Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

SuperDan la “națională”? Niet!

Din păcate, cu excepția lui Olăroiu, antrenorilor români de-afară le merge rău în ultima vreme. În Spania, după o neașteptată victorie obținută la Valencia, Contra și Getafe au cedat în prelungiri la Elche și au căzut pe locul 18 în […]

joi, 10 aprilie 2014, 8:40

Din păcate, cu excepția lui Olăroiu, antrenorilor români de-afară le merge rău în ultima vreme. În Spania, după o neașteptată victorie obținută la Valencia, Contra și Getafe au cedat în prelungiri la Elche și au căzut pe locul 18 în Primera.

Minutele adiționale i-au fost fatale și lui Andone în Arabia Saudită, unde Al Ittifaq, întrecută la potou de Al Ahli, ar trebui să pice în eșalonul secund!   Salvarea ar putea veni de la extinderea primei divizii de la 14 la 16 formații. Mai există nădejdi, dar slabe.

A explodat butoiul de pulbere pe care stătea Rednic la Gent, La Gantoise în versiunea franceză, presa locală confirmînd miercuri demiterea compatriotului nostru. “Puriul” a plătit astfel înfrîngerile cu Oostende și Lierse, eșecuri în urma cărora Gent a ajuns lanternă roșie în play-off 2, competiție a cărei învingătoare va disputa barajul pentru ocuparea celui de-al treilea loc atribuit Belgiei în UEFA Europa League.

Nici știrile sosite de la Donețk nu-s optimiste. Lider cu Șahtior, pe care însă Dnepr, cu o restanță, ar putea s-o egaleze la puncte, Mircea Lucescu are motive reale de îngrijorare. Ele privesc șederea lui la Donețk în condițiile agitației politice dintr-o zonă în care se vorbește tot mai zgomotos despre independența regiunii Donbass și despre alipirea acesteia la Rusia! Șahtior va juca la toamnă în campionatul Ucrainei ori în al Rusiei?, iată o întrebare la care nu se încumetă nimeni să răspundă acum. Ca atare, nu-i exclusă varianta ca Lucescu și Ahmetov să se despartă după un deceniu de succese.

Paralel cu Rednic, a devenit șomer și Dan Petrescu, plecat de la Dinamo Moscova după ce ar fi încasat clauza de două milioane de euro stipulată în contract. “Bursucul” a făcut treabă bună la Dinamo, pe care a găsit-o în coada clasamentului, cu zero puncte, și a dus-o tocmai pe locul 4! Neverosimilul 0-4 de la Mahacikala l-a costat însă scump, la fel cum, citat din Mircea Lucescu, “l-a lovit și lipsa de recunoștință”. Deoarece e greu să reziști printre străini, iar să te impui și mai greu, Dan și-a cîștigat dreptul de a zîmbi cînd privește înapoi. Cu transpirație, dar și l-a cîștigat.

La auzul veștii că Petrescu a rămas fără serviciu, suporterii lui din țară, majoritatea contestatari ai lui Pițurcă, și-au exprimat speranța că favoritul lor va intra în cărți pentru eventuala preluare a “naționalei”. Părerea mea e că au sperat și speră degeaba. Petrescu pare mai tentat să lucreze la Moscova, probabil la Spartak, decît la București.

Asta din rațiuni financiare, banii pe care i-ar putea da FRF nu se compară cu cei mai numeroși din Rusia, dar și sentimentale. Pentru că nu-i de închipuit că, prieten de-o viață cu Hagi și cu Popescu, SuperDan va accepta să colaboreze cu noua conducere federală, deși ieri, la sosirea pe Otopeni, a lăsat o portiță deschisă: “La echipa națională, de ce nu?”.
Numai că, adăugînd imediat că “foștii mari fotbaliști sînt criticați cum zic ceva”, trimitere directă la altercația dintre Hagi și Burleanu, s-a grăbit să închidă portița respectivă.

