Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Decontul aroganței

În zilele premergătoare meciului, Reghecampf și ceilalți, dar mai ales antrenorul, s-au bătut cu pumnii în piept că Dinamo n-are cum să-i reziste Stelei! Că New Dinamo e nimic, e zero tăiat în patru, din care motiv diferența de scor […]

duminică, 2 martie 2014, 4:23

În zilele premergătoare meciului, Reghecampf și ceilalți, dar mai ales antrenorul, s-au bătut cu pumnii în piept că Dinamo n-are cum să-i reziste Stelei! Că New Dinamo e nimic, e zero tăiat în patru, din care motiv diferența de scor ar putea fi de 3-4 goluri și n-ar fi exclus să asistăm chiar la o execuție publică! Nu, nu vom asista.

Cu acest sentiment de superioritate, împărtășit și de suporteri, roș-albaștrii s-au considerat dinainte învingători. Practic, urmau să îndeplinească o simplă formalitate, să apară țanțoși pe teren ca să plece cu 3 puncte! Pe măsură însă ce “cîinii”, harnici și organizați, le-au dat o replică peste așteptări, nu teribilă, dar decentă, campionii au devenit din ce în ce mai precipitați. Mai nervoși și mai irascibili, s-au simțit depășiți psihic. Fuseseră pregătiți pentru o piesă și nimeriseră într-una care le era străină, pe care n-o repetaseră! De aceea, egalînd abia în minutul 89, vor realiza că aroganța costă. Că exagerata încredere în sine se plătește.

Deși a furnizat o surpriză plăcută, nici formația din Ștefan cel Mare n-a rupt gura tîrgului. A evoluat de nota 6 spre 7, dar a avut în plus ce i-a lipsit Stelei, a avut atitudine. S-a bătut, a dorit, s-a agățat.

Adevărat că Steaua a jucat mai mult, însă nu și mai clar. A bîjbîit chiar și atunci cînd a presat. În opinia mea, tocmai cei remarcați în startul stagiunii, Szukala, Stanciu și Sînmărtean, au rămas datori sîmbătă seara.

Szukala a greșit prea des, Stanciu a cărat apă cu ciurul, iar Sînmărtean a fost pretutindeni și nicăieri! A primit laude pentru că a intervenit într-o fază ca ultim apărător, dar acolo trebuia să fie, acela era locul lui?!

Dacă garnitura lui Stoican a lăsat impresia unei formații oneste, strînsă în propria jumătate ca să nu ia gol și urcînd în rest la ce-o ieși, cea din Ghencea n-a mai convins în absența unui atacant de meserie, doar cu Chipciu în avanposturi. Greu de explicat însă faptul că, introducîndu-l pe Piovaccari la pauză, Reghe l-a schimbat chiar pe Ad. Popa, adică pe omul care se străduise timp de o repriză să centreze, e drept, uneori aiurea, în zona vîrfului împins!

O bilă albă pentru Keșeru, cel care, ajutat și de somnolența lui Asanovici, a reușit să înscrie primul său gol pentru Steaua. Trezirea din hibernare a acestuia, șters pînă acum, ar putea constitui principalul cîștig al Stelei din egalul cu Dinamo.
Ca nivel tehnic și spectacular, derby-ul n-a mulțumit, dimpotrivă. Pe lîngă încleștarea de pe gazon, capitol la care “cîinii” au arătat mai mult, l-a luminat însă reacția din tribune, comportamentul celor 24.000 de spectatori care, deși împărțiți în tabere rivale, au dovedit că se pot respecta între ei. Că știu să aplaude, nu numai să huiduie și să înjure.

La capătul unui derby modest și al unui rezultat echitabil, e de presupus că, superioară contracandidatelor, Steaua își va continua marșul triumfal spre titlu. Posibil însă, foarte posibil, să nu mai fie echipa în stare să spulbere tot ce întîlnește în cale, una imbatabilă.

Comentarii (109)Adaugă comentariu

tataru (9 comentarii)  •  3 martie 2014, 18:40

@viorel. Ai minte putina daca ai vreun pic. Ce ai fi vrut sa scrie domnul Ioanitoaia despre Keseru cand juca prost, ca joaca bine? Nici cu Dinamo nu a incantat, dar a dat un gol nesperat, atat, nu a impresionat in rest cu nimic. Iar presa nu infloreste, doar citeaza, iar Reghecamp a vorbit urat despre Dinamo. Asumati-va greseala favoritului vostru si taceti.

icu (1 comentarii)  •  3 martie 2014, 20:21

,,comportamentul celor 24.000 de spectatori care, deși împărțiți în tabere rivale, au dovedit că se pot respecta între ei. Că știu să aplaude, nu numai să huiduie și să înjure,,………Tocmai aceasta atitudine a fost criticata de Duckadam, care a zis ceva de genul ,, nu inteleg atitudinea suporterilor nostri , parca au venit la teatru!!,,…

Valentin (5 comentarii)  •  3 martie 2014, 20:27

sonumbitch Ai dreptate pana la un anumit punct! Citez „nu e niciun decont al arogantei, e pur si simplu greu sa te mobilizezi…” cu echipele care nu stau „capra”, fie ele bune sau slabe!

