Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Steaua: stop optimismului!

Unii ne-au luat de fazani citind în Gazeta de vineri, chiar pe pagina 1, că Steaua va juca în play-off-ul Ligii Campionilor cu Legia Varșovia, Maribor, Slovan Bratislava, Malmö sau Aalborg, pentru ca la prînz să afle că ea va […]

duminică, 10 august 2014, 3:16

Unii ne-au luat de fazani citind în Gazeta de vineri, chiar pe pagina 1, că Steaua va juca în play-off-ul Ligii Campionilor cu Legia Varșovia, Maribor, Slovan Bratislava, Malmö sau Aalborg, pentru ca la prînz să afle că ea va întîlni o a șasea echipă, pe Ludogoreț Razgrad!

N-a fost însă vina noastră. Peste noapte, UEFA a exclus-o pe Legia din pricina folosirii frauduloase a unui jucător și a substituit-o cu Celtic Glasgow, învinsa garniturii poloneze alăturîndu-se Stelei pe lista capilor de serie. Celtic i-a ocupat locul lui Ludogoreț, care a coborît în eșalonul inferior și a nimerit peste formația din Ghencea. Am mai greșit noi, dar nu și de data asta.

Auzind că favorita lor va duela cu campioana Bulgariei, suporterii roș-albaștri au răsuflat ușurați. Mulți au calculat că o echipă în care ex-dinamovistul Moți e titular de drept, meci de meci, n-are cum rezista mașinii de fotbal conduse în prezent de Gâlcă.

Cu atît mai puțin ar rezista cu cît, stadionul din Razgrad nefiind omologat pentru play-off, Ludogoreț va disputa returul pe arena “Vasil Levski” din Sofia, la 330 de kilometri distanță! Unde se zice că, înfrățită cu cea bucureșteană, galeria lui ȚSKA Sofia o va susține pe Steaua, care ar urma, practic, să joace de două ori acasă! Un avantaj important, poate chiar decisiv.

Dați-mi voie să nu împărtășesc acest optimism. Dimpotrivă, să apreciez că pe Steaua o așteaptă o misiune dintre cele mai grele și că ea s-ar păcăli, și-ar fura căciula singură, dacă s-ar considera deja calificată! În fond, deși elementul e doar orientativ, recentul “amical” dintre cele două garnituri, desfășurat în Anglia înaintea deschiderii sezonului, a fost cîștigat cu 4-2 de Ludogoreț, nu de Steaua!  Veți spune că “amicalele” nu se pun. Corect, dar dacă ar fi ieșit invers, s-ar fi pus și ar fi constituit un reper, nu-i așa?

În măsura în care nu-i cazul ca Steaua să tremure, nu-i indicat nici să se culce pe-o ureche. Trebuie să rămînă vigilentă, să nu-și închipuie că Moți mai e rebelul și gafeurul din Ștefan cel Mare. Viața printre străini l-a schimbat, iar din ce relatează ziariștii de la sud de Dunăre, s-a cumințit, s-a maturizat. Mai atent și mai responsabil, comportîndu-se ca un profesionist veritabil, Moți ar merita reevaluat.

Convins că sîngele apă nu se face, mă îndoiesc și că spectatorii sofioți vor răguși spre a-i încuraja pe Chipciu et Comp. Dacă, din cauza rivalităților locale, n-o vor iubi pe Ludogoreț, nu vor suferi nici pentru Steaua, haideți să nu ne îmbătăm cu apă rece! Pînă să se teamă însă de un adversar robust și ambițios, campioana noastră ar trebui să aibă grijă de propriile-i slăbiciuni. Pe tema asta vom mai discuta.