Comentarii (47)Adaugă comentariu

djeurofigher (1 comentarii)  •  10 aprilie 2014, 9:07

Domnule Ioanitoaia, sper sa aveti amabilitatea sa-i dati cuvantul si expertului in „petrescugisme”, stimabilul Dr. Prof. Ovidiu.

Hombre (93 comentarii)  •  10 aprilie 2014, 9:23

Adevarat. Antrenorii buni la nationala costa. Piturca a venit la jumatate din pret, dar si la jumatate din rezultate.
Ce nu pricepe federatia e ca si lipsa de rezultate costa. Sponsorii s-au redus drastic, iar contracte de 1 milion de euro pe an sunt vise acum. De la excedent si profit, FRF a intrat in datorii. si daca mai continua asa, vremurile nu sunt prea roze.

Un antrenor (214 comentarii)  •  10 aprilie 2014, 9:28

Nu au succes pentru ca nu au valoare ca doar Re4dnic si Andone nu sunt mari antrenori. Or fi fost jucatori rasariti, dar nu si antrenori.

Viktor (278 comentarii)  •  10 aprilie 2014, 9:32

Cum va consider purtatorul de cuvant al lui Mircea Lucescu inteleg ca e foarte posibil sa plece de la Sahtior din cauza instabilitatii politice. Asta mi se pare ce mai importanta afirmatie din articolul de azi.

Bimbo (206 comentarii)  •  10 aprilie 2014, 9:36

Creste rezistenta impotriva lui Burleanu prin adaugarea numelui lui Dan Petrescu pe lista contestatarilor noului presedinte. Raman Belodedici si Stelea care mai lucreaza in cadrul federatiei si e de asteptat ca si ei sa se manifeste la fel ca fostii coechipieri. Deocamdata, tac pentru ca mananca paine de la federatie, dar sa vedem cata vreme.

Gino (513 comentarii)  •  10 aprilie 2014, 9:50

@Viktor. Unde sa plece Lucescu, cine ii mai da caruta aia de bani a lui Ahmetov?

Viktor (278 comentarii)  •  10 aprilie 2014, 10:07

@Gino#6. Stii proverbul ala cu cine moare de drum lung si cine de grija altuia? Desi nu ma omor dupa Lucescu sunt convins ca turcaletii abia il asteapta la Galata si la Besiktas, asa ca nu il plange tu…

acciduzzu (108 comentarii)  •  10 aprilie 2014, 10:07

Nea Ovi, recunosc ca sunt impotriva lui Piturca. Incerc totusi sa raman cat se poate de obiectiv. Doua sunt motivele pentru care consider ca Piturca este total nepotrivit la nationala: primul e legat de evolutia in timp a nationalei si directia in care merge. Al doilea este legat de impactul financiar al mentinerii lui la conducerea nationalei. Privind retrospectiv eu consider ca nationala a involuat in timp, mai ales dupa turneul final din Franta. Meciul cu Olanda ramane momentul in care Piturca si-a dat masura valorii. De atunci incoace, incluzand perioada Lucescu jr., nationala Romaniei a urmat o traiectorie descendenta care in nici un caz nu poate fi pusa pe seama lipsei de jucatori. In aceeasi perioada au fost efectuate cele mai valoroase transferuri in strainatate. Jucatorii oricat de valorosi, singuri nu vor realiza nimic. De aceea exista antrenori/selectioneri. Ori tocmai selectioner nationala nu a avut. Nu s-a vazut nici o strategie de joc care sa fie imbunatatita in timp, nici o conceptie tactica. Practic nimic. Nu am vazut nici aducerea unor tineri care ulterior sa confirme. Barem sa fi adus numai tineri pe care sa-i formeze si care sa reprezinte viitorul nationalei. Nimic de genul asta. Si asta s-a vazut in ratarea penibila a calificarii.
In ceea ce priveste aspectele financiare lucrurile sunt si mai dezastruoase. Contractul pana in 2016, semnat in 2012 (parca) fara nici un obiectiv pentru mondialele din 2014, a fost doar o sinecura pentru Pitzi. Dar federatia a pierdut cateva milioane bune de euro prin ratarea calificarii. Am ratat 2014 cu o nationala amorfa si lipsita de viitor. Ce garantii avem ca vom reusi in 2016? Doar modificarea sistemului de calificare? Atat? Mai pierdem inca o data o calificare intr-o perioada grea financiar?
Deci oricum ma uit la nationala nu pot sa consider ca Piturca este ceea ce trebuie nationalei. Ba pot chiar pot spune ca este tot ceea ce nationala NU are nevoie. Un suflu nou, o viziune moderna de constructie ar fi foarte urgent necesara. Poate Dan Petrescu, poate chiar Lucescu sau Contra adica oameni noi la vremuri noi si nu vechea „la vremuri noi tot noi”.

