Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Steaua iarăși peste Dinamo

Deși returul semifinalei de Cupă dintre Dinamo și Steaua s-a încheiat 1-1, for-mația din Ghencea a fost din nou mai bună, mai convingătoare. Confirmînd victoria din prima manșă, Steaua a pornit în forță și, deschizînd scorul devreme, și-a securizat calificarea. […]

vineri, 18 aprilie 2014, 2:38

Deși returul semifinalei de Cupă dintre Dinamo și Steaua s-a încheiat 1-1, for-mația din Ghencea a fost din nou mai bună, mai convingătoare. Confirmînd victoria din prima manșă, Steaua a pornit în forță și, deschizînd scorul devreme, și-a securizat calificarea. Cu sacii în căruță, a ridicat apoi piciorul de pe accelerație,  n-a mai insistat. 

Atunci a izbutit Dinamo să egaleze, numai cu 3 minute înaintea ultimului fluier, cînd finalista fusese deja stabilită. Spre dezamăgirea unor suporteri de-a dreptul magnifici joi seara, oameni care merită infinit mai mult decît li se oferă, tinerii lui Stoican și-au divulgat iarăși limitele. O oră, ei au lăsat  impresia că n-ar fi în stare să-și îngenuncheze adversarii nici dacă meciul ar dura pînă dimineață!

Ca să fie și mai clar, Dinamo a jucat atît cît  i-a permis Steaua să joace, intermitent, printre picături. Părerea mea e că arbitrul Istvan Kovacs, altfel impecabil, trebuia să acorde penalty la Țucudean, bruscat în careu de Prepeliță, ceea ce ar fi schimbat însă prea puțin datele problemei. Poate chiar nu le-ar fi schimbat.

Ca și Cornel Dinu, și eu consider că Stoican a greșit abordînd partida fără nici un atacant de meserie, pentru a-i introduce pe Bilinski și pe Țucudean abia în repriza secundă, către spartul tîrgului. Cum nu mai avea ce pierde la 2-5, Stoican trebuia să riște. Trebuia să îndrăznească, să înceapă cu două vîrfuri, nu să termine cu ele. Probabil că teama de o înfrîngere severă a fost mai mare decît speranța într-un succes la o diferență de 3 goluri ori de mai multe. E și cauza pentru care precauția s-a transformat în frică.

Antrenorul dinamovist nu-i cel dintîi vinovat de ratarea finalei, ștachetă prea înaltă în momentul de față pentru o echipă lipsită de experiență și, implicit, de personalitate. Totuși, fără să fie responsabilul numărul 1, Stoican e unul dintre vinovați.

În măsura în care Dinamo n-a surprins cu nimic, Steaua a făcut-o în clipa în care Reghecampf l-a mutat pe Tănase în centru, iar în locul acestuia, avansat pe banda stîngă, l-a titularizat pe Pîrvulescu. Nu știu cît și-a atins Reghe scopul cu Pîrvulescu, deși frontul de atac roș-albastru s-a mai lărgit, dar mișcarea cu Tănase a însemnat o carte cîștigătoare. Un atu.

Mai liber ca de obicei, Cristi Tănase a marcat printr-o execuție rafinată, ba s-a dovedit și number one. Cel mai bun din 28. L-am ironi-zat și l-am beștelit destul, că Dodel șomează, că visează, că bravează etc, acum e cazul să-l felicităm. S-a mai scos în ochii fanilor, însă îi mai rămîn datorii de plătit.

Orice comparație între semifinalistele de joi o avantajează pe Steaua, garnitura mai legată, mai echilibrată și mai matură. Rezumînd, mai valoroasă. În timp ce ea constituie o certitudine, Dinamo reprezintă o frumoasă promisiune, una care, spre a se împlini, trebuie susținută și încurajată din răsputeri. Dacă nu-și va vinde tinerii jucători en gros, cum se aude, Dinamo poate deveni mîine ce e Steaua azi. Ori ceva pe-acolo, asemănător.

Comentarii (82)Adaugă comentariu

abcde (206 comentarii)  •  18 aprilie 2014, 20:04

Si ce daca se dadea 11 m la Tucudean si Dinamu castiga cu 2-1, ce se intampla ? Tot Steaua se califica si gata, atatea discutii fara sens.

