Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Răzvan şi Mutu

M-am întors din concediu la fix ca să văd retururile din Europa League şi să salut, fireşte, succesele realizate de Petrolul şi de Astra. Nici CFR-ului, la care se cam lungeşte însă nepermis faza tatonărilor, nu i-a lipsit mult să […]

vineri, 8 august 2014, 2:47

M-am întors din concediu la fix ca să văd retururile din Europa League şi să salut, fireşte, succesele realizate de Petrolul şi de Astra. Nici CFR-ului, la care se cam lungeşte însă nepermis faza tatonărilor, nu i-a lipsit mult să meargă mai departe. Din păcate, joi a arbitrat-o Antony Gautier, care a dezavantajat-o adesea fără rușine, jenant, de-a dreptul penibil. Dacă Gautier ăsta e considerat cel mai bun arbitru din Hexagon, atunci noi, cu Balaj, cu Tudor şi cu Haţegan, sîntem 7 clase peste francezi!

În ciuda faptului că îşi asigurase calificarea încă de la Giurgiu, Astra a forţat victoria la Liberec şi nu s-a lăsat pînă n-a obţinut-o. Astfel, formaţia de la Dunăre a luat cu notă maximă examenul calităţii şi al caracterului. La rîndu-i, Petrolul a sedus în Cehia, unde a învins un adversar cu pedigree de Liga Campionilor, ba l-a şi ridiculizat uneori! Izbînda „lupilor” s-a datorat unei valori superioare, etalată în special de Teixeira, de De Lucas şi de Mutu, dar şi maturităţii cu care Lucescu jr. a gîndit confruntarea cu Viktoria şi, stăpîn pe el, a condus-o de pe bancă.

Deoarece băieţii lui au marcat de 4 ori în deplasare, Răzvan le-a mai dat o dată peste nas celor ce s-au grăbit să-l eticheteze ca prizonier al unor opţiuni eminamente defensive, ca un antrenor exagerat de circumspect, dacă nu chiar fricos!!! Cu fiecare evoluţie, Petrolul le demonstrează respectivilor că s-au pripit. Iar Răzvan merită felicitat pentru că a ştiut să treacă peste incidentul cu Mutu, consemnat la Belgrad în toamna lui 2009, la acel ciudat 0-5.

Unul dintre eroii meciului de la Plzen, autorul unui gol imperial şi al unui assist strălucit, Adrian Mutu poate să viseze, logic, la duelul din 7 septembrie cu grecii. Nu-i obligatoriu să intre titular, dar un jucător cu stofa, experienţa, tupeul şi moralul lui Mutu de azi i-ar fi util lui Piţurcă. În general, vestiarului, colectivului.

Evident că, la 35 de ani şi 7 luni, Mutu nu mai are vigoarea de la 25 şi nici măcar de la 30. Şi din pricină că s-a risipit, a pierdut din energie, din viteză, din rezistenţă. Nu-i însă un jucător care să fi terminat benzina, cum s-au repezit unii să-i cînte prohodul. Nu numai că-i capabil de evoluţii încîntătoare, dar ţine cu tot dinadinsul să revină la „naţională”. Pare să-l intereseze la maximum o nouă convocare la lot.

Din moment ce Pavel Horvath a fost, la 39 de ani şi 4 luni, omul numărul 1 al garniturii din Plzen, nu i-ar strica selecţionerului să ia în calcul şi varianta Mutu. Recomandabilă şi în ideea că pe 7 septembrie e posibil să absenteze, dintre „tricolorii” consacraţi, Măţel, Chiricheş, Gardoş, Bourceanu, C. Lazăr şi Nicoliţă, unii în curs de recuperare, alţii în căutare de echipă şi/sau de formă. Piţurcă e dator să cîntărească lucrurile în stilul lui Lucescu, adică fără patimă și fără ranchiună. Deschis, bărbăteşte.

Comentarii (64)Adaugă comentariu

Loulou (274 comentarii)  •  9 august 2014, 12:14

@demolarii #42. Cred ca gresesti cand ii zici dl Ioanitoaia procuror de data asta. Pentru ca nu impune nicio opinie si nici nu cere nimic ca un procuror, isi da cu parerea si atat. Dar poate nu stii cu ce se ocupa un procuror.

Mihai Bulica (871 comentarii)  •  9 august 2014, 12:23

sa trai-ti nea Ovi !

Spu-ne repede in ce ziar vrei sa apari, ca Bild, la CEDO cea mai serioasa hirtie si alte Bild care freaca de i se face rau lu pretenu lu Putin i-si inchide editia ! Cind terminam odata de tot cu securistii si toti nenorocitii care vine de la chef si omoara femei care traverseaza strada in fata casei lor sa mearga la lucru si ie omorite de baizadele comuniste securiste. Vrei sa omoare si Anghelache si puradeii lui pa cineva ? Sa mai i-a foc blocuri da Negoita, sa mai vinda statul averea lui Negoita, sa mai dea faliment si firmele care Niculaie nu le are, sa ajunga sarmanii in strada iar comunistii in topul bogatilor ? Ce n-a dat faliment la ei si progeniturili lor are imperii financiare ? Ca Copos, ca comunistii, mai poate merge Luce sa cistige trofee pentru harnicul popor din Coreea de Nord ! Cred maestre ca in concediu a batut soarele prea tare. Tre sa discuti cu securistii daca merita puradelu lu Luce putina critica ?