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  10 aprilie 2014, 10:24

Dupa ce iei bataie de la echipe mici tu avand jucatori de top …titulari in Nationalele lor …sigur ca esti dat afara …Si anul trecut si anul acesta l au batut echipe retrogradate …Tineti minte ce va spun :
Cine o sa l angajeze pe Bursucea …o sa regrete imediat !!!

Tudorache (179 comentarii)  •  10 aprilie 2014, 10:26

Uite ca venirea lui Burleanu a incurcat si mai tare itele la nationala. Daca venea Gica Popescu Piturca era aut, asa va continua inca doi ani. Calculam si plangem, ca de sperat…canci.

Cheetah (2118 comentarii)  •  10 aprilie 2014, 10:43

Mircea Lucescu ar fi o foarte buna optiune pentru echipa Nationala.
Numai ca asta nu se poate intimpla acum, ci doar dupa ce isi da Piturca demisia, daca si-o va da.
Daca nu si-o da, „facem foc in paie ude” cu succesorul acestuia, cel putin pina ii expira contractul cu clauze nescrise de ingropare a fotbalului romanesc actual.

17 Nentori Tirana (871 comentarii)  •  10 aprilie 2014, 10:43

am auzit ca vine Barca dupa Lucescu, dar nu se stie daca ar fi dispus sa paraseasca frumosul Duoniescc, iar Fantomas il tot intreaba pe Miriuta de Andone si Rednic, ca e astia iar liberi.
Dupa rusnaci (si in plus Dinamo) Super Dan ar putea fi tentat de China, ori de tarili calde unde face altii performa, unde sint si ei respectati, caci la nationala avem antrenor. E respectat caci nu tipa, dupa ce enumera populatia Ungariei nici nu scoate sunete, face doar semne. In plus Lobonz,Tamas, Gaman, Goian, Rat, Cocis, Lazar, Torje, Grozav, Stanciu, Marica, Mutu si fratii Niculae au destula experienta ca sa mai aiba nevoie de antrenor. Petrescu ori fiul lui Olaroiu, e tot una.

Marius (8 comentarii)  •  10 aprilie 2014, 11:02

barbugiule ora ta s-apropie
afara afara afara
du-te la casino cu camerele tale de luat vederi
pleaca de la echipa noastra si niciodata nu mai reveni
nu te mai vrem NICIODATA
cred ca doar nea ovi ar palnge dupa tine, din motive doar de voi doi stiute

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  10 aprilie 2014, 11:31

Bursucea …o sa ne ajute sa ajungem iar pe locul 50 in lume …cand o sa antreneze Nationala …

aer foc (12 comentarii)  •  10 aprilie 2014, 13:52

din pacate, asa este. ne vedem la baraj, in 2016. locul 3 merge acolo, nu? doamne ajuta. 6-4, poarta-n casa sau zar de fuga… hmm… dileme, dileme, dileme…

piti (4 comentarii)  •  10 aprilie 2014, 13:58

de ce vorbim de dan petrescu la nationala atata timp cat burleanu a declarat in nenumarate randuri ca nu are de gand sa-l schimbe pe piturca si are si motive pt ca piturca cu ce are la dispozitie la ora actuala isi face treaba mai mult decat decent,nu cred ca dan petrescu,mircea lucescu,olaraoiu sau reghecampf mai nou pot face mai mult decat actualul selectioner