Iulian (1 comentarii)  •  18 aprilie 2014, 20:10

Stoican a folosit o tactica in care SI-A APARAT SCAUNUL. Nu putea risca o noua infrangere la scor.

laur (2 comentarii)  •  18 aprilie 2014, 20:20

ma mir ca nimeni nu zice nimic de penalty-ul la Chipciu, din prima repriza. Fratilor, acela a fost un penalty clar. In rest doar simulari marca Adi Popa si Tucudean (Adi popa merita cartonas galben). Chipciu a fost clar tras si de mana si de „tzatza”… S-a vazut la toate reluarile, a fost cat se poate de clar. Bine ca scoateti in fata 2 faze banale de joc.

andreicagogu (35 comentarii)  •  18 aprilie 2014, 20:23

domnule ioanitoaia, dumneata te afli in situatia celui caruia i s-a inoculat in materia cenusie idei care oricat de absurde ar parea pentru el sunt axiome la care nu vrea sa renunte; pai dumneata nu ai vazut saritura cu crampoanele a lui balgradean asupra lui gardos, care a si cazut pe gazon, reluarea confirmand gestul care ar fi putut avea urmari grave; dumneata nu ai sesizat faptul ca dinamo a inceput , cum se spune tare , faultand intr-o veselie, domnului covacs, trebuind minute bune pana sa arate un cartonas. SARBATORI FERICITE DOMNULE IOANITOAIA

tbone (6 comentarii)  •  18 aprilie 2014, 20:48

bazileon esti inapoiat mintal amice, fiecare e liber sa semneze orice contract i se pare mai avantajos, e normal ca atunci cand ati facut voi oferta pt Parvulescu, si Steaua a intrat pe fir a hotarat ca e interesata si ea de jucator, ii face contra-oferta si si mai normal e ca jucatorii accepta pentru ca le convine salariul, meciuri europene, ajung mai usor la nationala ….te duce capul dar nu prea =))

Loulou (274 comentarii)  •  18 aprilie 2014, 20:58

#54. Andrei nu m-ai convins, poate Gogu…ioanitoaia asta, de unde sa stie regulamentul daca il stiti voi asa de bine…

Gill (41 comentarii)  •  18 aprilie 2014, 21:15

Perfecta analiza, buna de dat peste gura ofticosilor!

jeandelacraiova (280 comentarii)  •  18 aprilie 2014, 21:21

Alo stelistii lui peste, ia ganditi-va mai bine daca nu cumva ati avut voi vreo 32 de lovituri de la 11 metri. De regula sunteti penibili, dar acum v-ati depasit chiar si pe voi insiva.

Marcus (279 comentarii)  •  18 aprilie 2014, 21:25

@andreicagogu. Nu are nicio vina Pufi ca l-a raschetat cu crampoanele pe Gardos, se mai intampla ca nu e joc de domnisoare. Dar intrarea aia nu se sanctioneaza niciodata si de niciun arbitru cu fault, deci vorbesti in dsert. Paste fericit!

bachi (12 comentarii)  •  18 aprilie 2014, 22:52

Cerem desfiintarea echipei militienilor si securistilor. Rusinea asta de club exista numai in tari ex-sovietice si salbatice.

lord belial (434 comentarii)  •  19 aprilie 2014, 0:36

astaa vrut mereu dinamo, sa fie steaua. sau un fel de steaua, ceva pe-acolo, asemanator, cum zici si mata

”Dinamo poate deveni mîine ce e Steaua azi. Ori ceva pe-acolo, asemănător.”

gspist/prosportist (3 comentarii)  •  19 aprilie 2014, 6:22

Nu te citesc si nu-ti voi mai citi niciun articol.
Ai un cuvant de spus in fenomenul fotbalistic si tot ce ai facut a fost sa sustii can-can-ul. NU TE MAI CITESC IOANITOAIA.

alex (46 comentarii)  •  19 aprilie 2014, 7:04

Nea Ovidiu esti prea finut. Dinamo o frumoasa promisiune? Cu cine, cu ospatari in probe si cantareti la trompeta? Cu jucatori platiti cu salariul unui sofer de ratb? Si colac peste pupaza cu un antrenor penibil? Sunt stelist, dar in clipa de fata mi-e mila de Dinamo. Derby-urile nu mai sunt ce au fost. La ora actuala Dinamo are echipa de pluton si visele de marire ale lui Negoita sunt praf in ochii suporterilor. Construieste echipa cu tineri? Hai sa fim seriosi, la prima oferta serioasa il cara personal in carca pe jucator 🙂

marian p11 (3 comentarii)  •  19 aprilie 2014, 7:48

Steaua e peste Dinamo dar in trei meciuri I-a batut doar o data.Raman la parerea ca Reghecamf e cel mai bun atrenor de fitness din fotbalul romanesc(despre tactica-sa vorbeasca Stuttgart ;)).”Mai putina vorba si mai multe fapte” ar trebiu sa fie dictonul lui Reghecamf pt ca doar lotul si pregatirea fizica nu il recomanda ca antrenor la nesfarsit! si de asta prin Europa sub 3 goluri pe meci nu prea scapa!

marian (10 comentarii)  •  19 aprilie 2014, 7:52

BAI DE PENIBILI MAI SUNTETI CU TOTII!!!!!!!!!!!!

sorin (1 comentarii)  •  19 aprilie 2014, 7:58

dar penaltiul de la chipciu, cand bubacar il trage de ce nu il vezi???il vezi decat pe tucudean cum plonjeaza in bazin!!!

