Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Mutu și Keșeru, datorii mai mari

Multe i se pot imputa lui Mutu, dar nu și c-ar fi sărac cu duhul. Dimpotrivă, e brici, altele sînt cusururile lui. Fiind un tip inteligent, Mutu n-a ezitat să-l laude pe Keșeru, spunînd despre el deunăzi că e “un […]

luni, 27 ianuarie 2014, 3:27

Multe i se pot imputa lui Mutu, dar nu și c-ar fi sărac cu duhul. Dimpotrivă, e brici, altele sînt cusururile lui. Fiind un tip inteligent, Mutu n-a ezitat să-l laude pe Keșeru, spunînd despre el deunăzi că e “un jucător talentat, care nu cred că va avea probleme să se adapteze în fotbalul românesc”. Ce l-a împins pe proaspătul petrolist să laude, surprinzător, un adversar de la rivala Steaua?!

După părerea mea, Mutu s-a simțit solidar, în aceeași oală, cu Keșeru în condițiile în care, făcînd diferența și păstrînd proporțiile, amîndoi s-au întors acasă ca vedete, ca primadone. Întîmpinați cu surle și trîmbițe, în special Mutu, ba și plătiți regește.

Să notăm însă că nici unul n-a confirmat pînă acum, n-a rupt gura tîrgului. Deși a evoluat în toate cele 5 “amicale” disputate în primul stagiu de pregătire al Stelei, bifînd 205 minute, Keșeru n-a înscris nici un gol în Spania, dar nici n-a impresionat. Abia a primit notă de trecere.

La rîndu-i, Mutu a jucat pe parcursul cantonamentului din Turcia 45 de minute în testul de 1-1 cu Sturm Graz și 75 în cel de 1-2 cu Anji Mahacikala, însă nici el n-a strălucit. Fără nici o realizare spectaculoasă, a intrat în categoria “și alții”!

Sigur că-i prea devreme, riscant de devreme, pentru concluzii. După cum nu m-aș lansa nici în polemica privind măsura în care meciurile de verificare pierdute sînt importante ori nu, trebuie puse la inimă ori ignorate. Cum Steaua n-a învins deloc la Marbella, Reghecampf susține că scorurile din “amicale” nu trebuie băgate în seamă. Alții însă nu-i dau dreptate și-l întreabă, ironici, ce aduc înfrîngerile dacă despre victorii se zice că aduc victorii?!

Vorba cuiva, ar fi rău ca steliștii să se familiarizeze cu eșecurile, să se obișnuiască  Cert e că rezultatele, indiferent de natura întîlnirilor, oficiale ori amicale, contribuie la întărirea sau, din contră, la slăbirea moralului jucătorilor. E ceea ce nici măcar Reghecampf nu poate nega.

Să remarcăm că, într-un interviu găzduit de ediția de duminică a Gazetei, Mutu s-a arătat deranjat de faptul că unii îl critică, iar alții chiar îl contestă. Așa cum respectivii au dreptul să-l critice, e și dreptul lui să le răspundă. În rest,
i-aș invita pe Mutu și pe Keșeru să nu se înfierbînte din orice, ci să înțeleagă că de la ei se așteaptă mai mult decît de la ceilalți. Logic, normal, deoarece ambii au sosit ca staruri, dar și în ideea că beneficiază de cele mai generoase contracte. Deși pare prozaic să discutăm despre salariile unora, chiar cinic, subiectul face parte din viață și nu trebuie ocolit.

Se vor găsi destui gata să pretindă că pe cei doi îi interesează viitorul formațiilor care i-au transferat și onoarea suporterilor acestora, nu neapărat banii, preponderent banii. Posibil, cu observația însă că un salariu foarte mare, indiferent de locul de muncă, presupune obligații în plus față de colegi. Ca atare, s-ar cuveni ca Mutu și Keșeru să învețe să primească reproșurile cu aceeași seninătate ca și elogiile. Altminteri, nu le va fi ușor.

Comentarii (41)Adaugă comentariu

mg (7 comentarii)  •  27 ianuarie 2014, 16:05

Nu l-am vazut pe keseru sa faca o conferinta de presa in care sa explice sau sa se arate deranjat de critici si contestari, sau sa isi dea aere de vedeta si primadona …. l-ai bagat pe saracul om degeaba in aceasi oala cu mutu, sunt diferente mari intre cei doi si ma tem ca mutu e mai prejos !

