Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Campioni contestați

Ajuns unde trebuia, titlul mondial se află pe mîini bune, asta în ideea că Germania n-a pierdut nici o întîlnire la CM și a înscris cele mai multe goluri, 18. Confirmîndu-și calitățile de “națională” harnică și ordonată, ea a arătat […]

luni, 14 iulie 2014, 2:41
bannercm.jpg

Ajuns unde trebuia, titlul mondial se află pe mîini bune, asta în ideea că Germania n-a pierdut nici o întîlnire la CM și a înscris cele mai multe goluri, 18. Confirmîndu-și calitățile de “națională” harnică și ordonată, ea a arătat ceva în plus prin aceea că a practicat un fotbal deschis, generos, plăcut.

Iar cînd a zdrobit Seleçao cu 7-1, a oferit și o lecție de virtuozitate. Paradoxal, artiști au fost nemții, nu brazilienii în meciul acela, priveai și nu-ți credeai ochilor că europenii le ascund sud-americanilor o minge pe care aceștia o găseau rar ori n-o găseau deloc!

Löw a adus la CM nu doar o echipă de calibru, ci un întreg lot de valoare. Dovadă că unicul gol al finalei, înscris în prelungiri, s-a datorat unor jucători veniți de pe bancă, lui Schürrle folosit din minutul 31 și lui Götze introdus din 88! Primul a centrat pentru stopul pe piept și șutul celuilalt, triumful Germaniei fiind, în contextul unui efort colectiv deosebit, opera a două rezerve!

Destui contestă însă victoria panzerelor. Cei care strîmbă din nas invocă faptul că Higuain, Messi și Palacio au irosit 3 ocazii monumentale, față de una singură a germanilor, bara lui Höwedes. Respectivii îi reproșează arbitrului Rizzoli că n-a dictat penalty în minutul 57 la faza în care Neuer l-a lovit cu piciorul în figură pe Higuain. Au dreptate întrucît, deși mai întîi a boxat balonul, goalkeeper-ul a intervenit cu o forță disproporționată și a periclitat integritatea adversarului. Obligatoriu, trebuia acordat 11 metri și măcar galben lui Neuer, dacă nu roșu.

Într-adevăr, arbitrul i-a avantajat și pe argentinieni la bodicecul aplicat de Garay lui Kramer și, mai ales, la agresiunea lui Aguero, care i-a spart obrazul lui Schweinsteiger după ce primise deja un avertisment. În măsura în care pe marginea acestor faze se mai poate însă discuta, vina lui Neuer s-a văzut și din avion!

Cu și fără ajutorul lui Rizzoli, Germania a meritat să cîștige finala. La mustață, de puțin, dar a meritat. Finala și, o dată cu ea, Cupa Mondială 2014.

Comentarii (139)Adaugă comentariu

Gruia Novac (19 comentarii)  •  15 iulie 2014, 10:36

Domnu Armin #90. Bateti campii gratios pentru ca Higuain era in viteza urmarind mingea, iar Neuer a dat peste el ca trenul, fault, 11 m si eliminare. Restul e vrajeala ieftina.

Liviu (333 comentarii)  •  15 iulie 2014, 10:40

Ala bala portocala, a fost 11 metri si gata geaba o dau unii la intors pe aici. Higuain tamponat de un portar iesit ca un bezmetic, fault niciun dubiu.

Lupu (2 comentarii)  •  15 iulie 2014, 11:29

Maestre, nu e vorba de un căştig „la mustaţă”. Argentina nu putea căştiga acel meci, pentru că nu şi-a propus asta. Obiectivul lui Sabella a fost, meci de meci, inclusiv în finală, să nu piardă. Cănd nu-ţi propui să căştigi, n-o să căştigi niciodată. Argentina ’86 e la ani-lumină de ce am văzut la Brazilia 2014.

ivan turbinca (4 comentarii)  •  15 iulie 2014, 12:50

low n-a folosit tot ce avea pe banca: jansen, draxler, bender (unul dintre frati), grosskreuz…pe altii i-a uitat prin tara: schmelzer, kissling, volland, max kruse, patrick herrman…nu e bine…

Mihai Bulica (871 comentarii)  •  15 iulie 2014, 13:47

contestati, ne, dar a fost cea mai frumoasa primire acasa din cite am vazut. Mai ceva decit finala si tot CM. Pina si pilotul avionului invingatorilor, desigur LH 2014, a participat. A primit permisiunea sa dea runde la 500 de m inaltime.