Comentarii (43)Adaugă comentariu

flash (62 comentarii)  •  10 august 2014, 15:31

deci Steaua a picat cu cel mai greu adversar si tu spui ca Steaua nu trebuie sa fie optimista.
wtf?
pai cand a fost Steaua optimista tinand cont ca a picat cu cel mai greu adversar.
mai mult,ludogorets trebuia sa fie cap de serie.
dpdv al coef uefa. ludogorets este mult peste legia varsovia.

valahu (46 comentarii)  •  10 august 2014, 15:32

I-am zis si lui alpin ca Steaua e meserie si nu discuta cu cum le zice ludgogoreti? Sase le dam si acolo si acasa.Alpin nu ma crede,normal ca-i cfrist omul doar Imperatoru e cu mine si Randoom .

Lereter (68 comentarii)  •  10 august 2014, 15:42

Da,nea Ovidiu,e momentul sa invepem sa fim pesimisti !. Sintem iremediabil invinsi de bulgari,mai greu decat atata nu se putea.Moti a devenit-intre timp- stoper de Mondiale,ei joaca acasa (la 350 km).In fine bla,bla bla. Steaua are,nea Ovi,prima sansa.Mai ales daca joaca cu Hamza si Breeveld (sper ca Argaseala sa aiba ….creier). Daca si bulgarii devin favoriti,in fata noastra ,putem sta si merge in EL

Vasca (166 comentarii)  •  10 august 2014, 15:48

Articol binevenit, scris de un om cu capul pe umeri.

ValahStelist (1 comentarii)  •  10 august 2014, 15:48

Noi suntem Steaua, campioana României si fosta campioana a Europei, deținătoarea recordului de 10 calificări consecutive in grupele UEFA, clubul care a adus cele mai mult puncte la coeficientul tarii.
Va rugam sa nu confundați cu Dinamo:
TSKA Sofia – Dinamo 8-1= Cel mai rușinos rezultat romanesc in Cupa Campionilor Europeni.

AliBaba (223 comentarii)  •  10 august 2014, 15:50

@flash #1. Tu ai inteles invers decat a wscris Nea Ovidiu. Citeste inca o data ca poate pricepi ceva. Daca nu ia-o de la capat.

Un antrenor (214 comentarii)  •  10 august 2014, 15:52

Iar nota 10. Felicitari.

Yo (13 comentarii)  •  10 august 2014, 15:53

Domnule Ovidiu, cereti echipa cu care a jucat Steaua acel amical, verificati mai ales apararea. Chiar facem trimitere la un meci fara insemnatate, atunci cand Galca inca verifica o alta asezare, la care intre timp a renuntat, iar Rapa era fundas central. Asta nu inseamna ca este o dubla usoara, s-a vazut cat e de greu inceputul asta de sezon pentru Steaua in meciurile cu norvegienii si cu Aktobe. Insa bulgarii sunt sub Legia cu siguranta. Ne asteapta 2 meciuri stranse, dar cu sanse mari de reusita, spre deosebire de meciurile din Europa League, din pacate.

GERULA (16 comentarii)  •  10 august 2014, 15:56

Si Ludogoret si Legia sunt echipe mai bune ca Steaua, sunt mai inchegate, joaca un fotbal mai total, mai agresiv, se apara mai bine, cel putin Legia o face astfel, pe cand Steaua lui Galca, joaca bine in atac si CATASTROFAL in aparare, concluzia finala este ca pornim cu sansa a doua

Adrian (1 comentarii)  •  10 august 2014, 15:57

nu e aceeasi echipa Ludogoret pe care a batut-o marea echipa Dinamo vara asta ?

alan (6 comentarii)  •  10 august 2014, 15:58

ce cuvinte grele nea ovidiu la adresa polonezilor ex „folosire frauduloasa” a unui jucator. Oamenii au gresit si platesc dur greseala (prea dur, jucatorul respectiv a intrat 6 min la scorul general 6-1, deci nu a influentat cu nimic). Conform DEX frauda= inselaciune, act de rea credinta, escrocherie, hotie etc. Deci presupune INTENTIE, iar aici nu a fost cazul

