Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Mutu și Zicu, două păcăleli!

Înaintea barajului de CM cu Grecia, din păcate, ratat în noiembrie 2013, am susținut că Mutu merită rechemat la “națională”. Consideram că într-o situație de quitte ou double trebuie folosite toate resursele. Valorificată orice șansă. Socoteam că, deși urma să […]

marți, 3 iunie 2014, 4:22

Înaintea barajului de CM cu Grecia, din păcate, ratat în noiembrie 2013, am susținut că Mutu merită rechemat la “națională”. Consideram că într-o situație de quitte ou double trebuie folosite toate resursele. Valorificată orice șansă. Socoteam că, deși urma să împlinească 35 de ani, Mutu era capabil să-și ambiționeze coechipierii. Grație experienței și autorității lui, să-i determine să fie îndrăzneți, să lupte din răsputeri.

Tocmai de aceea veto-ul selecționerului m-a surprins. M-a contrariat. Pe lîngă fermitatea lui Pițurcă, am explicat refuzul și prin atitudinea deplasată a lui Mutu, care-și permisese să-și ironizeze antrenorul, ba să-l și jignească! Imaginîndu-mi că Pițurcă l-a așteptat la cotitură pe Mutu să-i plătească o poliță, am fost convins că primul a greșit. Că l-a mînat, întîi și întîi, dorința de răzbunare.

Nu mi-e rușine să recunosc că Pițurcă a avut dreptate. Evoluțiile ulterioare ale “Briliantului” în tricoul Petrolului, unde a ajuns în martie 2014, au însemnat un șir nesfîrșit de dezamăgiri. Altădată risipitor și inconștient, Mutu a calculat că îi mai rămîne timp să demonstreze, dar la Ploiești a schimbat placa și chiar a vrut. A pus osul, a transpirat. S-a văzut însă că nu mai poate, că a terminat benzina, din care pricină, inclusiv pe fondul accidentărilor, a jucat puțin și prost.

Titular în numai 6 partide, a bifat 577 de minute în campionat și a înscris două goluri mari și late, dintre care unul din penalty!  Bilanț dezolant pentru o vedetă primită de galeria “lupilor galbeni” pe post de salvatore della patria și căruia clubul i-a asigurat un salariu lunar de 25.000 de euro!

Cum Cosmin Contra, antrenorul care l-a adus pe fostul său coleg de cameră din cantonamentele “tricolorilor”, a plecat la Getafe, i-a revenit succesorului acestuia sarcina, deloc ușoară, de a-l scoate pe Mutu din gura unor suporteri dezumflați.  “A trăit o primăvară ghinionistă”, a declarat Răzvan Lucescu, sărind în apărarea unui jucător suspectat în octombrie 2009, dar nedovedit, că l-ar fi trădat la durerosul 0-5 din Serbia! Dacă și-a propus să fie diplomat și să-și îmbărbăteze elevul, Răzvan și-a atins scopul. Urmează să constatăm însă în ce măsură revirimentul promis de Mutu și anunțat de Lucescu se va produce. Personal, am serioase îndoieli, dar m-aș bucura să greșesc din nou.

În cazul în care contractul inițial nu i-ar obliga să-l plătească pe Mutu încă un sezon, probabil că ploieștenii nu s-ar sfii să-i arate ușa! Așa însă, trebuie să-l păstreze, iar Lucescu speră să-l repună pe linia de plutire, misiune asumată și cu privire la Zicu, cealaltă plasă luată de Petrolul, cealaltă amintire.

Păcăleală imensă, calculînd că jucătorii în discuție au costat clubul, împreună, 375.000 de euro în decurs de 5 luni! O avere pentru numai două goluri, căci Zicu, doar 471 de minute în Liga 1, n-a înscris nici măcar o dată, de leac! Parcă rătăcit pe teren, el a acuzat din plin decesul mamei, ceea ce poate fi o scuză. Atît că nici o scuză și nici un alibi, indiferent de natura lor, nu țin la infinit.

