Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Cîini de pripas

Terminînd 2-2 cu U Cluj pe teren propriu, Dinamo a pierdut un tempo important în cursa pentru titlu, dacă nu cumva a și ratat titlul! Pe lîngă faptul că n-a putut, echipa roș-albă a părut că nici nu vrea, că […]

joi, 3 mai 2012, 4:07

Terminînd 2-2 cu U Cluj pe teren propriu, Dinamo a pierdut un tempo important în cursa pentru titlu, dacă nu cumva a și ratat titlul! Pe lîngă faptul că n-a putut, echipa roș-albă a părut că nici nu vrea, că așteaptă bunăvoința adversarului, că stă la mîna acestuia. Cu excepția lui Curtean și a lui Alexe, uneori și a lui M. Niculae, bucureștenii au jucat în dorul lelii, un fel de lasă-mă să te las!

S-au simțit absențele a 3-4 titulari suspendați ori indisponibili, fiind clar că fără C. Munteanu, Dănciulescu și D. Kone construcția se împotmolește, sigur că s-au simțit, evident. La fel de adevărat e însă că nici banca tehnică n-a arătat c-ar avea vreo strategie și, încă mai puțin, vreo soluție. Ca și cînd a văzut alt meci, Bonetti s-a declarat mulțumit de prestația elevilor săi în cazul în care nu i s-au răstălmăcit și lui cuvintele, cum a pretins deunăzi secundul Birindelli!

Italianul s-a cam făcut de rîs cu Platini, pe care l-a introdus în minutul 62 și l-a schimbat un sfert de oră mai tîrziu!  Tizul președintelui UEFA nu-i mare sculă de fotbalist, din contră, a dezamăgit permanent, numai că Bonetti trebuia să cunoască amănuntul, adică să-l lase în pace pe brazilian și să nu-l pedepsească inutil. Tehnicianul și-a recunoscut la final greșeala, gest de fair-play, însă cu ce folos? Două puncte prețioase au zburat, iar șansele de cîștigare a campionatului s-au redus dramatic.

De fapt, să mă scuze răzleții suporteri dinamoviști, inclusiv aceia care s-au încăierat între ei miercuri seara la peluză, dar favorita lor nici n-arată a formație în stare să ia titlul! Obosită, debusolată, continuă să alunece pe tobogan și nu se mai oprește, asta și din pricină că înlocuirea lui Ciobotariu cu Bonetti n-a produs revirimentul visat de loja oficială. Dimpotrivă, echipa pare căzută din lac în puț.

În sfîrșit, mulți și-au imaginat că Universitatea, cu finanțator (Florian Walter), cu antrenor (Claudiu Niculescu) și cu cîțiva jucători (Galamaz, Boștină, Ad. Cristea) trecuți prin Ștefan cel Mare, ba și consacrați acolo, nu se va omorî cu firea, va ceda elegant. Îndemnați de Paszkany și de Copos, ambii gata să bage mîna în foc că soarta partidei s-a stabilit dinainte, cei care au pariat 1 solist n-au nimerit-o. S-au păcălit. Într-adevăr, clujenii n-au impresionat, dar nu le poate contesta nimeni meritul că, deși lipsiți de miză concretă, nu s-au predat. Comportîndu-se așa, n-au oferit o lecție de sportivitate ori de noblețe, ci numai una de normalitate. Normalitate însă, din păcate, din ce în ce mai rară în fotbalul românesc.

Comentarii (63)Adaugă comentariu

Alex (1 comentarii)  •  3 mai 2012, 16:18

Arpix …. nu se pricepe la intuit blaturi el se pricepe sa le faca. Nu-i ies prea stralucite , ca altfel nu afla toata europa de ele:))

adi_stelistul (359 comentarii)  •  3 mai 2012, 16:22

Imi amintesc un moment vechi. De la celebrul „007” al dinamovistilor. Un reporter il intreba pe Florentin Petre pe marginea terenului ce se intampla cu Dinamo. Iar piticul, dupa o scurta pauza, izbucneste in lacrimi si spune: „nu stiu”. Sunt sigur ca actualii nu ar plange, ei au cu totul alte prioritati. Probabil ca si aici trebuie cautata diferenta. Umilinte exista in viata fiecarui club. Important e cum vor (daca vor) cei implicati sa le depaseasca. Dinamo pare cea mai absenta dintre echipele care lupta la titlu si nu stiu de ce.

kcain (1 comentarii)  •  3 mai 2012, 16:25

este foarte bine ca dinamo nu ia titlul . ne-am fi facut de ras peste tot … sa il luam cand om merita, pana atunci , sa castige echipa care joaca cel mai bine, dupa parerea mea , vasluiul.

