Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Trădarea lui Miriuță

Într-o recentă conferință de presă, Vasile Miriuță s-a arătat dispus ca în perspectiva meciului cu Ungaria din 11 octombrie să-l ajute pe selecționerul Attila Pinter!

“Da, voi discuta cu el și îi voi da orice informație de care va avea […]

marți, 16 septembrie 2014, 4:15

Într-o recentă conferință de presă, Vasile Miriuță s-a arătat dispus ca în perspectiva meciului cu Ungaria din 11 octombrie să-l ajute pe selecționerul Attila Pinter!

“Da, voi discuta cu el și îi voi da orice informație de care va avea nevoie”, ar fi spus antrenorul CFR-ului, cuvinte reproduse a doua zi în toate ziarele. Inclusiv în Gazetă, dar și pe site-ul clujean stiridesport.ro, apropiat clubului din Gruia.

Tocmai pentru că subiectul e delicat, cunoașteți contextul, probabil că declarația lui Miriuță i-a surprins și i-a iritat pe destui români. Asta pentru că mentalul nostru, fie el minoritar, acceptă să sari în sprijinul oricui pe lume, spaniol, belgian ori vietnamez, numai în al unui ungur ori al unui rus nu!

Conform unei prejudecăți moștenite de generații, aceștia nu ne sînt și nu ne vor fi prieteni. Poate nici dușmani, dar nici prieteni. Din păcate, mai degrabă noi avem o problemă cu ungurii și cu rușii decît au ei cu noi.

Revenind, intervenția tehnicianului amintit s-a bazat pe detaliul, mai puțin știut, că Miriuță și Pinter au fost coechipieri la Gyor în 1993-1994. După care, afirmă cel dintîi, au rămas amici. Altminteri, simpatia lui Miriuță, născut pe 19 octombrie 1968 la Baia Mare, pentru țara de dincolo de Tisa se justifică din moment ce el a evoluat nu doar la Gyor, ci și la Videoton,
Ferencvaros, Ujpest și Honved, timp de 8 ani. Încă mai mult, Miriuță a cerut și a primit cetățenia maghiară, în virtutea căreia a jucat de 9 ori în “naționala” Ungariei, pentru care a marcat un gol. Statisticile întocmite la Budapesta îl menționează sub numele de Miriuta Laszlo.

Acum, chiar n-ar trebui să se mire nimeni, iar să se bășice nici atît, dacă Miriuță i-ar furniza lui Pinter informații despre “tricolori”. Zău așa, ce i-ar putea vinde el? Că Marica e suspendat și că-i posibil, sau nu, ca Pițurcă să-l convoace pe Sînmărtean? Astea ar fi niște fîsuri pe care selecționerul ungur și staff-ul lui le-ar afla numai uitîndu-se la televizor, niște banalități! Haideți să nu mai fabulăm precum înainte de 1989 că întreg mapamondul umblă să ne spioneze și să ne fure secretele!!! Care secrete, de unde atîtea secrete?!

Deși nu era cazul să se simtă vinovat, Miriuță m-a sunat ieri și, ca să detensioneze situația, a dezmințit declarația legată de Pinter. A zis că n-a zis ce-a zis întrucît pare de necrezut că numeroase surse i-au atribuit cuvinte pe care nu le-a rostit. Merită socotit că, luat de val, s-a ambalat un pic, s-a umflat nițel în pene. După care, realizînd că frazele lui au deranjat, a hotărît să bată în retragere. A retractat susținînd că i s-au interpretat vorbele, că i s-au răstălmăcit.

În realitate, fostul internațional maghiar se luptă cu morile de vînt. N-are de cine să se apere pentru că nici un om cu scaun la cap nu i-a imputat nimic. Și dacă unii prea sensibili l-au acuzat de trădare, aceștia nu se iau în calcul. Întrucît ei nu contează, Vasile Miriuță chiar poate dormi liniștit.

Comentarii (82)Adaugă comentariu

JJ (98 comentarii)  •  16 septembrie 2014, 22:17

@dan #30. Derbedei ca tine care jignesc nu ar trebui primiti aici. Dl Ioanitoaia e prea boier cand lasa postari cretine ca a ta.

