Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

“Naționala” iar datoare

În repetate rînduri, echipa României s-a salvat prin rezultat, nu prin prestație. Dezamăgea, dar obținea un scor care împingea evoluția în plan secund. Așa s-au petrecut lucrurile și în meciul cu Ungaria, la capătul căruia trebuie să socotim egalul de […]

luni, 13 octombrie 2014, 8:35

În repetate rînduri, echipa României s-a salvat prin rezultat, nu prin prestație. Dezamăgea, dar obținea un scor care împingea evoluția în plan secund. Așa s-au petrecut lucrurile și în meciul cu Ungaria, la capătul căruia trebuie să socotim egalul de 1-1 ca un rezultat bun pentru noi.  Firește, slab față de ce-am așteptat, echitabil însă, corect, în raport cu ce s-a întîmplat pe gazon. Să recunoaștem că ne-a zburat glonțul pe la ureche!

Dacă echipa a jucat cu ambiție și forță o repriză, mulțumitor, nu senzațional, cum va aprecia Chipciu, ea s-a stins ca lumînarea după pauză și, împinsă în jumătatea proprie, a tremurat serios. Deși mediocri, ungurii au profitat de retragerea “tricolorilor” și mielușeii lui Dardai au devenit dintr-o dată lupi. Fără ajutorul nostru n-ar fi izbutit însă niciodată, noi i-am ajutat să reintre în meci, le-am ridicat mingea la fileu!

Evident că în urma războiului se reped vitejii să-l critice pe Pițurcă ori chiar să-l beștelească. De data asta însă selecționerul o merită deoarece nu i-a ieșit nimic. Nici garnitura de start, nici strategia, nici schimbările. I-a lipsit inspirația.

I se poate reproșa că, temător, a început cu doi închizători și a terminat cu ei. Că l-a ținut 84 de minute în teren pe Maxim, anonim ca și Chipciu. Amîndoi au transpirat degeaba. Că, surprinzător și regretabil, l-a înlocuit pe Sînmărtean, cel care reușise momente de reală virtuozitate, încîntătoare. Mai departe, că l-a păstrat pînă la final pe autorul golului, pe Rusescu, care n-a cîștigat nici măcar un duel în repriza a doua! Peste ceilalți s-au situat veteranii Sînmărtean și Raț, interesant, cei mai în vîrstă componenți ai lotului!

În rest, toți au decepționat mai mult ori mai puțin. Tătărușanu a avut o singură minge de apărat și a scăpat-o în poartă, iar după ce a intrat Tănase, jocul nostru a pierdut din viteză și din conținut, din lumină. A murit.

Greu de spus ce a gîndit Pițurcă și de ce a acționat astfel. Dacă Sînmărtean a vrut el să iasă sau dacă selecționerul a decis așa ca să-l menajeze pe stelist pentru Helsinki. Inițial, jucătorul a spus una, apoi a dat-o la întors! Oricum, dacă Sînmărtean va fi titular marți, vom trage concluzia că Pițurcă a încurcat calculele. Că a greșit.

Nu vom ști cu precizie nici de ce “tricolorii” au făcut pasul înapoi după reluare. Aceștia au mărturisit că nu Pițurcă a ordonat retragerea, ci că ei s-au simțit storși, epuizați. N-avem de ce să nu-i credem pe Chipciu și pe Maxim, ceea ce nu-l disculpă pe antrenor. Întrucît nu contează ce cere sau nu cere acesta echipei, ce o învață, ce îi recomandă. Contează ce și cum arată echipa, de ce-i ea capabilă. Or, din păcate, “naționala” României a arătat rău sîmbătă și a rămas din nou datoare.

Fără să dramatizăm egalul cu Ungaria, situat parcă mai aproape de înfrîngere decît de victorie, trebuie să-l privim cu seriozitate și chiar cu îngrijorare, nu să-l bagatelizăm ca Pițurcă! Doar și în ideea că, dacă se va repeta în Finlanda, îi va transforma pe băieții noștri din favoriții grupei în niște outsideri ce vor sta, în stilul minimal din campaniile anterioare, la ce-o da Dumnezeu. La mîna altora și la mica ciupeală.