Pax (36 comentarii)  •  10 august 2014, 16:01

@yo #8. Nunai dreptate pentru ca Ludogoretz a folosit atunci mai multe rezerve decat Steaua si a condus la un moment cu 4-0! Domnul Ioanitoaia si-a tradat prin acest articol sentimentele fata de Steaua, ceea ce nu imi place pentru ca il socoteam impartial, cum ii sta bine unui formator de opinie.

flash (62 comentarii)  •  10 august 2014, 16:02

@ali baba,am inteles perfect ce a spus ioanitoaia.
el spune stop optimismului iar eu ii spun ca nu a fost niciodata optimism in tabara stelei.
cum naiba sa fie optimism cand pici cu un adversar ce in mod normal trebuia sa fie cap de serie si are dublu la coef. uefa decat legia varsovia?
a fost o tristete mare si dezamagire cand s-a aflat ca Steaua a picat cu ludogorets.
puteai pica cu slovan bratislava si tu pici cu ludogorets.

adi_stelistul (359 comentarii)  •  10 august 2014, 16:04

Un optimism bine temperat e intotdeauna atitudinea corecta. Fatalismul cu siguranta nu e. Cred ca ati vrut sa spuneti „stop optimismului desantat”. Steaua trebuie sa priveasca cu multa seriozitate dubla mansa cu bulgarii. Va fi foarte greu. Macar pentru ca in februarie a.c. aceeasi echipa a eliminat in dubla mansa pe Lazio. Cred ca va fi foarte greu, chiar daca in actualele calificari Ludogoret n-a impresionat. Un egal cu campioana Luxemburgului si alte 2 meciuri nedecise cu Partizan (o echipa care n-a reusit in ultimii ani niciun rezultat mai acatarii, prilejuind in schimb anonimilor de la Shamrock Rovers rezultatul istoriei clubului – calificarea in grupele EL) nu sunt de natura sa impresioneze.
Trebuie precautie si o gandire pozitiva. Estimez sanse egale, 50-50. La fel si la Petrolul cu Zagreb. Astrei nu-i dau mai mult de 10%. Baietii lui Niculae chiar au avut ghinion.

Gill (15 comentarii)  •  10 august 2014, 16:08

Cred ca exagerati putin in privinta lui Moti!

Lulus (70 comentarii)  •  10 august 2014, 16:10

Chiar era nevoie de un articol ca asta, pt ca stelistii si-o luasera in cap, mai aduceti-i cu picioarele pe pamant!

Vissu (88 comentarii)  •  10 august 2014, 16:52

Adrian #10. E ca la Radio Erevan, asa, dar invers, ca Ludogoret a batut Dinamo. Ca in bancul cu bicicleta.

cosmin (17 comentarii)  •  10 august 2014, 16:59

BOTEV PLOVDID-STEAUA 5-1 MAI STUDIATI.

JJ (98 comentarii)  •  10 august 2014, 18:22

@cosmin #18. Si ce daca, cu Ludogoret a fost 2-4 dupa 0-4, mai studiaza talica.

Mirceacelbatran (663 comentarii)  •  10 august 2014, 18:27

Foarte judicioasa parerea dvs. Candva bulgarii erau clientii nostri, dar noi de la o vreme nu mai avem clienti. Stelei nu ii va fi usor si va trebui sa se mobilizeze la maxim.

tarkus (16 comentarii)  •  10 august 2014, 18:29

locuricomune,cumar fi zis fostul tau sef. ludogorets joaca in EL.

Cainepanalamoarte (121 comentarii)  •  10 august 2014, 18:31

Nea Ovi, cand l-ai vazut jucand ultima oara pe Moti de il lauzi sau esti de-al nostru, vechi dinamovist? Nu te critic, doar intreb ca sa imi dau seama cata dreptate ai. Moti nu ar putea fi o solutie si pentru echipa nationala?