Bocanci (106 comentarii)  •  10 aprilie 2014, 14:09

nea Mircea sta la cutie, ca nu e fraier sa plece de acolo: a gasit un mafiot care il umple de bani si nu cere performanta. I-ar conveni si la rusi, s-ar apropia de anii 80, in care nea Mircea a inventat dinamoviada.

Ninu (44 comentarii)  •  10 aprilie 2014, 14:10

Afara de Urziceni, unde a profitat de o conjunctura favorabila si de arbitraje ajutatoare, Petrescu nu a aratat nimic ca antrenor, asa ca zarva din jurul numelui lui nu se justifica. La ce lot a avut la Moscova trebuia sa ia titlul, nu sa se faca de ras la codasa Mahacicala.

Nelu Ploiesteanu (213 comentarii)  •  10 aprilie 2014, 14:12

Doresc schimbarea Satanei, dar nu cu Bursucea. Asta e un apucat care nu stie decat sa zbiere la jucatori si sa injure la arbitri. Cu el nationala ar cadea din lac in put.

gogu (131 comentarii)  •  10 aprilie 2014, 14:15

Sa mor daca mai inteleg ceva. Am vazut pe un post TV titrat ca Petrescu vrea sa vina la Nationala, iar Nea Ovidiu scrie ca nu vrea. Ca in Caragiale, eu pe cine sa cred?

Loulou (274 comentarii)  •  10 aprilie 2014, 14:28

@piti. Hai zii zau, Piturca e cel mai bun dintre cei mai buni? Nu stiu dacas sa vina Bursucea ori altul, dar Piturca trebuie urgent trimis la plimbare.

gilos (328 comentarii)  •  10 aprilie 2014, 14:43

Nea Ovi,

Cum naiba se face ca presa sportiva de la noi face lobby pt aducerea unor antrenori pe baza de simpatie si nu pt valoarea lor ?
Cazul de azi : Dan Petrescu. Daca era asa mare antrenor, de ce a fost demis de la rusi ? Crezi matale ca aia sunt niste amatori in ale fotbalului si habar nu au ce eminenta de antrenor este Petrescu ? Hai sa fim seriosi…
Valabil si pt Rednic si Andone, si pt Razvanel ( toti demisi pentru lipsa rezultatelor ) . Pentru Contra idem ( viitor demis ).

Fara suparare, dar Piturca are rezultate mai bune decat toti cei mai sus amintiti la un loc !

Singura varianta rezonabila pentru inlocuirea lui Piti este aducerea unui tehnician strain valoros, care sa probeze autoritate si dorinta de performanta. (vezi modelul Greciei)

Sa auzim de bine !

Dungu (12 comentarii)  •  10 aprilie 2014, 14:52

Nea Ovi, ma lesi si cu zgubiliticul asta?

Bodo (10 comentarii)  •  10 aprilie 2014, 14:55

O fi el sarit de pe sine, dar macar stie meserie si e foarte pasionat. Lui Piti ii place mai mult la cazinou.

coco (401 comentarii)  •  10 aprilie 2014, 16:39

A nimerit el orbul Braila…

Freddy RE (17 comentarii)  •  10 aprilie 2014, 16:58

@ ßocanci: 100 puncte!!!

