Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Mai lăsați-i pe arbitri!

Dinu Gheorghe se miră că delegările arbitrilor se fac la Cluj, unde lucrează ca director de bancă Patrițiu Abrudan, vicepreședintele CCA. Nu numai că delegările respective sînt supervizate, uneori schimbate, de grecul Kyros Vassaras la Bucu­rești, dar de ce n-ar […]

luni, 15 septembrie 2014, 2:44

Dinu Gheorghe se miră că delegările arbitrilor se fac la Cluj, unde lucrează ca director de bancă Patrițiu Abrudan, vicepreședintele CCA. Nu numai că delegările respective sînt supervizate, uneori schimbate, de grecul Kyros Vassaras la Bucu­rești, dar de ce n-ar fi ele stabilite pe malul Someșului și nu al Dîmboviței?! Cumva Clujul e în altă țară?!

Plus că Abrudan, care a refuzat să se mute în Capitală ca să preia Comisia Centrală, se bucură de renu­mele unui om cu o probitate morală exemplară. Ca asis­tent FIFA și, după retragere, ca oficial n-a fost nicio­dată implicat în vreun scandal.

Conform unora, Istvan Kovacs din Carei, “central” de etnie maghiară, n-ar fi trebuit lăsat s-o fluiere pe CFR Cluj, echipa lui Arpad Paszkany, asta în ideea că l-ar avantaja pe patronul menționat, de aceeași naționali­tate cu el!  Evident, o judecată strîmbă, în sensul în care, de pildă, lui Alexandru Tudor i s-a permis să conducă mai multe meciuri Steaua – CFR, pe unele să le și strice!, dar lui Kovacs nu deoarece el domiciliază în Ardeal! Ca să nu mai zic că Paszkany a rămas  “doar un suporter de lux. Nu mai e acționar majoritar la club”. (Iuliu Mureșan în “Adevărul” de ieri).

img_20140914_103818.jpg

Încă  mai trist, toată tevatura a pornit de la faptul că Istvan Kovacs l-a eliminat sîmbătă pe Ben Youssef, fun­dașul Astrei. Șefii formației giurgiuvene au atacat viru­lent decizia și destui le-au dat dreptate lui Ioan Niculae și lui Dinu Gheorghe. Părerea mea însă, vezi și imaginea de mai sus, e că, scoțînd direct cartonașul roșu, Kovacs n-a greșit. Din poziție centrală, Ivanovski scăpase singur spre poarta lui Lung jr. cînd Ben Youssef l-a oprit din postura de ultim apărător. Într-adevăr, în zonă se mai aflau doi jucători giurgiuveni, însă e greu de crezut, foarte greu, că aceștia l-ar mai fi putut ajunge și bloca pe vîrful clujean.

Discuții interminabile, ba și polemici, a stîrnit și întîl­nirea CS Botoșani-Dinamo, terminată cu 3-2 pentru moldoveni. Pe de-o parte, antrenorul principal Leo Grozavu de la gazde și, pe de alta, secundul Dorin Mateuț de la oaspeți au sărit la gîtul tînărului arbitru Horațiu Feșnic. Foarte nervos, Grozavu a reclamat acordarea “prea ușoară” a penalty-ului la Alexe, iar Mateuț i-a imputat “centralului” ce va împlini 25 de ani în octombrie că “a pierdut meciul din mînă în repriza secundă”. Pe parcursul căreia, firește, i-ar fi dezavantajat pe “cîini”!

Ambele reproșuri sînt lipsite de temei, Feșnic a avut deplină acoperire regulamentară cînd a pedepsit cu 11 metri “trînta” lui Acsinte, dar și cînd i-a eliminat, pentru cumul de cartonașe, pe dinamoviștii Fai și Bărboianu.

Deși subiectul ar merita o dezbatere mai largă, antrenorii noștri ar trebui să se ocupe mai puțin de arbi­traje și mai mult, cît mai mult, de prestația propriilor echipe. La cît a jucat Dinamo la Botoșani, mai corect spus, la cît n-a jucat , Mateo era dator să roșească ­pentru băieții lui, nicidecum să se lege de arbitru!

Comentarii (92)Adaugă comentariu

Marean (270 comentarii)  •  15 septembrie 2014, 16:40

@simplu suporter #38. Nu esti simplu, esti simplist. Asta a fost emisiunea si a dat bine in vremea respectiva. Tocmai pentru ca a analizat mii de meciuri Dl Ioanitoaia se pricepe, nu e biban ca tinerii ziaristi care nu stiu nici ce e ala un ofsaid. De asta si are de cele mai multe ori dreptate.