Crivat (12 comentarii)  •  3 mai 2012, 16:33

Excelenta analiza. Dura dar corecta.

hagi (3 comentarii)  •  3 mai 2012, 16:33

numai dumneavoastra, dle Ioanitoaia, nu ati vazut blat la meciul cfr-ului cu brasovul. cred ca sunteti singurul.

groparu (41 comentarii)  •  3 mai 2012, 16:39

Ca unul care am vazut echipa Dinamo inca de la inaugurarea stadionului in anii 50 ai secolului trecut , pot spune ca niciodata nu a avut o echipa atit de slaba ca cea pe care o are in prezent. Daca in trecut pe gazonul din groapa s-au perindat o pleiada de fotbalisti cu nume sonore iar echipa facea spectacol umplind la refuz tribunele, in prezent suporterii si simpatizantii acestei echipe nu mai au de ce sa vina la stadion. Selectia jucatorilor nu o face antrenorul ci cei din grupul actionarilor pe criterii ce tin doar de ideea de a face bani fara a investi. Si uite asa au ajuns in lot jucatori care nu mai pot sa alerge , jucatori care nu pot fi prieteni cu balonul pentru ca au o tehnica deficitara si jucatori care nu au creier. Caci fotbalul se joaca si cu capul. Nu are rost sa dau nume pentru ca fiecare stie despre cine este vorba. Dar o sa va spun un lucru. Atita timp cit in fotbalul romanesc vor exista oameni care au pus mina fraudulos pe cluburi (dau doar doua exemple: Badea si Becali) folosindu-se de brandul cluburilor pentru a face doar afaceri personale, fotbalul romanesc nu va reveni la ce a fost odata poate doar peste 100 de ani.La Dinamo buba cea mare o constituie conducerea in frunte cu Badea. Multi care nu il cunosc vor spune ca e un personaj onest. Nicidecum. Este doar un fost nenorrocit de sekurist care tragind de fire a reusit sa puna mina pe echipa de fotbal. Si nu o va ceda decit atunci cind va realiza marea lovitura in care sint amestecati samsari, alti fosti sekuristi, fosti generali de militie dar si personaje protejate cum ar fi speculantul Kostanda.Lovitura consta in vinzarea parcului sportiv Dinamo in vederea construirii unor cladiri. Acesta e adevaratul motiv pentru care Badea a pus mina pe echipa.Pe el nu il intereseaza sa investeasca in echipa, el doar asteapta ziua cea mare. Doar ca lucrurile deja au rasuflat si s-ar putea sa il vedem dupa gratii cit de curind. Pe el si pe majoritatea sefilor de cluburi care au reusit prin frauda sa puna mina pe echipele de fotbal. Una din solutiile care vor grabi implinirea visului fostului om al securitatii e ca spectatorii sa vina din ce in ce mai rar la meciuri. Ori acest lucru deja se intimpla deoarece fotbalul practicat de echipa e jalnic ( actualul lot , cu mici exceptii poate juca in Liga III-a.). Apoi sub pretextul ca nu mai vin spectatorii ca stadionul e urit, meciurile vor fi mutate cel mai probabil pe fostul 23 August si incet incet terenul din Stefan cel Mare va intra in anonimat. Exact ce vrea Badea . POate ca eu gresesc. Asta ar insemna ca in perioaad in care Dinamo va juca pe National Arena finantatorii sa refaca stadionul Dinamo. E ultimul lucru pe care si-l va dori Badea si acolitii sai.

cfr (1 comentarii)  •  3 mai 2012, 16:41

A fost un blat nereusit,nu sa inselat Paskani,stiti prea bine,mai ales dv. Ati vazut fata lui Niculescu la golul 2 a lui U !?? Daca nu mai puneti odata imaginiile sa va convingeti .

Teodor BB (43 comentarii)  •  3 mai 2012, 16:44

Multumesc. De data asta nu m-ati dezamagit. Chiar mi-a placut. Cat ii priveste pe cei care au vazut blat la CFR-Brasov le-as spune ca blaturile nu se fac la 1-0 pentru ca inseamna risc si emotii. Dar asta ar insemna sa te pricepi nitel la fotbal si sa nu fi patimas.

Alin (9 comentarii)  •  3 mai 2012, 16:45

Asa e domnule Ioanitoaia, Dinamo, din pacate, chiar nu merita titlul. Eu nu stiu cum dumnezeu au si ajuns asa sus. Cand vad cum joaca Vasluiul sau Rapidul, chiar nu-mi explic.