Acciduzzu (108 comentarii)  •  10 aprilie 2014, 17:07

@gilos iti respect opinia dar, recunosc ca m-ai amuzat. In afara de cazurile cand contractul ajunge la termen, marea majoritate a antrenorilor ” sunt demisi”. ” Daca era asa mare antrenor, de ce a fost demis de la rusi ?” Asta e o intrebare de gaga. Pai 95% din antrenorii din lume sunt pusi pe liber pentru lipsa de rezultate. De fapt asta e vointa conducerilor de cluburi. Cu cateva exceptii, cluburi foarte mari cu f. multa experienta, restul toti sunt demisi pentru rezultate.
Iarasi ciudat mi se pare sa pui in aceeasi oala pe Dan Petrescu care si-a dovedit calitatile chiar si la rusi aducand-o pe Dinamo de la retrogadare in primele locuri din campionatul Rusiei. Rednic nu a avut rezultate deosebite recunosc, dar a antrenat pr afara. Andone a scos rezultate foarte bune cu CFR Cluj. Iar Razvanel s-a dus cu Rapid pana in sferturi ( parca) Europa League cand au fost eliminati de Steaua.
Culmea hazului il atingi cand spui: ” Fara suparare, dar Piturca are rezultate mai bune decat toti cei mai sus amintiti la un loc !”. Poate imi amintesti tu care sunt rezultatele acelea mai bune decat toti la un loc. Ca-mi scapa sincer sa fiu. Ce succese a avut Pitzi cu echipe de club in competitii europene sau ce a antrenat pe afara? Poate am uitat eu.
He, he oricum recunosc ca ai umor. :)))

Aral (104 comentarii)  •  10 aprilie 2014, 17:16

Excelent.

Gill (41 comentarii)  •  10 aprilie 2014, 17:55

Ar fi senzational sa vina Petrescu, e meserias, profesionist si are bun simt, toate acestea ii lipsesc barbugiului!

Mihai (5 comentarii)  •  10 aprilie 2014, 19:13

SuperDan a declarat ca vrea sa antreneze tot in afara tari, in plus Piturca e mult prea bine infipt la Nationala ca sa poata fi inlocuit.
Propun reluarea discutiei dupa preliminariile Euro2016!

marc (21 comentarii)  •  10 aprilie 2014, 21:05

Unora din voi nu va place Piturca, dar nici Dan Petrescu si nici nimeni altul. Ce-ar fi sa antrenati voi nationala sau sa i-o dati lui Mourinho ca Ferguson e foarte ocupat in America. Pusti bengosi…

piti (4 comentarii)  •  10 aprilie 2014, 22:35

pe banca nationalei cu siguranta victor piturca este cel mai potrivit si nu ca o spun eu ci pentru ca o spun rezultatele actualului selectioner in comparatie cu descendentii sai:sfarsitul generatiei de aur a avut loc in anul 2000 odata cu retragerea lui hagi,an in care nationala s-a si calificat la turneul final, intamplator sau nu cu victor piturca pe banca,au urmat apoi 3 campanii de califcare ratate lamentabil de hagi,boloni,iordanescu,in 2006 revine piturca,califica nationala dupa primul loc la euro 2008,face un CE mai mult decat decent,in urmatoarea campanie a esuat,apoi a fost instalat razvan lucescu si dupa primele 4 meciuri in grupa nu mai aveam nici o sansa de calificare,iar in campania recent incheiata piturca a calificat echipa la baraj,o performata remarcabila avand in vedere situatia fotbalului romanesc!Concluzia e urmatoare, ca ne place sau nu rezultele notabile din ultimii 14 ani s-au inregistrat cu actualul selectioner la timona,desi in acest timp au mai fost antrenori precum hagi,boloni,iordanescu sau lucescu!

