Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Lippi

Mihai Stoichiță s-a întors la Steaua, pentru a doua oară, în 27 martie 2012, înaintea etapei cu numărul 24. Cu precădere suporterii de la peluze i-au făcut zile fripte încă din prima zi!

Deranjați că a venit după Ilie Stan, […]

vineri, 18 mai 2012, 2:38

Mihai Stoichiță s-a întors la Steaua, pentru a doua oară, în 27 martie 2012, înaintea etapei cu numărul 24. Cu precădere suporterii de la peluze i-au făcut zile fripte încă din prima zi!

Deranjați că a venit după Ilie Stan, favoritul lor, au strîmbat din nas și pentru că Stoichiță a acceptat fără fasoane propunerea lui Gigi Becali. De parcă trebuia să se fi tîrguit?! Ca atare, considerîndu-l oportunist, s-au grăbit să-l fluiere, ba și să-l strige Slughiță!

Cel supranumit Lippi și-a văzut însă de treabă. Dacă n-a pus la inimă huiduielile, n-a căzut pe spate nici la laude. A continuat să trăiască și să lucreze ca un om normal, pregătit sufletește de victorii, dar și de înfrîngeri.

Nu și-a pierdut capul nici cînd i s-a re-proșat că a primit indicații de la patron, pe celular, în timpul partidei cu Rapid din Giulești! Deși nu i-a convenit, și-a păstrat calmul, n-a sărit cu gura. N-a răspuns niciodată la înjurături. Dimpotrivă, a înghițit în sec și a mers mai departe. Muncitor, inspirat, norocos.

Spre deziluzia unora, cu el pe bancă, echipa roș-albastră a început să convingă de la meci la meci și, încă mai important, să cîștige. A obținut 23 de puncte din 30 posibile, 76.7 la sută procentaj de reușită, bilanț care-l plasează pe Mihai Stoichiță în fruntea actualilor tehnicieni din Liga 1, dar și înaintea tuturor antrenorilor trecuți prin Ghencea după 1989.

Ca să comparați, randamentul lui Ilie Stan a însemnat 68.9 la sută. Într-un clasament întocmit pe baza rezultatelor din ultimele 10 partide, Steaua se află pe locul 2, în urma Vasluiului și înaintea Chiajnei, ocupantele podiumului fiind, opinia mea, singurele care au jucat bine fotbal pe parcursul returului.

Cînd scriu rîndurile de față, habar n-am cum se va încheia campionatul, deci nici pe ce poziție va termina Steaua. Ca să fiu sincer, nici nu mă interesează în mod special.

Un lucru mi se pare însă clar și insist asupra lui într-un moment în care mulți dintre suporterii inițial ostili și-au schimbat părerea: deși n-a lucrat în condiții ideale, incluzînd aici aerele de cunoscător și imixtiunile finanțatorului, Stoichiță a demonstrat că știe meserie. Că e antrenor. Dar și bărbat, stăpîn pe el însuși.

Comentarii (61)Adaugă comentariu

Uta (1 comentarii)  •  19 mai 2012, 14:44

Dino, stai linistit ca GSP nu va scrie despre faptul ca CFR a castigat iar cu ajutorul arbitrului care i-a daruit 11 m in minutul 88. De ce s-ar pune rau Ioanitoaia cu noua campioana, ar obtine ceva? O sa scrie despre finala Champion League si gata, multa sanatate.

Pistol (1 comentarii)  •  19 mai 2012, 14:57

Cfr Cluj nu a fost cea mai buna echipa din liga I, dar a fost cea mai ajutata si cea mai norocoasa. Ma intreb si eu daca si ce va scrie pe tema asta „marele jurnalist Ioanitoaia”

Razvan I (35 comentarii)  •  19 mai 2012, 16:18

Stoichita e bun, va contraziceti degeaba, nu aveti argumente, sunteti praf!

Sorin (128 comentarii)  •  19 mai 2012, 17:59

Liviule, dar cu marele Ilie Stan pe ce loc era Steaua? Stoichita macar leaga doua fraze in limba romana…

comisar (10 comentarii)  •  19 mai 2012, 21:17

E adevarat ca Steaua a avut un final bun de campionat, ca puncte acumulate. Dar ramane banuiala ca a fost pe baza de valize, nu de antrenor sau joc… Cat timp valizele sunt etern eliminate din fotbalul romanesc, pata asta ramane pe Steaua si pe Gigi, iar meritele antrenorilor si jucatorilor Stelei raman mereu discutabile.

Lucy (206 comentarii)  •  20 mai 2012, 0:31

Ce valize Comisare, ai innebunit? I-a dat bani lui Dinamo sa piarda meciul?

silviana (1 comentarii)  •  20 mai 2012, 9:43

Cred ca avem prea multi comentatori/moderatori TV,prea multe TV-ziuni de sport care duc la concluzia ca dau nastere la opinii bazate pe necunoastere,rautate,analize gresite,pareri ce ar rezulta chipurile din vizionarea de 100 de ori a unei faze,de articole in ziare care demonstreaza neprofesionalismul multor asa zisi jurnalisti,de intrebari copilaresti si prostesti din partea unor tinere care nu stapanesc limba romana si au un bagaj de cumostinte literare si sportive de nota 3 cu indulgenta.
Pacat.

Lucy (206 comentarii)  •  20 mai 2012, 10:22

Nu tin nici cu unul nici cu celalalt insa orice comparatie intre Stan si Stoichita e in favoarea ultimului. Profesional, ca nivel de civilizatie etc.

Liviu Gl (333 comentarii)  •  20 mai 2012, 10:27

Unii se gasesc sa il atace tocmai acum pe Gigi cand s-a abtinut de la declaratii di de la valize. Steaua nu a castigat campionatul, dar a jucat cu Stoichita mai bine decat cu Stan. S-a vazut ca vrea sa construiasca, sa atace, sa castige mai mult decat inainte.

junior (7 comentarii)  •  20 mai 2012, 14:12

in afara de chiajna si vaslui , singura echipa care a mai jucat fotbal in retur ( cat a fost multescu antrenor) a fost petrolul . multescu are 20 de puncte in 10 etape , cu 3 mai putine ca slughita , dar cu un lot clar inferior celui al stelei , atat dpdv numeric cat si valoric . Si echipele care au jucat cu petrolul nu s-au dat la o parte , nici n-au fost dezavantajate de arbitri .

hmmm (1 comentarii)  •  20 mai 2012, 15:04

Cel mai bun procentaj… dupa o asemenea statistica se poate lua doar unul mai.. aerisit la mansarda. Pe baza cator meciuri s-a facut statistica asta senzationala? 10? Wow. Eu spun ca cel mai tare e Titi Dumitriu, ca a fost antrenor la 2 meciuri si le-a castigat pe ambele. Procentaj 100% :))

Comentează