Pe de alta parte, si lotul e subtire rau. E de departe cel mai slab din primele 5. Acum sa-l lase pe Bonetti in pace, sa face ce experimente vrea, ca oricum nu luam nimic anul asta. Si decat sa ne facem de ras prin preliminariile ligii, mai bine sa luam un punct, doua, prin UEFA. Cat despre Ciobi, nu are rost sa vorbim…Dupa parerea mea este, pentru moment, un antrenor limitat, fara personalitate, fara sclipiri tactice, fara stiinta de a-si motiva jucatorii, fara noroc, asa ca…

Asadar, locul 4 dupa parearea mea este cel mai meritat.

Cheetah (2118 comentarii)  •  3 mai 2012, 16:56

Dinamo ar merita totusi sa ramina in carti pentru cupele europene, macar pentru faptul ca au dominat Liga 1 de pe prima pozitie multa vreme in tur. Dar si pentru efortul facut de conducere de a angaja o echipa de management din Italia.
Daca ma intrebati pe mine, as fi bucuros sa vad fotbal de calitate, frumos, spectaculos, sa vad ca va termina pe unul din locurile eligibile pentru Europa sau sa castige Cupa, si, mai ales, sa vad ca exista consecventa: adica, sa-l lase pe Bonetti sa-si „construiasca” si sa-si „creasca” o echipa cu adevarat europeana pentru sezonul viitor.
A, si mai e ceva: sper ca Dinamo sa nu fie „atinsa” de aranjamentele in teren cu legatura directa la pariurile on line, desi cele mai „vizate” de aceste „serparii” sunt chiar echipele de top, din plutonul fruntas! Acolo sunt banii!

gilos (328 comentarii)  •  3 mai 2012, 17:11

De acord cu postarea lui „groparu”, pos 6, cu mentiunea ca Badea nu-i singurul vinovat si profitor. Impresarii becalioti plus borcica-finul-ginerica formeaza careul de asi care au distrus si distrug in continuare ce a insemnat Dinamo.

Dealtfel, in parcul Dinamo se ridica deja o constructie cu etaj chiar la intrarea principala, in stanga, langa Spitalul de Urgenta. am vazut ca are pe ea reclame la Carrefour, dar nu stiu care e destinatia ei exacta. Ce cauta acea constructie chiar la intrarea in stadion, unde mai ramasese un pic de iarba si niste copaci habar n-am. Cine a fost cu ideea, ce autorizatii si avize are, iarasi nu se stie…

godzila (14 comentarii)  •  3 mai 2012, 17:43

da mai alex, arpix nuu reuseste cu blaturile chiar mereu, asa cum ovina cacareza nu reusete cu valizele chiar intotdeauna. se mai inatampla.diferenta intre ei este ca apad este tousi un gentleman educat in comparatie cu el ciobandante care este mai prost decat un cioban din marginimea sibiului

Fane de la OTV (53 comentarii)  •  3 mai 2012, 17:57

Aia care o tineti mai departe cu blatul sunteti bolnavi cu capul. Dinamo a pierdut campionatul, dar acest amanunt decisiv nu va impresioneaza. Voi ati vrut blat si va agatati de tampenia asta ca innecatul de pai.

Jean (3 comentarii)  •  3 mai 2012, 18:05

D-le Ioanitoaia,
Ce nu pricep eu este amabilitatea cu care toti jurnalistii [iata, inclusiv dvs] ii trateaza pe adevaratii autori ai dezastrului, pe calaii lui Dinamo. Ce-i tot dati cu jucatorii, cu antrenorii , cu suporterii [asta-i culmea!, fix aia care iubesc clubul si, evident, incearca sa se opuna prin toate mijloacele Raului de care nu mai scapam]? Cum scria si Groparu mai sus, nu stiti ca nenorocirea vine de la investitori, pardon, imprumutatori? Nu e o echipa de orasel, gen Urziceni, unde apare vreun mic parvenit local, baga bani, o ridica si, cand nu mai sunt bani, se duce la loc la vale. E un brand urias in fotbal, o echipa care, de la vremea cand au pus mana pe ea, a vehiculat fotbalisti importanti, jigodiile astea au avut pe mana milioane de dolari, [cam cat era diferenta aia intre sumele platite pe transferuri de catre cluburile straine si cele ajunse in bugetul lui Dinamo? – si de ce n-ati batut moneda pe achitarile astea incredibile in cel mai simplu caz de evaziune?]… Iar acum, cand au adus clubul in faliment, au golit tot ce era de golit, aoleu nu mai sunt bani! Da’ nici nu dau din mana gaina asta candva de aur, sa o preia unul care are bani!