Iar Lahm a transmis ceva in final:

„Asa TVR1, acum puteti sa va ocupati din nou de Vreme”

Mos Martin (41 comentarii)  •  15 iulie 2014, 15:08

Pustilor nu-l plac pe Ioanitoaia pentru ca nu umbla la metafore dar acest stil direct e modern. Acum se foloseste briciul si Ioanitoaia poseda mestesugul de a provoca in tot scrie. De aceea si strange cele mai multe comentarii desi nu raspunde la ele niciodata.

ion (1 comentarii)  •  15 iulie 2014, 17:13

Acestea sunt povesti. Rezultatul se face pe teren, cine e mai bun castiga.

Germania a fost cea mai buna echipa la acest mondial. De departe. Si rezultatul a fost meritat.

P.S. Acela nu a fost penalty. nici poveste. Portarul a iesit la minge SI A LOVIT ACEA MINGE. Cum ar fi trebuit sa iasa la minge? Cu genunchii jos? Ia ganditi atunci, de ce s-ar fi lovit capul argentianianului? Ati ghicit! De bijuteriile de familie ale lui Neur, care acum ar fi cantat subtire. Atacantul a fost nu neglijent, ci rau intentionat, s-a uitat cu coada ochiului, apoi a alergat in continuare pe aceiasi traiectorie, pentru a cauta contactul cu portarul.

Iar daca ar fi sa ne uitam la arbitraj, argentinenii trebuiau sa termine meciul in 7-8 jucatori: au avut faulturi dure din spate nenumarate, tineri de tricou, lovituri cu pumnul in fata (care s-a lasat cu sange curgand), iar arbitrul s-a uitat in alta parte, ca ii era frica sa lase Argentina in inferioritate.

borussia (9 comentarii)  •  15 iulie 2014, 18:10

du-te la circ si vezi spectacol…….

Gugu (72 comentarii)  •  15 iulie 2014, 19:11

Ion #108 e ultimul habarnist de aici. Dupa el atacanyul a tras cu ochiul si trebuia sa se opreasca intrucat venea ca trenul portarul advers. Teribila judecata.

Ion (1 comentarii)  •  15 iulie 2014, 19:51

Un absolvent de stefan gheorghiu, ai imbatrinit si traiesti inca in URSS

Mx5 (390 comentarii)  •  15 iulie 2014, 19:58

Nea Ovi, ca mai intotdeauna o dai pe dupa cires. Spui ce crezi dar prin… gura altora. Cine-i contesta pe nemti? Cine, in afara de ei, erau mai indreptatiti sa devina campioni mondiali? Daca d-ta ii contesti, spune-o direct, clar si argumenteaza! Ce te opreste? In legatura cu finala trebuie spus ca arbitrul i-a dezavantajat pe germani , tolerandu-le argentinienilor jocul dur, cu faulturi numeroase, nesactionate cu cartonase galbene sau rosii! Aceasta atitudine partinitoare a arbitrului italian s-ar fi datorat, dupa unii (ca sa fiu si eu in nota ambigua a dumitale), faptului de… comunitatea de ginta cu argentinienii, precum si dorintei ca nemtii sa nu-i egaleze pe italieni la numarul de titluri mondiale, 4!

ccc (51 comentarii)  •  15 iulie 2014, 20:55

Vis-a-vis de finala CM 2014, ar trebui sa judecam precum englezii, adica scurt si la obiect: fault, penalty, corner, cartonas galben/rosu = toate sunt atunci cand fluiera arbitrul!!