IO (228 comentarii)  •  27 ianuarie 2014, 16:12

Si eu cred ca Mutu e brici. E adevarat ca inclin spre varianta ace, brice si etc. Un om care-si face rau singur, care provoaca pagube altora fara sa aibe vreun avantaj de pe urma lor este considerat de catre Alfred Binet drept imbecil, doar o treapta mai sus de idiot.
Nu cred ca Binet poate fi pus la indoiala, nu-i asa?

englezu (33 comentarii)  •  27 ianuarie 2014, 16:25

Mutu trebuie sa inteleaga ( e baiat destept, nu-i asa?) un lucru: nu a venit sa joace pe gratis la Petrolul, din contra si ca trebuie sa se ridice la nivelul pretentiilor, atat ale lui cat si ale fanilor. In rest, umilinta si … ciocul mic ! Singurul lui raspuns va fi pe terenul de fotbal ! Eu sunt pessimist, dar ce conteaza parerea mea ? Hai Dinamo !!!

Michael (76 comentarii)  •  27 ianuarie 2014, 16:41

Va dau dreptate si il contrazic pe cel care il considera pe Mutu un prost. E doar sarit de pe linie.

dan (37 comentarii)  •  27 ianuarie 2014, 16:43

Mutu e pe departe cel mai tare fotbalist al nostru din toate timpurile, asa cum e el . O clasa peste Hagi!

Alex (144 comentarii)  •  27 ianuarie 2014, 16:44

@IO. Nu te supara dar cred ca Nea Ovidiu il cunoaste pe Mutu mai bine decat il cunosti tu. Mutu e sonat si smecher, nu si prost. Iar fraier si mai putin.

Moraru (10 comentarii)  •  27 ianuarie 2014, 16:48

Incercati sa il treziti pe Mutu si eu nu cred ca el mai poate fi vindecat. Keseru e altceva, el nu are valoare.

Un antrenor (214 comentarii)  •  27 ianuarie 2014, 16:52

Dane, daca il consideri pe Mutu mai tare ca Hagi esti plecat cu sorcova sau nu l-ai vazut pe Hagi niciodata jucand si castigand de unul singur un meci. Ii despart macar doua clase si au mai fost jucatori peste Mutu, de pilda Dobrin si Balaci. Scriind asemenea prostii iti strici firma.

Franz (406 comentarii)  •  27 ianuarie 2014, 16:55

@dan. Du-te nene si te plimba cu tampenia ta ca Mutu ar fi mai mare ca Hagi. Cati ani ai? Mucles ca te faci de rasul curcilor.

Cheetah (2118 comentarii)  •  27 ianuarie 2014, 17:01

Ce sa zic, Nea OVI, aveti dreptate, BRE!!!
Noi astia cu salarii de „doi bani” asteptam oricum implicare, initiativa si responsabilitate mai mare de la „superiori”, platiti mai bine si recompensati pe masura.
Sint intru totul de acord ca treaba functioneaza la fel si in fotbal, si hai sa le acordam celor doi de care faceti vorbire in articolul de fata niscaiva credit pina incep meciurile oficiale din intern.
Vorba cintecului: „S-apoi om vedea..” 🙂
Pe teren, Mutu a avut si joc de atacant veritabil si eficient, care scula tribunele in picioare, dar si de balerina in „Lacul Lebedelor” 🙂 -asa ca acum nu stiu ce sa zic de el, sa-l vedem la lucru in „Gazarie”, sa vedem daca publicul il va ajuta, apoi tragem concluziile.
Sper sa mai vorbil de ei pe minunatul Dvs blog, nenea OVI!!!

vip (25 comentarii)  •  27 ianuarie 2014, 17:10

PREVIZIUNI 2014 : Ce l-o fi manat pe MUTU SA DEVINA GAZAR ?!

Mutu vine si baga banii la Petrolul,
toti devin muti in privinta afacerii,apoi,
cand proprietarul sau actionarul/jucatorull Mutu va agata ghetele in cui (si va deveni ANTRENOR !)-
clubul gazarilor se va numi… F.C. PETROLUL A.M.

Nu-i asa ca multi ar ramane …muti ? 🙂

Nelu (16 comentarii)  •  27 ianuarie 2014, 17:12

Antrenorule si Franz ,sa spui despre Dan ca e dus,fiindca spune despre cineva care a dat peste 100 goluri in Italia ca e mai bun despre unul care a prins mai mult B-ul in aceeasi tara mi se pare prea mult .Nu uita langa cine ajucat Hagi si langa cine Mutu . Ca a obtiunt performante mai mari da ,dar individual si eu ii dau dreptate lui Dan. Democratia ne permite acest lucru !

