Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Cum ar mai putea Dinamo să joace în Europa League

Directorul Administrației de licențiere, Viorel Duru, a precizat că FC Dinamo a cerut intrarea în insolvență, din care cauză nu va mai avea dreptul să evolueze în Europa League, pentru care s-a calificat grație locului 4 ocupat în Liga 1. […]

marți, 20 mai 2014, 3:37

Directorul Administrației de licențiere, Viorel Duru, a precizat că FC Dinamo a cerut intrarea în insolvență, din care cauză nu va mai avea dreptul să evolueze în Europa League, pentru care s-a calificat grație locului 4 ocupat în Liga 1. Rămîne pe dinafară, nu pentru că i s-a năzărit lui Duru, ci pentru că așa prevede Regulamentul UEFA de licențiere a cluburilor și de fair-play financiar.

La anexa VII, paragraful E, punctul 4, ediția 2012, Regulamentul stipulează că “grupării care solicită/primește protecție față de creditori conform legislației aplicabile pe plan intern i se refuză/retrage licența de participare în competițiile europene”. Altfel spus, protecția e asimilată cu insolvența.

Într-un dialog telefonic purtat marți după-amiază, Duru și-a însușit afirmația că “lui Dinamo îi va fi ridicată licența pentru Europa”, însă a dezmințit că ar fi completat discursul cu formularea “pentru a rămîne în Liga 1, (Dinamo n.a.) trebuie să aducă dovada că nu există datorii față de angajați și față de stat”.

Apreciind că vorbele respective i-au fost scoase din context, șeful Licențierii a insistat că “Dinamo nu trebuie să mai aducă nimic deoarece dosarul pe care ni l-a prezentat îi permite să evolueze fără probleme în Liga 1. Practic, nu mai are nimic de demonstrat”.

Aici se impune o lămurire tocmai pentru a elimina posibilitatea unor speculații. În 30 octombrie 2013, discutînd despre organizarea sezonului 2014-2015, Comitetul Executiv al FRF a îmblînzit criteriile de licențiere națională, le-a îndulcit, prin aceea că a votat să nu se mai ia în considerare datoriile la stat, ci numai, în principal, cele la angajați, jucători, antrenori, staff administrativ etc. Ca să fie mai clar, cluburile cu restanțe către stat, indiferent cît de mari și cît de vechi, pot obține licența pentru Liga 1, dar nu și pentru cupele continentale.

Din expunerea de mai sus reiese că în momentul actual, din pricină că a solicitat Tribunalului București recunoașterea stării de insolvență, Dinamo a ajuns într-o situație-limită. Licența pentru UEFA i se va retrage chiar miercuri, 21 mai, dacă pînă la data menționată, ca ultim termen ora 15, conducerea clubului nu va renunța la declararea insolvenței, cerere care i-a surprins neplăcut pe suporteri în aceeași  măsură în care i-a și iritat!

Dinamo va avea la dispoziție 5 zile pentru a contesta decizia retragerii licenței. Practic însă, nefiind vorba despre 5 zile lucrătoare, ar trebui să depună apel cel mai tîrziu pînă vineri la prînz, adică foarte repede. Merită însă subliniat că nu-i totul pierdut, că mai sînt speranțe și că mingea se află la Ionuț Negoiță. Investitorului îi revine cuvîntul hotărîtor. La el e colacul de salvare.

În sfîrșit, o precizare în atenția fanilor giuleșteni, care-l consideră pe Duru inamicul public numărul 1, adevărat dușman al poporului rapidist! În atribuțiile organului de licențiere de la Casa Fotbalului se înscriu prioritar chestiunile de ordin financiar și mai puțin sau deloc aspectele legate de statutul echipelor. Ca atare, nu Duru trebuie tras la răspundere pentru că CS Universitatea Craiova și FC Clinceni au primit legal ori nu, deși mai degrabă nu, cale liberă la promovare. Treaba asta e de competența Comisiei de disciplină, nu a Administrației de licențiere.

