabila este a FRF care a oferit pachete de bilete galeriilor. Tot FRF a pus apoi in vanzare senin biletele invecinate galeriilor. Cumparatorii de buna credinta n-au stius in ce intra.
Cei din galerii cauta sa se bata cu jandarmii si cu fortele de ordine doar atunci cand sunt in grup compact, oamenii simplii nu vor scandal.
Ce s-a intamplat mai departe tine de mentalitatea jandarmilor si a celor de la BGS. Cand conflictul putea fi inca aplanat, ei au ales sa foloseacsa gazele lacrimogene, o adevarata idiotenie.
Mai departe au fost situatii penale, in care jandarmii prezenti ar trebui acuzati oficial pentru 2 lucruri:
1. abuz de putere
2. neinterventie in fata unei fapte penale evidente (pentru a proteja spectatorii neagresivi) atunci cand agentii BGS dadeau in stanga si in drepata fara sa mai conteze in cine si pentru ce.
Pentru aceste 2 lucruri, in orice tara din Europa civilizata, seful dispozitivului de jandarmi facea puscarie, iar comandantul jandarmeriei era istorie (ori isi dadea demisia, ori era demis).

franz (406 comentarii)  •  14 octombrie 2014, 17:06

vasco, sunt de partea ta. Si mie mi s-a parut ca e senegalez din Senegal.

Abcde (206 comentarii)  •  14 octombrie 2014, 17:12

@alin #45. Pari mai greu de cap. Se pune problema la nivelul echipei nationale, nu la al echipelor de club. Cu privire la galbene Ioanitoaia are dreptate, ne-a dat vreo doua trei fortat. Dar nu el a influentat rezultatul final ca nu i se poate imputa ca momaia de Tata a scapat sapunul in baie.

AliBaba (223 comentarii)  •  14 octombrie 2014, 17:15

Hai ca pleaca Piturca, vine Boloni si o,luam de la capat cu cearta. Desi am vusat mereu sa avem antrenor francez la nationala.

Eugen Borbely (18 comentarii)  •  14 octombrie 2014, 17:35

Lăsând la o parte arbitrajul, BGS, Jandarmeria, întreb: dacă nu sunt permise materialele pirotehnice pe stadion, de ce le aduc unii? Nu e nimic complicat în asta. Unii nu vor altceva decât să creeze probleme pentru că asta îi caracterizează. Şi atunci se pune altă întrebare: de ce nu sunt identificaţi şi interzişi pe stadioane? Pe viaţă! Indulgenţa şi ignoraţa nu duc decât la anarhie. Există lege, trebuie aplicată. Şi pentru spectatorii turbulenţi, şi pentru BGS, şi pentru Jandarmerie, şi pentru FRF. Restul sunt poveşti…

Ovi (5 comentarii)  •  14 octombrie 2014, 18:55

Cristi, nu va crede, sunteti. De aia multi nici nu intelegeti ce a scris.

Comentează