Comentarii (43)Adaugă comentariu

Alexyo (4 comentarii)  •  13 octombrie 2014, 8:57

Domnule Ioanitoaia,
Dupa meciul cu Grecia ne povesteati ce mare antrenor este domnul Piturca. Am scris si atunci la dumneavoastra pe blog ca a fost o conjunctura total fericita: o nationala a Greciei slaba, la start de sezon, nepusa la punct cu pregatirea iar noi o nationala muncitoare, fara floricele si fara Tanase si Goian. Tanase si Goian de care Piturca nu vrea sa se dezica. 2 jucatori expirati (Goian are totusi 34 de ani, iar Tanase eterna speranta).
Cand schimbi un Sanmartean cu Tanase si un Maxim (desi slab Maxim) cu un Stancu desi ai 2 inchizatori si 1-1 pe tabela + un Rusescu inexistent in a 2 a repriza, iti dai seama cam care este nivelul „marelui Piturca”.
Cand ai 2 jucatori de viteza precum Torje si Enache pe banca tu joci cu Tanase care are frana de mana trasa din nastere. La 1-0 pe contra-atac am fi fost letali cu cei 2 in benzi.

Mishu (35 comentarii)  •  13 octombrie 2014, 9:08

Ma bucur ca nu il mai sustineti pe Satana. El e primul vinovat de scor si de evolutie.

Coaje (4 comentarii)  •  13 octombrie 2014, 9:09

LoooL! Sa ma ierte nea Ovi dar nu era el cel care ne explica cu cateva zile in urma cum are Romania avantaj ca Ungurii si-au schimbat antrenoru? Cand Laci (nu Lotzi cum nea Ovi scrie) Boloni spunea ca ungurii au un atu ca si-au schimbat antrenoru, nea Ovi facea ironii ieftine. Hai nea Ovi lasa-ne ca esti departe de a intelege faptul ca Romania la ora actuala cu sau fara Piturca este 0 in fotbalul mare.

Haplo (25 comentarii)  •  13 octombrie 2014, 9:10

http://blogsport.gsp.ro/ioanitoaia/2014/09/08/hai-sa-tragem-in-pi%c8%9burca/

Dumneavoastra, comentatorii de fotbal cu vechime, ati inceput sa fiti depasiti putin de fotbal.

Piturca NU ESTE DE NATIONALA. Mai are sclipiri, are si noroc, dar asta nu este suficient.

un constănţean (1 comentarii)  •  13 octombrie 2014, 9:24

Piţurcă a avut ocazia să batem Ungaria, la fotbal, la noi acasă, şi a făcut tot posibilul să nu ne iasă, de prost ce e, şi eu asta nu îi pot ierta. Să începi cu Goian…de ex.

MARGELATU (91 comentarii)  •  13 octombrie 2014, 9:24

Analiza e destul de corecta de data aceasta.

PITZI nu cunoaste…si si-a aratat limitele din nou! 🙁

EL ar trebui sa stie si sa foloaseasca cei mai in forma jucatori…sa faca schimbarile cele mai potrivite etc…Ori el a facut niste schimbari imposibil de explicat.

De obicei imi place Tanase, dar joci cu Tanase care nu a jucat mai nimic la Steaua in ultimul timp?

STANCU era cea mai buna schimbare?
KESERU pe banca tot meciul cand e cel mai in forma marcator?

PITZI continua sa fie INCOMPREHENSIBLE! AS juca cu Chirices inchizator…de exemplu! In nici un caz pe dreapta!? 🙂

cetateanu turmentat (328 comentarii)  •  13 octombrie 2014, 9:24

Nea Ovi, sa avem pardon, da’ cu imnul cum a ramas ?

maigret (49 comentarii)  •  13 octombrie 2014, 9:26

Piturca e RUSINEA fotbalului romanesc!Poate cel mai PENIBIL antrenor din istoria Nationalei!Si Tadici,de la handbal,ar fi castigat meciul asta!Si eu sunt Taur,ca zodie,ca si el,dar eu am si RUSINE,nu numai orgoliu nemasurat si de nimic justificat!Amintiti-ne,va rugam,Maestre,un SINGUR joc exceptional facut de Nationala lui pitzurca!Multumesc.

MARGELATU (91 comentarii)  •  13 octombrie 2014, 9:26

Corect Alexyo!

