Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Martor la “blatul” de la Brașov

Am urmărit pe viu meciul FC Brașov-Dinamo, 2-0, despre care unii pretind că a fost aran­jat. Eu însă, din tribună, n-am văzut ­nimic suspect. Chiar nimic. Gazdele au vrut mai mult și au reușit, în timp ce oaspeții, relaxați, n-au […]

luni, 5 mai 2014, 4:28

Am urmărit pe viu meciul FC Brașov-Dinamo, 2-0, despre care unii pretind că a fost aran­jat. Eu însă, din tribună, n-am văzut ­nimic suspect. Chiar nimic. Gazdele au vrut mai mult și au reușit, în timp ce oaspeții, relaxați, n-au reușit deoarece nici nu și-au propus. Logic, lipsa lor de angajament și de inspirație a alimentat sentimentul că partida nu s-a jucat pe bune. Cei vreo 250 de fani ai alb-roșiilor care, huiduind, au părăsit peluza în ultima jumătate de ceas au neglijat însă amănuntul că favoriții lor, siguri de locul 4 și, implicit, de Europa League, n-au mai avut motivație. Spre deosebire de brașoveni, aflați în fața uneia dintre ultimele șanse de salvare, Grigore et Comp. n-au prea transpirat. Nu cred că au trișat, dar nici nu s-au omorît cu firea, fiind complet depășiți în prima repriză. Uneori vulnerabili, alteori ridicoli.

Și pentru că a ratat ocazii imense prin A. Cristea și Surdu, Brașovul putea învinge mai clar. În măsura în care băieții lui Țălnar au pus osul, cei ai lui Stoican, agitat și răgușit degeaba pe margine, mai degrabă s-au menajat!  Cu excepția lui Țucudean, ­care s-a zbătut ca peștele pe uscat, toți ceilalți “cîini” au dezamăgit. Introdus în minutul 63, Rotariu a ­trecut neobservat, dar merită reținut că, în afara unor reacții izolate, galeria nu s-a mai manifestat contra unui “rebel” pe care parcă dorește să-l ierte.

Succesul Brașovului trebuie atribuit lui Țălnar, în special lui. Dincolo de dorința, strunită însă atent, de a le-o plăti celor din Ștefan cel Mare pentru că l-au privit mereu ca pe o manta de vreme rea, precum și pe secundul său, Fl. Petre, Țînțarul a mutat sîmbătă la fix, magistral. Le-a găsit înlocuitori ideali absenților Străuț, M. Constantin și Bruno Madeira, pe posturile cărora, deși neobișnuiți cu pozițiile respective, Vagner, Aganovici și Diogo Santos au evoluat excelent. Vorbindu-le frumos jucătorilor, Țălnar a dat milităria jos din pod la Brașov, numai așa se explică faptul că a strîns 17 puncte în retur!

Declarîndu-se nedumerit de desfășurarea și de deznodămîntul unei partide la care n-a asistat, ­încă un prilej de speculații, Ionuț Negoiță a turnat gaz peste foc. Avînd motive de supărare, s-ar cuveni ca patronul lui Dinamo să înțeleagă că tînăra formație
în care investește atît poate în clipa de față.  Că e ­fragilă și inconstantă, cu limite. Și să fi vrut mai mult, greu de spus dac-ar fi izbutit să-și atingă scopul în condițiile replicii tăioase din partea Brașovului. Probabil că nu, deoarece New Dinamo nu-i o certitudine, ci doar o promisiune, al cărei viitor imediat depinde de planurile lui Negoiță. Ca să iasă ceva, va trebui să nu vîndă valorile întrucît, în caz că o va face, echipa nu va crește ori, și mai rău, va regresa. Cu alte cuvinte, înainte de a fi la Stoican, mingea se află la Negoiță.

Deși mă îndoiesc că meciul a fost aranjat, ­accept că e mai ușor, ca simpatizant alb-roșu, să gîndești astfel decît să admiți că o garnitură din coada ­clasamentului s-a dovedit superioară fizic și, mai ales, psihic formației tale de suflet. Concret, că Brașovul a avut atitudine, iar Dinamo nu. În fond, de-aia și exis­tă suporteri, ca să iubească la infinit și, incorigibili în ­pasiunea lor, să creadă numai ce le place.