Comentarii (66)Adaugă comentariu

Cristian (25 comentarii)  •  4 iunie 2014, 11:13

De acord cu domnia voastra ca cei 2 nu sint buni pentru echipa lui Razvan Lucescu, dar cu siguranta ca la ” nationala” domnului Piturca ar fi fost printre cei mai buni.

gica contra (17 comentarii)  •  4 iunie 2014, 13:32

radulian zice: hahaha, pitzushka o plati pensie alimentara pt. mutu al mic. :))

mutu nu e ratat, e ars, si’a terminat benzina, cum zice si autorul. e caracteristic pt. jucatori la sfarsit de cariera.

Nila (8 comentarii)  •  4 iunie 2014, 18:04

Cristian #51, bateti peste gura ca vorbesti prostii. Amandoi sunt niste fosti jucatori.

John (564 comentarii)  •  4 iunie 2014, 20:11

Va contrazis cu faptul ca Mutu, desi a implinit 35 de ani nu si-a spus ultimul cuvant. Cum au plecat Reghe si cativa titulari de la Steaua, Petrolul cu Mutu redivivus ar putea trage la titlu ca favorita. Ce ziceti de asta?

Mirceacelbatran (663 comentarii)  •  4 iunie 2014, 20:14

Nea Ovi, de acord numai ca treaba e veche. Astia doi sunt de vreo 2-3 ani amintirile la care te referi. Noutatea ar fi fost sa joace si ei ceva, nu sa faca figuratie. Hai Romania!

Cheetah (2118 comentarii)  •  4 iunie 2014, 20:40

Asteptam minuni pentru fotbalul romanesc din Liga1, cu speranta, iar aceasta, se stie, moare ultima.
In rest, Maestre, chiar nu prea mai avem ce vedea in Divizia A, poate ca sint mai bucurosi suporterii echipelor din B sau C.
Iar conducatorii, sa-si ia circa de bani si sa ne lase in pace, nici nu cred ca mai merita atentia Dvs, a presei sportive.

groparu (52 comentarii)  •  5 iunie 2014, 1:31

Cei doi si mai ales Mutu mai pot evolua in prima divizie cu conditia sa aiba un antrenor si un preparator fizic care sa stie sa-i aduca la linia de plutire. Jocul de fotbal din zilele noastre inseamna si pregatire fizica, viteza si daruire. Nu vad de ce daca grecul ala care ne-a semnat eliminarea, Karagounis, se misca la 39 de ani ca la 25 de ce nu ar putea si cu cei doi? In fond fotbalul se mai joaca si din placer, ca bani au adunat destui in cariera, mai ales Mutu. Lor nu le mai trebuie stimulare financiara ci una mentala. Insa daca nu mai vor si nu mai pot atunci ghetele in cui!

groparu (52 comentarii)  •  5 iunie 2014, 1:39

Imi cer scuze ca abordez un alt subiect dar de acest lucru depinde viitorul fotbalului romanesc. Dle Ioanitoaia ar trebui sa faceti lobby pentru ca in prima divizie sa nu se reduca numarul de echipe la 14. Eu am prins campionate cu 14 si chiar 12 echipe ,nivelul competitional fiind foarte scazut. Insa pe atunci nu existau jucatori starini in echipe. In contextul in care fiecare patron isi va aduce citi mai multi starini la echipa jucatorii autohtoni, mai ales cei tineri vor ramine pe afara. Si asa nivelul de joc al nationalei e foarte scazut. De unde vor apare noi jucatori daca in campionatul nostru vor evolua mai multi straini decit jucatori autohtoni?

thesnaab (2 comentarii)  •  5 iunie 2014, 2:13

@Alin, #45. Ai demonstrat ipoteza nulului cu ajutorul negarii negatiei: „nici nimic”.

florin (215 comentarii)  •  5 iunie 2014, 6:49

d-le ioanitoaia am si eu o intrebare de bun simt, nu are neaparat lagatura cu acest articol: de ce devine pe zi ce trece gazeta sporturilor, un ziar de propaganda al puterii, in loc sa ramana ziar al sporturilor..????dau sa citesc ceva despre meciul romania – algeria si in capul articolului troneaza ,,intrebarea”, pusa parca de dubiosul gadea: ,,este klaus johannis un politician bun pentru ca a reusit unificarea pnl cu pd-l?” si ni se cere sa votam..ce inseamna mizeria asta?? vrem stiri sportive si dam peste politica in stilul slinos al antenei 3..? au atatea televiziuni la dispozitie, posturi de radio, ziare si au navalit si aici??? va rog sa nu stergeti cometariul meu si sa raspundeti la intrebare..

gigi (152 comentarii)  •  5 iunie 2014, 7:39

fotbalul rrominesc? un bluff publicitar! la fel si ziaristii din rrominia.