Altfel, ne hazardam in comentarii aiurite, care mai de care e mai doct in domeniu si cunoaste mai bine regulamentul!
Doar ca fluierul a fost la macaronar, care a fluierat ce si cum a vrut. Le cantarim si le intoarcem pe toate fetele (deciziile, arbitrului, evident) acum, la 3 zile de la finala, doar ca sa ne aflam in treaba. Comentariile si parerile noastra, precum si cele ale adevaratilor specialisti (OI nu prea se afla printre ei, domnia sa doar provoaca discutii, ca sa aiba „rating”) nu vor fi consemnate in analele istoriei fotbalului, nepotii nostri vor afla doar ca in 2014, CM din Brzilia a fost castigat de Germania, care a ainvins in finala Argentina cu 1-0!
Atat, si nimic mai mult!
Spor!

alan (6 comentarii)  •  15 iulie 2014, 22:02

nu a fost nici un penalty la neuer. A fost intrare la minge si a LOVIT prima data mingea. Pe urma ciocnirea, ca in atatea cazuri. La Aguero era de rosu direct. Basca ca mai avea un glaben. Ba mai mult arbitrul a tolerat un joc foarte dur al argentinienilor din repriza a doua. Schweinsteiger nu stiu cum a reusit sa termine meciul. In rest nea ovidiu e argentinian, fan maradona si deloc simpatizant al nemtilor

fcdm3 (3 comentarii)  •  15 iulie 2014, 23:42

D-le Ioanitoaia, cine contesta victoria nemtilor? Poate dvs… ca in mass-media straina nu am vazut. Ati putea fi mai realist si sa spuneti ca nu numai Garay si Aguero trebuiau eliminati, ci inca vreo 2, dupa numeroase trageri de tricou, simulari sau duritati, toate nesanctionate de arbitru cu cartonas galben, unele nici cu fault! Cu exceptia fazei discutabile Neuer-Higuain, arbitrul de centru a arbitrat cam intr-o singura directia: pro-Argentina…

adi.nyc (49 comentarii)  •  16 iulie 2014, 1:16

@ Dnul Ioanitoaia

Nu stiu cine a inventat prostia asta, „forță disproporționată”. Nu exista asa ceva in regulamentul FIFA. Exista forta excesiva, dar nicidecum disproportionata. In peste 90% din cazuri intre 2 jucatori forta este disproportionata.

Am citit de cateva ori regulamentul FIFA special pentru faza asta, si sunt de parere ca nu a fost fault la Higuain. Amandoi au atacat mingea, Neuer a lovit mingea (Higuain nici macar n-a atins-o!!!) si apoi s-a lovit de Higuain. Nu l-a lovit intentionat, s-au ciocnit din inertie, si nu este vina lui ca este mai inalt, mai solid si cu detenta mai buna. Ce era sa faca? Trebuia sa sara cat o clatita sau sa nu sara la minge? NU EXISTA in regulament forta disproportionata. De ce nu se foloseste aceasta „forta disproportionata” si la luptele umar la umar? Pentru ca nu exista!!! Daca esti mai puternic, mai inalt, ai detenta mai buna, este avantajul tau.

Daca Neuer l-ar fi lovit intentionat pe Higuain dupa ce a lovit mingea, da era fault si 11m.
Daca Higuain ar fi lovit mingea primul, sau in acelasi timp cu Neuer, atunci da era fault si 11m.

Se aplica exact aceleasi reguli ca la intrarea prin alunecare. La fiecare intrare prin alunecare fundasul da de pamant cu atacantul, si discutia se face daca aparatorul a atins sau nu mingea inainte sa-l secere pe atacant.

Acum revenind la articol, Germania a meritat pe deplin sa castige CM, iar Messi nu merita nici in primii 3 sa fie. Alegerea lui a fost ridicola.