Comentarii (68)Adaugă comentariu

Costel Drejoi (3 comentarii)  •  6 mai 2014, 8:41

Mulțumiri pentru ultima frază!

barbu (74 comentarii)  •  6 mai 2014, 9:19

eu am aflat că s-a jucat la pariuri 1:0 pauză, 2:0 final. aşa că ratările cu toptanul ale braşovului, din prima repriză… ia mai uitaţi-vă încă odată la fazele respective.
şi apoi, intervenţia total inexplicabilă (în afară de…) a lui reghecampf în apărarea rivalilor de la dinamo, cu care – altfel – se înjură în gura mare.
a ştiut respectivul cum vor decurge lucrurile? în fond, pe filiera d. rotariu – navasta impresar pot apărea multe interse conexe, nu?

the hanmocar (42 comentarii)  •  6 mai 2014, 9:28

DOM’ PROFESOR ! EVIDENT CA ‘BLAT’ FACE DOAR STEAUA, DACA NU INVINGE VIITORUL ! ALSO SPRACH REGHETHUSTRA, INVATATI , INVATATI , INVATATI !!!

mdea (25 comentarii)  •  6 mai 2014, 9:49

Bine ca au vazut aia 350 de fani prezenti pe stadion, fani ai echipei Dinamo si Dumneavoastra nu ati vazut, daca ati fi mers si la ultimile partide ale lui Dinamo nu cred ca ati mai fi zis asa, in ultimile partide Dinamo a jucat bine, chiar foarte bine, in partida cu Brasovul au jucat foarte prost, incredibil de prost, cred ca a fost cel mai slab meci din intreg sezonul. Cum puteti explica asta? adica ai 4 partide foarte bune, si deodata te impedici de Brasov, o echipa aproape de retrogradare, chiar asa mult se poate schimba o echipa in cateva zile? eu unul nu cred.

tataru (9 comentarii)  •  6 mai 2014, 10:08

A face blat presupune o intelegere intre cele doua echipe. Cum asa ceva nu a existat la Brasov nu a fost blat. Faptul ca o echipa nu s-a omorat cu firea nu e egal cu a face blat.

Marius22 (347 comentarii)  •  6 mai 2014, 10:10

Stati linistiti ca Dinamo poate juca mult mai prost decat a facut-o la Brasov. O sa va convingeti voi curand.

John (564 comentarii)  •  6 mai 2014, 10:12

Va dau dreptate pentru ca nu am nicio incredere in ce vede si ce intelege galeria de scandalagii a lui Dinamo.

Alex One (161 comentarii)  •  6 mai 2014, 11:10

Nea Ovi, n-a fost blat. A zis si Reghe !

adevar (44 comentarii)  •  6 mai 2014, 12:23

In Romania peste 50% din meciuri par ca sant blat,asta din cauza ca sant jucatori demotivati,neplatiti,dar si ei sant in majoritatea cazurilor cazuti din cer in prima liga.Daca in urmatorii ani se va continua cu promovarea de tineri,dar nu orice tinar poate face performanta,selectia trebuie facuta foarte riguros si doar acei care pot progresa din punct de vedere fizic vor trebui promovati,ceilalti sant de umplutura.

17 Nentori Tirana (871 comentarii)  •  6 mai 2014, 13:07

Suspect, ingrijorator, e faptul ca Brasovul a avut cel putin 10 ocazii clare. Scorul corect este undeva la 6:0 !!! Pe Stoican si jucatori ii cred. Stoican a jucat cu prima echipa, doar Grigore a lipsit, nu ca Steaua cu Viitorul si Chiajna. Dar poate s-a umblat la alimentatie. Daca nu, e si mai grav. Brasovenii sint sub nivelul unei echipe cum se intilnesc in prima runda de EL. Inseamna ca Sticlele pot lua 10 boabe de la oricine si ar fi mai bine sa stea cuminti in Groapa si sa se pregateasca de Campignons League la gatit.