mario (2 comentarii)  •  3 mai 2012, 18:28

dinamo si-a pierdut identitatea in mediocritatea conducatorilor care numesc „a investi” micile lor ocolisuri financiare spre a fenta darile la stat …care stat, la randul lui(ca tot veni vorba) fura si el cat poate; in rest, ce fotbal, ce dinamo, ce antrenor, ce jucatori! „unde nu-i cap, vai de picioare” un proverb romanesc care se potriveste de minune la dinamo si poate si la vecina steaua! brandul dinamo a fost devalizat sistematic in ultimii ani, acum arata jalnic pe orice parte l-ai intoarce; cand nu ai un manager interesat ca acest brand sa produca, degeaba tot ne dam cu parerea! pacat!

Franz (406 comentarii)  •  3 mai 2012, 18:48

Jeane, cand Dinamo era pe locul 1 nu erau aceiasi actionari? S-a calificat si in finala Cupei, asa ca dracul nu e asa negru cum il prezinta dl Ioanitoaia. Daca Dinamo va trece duminica de CFR nu s-au grabit unii sa ii faca inmormantarea?

Jean (3 comentarii)  •  3 mai 2012, 19:08

ce vorbesti, Frantz? :))) Se vede ca nu prea esti implicat in evenimente. Sa-ti povestesc eu ce se intampla cand era Dinamo pe locul 1 (sa-ti povestesc si ce s-a intamplat in ultimii 10-15 ani, cu eliminari hilare prin europa – cu e mic – si cu performante interne in maniere care nu ne bucurau nici pe noi?): aceiasi actionari asigurasera aceeasi echipa cu rebuturi aruncate de altii iar jurnalistii se mirau de mama focului, exact ca tine, de ce, pe DInamomania, ca si in tribunele goale, suporterii sunt foc si para, pt ca locul 1 era evident din cateva rezultate bulanoase si pt ca traiectoria echipei era la fel de clara ca si acum si ca in ultimul deceniu, de cand a dus-o nea teleaga de rapa

Franz (406 comentarii)  •  3 mai 2012, 20:02

Nea Ovi, ce iti veni cu Marius Niculae care a fost unul dintre cei mai slabi in meciul cu U? E prietenul matale sau ce?

Liviu (333 comentarii)  •  3 mai 2012, 20:50

Dinamo nu merita sa ia titlul, dar nici Steaua. S-a chinuit tare cu Petroluli a avut iar bulan.

cristi (5 comentarii)  •  3 mai 2012, 21:18

Blat nereusit. Sunt de acord cu sintagma. Dupa egalare, al doilea gol al lui Dinamo plutea in aer, se vedea de la o posta, doi fundasi clujeni se fereau de minge si adversar ca dracu de tamiie. Cristea le-a cam incurcat socotelile.

Vladimir (2 comentarii)  •  3 mai 2012, 21:42

Deja prea sunteti bolnavi de scenarita… Asta al 4-lea meci consecutiv „U”-Dinamo despre care sa vorbeste ca despre un „blat ratat”… Mai da-ti-o si in aia ma-sii de treaba. Din 4 blaturi chiar niciunul sa nu reuseasca?

Manu (167 comentarii)  •  4 mai 2012, 8:25

De acord ca Dinamo nu merita titlul dar cine il merita? Poate Vasluiul care nu il va castiga, in rest, nimeni. La asa fotbal va fi asa campioana.

Carmen G (406 comentarii)  •  4 mai 2012, 8:30

Voi nu stiti ce inseamna un blat daca bagati in categoria asta meciul cu U Cluj. Daca 2 -3 jucatori clujeni au vrut sa ii dea meciul lui Dinamo nu inseamna blat. Blatul e o intelegere generala pe bani, nu pe sentimente.

nudetruth (8 comentarii)  •  4 mai 2012, 8:52

De ce e un blat ratat?! Poate ca abia acum valiza lui Gigi a ajuns unde trebuia! 😀

Razvan I (35 comentarii)  •  4 mai 2012, 10:02

Nu a fost nici un blat, aveti prea multe filme in cap voi astia care bateti campii cu gratie ca ar fi fost!

Tudor (301 comentarii)  •  4 mai 2012, 10:11

Unii nu inteleg, altii nu vor sa inteleaga cum draq de nu a fost blat. Spre indignarea lui Arpy si a suporterilor CFR nu a fost.