Sa aveti o saptamana buna!!!

gogu (64 comentarii)  •  16 iulie 2014, 13:51

foarte corect si la obiect domn Ovidiu ca de obicei aveti prestanta si va ridicati ca intotdeaua la un inalt nivel gazetaresc vedeti ce nu vede tot muritorul cu ochiul fin al unui optician, sunt destiu neica nimeni si frustrati ai vietii care comenteaza vrute si nevrute au observat toti privitorii din west ca acest Blatter a facut jocurile Germaniei el fiind un filogerman cu bunicul lui in trupele ss sa scris si va curge rauri de comentarii despre legaturile bolnavicioase a acestei natii germanice care mai mult a distrus omenirea in lungul istoriei, si se observa inca odata masochismul natiei romane pestru atasamentul lor pentru cotropitori asta le place , inchei prin va a multumi pentru abnegatia si spiritul de patriot cu care scrieti aceste articole minunate!!

tudorica (14 comentarii)  •  16 iulie 2014, 14:09

Jos cu palaria in fata „panzerelor”. Toata lumea se cam astepta ca Germania sa invinga. Si fiindca nu stau prost cu nervii, nemtii chiar au facut-o. Au invins, sfidand cu nonsalanta presiunea imensa care era pe capul lor. Au facut de toate in Brazilia, baza de antrenament, cu tot cu vile pentru fotbalisti si staff. A venit si cancelarul lor sa vada finala. Stiu ca multi dintre noi ar fi vrut sa bata Argentina. Suntem parca mai apropiati de ei. Dar nu s-a putut.
PS1. Multumesc nea Ovi pentru articolele daruite iubitorilor fotbalului in decursul acestui mondial. Sa va dea Dumnezeu sanatate si sa va citim multi ani de-acum incolo.
PS2. Acum ca s-a terminat si cu finala, nea Ovi, mai scrie ceva si de Rapid…. Nu de alta, dar a intrat din nou in A….

MARCU ANTON care toarna beton (50 comentarii)  •  16 iulie 2014, 15:25

@Ion….,bai Ioane ca rau esti cu bietul om…..

Viktor (278 comentarii)  •  16 iulie 2014, 19:22

@ion #110. Daca te gandesti la dn Ioanitoaia esti prost (informat). Pentru ca a terminat facultatea de limbi straine ca sef de promotie si a traito vreme in SUA, unde a fost insurat, nu in URSS. Te crezi istet dar nu ai motive.

Dynamovist (20 comentarii)  •  17 iulie 2014, 2:00

Domnul Ioanitoaia, pe bune????
Contestam victoria Germaniei???
Daca Higuain nu a avut nimic, Kramer a fost facut KO.
Neuer a avut o interventie la minge, jegul ala de argentinian si-a bagat voit umarul in fata neamtului.
Ati uitat faza in care Mascherano si Biglia( amandoi cu galben) intra cu talpa, din spate pe piciorul lui SCHWEINSTEIGER. Schweinsteiger care a fost faultat printre altii si de Messi, care la nivel de Nationala e un fel de cr7,

Vortex (1 comentarii)  •  17 iulie 2014, 5:33

:)) Nea Ovidiu, le zici ca la carte ! Azi e alba, maine-i neagra ! Daca n-ai exista d-ta, ar trebui sa fii inventat ! Daca n-ai exista noi cei multi „prostimea” sic :)) am fi pierduti in spatiu ! Ce mai, una alta, Pamantul s-ar prabusi in haul Universului ! Daca n-ai exista, at trebui sa fii inventat ! La anul si la multi ani (multe cupe mondiale) !

nea caisa (81 comentarii)  •  17 iulie 2014, 7:20

Ce ziceti de perla lui Galca „s-au gresit pase inexplicabile”?

dan (3 comentarii)  •  17 iulie 2014, 7:48

Vroiati ca Neuer sa zboare dupa ce a boxat balonul?
daca intra intentionat la Higuain ii rupe acestuia gatul de nici ma-sa nu il mai recunostea; a lovit mingea si cu asta basta. Daca era pe bune, vreo trei argentinieni trebuiau eliminati dupa intrarile la Klose cand germanul a fost lovit in spate riscand sa-si petreaca restul vietii in scaun cu rotile ca Nesu, Kramer si Schweinsteger cand acestia au fost faultati cu bestialitate. Parca si lovirea intentionata cu pumnul se pedepseste cu cartonas rosu, astfel incat Argentina ramanea in 8 oameni si pieredea cu 3 la 0.
Ratarile dovedesc un singur lucru: impotenta argentinienilor de a juca ca o echipa; golurile vin intotdeauna dupa un joc elaborat al intregii echipe nu dupa ciupeala caracteristica „echipelor latino- americane”; asa a venit si golul germanilor simplu si eficient, centrare Schurle, stop pe piept si sut Gotze.
Argentinienii s-au mai agitat apoi dar ca pestele pe uscat, adica degeaba!