PT NYK (3 comentarii)  •  16 septembrie 2014, 22:37

„Haide-ti”??? „Sunte-ti”??? Cred ca nici Miriuta si nici macar Piturca nu sunt asa de „jalnici” la fotbal precum esti tu la limba romana! :):):)

dinu (427 comentarii)  •  16 septembrie 2014, 22:43

Un punct de vedere absolut corect.

ccc (51 comentarii)  •  16 septembrie 2014, 22:46

„Tadare, tradare! dar sa stim si noi!!” cam asa stau lucrurile si cu povestea lui Miriuta! Eu nu fac altceva decat sa-l felicit pentru curajul de a spune lucrurilor pe nume. Da, are un prieten, a carui nationalitate nu conteaza si care ii cere ajutorul. Acum, asa cum spune si O I in articol, ca are sau nu ce sa-i „vanda” prietenului, conteaza mai putin. Daca CFR ar fi avut vreo 5-6 jucatori la lot, posibil titulari, poate nu ar fi fost prea ortodox sa spuna pe ce parte …. doarme fiecare dintre ei sau cum o loveste (pe minge, evident!). In rest, discutii doar de dragul de a discuta si din placerea de a acuza si „infiera cu manie proletara, tradatorii de neam si tara!” Inca un aspect ce nu prea imi da motive de a fi mandru ca sunt roman!
Sanatate!

lila (47 comentarii)  •  16 septembrie 2014, 22:52

@ victor: tizule, de ce sa fii mandru ca nu esti roman? fii mandru ca esti bozgor sau tigan! vad ca ti=e rusine cu etnia ta, de ce nu ne spui ce spurcaciune esti?

adi (26 comentarii)  •  17 septembrie 2014, 5:21

Ce mare secrect poate sa le spuna Miriuta???Ca Victor Piturca este cel mai bun de la nationala!? Ca suporterii romani nu merita o echipa nationala calificata la vreun campionat european sau mondial?!Eu mi-as dori ca Piturca sa califice nationala ptr cele 3-4 milioane de romani din Diaspora care vor sustina echipa indiferent ce antrenori sau jucatori evolueaza sub tricolor.

caesar (3 comentarii)  •  17 septembrie 2014, 6:04

„Dragi tovarasi si prieteni”!

A trait in TIMISOARA un domn, se numea GEORGE-de la FLORA, care avea o vorba, citez: „MIE NU IMI ESTE FRICA DE SECURITATE, DAR NICI LOR DE MINE”.
Avea in schimb grija sa innoate aproape zilnic in BEGA, sa dovedeasca, daca „intamplator” ar cadea in apa, nu ar fi ACCIDENT.

Ca vorbea un pic CONTRA…

VA STIMEZ…

xolv (50 comentarii)  •  17 septembrie 2014, 6:37

Resturile de nationalism sunt singure momente de luciditate ale poporului astuia in moarte clinica. Si pentru cine a chiulit la ora de istorie (prea ocupat cu slava partidului), ungurii si rusii si-au dat mana pentru „fericirea” noastra, odata in 1919 si a doua ora in 1968, masand diviziile la Albita, asta pentru cine nu-si explica de ce s-au infiintat Garzile patriotice, Soimii si Pionierii, sau cine l-a dat jos pe Ceausescu in 1989.

Sorin (1 comentarii)  •  17 septembrie 2014, 6:56

Domnule Ioanitoaia intentia dumneavoastra a fost buna dar exprimarea cam nefericita iar rezultatul se vede in comentarii.
Este foarte adevarat ca ,intr-o astfel de intalnire ,apar astfel de sentimente care ,desi sunt alimentate din afara sportului iar cei care jignesc aici sunt orice numai romani NU !!!! NU ar face nimic pentru ROMANIA in afara sa injure un ungur ….e trist !!! Cultura de a sustine propria echipa lasa de dorit in romania iar daca tinem cont si de faptul ca romania nu a vrut un jucator ca miriuta iar in acest context ungaria a facut invers….Cu ce drept puteti acuza un om care a facut parte din nationala ungariei domnilor ROMANI ???

unguru (1 comentarii)  •  17 septembrie 2014, 7:23

de ce va agitati asa ? un om care a jucat pentru nationala UNGARIEI si nu a Romaniei mi se pare normal sa ajute echipa la care a evoluat si pnct. echipa care este din pacate pentru voi UNGARIA :)))

Alex (20 comentarii)  •  17 septembrie 2014, 7:24

Vad ca s-au adunat aici, majoritar, cei care n-au scaun la cap, cum zice autorul. Il au doar la celalalt capat, unde isi tin si creierul. Mari patrioti, care nu cunosc limba romana si istoria Romaniei, xenofobi si rasisti, fara sa stie ce reprezinta acesti termeni. Tradator e cxel care da informatii secrete altui stat. Ce e secret aici?! Lotul anuntat, ora meciului?! Nici tactica nu e secreta din moment ce nu exista! Cei care il acuza pe Miriuta de tradare (?!?) sunt bieti crettini, pe al caror creier face musca patinaj artistic!

gilos (328 comentarii)  •  17 septembrie 2014, 7:55

Oameni buni,

Tradare nationala au facut cei care au taiat pensiile si salaraiile amaratilor din tara asta si cei care au distrus educatia si dau acum ordonante de urgenta pentru intrarea la facultate fara diploma de bacalaureat. Astia sunt adevaratii tradatori cu care trebuie sa ne razboim.