Burebista (120 comentarii)  •  4 mai 2012, 10:47

Pentru suporterii lui dinamo si ai stelei,

Vad ca e regula generala sa fie comparate mereu echipele de azi ale celor 2 cluburi nomenclaturiste(steaua si dinamo) cu cele de dinainte de 1989. Cat de inteligenti sunt acesti suporteri, atunci cand fac acest lucru, e alta poveste.
Toti vorbesc de „brandul dinamo” si „brandul steaua” dar uita cateva elemente esentiale:
1) Atat dinamo cat si steaua au trait, inainte de 1989, doar pe baza rapturilor de la alte echipe. Poti sa numeri pe degetele de la o mana sau de la ambele, jucatorii crescuti de aceste cluburi si care sa se fi afirmat apoi in 11-le de baza.
2) Steaua era principala beneficiara a legii serviciului militar obligatoriu, in timp ce dinamo nu avea aceeasi putere la astfel de racolari. Dar, in compensatie, a dezvoltat alte tebnici de racolare. Era de ajuns ca sefii din acele vremuri ai stelei sa spuna conducerii MFA ca ii vor pe cutare si pe cutare si imediat comisariatele militare judetene, ale caror sefi stateau cu urechea lipita de telefon, in asteptarea comenzii, se si conformau. Atunci cand intampinau ceva rezistenta, intra in vigoare planul B sau chiar Planul C. Desi militia nu avea o imagine publica buna, dinamo reusea si ea sa atraga „recruti” din randul tinerilor fotbalisti din tara.
3) Fiindca cele doua ministere(MFA si MAI), de care apartineau cluburile steaua si dinamo, erau chiar ministerele de forta ale regimului totalitar, acestea dispuneau de fonduri uriase de la buget si astfel aveau resurse cu care sa-i ademeneasca pe tinerii doritori de castig. Faptul ca la cluburile nomenclaturii castigau mai bine si aveau si o anume imunitate in fata legii, comparativ cu muritorii de rand(sa notam aici doar tratatmentul la vama, atunci cand se intorceau din strainatate) era un „argument” ca dupa satisfacerea serviciului militar, acestia sa uite de unde au plecat. Se cuvine aici sa remarcam exemplul unic al lui Gica Popescu, luat si el in armata, ajuns om de baza la un moment dat in echipa stelei, dar care dupa satisfacerea serviciului militar si-a luat adeverinta si dus a fost. Au umblat sefii stelei toata vara dupa el sa-l convinga sa ramana, dar fara succes.
4) Dupa ce luau toata crema forbalului din tara, este la mintea cocosului ca aceste doua rapitoare se bateau singure la titlu iar celelalte aveau doar rolul de sparring parteneri. Exceptiile Craiovei si Pitestiului confirma regula: Maiestria lui Dobrin- cel mai bun fotbalist roman din toate timpurile – asociata cu ambitia si talentul unui Radu II, Troi, etc au permis obtinerea titlului in 1979, chiar pe terenul lui Dinu…
Apoi, echipa Craiovei, adunata de Teasca si ghidata in continuare de Constantin Otet si beneficiind de o conducere manageriala adecvata a luat urmatoarele titluri si s-a luptat cu Benfica pentru accederea in finala UEFA.
5)Dupa ce a ajuns si Dinamo in semifinala CCE, steaua a inceput cu strategia parjolirii terenului: in decurs de 2-3 ani au fost racolati peste 50-60 de tineri fotbalisti de prin tara. Halagian care a asezat echipa ce avea sa ajunga mai tarziu la Sevilla a fost mazilit inainte de a culege roadele. Emerich Jenei care a urmat nu a facut nici o schimbare tactica sau de efectiv ci a cules doar roadele sincronizarii intre jucatorii adunati de prin tara.
6) Ceea ce uita sau se fac amnezici acesti suporteri este ca toate asa zisele transferuri catre steaua erau de fapt DONATII, fiindca steaua nu a achitat nimic cluburilor de unde i-a luat cu arcanul, eventual mai trimiteau tineri crescuti de steaua, dar pe care ei insisi nu ii considerau valorosi, altfel nu se explica de ce nu ii titularizau. Cam la fel proceda si dinamo.
7)Azi, cand situatia este putin diferita, fiindca legea serviciului militar obligatoriu nu mai e in vigoare, steaua si dinamo nu mai au „resurse” sa transfere pe cine vor ele: cei cu adevarat valorosi, iau drumul strinatatii unde sunt platiti si mai bine si au si alte conditii, asa in general.
8)In conditiile in care nu mai detin monopolul absolut la racolari si nu au nici resursele financiare suficiente ca sa rivalizeze cu cluburile din strainatate, este explicabil de ce steaua si dinamo aduc , de preferinta, doar jucatori liberi de contract sau alte ciurucuri…
9) In fine, suporterii stelei si dinamo-ului de azi se raporteaza mereu la rezultatele mincinoase de dinainte de 1989, cand cele doua cluburi taiau si spanzurau in fotbalul mioritic si nu inteleg de ce nu mai au asemenea rezultate. La conducerea de azi de la cele doua cluburi, pe care o stim cu totii, doar ajutorul dat de lpf si frf, le mai tin in prim plan.
Concluzie: Aduse pe prima scena a fotbalului romanesc prin incalcarea crasa a regulamentului, mentinute apoi prin incalcarea grava a regulii egalitatii de sanse, cele doua cluburi nomenclaturiste nu au reusit si nici nu au vrut sa se adapteze la principiile democratiei si fair play-ului. Cu un asemenea trecut controversat(a se citi patat), cele doua cluburi nu pot avea suporteri adevarati: doar niste oameni certati cu bunul simt si moralitatea pot fi suporteri ai celor doua echipe!