Nelu (16 comentarii)  •  27 ianuarie 2014, 17:23

D-le antrenor ,am vazut mai tarziu ca ai spus ceva de Dobrin si Balaci .I-ai vazut jucand ? EU DA, MULTI ANI !
Pe Balaci ,toata cariera ! Nu ma pronunt de Baratki si Petchovski i-am vazut pe casete ! Singurii fotbalisti romani vazuti de mine pe viu au fost 1.DOBRIN 2.BALACI .Ei jucau fotbal ,nu alergau sau trageau cu forta sa rupa plasa ,inscriau plasat .Restul au fost jucatori unii mai mari altii mai mici cum doriti sa-i ierarhizati!

q (4 comentarii)  •  27 ianuarie 2014, 18:11

ce are ma nr de goluri cu valoarea unui fotbalist?????????
pai voi comparati un jucator ca zidane, hagi, figo si altii cu orice atacant care are mai multe goluri ca ei?
pai un atacant care are mai multe goluri ca zidane inseamna ca e mai valoros??????
helloo..desteptilor…(pentru cei care sustin acest lucru)

petremihai (39 comentarii)  •  27 ianuarie 2014, 18:16

S-a intors lumea cu fundul sus daca Mutu e considerat mai bun ca Hagi doar pentru ca a dat peste 100 de goluri in Italia.
Păi asta e menirea lui, să dea goluri, că e atacant, nu e ca și cum ar fi făcut ceva ieșit din comun, și-a făcut treaba pentru care era plătit, nu a făcut nimic extraordinar.
O fi avut mai mult talent ca Hagi dar diferența enormă e că Hagi și-a fructificat talentul (că a avut și cu cine, asta nu e vina lui), cu un sfert la mondiale, echipe ca Real Madrid sau Barcelona sau o cupă UEFA și o supercupă, fiind și un tip mai serios, cu doar 4 cluburi în CV în străinătate. Hagi nu a fost atacant, dar a jucat 293 de meciuri la cele 4 echipe, având 96 de goluri marcate (un număr impresionant).
De cealaltă parte, Mutu și-a făcut praf talentul, în mintea lui fiind mai importante distracția, drogurile, băutura, scandalurile decât fotbalul, în mod clar, dacă ar fi fost serios și cu mintea clară, ar fi ajuns mult mai departe decât Hagi. Așa, a fost mai mult un globetrotter, cu vreo 9 echipe în CV, a jucat 332 de meciuri și a marcat 123 de goluri, dar asta nu îl face mai bun ca Hagi, că a marcat mai mult sau că ar fi avut mai mult talent, atât timp cât nu a și demonstrat. Adică omul a ajuns la Chelsea și ce a făcut? S-a apucat de droguri în loc să joace fotbal.
Hai să fim serioși, să fii cel mai bun fotbalist presupune întrunirea unui număr de elemente, printre care și calitatea de om serios, ceea ce Mutu nu avut niciodată și nici nu cred că va avea.
Voi pe ce lume sunteți când afirmați astfel de inepții, cum că Mutu e mai bun ca Hagi?

jiji (59 comentarii)  •  27 ianuarie 2014, 18:23

Gresit total acest articol.Nu putem compara pe Mutu cu Keseru din nici un punct de vedere.Keseru nu sa drogat,probabil k nu o va face.Mutu va ramane mereu aceleasi jucator bun cu randament mediocru(gen Tanase la Steaua)Mutu sa intors k doar aici m ai poate pacali pe cineva,Keseru sa intors probabil pt k valoarea nu i permite saltul la o ekipa de top din Franta.

Pana una alta,vom avea parte de cancan mult din partea lui Mutu,in afara terenului.
Nea OVI numai ridica in slavi nonvalorile si nu le m ai gasi scuze,nu faci bine nimanui.Fii barbat si spune adevarul,daca aveau valoare ramaneau in Franta.Apropo cati ani are Pirlo?La ce echipa joaca?

teddy (29 comentarii)  •  27 ianuarie 2014, 18:37

dane era sa cad de pe scaun 😉 esti macar o clipa serios si crezi ce ai scris ? :))) ai de capul tau … ma duceam la miez de noapte in sat la o matusa sa ma uit la Romania – Argentina ca bunicii mei nu aveau televizor

Loulou (274 comentarii)  •  27 ianuarie 2014, 19:43

Jiji, tu esti altul care bati campii cu gratie. Mutu s-a drogat, ce noutate e asta? Dar Maradona nu s-a drogat? Daca Mutu si Keseru sunt non valori, tu esti Stefan cel Mare si Mihai Viteazul luati impreuna!