Dupa astfel de meciuri ar trebui ordonate analize. Oricum au jucat dinamovistii intre ei, tot ei au cistigat. La anul o sa joace Talnar frumos la Bucuresti.

Pentru ce trebuie felicitat Talnar ? Ca scapa de retrogradare ? Andone, Rednic, Muce, Flocea, Miriuta, Sumi ori cum ii mai cheama pe astia, dati afara de pe peste tot, apoi adusi iar, doar ca stiu sa joace intre ei ! Ce urit joaca cu unele echipe, cu intrari la rupere si ce curat cu altele. Chiar noul venit in club, Miriuta. Deac creaza de meciuri bune doar pase decisive „adversarilor“, dar il tine pe teren ca sa mai provoace si 11 m. La asa antrenori, asa campionat.

chiri (6 comentarii)  •  6 mai 2014, 13:12

MAI 2014: Monseur a participat la disectia pe viu a generatiei de aur a cateilor de sub Tampa si a constatat ca alb s-a transformat in rosu si rosu in ceva mirositor rau pe care nici macar aerul ozonat de munte nu a reusit sa trezeasca, macar acum in ceasul al n-elea, papilele narino-gustative ale celui mai fervent suporter sustinator si …. al celor din Stefan cel Mare. Ca o dovada in plus a dragostei netarmurite in a nu vedea nici un aranjament cat de mic a celor din <> ramane si declaratia scrisa a oracolului din Balcesti cand – medicul de garda al FC OLTactualul jandarm interplanetar al fotbalui din Romania – a venit in vizita la Scornicesti pentru a participa, poate, la aceeasi regie teatru si film ca acum la Brasov. Deznodamantul in aflam tot din Oracolul Balcestian – un portbagaj plin cu pui …. care intr-un final au ajuns inapoi la militieni care mai si cotizau lunar din solda lor pentru Dinamo. Oare ultimele autobuze nevandute ale Uzinei Roman vor ajunge sa plimbe micii catelusi albi-rosii prin cantonamentele din judetul Brasov sau a fost un remember al emisiunii de la egal la egal … amical????!!!!. Oricum victoria cu 2-0 a brasovenilor a fost este si va fiiiiiiiiii mai muncita decat 5-2 Viitorului??? FORTZA STEAGUL!

ramon (127 comentarii)  •  6 mai 2014, 14:42

de obicei puzderia de non-combaturi trec în istorie destul de rapid, nimeni nu se laudă cum a aranjat (sau nu) blatul. La o discuție între 6 ochi cu un președinte de club, ”arunc o pastilă”: domnule, dar cum faceți atunci când vreți ca echipa dvs să piardă. Răspunsul a venit imediat: ”Mă las pe mâna jucătorilor”. Deci nu e nevoie de indicații, dai impresia jucătorilor că nu au motiv să-și rupă picioarele și ei știu rapid cum să o ”comită”. În fotbal, e simplu să faci 1 sau chiar 2 greșeli, iar de unul singur e cam greu să marchezi. Sigur, nimeni nu va trâmbița cum a faultat el în careu sau l-a scăpat pe adversar. La fel de simplu este ca să fi fost depășit pe bune de adversar, așa cum susțineți. Și, atunci, unde-i dovada ? Dreptul de a bănui îl avem toți, dar asta nu înseamnă că avem și dreptate. Știți cum fuse treaba cu Viitorul și Ste+Din anul trecut. A mirosit acolo a blat ? Mda, dar cine s-a sesizat ? Cei implicați au negat, finalul îl știm: au picat cei fără licență. Fatalitate!

groparu (52 comentarii)  •  6 mai 2014, 17:06

Si totusi. Au fost jucatori dinamovisti care pareau adormiti. Ma refer la cei doi fundasi laterali si la Grigore. Am refazut principalele faze si golurile brasovenilor. Ei bine, de fiecare data Rus si Barboianu nu si-au atacat adversarii directi aflindu-se departe de minge. Iar Grigore juca mult prea in fata. Ceva a fost dereglat in apararea dinamovista. Personal eu cred ca cei trei au lasat-o mai moale. De ce? Ei stiu!

