Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Războiul nimănui

Mănușa a aruncat-o Chipciu în clipa în care, la sfîrșitul meciului Steaua-Ludogoreț, l-a acuzat pe Moți că “lovea cînd arbitrul nu se uita”. Concluzia autorului unicului gol al partidei n-a lăsat loc de întors: “Un astfel de jucător nu merită […]

vineri, 22 august 2014, 3:44

Mănușa a aruncat-o Chipciu în clipa în care, la sfîrșitul meciului Steaua-Ludogoreț, l-a acuzat pe Moți că “lovea cînd arbitrul nu se uita”. Concluzia autorului unicului gol al partidei n-a lăsat loc de întors: “Un astfel de jucător nu merită respect”, deci “n-am cum să-l respect pe Moți”.

Sincer, eu nu l-am văzut pe fundașul campioanei Bulgariei lovindu-și adversarii. Dimpotrivă, cu excepția schimbului de înjurături cu Ad. Popa, petrecut la un corner, Moți mi s-a părut mai liniștit decît în anii în care purta tricoul “cîinilor”. Mai stăpîn pe el, mai relaxat. Atestînd că fostul dinamovist, cîndva renumit pentru duritatea intervențiilor, n-a comis nici un fault în 90 de minute, fișa tehnică a disputei a confirmat observația de mai sus.

Din păcate, Moți s-a grăbit să ridice mănușa. I-a replicat lui Chipciu în aceeași regretabilă manieră, anunțîndu-l că-l plictisesc declarațiile acestuia și invitîndu-l, dacă vrea să nu fie lovit, “să se ducă la șah”! Apoi a adăugat “Nu mă interesează pe mine respectul lui”, ca să încheie cu “mă doare-n cot de el!”.

Cu certitudine că, suporterii roș-albaștri fiind mai numeroși, publicul larg va ține cu Chipciu. Ca atare, va arăta cu degetul spre Moți și va aduce în discuție, ca o placă tocită de atîta utilizare, tradiționala concurență dintre Steaua și Dinamo. De precizat însă că de cînd Chipciu s-a transferat la Steaua, în ianuarie 2012, și pînă cînd, în iulie 2012, Moți s-a despărțit de Dinamo, așa-zisele eterne rivale s-au întîlnit o singură dată, pe 17 mai, meci cîștigat de Steaua cu 3-2, dar în care Moți a rămas pe banca de rezerve!

În consecință, invocarea insistentă a adversității istorice dintre formația din Ghencea și cea din Ștefan cel Mare nu prea își avea rostul în condițiile în care jucătorii cu pricina nu s-au duelat niciodată în culorile echipelor respective. Sau nu își avea deloc.

Îmi pare rău s-o spun deoarece îi prețuiesc pe cei doi jucători, dar replicile amintite nu-i onorează, ba îi și pun într-o situație incomodă, delicată. Angajați într-o gîlceavă fără sens, dar și fără învingători, într-un război care păgubește pe toată lumea, Chipciu și Moți ar trebui să-și aducă aminte că mănîncă o aceeași pîine. Iar de aici că au datoria de a se respecta reciproc pentru a fi respectați de cei din jur.

Apropo, mă întreb cu ce ochi se vor privi Chipciu și Moți în cazul în care Pițurcă îi va convoca la “națională” pentru confruntarea cu grecii din 7 septembrie?! Vor trece unul pe lîngă celălalt fără să se salute ori vor continua să-și arunce săgeți?!

De regulă vinovată, tentată să provoace și interesată să ațîțe, mass-media chiar nu s-a amestecat de data asta. În sfîrșit, deși nu-i de așteptat ca procesul de civilizare a fotbalului nostru, amînat sine die, să înceapă de la jucători, el trebuie să-i includă și pe aceștia. E obligatoriu.

Comentarii (62)Adaugă comentariu

Ducu (121 comentarii)  •  23 august 2014, 11:58

De acord cu Florin #48. Sfaturile bune nu ajung niciodata in vestiar si nici pe teren.

Nonel (1 comentarii)  •  23 august 2014, 12:18

Chipiciu este suspendat pentru retur, ca tot am vazut comentariilor unora care spun cum se vor privi pe teren la meciul de la Sofia.
De la niste replici facute dupa un meci epuizant s-a ajuns prea departe. Credeti ca sunt primii care fac asta ?

17 Nentori Tirana (871 comentarii)  •  23 august 2014, 12:48

nominalizari pentru premiul „Ciumpalacul de aur”

1. Marius NicuLaie pentru refuzul sau de a veni la Steaua. Il astepta poate soferul de autobuz ca sa-i maseze umerii in timp ce conduce.

2. Moti Dorel pentru ca a luat in serios gluma lui Piti. Chipci are cine sa-i lustruiasca ghetele.

eustoican (1 comentarii)  •  23 august 2014, 14:03

Lui Chipciu i s-a urcat la cap ! In trecut era trompeta puscariasului cap de gugustiuc, zis Mimi. Acum SE PARE CA e prezentator de moda si opinii, nu de fotbal !
Sa il sune pe Botezatul, poate ii gaseste ceva de lucru !

johnneil (50 comentarii)  •  23 august 2014, 14:50

Citesti si te minunezi!
Vezi si nu crezi!
Auzi si te crucesti!

De parca: Doua supertalente fotbalistice isi impartt bezele si toata lumea,toata lumea urla acum cu mine (ioanitoaia).
NU!…
Doua panarame care nici fotbal nu stiu bine a scrie corect.
Doua cluburi de fotbal de tot KKtul, nascute asa cum s-au nascut.
Prea multa atentie se acorda unor analfabeti.Nu credeti?
PUNCT!

Muggss (1 comentarii)  •  23 august 2014, 15:43

Poate te uitai la alt meci, meștere. La ultima fază periculoasă de la poarta bulgarilor, nu cumva mârlanul ăsta de Moți l-a călcat intenționat pe Prepeliță după ce l-a sărit? Mai privește o dată cu atenție, avea tot timpul din lume să pună copita alături dar el la călcat pe picior. Și în rest ai fost tot timpul atent doar la Moți de ești așa sigur pe tine?

Mediere penal (31 comentarii)  •  23 august 2014, 19:38

Mai au sa isi toarne gheata in cap si astia ca fie penibili pana la capat !

Mymy (52 comentarii)  •  23 august 2014, 22:03

In seara asta s-a vazut ce caracter are Chipciu. Zero.

Tudorache (179 comentarii)  •  23 august 2014, 22:06

Felicitari. Asta e adevarata Steaua echipa impiedicata din meciul pierdut pe bune cu Ceahlaul.

pax (36 comentarii)  •  23 august 2014, 22:25

Domnule Ioanitoaia, in frunte cu dv. GSP e penibil. Cum adica Steaua i-a prins pe Ludogoret intr-un moment prost pentru bulgari cand Ludogoret a facut meci egal iar Steaua a pierdut acasa cu nimeni? Nu mai aveti pic de logica.

Clau (107 comentarii)  •  24 august 2014, 6:08

Hai ca in meciul cu Ceahlaul taranul de Chipciu si-a dat arama pe fata. E un marlan mai mare decat Moti care nici el nu e vreo usa de biserica.

DARA 2501 (50 comentarii)  •  24 august 2014, 12:37

S-a aratat pricina:
Chipciu cel cumintel si neprihanit.
Ha-ha-ha!

Comentează