CHALEX (17 comentarii)  •  15 septembrie 2014, 16:46

Argumentati dvs, dle Ioanitoaia, pare a fi estompata de pozitia postului „Look” tv care si-a propus – se vede cu ochiul liber! – sa aduca titlul la Cluj! Cred ca ati urmarit interviurile-obsesive de la margine terenului la meciul Botosani-Dinamo si ati inteles ca „trebuie tocati arbitrii, marunt-marunt!! Si, atunci, cum ramane cu titlul articolului dvs? Ati vazut ce „invitati-teleghidati” are in studio postul „Look”? Mai nou, reporterul care intervieveaza jucatorii si personalul ethnic la marginea terenului este ghidata(„chitita”!) pe aceleasi intrebari obsessive legate de arbitraj, intrebari care genereaza „reactii pe masura” de la invitatii din studio. Iata ca a aparut „look Tv”, un fel de „Antena 3 in fotbal”!

george (32 comentarii)  •  15 septembrie 2014, 16:46

ovidiu ioanitoaia rapid petrolul finala cupei 1995 ??/
se poate ……ne-cenzura ? craciun-„escu” si …restul

DanD. (2 comentarii)  •  15 septembrie 2014, 16:46

Dar pe Coltescu nu-l aparati, d-le Ioanitoaia? Cum de nu v-a scapat niciun cuvintel, dupa meciul Petrolul-CFR, despre arbitraj? Mai multe voci autorizate din zona specialistilor in fluierat au spus fara perdea ce hram poarta Sebi, cel cu ratele la masina platite de un conducator de club din vremurile de aur ale sampaniilor tranzactionate din elicopter. Cum de v-a scapat o asa pleasca jurnalistica, dupa un meci facut bucatele de Coltescu? Va vad impaciuitor cu oamenii in negru, sa-i lasam, ne spuneti. Pai ii lasam de atatia ani sa decida clasamentul ligii, campioana si retrogradatele. Cat sa-i mai lasam sa-si rumege linistiti beneficiile oneroase dobandite in schimbul catorva etape de suspendare? Pana unde sa-i lasam? Stiti ca tocmai Sebastian Coltescu, recent suspendat dupa ispravile de la Ploiesti cu doua amarate de etape, deci gasit vinovat, a fost recompensat, tot de la Cluj, culmea, cu o trimitere in tarile calde pe o suma consistenta in euro? Sigur ca stiti, dar taceti. I-o ajunge bietului Sebi „mica” atentie primita in schimbul prestatiei?

Architrion (73 comentarii)  •  15 septembrie 2014, 16:49

Citesc comentariile cufureilor si nu ma pot opri din ras. Bineinteles ca Steaua e de vina pentru arbitrajul de la cfr-Astra (oricum o fi fost el). Steaua e de vina pentru incalzirea globala si pentru ca Putin a invadat Ucraina, pentru vanarea balenelor si a bietilor de la cefura, care sunt specie periclitata, pe cale de disparitie!

catalin_cj (65 comentarii)  •  15 septembrie 2014, 16:56

@miki.
de ce a fost petrolul distrusa in meciul cu cfr? pentru ca texeira a dat in minge desi i se spusese sa nu faca asta? pentru ca geraldo a meritat rosul acordat? adica lui texeira ca e tare-n clanta nu trebuie sa i se dea rosul daca il ignora pe arbitru? i s-a aratat clar ca trebuie sa astepte fluierul.

Danny B (21 comentarii)  •  15 septembrie 2014, 17:15

Nu este vorba de etnie , este vorba de arbitraj si atat timp cat NU cunosti regulamentele sau faci ” jocurile” unor echipe – NU ai ce cauta in arbitraj . Nu inteleg nici acum felul de-a fi platit un om in aceasta tara . Paradoxal , cine munceste este in pierdere , iar cel ce se face ca munceste ia caimacul , mai pe romaneste – are bani mai multi – indiferent in ce domeniu . Rezultatele se vad – necalificari sau niste jocuri de doi bani . Oare cand in ROMANIA – munca v-a fi platit-a asa cum trebuie ! – Ai valoare , rezultate – AI BANI – NU – Faliment !

Remus (21 comentarii)  •  15 septembrie 2014, 17:30

„Anul acesta, lupta pentru titlu se va da între Steaua şi CFR, pentru că aceste echipe sunt arbitrate corect în primul rând. Împotriva noastră şi a Petrolului se mai greşeşte, împotriva lor – niciodată, iar asta e foarte important. Am rămas mut aseară (n.r. – sâmbătă), când am aflat că delegările arbitrilor se fac la Cluj. Ştiaţi asta? La Banca Transilvania, unde lucrează domnul Patriţiu Abrudan! Aici am ajuns. Uitaţi-vă ce a fost acum doi ani, acum patru ani, acum şase ani… Şi o să vă fie clar ce se întâmplă!“, a reacţionat Dinu Gheorghe după meci. „Toată lumea ştie, toată ţara ştie, că tu eşti trei sferturi sau 99 la sută vândut la Cluj. Nu mă lua pe mine cu limba în ureche” CÂTĂ NESIMȚIRE! /// Replica lui Iuliu Mureşan nu s-a lăsat aşteptată. „Dinu Gheorghe nu știe să piardă, am dominat Astra la toate capitolele. Vorbind de arbitraj, Enache și Junior Morais trebuiau eliminați și ei. La fel, la Petrolul am avut un penalty când Deac a fost lovit cu gheata în cap de un adversar. Se greșește și împotriva CFR-ului! Domnul Dinu Gheorghe vorbește doar cu fraze neterminate, este un stil caracteristic anumitor cafenele din București, unde lumea suferă de scenarită de când am intrat eu în fotbal. Nu știam că delegările arbitrilor se fac de la Cluj, nu văd care e problema. S-au făcut atâția ani de la București, ce relevanță are? Îmi pare rău că ni se scade meritul, ca și conducător când dai vina pe arbitraj le găsești o scuză jucătorilor pe care nu o merită. M-a deranjat declarația lui Dinu Gheorghe, dacă are ceva de spus să spună clar, nu cu fraze pe jumătate și cu presupuneri. Nu toată lumea știe să piardă”