Iata dovada cenzurii, de o prostie rarisima. Atita timp cit nulitatile sint in fotbal cu echipe de africani sustinute de baroni PSD no sa avem fotbal.Poate trebuie sa mai ajunga Luce, Muce, Nasu, Corleone si Satana si in Guvern. Ori poate chiar Presedinti, Guvernatori de ceva ?

# 30 Mihai Bulica on 08.08.14 at 6:42 pm
cel bun, cel rău, cel urât.
bine ai revenit maestre. Dar pare pacat. A fost prea scurt ? Caci Muce si fotbalul, tapul si baletul.
A organizat el la Ploiesti si s-a vazut. Petrolul are un lot de exceptie, doar ca ti se face rau cind vezi cine si cum aseaza jucatorii pe teren, cum topaie si da indicatii dupa ce un jucator a avut o executie personala. Dupa indicatii, imediat, nu mai merge nimic. Nici nu poti spune ca s-au aparat bine caci cehii au avut de in ambele meciuri de 5 ori mai multe ocazii decit africanii lui Muce. Aproape fiecare atac a fost finalizat, dar atacantii lor nu au o valoare deosebita. La fel fundasii lor centrali si portarul.
Daca sta Muce cu morcovul in fund, tace, jucatorii stiu mai bine ce e de facut. Dupa ce-a dus Nationala pe ultimul loc in lume, dupa ce-a dus alaturi de Vama Rapidul in faliment, dupa ce-a fost dat afara de arabi, a ajuns marele antrenor sa dea indicatii unui Teixeira, Albin, Mutu, …, asa ca a pierdut 12 puncte in primele lui 6 meciuri si apoi inca 3 cu juniorii de la Viitorul. Cu mama lui Sumudica ajungeau petrolistii campioni. Astea sint fapte, cifre, nu mangan de frecat.
Pe undeva ma bucur pentru Mutu, totusi un tip de gasca. L-a salvat experienta, fotbalul pe care il are in singe, dar spre deosebire de altii de 40-50-60 de ani, se vede ca alearga greu. A fost fotbalist mare dar la Nationala mai bine nu ajungea. A atras prea mult jocul spre el, si-a batut joc de majoritatea fazelor, a fost minus in defensiva si un exemplu doar pentru Grozav, Tamas, Torje, Rat, Marica si alti comici vestiti ai ecranului. Acum, ca nu-l mai baga nimeni in seama, si-si vede lungul nasului, s-ar putea sa-si fi gasit locul printre vedetele petroliste.
PS
alt preten comun, saracu de el, domnu nea Sandu, ne-a parasit azi. A facut el multe greseli. Eu vad, spre exemplu, ca nu vin multi tineri din urma, cei ce vin nu au unde juca iar fundamentul cluburilor se clatina. Cel mai bun exemplu: amatorii austrieci ne-au dat cinci, puteau sa ne dea 20. Eu spun ca aveau 10 echipe care ne bateau, nemtii 1000, dar antrenorii austrieci si nemti vad ca ai nostrii sint buni si talentati, ar vrea sa aiba jucatori ca ei. Nu avem noi ingineri si muncitori calificati dar fotbalisti am avut mereu. Si-au batut insa joc mereu FRF si antrenorii Nationalei, profesori securisti nulitati, incepind cu Angelo Niculescu si terminind cu profesorii si compozitorii emeriti Piti-Muce-Piti.
Dar Nasule, daca nu-l aduceai pe Muce dupa dezastrul elvetian si cel anuntat de dupa, dezastrul si disconfortul numit Piti, erai si azi Nas. Abia atunci, cu pensionarii, somerii, schiorii si comicii lui Muce, titularizati pina si in amicale, cu jocuri groaznice in care nici comentatorii tv nu mai stiau directia de atac, au vazut toti ca nu ai nici o perspectiva. Asta a fost greseala cea mare, nu noul si vechiul Piti. Ce om normal la cap ar fi preluat dezastrul creat de Muce ? Noroc ca ai gasit un creier de pasarica. Zic pasarica caci Piti a cerut prea putin, el stiind ca risca sa se compromita definitiv.
Your comment is awaiting moderation.
# 29 MARCU ANTON care toarna beton on 08.08.14 at 6:23 pm
Aveti dreptate dnu. Ioanitoaia..apoi Stelea in poarta ar mai trebuii,rezerva Prunea,Dragomir zice ca a jucat fotbal la viata lui ar trebuii si el convocat -fundas, sa dea la gioale ca e sportul lui preferat,caci cu oracolele a dat chix mereu..,Iordanescu,Piturca-jucator antrenor,Mara,Ilie Dumitrescu..si lista poate continua cu old boys-Sinmartean cel mai mare magician,care-ti ascunde sticla cu bautura si cind ti-o arata e goala..Ce zici ii facem loc si lu’ Mircea Sandu…?..maestre..
# 28 cu ei cu tot on 08.08.14 at 6:12 pm
cu Tudor?!…nea Ovidiu, cred ca esti tot in vacanta!!
# 27 ba(la)nel on 08.08.14 at 5:47 pm
D-le Ioanitoaia, chiar m-am saturat sa vad cum, la orice infrangere a “marilor” noastre echipe, arbitrii sunt de vina. CFR-ul a pierdut calificarea ptr ca a fost furata…devenim penibili, zau asa…ba terenul e denivelat, ba nocturna e prea puternica, ba la dusuri nu e apa destul de calda, noi gasim mereu motive sa ne scuzam neputinta…penibil…apoi, legat de convocarea lui Mutu…ok, a facut un meci bun in Cehia, dar sunt convins ca la prima convocare, il va lua pe Tanase si alte 2-3 vedete si va petrece pana la 5 dimineata prin cluburi…daca dumneavoastra credeti ca acest om mai merita vreo sansa, nu cred ca va pricepeti la oameni, desi aveti o varsta venerabila…
# 26 milica on 08.08.14 at 5:41 pm
francezul a gresit doar ca n-a acordat penalty pentru chefere, in rest, l-a dat afara normal pe rada (mai faultase o data grosolan!!!), iar penalty-ul lor a fost corect