Niky (15 comentarii)  •  19 aprilie 2014, 8:06

ma mir ca nimeni nu zice nimic de penalty-ul la Chipciu, din prima repriza. Fratilor, acela a fost un penalty clar

ca sa nu zic de faulturile pe la spate ale dinamovistilor ce meritau minim galben daca nu rosu ,atingerea mingi cand adversaru avea dreptul sa o puna in joc E DE ROSU….IN RESt penal ca de obicei.

17 Nentori Tirana (871 comentarii)  •  19 aprilie 2014, 8:57

Buna analiza. Aproape la fel de buna ca arbitrul. Asa da. Am spus mereu ca nivelul arbitrajului este de citiva ani in crestere. Prea se fluiera la orice duel. Asa putea pina si micul balerin sa domine jocul, sa faca ce vrea, spectacolul pierdea iar afara cadeau toti de cum ajungeau linga careu.

Noi jucam fara atacant caci nu avem, desi Piovacari pare din ce in ce mai bun. S-a demarcat frumos, trebuia sa primeasca mai repede acel pas, dar restul a fost de amendat, ca pe maidan.
Reghe n-a surprins cu Parvulescu, acolo este locul lui. A surprins Tanase, in sfirsit bun la mijloc. A aratat din nou ca e jucator mare. Pacat ca nu e constant, nu e mereu concentrat. Asa e. A fost cel mai bun de pe teren. Cind o sa-l vedem pe Stanciu combinind cu Iancu ? Poate ne mai face Reghe si surpriza asta.

Totusi lipsa de concentrare in repriza secunda nu-mi prevesteste nimic bun. Nu cred ca a fost doar treaba cu „piciorul luat de pe accelerație.”

Onei (3 comentarii)  •  19 aprilie 2014, 11:08

@gesepist…Paguba-n ciuperci, dar ai invatat sa citesti?

serghei (107 comentarii)  •  19 aprilie 2014, 11:29

Nici vorba de penalty la Tucudean, a fost contact, dar aparatorul intotdeauna jeneaza atacantul in careu. Asta nu inseamna ca se da penalty mereu, la orice atingere. Fotbalul este un sport fizic pana la urma.

Simu (3 comentarii)  •  19 aprilie 2014, 11:30

A-ti prins exact esentialul. Negoita va vinde chiar in vara si de Dinamo se va alege praful. Atunci va fi diferenta si mai mare.

lord belial (434 comentarii)  •  19 aprilie 2014, 16:46

dinamovistii sint oameni de categoria b, ca si echipa pe care o sustin
HAI STEAUA, VA BATEM SI VA CALCAM IN PICIOARE ORIUNDE VA PRINDEM, RATATILOR

IO (228 comentarii)  •  19 aprilie 2014, 23:39

Sa mentionam ca Dinamo are un lot bun. Locul din clasament si fotbalul jucat de Dinamo este mult peste situatia financiara a clubului. Deasemeni este singura echipa din campionat care a surprins Steaua pe contraatac.
Vorbind despre penaltiuri, pe Tzucudean nu la atins nici vantul, in schimb Adi Popa a fost secerat in careu in situatie de singur cu portarul.

cosmin (17 comentarii)  •  20 aprilie 2014, 8:21

O analiza pertinenta,realista a unui gazetar cu experienta,care da peste nas frustratilor si habarnistilor.La diferenta de valoare dintre cele doua rivale totusi Dinamo a facut doua remize cu „cea mai valoroasa echipa din tara” care nu joaca decat 6-7 meciuri pe bune de restul se ocupa Prodanca.

D-l goe (2 comentarii)  •  21 aprilie 2014, 5:26

„Domnu Ioanitoaia”!!!! baiet5zii astia ai dvs de la echipa fantastica se misca precum ochiul mortului….insa parca vad ce salarii si ce aere au….