bazileon (167 comentarii)  •  15 septembrie 2014, 17:36

Ce ciudat acest titlu la un om ce a facut o chestiune de principiu din chestionarea la sange a arbitrajelor – si arbitrilor – in ultimele doua decenii! In emisiunile de dreapta pomenire ”Procesul” si ”Recursul etapei” nu scapa o greseala neobservata si necomentata – cu exceptia cazurilor cand corijentul era Tudor, ori favorizata era Steaua, cand se trecea peste… Acu nu-i vorba ca delegarile se fac la Cluj la propriu, ci ca se fac in favoarea CFR – chiar n-ati priceput? Iar noi nu avem nici o treaba cu Kovacs ca-i maghiar, sa fie si papuas, dar are el: se simte indatorat fata de conationalii sai – mentalitate destul de raspandita de altfel, cand e vorba sa inclini balanta judecatii: vorba regilor Angliei: Dieu et mon droit!

Danny (2 comentarii)  •  15 septembrie 2014, 17:54

Domnule Ioanițoaia,
trebuie să vă spun de la început că vă respect foarte mult dar sunt de acord cu declarația anterioră.
Emisiunea dumneavoastră nu era un proces al etapei ci un proces al arbitrilor. Ceea ce făceați era să analizați de zeci de ori faze de joc judecate de arbitri într-o fracțiune de secundă pentru ca, de multe ori, nici să nu reușiți să ajungeți la un rezultat!!!!
AȚI GREȘIT FOARTE GRAV!!!
Cine știe, poate de dragul ratingului, ați creat polemici și scandaluri inutile, toate axate pe prestația arbitrilor.
AȚI FORMAT O ANUME MENTALITATE ANI DE ZILE….și acum culegeți roadele!
Îmi pare rău să vă spun dar emisiunile dumneavoastră au dăunat grav fotbalului românesc.
Dacă ați fi discutat mai mult despre tactică, tehnică și strategii de joc, cum încearcă Andrei Vochin și echipa lui de ceva timp, acum Dorin Mateuț și Leontin Grozavu ar fi analizat cifrele Instat și tactica de joc și nu prestația arbitrului.

Danny (2 comentarii)  •  15 septembrie 2014, 17:57

Domnule Ioanițoaia,
trebuie să vă spun de la început că vă respect foarte mult dar sunt de acord cu declarația anterioară.
Emisiunea dumneavoastră nu era un proces al etapei ci un proces al arbitrilor. Ceea ce făceați era să analizați de zeci de ori faze de joc judecate de arbitri într-o fracțiune de secundă pentru ca, de multe ori, nici să nu reușiți să ajungeți la un rezultat!!!!
AȚI GREȘIT FOARTE GRAV!!!
Cine știe, poate de dragul ratingului, ați creat polemici și scandaluri inutile, toate axate pe prestația arbitrilor.
AȚI FORMAT O ANUME MENTALITATE ANI DE ZILE….și acum culegeți roadele!
Îmi pare rău să vă spun dar emisiunile dumneavoastră au dăunat grav fotbalului românesc.
Dacă ați fi discutat mai mult despre tactică, tehnică și strategii de joc, cum încearcă Andrei Vochin și echipa lui de ceva timp, acum Dorin Mateuț și Leontin Grozavu ar fi analizat cifrele Instat și tactica de joc și nu prestația arbitrului.

Olteanu (478 comentarii)  •  15 septembrie 2014, 18:00

@bazileon #59. Ia du-te matale de te culca si nu mai bate campii ca Nea Ovidiu l-a ras pe Tudor de cateori l-prins si pe Steaua la fel. Ce draq te bagi in vorba daca nu ai habar!

galileu (1 comentarii)  •  15 septembrie 2014, 18:03

bazileoane, hai ca esti pe dinafara. E exact pe dos decat scrii tu ca sa bagi fitile.

hopa (32 comentarii)  •  15 septembrie 2014, 18:09

Dle. Ioanitoaia,
probitatea morala nu are nimic de a face cu comptetentele si, cu atat ma mult, cu premeditarile.
Dinu Vama stie el ce stie, dar nu spune pt ca nu poate dovedi! Dar se vede clar cum merge arbitraul, in ce directie a luat-o. paskany trebuie sa scoate banii din investitiile facute! Si cum altfel, daca nu cu banii din fotbal! RUSINE.
Plus ca, nu uitati, in fiecare an cand a castigat campionatul, CFR a avut arbitraje EXTREM DE PARTINITOARE IN FAVOAREA LOR! Aici nu este nimic de spus, probele video sunt martor!!