Un antrenor (214 comentarii)  •  13 octombrie 2014, 9:31

Bai Coaje pai tocmai asta scrie Dl Ioanitoaia de vreo 10 ani ca suntem zero dar voi intelegeti numai ce vreti.

whiteredarad (59 comentarii)  •  13 octombrie 2014, 9:36

Interesante multe dintre comentarii. Eu unul cred urmatoarele : Tatarusanu a fost neinspirat,doar acolo putea de ungurul;apararea de bine,de rau a mers; Pintilii foarte slab,a picat fizic (de ce oare ?),iar Hoban a luat galbem repede si nu a jucat ,decat la distrugere. Chipciu,slab,el a facut faulturi nesabuite,inutile,trebuia schimbat,Maxim si Sanmartean -cit au jucat- au facut-o bine. Cei care i-au schimbat au fost foarte slabi (mereu slab,dar folosit-Tanase,inutil, Stancu). Rusescu ,de bine , de rau a dat 2 goluri,deci nota bene. Piturca a revenit la teama lui ancestrala, mel e vinovat de retragere,de schimbari. Si asa,din favoriti,vom avea mari probleme (am vazut Finlanda-Grecia,nordicii,fara mari veleitati tehnice,dar pun o9sul si alearga). Nu cred sa batem acfolo ,in Nord

vasile (1 comentarii)  •  13 octombrie 2014, 9:40

Lasane Piti cu barbutul tau. Prea mare caciula pentru mintea ta.

Valjean (52 comentarii)  •  13 octombrie 2014, 9:40

@Coaje #3. Mai lasa-ne cu Laci asta al tau, ce mare fotbal au aratat ungurii cu Dardai antrenor? Zero, dar le-am facut noi jocul.

Calin (37 comentarii)  •  13 octombrie 2014, 9:44

Analiza obiectiva. Cu imnul s-a cantat doar pana la refrenul ala razboinic cu pe ei, pe ei, pe mama lor. Vreo doua minute si atat iar lumea nu prea a observat.

mihai231 (20 comentarii)  •  13 octombrie 2014, 9:48

mda subscriu, eu care am tinut mereu parte lui Piturca ma dezic de acea neinspirtaie a mea…pai cum sa-l ti frate pe Keseru pe banca???…pai Keseru, Rusescu si Snmartean faceau ravagi daca primul ar fi intrat din primul minut…dar keseru nu a intrat deloc…api cum au spu si ceilalti..Torje care este i forma si da o caruta de goluri pe undeeste a fost tinut pe banca ca si Enache…aestia doi trebuiau sa intre imediat ce l-a scos pe Sanmartean…daca a fost bine sau nu ca l-a scos pe Sanmartean su eu as fi gandit aici ca si antrenoru…am nevoie de Sanmartea cu finlandezii…are 34 de ani imi perimt sa-l odihnesc…dar trebuia sa faca socotelile cum trebuie…Tanase nu a jucat de o cauta de ani…deci schimbarile lui Piturca au fost de toata jena…vroia sa inchida jocul cand trebuia desfasurat pe benzi…aceasimentalitate romaneasca de 100 de ani..sa bagi autobaza in poarta, si este singura chestiune care o imputez lui Piturca:friica!…ii tremura chilotii in fund de frica!….insa cel mai important lucru..probabil jucatorii au avut aceasi vina cu antrenorul, odata cu schimbarea lui Sanmarttean nu au mai avut un lider in teren si iata ca au cedat psihic si nu fizic cum se spune, si absenta unui alt lider pe care l-am avut la meciul cu, grecii Marica ar fi un alt argument..!!Lipsiti de aportul liderului din prima repriza au cedat terenul adversarului, insa ce ar mai fi de spus, o saptamana inainte de meci am arborat pe siturile de sport, ca problema noastra mare va fi Marica, am spus o saptamana intreaga inaintea partidei si aproape nimeni nu imi dadea dreptate, Marica macar ca lider si atacant care a trrecut prin mai multe campionate ar fi schimbat soarta acestei partide, nu stimca nu a jucaty insa eu cred ca cu Marica in teren s-ar fi terminat acelasi rezultat ca si anul trecut, si nu doar ca..Marica este un mare…mare atacant, este un atacnt bun dar este lider in teren, si asta este suficient, insa daca tu nu ai un lider dupa ce l-a scos pe Sanmartean cum sa emiti pretentii sa bati, insa ca de obicei romanu se da in petec …de o luna dureaza scandalu asta intre Marica si Raducanu la care presa in lipsa de ocupatie si subiecvte tari de can-can sta la colturi si rade, sau mai rau sta si aplauda…aceasi mentalitate orientala si neprofesionista care exista in Romania…si lui Raducanu sa-i mai astupe gura cineva, nu o fi Marica mare atacant dar este un liderul unei generatii pierdute…sau .”generazione persa!”, si doar el …putea ajuta cu adevarat in aceasta partida si macar partial schimbariile care trebuia sa faca Piturca, acele schimbari pe care le-am amintit mai sus…..