Borsa (1 comentarii)  •  10 august 2014, 18:31

Haideti sa ne gandim putin.. poti spune ca doua meciuri seamana unul cu celalalt? Niciodata ! Daca intr-un meci e 4-2, nu inseamna ca si in cel de-al doilea trebuie sa fie un scor asemanator.

coco (401 comentarii)  •  10 august 2014, 19:51

Bine zis. Obiectiv si la subiect.

cristian007 (25 comentarii)  •  10 august 2014, 19:52

Articol degeaba. Cine de la Steaua debordeaza de optimism?? Nea Ovi ai scris un articol la trecerea timpului, +100 de cuvinte, o saptamana bifata si salariu in cont. Caldura mare moncher. As dorii, sa citesc un comentariu din partea dumneavoatra despre incarcerarea d-lui Voiculescu(patronul GSP printre altele). Dar mai bine jucam rolul strutului…pana trece pericolul.

Vasai (23 comentarii)  •  10 august 2014, 19:54

Nea Ovi, Mutu a marcat gol si la Iasi, nu uita sa il propui la nationala. Razvan nu ca a mai fost.

Abcde (206 comentarii)  •  10 august 2014, 19:59

@cristian007. Chiar ziarul a creditat-o pe Steaua cu 70 la suta sanse de calificare, articolul fiind o replica la adresa tinerilor colegi. Sa scrie Ioanitoaia despre Voiculescu, pe ce chestie, a mai scris vreodata ca sa o faca si acum? Pretentie stupida.b

tata puiu (3 comentarii)  •  10 august 2014, 20:21

si daca ii bate pe bulgari, ce?

Mx5 (390 comentarii)  •  10 august 2014, 20:25

Nea Ovi, nu stelistii debordeaza de optimism, ci colegii dv. din presa(ca de obicei, pentru a adormi vigilenta si a critica mai abitir dupa un eventualul insucces!). Toata suflarea stelista stie ca Ludogoret este o echipa buna, mai bine organizata ca Steaua (in acest moment) si ca pornim cu a doua sansa. Va fi greu, dar nu imposibil. In orice caz, eventuala ratare a grupelor LG se va datora neintaririi echipei dupa plecare celor mai buni 5-6 jucatori. E foarte probabil ca Becali (cu sau fara intentie) sa fi dat deja cu piciorul la vreo 20 mil. de euro!

Tudorache (179 comentarii)  •  10 august 2014, 22:00

Un articol care imi place pentru ca we foarte realist. Steaua e cam de nivelul bulgarilor si va horati numai forma din ziua meciului si norocul.

yoda (1 comentarii)  •  10 august 2014, 22:15

sa fim seriosi, ne-am saturat de importanta data amicalelor. sunt niste desculti cei din bulgaria. ce au facut important in europa?
as dori o analiza mai serioasa a echipelor din romania fata de ce se spune in media
mai aveti un pic si o sa fiti can-can
seriozitate baieti!

Ora Exacta (1 comentarii)  •  10 august 2014, 22:58

Foarte frumos. E o incantare sa citesti despre asa ceva.

Alex One (161 comentarii)  •  11 august 2014, 7:13

Nasol este ca la Steaua a jucat in ultimele meciuri PREA MULT norocul.Lato e varza, parca e cu mintea aiurea iar Tanase, ca si Sanmartean cand nu este( mult prea des) suspentat sau accidentat, traieste din sclipiri. Stanciu, Keseru si Iancu mediocri.Popa inconstant. Bun Arla si fundasii centrali.Cam putin. Dar daca si Ludogoret a ajuns sa reprezinte o forta de speriat e clar ca n-ai ce cauta in CL.Asa ca, Forza Steaua !

SAG (132 comentarii)  •  11 august 2014, 7:49

Steaua a ajuns cu bine pana aici. Datorita unor slabiciuni putea sa nu ajunga. Daca slabiciunile dovedite mai ales in zona de mijloc( ce face sau desface legatura aparare-atac) vor fi corectate putem sa speram trecerea de bulgari. Daca minusurile nu vor fi corectate eu nu cred in calificare, mai ales ca si Latovlevici gafeaza prea des, iar Tanase nimereste poarta sau pasa buna la coechipieri prea rar.
Si, daca aducerea lui Luchin, Breeveld si Hamza(jucatori buni dar sa vedem cum se vor integra la jocul Stelei) vor completa cu succes plecarile din echipa ce a cucerit titlul de campioana de doua ori, atunci sperantele cresc…