Bogdan B. (59 comentarii)  •  15 septembrie 2014, 18:18

Bineînţeles, nu se putea să nu îşi dea „17 N T” întreaga măsură a nesimţirii sale patologice! Câte vorbe, atâtea minciuni fără cea mai mică urmă de jenă. Toate, dar ABSOLUT TOATE cele emise de el sunt la 180 de grade de adevăr: şi hoţia incalificabilă a lui Tudor la Steaua – CFR (şi nu numai!), şi eliminarea CORECTĂ a lui Chipciu (numai un bolnav cu capul poate nega asta) – dar nu mai continui, e inutil. Peste toate însă se revarsă din el ura bolnavă a stelistului meschin, redus, nepriceput, analfabet, nesimţit, grobian, needucat, primitiv, violent, necivilizat – lista e infinită – faţă de Mircea Lucescu, omul care a făcut performanţă în Europa când echipa lui de suflet se târâia în mocirla infectă a blaturilor şi stabilea recordul mondial al ruşinii, cu cele 36 de meciuri fără victorie în grupele Cupelor europene. E ura incompetentului faţă de profesionist, a prostului faţă de omul inteligent, a gunoiului faţă de om, a unui nimeni faţă de cineva respectat pe merit. De ce mai bag în seamă asemenea mizerie ca el? Sincer, nu ştiu exact – dar dacă irosesc o oră şi jumătate din viaţă urmărind aşa-zisa naţională a lui Piţurcă nu mai contează două-trei minute în care să îi spun unui nemernic ordinar că e un nemernic ordinar…

cfr_atlanta (218 comentarii)  •  15 septembrie 2014, 18:22

Nu inteleg despre ce vorbiti…. In fotografia de mai sus se vede CLAR ca a fost ultimul aparator….Nici nu avea rost articolul asta….

Bogdan B. (59 comentarii)  •  15 septembrie 2014, 18:31

O spun o dată în plus şi o să repet de câte ori e nevoie: OVIDIU IOANIŢOAIA NU SE PRICEPE LA ARBITRAJ. (Ce dacă a făcut emisiuni despre arbitraj, şi Gâdea face emisiuni la TV şi habar nu are nici de cele mai elementare noţiuni de presă!). Din însăşi imaginea prezentată mai sus se vede cât se poate de clar că Ivanovski NU E ÎN POZIŢIE CENTRALĂ! E în colţul careului mare, în afara lui, nici nu se îndreaptă perpendicular pe poartă, nici nu e în situaţie iminentă de a marca, aşadar învăţaţi întâi ce e aceea „poziţie centrală” înainte de a vă mai da cu părerea despre ce nu cunoaşteţi! La fel, v-ar prinde bine să învăţaţi şi definiţia faultului, pentru că la oribilitatea aceea de atac aupra adversarului al lui Latovlevici la meciul cu Ceahlăul aţi susţinut sus şi tare că nu e fault!? O curiozitate: v-aţi lămurit până acum că în careul mic nu e voie să ataci portarul!?? Că într-o emisiune veche eraţi pierdut în ceaţă – şi – în privinţa acestui articol din regulament, ca şi la multe altele!

Traian V (6 comentarii)  •  15 septembrie 2014, 18:36

Fesnic asta nu e tipul care la primul lui meci in Liga I (impins de unii si altii) nu a vazut mingea in poarta si nu a acordat un gol valabil??
Nu prea sta bine Clujul la arbitraj, vad…

Moș Gerilă (3 comentarii)  •  15 septembrie 2014, 18:48

„La cît a jucat Dinamo la Botoșani, mai corect spus, la cît n-a jucat , Mateo era dator să roșească ­pentru băieții lui, nicidecum să se lege de arbitru!”

Mateo, sunt convins că a făcut mult mai mult decât să roșească. Dinamovist pur-sânge, fostul mare jucător a fost, cu adevărat, trist pentru prestația echipei iar ceea ce el a declarat a fost doar o părere subiectivă, izvorâtă din dorința (poate, de moment) de a-și estompa propria frustrare.

Așa cum e și normal, jurnaliștii (adevărați) sunt obiectivi în ceea ce scriu în articolele lor și, chiar dacă scot în evidență lucruri care pe noi – suporterii poate le digerăm mai greu, atâta timp cât acestea sunt conforme cu realitatea, nu putem decât să acceptăm și, uneori, să…roșim.