Milica (53 comentarii)  •  13 octombrie 2014, 9:49

Unii iar confundati jurnalistii cu chibitii. Piturca putea fi laudat dupa meciul cu Grecia si trebuie criticat dupa cel cu Ungaria. Unul i-a iesit si altul nu, jurnalistii il judeca mai obiectiv decat chibitii care striga numai demisia si huo. Sa vedem Finlanda si dupa aia sa mai cantarim.

Steaua1986forever (5 comentarii)  •  13 octombrie 2014, 9:52

Maxim nu joaca in ultima vreme nici la echipa de club. Chiriches la fel. Si cu toate astea se incapataneaza olteanul sa ii bage. Acum il vom vedea pe „marele” Torje cum se va descurca cu „micutii nordici” pe teren. Si „vitezistul” Bogdan Stancu in atac. Dodel trebuie vandut probabil anul asta si de aia se tot insista pe el. Singurul care m-a dezamagit cu adevarat a fost Chipciu. Asteptam multe de el. M-a dezamagit un pic si Tatarusanu, desi sa fim corecti, aia a fost minge aproape imposibil de aparat. Pintili se vede ca joaca intr-un campionat slabut (parca era vorba ca Piturca nu va chema jucatori din campionate „exotice” ?)

mihai231 (20 comentarii)  •  13 octombrie 2014, 10:01

si pana la urma stau si ma gandesc si ma infuri si nu sunt decis…insa de ce tragem toti in Piturca?…in cariera lui cate meciuri are pierdute la nationala??????…a calificat nationala la 3 campionate europene, cu jucatori mediocri,ce putem sa cerem mai mult de atat…astia sunt jucatorii….asta este materialul cel mai bun care il are..de acord ca mai si greseste…omeneste…cu schimbariile in teren..facem elogiu marelui Boloni, uitam ca a fost la nationala…ce rezultate notabile a facut?….si lipsa de profesionalism a acestuia cand declara ca , cu maghiarii ar scoate un egal la budapeste..atrag atentia domnului Boloni ca nationala nu este cobai si formatia maghiara dupa cum declara jurnalisti de ascolo este cea mai slaba din istorie, astfel ca acolo romania ar trebui sa bata si sa nu mearga la egal partinitor doar ca Boloni este maghiar, cum sa o dai la pace cu maghiarii doar ca sa mearga si ei la campionatu european?…Boloni este penibil..dupa declaratiile facute ..io nici nu ma gandesc sa ajunga la nationala!…cu toate garantiile lui de rahat care le da pe unele posturi de televiziune…

silviu (37 comentarii)  •  13 octombrie 2014, 10:04

Fiecare echipa este dupa caracterul antrenorului.Piturca joaca la mize mici ,este introvertit ,scracneste tot timpul ,asa e si echipa.Grigoras este deschis si echipa e ‘deschisa’ D.Petrescu e la 220 tot timpul si parca e in haita asa e si echipa.Nea piti pocherica e tot timpul cu ..morcovu ca poate are ala care si el doar full.
Cum poti sa incepi cu 2 inchizatori cu unguri acasa ce erau sub presiunea a 50 000 de romani ? Pai daca jucai cu nemtii ,aveai 5 inchizatori ?De aceea in prima repriza nu am avut 3-0 ca in afara de Sanmartean nu construia nimeni.Vrei sa ataci cu Pintili si Hoban .Mai am o nedumerire ;pe Torje il baga cand nu era in forma la echipa de club ,iar acum cand e pe val joaca cu Maxim care e rezerva la echipa de club.

Dragomir Gabriel (1 comentarii)  •  13 octombrie 2014, 10:04

Cred ca d-voastra l-ati sustinut pe Piturca inaintea meciului sustinand ca experienta lui ne va ajuta.
D-voastra ati afirmat ca Piturca cunoaste jucatorii iar Darlai nu,si acesta va reprezenta un avantaj.
Gresesc?Ati vazut un antrenor mai bun decat Darlai?

Hombre (93 comentarii)  •  13 octombrie 2014, 10:06

Mie nu-mi place de piturca. Insista cu anumiti jucatori si pe urma se plange ca asta ne e valoarea. De ce sa nu dam credit si altui selectioner, poate ala gaseste si alte variante de echipa nationala. Variante care sa nu fie alcatuite predominant din jucatori de pe bancile de rezerve.

Cand Razvan Lucescu a plecat, a reusit la ultimul meci sa faca o nationala decenta care sa bata Bosnia cu 3-0. Inainte insa a tot insistat cu Florescu si alte nulitati. Dovada ca se putea, dar n-a vrut.