vasglo (208 comentarii)  •  11 august 2014, 8:39

Un articol scris la „trecerea timpului”.. N-am vazut pe nimeni de la Steaua sa zica ca va fi usor cu bulgarii, mai degraba confrati de-ai lui Nea Ovi au scris ca Steaua n-are probleme cu bulgarii, ca au vreo 70% sanse sa treaca de ei…Si apoi ma asteptam ca Nea Ovi, cu experienta lui, sa faca diferenta intre un meci amical, jucat de Steaua la nici 2 zile de la sosirea in primul ei cantonament, dupa numai 2 antrenamente, si unul oficial, cand echipa este in plin campionat, rodandu-se si in doua tururi preliminare de Champions, cu doua echipe campioane, ale Norvegiei si Kazahstanului si care, dupa cum s-a vazut, stiau si ele ceva fotbal (sic)…

Mishu (234 comentarii)  •  11 august 2014, 10:41

Yoda, asta si spune Dl Ioanitoaia, sa nu gandim ca tine ca ne putem arde. E o gandire periculoasa.

Marcus (279 comentarii)  •  11 august 2014, 10:46

Hai nene ca va repeziti ca fata mare la maritat. Mister Ioanitoaia nu confunda un meci oficial cu unul amical si face bine ca atrage atentia ca Steaua va avea o misiune grea. Prea ne-am invatat noi sa ii privim pe bulgari ca pe vecinii saraci cand lucrurile s-au schimbat in favoarea lor.

Cheetah (2118 comentarii)  •  11 august 2014, 10:50

Indiferent cu cine pica si citi dintre noi o sustinem in tribune, Steluta trebuie sa joace frumos, cum ne-a obisnuit, si sa cistige!!!

Corin (60 comentarii)  •  11 august 2014, 11:04

In locul lui Galca eu as citi acest articol in vestiar. Pe langa alte probleme de atitudine Steaua are o Incredere exagerat de mare in capacitatea proprie. Ar ajuta-o ceva luciditate suplimentara.

viorel (113 comentarii)  •  11 august 2014, 11:51

sunt foarte multe lucruri de pus la punct. pana acum eu unul sunt multumit cu Galca. incep sa fiu multumit si de transferuri – chiar daca au venit foarte tarziu – ca de obicei.
sunt foarte dezamagit de plecari: gardos era un super fundas. e foarte greu sa joci in CL cand in 2 ani ai vandut 70% din ce era mai bun la echipa si ai inlocuit cu rezerve.

dc vine si hamza eu zic ca luam campionatul si sper intr-o primavara in europa league deci locul 3 in grupele CL.

referitor la bulgari eu zic ca trecem de ei. cu toate problemele de la steaua inca sunt multi jucatori care stiu cum sa trateze o calificare.

Marius (63 comentarii)  •  11 august 2014, 12:57

„Mulți au calculat că o echipă în care ex-dinamovistul Moți e titular de drept, meci de meci, n-are cum rezista mașinii de fotbal conduse în prezent de Gâlcă.”

A fost exact primul meu gand, am si vazut in fata ochilor toate gafele pe care le facea in derby-uri 🙂

Marius (63 comentarii)  •  11 august 2014, 13:01

„Pînă să se teamă însă de un adversar robust și ambițios, campioana noastră ar trebui să aibă grijă de propriile-i slăbiciuni. Pe tema asta vom mai discuta.”

Cat de repede, ca sa stie si Galca cum sa-si pregateasca meciul 🙂

lord belial (434 comentarii)  •  11 august 2014, 13:41

1. galca tre sa plece de la steaua
2. tska sofia chiar sint infratiti cu steaua
3. daca ti-e frica de ludgorets, de ce mai participi in ucl? bulgarii tre batuti la scor daca vrei sa mergi in grupe.

Comentează