Bimbo (206 comentarii)  •  27 ianuarie 2014, 19:45

Multi au fost superfotbalisti dar Hagi i-a intrecut pe toti. A il compara cu Mutu e cea mai grava jignire pentru el si in general pentru fotbal.

Alin (626 comentarii)  •  27 ianuarie 2014, 19:52

Acest articol inteligent e interzis unor handicapati ca jiji si unor fraieri ca dan. ambii sunt rugati sa taca pentru ca sunt niste balbaiti care nu isi dau seama de asta…

Nelu (16 comentarii)  •  27 ianuarie 2014, 20:32

Va rog sa ma scuzati,eu credeam ca fotbalul se joaca si pe goluri , nu mi-am dat seama ca Hagi,Zidane si Figo au fost fundasi si ca aici se intra sa-ti impui preferintele ,sa te contrazici ,certi , jigni etc.. No comment

Bocanci (28 comentarii)  •  27 ianuarie 2014, 20:35

Nelule, cu tot respectu pentru varsta ta, dar io zic ca ai vazut fotbal degeaba timp de 40 de ani. Nu l-am vazut pe Dobrin jucand, dar numai faptul ca in meciul cu Valencia telul lui principal a fost sa-i treaca mingea printre picioare lui Kempes in loc sa lupte pentru calificare, asta spune tot. Hagi a fost un luptator si un profesionist desavarsit. Mutu a fost doar un cocalar talentat. Si este un terminat care joaca la Petrolul Ploiesti.

mario (56 comentarii)  •  27 ianuarie 2014, 20:47

@nelu. Cand mai multi iti spun ca esti beat te duci repede sa te culci. Somn usor!

Cainepanalamoarte (121 comentarii)  •  27 ianuarie 2014, 20:54

In timp ce Mutu si-a batut joc de talentul lui, Hagi l-a exploatat la maxim pe al sau. Un Mutu cu seriozitatea lui Hagi chiar ar fi fost un superfotbalist. Desi imi e ciuda ca nu s-a intors la Dinamo cred ca Mutu a terminat benzina si nu va incanta la Petrolul.

lord belial (434 comentarii)  •  27 ianuarie 2014, 21:20

hagi e regele
mutu e un cocles cu instinct de killer in fata portii si mental de ospatar
keseru ala e doar un alt transfer ratat al nostru. in loc sa il fi pastrat pe costea, il aducem pe keseru

Stefan (3 comentarii)  •  27 ianuarie 2014, 22:14

Ba ce fa agitati atata, sa i vedem p teren si sa comentati la sfarsitul campionatului ! O sa vedeti diferenta, k mutu aproape pensionar o sa fie mult peste keseru ! N a fost serios, corect, dar fotbalist este si doar motivatia i a lipsit in ultimul timp, iar eu cred k la ploiesti o va avea !!!

Florinel (9 comentarii)  •  27 ianuarie 2014, 22:29

Despre Zicu nimic?!

Ciolo (41 comentarii)  •  27 ianuarie 2014, 23:18

Pacat de Mutu, talent cu caru’, dar cu caracterul nu a stat nicidata foarte bine. Ideea e ca s-a obisnuit sa fie ridicat in slavi, iar acum reactioneaza muiereste si se supara ca vacarul pe sat.

Marcus (279 comentarii)  •  27 ianuarie 2014, 23:21

Nu e nimc de discutat, cel mai mare jucator roman se alege dintre Dobrin, Balaci si Hagi. Mutu nu intra in discutie, le-ar fi carat echipamentul celor numiti mai sus.

Jackie (1 comentarii)  •  27 ianuarie 2014, 23:25

Cariera lui Mutu e cea mai buna dovada ca nu isi plateste datoriile. Le plateste cum a facut-o cu Chelsea si o va face cu Petrolul.