Daca si acum se poate, dar e antrenorul capos??

suporter (92 comentarii)  •  13 octombrie 2014, 10:07

Piturca a pierdut cele 2 puncte.Chiriches nu avea ce sa caute in echipa ,la forma pe care o arata in Anglia,mai ales fundas dreapta.Schimbarile tarziu,Rusescu a fost mana moarta,in afara de gol nu a realizat nimic ,trebuia schimbat prin minutul 50 cu Keseru care poate pune presiune pe fundasi.Maxim trebuia sa iasa prin minutul 60 .Ne-am retras pentru ca antrenorul nu a intervenit la timp Piturca .Cel putin asta am vazut eu la Tv.Acum ei ne mint cum vor.

Encipi (5 comentarii)  •  13 octombrie 2014, 10:07

Asemenea meciuri ma fac sa constientizez inca odata ca in Romania, indiferent ce faci, mereu vor fi oameni care se cred mai destepti ca tine. Nu pot sa il inghit pe Piturca, mi se pare total aiurea sa fie el antrenorul nationalei, cand avem cel putin 3 oameni mai competenti ca el. Dar, sa fim seriosi si obiectivi, nu a jucat el. Daca incepea cu Torje in locul lui Chipciu, era un scandal monstru, ca a gresit total echipa. La fel daca il tinea pe Maxim pe banca. Cand Rusescu nu era convocat, toti il huiduiau pe Piturca, acu cand l-a convocat, toti se iau de el ca de ce l-a tinut atata in teren. Hoban a jucat bine in Grecia, era oarecum normal sa-l joace. Ce vina are Piti ca a fost o lov.libera inventata si ca Tatarusanu om la 2 metri, e fricos ca o fetita si nu intinde bratul cum trebuie? Ma mir ca a fost luat de Fiorentina si ma bucur ca a plecat de la Steaua.

Mihai Marian (40 comentarii)  •  13 octombrie 2014, 10:07

Tataruseanu-Nicolita,Gardos,Grigore,Rat-Chiriches,Pintili-Maxim,Sanmartean,Chipciu-Keseru….Asta tre sa fie echipa nationala la ora asta…Chiriches inchizator,si Nicolita pana la venirea la nationala a lui Matel sau Tamas pe postul de fundas dreapta.Omul recupreaza foarte mult,alearga,dar nu i bun la constructie,centrari.Nu stiu de ce nu vad antrenorii asta ,asa cum nu vad ca Chiriches nu stoper,sau fundas dreapta,si se pliaza foarte bine pe postul de inchizator.

fane (53 comentarii)  •  13 octombrie 2014, 10:09

#20. frate, tu ai pareri si nu stii nici macar cum il cheama oe antrenorul ungur. lasa-ne cu piturca in brate.

Nelu Ploiesteanu (213 comentarii)  •  13 octombrie 2014, 10:14

Mare dreptate are domnul Ioanitoaia ca in urma razboiului multi viteji de arata…Sa avem rabdare pana maine seara dsi eu ma indoiesc ca vom castiga…Greu la deal cu boii mici…

marin (98 comentarii)  •  13 octombrie 2014, 10:20

„nu Pițurcă a ordonat retragerea, ci că ei s-au simțit storși, epuizați”— atunci sa se duca la sah, daca dupa o repriza ei sunt „epuizati”. Piturca va pleca (normal ca orice om care isi vede interesul), asa ca nu il interesaeza ce va mai fi!!! Ca intotdeauna incepem bine, apoi vin dezastrele…

Gil (6 comentarii)  •  13 octombrie 2014, 10:23

E si Piturca vinovat dar nu a jucat el. Nu are nici materie prima. Analiza maestrului Ioanitoaia e in general corecta.

flo (28 comentarii)  •  13 octombrie 2014, 10:29

La cate datorii are nationala nici FMI-ul nu o mai scoate de la faliment!….mai e o datorie…niste scuze lui Boloni dar na ne facem ca ploua ca niste romanii