Comentarii (79)Adaugă comentariu

Ghandi (2 comentarii)  •  20 mai 2014, 22:59

Vorba Antenei 3, postul de trust al dlui Ioanitoaia, mandri ca suntem romani! Traiasca, uraaa!

olddog (1 comentarii)  •  20 mai 2014, 23:07

Domnule Ovidiu, la ce lot are Dinamo la ora actuală,mai bine nu ar participa la E.L. pentru că se vor face de rîs şi vor ieşi din primul tur. Vina nu este a jucătorilor pt. că ei atît pot. Vina este a acestui aşa zis investitor, care a venit la Dinamo să-şi facă reclamă, că pînă acum nu prea auzise lumea de el. Din păcate indivizi ca negoiţă, mititelu, penescu şi alţii la fel ca ei, au distrus fotbalul românesc. PĂCAT.

area (5 comentarii)  •  20 mai 2014, 23:34

si erau capi de serie pana in grupe: http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uefa/seedel2014.html

Colombo (29 comentarii)  •  21 mai 2014, 6:12

Nici nu va dati seama cat de rau imi pare ca dinamovistii nu mai joaca in cupe ca sa o ia iar in barba si sa ne faca de rasul Europei…Negoita a luat echipa sa o vanda…

adi_stelistul (359 comentarii)  •  21 mai 2014, 6:41

Domnule Ioanitoaia, probabil ca daca isi doreau asta, dinamovistii puteau astepta inca o saptamana pentru a cere insolventa. Probabil ca au fortat lucrurile tocmai pentru a nu juca in cupele europene. Altfel nu se leaga lucrurile. O echipa care vrea sa joace in Europa ar fi procedat exact invers. Da, in sfarsit, ce stiu eu…
————-
@ 48 MIREL

Faci cinste suporterilor dinamovisti. Da’ cred ca esti un stelist care vrea sa-i faca de rusine. 🙂
————

@ 45 groparu

FIFA n-a fost niciodata acronimul de la Federatia Internationala de Fotbal Amatori. Ci de la Federatia Internationala de Fotbal Asociatie (mai precis de la forma in limba franceza, limba lui Jules Rimet, a acestei sintagme).

barbu (74 comentarii)  •  21 mai 2014, 12:48

da, şi care va fi problema lui negoiţă? contestă… apoi face cerere de retragere a cererii de insolvenţă, apoi rămâne tot cu necesităţile financiare descoperite.
a câta oară trebuie repetat că fraţii negoiţă pregătesc şi aşteaptă adâncirea crizei, spre a fosţa cedarea pentru imobiliare a terenurilor din parcul dinamo.
de fapt, cupele europene înseamnă un amărât de intertoto, unde o echipă scăpătată ca dinamo are şanse mari să zboare din primul tur… şi să rămână doar cu cheltuielile de deplasare.

bachi (12 comentarii)  •  21 mai 2014, 20:14

Cerem desfiintarea clubului militiano-securist dinamo. Nicio tara civilizata nu are un astfel de club.

MIRCEA888 (1 comentarii)  •  21 mai 2014, 22:16

pentru colombo : intr-adevar mai bine sa nu joace Dinamo in aceste circumstante, dar ce ne facem cu Steaua ca iar ne va face de ris in Europa, ea fiind de fapt o campioana a rusinii in Europa, statistica UEFA este dovada.Ea tot participa saraca, de multi ani, dar degeaba pentru ca n-au reusit sa faca puncte nici cit Unirea si nici cit CFR Cluj! jenant!
E un fel de masochism al rusinii al celor de la Steaua.Ei nu pricep ca n-au ce cauta in C.L.!
N-au nici o treaba!
Nu sint in stare sa cistige macar o cupa cum ar fi Europa Ligue!
Dar ei sint mindrii in prostia lor de un imbecilism cronic!

D-l goe (2 comentarii)  •  22 mai 2014, 5:13

Buna domnu’ Ioanitoaia…iarasi dorm baietzii de la echipa fantastica…sa le mariti salariile…O zi buna!

florin (215 comentarii)  •  22 mai 2014, 6:33

ce sa-ti spun, hai sa gasim ceva chichite avocatesti sa-i salvam fundul lui negoita..zis si ‘nea guitz! sa se duca in liga 2-3-4 cu echipa lui de maidanezi lesinati..mare paguba-n ciuperci otravite..mare club cu faima..ia apucati-va si reparati strazile, scolile si spitalele, ca moare lumea cu zile in tara asta de gogomani, in care ‘nea guitz e ceeel d-intaaaiii!!! sa se respecte regulamentele to’arasi!!!