vali (1 comentarii)  •  6 mai 2014, 17:10

Ce inseamna lipsa de motivatie ???– nu vrei sa joci impotriva unui prieten , amic , fost antrenor care e tot dinamovist dar la alta echipa. Pentru aceasta lipsa de motivatie striga Negoita ca Viitorul v-a bate Steaua ca toate ziarele sa i-a atitudine si prietenul Talnar si Petre sa primeasca prima de obiectiv

Acciduzzu (108 comentarii)  •  6 mai 2014, 18:00

Nea Ovi, in principiu sunt de acord cu ceea ce scrii. iti propun insa o abordare mai larga. Liverpool merge la Crystal Palace conduce cu 3-0 in min 75 dupa care 15 minute fundasii lui Liverpool incep sa prinda muste pe teren cu asa o daruire ca se termina 3-3 pierzand aproape total Premier. Barca face 2-2 cu baietii lui Contra si iese din cursa pt La Liga, Realul tot 2-2, iar Atletico o ia pe cocoasa cu 2-0. Toate astea sunt exemple de echipe ” dotate” cu jucatori super-profesionisti pe care noi toti ii laudam si consideram ca atare. Si totusi o fac lata. Oare de ce? Si atunci stau si eu stramb si incerc sa judec drept: o fi pregatirea psihologica, relaxare, indolenta, sau cumva BLAT? Precum se vede se intampla si la case mai mult decat mari. Ceva o fi. Pe ei sa-i intelegem dar pe ai nostri nu? Daca aceptam ca ” se intampla” peste tot inseamna ca acuzatiile de la meciurile Steaua – Viitorul (faimosul 2-5) Brasov-Dinamo si destule altele nu-si au sensul. Fotbalul e jucat de oameni si oamenii au si zile proaste nu numai bune. Vezi Bayern- Real 0-4 sau Chelsea – Atletico 1-3. Ca doar n-or fi fost blaturi si alea? Sigur ca, exista intotdeauna si gandirea inversa gen Viitorul e a lui Hagi, fost stelist si prieten cu Jiji, Talnar si Fl. Marin fosti dinamovisti de o viata samd. Ceva adevar poate fi si acolo. Dar, in lipsa oricaror dovezi concrete toate acuzatiile de blat, pariuri samd par destul de puerile. fotbalul e plin de surprize de aceea e si atat de iubit. Doar suporterii nostri fanatizati si cam saracuti cu duhul nu pricep inca. Ei mai inca nevoie de douazeci de ani. Sau chiar mai mult. Mai ales ai lui Dinamo care, in cazul Rotariu, s-au dovedit campioni ai prostiei si ai absurdului.

mariocip (6 comentarii)  •  6 mai 2014, 18:51

daca „nu s-au omorat cu firea” atunci a fost non-combat, exact cum a fost meciul cu astra, terminat 2-0 pentru dinamo. e adevarat ca dinamo nu prea poate, dovada fiind victoriile la limita cu echipele care sunt in lupta pentru evitarea retrogradarii. dovada ca a fost blat nu sunt, dar sa nu-ti para deloc suspect! daca era vorba despre steaua erai primul care facea gargara ca a fost blat. daca ramane in loga 1 brasovul vom vedea la anul alte „reciprocitati”.

pongo (2 comentarii)  •  6 mai 2014, 19:04

Stimabililor ….dinamo o zi proasta cu brasov ….vaslui o zi proasta cu viitorul..steaua o zi proasta cu vaslui ????/ce a ajuns fotbalul ????…un spectacol de teatru????ai sa fim seriosi …astia suntem si nu ne vom schimba deloc …din pacate ….BANU e pe primul plan …

Mediere Bucuresti (31 comentarii)  •  6 mai 2014, 21:04

Daca si asta se mai poate numi sport…

Comentează