Acciduzzu (108 comentarii)  •  13 octombrie 2014, 10:32

Nea Ovi, nu ne mai mira „performantele” si „lipsa de inspiratie” a barbugiului! A trecut atata vreme de cand am inteles cu totii ce „valoare”are Piturca. Intrebarea este cat sa mai asteptam? De cand a inceput campania pentru 2016 tot se vorbeste ca Piturca e atat de slab incat riscam sa nu ne calificam cu toate sansele date de faptul ca se califica nu stiu cate echipe. Si iata ca iar vedem cum ne fug sansele. Cat mai trebuie sa asteptam pana cand acest incompetent de Burleanu se hotaraste sa-l demita? Piturca are toate motivele sa nu-l intereseze ce se intampla cu nationala. Isi duce contractul pana la final incasand bani frumosi fara sa faca nimic. Iar daca e demis incaseaza un alt purcoi frumos de bani. Deci orice se intampla el iese bine. Cezi matale ca e vreunul prost in Ro si in lume sa-i plateasca sume atat de mari fara performante si pe argumente gen „nu avem jucatori”? Piturca e constient de „valoarea” lui si forteaza nota pentru ca merge. Deci, hai sa nu ne mai vaitam si sa constatam ca a fost neinspirat. Ia cineva masuri sau ne lasam toti prostiti in fata de un barbugiu smecher dar incompetent si de un presedinte de frf de rasul curcilor? Iar voi ziaristii chiar nu aveti sange in instalatie sa cereti raspicat schimbarea acestui gropar al nationalei aciuat acolo cu sprijinul cancerosului Sandu? Daca tot va pretindeti „ziaristi” de ce nu cereti hotarat schimbarea selectionerului pentru rezultatele submediocre pe care le-a obtinut in ultimii ani? Tot scrii matale articole constatativ-declarative dar nu propui si nu ceri nimic. Devine ridicol daca nu cumva chiar penibil. Daca Pitzi lasa jucatorii sa faca ce vor pe teren inseamna ca ori e prost ori nu-l asculta nimeni la nationala. Oricum o dam pastrarea acestui ratat la nationala e o rusine.

lord belial (434 comentarii)  •  13 octombrie 2014, 10:59

”Evident că în urma războiului se reped vitejii să-l critice pe Pițurcă ori chiar să-l beștelească. De data asta însă selecționerul o merită deoarece nu i-a ieșit nimic. Nici garnitura de start, nici strategia, nici schimbările. I-a lipsit inspirația.”

ACEEASI PLACA REPETATA CU OBSTINATIE DE venerabilul ioanitoaia. domnule, il criticam pe piti tot timpul, chiar si inaintea meciurilor, doar dumneata nu sesizezi asta, prea ocupat fiind sa ii iei apararea din oficiu barbugiului. in plus, nu sugerai dumneata (ca si comentatorii digisport) ca romania va bate la scor campia panonica? sa nu poti sa ii infringi pe ungurii aia anti talent la tine acasa, inseamna sa te cheme piturca si sa nu ai nici o treaba cu antrenoratul.

dac.impielitzat (51 comentarii)  •  13 octombrie 2014, 11:08

Maxim se va trezi vreodata?
Chipciu o sa-i iasa nervii aia pe nas vreodata? am crezut ca o sa-i iasa dupa accidentarea aia dar vad ca tot naspa e. PE unii jucatori nervii ii fac chiar sa joace mai bine, dar pe el nu, pe el il fac naspa.
Chiriches… trezeste-te odata ca numai prostii faci tata!

ce sa mai zici? ne-am retras dupa 1-0 complet aiurea. Mentalitate de invingatori!

eu sper sa va reveniti, dar daca ma uit inapoi de cativa ani buni tot sper si sper si sper.

17 Nentori Tirana (871 comentarii)  •  13 octombrie 2014, 11:11

Inainte de razboi: „Romania este favorita certa. Tocmai asta e periculos. … Dupa opinia mea astea nu sint meciuri pentru Piti.“

Dupa razboi pot afirma ca Piti a facut si el in sfirsit o repriza foarte buna, pe care se poate construi.
Cred ca vom cistiga urmatorul meci, pacat ca nu jucam cu Irlanda de Nord, Finlanda nu conteaza.
S-a vazut ca am avut mereu echipa, dar a lipsit altceva. De obicei antrenorul, dar mereu mentalitatea de invingator. Nu putem lasa ciupeala, dupa un succes intervine delasarea. La fel ca in Grecia, a doua repriza a fost catastrofala. Nu eliminarea lui Marica (oricum mai rau decit inexistent) a fost de vina, nu oboseala a fost cu Grecia si Ungaria factorul determinant in evolutia slaba dupa pauza, ci chiar cele 15 minute de pauza in care s-au simtit toti, inclusiv Piti, satisfacuti.