alinadumitru (5 comentarii)  •  17 iulie 2014, 9:50

pe ce faze se mai poate discuta nea ovidiule??? cand ii muta ala capul lui kramer, de n-a mai putut nici sa continue meciul? sau cand il pocneste aguero pe schweinsteiger si nu ia nici macar galben (era al doilea…)? daca au avut si argentinienii ocazii asta nu inseamna ca e contestata victoria, iar despre arbitrii cine spune ca au avantajat germania, ori s-au uitat la alt meci, ori n-au habar despre fotbal

offff (2 comentarii)  •  17 iulie 2014, 13:23

toti frustrati contesta, realisti nu , banul conteaza acum nu celelalte calitati care reprezinta fotbalul. treaba cu neuer trebuia sa fie aut pentru argentina clar nimic mai mult

neghinita (23 comentarii)  •  17 iulie 2014, 17:37

DE ACORD, TREBUIA 2 ROSII LA NEMTI SI 1 LA AGUERO PLUS 11 M PT ARGENTINA.MARII JURINALISTI N-AU OBSERVAT ABSENTA CELUI MAI BUN JUCATOR ARGENTINIAN, DAR IN FOTBAL, REZULTATUL CONTEAZA SI IN FINALA AMBELE ECHIPE AU UN SINGUR SCOP SA CASTIGE. SCOPUL SCUZA MIJLOACELE, DAR MESSI NU A FOST MESSI LA MONDIALE. CU DI MARIA IN TEREN, TRECUT PE BANCA DE REZERVA CA ACCIDENTAT, ABSENTA CELUI MAI BUN JUCATOR ARGENTINIAN SI LA MONDIALE SI IN 5 MARTIE LA BUCURESTI, ARGENTINA CASTIGA FINALA!DI MARIA A FOST CHEIA VICTORIEI GERMANE!

Panarame (106 comentarii)  •  18 iulie 2014, 0:27

Cu si fara Sud Americani Finala ar fi fost castigata de Germania.
Argentina a aratat ca niste copii de mingii, asa cum au aratat’o contra OLANDEI!
Si culmea Van Gaal a transmis mesajul intregii Lumi ca nu se vrea o OLANDA in Finala, ca sa nu se faca de ras Sud America.
Asa ca nu mai frecati voi menta degeaba, sa vazut clar in Finala ca si daca Germania punea mingea pe linia portii, marea sperietoare numita Messi nu putea sa bage mingea in poarta!

Murmurel (1 comentarii)  •  18 iulie 2014, 0:28

Multi microbisti au criticat faptul ca Neuer nu a fost sanctionat, punind chiar la indoiala legitimitatea rezultatului final. Atitudinea acestora e rodul unor antipatii des intilnite la latini, si speranta de a se ajunge la un discurs cit de cit echilibrat ramine de domeniul fanteziei, cancelarul german fiind „vinovat” de criza economica a tarilor de pe tarmul Mediteranei, de criza politica din UE etc. Saracul Kramer a fost luat cu fulgi cu tot, l-au vazut mai subtirel eroii aia, si vorbea de unul singur nemaistiind intr-un tirziu nici cine e nici unde se afla. Daca l-a intrebat pe arbitru daca asta era finala campionatului mondial … !Argentinienii sint cunoscuti pt. faulturile lor dure, meschine si repetate, pe care le fac, fara sa se gindeasca la urmarile posibile; printre vrasmasi, printer inamici, aflindu-se deseori colegi de la echipele europene unde-si cistiga piinea de toate zilele! Schweinsteiger nu s-a lasat intimidat si asta a dus pe final la iesirea lui Aguero care, constient fiind ca are deja „galben” nu s-a sfiit sa-l ia iar pe german cu fulgi cu tot, ura intunecindu-i ratiunea.
Nu numai ca vine o generatie de fotbalisti de exceptie la germani, ca de exemplu Julian Draxler, aripa stinga de abia 21 de ani, de la 19 ani deja om de baza la Schalke, felul in care Löw intelege o echipa de fotbal sporeste cerintele de la fiecare jucator in parte. Asa se explica faptul ca cei introdusi ulterior in teren nu au avut nevoie de timp de acomodare, sa intre in joc, nici nu s-au simtit ca un corp strain ci din contra, impresia echipei si jocul au fost produsul a 11 sportivi uniti, gata sa sara in foc unul pt. altul! O echipa. Asta a fost si cheia succesului, argentinienii au presentat 11 fotbalisti dintre care unul statea in fata, incercind sa fructifice o pasa care nu a venit nici dupa prelungiri si nici dupa ce s-a stins nocturna.