Ce mari secrete o sa dea Miriuta ? Doua echipe nationale jalnice, cu campionate falimentare, fara perspective si care traiesc din amintiri.

Sa auzim de bine !

marius (1 comentarii)  •  17 septembrie 2014, 8:13

D-le ARC crezi ,ca din intimplare ioaca CFR cu BAYERN si albitreaza d-ul KOVACS castiga CFR?
NU ITI SPUN EU.
Nu numai din cauza arbitrajului suntem unde suntem,
uitate la nationalele mici ,la aia mare ne descurcam
pentru ca joaca si d-ul PITURCA.
In rest numai oracole si oameni la UEFA,bine burdusiti.

birlic (38 comentarii)  •  17 septembrie 2014, 9:06

D-le Ioanitoaia, nu-I vorba de secrete, ca asa cum afirmati si dvs. si eu cred ca nui nici-un secret dar… un gest nesportiv ca sa nu zic nationalist este si asta-l deranjeaza si pe el ,de aia da napoi acum ,dar pasarica a scapat ,asa gandeste ,nu-I mai gasiti circumstante , o fi el bun ,dar tot bozgor ramane . Rusine mai Laslo meghi in…

Steaua-1986-forever (45 comentarii)  •  17 septembrie 2014, 9:27

Eu cred ca Miriuta le-a povestit cum ar fi trebuit sa fie titular Deac. Noroc ca e accidentat ca altfel ne innebunea cu patatul lui decolorat la par si la caracter….In rest, cred ca le povesteste cum Tatarusanu o sa joace pe postul de portar, Marica atacant (dar minune, ce sa vezi, avem noroc chior si cica si asta e accidentat), Rat fundas (desi el ar putea sa joace cel mult table in Cismigiu) Chiriches e votat omul meciului fix cand nu joaca, etc. Cam asta ai putea sa „divulgi” despre echipa Romaniei.

gabor (4 comentarii)  •  17 septembrie 2014, 9:55

Articolul e foarte bun numai asa cum scria careva nu il inteleg toti. Acestia debiteaza prostii si nationalisme ieftine.

Remus (21 comentarii)  •  17 septembrie 2014, 9:57

Corect. „Nici un om cu scaun la cap nu i-a imputat nimic.” Domnilor așa zis editorialiști (mulți dintre voi)! Vă simțiți cumva avizați? Mai lăsați arbitrii în pace! Mai lăsați polemica ieftină! Mai lăsați scenarita la o parte! Mai vedeți-vă de Steaua voastră și lăsați celelalte cluburi în pace! Mai lăsați manipularea și jumătățile de adevăr exprimate, ascunzând edența și sensul unor evidențe!

Remus (21 comentarii)  •  17 septembrie 2014, 10:06

Dle Ioanițoaia. Site-ul clujean stiridesport.ro e pro-U. Când u e pe val (?), apar știri cu iz anti-CFR. Doar de dragul rating-lui dau știri despre CFR știindu-se că CFR are preponderent suporteri intelectuali, care citesc presa on-line și sunt mulți. Da, sunt mulți. CFR la nivel național are mult mai mulți fani decât U. Și da, sunt și maghiari, dar CFR cum știu că bine știți, nu e echipa „ungurilor” ci a multor români, ca și mine, chiar dacă, cinste nouă (și lor) sunt și maghiari între suporteri. Uitați-vă câți țigani sunt în tribune la meciurile Stelei. Să trag concluzia că Steaua e echipa țiganilor? Uitați-vă câți golani sunt în galeria U. Să trag concluzia că u e echipa golanilor? etc.

Miron (15 comentarii)  •  17 septembrie 2014, 10:43

Harasho. Ocen harasho.

grama (7 comentarii)  •  17 septembrie 2014, 10:45

Anunt important: acest text nu se adreseaza romanilor bolnavi si nici celor prosti. El e pentru oameni care refuza sa urasca si prefera sa judece lucrurile normal.