Cinezan Vladimir (99 comentarii)  •  21 aprilie 2014, 6:49

Domnule Ioanițoaia, scriu pe blogul dumneavoastră pentru că vă respect pârdalnica lungă aplecare spre scriitură. E luni dimineață și doar cu fotbal încercați să ne hrăniți, niciun cuvințel despre tenismene și calificarea acestora. Sper să nu credeți că doar Steaua și Burleanu reprezintă sportul românesc, deja ne e cam greață să tot citim despre năzdrăvăniile „câinilor” și despre aroganțele roș-albastre. Am avut un meci decisiv la tenis, cu sârboaicele, chiar dacă era pentru promovarea din Liga a treia, cam acolo pe unde e la nivel european fotbalul iubit de jurnaștii Gazetei. Suntem prizonierii unui complex de inferioritate la fiecare impact cu sportul – sport și încercăm să ne convingem că, de fapt, numai elemente colaterale fac să fim mereu cu o treaptă mai jos decât adversarii, scuzele ne țin mereu de cald și dăm vina pe tot ce ne cade la mână: vreme, teren, arbitri, minge, vrăbii, etc. Din aceeași dorință de a transforma paiul în bârnă, de a ne da pălăria jos chiar pe ger, încercăm să ne confecționăm idoli din mucavaua zilnică. Cum se dă un gol de cutare „speranță” de 19 ani, cum îi creionăm piedestal de pe care se prăvălește în uitare câteva săptămâni mai târziu. Asta, ca să vin pe ulița fotbalului pe care-l iubesc la disperare jurnaliștii Gazetei. La fel și în tenis, încercăm să ne convingem că Halep este și va fi în prim-planul sportului cu racheta și căutăm cu înfrigurare în „cutia Pandorei”, acolo unde se ascund feluritele scuze care pot să poleiască umbele. Deja se pune sub preș înfrângerea Simonei în fața Anei, se scot la iveală argumente fabricate ostentativ, cum că de vină ar fi „zgura”, „pauza lungă”, „oboseala”, „emoția”… Nimeni n-are curajul să spună că sârboaica a fost mai bună, că Halep a vrut, dar, deocamdată, n-a putut. Încercăm s-o scoatem la liman cu basmaua curată și să ne amăgim frumos, cu acel slogan drag românului: „o să vă arătăm noi !”. Ne proiectăm în viitor frustrările, și e bine că ne mai rămâne doar speranța într-un „mâine” de aur pentru sportul românesc. Pentru Halep și Cîrstea, „mâine” începe odată cu turneul puternic ce începe săptămâna aceasta în Germania, acolo unde se vor afla cele mai în vogă tenismene. Aș vrea să le înălțăm, pe bune, osanale, dar… Să dea Domnul să fie bine și soare pe acolo, cred că neliniștea ascunsă în aceste cuvinte poate fi chiar o cărămidă pusă la soclul pe care ni-l visăm. Altfel, rămânem să ne mângâiem doar cu acest auxiliar al viitorului: „vom”… Când ?

SAG (38 comentarii)  •  21 aprilie 2014, 12:28

Sunt intrutotul de acord cu un antecomentator care spunea ca scorul inregistrat de 1-1 nu este de natura sa-i bucure mult pe fanii stelisti. Atacantii nostri au tratat fazele de finalizare in mod neprofesionist, cu relaxare si superficialitate, neglijent si egoist, ducand la un scor care, in loc de 7-1, s-a terminat cu acea egalitate. S-a pierdut ocazia de a se realiza inca o victorie zdrobitoare pe care o meritau. Si sta a facut sa-i determine pe alde Neagoita si Stoican sa spuna ca Dinamo a fost EGALA STELEI(?!) si ca are aproape aceeasi valoare.
Fals. In afara de ceea ce spuneam mai sus, ei nu au vazut insa deconectarea stelistilor care, vazandu-si „sacii in caruta”, nu le-a mai acordat atentie spre final celor doua varfuri dinamoviste introduse si le-a permis o oarecare satisfactie de 1-1…

Vissu (88 comentarii)  •  21 aprilie 2014, 16:54

Bine zis. Hristos a inviat.

Tinel (19 comentarii)  •  21 aprilie 2014, 16:57

Unii de dau asa rotunzi aici de parca ar urma sa ii angajeze dl Ioanitoaia la GSP. Nu o sa ii angajeze ca GSP nu se simte prea bine, iar multi postaci sunt bolnavi cu creierul mare.

lucian (206 comentarii)  •  21 aprilie 2014, 17:05

@serghei. Oi fi si tu vreun Rainea de in inveti pe Ioanitoaia cand se da 11 m si cand nu. In pozitia aceea era fault numai si daca il atingea pe Tucudean, nu trebuia sa il loveasca, numai sa il impiedice sa reia centrarea. Dar iti cer prea mult sa intelegi un lucru elementar.

manda (9 comentarii)  •  21 aprilie 2014, 21:44

Curat blat la Viitorul- Steaua ha, ha, ha…

bachi (12 comentarii)  •  22 aprilie 2014, 18:01

lucian, La faza cu Adi Popa scapat, cu mingea la picior, singur cu portarul a fost penalty si cartonas rosu daca meciul avea arbitru strain. dinamu sovietic (securistii si militienii) este o echipa de locuri retrogradabile umflata artificial de arbitrii, presa si jocuri de culise. Isi fura singuri caciula cu „mari performante” interne. Urmeaza eliminari rusinoase in meciuri cu echipele de ospatari sau pescari din Europa. Pana acum au acumulat fraudulos cel putin 40 de puncte in campionat, fara sa mai discutam cum au ajuns in fazele finale ale cupei.

Comentează