florin (215 comentarii)  •  18 iulie 2014, 7:54

tinand cont ca romanii contesta pe toata lumea, as propune sa se rejoace finala cupei mondiale la bucuresti si sa arbitreze un roman…

Andi (5 comentarii)  •  18 iulie 2014, 11:20

@Murmurel – nu vine nici o echipa de exceptie, stai linistit. Cu un Draxler nu pui pilonii echipei si Mario Götze facea mai bine daca raminea la Dortmund. Echipa cistigatoare a fost formata din jucatori care joaca de ani de zile impreuna. Dar uite, stirea de acum citeva minute: el capetano Lahm nu va mai juca la echipa nationala. In urmatorii 1-2 ani il vor urma probabil Schweinsteiger, Kedeihra, ca sa nu vb de Podolski (oricum a fost rezerva) si Klose. Mai mult de jumatate din echipa cistigatoare nu va mai juca la urmatorul CM. Si din spate in afara de Hummels, Götze, poate Reus, Kroos – multi nu prea mai sint.
Si daca tot sintem la materie de fotbal, primul foult al lui Schweinsteiger a fost rosu si nu galben, dar arhitectului i-a fost frica sa nu dezechilibreze meciul.
Per total nemtii au muncit mai mult. Da, muncit, ca talentul nu ii chinuie. Si avind in vedere sansele argentinienilor ratate, ajung din nou la concluzia fotbalistica sansele se razbuna.

Che Guevara (363 comentarii)  •  18 iulie 2014, 13:02

Nemtii au casitgat pentru ca au fost putin mai proaspeti decat argentinienii, in finala. Argentina a avut o zi de pauza in minus si a jucat 130 de minute in semifinala. Nemtii au galopat cu Brazilia in 90 de minute si au auvt o zi in plus de odihna. Pana la urma asta s-a vazut in repriza a doua de prelungiri cand sud-americanii erau deja epuizati. Bravo lor ca au rezistat pana in minutul 113! Daca se ajungea la penalty-uri tot Germania ar fi castigat. Dar a fost o victorie a fizicului. Nu a fost vorba de tactica si tehnica. Pur si simplu au castigat aia care au rezistat mai mult in picioare.

offff (2 comentarii)  •  19 iulie 2014, 8:22

mi se pare incredibil ca munca cinstita e pusa la zid, pacat ca logica paraseste incet incet romania, daca nu castiga messi sau ronaldo e viciere de rezultat; repet la neuer trebuia sa se dea aut pentru argentina dar cum romania e plina de cocalari se vede altceva si ne mai gandim la viitor , care e viitorul cu toti plangaciosi astia?

tata puiu (3 comentarii)  •  19 iulie 2014, 13:32

da, merita sa cistige germania. ce mi place la ziaristi ca totdeauna tin partea alora care cistiga. l esprit libre

Fotbal World (2 comentarii)  •  19 iulie 2014, 22:47

Dar ungurii ce sa mai zica vai mama lor, ca le-au dat olandezii IN PRELIMINARIIopt (8), OPT GOLURI ?!?!? Aia rusine tata, nu altceva !!! 🙂 ASTA CHIAR E RASUL LUMII ! LOSERII NU MAI CONTENEAU SA SCOATA MINGEA DIN PLASA !