Tot inainte de razboi spuneam ca Piti nu se lasa pina nu surprinde el cu ceva: „Este oricind in stare de o surpriza, sa strice un meci.“

Surprize n-au fost doar schimbarile. O surpriza imensa a fost alcatuirea liniei de fund. Ai cei mai scumpi fundasi centrali si nu-i folosesti ! Orice ar zice Piti, nimeni nu-mi poate explica aparitia expiratului Goian in echipa, cind ai 4 fundasi centrali foarte buni. In locul lui trebuia selectionat un fundas dreapta, spre exemplu cel de la Ceahlaul, macar ca sa-l vada la antrenamente. Rat s-a scos cu „o incursiune“ vazuta de Sactmartean. Mingea nu trebuia stopata, nici preluata, asa ca nici nu avea ce gresi. In rest a fost ca deobicei bezmetic, imprevizibil, dezastru total. Noroc ca a intirziat startul la primul gol al ungurilor, gol aproape valabil dar anulat. Sa menti capitan un alt expirat, aproape analfabet, care nu-ti poate aduce un impuls pozitiv pe teren, cum s-a vazut foarte bine in repriza secunda, doar ca sa faca 100 de jocuri, caci nu cred ca-i da ceva malai, nu mi se pare de viitor. Iar Chiriches fundas dreapta, a fost iar de neexplicat, arata clar lipsa de viziune a lui Piti pentru acest post. S-a fixat pe cel de care isi bate joc astralu Niciolae ori asteapta alt ratat si exipat care de data asta nu s-a accidentat cu sticle de votca, ci intr-um meci de doi lei din Anglia, pe post de !!! fundas central.

O surpriza a fost si Hoban, alt trecut. Dupa Israel urmeaza precis o stepa undeva departe, unde se sacrifica berbeci. Daca juca Prepelita, unul care a jucat mereu si constant bine spre deosebire de Hoban, il putea trece pe dreapta si economisi o schimbare. Vazind clar ca ungurii nu misca nimic, putea renunta din primele minute un inchizator si introduce un atacant. Asta este o mare greseala, aici se vede clar ca lui Piti nu-i place postura de favorit, ca nu stie sa atace. Jocul putea fi decis in prima repriza. S-ar putea ca jocul bun din prima repriza sa nu aiba legatura cu Piti, ci cu entuziasmul din teren si tribuna. In repriza secunda a vazut si Piti, ca toata lumea, ca ne-am lasat atacati, dar Piti statea multumit pe margine si nu putea face nimic. Nu poate. Daca am fi cistigat ar fi spus ca totul a fost tactica, iar jurnalistii l-ar fi laudat, la fel ca dupa meciul dezastruos cistigat in Grecia.

daniel (223 comentarii)  •  13 octombrie 2014, 12:03

sunt unii care scriu pe aici adevarate epistole, considera echipa de fotbal a romaniei, un fel de portugalia, foarte talentata, dar fara noroc in viata si cam boema..echipa e mediocra de ani de zile, stand mereu in cate un marica si el subtirel de ani de zile, cate un rat, familist si el si trecut bine de 30 de primaveri, cate un goian, bun in grecia, dar si el trecut la old boys, sau, un lucian sanmartean, un talent mare care s-a automultumit cu putin, ani de zile…in rest, nu avem nimic in afara unor guresi, fie de pe la diferite televiziuni sau ziare, fie de prin politica, oameni care de fiecare data cand joaca nationala, fac un taraboi, de zici ca iar luam vreun titlu pe undeva…meciul a fost trepidant in tribune si in comentariile obosite ale ,,spikerilor” de la tvr, ca pe teren erau unii, din ambele echipe, care nu reauseu o pasa simpla sau un stop mai acatarii…acum mai urmeaza un hop, dar entuziasmul s-a cam terminat..fereasca sfantul sa obtinem vreun punct, ca iar iese cu comentarii nesfarsite..

Cheetah (2118 comentarii)  •  13 octombrie 2014, 12:13

Si in acest fel mirobolant, uite cum FRF-ul pierde bani prin plecarea unor sponsori…..sa vedem de unde mai gaseste vreo comoara sa-l plateasca pe arogantul de selectioner.
Analiza Maestrului e corecta, dealtfel nici n-aveam vreo indoiala cum ca ar fi aiurea sau manipulatoare.

marcel (3 comentarii)  •  13 octombrie 2014, 12:20

Totul a inceput in 2001,cand Mircea Sandu si fratii Becali l-au indepartat pe Boloni,care dupa infrangerea cu Italia a inceput sa construiasca o noua echipa.Ducand echipa la baraj ,cele trei personaje de trista amintire ,l-au schimbat pe Boloni cu Hagi ,crezand astfel ca il vor face pe rege mare antrenor.Dar marele Hagi pregatind bine echipa la baraj cu tactica „sa fim pozitivi” si „sa facem bine” a buctat-o,fiind invisi de o nationala ,cea a Sloveniei mult inferioara echipei Romaniei.De atunci cu Piturca ,Lucescu mic si iar Piturca si bineinteles cu Mircea Sandu totul s-a dus pe rapa.Revenind la meciul de sambata trebuie sa fim sinceri si sa spunem ca este un esec suta la suta de antrenor ,incepand de la alcatuirea echipei si pana la schimbarile facute.