Mos Martin (54 comentarii)  •  22 mai 2014, 6:49

Din desfasurarea ulterioara a evenimentelor inteleg ca ati avut perfecta dreptate. Sunteti un ziarist care si anticipa si asta va impune. Regret doar ca nu raspundeti pe blog.

gogu de la Orodel (204 comentarii)  •  22 mai 2014, 7:02

Maestre..!De ce nu spui nimic de BLATUL lui Horoba?De modul RUSINOS in care regele de Sacele a ramas in A??????????De ce?De campania impotriva lui Piti,Burleanu si CSU CRAIOVA?Traiasca cooperativa ,traiasca blatul!De ce omoroti RAPIDUL?Cui este frica de Craiolguta si Rapid?

Alex One (161 comentarii)  •  22 mai 2014, 7:47

In EL se castiga ceva parale doar cand ajungi in fazele avansate . Pentru primele meciuri nu se primeste niciun ban iar o deplasare costa intre 40.000-70.000 Euro( cazare, masa, transport,etc.) in functie de adversar si distantele parcurse,daca exista avion de linie sau trebuie sa angajezi un charter. Daca joci de exemplu in Islanda sau in nordul Norvegiei, ala esti. Negoita, e clar ca nu are banii necesari pentru astfel de excursii si cum Dinamo se pare ca nu va mai fi cap de serie, anul trecut a absentat din competitiile europene iar punctajul din anii anteriori fiind foarte slab, sansele de a accede in grupe sunt aproape nule.Asa ca asta e taina cu declararea insolventei.Nu te duci la nunta cu tramvaiul, neimbracat corespunzator si fara bani de dar,mai bine zici ca esti bolnav !

Cris (36 comentarii)  •  22 mai 2014, 7:47

Praf aruncat in ochii suporterilor, orice eventuala constestatie. Regulamentul e foarte clar si Negoita si Anghelache stiau foarte bine ca insolventa inseamna adio, Europa. Sau inventam noi, cei cu democratia originala, alte legi si ajunge Dinamo singura echipa in insolventa din Europa care e lasata sa joace in cupele europene!

Suporter (32 comentarii)  •  22 mai 2014, 9:08

Acum ca sa fiu un pic rautacios pun si eu o intrebare:
Se pregateste sau nu se pregateste Dinamo pentru Champions League ?

P.S. Felicitari Viitoru si lui Hagi pentru ramanerea in Liga 1. Fotbalul romanesc are nevoie de voi. Sper ca in campionatul urmator sa evoluati cum ati evoluat pe finalul acestuia. Mult succes pe viitor ! Sunt cu ochii pe voi …

oleg (5 comentarii)  •  22 mai 2014, 15:23

din partea noastra, a suporterilor indiferent de afiliere, ar fi bine ca dinamo sa nu joace … in cupe ! eu unu sper sa nu !

oleg (5 comentarii)  •  22 mai 2014, 16:29

…dar, pun pariu ca daca fetitele de 14-16 anishori de la hotelul investitorului fac parte din delegatia dinamo la uefa, dinamo poate ar juca …, desi, nu bag mana in fok ! 😉

oleg (5 comentarii)  •  22 mai 2014, 16:30

@suporter…

oleg (5 comentarii)  •  22 mai 2014, 16:32

@suporter… jalnica lozinca …. viitoru lui Hagi este pe banderola retrogradanta si totusi a invins ! cata marlanie in fotbalul romanesc. Hai sa vedem cu oua schema daca mai sunt divizionare A: viitoru, Dinamo, Galati, Brasov, Steaua, etc …

groparu (52 comentarii)  •  22 mai 2014, 16:59

Pentru #55 adi_stelistul. Daca ID-ul tau era adi_cca ai fi stiut ca acronimul FIFA in vremea anilor 50-60 din secolul trecut insemna la noi Federatia Internationala de Fotbal Amator. Desi fotbalistii acelor vremuri erau scosi din productie si dedicati fotbalului, sistemul comunist nu accepta ideea de profesionism asa ca in ziarul sportiv al vremii „Sportul Popular” (eu mai am citeva exemplare cam decolorate) scria negru pe alb in loc de fotbal asociatie, fotbal amator.Ioanitoia ar trebui sa stie si el acest lucru.Mai tirziu prin a doua jumatate a anilor 60 cind ziarul se numea simplu „Sportul” termenul „amator” a continuat sa fie folosit in paralele cu cel de „asociatie” pina ce a dispurut din uzul redactorilor de sport.
Si in arhivele Sahia se gasesc documentare care vorbesc de Federatia Internationala de Fotbal Amator. Dar asta a fost odata cind sportul era sport si fotbalul avea legi mai simple.

oleg (5 comentarii)  •  22 mai 2014, 17:23

dinamo de mai bine de 10 ani a facut nimic … a frecat duda in cupe … sunt altle interesele acolo … de pariuri,de prostituate, de droguri si de bauturi contrafacte ! dinamo e o mafie ! nu intelege nimeni de ce fc dinamo a ajuns cum e ? Ioanitoaia, vrei sa-ti desenez ?