Vladp (54 comentarii)  •  27 ianuarie 2014, 23:59

Bocanci nu la- vazut pe Dobrin jucand, dar asta nu-l impiedica sa-l judece, sau sa-i judece evolutia dintr-un anume meci. Ce poti sa spui despre o astfel de atitudine?
Tot ce stie despre Dobrin este ca a urmarit sa-i dea urechi lui Kempes. Patetic!

http://www.youtube.com/watch?v=EJ6Dplao0wA

http://www.youtube.com/watch?v=4HK1c7CrQF8

nicu vaida (275 comentarii)  •  28 ianuarie 2014, 0:03

Fain articol din care Mutu si Keseru nu vor pricepe nimic. Mutu sigur nu.

motanul incaltat (603 comentarii)  •  28 ianuarie 2014, 3:43

Mi-as permite o observatie…. De ceva timp lumea a intrat intr-un process de globalizare…. Asa ca, ar trebui sa vedeti lucrurile un pic global….Adica, normal ca Mutu si Keseru n-au fost adusi sa rupa gura tirgului, ci doar a vreunui ospatar tupeist, ci au fost adusi ca echipele respective sa vinda mai multe tricouri…….Bineinteles ,vorbind de Romania a fost doar o gluma proasta…. N-or sa vinda nici tricouri…..Atunci de ce-au fost adusi??????Total aiurea, sau vorba unui banc cunoscut cu un cal lenes adus la tirg sa fie vindut…sa-l fac de ris……

Filimon (1 comentarii)  •  28 ianuarie 2014, 6:26

D-le Ioanitoaia,
Dvs. v-ar placea sa va intrebe lumea cati bani luati pentru o emisiune de proces al etapei?

De ce tot o dati cu Mutu si Keseru? In special primul, nu are nevoie sa „confirme”.

In schimb, de ce nu puneti presiune pe protejatul Dvs. Victor Piturca. El nu a confirmat niciodata banii cu care a fost platit.

Numai bine.

barbu (74 comentarii)  •  28 ianuarie 2014, 9:20

ambii reprezintă, azi, nişte sportivi terminaţi.
să vedem cum va reacţiona, în cazul fiecăruia dintre ei, vestiarul cu colegi – plătiţi cu mult mai puţin, dar puşi să alerge şi în locul celor doi „boieri”.

dtru (268 comentarii)  •  28 ianuarie 2014, 9:26

Argumente sanatoase si solide. Cui nu ii place…sa schimbe canalul!

AliBaba (223 comentarii)  •  28 ianuarie 2014, 9:29

Articolul e de bun simt. Cand isi vor da seama ca au luat plasa ploiestenii il vor injura orimii pe Mutu iar pana atunci nu va mai trece mult timp. Vizavi de salariul platit lui prost nu e cine cere, prost e cine da.

liviu (33 comentarii)  •  28 ianuarie 2014, 10:08

In filozofia lui Reghecampf meciurile amicale nu conteaza.Poti sa iei bataie pe linie ! Are dreptate ! In campionatul nostru victoriile se rezolva cu oamenii de serviciu numiti : Tudor,Balaj,Coltescu,Dima,etc .Parca ii vad pe analistii nostri de la toate televiziunile cum ne explica: ” a avut acoperire regulamentara „,dupa n-reluari in care, parca,parca l-a jenat/faultat/tinut/n-a vazut !
Daca,totusi nu se justifica avantajul creat Stelei,avem si formula : „sa stiti ca x e cinstit !” Dar toate aceste discutii au loc in avantajul Stelei !

Marius22 (347 comentarii)  •  28 ianuarie 2014, 11:11

@liviu. Ai ceva dreptate, insa, exagerezi mult. Nu doar datorita arbitrilor Steaua a luat campionatul.

dorin (166 comentarii)  •  28 ianuarie 2014, 11:14

Cainepanalamoarte, tu mai semnezi si liviu? Sa iti spun ceva, cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia, capisci?

Suporter (32 comentarii)  •  28 ianuarie 2014, 12:14

Absolut adevarat. Daca vor intra in tornada criticilor vor fi nimiciti.
Acum desi Mutu e mai talentat am mai multe incredere in Keseru. Oricum Steaua sa nu se bazeze pe el pentru ca nu e un mare atacant care sa faca diferenta. E cel mult un Kapetanos dar pe alt stil. Mai bine s-ar axa pe educarea lui Iancu si a lui Stanciu, ca si a celorlalti pusti, decat pe revitalizarea lui Keseru. Eu unul nu l-as fi adus pe Keseru. Cu Mutu e alceva. Mutu vinde. Petrolul isi va recupera parte din bani, iar daca Mutu confirma, atunci va da lovitura.

Comentează