pakal (5 comentarii)  •  3 martie 2014, 21:08

Mi se pare un articol onest si echilibrat. Cred ca explicatia evolutiei nesatisfacatoare a Stelei e mai mult una de natura psihologica. Declaratiile neinspirate ale antrenorului stelist (Dinamo nu reprezinta nimic), plus atmosfera creata si intretinuta in mass-media privind diferenta enorma de valoare dintre cele doua echipe au generat presiune suplimentara pe umerii jucatorilor stelisti. Dinamo nu trebuia doar invinsa, ci distrusa, calcata in picioare, umilita. Simtind in fata un adversar venit sa lupte (din disperare), jucatorii Stelei si-au pierdut luciditatea si stapanirea de sine. Din precipitare, ceea ce trebuia sa fie un show total s-a transformat intr-un fiasco.
Prin comparatie, am urmarit duminica seara derbyul fotbalului francez: PSG-Marseille. Pastrand proportiile, un fel de Steaua-Dinamo. Ce am remarcat la echipa pariziana? Calm dus spre relaxare, pragmatism si siguranta de sine. A rezultat un 2-0 fara istoric, de rutina. Au fost multe perioade in meci in care echipa gazda a jucat la minima rezistenta, preferand o posesie prelungita la mijlocul terenului in locul unor atacuri in valuri. Nu s-a pus in niciun moment problema umilirii adversarului, desi poate PSG ar fi fost mult mai indreptatita s-o faca, din punct de vedere al mijloacelor fotbalistice de care dispune. Atitudinea a fost cea a echipei care nu are nimic de demonstrat.
Revenind la Steaua-Dinamo, cred ca cei care se afla pe cale de a cadea in capcana sunt dinamovistii. Pentru ca nici jocul propriu nu a excelat, iar, cu ocazia urmatoarelor doua meciuri cu Steaua, exista posibilitatea ca abordarea ultimilor sa se schimbe. Si atunci ar putea aparea intr-adevar probleme.

Mihai (1 comentarii)  •  4 martie 2014, 1:12

Deci buna seara!
Oameni buni treziti-va!Ce meci ati vazut?
Cum puteti sa spune-ti ca Dinamo a fost mai buna ca Steaua cand impresia generala a unui om normal dupa ce ar vedea asemenea meci ar fi ca Steaua a avut un adversar de locuri retrogradabile care si- a depasit conditia si a facut un meci bun in sensul ca s-a aparat cu autobuzu’ in poarta si a dat un gol norocos dintr-un penalty amarat.Domniilor ziaristi astept de la voi cand scrieti un articol sa il scrieti adevarat, nu sa incercati sa mangaiati pe spate niste suporteri ai unei echipe ce nu a mai luat titlul in tara de 7 ani si nu a mai castigat in fata Stelei de 6 meciuri in care au luat goluri cu sacul.Tot respectul pentru un club ca Dinamo care dupa Steaua este al doilea club fanion pentru Romania dar cum pot fii asa penibili sa se bucure la un egal in asa hal si sa mai si afirme porcarii fara sens ?Mi se pare penibil chiar si pentru ei care sunt dusmanii nostri traditionali.Treziti-va frate ca poate luati in cupa cu nemiluita sa vedeti adevarata Steaua!!

Cun Viorel (113 comentarii)  •  4 martie 2014, 1:28

@tataru: dl ioanitoaia stie mai mult fotbal decat voi sti eu vreodata. Stie ca un atacant are nevoie de timp pentru a se integra. Stie ca bale sau neymar au avut nevoie de timp pentru a se integra. Chiar si ronaldo. Keseru nici nu jucase 1 min intr-un meci oficial ci doar niste antrenamente si deja dl ioanitoaia hotarase ca are un salari prea mare, ca e praf ca nu da goluri in amicale s.a.m.d.

Dl ioanitoaia e contemporan cu chirila, tatal, cel mare, de aici si frustrarea mea ca in loc sa vorbim despre fotbal masuram salariile jucatorilor si la ce fac in cluburi in loc sa vorbim doar despre fotbal.

Fara sa jignim pe nimeni sa ne spunem parerea aducand argumente.

barbu (74 comentarii)  •  4 martie 2014, 9:26

dacă veţi lua în calcul şi datele din articolul despre restanţele financiare, veţi înţelege mai mult!
uite, dinamo: un meci „pierdut” cu viitorul chiajna, sume mari încasate la pariuri (seulment pour les connaisseurs!) – apoi, le-a mai venit inima la loc. şi patronii sunt mulţumiţi, pentru că nu ei scot banii din pungă.

dragos82 (7 comentarii)  •  4 martie 2014, 9:51

Sunt stelist convins, am fost pe stadion la derby si sunt intru totul de acord cu spusele d-lui Ioanitoaia. Steaua a platit tribut lejeritatii cu care a abordat partida si arogantei nejustificate care pleaca din pacate de la MM Stoica si (mai nou) de la antrenorul Reghe. Pentru a castiga un derby trebuie sa joci cu sufletul asa cum Steaua a facut-o anul trecut nu sa faci declaratii belicoase prin presa. Una este sa abordezi increzator partida si alta este sa te crezi Mourinho cand nu esti..Probabil acest meci cu Dinamo este cel mai bun lucru pentru Steaua in perspectiva luptei pentru titlu. O palma peste fata, un englezesc „wake up call” si o revenire la realitate. Pentru victorie, trofee se munceste nu se vorbeste. Ca nivel de joc la derby imi permit insa sa afirm ca ambele echipe au prestat un joc sub-mediocru, presarat (prea rar) cu faze interesante insa mai ales in circumsantele unor contra atacuri (deci faze construite …0)

Claudiu22 (343 comentarii)  •  4 martie 2014, 9:54

#1o2. icu. E o mare diferenta. Duckadam e platit de Steaua, Ioanitoaia nu, care dintre ei crezi ca e mai obiectiv?

Comentează