Kendo (28 comentarii)  •  20 iulie 2014, 13:45

@offf – Pai si ce, coane, daca tin cu Argentina sunt cocalar? Asta inseamna ca si tu, daca tii cu Germania, esti nazist. Messi si Ronaldo sunt niste creatii de marketing, s-a vazut asta perfect la acest mondial, unde au fost amandoi 0 barat. Au castigat nemtii, bravo lor! Daca nu dadea ala gol in prelungiri si castigau argentinienii la penaltyuri, cine castiga? Munca sau hotia? Nu vezi ca te aberezi gratios?

gima (31 comentarii)  •  22 iulie 2014, 14:01

nu mai am rabdare sa citesc si postarile cititorilor.
parerea mea este ca Germania a fost clar mai buna. intrarea lui Garray la Kramer este rosu direct, si mai ginditi-va ce se intimpla daca in minutul 32, parca, Argentina juca in 10. de fapt in 9 ca Messi nici el nu stie ce cauta pe acolo.
ca sa n-o mai lungim: cine nu a incercat sa pacaleasca fotbalul, cine l-a cinstit meci de meci, aproape, a cistigat Cupa mondiala. Argentina a jucat toate meciurile la suficienta. s-a chinuit si cu amaritii aia in primul meci. asa ca ce s-o mai aburim acum in plina canicula, Germania chiar a meritat titlul.
ma gindesc cu groaza ce meci ar fi fost Brazilia – Argentina. cum atacau brazilienii ca impiedicatii si cum stateau argentinienii la fereala pe aparare. adormeau tot mapamondul. asa, eu zic ca s-a facut dreptate. nu sunt nemtii astia spectaculosi, dar o baga-n halau de cele mai multe ori. sa le fie de bine!

Viorel Ciubuc (32 comentarii)  •  24 iulie 2014, 2:52

Despre subsemnatul: sunt arbitru de sala (50 min./meci=soccer).Am la activ PESTE 50.000 meciuri
((de toate „culorile”) in aprox. 30 ani. Ma explic inintea
rau voitorilor sau curiosilor:am in medie cam 2.000 me-
ciuri pe an cu media 40 meciuri pe saptamana (cu peri-
rioade de varf de 80/sapt, sau chiar 16 meciuri/zi =de
la 6 dim.-1(2) „dimineata”).Si acum sunt chemat,dar nu
nu accept mai mult de 20 meciuri/sapt. sau mai mult de 6 meciuri/zi(mi-am inlocuit genunchiul cu metal).
Fost jucator de fotbal,ROMAN(in toate directiile)
Cu acest palmares impresionant (incredibil ),
„ma consider” un MIC SPECIALIST in domeniu si imi permit cateva observatii (cam tarzii ) la CM 2014.
=Multe echipe mari au devenit mici,Echipa Angliei
joaca o amestecatura intre fotbalul englez si African(de
„bubuire” a mingiei).Jucatorii sud americani nu se mai perfectioneaza in Europa si sunt cuparati pentru renume,Astfel,echipa Braziliei nu mai are jucatori nici
pentru o echipa (dar pentru 2 precum era 10 ani in urma);
=S-a facut o reclama nefasta de uratire si distrugere a pielii prin TATUARE;
=Cel mai frumos meci: Germania – Algeria;
=Cel mai bun jucator -LAHM.Ar fi fost Roben (3 !?)
Pe Messi ,echipa Argentinei nu l-a ajutat,precum o face
Barca.
=Arbitraj sub medie,avand in vedere si posibilita-
tea de comunicare dintre acestia;
=Golani de tipul Cavane sau Silva, care au transformat campul de joc in teren de lupte ,sau cani-
balism de tipul Mike Tyson;Cel mai bun jucator de fot
bal -ZINADIN ZIDANE,a iesit din competitie pe usa din dos,pentru o iesire copilaresca. =Cat priveste perlele comentatorilor romani.Si co-
mentatorii americani au perlele lor.Incultura crasa a
comentatorilor americani (care nu stiu modul de pro-
nuntare al denumirilor) a dus la stalcirea denumirilor.
Astfel Argentina a devenit ARGENTAIN, Copacabana
stalcita in mod englezesc,ca sa nu mai vorbim de
MA RA CA NA, careia ,dandu-i alt accent gresit(prostesc intentionat) a adus pe pamantul American
o alta denumire.
Nu este pentru prima data cand aceasta incultura englezeasca „invredniceste” acest popor cu pronuntari
nefericite de denumiri,care pronuntari nu se regasesc
in nici o limba din lume.Aceasta ca sa se adevereasca
zicala cu fudulia prostului.
Cu regret AMINTESC SI EU ca ROMANIA a avut o ge-
neratie de OAMENI destepti (pana la D-zeu si mai de-
parte),sportivi de mare valoare=MONSTRII sacri: gim-
nasti,futbolisti,hambolisti,VOLEI,atleti etc. precum si
comentatori sportivi =Topescu,Ioanitoaiei etc.
Din cauza furturilor si saraciei de dupa „REVOLUTIE”
nu mai avem nimic,decat coruptie si lupta pentru OS’.
Ne bucuram ca STEAUA asteapta sa-si completeze lotul
cu nu se stie ce „jucatori”,de pe nu se stie de pe ce insula.Stirea a fost facuta de parca ar fi venit la Steaua
POPESCU, marele HAGI, OZON etc,etc.
Celui mai frumos stadion din Brazilia i s-a dat nume-
le GARINCHA.Frumos,Nu?
Ing.CV.