Totuși, uneori sunt aspecte pe care nici măcar dvs, Nea Ovi, nu le puteți înțelege întru totul pentru că acestea sunt strict de ordin sentimental iar semnificația lor se regăsește doar în inima suporterilor. Poate tocmai de aceea, în declarația lui Mateo, dinamoviștii au putut „citi” și…dincolo de cuvinte. Eu, unul, l-am înțeles perfect.

cfr_atlanta (218 comentarii)  •  15 septembrie 2014, 18:53

@Bogdan B.Asta cu pozitia centrala de unde ai scos-o frate???:) Hai citeste . Macar inveti ceva pe ziua de azi…
If an outfield player who intentionally blocks a shot to goal with his hands will be punished with a red card. The same punishment is given to a defender who fouls an attacker when there is no other defender between him and the goalkeeper. If an attacker is fouled and there is still another defender before the goalie, the punishment will only be a yellow card.

pityu (22 comentarii)  •  15 septembrie 2014, 19:03

BB esti bata. Imi permit sa-ti spun ca sunt un aprig sustinator al Sortului Studentesc unde am si incercat sa joc fara mare talent,in perioada cand erau amatori.
Esti nu-numai BATA, esti fanatic ci moj….c. iti permiti sa jignesti un profesionist al carui pregatire si cariera nu ai avut si nu ai pregatirea sa o apreciezi, mare noroc.
Regret ca n-ai discernamant. Or fi gresit cei doi arbitrii. Ei iau hotarari in 1-2 secunde, pot gresi. Niculae, Dinu ,Mateo,Grozavu ,sunt cu ochii doar pe milioane si numai de EURO. Tu nu intelegi opinia lor.
Poti, ai dreptul la opinii,dar, incearca sa te mai educi.

misu (18 comentarii)  •  15 septembrie 2014, 19:15

A devenit penibil si Dinu Gheorghe, este exact ca Iancu si Porumboiu.

gicapuia (38 comentarii)  •  15 septembrie 2014, 19:59

@Danny. Bravo frate !!!!!!
Adevarul gol-golut!
As mai aduga gafa enorma cind a invitat galeriile in Proces de li se urcase moluzul la cap ca nu te mai intelegeai cu ei.
Ca apoi sa se scrie <>.

Albu (88 comentarii)  •  15 septembrie 2014, 20:01

@Bogdan B #67. Ma faci sa rad cu prostia ta. Ivanovski se duce spre centrul careului ( vezi unghiul), deci, esti aiurea rau. Ioanitoaia e doxar si fii sigur ca s- a si consultat cu 3-4 arbitri buni.

gicapuia (38 comentarii)  •  15 septembrie 2014, 20:02

Ca apoi sa se scrie in ziare ” ce drept au galeriile sa intervina in conducerea cluburilor”.

Voi ziaristii atim fost primii care i-ati bagat in seama !

Va mai aduceti amunte de Jean Pavel !?!?

Traian (39 comentarii)  •  15 septembrie 2014, 20:10

Frate ma doare capul cand vad ce scriu unii pe aici!!! Bai nene voi nu vedeti adevarul nici daca e in fatza voastra!!

k de la Kovacs (2 comentarii)  •  15 septembrie 2014, 21:10

Fotbalul romanesc in ultimii ani parca produce subiecte pentru emisiunile tv si nu rezultate sportive. In serile de dupa meciuri apar la televizor „oamenii de fotbal” care discut ore intregi despre lucruri paralele fotbalului, a jocului in sine. De ce nu sunt emisiuni, care prezinta numai golurile si fazele importante din fiecare meci al etapei? Si atat, nimic mai mult… posturile tv sa adune ratingul din alt domeniu, nu din „vizionare de om de fotbal”
Mai grav este, ca in urma unui esec foarte putini dintre conducatori, antrenori sau oficiali al cluburilor vorbesc despre competenta jucatorilor. Oare rezultatele slabe din fotbalul autohton in ultimii ani nu se datoreaza faptului ca toate esecurile sunt puse pe seama arbitrilor, observatorilor, comisiilor?
Ce sa faca D-ul Kovacs cu jucatorul care pierde mingea ca ultim aparator si incearca sa repara greseala cu un gest necugetat sau unuia care intra cu talpa ridicata la genunchiul adversarului in propriul careu? Obligatia lui este sa aplice legile jocului si articolele din regulament cer eliminarea jucatoruli respectiv.
Domnul conducator al Astrei ar trebui sa elimine din propria echipa asemenea jucatori nu arbitrul, care de ani buni este pe lista FIFA, federatia internationala dand credit in continuare si delegand la meciurile sale. Acolo, unde nu sunt delegari dupa etnii, ci dupa calitatea ca om, in primul rand…

kiolk (1 comentarii)  •  15 septembrie 2014, 22:04

ei hai un nou sezon cu arbitri ! echipele sunt furate de arbitri ! dar de ce echipele nu spun ca pierd pe arbitri sa-si ia baietii destepti banii la pariuri ! marea arbitrare in campionatu romanesc: am pierdut cu arbitrii care ne-au bagat in buzunar 10 000 euro ! pana cand merge scamatoria asta ?

