Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Dorin Rotariu: vină împărțită

Imposibil de negat contribuția galeriei la revirimentul lui Dinamo, care a urcat pe locul 4 după ce în etapa a 8-a ocupa poziția a 12-a! Dincolo de fulminanta coregrafie de la recentul derby cu Steaua, a doua în topul pe […]

luni, 28 aprilie 2014, 3:49

Imposibil de negat contribuția galeriei la revirimentul lui Dinamo, care a urcat pe locul 4 după ce în etapa a 8-a ocupa poziția a 12-a! Dincolo de fulminanta coregrafie de la recentul derby cu Steaua, a doua în topul pe aprilie al celor mai spectaculoase show-uri sportive de pe continent, suporterii roș-albi au împins de la spate formația favorită. Au ajutat-o. Ei le-au transmis jucătorilor, dar și conducătorilor, că au datoria să încerce și să reușească mai mult. Astfel, o echipă anonimă, rătăcită în clasament, s-a transformat într-o fruntașă cu șanse reale de calificare în Europa League.

Cînd vine însă vorba despre raporturile dintre Dorin Rotariu și suporteri, reacția celor din urmă e exagerată, trasă de păr, disproporționată.

Asta și dacă admitem că la aproape 19 ani, pe care-i va împlini în 29 iulie, fiind născut în aceeași zi cu Mircea Lucescu, Dorin n-a luat cea mai fericită decizie atunci cînd, pesemne prost sfătuit, a ales-o ca impresar pe doamna Reghecampf, cu care s-a și afișat recent în public!

Să nu ziceți că avea voie să opteze așa deoarece chiar avea. Viața din afara vestiarului și a gazonului, cea privată, îi aparține fiecărui jucător și fiecare o rînduiește după cum îl taie capul. Dar dacă discutăm despre principii, n-ar strica să discutăm și despre sensibilități, adică să admitem că Rotariu era obligat să țină cont de faptul că suporterii “cîinilor” refuză să-i vadă pe băieții din Ștefan ce Mare în anturajul “dușmanilor” din Ghencea. Cu atît mai puțin, zîmbind cu gura pînă la urechi lîngă soția antrenorului Stelei!

În măsura în care fotbalistul a greșit, mai grav a greșit impresara. Pînă să se gîndească la ea și, postînd imaginea incriminată pe Facebook, să demonstreze că e cea mai tare din parcare, avea datoria să se gîndească la Dorin și să nu-i facă rău. Deși mă îndoiesc, nu exclud să se fi ajuns aici din întîmplare, fără intenție. Indiferent de explicații însă, Rotariu a fost pus într-o situație care merita evitată. Fie și pentru că menirea unui impresar e să-și apere jucătorii, mai ales cînd sînt tineri și lipsiți de personalitate, nu să-i arunce direct în groapa cu lei! Trebuie să-i protejeze, nu să-i expună!

Duminică seara, Stoican nu l-a folosit deloc pe Rotariu de teamă să nu toarne gaz peste foc. A procedat bine, numai că mai repede sau mai tîrziu, probabil mai repede, va trebui să apeleze la mijlocașul ofensiv care, atenție!, a înscris în poarta rivalei Steaua atît în Liga 1, la 1-2 pe 11 august 2013, cît și în Cupă, la 2-5 pe 27 martie 2014. Deși Dorin a rămas pe bancă la Chiajna, ultrașii care-l avertizaseră că “s-a terminat pentru tine, leșinatule!”, au continuat să-l înjure de mama focului! Să mă ierte, asemenea unor apucați!

Ar fi cazul ca respectivii să se calmeze, iar cei mai vîrstnici să-și aducă aminte cît de vehement l-au contestat pe Dănciulescu, cel care, întors în 2002 de la Steaua, a cîștigat 3 titluri în alb-roșu și a devenit, purtînd tricoul lui Dinamo pînă la retragere, fotbalistul cu cele mai multe prezențe all-time în primul eșalon! Realizînd că s-au păcălit atunci, fanii ar trebui să fie mai rezervați acum. Să nu-l mai bălăcărească pe Rotariu, ci să-l trateze ca pe un tînăr care a comis-o, dar se poate îndrepta.

Comentarii (109)Adaugă comentariu

Alex (1 comentarii)  •  29 aprilie 2014, 14:55

Domnule Ioanitoaia,
Dorin Rotariu, a fost deja iertat o data, in speranta ca va corecta, prostia DEJA comisa. Referitor la viata personala a fotbalistilor, asa cum in campionatele puternice, jucatorii sunt aspru pedepsiti, pentru greseli personale, deoarece atat timp cat au un contract cu clubul, REPREZINTA CLUBUL IN ORICE FEL – nu doar sa joace fotbal; asa putem presupune si la noi ca jucatorii nu sunt platiti doar pentru a juca fotbal(APROPO,CARE FOTBAL?). Acest „copil” trebuie pedepsit ASPRU. Personal, l-as tine la echipa a doua, pana si-ar da seama cine il plateste.. DINAMO sau impresarul?
FCD in ADN