c24 (17 comentarii)  •  4 mai 2012, 11:09

Bunica acestui capionat se numeste Adrian Cristea.

Mishu (234 comentarii)  •  4 mai 2012, 12:10

Subscriu la cele scrise de Razvan I: prea multa imaginatie bolnava au unii. Faptul ca Dinamo joaca lamentabil nu inseamna ca si fura. Fura CFR, asa e dragi suporteri din Gruia?

Mitus (16 comentarii)  •  4 mai 2012, 12:13

Chiar de pripas – bine le-ati zis, domnule Ovidiu. In afara Rapidului, nicio echipa bucuresteana nu ar merita sa castige titlul anul asta.

Burebista (120 comentarii)  •  4 mai 2012, 13:03

Cîini sau câini? Aceasta (nu)e doar o intrebare. Inainte de ’89 asa se scria, intr-adevar cu î din i. Deci, oarecum, in consens cu acest titlu dinamovistii au ramas la mentalitatea de dinainte de 1989: lor li se cuvine totul, arbitrii trebuie sa tina cu ei fiindca si militienii tineau cu noi!!!!

Gramaticul (1 comentarii)  •  4 mai 2012, 13:08

D-le Ioanitoaia,

S-a revenit cumva la ortografia de dinainte de 1989?
Spun asta uitamdu-ma la titlul aricolului dvs: „Cîini de pripas” in loc de „câini de pripas” cum m-as fi asteptat. Aceasta (nu)e doar o intrebare. Inainte de ’89 asa se scria, intr-adevar cu î din i. Deci, oarecum, in consens cu acest titlu dinamovistii au ramas la mentalitatea de dinainte de 1989: lor li se cuvine totul, arbitrii trebuie sa tina cu ei fiindca si militienii tineau cu noi!!!!

Mitus (16 comentarii)  •  4 mai 2012, 14:23

Voi nu vedeti ca Gazeta a pastrat vechea ortografie? Nu e singurul ziar in aceasta situatie, declarandu-se public impotriva regulilor schimbate de Academia Romana cam des. Grav e ca nu exista nicio autoritate care sa poate obliga GSP sa scrie alftel decat vrea.

Claustrofobus (7 comentarii)  •  4 mai 2012, 14:29

Nimic nou sub soare nici la Ioanitoaia, nici la Dinamo.

durden (338 comentarii)  •  4 mai 2012, 16:05

e atat de trist ca toata lumea viseaza blaturi la meciurile lui dinamo…deja am ajuns sa fim banuiti de blat cu juma de campionat:u cluj,ceahlaul,cfr acum cativa ani,la un moment dat a fost si poli timisoara…ala a pus capac!mai lasati-ma fratilor cu paranoia asta!