Remus (2 comentarii)  •  15 septembrie 2014, 22:16

http://tribunacfr.ro/2014/09/15/λογική-de-giurgiu/

groparu (52 comentarii)  •  15 septembrie 2014, 22:22

Dar de ce sa-i lasi Ioanitoaia? Da, regulamentul spune ca arbitru e suveran pe teren dar pina unde merge suveranitatea aceasta? Intr-um meci exista cel putin 25% decizii gresite facute de arbitri,daca nu influenteaza rezultatul nu zice nimeni nimic. Dar ramin greselile flagrante care practice schimba soarta jocului si implicit a campionatului. In contextual actual cu 6 echipe la retrogradare fiecare greseala de arbitraj este un pas spre „B”. Iar in lupta pentru locurile europene inseamna pierdere de fonduri. Am o virsta (sint mai mare ca tine) si stiu ca de multe ori soarta unui campionat a fost „rezolvata” de fluierasi. Pe ce criterii? Cum zicea Mateut (valabil pentru toate echipele) jucatorii alearga 90 de minute pe teren si e pacat ca o decizie gresita luata de arbitru sa schimbe situatia din teren si chiar rezultatul final. Jucatorul eliminat gresit (vorbim de greselile de arbitraj) va cistiga mai putini bani, va fi sanctionat de federatie (si asta fie ca e vinovat sau nu) si va sta pe tuse 2-3 etape riscind sa nu mai prinda echipa. In timp ce arbitru va fi bine mersi si va fi delegate si la urmatoarea etapa. De aceea Ioanitoaia. arbitrii nu trebuie lasati in pace. Daca ii lasam or sa-si faca de cap si in urmatoarele meciuri. Si pentru ca ai vorbit de Dinamo , acole nu se poate face bici din rahat si sa mai vrei sa si pocneasca.Adica sa aiba performante. Acolo nu exista strategie de joc . Singura strategie e sa aduci nonvalori pe bani putini. Si totusi la meciul de la Botosani au jucat mai bine in 8 jucatori de cimp. Nu impartasesc parerea lui Mateut cu penalty la Grecu. Poate nici la Elton deorece Look TV nu a reluat faza(intre noi fie zis sint foarte slabi comparativ cu transmisiile Digi). Dar a fost penalty la Barboianu care a fost calcat pe picior intentionat. Omul a incercat sa protesteze si a primit galben. Apoi la un fault de joc l-a primit pe al doilea pentru intentie fiind eliminat si Dinamo raminind cu 2 jucatori mai putini! Apoi la ultimul gol al gazdelor jucatorul care a pasat cu capul la pasa lunga era in offside. Reluarile nu arata tocmai aceasta faza!Vezi Ioanitoia ce repede se rupe echilibrul unei partide cu „ajutorul” arbitrului!

Revenind la cei de la LOOK TV se pare ca intentionat nu perzinta fazele cu probleme. Fata de ei cei de la Digi erau profesionisti. Eu nu mai merg de mult pe stadioane din mai multe motive. Dar am un obicei: inregistrez toate partidele ce se desfasoara la diferite ore. Am o intreaga vidoteca. Daca aia de la TV nu dau reluarile eu le pot revedea si transfoca de cite ori doresc si cind doersc. De aici si certitudinea verdictelor mele in fazele grele ale meciurilor. Cre d ca in viitor se va proceda ca in baschetul si hocheiul American cind fazele litigioase sint vizionate imediat la fata locului. Si astfel se ia decizia corecta. Pina atunci o sa fim cu ochii pe arbitri.

Balan (7 comentarii)  •  15 septembrie 2014, 22:53

L-am auzit pe Craciunescu spunand ca nu era eliminare la Ben Youssef. La cat e asta de pornit contra arbitrilor de azi clar ca Ben Youssef trebuia eliminat. De cand nu mai e mare sef la CCA Craciunescu a devenit Gica Contra. Le da special pe invers, deci trebuia eliminare.

CaineRrosu (9 comentarii)  •  15 septembrie 2014, 23:17

Ghicitoare : Ce echipa din Romania a cistigat campionatul in sezonul 2013 – 2014, cind in tur a cistigat cu ajutorul arbitrilor minim 10 puncte ? Cine era presedinte CCA ? S-a schimbat ceva ?

amicu (12 comentarii)  •  16 septembrie 2014, 0:29

Ben (Astra) nu era ultimul aparator. Oricat ati vrea sa ii luati apararea arbitrului. Acel duel era de galben.

Dar de ce nu amintiti de eroarea impardonabila de la meciul Rapid 2-1 U cluj, cu acel penalty penibil?