Viktor (278 comentarii)  •  9 august 2014, 12:25

De qcord cu demersul Dv sustinut de multi tehnicieni, dar nu cred ca Piturca va anchiesa la el. Mutu a fost obraznic cu el si Piturca nu uita asta.

Gill (15 comentarii)  •  9 august 2014, 12:26

Sunt intr-un totul de acord cu dvs si ma bucur ca ati revenit din vacanta, v-am simtit lipsa!

serban (14 comentarii)  •  9 august 2014, 12:59

nu ne intereseaza de unde te_ai intors! nu mai esti un reper in jurnalismul sportiv! esti o simpla voce de parelolog sportiv!!!

Vasca (166 comentarii)  •  9 august 2014, 14:08

@serban#55. De ce nu mai e, ca nu vreai tu? Cine oi fi tu decat nimeni? Articol deosebit, dar nu pentru semidocti.

mrnb (18 comentarii)  •  9 august 2014, 14:18

Felicitari! Corecte observatii in contrapondere cu A.Vochin, colegul dvs care prin art de data trecuta punea pe Razvan pt ca acum , dupa,… nici macar sa nu a facut o minima mentiune pozitiva! Dc e nevoie side laude? Normal! Numai asa copiii pot sa faca diferenta intre performante. De ex o lauda onesta era cuvenita in acest caz tocmai ca cehii nu au fost in nici un caz jucatori de talia azeriilor. Dc pui egal intre performante ….Altminteri suntem fff siguri ca XMan e slab tare darnu obs ca totusi e singurul care de multi ani a facut , dupa ceva vreme e drept, ca Romania sa bata o echipa de talia Bosniei.

Olteanu (478 comentarii)  •  9 august 2014, 15:39

Nea Ovi, nu te lua dupa prosti gen serban si scrie cat mai mult. Te-am asteptat cu nerabdare sa te intorci din vacanta si iti urez bun venit din Slatina. Sanatate si putere de munca.

Mourinho, (1 comentarii)  •  9 august 2014, 15:44

Serbanele #55, zii sa mori tu? Ovidiu Ioanitoaia e mintea limpede a presei sportive romanesti, iar tu o biata gaina plouata cu aere de cocos. Ce-ar fi sa cotcodacesti in alta ograda.

dan (56 comentarii)  •  9 august 2014, 15:46

Nea Ovi, iar solutzii de avarie? Inclusiv selectionerul…ce sa demonstram cu asta?!

Augustin (268 comentarii)  •  9 august 2014, 15:51

Sunt de aceiasi parere cu dvs.. Nu stiu daca ati vrut sa ii faceti un bine lui Mutu cu acest articol laudativ insa sigur i-ati facut un rau. Carcotasul de Piturca acum sigur nu il va convoca ca sa isi arate el muschii.

Stef49 (59 comentarii)  •  9 august 2014, 15:56

Imi pare bine ca te-ai intors. Bun comentariu, traiasca Mutu si Lucescu.

AliBaba (223 comentarii)  •  9 august 2014, 18:14

Dane, ce te miri, la un fotbal de avarie solutii de avarie. Ar fi rau sa ne bata grecii inca o data, de aceea si eu sustin punctul de vedere al domnului Ioanitoaia. Cand ai atatea gauri in echipa trebuie sa risti si sa incerci cu Mutu. Ma indoiesc ca Piturca va ceda la cat e de inchistat.

Mediere Bucuresti (31 comentarii)  •  9 august 2014, 18:23

Este nevoie de mai multe exemple in footbalul romanesc, Hagi este reperul, asa exemplul avem nevoie !

Comentează