John (8 comentarii)  •  17 septembrie 2014, 12:10

1.CFR-1907(numele oficial al echipei)-o jignire pt.romani.In 1907 „CFR”-ul actiona pana la Predeal;de acolo era „CF Austro-Ungar”
22 2.Miriuta,ca om,m-a dezamagit;cand castigi cun s-a vazut,la Ploiesti,pleci decent de pe teren,nu alergi de bezmetic pe teren si pui jucatorii sa te arunce pe brate,de parca ai fi castigat CL.
3.Dorinta de enclavizare a celor 3 judete denota o mentalitate de secol 19;o izolare care nu ar fi benefica pt.nimeni.

Mitica Mundialu (871 comentarii)  •  17 septembrie 2014, 12:13

Tradare ! Miri Luta asta care nu e ungur, e mai rau, arata cum gandeste sogorii astia care a fost mereu sclavii imperiului.
Astia ar trebui sa vina la noi doar cu pasaport.

Salutari din Teleorman nae Ovi.

antenistu (1 comentarii)  •  17 septembrie 2014, 13:38

eu cred ca lui miriuta ar trebui sa i se desfaca contracul de munca..asa gandim noi, patriotii de la antena 3..din cate am inteles si patriotii de la rtv. d-voastra ce parere aveti?

Vasile (3 comentarii)  •  17 septembrie 2014, 14:53

Valerii Moraru: „Brusc, au apărut 37 de dosare în instanţă contra Rapidului”

ultor (1 comentarii)  •  17 septembrie 2014, 15:33

„Din păcate, mai degrabă noi avem o problemă cu ungurii și cu rușii decît au ei cu noi.” Vreti sa spuneti ca la Ip, Traznea, Moisei, Fantana Alba romanii au masacrat unguri, respectiv rusi?

ciupi (128 comentarii)  •  17 septembrie 2014, 15:50

credeati ca numai in campania prezidentiala sa lucreaza cu agenti acoperiti?! miriutza ii zice lu’ ala numai strambe, ala il crede si, gata, suntem calificatzi!

helioglobalus (26 comentarii)  •  17 septembrie 2014, 15:58

Cum poţi să-l compari pe Boloni cu Miriuţă?
Loţi e un român adevărat, celălalt e un nene, acolo şi el…
Nu e trădare, e doar prostie, impostură şi băgare în seamă în cel mai pur stil postdecembrist. Cât îl priveşte pe d-l Ioaniţoaia, care o comite în 2 articole consecutiv după cel cu arbitrii, e fondatorul acestui gen de articole de scandal, care ne-au adus azi în postura de a nu avea nici sport, nici gazetărie sportivă. Felicitări!

vasco (363 comentarii)  •  17 septembrie 2014, 17:18

@lila,
„tizul”tau e precis bozgor,simpatizant de-al KVSC,mandria arghealului,deci nu-ti pune mintea…Aici,in Romania, o fac pe „civilizatii”,cand se duc in Ungaria sunt tratati,pe merit,ca niste zdrente.Pana la urma sunt demni de mila,nicaieri nu sunt acasa.

cfr.istul (17 comentarii)  •  18 septembrie 2014, 10:38

Felicitari pt. articol, D-le Ioanitoaia! Respectele mele!

geto-dacul (11 comentarii)  •  18 septembrie 2014, 11:29

Fi-ti atenti ce va spun:
1. Noi romanii, urmasii dacilor suntem prima civilizatie din istoria lumii. Suntem dei pe aceste pamanturi inca de cand s-a nascut primul homo-sapiens (care de altfel tot aici s-a nascut, deci a fost roman).
2. Nu stiu ce cauta ungurii astia emigranti in Ardealul nostru, care-i al nostru de mii de ani. Sunt 2 (DOUA) milioane de romani la munca in Spania, in Ardealul nostru sunt aprox. 1.2 mil de unguri. Deci intrebare: 2 milioane de romani nu au buletin de Spania, ungurii de aici de ce au buletin de RO.
3. Cum dracu sa te duci in inima Romaniei si a Daciei ISTORICE, in Harghita, pamantul nostru stramosesc si sa nu poti cere o paine in limba ROMANA?? Cum e posibil ca ungurii din HR sa nu vorbeasca limba tarii, poate cea mai veche limba din istoria omenirii?
4. Urmeaza continuarea, pentru ca mai sunt multe de scris fratilor.

Mandeal (3 comentarii)  •  18 septembrie 2014, 12:59

@geto-dacule, esti tare, ce mai… Cușma din aia, ai ?

IRONMAIDEN (12 comentarii)  •  18 septembrie 2014, 13:49

geto-dacule ai gresit inca de la primul cuvant asa ca nu te(ne) mai obosi cu urmarea

Comentează