De ce sa nu se lege de arbitri? Nu vedeti ca un antrenor care poate plati cu postul un meci pierdut din cauza arbitrilor nici macar nu are voie sa-si spuna parerea despre prestatia acestora? Chiar se promoveaza comunismul in fotbal…

Rudolf (3 comentarii)  •  16 septembrie 2014, 7:22

Nenea Ovi, parerea matale vizavi de arbitraj e in functie de echipele dezavantajate? Vezi sa nu cazi in ipocrizie, mai vedem etapele viitoare.

17 N T (871 comentarii)  •  16 septembrie 2014, 9:52

#65 si #67 Bogdan Barbu, printre pensionarii iminenti care se mai joaca inca isi zice Redchef2005

Tudor, Balaj, chiar Kovacs, au contribuit decisiv la cresterea calitatii arbitrajelor. Spuneam doar ca fanii sint prin definitie subiectivi, ca au dreptul sa-si exprime sentimentele, dar poti pina si tu constata ca sint extrem de putini cei care il fac hot pe Tudor. Istvan Kovacs e si el modelat de cei doi arbitrii de exceptie, sint putini cei care ii contesta calitatile. Atit ca a devenit prea arogant. Poate l-au inrait chiar romanii „culti“ ca tine, care stiu tot, nu mai au ce invata, sint atit de inteligenti incit traiesc cu propria lor istorie. In Europa, care nu e aia din capul tau, in care ciudatenia de domnu Mircea si Puradelul sau celebreaza succes dupa succes, nu stie nimeni de ce niste destepti ca tine dau in gropi, la propriu, cind ies din casa cenusie, iar ingerasii lor care trebuie sa sara santul pentru a intra in scoala cenusie fara WC-uri si ABCdare.
Nu „v-a dat“ Base drumuri si vopsea, nu „v-a dat“ la 50% dintre voi WC-uri, nu „v-a dat“ apartamente si locuri de munca, Pota-ia voastra nu „v-a dat“ ABCdare, iar acum arbitrii nu „v-a dat“ … Te cred ca esti suparat. Ba mai ia si Puradelu 7 boabe de la echipa pe care o s-o desfiinteze Astra joi, ca nu „v-a dat“ arbitrii … E prea mult ! Trebuie tu sa-ti versi veninul pe eroii neamului, 17 Nentorii Tirana, frizerii care dormeau in autobuz si i-au barat drumul spre Europa Luceafarului si a intregii Nationale a tarii militienilor si securistilor, a aratat intrgii lumi valoare lor, chiar in septembrie 1986, dupa ce Steaua cistiga in mai Cupa Campionilor Europeni si apoi Supecupa Europei.

Ca sa nu mai afirmi ca intorc cu 180 grade totul, cu nesimtire, am ales special pentru tine si alti sefi rosii, niste date exacte, amintiri din Gazeta Sporturilor, care stiu ca o sa-ti faca placere:

“După turul de la Tirana, încheiat cu victoria gazdelor (1-0), dinamoviştii conduşi de
M i r c e a L u c e s c u
doreau să răzbune ruşinea în revanşa de la Bucureşti. Optimismul era starea de spirit generală în Ştefan cel Mare la momentul respectiv, toţi jucătorii dînd de înţeles că ştiu ce au de făcut pentru a-i anihila şi depăşi pe albanezi.”
Scor : 1-2, de bine, au avut grije ca scorul sa nu ia proportii.
De amintit ca Moraru, Prunea, Stelea, Rednic, Andone, Bucur, Nicolae, Balaci, Lupu, Lupescu, Mateut, Camataru, Orac, Raducioiu, Damaschin … au dat tot ce puteau, era cit pi se sa-si dea si viata pentru Patrie si Culori !
Recunoaste insa toata Planeta cele trei Ghete de Aur, pe care le putea aduce doar EL. Mai corect, toti recunosc faptul ca ar trebui restituite, desi toti vad cu mila si intelegere Pofta la dinti de aur a unor inapoiati in vremurili alea grele.

Alt succes este instalarea Puradelului pe tronul de selectioner al Romaniei. Dar nu vreu sa zic nimic. Saracu a avut destul de suferit dupa ce venind de la chef a curmat viata unei tinere ce mergea la munca, chiar in fata case parintesti. A avut apoi de suferit enorm ducind Nationala pe locul 100 in lume. Colac peste pupaza, a luat 7 de la cei care o sa primeasca 7 de la Astra.

PS
ba Dottore, am putut constata ca nu-i uraste nimeni pe cei ca tine si Luceferii tai, desi motive ar fi. Omul a ales singur sa traiasca acolo unde clubul a fost preluat in cel mai „democratic“ mod, aruncind in aer tribuna principala si omorind toti actionarii, acolo unde se doboara avioane de pasageri, acolo unde in uralele precupetelor defileaza ucrainieni legati si nu se uita spalarea asfaltului de urmele lor. Asta e ura, prostie, incultura in 2014 !
Te rog sa ma crezi ca este privit doar ca o ciudatenie. Asta e ala ? Ca si cum s-ar astepta privitorii sa scoata din palton al treilea picior, din buzunar al doilea cap, …
Asta e tot.