antimafia (103 comentarii)  •  13 octombrie 2014, 12:34

D-le Ioanitoaia, cine, daca nu dvs, ati „aplaudat” nimicul numit Piturca?! De cand e Piturca antrenador am spus ca nationala este o echipa saracuta ca joc, fara nici un viitor. Unde este reforma nationalei plasmuita de M Sandu prin impunerea lui Piturca a unui obiectiv labartat. Echipa nationala este facuta si joaca dupa chipul si asemanarea cu V Piturca. Cine nu i se adreseaza acestuia cu ‘nea Piti nu este selectionat. O mare eroare a presei fata de cautionarea acestuia la nesfarsit. Lozinci peste lozinci, „n-are cu cine”, „omul e serios”, „fabrica o echipa” etc… Omul e zero, nu e performant, n-a facut performanta cu nimeni niciodata, dar, fiind ciudat, ni se pare ca e …Zorro…

California (349 comentarii)  •  13 octombrie 2014, 13:24

Rezultatul e greu de digerat mai ales datorita excesului de optimism, incredere si siguranta de dinainte de meci; nu vorbesc de exaltatii care nu mai erau multumiti nici macar cu un 3-0, ci de presa, de specialisti si chiar de piturca, cu care eram obisnuit pana nu demult sa ne explice ce dificile sunt meciurile cu feroe sau san marino; ungurii erau sub noi in clasamentul uefa, aveau un antrenor nou (ca si grecii), in plus tanar si fara experienta, mai trebuia doar sa cadem de accord asupra scorului; toata aceasta atmosfera, tamaiata cu un imn al nationalei idiot, atat ca text cat si ca muzica;
Desi Sanmartean a punctat, mai ales la impresia artistica, nu cred ca se poate construi o echipa performanta in jurul lui si pe acest stil de joc; fotbalul actual este joc in viteza, directionat pe poarta, practicat de catre atleti, cu pase si suturi din prima, fara dantelarie; am vazut asta la ultimul campionat mondial; ce incercam noi, cu driblangii si cu atacanti de constitutie medie spre firava, nu cred ca are sorti de izbanda cu adversari mai seriosi; in prima repriza, cand ungurii, inca cu frica acelui 3-0 au asteptat comasati in propria treime de teren, jocul a mai mers; in partea a 2-a insa, cand ungurii au iesit la joc, sanmartean & co. au fost depasiti de situatie; am vazut o echipa romana impotenta si am inteles de ce aproape niciun jucator care activeaza in campionatele importante din Europa nu este titular sau este imprumutat pe la sateliti si de asemenea, daca mai era nevoie, cat de tari sunt campionatele (unele “exotice”) in care evolueaza ceilalti.
Piturca nu a gresit asa mult la selectia titularilor, cat la asezarea unora pe posturi, pt. ca oricum am lua-o, baza actuala de selectie e foarte firava; in afara de cheseru si poate enache, ar mai fi vreun “zmeu” care n-a fost folosit si in care sa ne punem sperantele pt. meciul urmator?

Stan (44 comentarii)  •  13 octombrie 2014, 14:15

@lord belial. Ia arata-mi cand si unde a scris Ioanitoaia ca Romania va bate Ungaria la scor! Minti fara rusine!

cfr_atlanta (218 comentarii)  •  13 octombrie 2014, 16:17

Sanmartean nu mai putea nici sa alerge de aia a fost schimbat. Nu mai dati in Piturca fara rost. Asta ne e valoarea .

Prof. Nica (125 comentarii)  •  13 octombrie 2014, 16:19

Nationala asta nu isi va plati niciodata datoriile fata de suporterii ei. Nu stiu ce vreti Dv, dle Ioanitoaia, dar cereti prea mult de la niste vedete de carton.

Jeannot (40 comentarii)  •  13 octombrie 2014, 16:21

Zau, ghici ciuperca ce-i?

arh.Gheorghe Petrescu (486 comentarii)  •  13 octombrie 2014, 19:47

Domnilor, avem 4(patru) puncte din doua meciuri. Este OK. Mai departe ce facem. Aici este problema. Piturca a gresit cand a bagat jucatori fara o forta fizica corespunzatoare. Asa ca, asta este. Sa vedem cum ne exprimam pe teren mai departe ca, NATIONALA A ROMANIEI. HAI ROMANIA!

Comentează