Lereter (6 comentarii)  •  5 iunie 2014, 8:18

Dl Ioanitoaia ,in senectutea dansului,cam incurca merele cu perele. Mutu era util,la meciurile cu grecii,nu pentru un viitor neclar,ci doar atunci,pentru acele meciuri.Despre Zicu nici nu s-a pus problema aducerii la nationala. Dar in loc de Zicu,Dl Ioanitoaia putea aduce vorba de Sanmartean,un foarte bun-si acum -jucator,care este ignorat-,ca Mutu ,la timpul sau de Piturca. Am vazut,cu Albania si Algeria ce viitor ne propune Piturca : viitorul lui Gheorghe mortu’ !. Un 4-2-3-1 pasiv,2 inchizatori atehnici,ultradefensivi,un atacant ,ratacit,Chiriches ,fundas dreapta,Rat si nu Latovlevici,Manea sau Tanase (Viitorul),si nu Stanciu,Iancu,Rotariu,oricum cu mult mai multe meciuri si reusite in prima liga. Il mai aduce pe Vatajelu (!?), pe vesnicul gafeur Gaman,etc. Cu Piturca jocul e inchis,defensiv,”la pescuiala”,o echipa care ne face presing,cit de cit,ne termina usor,am ajuns rau de tot !. Piturca este limitat profesional,in plus incapatanat,si cu party-pris-uri (Lung,Gaman,Rat,Lobont etc). Asa nu va mai realiza NIMIC

gilos (328 comentarii)  •  5 iunie 2014, 10:00

Nea Ovi,

Remarcabil gestul dumitale de a recunoaste eroarea de apreciere in ce-l priveste pe Mutu.
Din punctul meu de vedere ( si al multor altora ) subiectul Mutu este demult inchis.

Inca o vorba despre conducerea Petrolului. Sa-i dai aproape pe nimic pe Hanza si Dore, care au pus suflet la aceasta echipa si au avut rezultate si sa aduci in locul lor pe Mutu si Zicu mi se pare o dovada clara de incompetenta( ca sa nu suspectam alte interese la aceste transferuri… )

Sa auzim de bine !

Mult succes Simonei Halep !

Marean (270 comentarii)  •  5 iunie 2014, 10:24

@Lereter #762. De fapt, repeti ce a sustinut dl Ioanitoaia, dar il contrazici formal si ca sa pari interesant. In privinta senectutii las-o jos ca nu l-am prins cu nicio contradictie pe dl Ioanitoaia. Pe tine insa uite ca da.

Abcde (206 comentarii)  •  5 iunie 2014, 11:08

Culmea, Dl.Ioanitoaia a sustinut atunci exact pentru ce il critica Lereter #62 acum, a scris ca Mutu ar putea fi util in dubla mansa cu grecii. Deci…

antrenori neresepctati in vestiar (26 comentarii)  •  5 iunie 2014, 12:42

de ce nus puneti de ce pleaca toti antrenorii romani la arabi???spuneti odat adevarul !!!NU REPREZENTAM NIMIC INTR-UN VESTIAR DIN OCCIDENT !!ASTA E ADEVARUL !!!!Chiar daca esti Oli,Dan etc NU TE ASCULTA NIMENI PENTRU CA ESTI ROMAN!A patit-o IL LUCE si stie mai bine .Nu contest personalitatea si calitatile de antrenori ale lui Reghe,Dan si Oli DAR NICIUNUL nu POATE CONDUCE UN VESTIAR DIN OCCIDENT PENTRU CA SUNT ROMANI !!!!Scrieti DOMNULE OVIDIU de asta PT CA ASTA E ADEVARUL !!!!

Comentează