LEFTER POPESCU (145 comentarii)  •  16 septembrie 2014, 10:16

Domnule Ioanitoaia,

daca echipa Steaua ar fi arbitrata corect si nu avantajata de catre arbitrii , nimeni nu ar mai protesta fata de deciziile acestora . Dar cand acesta echipa , an de an, este impinsa de la spate de catre arbitrii, pentru a castiga campionatul, este firesc ca acele echipe cu care ‘se bate” la titlu sa protesteze . Numai anul trecut cel putin 20 de puncte au fost bagate in visteria Stelei de catre „greselile” de arbitraj . Fara acestea echipa nu castiga titlul de campioana .

Iata, primul gol marcat de catre Keseru in meciul cu Gaz Metan a fost neregulamentar – offside de o jumatate de metru – si totusi arbitrii au mers pe burta , facandu-si viata usoara restul partidei iar presa tace.

Ce spuneti de 11 m acordat U Cluj , gol cu care a egalat scorul in meciul cu Rapid ? Daca Steaua ar fi fost egalata in acest fel , presa ar fi disecat faza la milimetru pentru a arata ca cei 10-20 cm din afara careului , unde s-a petrecut faultul, ar fi fost un metru .

DVS., ZIARISTII , bagati sub pres greselile arbitrilor dar atunci cand echipa Steaua primeste un gol ( unul la cinci ani) suspect de o infractiune , o tineti langa , pomenindu-l pentru a arata cat de nedreptatita este aceasta echipa . Ea si ajutorul primit de catre arbitrii si comisiile de disciplina reprezinta nemultumirea celorlalte competitoare .

Este firesc ca iubitorii fotbalului – care simpatizeaza cu alte echipe decat cu cea care este protejata fara rusine de toata lumea – presa, tv- sa comenteze greselile de arbitraj . Nu ne luati acest drept !

Cheetah (2118 comentarii)  •  16 septembrie 2014, 10:16

Bine zis, Nenea OVI!
E tipic la noi, ruminii, sa dam vina de fiecare data pe altii, fara a incerca sa ne uitam in ograda proprie.
Asa si cu antrenorii care dau vina pe arbitrii, ati punctat foarte bine aici fix pe I.

Sa stiti ca strainii se mira de noi ca incercam sa gasim totdeauna vinovati pentru ceva ce nu a mers bine, pentru ei e ceva straniu apetitul nostru de a folosi cuvintul „vinovat/vinovata”. Cel putin strainii cu care am discutat eu, asta mi-au spus, deci e clar ca da prost ca nu gasim puterea de a ne asuma responsabilitatea esecului si catam cu infrigurare s-o punem in circa altora.

Cj666 (51 comentarii)  •  16 septembrie 2014, 13:07

@be@ben vezi omule ca ai poza in fata in articol.. Unde mai vezi vreun aparator de-al astrei? Chiar si cu evidenta in fata continuam sa fim penibili?

Atomic D (2 comentarii)  •  16 septembrie 2014, 13:46

Va rog sa-mi spuneti cum se face ca CFR castiga doua meciuri la rand cu echipe care au jucat cu 2 eliminati!Cand s-a mai vazut asta !? Cum sa-l dai afara pe TEXEIRA pentru al doilea galben aiurea!? Cine dovedeste statistic ca este asa ii dau un premiu ! STATISTICA DOVEDESTE(ADICA MATEMATICA) CA STEAUA ( CA SI IN ZILELE ASTEA) A FOST AJUTATA DIN GREU SA IA TITLUL ANUL TRECUT SI S-A FACUT DREPTATE LA SOFIA!LA FEL SE VEDE CA A INCEPUT CFR-UL CA DE AIA VIN BANII DIN TV VIA CLUJ(CUNOSCATORII STIU DE CE!?)!VOI ZIARISTII CHIAR NE LUATI DE HANDICAPATI!??
A

Dinny (681 comentarii)  •  16 septembrie 2014, 16:31

Da’ cat ai avut d-ta la Geometrie?….Sa nu zic la Geometrie in spatiu,ca aia se invata la facultate,ori d-ta cu Poloneza…mai greu.
Si de ce sa ii lasam pe arbitri in pace?! Ca sa-si faca de cap ?
D-tale iti place cum strica Kovacs meciurile(nu numai Tudor)
In semn de recunostere pe plan international, Kovacs va arbitra juniorii in CL…halal recunoastere…

Dinny (681 comentarii)  •  16 septembrie 2014, 16:44

D-ta stii unde este poarta,de ti se pare ca CFR-istul a scapat SINGUR si nu mai poate fi ajuns de nimeni ?
Se pare ca NU.

cfr.istul (17 comentarii)  •  18 septembrie 2014, 10:58

Felicitari pentru articol, D-le Ioanitoaia!

Comentează