Mihaita (4 comentarii)  •  29 aprilie 2014, 15:50

Avem un singur antrenor strain in Liga I (”Neamtul” Lienen de la Galati)si ne batem joc de munca lui.. Ma refer si la suporteri (cei care-si rup abonamentul detinut), dar si la jucatori ca: Tudorie, Sarghi, Giurgiu, Lovin (nu poti antrena Nesansa nu?). Totusi, cu GIURGIU si LOVIN in centrul liniei mediane, doi jucatori Atehnici, nu cred ca Otelul poate marca (daca lipseste total inspiratia la finalizare), doar jucand pe benzi si apeland la multe centrari! Ar TREBUI SCHIMBAT ceva in acea zona de teren ( Marquinos, Bajenaru sau Cooper sa joace pe postul de mijlocas central ofensiv, in conditiile pastrarii celor 2 de care am amintit, asadar un sistem 4 3 1 2). Sau de ce nu? renuntarea la unul din cei doi (Giurgiu ori Lovin tinuti “rezerve”). Bajenaru e folosit rar, desi este f. tehnic si poate verticaliza; In plus are si un sut bun! Ce parere aveti, domnule Ioanitoaia? Nu va suparati pe mine, va rog, pentru ca mi-am spus o opinie in legatura cu un alt subiect, insa stiu ca dumneavoastra ati fost printre putinii care l-au „aparat” pe Lienen pentru decizia sa de a-l titulariza pe Tudorie. Va multumesc, va doresc sanatate si sa auzim doar de bine!

andyyy (3 comentarii)  •  29 aprilie 2014, 16:55

ce naiv si ignorant este acest dinamovist convins, zis si marius.In spatele unor numeroase fraze filosofice si pline de emotie, se ascunde un penibil demn de un suporter al echipei fostei securitati
Femeia palmier este atat de smechera incat v-a „distrus” clubul printr-o miscare.Pe de cealalta parte, sustinatorul proiectului, Nul Dinamo incearca absolut jenant sa atace clubul steaua si sa pupe galeria la fiecare interventie in media.Sa nu-l uitam si pe acest mic neinsemnat si duplicitar domn „am fost egalii stelei daca scoatem cele 7 minute” stoican, un coate goale si un fricos, care isi da pantalonii jos in fata unor no liferi din galerie, niste sarmani fara viitor, care nu au treaba cu fenomenul fotbalistic in sine, ci isi gasesc in galerie mediul propice pentru a-si varsa frustrarile acumulate in viata de zi cu zi.Traim un circ, dar circul nu e facut de prodanca, asa cum se ataca unii, ci de sarmanii din groapa, care nu au 500000 de euro sa plateasca pentru a-si scoate jucatorul din cacao.Prefera sa-l indeparteze de la club, deoarece orice om cu minte stie ca rotariu e ca si plecat de la vara.Unde?Unde vede cu ochii.

Adam (10 comentarii)  •  29 aprilie 2014, 16:59

@Marian #91. Cred ca o problema cu neuronii ai tu, nu domnul Ioanitoaia. De ce e rivalitate intre Steaua si Dinamo? Pentru ca e intre Barca si Real sau intre Inter si Juve, adica de aia.

eudinamo (1 comentarii)  •  29 aprilie 2014, 19:34

Dreptatea e undeva la mijloc. Impartasesc si opinia lui Adyyy, dar trebuie spus mai mult si de femeia palmier care a l-a cunoscut pe Reghe cand facea culoarele hotelului Interconti din Bucuresti. Acest baiat e nevinovat, este chiar un copil pur inocent.
Noi opinia publica, realizam, ca aceasta mama, nevasta si impresara, are 3 copiii !!!! Cum isi apara ea copii sau fotbalistii care ii reprezinta??? Zero, sau chiar mai rau – ii termina ca fotbalistii fara sa realizeze ca banul nu este cel mai important. Femeia coconat, apare la reality show, aratand lucrurii intime din viata personala pentru bani. Deci ce sa asteptam de la femeia prostie, care se vinde pe nimic. Stie sa isi protejeje fotbalistii sau nu o duce parul mai mult. Pardon, capul care nu il are !!! Suntem o tara varza, daca o asa c–va a ajuns sa fie la televizor si in presa. Sa revina Giovani sa ne taie pe totii de la brau in jos !!!

planetfun (9 comentarii)  •  29 aprilie 2014, 21:17

multi pe aici bateti campii la modul grav neglijand cea mai mare problema : faptul ca galeria se poate baga in viata ta personala ,sa te ameninte si sa-ti decida tie viitorul . de cand au astia legitimitate ?? vad ca nimeni din presa nu pune punctul pe i ,faptul ca cineva te ameninta ,(si e normal ?, ca s-a afisat cu nuj cine) , si continua cu ana maria prodan . apropo ,singurele voastre atacuri la ana maria prodan sunt de natura misogina !

johnneil (50 comentarii)  •  29 aprilie 2014, 22:57

Pana in anul 2019 acest fotbalist este al lui Dinamo. Poate sta bine merci pe banca de rezerve la Dinamo II. Sau de ce nu? Si in tribuna.
Si cu asta , basta. Pana atunci se poate babardi si cu mopul din baie inclusiv in public.
PUNCT.

Marian (3 comentarii)  •  1 mai 2014, 9:08

Tovarase Adam (#104)

Daca citesti mai atent postarea mea vei constata ca nu e vorba de „rivalitate” ci de „dusmanie”. Si aia „de moarte”!
Una e rivalitatea si alta dusmania de moarte. Si de ce de moarte? A disparut cumva notiunea de „rivalitate sportiva”?
In privinta neuronilor eu iti propun sa faci un inventar in ceea ce te priveste si daca iesi corespunzator atunci nu-i rau sa faci si un examen oftalmologic. Asta ca sa poti distinge mai bine cuvintele pe care le citesti.

Jocuri fotbal (1 comentarii)  •  2 mai 2015, 22:54

Nu stiu ce a fost in capul lui cand a ales impresarul. Sa nu tii tu cont de niste lucruri de bun simt…

Comentează