Freddy RE (20 comentarii)  •  22 mai 2014, 21:49

Dl Ioanitoaia,
Ti-ai pus vreodata problema de ce Radu Paraschivescu are numai comentarii pozitive la indiferent ce scrie, si Dumneata primesti referinte la penzie la indiferent ce scrii…?

ducu (121 comentarii)  •  22 mai 2014, 22:24

@Freddy RE #72. Prima diferenta e ca Ioanitoaia scrie zilnic, iar Paraschivescu o data pe saptamana. A doua si mai importanta e ca Ioanitoaia ataca subiecte la ordinea zilei, iar Paraschivescu face floricele. A treia si cea mai importanta e ca Ioanitoaia nu are nevoie sa fie aprobat de de-alde tine. Nu scrie ce da bine la galerie.

Guritza (17 comentarii)  •  23 mai 2014, 5:50

Freddy, ma lasi si cu mercenarul asta de RP care a fugit de la un ziar la altul de sport dupa arginti…

Marius22 (347 comentarii)  •  23 mai 2014, 11:02

Fara sa fiu in mod special un fan al dlui Ioanitoaia il intreb pe Freddy RE #72 de ce acesta are de 2-3 ori mai multe postari decat dl Paraschivescu. Raspunsul l-a dat ducu #73

Acciduzzu (108 comentarii)  •  23 mai 2014, 11:05

Nea Ovi, se face mult tapaj pe tema Dinamo degeaba. Cine cunoaste un pic business si legea insolventei intelege ca Dinamo este intr-o situatie foarte proasta. Dincolo de ce joaca echipa situatia financiara e destul de trista. La insolventa exista cateva alternative si nici una nu suna bine. Prima alternativa dupa ce se evalueaza valoarea datoriilor este intrarea in reorganizare. Aici apar probleme: suma vehiculata, de 14 milioane euro e foarte mare. Creditorii (depinde cine sunt) vor trebuie sa accepte un haircut decel putin 50%. Si asa, cu 7,5 milioane datorii de platit in urmatorii trei ani, plus bugetul oricat de redus, de 3-4 milioane pe an, fac foarte dificila eleborarea unui business plan de reorganizare care sa fie implementabil. Practic singura solutie rezonabila, daca se va putea aplica, este sa vina un investitor care sa bage 4-5 milioane ca sa tina echipa pe linia de plutire. Pentru ca are investitia garantata de lege. Isi scoate banii inaintea creditorilor inclusiv cei ipotecari (daca exista). Si mai trebuie sa voteze planul si statul. Iar cu cei de la stat va fi foarte greu. Astia muncesc nu gandesc. Deci, oricum o dam situatia lui Dinamo e groasa rau. Asa ca discutii despre cupe europene si alte fantezii erotice sunt vorbe si atat. Dinamo e pe cale sa iasa din forbalul romanesc. Nu putem decat sa asteptam si sa vedem. Cred ca Negoita a facut bine ca a cerut acum insolventa pt ca ar fi fost mult mai urat sa intre in cupele europene si pe urma sa fie retrasa echipa. Ar fi pierdut si echipa care i-ar fi luat locul.

Marc (64 comentarii)  •  23 mai 2014, 11:08

Se iau bani in EL, dar tarziu, dupa ce se vede ce audiente au fost. Numai ca nu merita sa riste sa bage bani in gaura neagra doar pentru o ipotetica participare in grupe.

Stefan Varga (59 comentarii)  •  23 mai 2014, 21:09

E pacat sa vezi o echipa cu istoricul lui Dinamo, trece prin asemenea momente.

ilie (5 comentarii)  •  24 mai 2014, 13:56

Toti care comentati aceste probleme in care se afla clubul DINAMO se vede ca sinteti stelisti dar va rog sa asteptati sa se judece dosarul care tine sa elucideze prblema cu spalare de bani si crima organizata in care sint implicati GIGI BECALI, AVICOLA IASI, STEAUA BUCURESTI si altii si dupa vom vedea ce e mai bine insolventa clubului dinamo sau desafilierea CLUBULUI STEAUA. Deocamdata nu prea se face nimic public, Dar vom vedea

Comentează