Fan ucv (56 comentarii)  •  10 aprilie 2014, 22:52

Nu_i problema ca_l punem pe marele Reghe, nu a zis el ca e f.bun?nici in Bangladesh nu auzi asemenea declaratzii,poate doar la Bolywood unde ar face lumea sa planga,el cu caricatura aia de nevasta…

ciupi (128 comentarii)  •  11 aprilie 2014, 5:52

NIET? PACIEMU? sigur, nu acum, asteptam sa se rateze si urmatoarea calificare, apoi mai vorbim…

marian0904 (16 comentarii)  •  11 aprilie 2014, 5:57

Bursucu’ a mancat aceeasi paine cu Popescu si Hagi si nu-i va trada. Pare mult spus, dar acum in FRF e razboi total. Singura sansa a lui Burleanu&co pentru un antrenor la nationala e un strain. Daca are bani pentru asta + noroc la calificare. In rest, pentru Dan lumea e mare, iar el stie destula meserie sa reuseasca.

Robert (11 comentarii)  •  11 aprilie 2014, 6:24

Cu ceva ani in urma federatia n-a avut bani sa- l tina pe Boloni care incepuse treaba buna si e om serios,dar pt. Piti si clauzele lui s-au gasit!
Cine a mai vazut circ d-asta!!!??? Il demiti pe Piti cu scandal pt. lipsa de rezultate si pe urma il aduci inapoi inlocuind-ul chiar pe succesorul sau…

Franz (406 comentarii)  •  11 aprilie 2014, 9:12

Chiar ca reactia lui Reghe ca poate antrena Nationala si Steaua comcomitent e pe linia ingamfarii sale nemarginite. Dar nici macar naivul de Burleanu nu a inghitit gogoasa.

Voicu (13 comentarii)  •  11 aprilie 2014, 9:16

Iar sunt parerile diferite si chiar opuse, asta pentru ca pustii pana in 18 ani le stiu ei pe toate. Asa ca ii gasesc si lui Petrescu multe defecte, intre care si pe acela ca nu a jucat si nu a antrenat la Dinamo.

Antipiturca (2 comentarii)  •  11 aprilie 2014, 9:17

Oricine numai Piturca nu!

mirel (153 comentarii)  •  11 aprilie 2014, 9:21

Dan viseaza la Anglia insa drumul pana acolo e lung si trece peste o apa numita Canalul Manecii. Si eu as vrea sa lucrez la Londra, dar nu ma angajeaza nimeni.

Marcello (83 comentarii)  •  11 aprilie 2014, 14:59

Nici cu Piturca si nici cu Petrescu nu ne vom califica la europenele viitoare, suntem fii ploii. Nu avem marfa.

Tinel (19 comentarii)  •  11 aprilie 2014, 15:03

Nea Ovi, hai sa fim seriosi ca Bursucea e un fas la fel de mare ca actualul si viitorul selectioner. Ba si mai nervos cu nervii.

Alin (626 comentarii)  •  11 aprilie 2014, 15:28

Clar ca dumnevoastra aveti o slabiciune pentru generatia de aur. Au fost mari jucatori care din pacate nu confirma ca antrenori.

Marcus (279 comentarii)  •  11 aprilie 2014, 16:02

Spre deosebire de mai tinerii lui colegi, stiu ei care si ii stim si noi, maestrul Ioanitoaia lasa si comentariile care nu ii convin. Bravo, asta e cea mai buna dovada ca e sigur de ce sustine. Il doare in palarie de ce zice pustimea.

Stefan Varga (59 comentarii)  •  11 aprilie 2014, 21:48

Eu sint de acord. Imi face mare placere sa citesc comentariile dumneavoastra, domnule Ioaniotoaia, ma tine la current cu fotbalul romanesc, de aici din Canada.

Olteanu (478 comentarii)  •  11 aprilie 2014, 23:00

Nu vine nici un Petrescu pe salariul lui Piturca. Iar Mircea Lucescu nici atat cand poate lua maine 4 milioane de la Galata

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  12 aprilie 2014, 7:18

Olaroiu este antrenor bun numai in Golf …printre camile…daca l ai luat de acolo si l muti in alta parte a lumii …nimic nu mai face nici el …

Comentează