Adrian (15 comentarii)  •  4 mai 2012, 16:24

Burebista care e difernta intre Steua care racola cu armata si Madrid Barcelona United care racoleza cu bani! Asa ca mai taci din gura. Ceea ce a facut Steaua inainte de 89 a fost cel mai bun lucuru pe care-l putea face. Fara acea metoda echipele romanesti nu ar fi avut niciodata o Cupa a Campionilor pentru ca echipele straine aveau bani cu galeata. Daca tii minte finala din 89 Steaua a trebuit sa joace cu ce era mai bun in capionatul italian+tripleta de ar olandeza. Dintotdeauna cei tari au fost tari!!!…fie cu bani fie cu armata (valuta forte a socialismului)

SUN DANCE KID (564 comentarii)  •  4 mai 2012, 18:57

Sunt de acord cu ce a scris GROPARUL cu mici exceptii . In rest dumneavostra care ati vazut si ati trait multe de ce nu luati atitutudine fata de acesti profitori sau in legatura cu fariseul de la rivali . Nu vad de ce ar trebui sa va fie teamă ? Ce ati avea de pierdut !! Personal mi-am dat seama ca vin timpuri grele si ca istoria se scurge pe linga mine intr-un mod neplacut atunci cind l-am vazut pe Borcea pe marginea si in spatele terenului manifestindu-se ca un bolnav psihic si ma refer la meciul cu Brasovul . Atunci am stiut ca nu mai sunt bani deloc . Fotbalul se desfasoara in capitalism si fara bani e aproape imposibil si cum nu sunt ii propun lui Badea sa riste cu orice pret ca si asa dinamovistii nu o sa mai vina la satdion deci ii propun sa scape de vreo 10 indolenti de la Dinamo care papă undeva intre 60 – 100 de mii de euroi si sa promoveze tineri cu contracte ferme si mici care se por mari in functie de rezultate .Altfel Dinamo moare si odata cu el moare si sufletul meu si amintirile mele cu centrul Capitalei Romane .

Valy (46 comentarii)  •  4 mai 2012, 19:03

Durden are dreptate: numai Dinamo face blaturi, celelalte echipe sunt curate ca lacrima. Mai ales CFR Cluj si Steaua.

Augustin (268 comentarii)  •  4 mai 2012, 19:49

Si chestia ca Rapid a fost nedrepratita in vremea lui Ceasca e cam trasa de par. Steaua si Dinamo au fost favorizate, dar si Rapid.

Burebista (120 comentarii)  •  4 mai 2012, 19:51

@Adrian,
Daca tu nu sesizezi nici o diferenta, nu avem ce sa mai discutam;
Daca tu pui semnul egal intre steaua & dinamo si Barcelona, Real sau AC Milan, din punctul de vedere al transferurilor de jucatori, inseamna ca esti un tip amoral;
Daca pentru tine talharirea celorlalte echipe de catre clonele comuniste este ceva de admirat, inseamna ca esti un ratat sub aspectul fair play-ului si onoarei.

In acest context, tu esti cel care ar trebui sa taci, macar de rusine fata de ceilalti forumisti, daca alt motiv nu gasesti

adi_stelistul (359 comentarii)  •  4 mai 2012, 20:46

@ Burebista

Banuiesc ca n-are sens sa-ti pretind scuze pentru prostia pe care o afirmi pentru ca esti mult prea mandru de ea. Postezi ditamai comentariul ca sa explici ca Steaua si Dinamo nu sunt niste adevarate pentru ca in trecutul lor s-a intamplat nu stiu ce. Culmea e ca toti acei fotbalisti luati cu arcanul pe care-i plangeti sunt mandri tocmai cu faptul ca au jucat la Steaua si Dinamo (majoritatea au cunoscut chiar acolo cele mai mari performante, dar sa zicem ca nu conteaza). Oricum, revenind la brand: ce spui tu e echivalent cu a spune ca brandul McDonald’s, de pilda, e mincinos pentru ca vinde junk-food. Legatura intre una si alta e doar in mintea ta creata. Cat priveste punctul 9, de Steaua pot sa-ti zic urmatoarele: este de departe echipa cu cele mai „curatele” rezultate in Europa. In comparatie cu celelalte echipe romanesti, Steaua e foarte sus la acest criteriu. Poate ai tu alte argumente, da’ argumente nu insailari de enunturi. Iti doresc un sincer „plimba ursul” si un calduros „hai sictir”.

Valy (46 comentarii)  •  5 mai 2012, 9:35

In disputa dintre ady stelistul si Burebista adevarul la mijloc. Amandoi au dreptate si amandoi trag spuza pe turta echipei favorite. Primul coboara stacheta dialogului nepermis de jos recurgand la injurii.

adi_stelistul (359 comentarii)  •  5 mai 2012, 11:13

@ valy

A, eu sunt cel care injura? Chestia cu „nivelul de inteligenta”, cu „oameni certati cu bunul simt si moralitatea” spuse despre niste oameni pe care nu-i cunosti e … spui tu ce e? Iar in privinta injuriilor imi pare rau. Zeflemeaua nu e injurie. Sper ca stii diferenta. Iar zeflemeaua mea la adresa lui @ Burebista e doar reactiva, urmare a jignirilor sale. Sper ca nu mi-am pierdut timpul sa-ti explic toate acestea. O zi buna.