Andrei (1 comentarii)  •  24 iulie 2014, 22:15

Nea Ovidiu, NU aveti dreptate aici! Germania a jucat cel mai bun fotbal la acest mondial. Argentinienii sunt niste ciomagari, intotdeauna au fost! Neuer este in acest moment cel mai bun si mai complet portar (are plasament, reflexe, joc de picior si precizie si forta cu mana si la degajari). A atins mingea intai, toti portarii din lumea asta ies cu piciorul si genunchiul sus.
Cea mai mare nedreptate a fost atribuirea lui messi a balonului de aur. Nu contesta nimeni ca e bun la Barca, unde alti 9 joaca numai pt el, dar la acest mondial a fost 0 barat, ca si celelat „fotbalist” umflat cu pompa, tatuat si geluit pe numele Cr. Ronaldo.
Concluzie: fotbalul este un joc intre doua echipe si intotdeauna castiga nemtii. Au jucat cel mai bine si cel mai frumos. De fapt in afara de nemti si mexicani, nu mi-a placut nicio echipa. Iar cel mai bun jucator la turneului a fost Robben sau trebuiau sa ii dea trofeul lui Miro Klose, care a intrat in istorie.

Adrian (1 comentarii)  •  9 august 2014, 13:14

D-le Ioanitoaia sinteti total partinitor: interventia lui Neuer nu a fost fault (nu stiu din ce avion ati vazut Dv. faza, dar cert este ca ati vazut-o dintr-un avion!). Am constatat si pina acum comentariile Dv. tendentioase la adresa fotbalistilor germani. Arbitrajul a fost mai degraba in avantajul argentinienilor, dar nu a influentat rezultatul… De fapt, nimeni pe planeta asta nu pune atit de mult arbitrajul in discutie ca romanul (desigur datorita escrocheriilor care s-au facut si se mai fac in fotbalul romanesc). Daca ati urmari mai indeaproape fotbalul german, ati observa calitatile tehnice de exceptie ale nemtilor si nu le-ati mai pune cu orice ocazie sub semnul intrebarii! Nu trebuie sa „dati liber” comentariului meu, am vrut doar sa reactionez la atitudinea Dv. ostila fata de fotbalul german (Daca ati fi vazut comentariul lui Giovane Elber, ati fi aflat ca nu a fost nicidecum paradoxal faptul ca nemtii le-au ascuns mingea brazilienilor).

Comentează