Cori (60 comentarii)  •  5 mai 2012, 11:24

Un articol care spune tot si…nimic. Ioanitoaia si Geambasu care nu au inghitit niciodata pe Dinamo abia au asteptat prilejul sa loveasca. Cand Dinamo era pe locul I nu au scris un rand despre echipa!!!!

Valy (46 comentarii)  •  5 mai 2012, 11:48

@Cori. Ce sa scrie despre Dinamo, care a fost varza tot timpul, chiar si cand se afla cu noroc pe locul 1? Macar de ar castiga Cupa, campionatul fiind compromis.

John (564 comentarii)  •  5 mai 2012, 11:53

Nea Ovi, vad ca iti schimbasi fotografia cu tigara in mana si iti pusesi una in care durijezi. Bre dar ai ceas bengos, trebuie sa fii dat pe el o caciula de bani.

adrian_hora (26 comentarii)  •  5 mai 2012, 12:13

cum fac sa imi recuperez banii pe care i-am pierdut din cauza lui paszkany???

Murmurel (6 comentarii)  •  5 mai 2012, 12:17

Incet dar sigur romanii se dezobisnuiesc sa gindeasca independent. Manipularea presei naste monstrii de genul Burebista (mare patriot, ce sa zic) ale caror tirade pline de clisee si prejudecati aduc aminte de personajele lui Caragiale! Daca specialistul in cornute mici din Pipera tine de ani buni prima pagina a ziarelor sportive, nu stiu de ce ne -ar mai surprinde ceva. Fiecare pasare, pe limba ei piere. Ce a ajuns din tara asta!

Spectator (2 comentarii)  •  5 mai 2012, 12:39

Spectator la blaturile clonelor

Am citit toate comentariile postate de cititori. Concluzia? Nu poti decat sa te intristezi cand vezi cu cata nonsalanta isi exhiba unii umorile stelisto-dinamoviste….
Acestia, precum cei care nici usturoi n-au mancat, nici gura nu le miroase , declara sus si tare cum ca steaua si dinamo au dat dovada de patriotism fierbinte adunand cu japca toate valorile fotbalului in curtea lor….
Nimic, despre transferuri echitabile, adica jucatori contra bani(asa cum se intampla in campionatele serioase din tarile cu fotbal adevarat), nimic despre liberul consimtamant al cluburilor si jucatorilor pentru transfer, nimic despre mafia arbitrilor care dictau 11 m pentru clone ori de cate ori vroiau, sau prelungeau meciurile , la o adica, pana cand clanul ceausist era multumit de rezultat…..
Acesti copii cu cas la gura, care au ingurgitat falsele istorii despre trecutul intunecat al clonelor, sau ‘actorii’ imbatraniti in rele, ce au participat la falsificarea adevarului, sustinut una si buna, ca o placa stricata: „ne mandrim cu trofeele castigate prin furt la drumul mare”.
Chiar ca e inutil sa polemizezi cu asemenea personaje.

P.S. Plesita si Nicolski, precum si toata pleiada de tortionari din vremurile negre al acestei napastuite tari, sustineau la fel: „noi ne mandrim cu trecutul nostru”! Atunci , de ce n-ar spune la fel jucatorii stelisti si dinamovisti care s-au acoperit de gloria rapturilor? In fond, ei chiar n-au facut altceva decat sa-si urmeze scopurile, indiferent cat de nobile sau nu erau acestea.

Burebista (120 comentarii)  •  5 mai 2012, 15:54

@Murmurel,

Mai copile, inainte de a te hotari sa publici pe forum ai grija la gramatica limbii romane: nu se scrie monstrii ci monstri. Asta se invata parca prin clasa a II -a sau III-a, asa ca ascunde-te dupa dulap si trage-ti o scatoalca pentru greseli elementare.
Din ce ai scris se vede ca nici nu ai habar de ce s-a intamplat in cei peste 40 de ani de la parasutarea celor doua clone direct in prima divizie, fara respectarea regulamentului…
N-am de gand sa polemizez cu tine sau adi stelistul, va pun doar la punct, cu gramatica si cu adevarul….

Vezi sa-ti faci lectiile pentru Luni: am vorbit cu invatatorul tau sa te asculte la toate lectiile…. 😀 😀 😀

Comentează